Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ 01.05.13

Ας ανακεφαλαιώσουμε τα νέα των ημερών:

  • Κερδίσαμε την προσωρινή διαταγή για το ενιαίο μισθολόγιο! Αυτό σημαίνει ότι από τώρα, και μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα, θα πληρωνόμαστε όπως μέχρι τις 31.12. 2012. Το δικαστήριο ορίστηκε, κατ' αρχήν, για τις 29 Μαΐου. Τα παραπάνω ισχύουν, δυστυχώς, μόνον για όσους είχαν προσφύγει και όχι για το σύνολο του προσωπικού. Πρόκειται για μια "ανάσα" και μια μικρή νίκη - την οποία οφείλουμε, βέβαια, όχι μόνον στην ικανότητα του δικηγόρου και στην έδρα (ούτε, προφανώς, στο ότι "έχουμε δίκιο"...) αλλά στην παρουσία μας όλο το προηγούμενο δίμηνο - ακόμα και χτες έξω από το δικαστήριο όπου, παρά την πίεση της δουλειάς και τη συσσωρευμένη κούραση, μαζευτήκαμε αρκετοί... 
  • Εν τω μεταξύ, η πρόεδρος αρνείται να υπογράψει για να πληρωθούμε για Μάρτιο - Απρίλιο μέχρις ότου ξεκαθαριστεί ποιοι "στασίασαν" και πόσο "στασίασε" ο καθένας μας (και κυρίως, να υποθέσουμε, το αν κάποιος προτίθεται να αυθαδιάσει και "ξαναστασιάσει" μετά το Πάσχα...) Βέβαια, άλλο είναι να υπάρξουν περικοπές στη μισθοδοσία του επόμενου μήνα λόγω των στάσεων εργασίας ("νόμιμο", παρότι αμφιβόλου "ηθικής"), κι άλλο να μην καταβάλλονται - καθόλου και σε κανέναν - δεδουλευμένες αποδοχές "προς γνώση και συμμόρφωση" - αλλά αυτά είναι "ψιλά γράμματα" στη χώρα των μνημονίων...Ας είναι. Οι εργαζόμενοι έχουμε αποδείξει ότι αναλαμβάνουμε  το κόστος των επιλογών και των παραλείψεών μας - όπως προτρέπουμε και τους θεραπευόμενους να κάνουν, κι όπως απαιτούμε και από τη διοίκησή μας. Πάντως, ίσως, αύριο, πληρωθούμε "κάτι λίγο", έναντι, όπως διέρρευσε (;)
  • Η μεθαδόνη θα είναι διαθέσιμη από τον ΙΦΕΤ στις 20 Μαΐου - δηλαδή, δεν θα έχουμε για   περίπου μια βδομάδα.  Λύση αναζητάται στην Ιταλία. 
  • Σε συντονισμό με τα υπόλοιπα σωματεία εργαζομένων στην αντιμετώπιση της εξάρτησης, αποφασίστηκε να προχωρήσουμε σε κοινή συνέντευξη τύπου και ανοικτή συνάντηση όλων των εργαζομένων για να επεξεργαστούμε από κοινού τις επόμενες δράσεις μας ενάντια στη σχεδιασμένη συγχώνευση, τις απολύσεις  και τη συρρίκνωση των προγραμμάτων. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Μάιο (μάλλον στις 24.05 το απόγευμα)
  • Ας αποτολμήσουμε να ευχηθούμε Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σ' όλους! Και να ξεκουραστούμε, όσο μπορούμε κι όσο μας αφήνουνε - γιατί μετά "έχουμε αγώνα"...

15 σχόλια:

  1. ανακοίνωση του ΙΦΕΤ για την μεθαδόνη http://www.news123.gr/nea/newsgroup.php/3361007/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα στην μοναδα μου ανακοινωση λεει ,οτι απο 7/5 κοβονται τα τεικ χομ.
    Την μειωση της δοσολογιας την καταλαβαινω την διακοπη των τεικ χομ ομως οχι.
    Μπορει καποιος αν θελει να μου το εξηγησει,τι να πηγαινω πχ πεντε μερες τι να το εχω μαζι μου.
    Προβλεπω και αλλους ανεργους απο οσους θεραπευομενους δουλευουν,και με οτι απο αυτο συνεπαγεται.
    Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακομη μια ερώτηση αφου προφανως ολοι η σχεδον ολοι γνωριζαν οτι θα υπαρχει αυτη η ελειψη,γιατι δεν εγινε νωριτερα διαχειρηση φαρμακου???
      Επρεπε να φτασουμε στον +5 και να αναγκαστουμε να παρουμε τετοια μετρα.
      Θα μπορουσαν να ειναι ποιο μαλακα τα πραγματα.Προφανως προληψη καμια ως συνηθωσ καταστολη μονο.

      Διαγραφή
  3. ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΔΟΣΕΩΝ. ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΛΟГΕΣ ΕΠΙΛΟГΕΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γινεται διαφορετικα ρε φιλε,εχεις καταλαβει οτι δεν υπαρχει μεθαδόνη.
      Λιγο ποιο πανω αν διαβασεισ η και αλλου θα δεις οτι υπαρχει χαρτι απο την διοικηση.
      Αλλη ορεξη δεν εχει ο γιατροσ να καθετε να τσακωνετε με τον καθενα.
      Σαφως και ειναι αντιεπηστημονικο αλλα....Τα τεικ χομ ειναι το προβλημα για οσους δουλευουν που κινδηνευουν να χασουν και την δουλεια τους.

      Διαγραφή
    2. ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΕΤΗΣΑ ΛΕΞΗ-ΛΕΞΗ. ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΔΟΣΗΣ.

      Διαγραφή
  4. Και λέει???
    Το θεμα ειναι οτι δεν υπάρχει,η χορηγουνται ολοι κανονικα και τελειώνει σημερα,η κερδιζουμαι μέρες κουτσα κουτσα οσπου να λυθει το προβλημα.
    Ενα και ενα κανουν δυο απλα πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΩ ΜΕΙΩΣΗ ΔΟΣΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΔΟΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ. ΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ.

      Διαγραφή
    2. Εχεις δικιο,ομως η δοση ειναι καθορισμενη απο σενα και οχι απο τον γιατρο.
      Αν ο γιατρος σου πει απο τα πχ 80 θα κατεβεις 10 5-5 και θα εισαι ενταξει τι θα πεις θα τον ακουσεις???

      Διαγραφή
  5. Λέτε : ..Η μεθαδόνη θα είναι διαθέσιμη από τον ΙΦΕΤ στις 20 Μαΐου - δηλαδή, δεν θα έχουμε για περίπου μια βδομάδα. Λύση αναζητάτε στην Ιταλία.
    λάθος. Ο ΙΦΕΤ είπε : το γρηγορότερο , στις 20 Μαΐου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ασχετο. Καποτε θα πρεπει να κοιταξουν σοβαρα τον επανασχεδιασμο του προγραμματος πχ
    Δεν στεκει ατομα με πανω απο 3-4-5+χρονια να χορηγουνται τρελεσ δοσολογιες .
    Τεικ χομ πχ οσο λιγοτερη δοσολογια περισοτερες μερες.
    Ουροληψια στα τεικ χομ με τηλεφωνικο καλεσμα,και οχι στις δεκα μερες που θα γυρισω.
    Ουσιες πχ μαυρο η απάγορευετε παντου η επητρεπετε παντου.
    Παραληλη χρηση ,διακοπη του τεικ χομ,και σε υποτροπη παλι,χωρις διωξημο αλλα με μια χαμηλη πολυ δοσολογια και αστον να πινει.
    Και τελος γιατι οχι διακρητηκη αντιμετοπηση σε ατομα που πληρουν προηποθεσεις,μικρη δοσολογια,χωρισ υποτροπες,οικογενεια,δουλεια κλπ. Δεν καταλαβαινω γιατι να μπενουν στο ιδιο τσουβαλι ολοι.
    αν συνεχησει να υπαρχει ο οργανισμος βεβαια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασε ρε φιλε για καταστολη και κυρωσεις εισαι πρωτος,φυσικα για να λες Υψηλης ποιοτητας προγραματα.Με 90% ανεργια να επιτρεπονται μονο εργατικα take home να τρελενομαστε,ξερεις οτι χειροτερο ειναι να
      μαντρωνεις καθημερινα ασθενεις,που και να θελει αγιασει κανενας ναχει τα βαπορακια γυρω του.Ποιες ειναι τρελες δοσολογιες 80-120mg στη συντηρηση.Λες οταν υποτροπιαζει καποιος να μειωνεις ΑΝΤΙ
      να την αυξησεις για να διακοψει,να καλυψει το graving.Και αμα μου βρεις δουλεια και μου κανεις και οικογενεια θα εισαι ΑΡΧΗΓΟΣ
      ...στο Δαφνι με τρελους...Και 5.000.000 για αντιδραστηρια δε φτανουν παρε για LSD,
      εκσταση,αρνταν,σισα,καθινονες,αλατα μπανιου,και ποσα δε ξερεις.Δες ποσα δις δολαρια πληρωνουν για μασκες στην ΗΠΑ που αφορα περιστασιακους χρηστες και νομιζεις οτι γουσταρουν ολοι οσοι πληρωνουν σκοροκτονα στη μαυρη διχως φραγκα με κλοπες πορνια διακινηση αμα τους διωξεις στα παιδια μας θα πουλανε...Και μη ξεχασω να καθομαι Αθηνα να περιμενω τηλ για ουρα,στο παρον οι μπατσοι δεν κανουν ετσι...

      Διαγραφή
    2. Φυσικα και δεν ειπα μονο για εργατικα τεικ χομ και βεβαια υπαρχει ανεργια αλλα ειδαμε και πριν πεντε δεκα χρονια που δεν υπηρχε.
      Ναι μωρε θα πινεισ 80-120 και θα στο πανε 200 για να σταματησεις τι λες τωρα.
      Οσο για τα τηλ τεικ χομ ουρα καθε βδομαδα εισαι διακοπες ε?
      Το να δωσεις φιλε μου ουρα οταν γυρνας απο τεικ χομ μετα απο πεντε δεκα μερες τσαμπα τα αντιδραστηρια πανε
      Δεκα χρονια στο προγραμα 80-120 μλγ δεν παμε καλα.

      Διαγραφή
  7. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ : Στο δεξί μέρος της σελίδας, υπάρχουν κάποια λινκ, με κόκκινα γράμματα.
    Εκείνο που λέει :
    ''Άμεση Δημοκρατία τώρα! - Όλοι έξω στις πλατείες!''
    ... το έχουν ε ρίξει . (σιγά μην το αφήνανε)
    Το πιο κοντινό που βρήκα με λίγο ψάξιμο :
    http://realdemocracygr.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αντί για Καλό Πάσχα.................


    Μέρες Γολογοθά. Μέρες του Ανθρώπου. Πορείες έως Λαμπρής. Επαναλαμβανόμενες χιλιάδες χρόνια τώρα. Με την Ανάσταση να συμπυκνώνει σ' εκείνο το αβίωτο κι ανερμήνευτο «θανάτω θάνατον πατήσας» , κάθε ανθρώπινη προσδοκία για πραγματική κι επομένως καλύτερη ζωή.
    Σ' έναν κόσμο, όπου «πλούσια τα ελέη» προσφέρονται σε όλους. Αλλά πλούσια, τα λαμβάνουν μόνον οι αυτοανακηρυχθέντες αφεντάδες του πλούτου. Κι ελέη, αυτοί οι πολλοί, οι πάμπολλοι που τα δουλεύουν, τα χτίζουν, τα ποτίζουν, τα εξορύσουν, τα φροντίζουν, τα εμπνέονται, τα σκέφτονται, τα δημιουργούν, εν τέλει τα πολλαπλασιάζουν σε αξία και υπεραξία.
    Ανάσταση νεκρών υπάρχει, άμα την πιστεύεις. Επανάσταση νεκρών δεν υπάρχει. Είτε την πιστεύεις είτε τη λογαριάζεις με το νου. Λευτεριάς λίπασμα οι πρώτοι νεκροί, άδει ο ποιητής που μπορεί να βιώσει τη θυσία. Λίπασμα. Για τους επερχόμενους ζωντανούς. Μάθημα κι υπόδειγμα. Μάθημα Ελευθερίας.

    Βλέπω το μαύρο υπηρετικό προσωπικό των αφεντάδων, των εκμεταλλευτών όπου Γης, να πετάει σακούλες με τρόφιμα στα χέρια των ξευτελισμένων φτωχών, όπως πετάς στο αδέσποτο σκυλί ό,τι κρατάς για να μη σε φάει. Το βλέπω στις οθόνες, αποθέωση της ασχημίας, της ύβρης, της διαπόμπευσης κάθε επιτάφιου θρήνου. Το συσσίτιο, σ' έναν κόσμο που μπορεί να θρέψει διπλάσιο πληθυσμό απ' τον υπάρχοντα, είναι έτσι κι αλλιώς βιασμός της ανθρώπινης κοινωνικής υπόστασης. Οταν οι ναζί φιλανθρωπούν, φαίνονται όπως είναι. Τρομοκρατημένα ανθρωπάκια που προσπαθούν απελπισμένα να αναβάλουν την εξέγερση της ταξικής συνείδησης, την επανάσταση που έρχεται ακάθεκτη σαν την Ανοιξη. Πεθαμένοι για πάντα.

    Τα ναζιστοειδή, τα ξεχυμένα αγκυλόσταυρα καταπάνω στους γολγοθάδες των λαών, βάλθηκαν να κομίζουν την ανάσταση σε δυο σακούλες τροφίμων σκουπιδιών, ποτίζοντας με ξίδι και χολή κάθε προσπάθεια του εργαζόμενου ανθρώπου να ξεφύγει από την επιβίωση και να περάσει στην αληθινή ζωή.

    Αυτό είναι η Ανάσταση. Το λίπασμα στο πνεύμα και την καρδιά του ανθρώπου για να διεκδικήσει την ελευθερία του απ' την Ανάγκη, που θεριεύει την Επανάσταση. Είναι χαρά των ζωντανών κι όχι διαχείριση θανάτου.

    Αυτοί μαύρο χυμένο αίμα. Σε διανομή φριχτή. Η εξουσία τους στον Αδη. Εμείς κόκκινο κρασί. Σε δίκαιη ζωντανών κατανομή. Ο καθένας κατά τις δυνάμεις του στον καθένα κατά τις ανάγκες του. Σ' αυτό το «καθένας» κρίνεται κι η ανάσταση κι η επανάσταση του γιού τ' Ανθρώπου. Για μια ζωή θρίαμβο κι όχι ελεημοσύνη. Καλό Πάσχα.


    Αρθρογράφος : Λιάνα Κανέλλη

    Ριζοσπάστης, 4/5/2013

    ΑπάντησηΔιαγραφή