Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ 16.12.2012


  • Εβδομάδα συναντήσεων με τα κόμματα για το Δ.Σ. του Συλλόγου
Τη συνάντηση με τη Ν.Δ. στις 11.12 ακολούθησε συνάντηση με το ΚΚΕ στις 12.12.12. Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν η κα. Α. Παπαρήγα, η κα. Καρατζά και ο κ. Σοφιανός από πλευράς ΚΚΕ, έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Το Δ.Σ. του Συλλόγου έλαβε τη δέσμευση του ΚΚΕ τόσο για τη στήριξη των εργαζομένων όσο και για το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα των προγραμμάτων υποκατάστασης, ειδικά σε αυτή την περίοδο κοινωνικοοικονομικής κρίσης που διανύουμε. Το ΚΚΕ επανέλαβε τη θέση του ότι τα προγράμματα του ΟΚΑΝΑ θα πρέπει να παρέχουν θεραπεία υψηλής ποιότητας.
Στις 13.12.2012 το Δ.Σ. του Συλλόγου συναντήθηκε με τον τομέα υγείας του ΠΑΣΟΚ. Τη συνάντηση συντόνισε ο κ. Κρεμαστινός, ενώ συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι κ.κ Κεδίκογλου, Γρηγοράκης, Νάνος κ.α. Σύμφωνα με τον κ. Κρεμαστινό, η κα. Μαλλιώρη δεν έχει ξεκαθαρίσει στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, μολονότι έχει ερωτηθεί, ότι ο ΟΚΑΝΑ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα χρηματοδότησης. Έτσι κι αλλιώς όμως, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, αποκλείεται ο ΟΚΑΝΑ να λάβει πρόσθετη χρηματοδότηση για το τρέχον έτος. Ωστόσο, αν η κα. Μαλλιώρη αναδείξει το θέμα στη Βουλή, ίσως βελτιωθεί η χρηματοδότηση για το 2013. Μάλιστα, ο κ. Κρεμαστινός  δεσμεύτηκε ότι όταν συνεδριάσει εκ νέου η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων θα κληθεί και το Δ.Σ. του Συλλόγου για να εκφράσει τις θέσεις του. Όσον αφορά στο θέμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η άποψη του ΠΑΣΟΚ είναι ότι νομοθετική ρύθμιση δεν μπορεί να γίνει γιατί «θα ξεσηκωθούν οι δικαστές και θα μας καταγγείλουν». Ωστόσο, θα μελετήσουν το θέμα μας.
Στις 14.12.12 το Δ.Σ. του Συλλόγου συναντήθηκε με τον τομέα υγείας του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα τη συνάντηση αυτή δεν την προκάλεσε το Δ.Σ. του Συλλόγου αλλά προσκλήθηκε σε αυτή, καθώς η ομάδα υγείας του ΣΥΡΙΖΑ μελετά τα θέματα των επιδημιών (μεταξύ αυτών και  του HIV), και θέλουν να συζητήσουν με τους εργαζόμενους των εμπλεκόμενων φορέων, επειδή τους αντιλαμβάνονται ως τους πλέον «αξιόπιστους» συνομιλητές.  Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε για την υποστήριξη του ΟΚΑΝΑ και των εργαζομένων. Όσον αφορά στο θέμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ειπώθηκε ότι οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου δεν τους βρίσκουν σύμφωνους, καθώς η κυβέρνηση επιχειρεί πλέον να περάσει τα πάντα μέσω αυτών - ωστόσο στην περίπτωση μας δεν θα δημιουργήσουν θέμα, αφού αφορά στα εργασιακά δικαιώματα μας.
Την ερχόμενη εβδομάδα επίκειται:
Ø      Συνάντηση με τη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ, τη Δευτέρα
Ø      Συνάντηση ιατρών του ΟΚΑΝΑ στην Αθήνα, την Τρίτη
Ø      Συνάντηση με τη ΔΗΜΑΡ, την Τρίτη
Ø      Συνάντηση με το δικηγόρο μας, μάλλον την Πέμπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου