Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ 23.12.12

...για όσους (δεν) αντέχουν να (μην) ενημερώνονται "λόγω εορτών"...

Στις 17.12.12 έγινε συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου με τη Διοίκηση. Η Πρόεδρος δήλωσε ιδιαίτερα απαισιόδοξη όσο αφορά στο θέμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, καθώς οι αρμόδιοι, ενώ δηλώνουν ότι συμφωνούν, δεν προχωρούν την υπόθεση. Η όλη υπόθεση «κολλάει» στον Σταικούρα. Φαίνεται ότι υπηρεσίες του Γ.Λ.Κ. του πρότειναν να μην υπογράψει τη ρύθμιση. Η λύση μέσω νομοθετικής ρύθμισης φαίνεται να εγκαταλείπεται και επιδιώκεται λύση με τροπολογία, που θα μπορούσε να περάσει μαζί με το φορολογικό.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και προκειμένου να ασκηθεί πίεση προς όλες τις κατευθύνσεις, το Δ.Σ. του Συλλόγου συναντήθηκε στις 18.12.12 με τον κ. Πανούση εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ.  Ουσιαστικά η συνάντηση είχε ως κεντρικό θέμα το ζήτημα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Ο κ. Πανούσης πιστεύει ότι το ζήτημα πρέπει να λυθεί πολιτικά και δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να επηρεάσει τη ΔΗΜΑΡ προς αυτή τη κατεύθυνση.
Στις 18.12.12 έγινε και συνάντηση των ιατρών της Αθήνας, προκειμένου να παρθεί μία κοινή απόφαση σχετικά με την πρόταση ως προς τα μισθολογικά τους. Μετά από συζήτηση αποφασίσθηκε να συγκροτηθεί μια τριμελής ομάδα, που μαζί με το ΔΣ θα επισκεφθεί την Διοίκηση με σκοπό να ξεκαθαρισθεί το τοπίο, όσο αφορά στο μισθολόγιο των γιατρών που σκοπεύουν να εφαρμόσουν. Οι συνάδελφοι θεωρούν ότι δεν είναι σωστό να αμείβονται με το μισθολόγιο των αγροτικών ιατρών και προσανατολίζονται να ζητήσουν την εξομοίωση με το ειδικό μισθολόγιο του ΕΣΥ, με σεβασμό στα μισθολογικά κλιμάκια όπως αυτά προβλέπονται στις μέχρι σήμερα Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας μας. Αποφασίστηκε να ζητηθεί συνάντηση με τη Διοίκηση και συγκεκριμένα με την Πρόεδρο του Οργανισμού. Η Πρόεδρος αρνήθηκε και αντ΄αυτής πρότεινε συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή, ώστε να συζητηθούν συγκεκριμένα στοιχεία. Η συνάντηση καθυστέρησε να προγραμματισθεί ... και η αλήθεια είναι ότι δεν ευθύνεται το Σωματείο γι΄αυτό. Τελικά θα γίνει την παραμονή των Χριστουγέννων, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό από άποψη καθυστέρησης κλπ.
Επίσης, ζητήθηκε ξεχωριστή συνάντηση με τη Διοίκηση, ώστε να υπάρξει ενημέρωση για το θέμα της διαχείρησης του ΕΣΠΑ.
Περιμένουμε - ακόμα - και τους δύο δικηγόρους στους οποίους έχουμε απευθυνθεί,  να ορίσουν συνάντηση, αφού πρώτα έχουν μελετήσει το θέμα του Γ.Λ.Κ. Σε αυτές τις συναντήσεις θα ζητηθεί να γίνουν προσφυγές για την ένταξη μας στο Ενιαίο Μισθολόγιο. Επίσης, θα κινηθούν οι διαδικασίες ώστε να πάρουμε άδεια από το πρωτοδικείο για παράταση της θητείας του Δ.Σ. του Σωματείου. Η θητεία του Δ.Σ. έληξε στις 15.12 αλλά καθώς δεν προλάβαιναν να γίνουν οι εκλογοαπολογιστικές διαδικασίες πανελλαδικά θα ζητηθεί παράταση και οι εκλογές προγραμματίζονται για το τέλος Ιανουαρίου.
Προγραμματίζεται Τοπική Συνέλευση στην Αθήνα, αμέσως μετά τις γιορτές, στις 10 Ιανουαρίου.

Άντε και καλά Χριστούγεννα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου