Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕ ΤΟΠΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΘΗΝΑΣ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Τα περιθώρια για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης στενεύουν πλέον ασφυκτικά:
·        Δεν έχουμε σύμβαση από το 2009.
·    Η διαδικασία διαιτησίας του ΟΜΕΔ σταμάτησε και η υπόθεση μας μπήκε «στο αρχείο».
·   Ο νέος νόμος ορίζει σαφέστατα ότι το τελευταίο περιθώριο  για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης είναι η 14η Μαΐου. Μετά από αυτή την ημερομηνία, οι εργοδότες μπορούν  να καλούν τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις, με μοναδικό «μαξιλαράκι» αυτό του κατώτατου μισθού.

        Την ίδια στιγμή, η Διοίκηση κωλυσιεργεί: εδώ και 20 ημέρες, δεν έχει βρει το χρόνο ούτε καν να ενημερώσει το Δ.Σ. του Συλλόγου για τις προθέσεις της, πολλώ μάλλον να προχωρήσει σε μία συμφωνία για την υπογραφή Σύμβασης. Ξεχνώντας (;) ότι η πραγματική ανάπτυξη και λειτουργία του Οργανισμού δεν στηρίζεται σε νέες προεκλογικές εξαγγελίες και κορδέλες εγκαινίων αλλά στις γνώσεις και τη δουλειά μας.

 Είναι ξεκάθαρο:
       Αν δεν απαιτήσουμε ΤΩΡΑ από τη Διοίκηση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απένατι μας, το άμεσο μέλλον θα είναι ακόμα πιο ζοφερό - με νέες τεράστιες μειώσεις μισθών και περαιτέρω επιδείνωση των όρων εργασίας μας.

Σας καλούμε σε Τοπική Συνέλευση Αθήνας τη Δευτέρα 9 Απριλίου στις 12.00 στο αμφιθέατρο των Κεντρικών Υπηρεσιών ώστε

 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να αποφασίσουμε για την ΤΑΧΥΤΕΡΗ  ΜΑΖΙΚΟΤΕΡΗ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ απάντηση υπεράσπισης της ζωής και της αξιοπρέπειας μας.

                                  ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ

1 σχόλιο:

  1. Χαιρετίζουμε την απόφαση του ΔΣ για προκήρυξη Τοπικής Συνέλευσης. Δεν θα έπρεπε όμως ταυτόχρονα να κληθούν ΟΛΟΙ οι Τοπικοί Σύμβουλοι, ώστε να υπάρχει ενημέρωση και αντιπροσώπευση όλων των δομών του ΟΚΑΝΑ, για να οργανωθεί καλύτερα ο αγώνας μας και να είναι πιο αποτελεσματικός? Στο κάτω κάτω οι όποιες εξελίξεις μας αφορούν όλους ενώ η συμμετοχή όλων είναι παραπάνω από απαραίτητη για την επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή