Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ 11.12.2012


Οι εξελίξεις έχουν ως εξής:
1.Συναντήσεις με Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ
Με επίκεντρο αυτό το θέμα της ‘Έκθεσης Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους το Δ.Σ. του Συλλόγου συναντήθηκε με τη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ στις 03/12/12 και στις 10/12/12. Από τη μεριά της Διοίκησης ειπώθηκαν πάνω - κάτω τα εξής: Το ζήτημα απασχολεί τη Διοίκηση γιατί καθώς φαίνεται σε αυτή θα ασκηθούν ποινικές διώξεις και θα αναζητηθούν ευθύνες αν δεν λυθεί. Η λύση του ζητήματος με νομοθετική ρύθμιση προκρίνεται από τη διοίκηση - και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται. Μολονότι το Υπουργείο συμφωνεί ότι μόνο με με νομοθετική ρύθμιση μπορεί να λυθεί μια και καλή το θέμα, αυτή φαίνεται να κολλάει στο Υπουργείο Οικονομικών. Επιστρατεύονται πιέσεις, ώστε τελικά να διευθετηθεί το ζήτημα. (Βέβαια έχουμε ξαναδεί, με την απόφαση των περικοπών Σαχινίδη, το έργο "το δικό μας υπουργείο δεν έχει πρόβλημα - οι άλλοι δε σηκώνουν κουβέντα" να λέγεται κι από τις δυο πλευρές...)  
Από την πλευρά του ο σύλλογος ανέθεσε στον νομικό μας σύμβουλο αλλά και σε δεύτερο δικηγόρο (καθώς ο Περπατάρης ασχολείται με πολλά θέματα και μονίμως μας τρενάρει) να μελετήσουν το ζήτημα και να ετοιμάσουν τόσο μία γνωμοδότηση για τη νομιμότητα των μέχρι τώρα αποδοχών μας όσο και ένα κείμενο νομοθετικής ρύθμισης. Αναμένουμε τα αποτελέσματα.

        2.Συναντήσεις με εκπροσώπους κομμάτων
Στο μεταξύ, σε συνέχεια του κύκλου συναντήσεων με όλα τα κόμματα, το Δ.Σ. του συλλόγου συναντήθηκε σήμερα με τη Νέα Δημοκρατία. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο υπεύθυνος συνδικαλιστικού κ. Ταυρής και η κ. Παπουτσοπούλου (εργαζόμενη του ΟΚΑΝΑ, που τα τελευταία χρόνια είναι αποσπασμένη στη Ν.Δ). Οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας ενημερώθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί στον ΟΚΑΝΑ και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει (υποχρηματοδότηση σε συνδυασμό με υποστελέχωση, εντατικοποίηση της εργασίας μας, σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες των υπηρεσιών μας, αύξηση AIDS κ.τ.λ.). Έδειξαν να κατανοούν πλήρως τα ζητήματα, υποστήριξαν ότι κατά την προσωπική τους άποψη οι υπηρεσίες πρόνοιας θα έπρεπε να ενισχυθούν σε περίοδο κρίσης πλην όμως «πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη τι συμβαίνει γενικά» και αυτό το "γενικά" είναι ότι λεφτά δεν υπάρχουν, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι μακροπρόθεσμα το κράτος μπορεί να χρειαστεί να δαπανήσει περισσότερα (π.χ. για την αντιμετώπιση του HIV).
Όσον αφορά στο θέμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η άποψη του συνδικαλιστή της Ν.Δ. ήταν ότι «αν χρειάζεται ένας νόμος για να νομιμοποιήσει τις Συλλογικές μας Συμβάσεις αυτό σημαίνει ότι αυτές είναι παράνομες και επομένως σημαίνει το τέλος του δικαιώματος μας για συλλογική διαπραγμάτευση». Ωστόσο παρέλαβαν τις εκθέσεις, θα μελετήσουν και την αντίστοιχη περίπτωση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων και -τέλος πάντων- αν εμείς αυτό προκρίνουμε, θα το προωθήσουν.
Η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων  είναι η δημιουργία ενός «Εθνικού Συντονιστή για τα Ναρκωτικά», ως ανεξάρτητη αρχή παρά τω πρωθυπουργώ. Ενώ στο σχεδιασμό είναι το ΚΕΘΕΑ να παρέχει ψυχοκοινωνική υποστήριξη στους ασθενείς που χορηγούνται υποκατάστατο.

Αύριο επίκειται συνάντηση με το ΚΚΕ και την Α. Παπαρήγα.

Ανέκδοτο: περιμέναμε καθορισμό συνάντησης και με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και συγκεκριμένα με τον υπεύθυνο συνδικαλιστικού κ. Μανώλη (αξίζει να σημειωθεί ότι πολύ συζητήθηκε το αν θα έπρεπε να πάμε σε αυτό το κόμμα). Σήμερα μάθαμε ότι ο κ. Μανώλης με όλη την ομάδα του συνδικαλιστικού εγκατέλειψαν το κόμμα!

6 σχόλια:

  1. Οι δικηγόροι μας θα ασχοληθούν μόνο με την υπεράσπιση των προηγούμενων αποδοχών μας; Δεν θα κάνουμε προσφυγή σε δικαστήρια για το ενιαίο μισθολόγιο όπως άλλοι εργαζόμενοι έχουν κάνει;Το αποδεχόμαστε (ως Σύλλογος τουλάχιστον)για να μην μας ζητήσουν (σε όσους ζητήσουν) επιστροφή χρημάτων;
    Δεν παίρνουμε πολλές απαντήσεις τελευταία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και γιατί "έχει κολλήσει" η νομοθετική ρύθμιση; Κι αν δεν...; Θα παραιτηθεί (για πολλοστή φορά) η Πρόεδρος; Το έχουμε καταλάβει όλοι ότι η Διοίκηση μας δουλεύει ψιλό γαζί, έτσι; Κι εμείς τι περιμένουμε, αδέλφια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως το ΔΣ του Συλλόγου έχει αυταπάτες για τον ρόλο της Διοίκησης? (έστω η πλειοψηφία του , μιας και η Αριστερή Συσπείρωση δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια). Μήπως έχουν ψιλολουφάξει γιατί πιστεύουν ότι δεν πρέπει να ζορίσουν τα πράγματα και πρέπει να στηρίξουν την Διοίκηση στην προσπάθεια της να "περάσει" την Νομοθετική ρύθμιση? Εκτός από το ότι δεν έχει γίνει ποτέ να κερδίσουμε κάτι λουφάζοντας, για την συγκεκριμένη διοίκηση είναι και εξοργιστικό: οι ίδιοι που μας έκαψαν θα μας "βοηθήσουν" να την βγάλουμε καθαρή? Πόσο χαζός μπορεί να είσαι για να το πιστεύεις? κι αν δεν είσαι πολύ χαζός μήπως είσαι λίγο πουλημένος????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ πάντως καταλαβαίνω ότι δεν θα μας βοηθήσουν να τη βγάλουμε καθαρή αλλά κόπτονται να τη βγάλουν καθαρή οι ίδιοι. Γιατί ποιούς "καίει" περισσότερο η έκθεση του γενικού λογιστηρίου; Νομίζω διευθυντάδες, πρώην προέδρους, μέλη του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ και μέλη επιτροπων (και ποιός ήταν μέλος σε αυτές τις επιτροπές;). Και σε ποιούς αναλογούν ποινικές ευθύνες αν δεν διευθετηθεί το θέμα; Στην τωρινή διοίκηση. Υποψιάζομαι ότι το θέμα θα λυθεί... μαγικά και αρχίζω να πιστεύω ότι θα ήταν σκόπιμο να ζητάμε να πληρώσουν όλοι αυτοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και βέβαια θα πρεπε να ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ να πληρώσουν αυτοί!!!!
    αλλά δεν ακούμε το Σύλλογο να το κάνει (και όχι μόνο την πλειοψηφία του ΔΣ....τα δικά μου αυτιά δεν έχουν ακούσει ούτε την Αρ Συσπ.μακάρι να κάνω λάθος..). Ο φίλος που έγραψε παραπάνω τις λέξεις "ψιλολουφάξει" και "λίγο πουλημένος" μήπως ήταν υπερβολικά ευγενικός;....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα μας πει η Αριστερη Συσπειρωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή