Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ 09.04.12



Σήμερα, η Τοπική Συνέλευση της Αθήνας, μετά την άκαρπη …ευγενική αναμονή τριών τουλάχιστον εβδομάδων αποφάσισε να απαιτήσει συνάντηση με τη Διοίκηση του Οργανισμού  - όπερ και εγένετο! (τελικά, για να υποχρεωθεί η διοίκηση να μας δει, αρκούσε να επιδείξουμε στοιχειώδη μαζικότητα και αποφασιστικότητα...Ας το θυμόμαστε αυτό.)
Τα όσα ειπώθηκαν από την πρόεδρο και το γενικό διευθυντή έχουν συνοπτικά ως εξής:
1.      Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (το φλέγον ζήτημα): Η πρόεδρος δήλωσε ξεκάθαρα ότι «δεν έχει καμία αντίρρηση να υπογράψει Συλλογική Σύμβαση.» Εξάλλου, όπως είπε, «είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει για τους εργαζόμενους του οργανισμού, που στηρίζουν τη λειτουργία των νέων μονάδων, εργάζονται πολύ περισσότερο και αμείβονται λιγότερο». Φυσικά αυτή η πρόθεση έχει και κάποιες προϋποθέσεις  (σιγά μη δεν έιχε):
Α) Δεν γίνεται λόγος για την τροπολογία που αφορά στους γιατρούς, τους Δ.Ε. και Υ.Ε. καθώς την Τετάρτη θα ανακοινωθεί η ημερομηνία των εκλογών και η Βουλή θα κλείσει. Το θέμα αυτό θα το συζητήσουμε μετά τις εκλογές.
Β) Η Συλλογική Σύμβαση δεν θα αφορά τα έτη 2009, 2010 και 2011 καθώς αυτό το θέμα είναι ήδη λυμένο κατά τη διοίκηση, αφού ο Διαιτητής έθεσε την υπόθεση μας στο αρχείο. Η όποια συμφωνία θα αφορά το 2012.
Γ) Η Σύμβαση θα γίνει στη βάση του σημερινού μας μισθολογίου.
Δ) Η πρόταση μας θα κατατεθεί στη διοίκηση το συντομότερο (με ταχύτητα φωτός, όπως είπε η πρόεδρος) θα την επεξεργαστεί η νομική υπηρεσία του Οργανισμού και, εφόσον τη βρει συννομη, η πρόεδρος θα πάρει άτυπα το ΟΚ από το Υπουργείο.
Ε) Η όποια τελική Σύμβαση δεν μπορεί να υπογραφεί από τη διοίκηση μέσα στην προεκλογική περίοδο αλλά η πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι θα την υπογράψει την επομένη των εκλογών ανεξαρτήτου αποτελέσματος.

2.      Νέες Μονάδες: Αναφέρθηκε στην πρόεδρο ότι οι νέες μονάδες αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα κυρίως λόγω της υποστελέχωσης. Η πρόεδρος είπε ότι αναγνωρίζει το μέγεθος του προβλήματος και για το λόγο αυτό φρόντισε να περάσει η τροπολογία που επιτρέπει στον ΟΚΑΝΑ να προσλαμβάνει προσωπικό με μπλόκ παροχής υπηρεσιών. Σύμφωνα με τη διοίκηση, όπου υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό, θα καλυφθούν άμεσα μεν με φειδώ δε για να μην προκαλέσει ο ΟΚΑΝΑ.

3.      Πλαίσιο: Οι κατευθυντήριες γραμμές που συντάχθηκαν από τον κο Γαζγαλίδη εστάλησαν στις μονάδες «για να μην υπάρχουν ακραίες αποκλίσεις μεταξύ των μονάδων». Το ολοκληρωμένο πλαίσιο (που επεξεργάζεται ο κος Κοκκώλης) θα είναι έτοιμο μέσα στην εβδομάδα. (!)

4.      Λίστα: Σύμφωνα με την πρόεδρο, από το φθινόπωρο έχουν απορροφηθεί 2.500 ασθενείς. Περιμένουν στη λίστα άλλοι 3.000 περίπου. Η διοίκηση υπολογίζει ότι αυτοί οι 3.000 αντανακλούν περίπου 1.000 ασθενείς που θα εμφανιστούν τελικά και οι οποίοι προγραμματίζεται να απορροφηθούν μέχρι τον Αύγουστο. Μετά τον Αύγουστο θα μπορούμε να ηρεμήσουμε γιατί ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΙΣΤΑ! (ούτε εμείς, ενδεχομένως…)

5.      Παράλληλα, η Διοίκηση ετοιμάζει 2 παρουσιάσεις μέσα στο Μάιο. Η πρώτη αφορά σε έρευνα για το μαθητικό πληθυσμό που έγινε σε συνεργασία με την κα Κοκκέβη. Η δεύτερη αφορά στον απολογισμό του ΟΚΑΝΑ που θα εντυπωσιάσει (?!).

Τα επόμενα βήματα του Συλλόγου είναι:
  •    Την Τετάρτη 11 Απριλίου συνάντηση του Δ.Σ. και του Τοπικού Συμβουλίου με τον δικηγόρο μας για να φτιάξουμε μία πρόταση Συλλογικής Σύμβασης την οποία θα καταθέσουμε στη Διοίκηση.
  •    Την Τετάρτη 18 Απριλίου τετράωρη στάση εργασίας και τοπική συνέλευση στην Αθήνα προκειμένου να καθορίσουμε τη δράση μας.

3 σχόλια:

  1. Μα καλά, αφού μας είναι τόσο υποχρεωμένοι, και τόσο αποφασισμένοι να υπογράψουν τη σύμβαση, τι τους σταματάει; Ψιλό γαζί μας δουλεύουνε, μου φαίνεται! Οk, να τη φτιάξουμε την καινούρια πρόταση. αλλά μήπως όοοολο αυτό είναι για να δείξει έργο ο Λοβέρδος μέχρι τις εκλογές (μη και τους χαλάσουμε τη σούπα και δεν εγκαινιάσουν μερικά containers ακόμα), και μετά "πού σας είδα πού σας ξέρω";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 6 mai einai oi ekloges , 12 mai lhgei h syllogikh synbash !!!!!!!! AN , AN LEW, h proedros taileytaia stigmh kanei pisw ti ginetai? 8a doume to ergo "PROSEXWS APOLYMENOI ''? .POLY DYSKOLA TA PRAGMATA SYNADERFOI !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι ολοφάνερο ότι η Πρόεδρος δεν θέλει με κανένα τρόπο να ακουστεί οτιδήποτε για τον ΟΚΑΝΑ πριν τις εκλογές (μπορεί και να πάει για το επικρατείας!!) - γι' αυτό ακριβώς πρέπει να απαιτήσουμε την υπογραφή πριν τις εκλογές. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για καθυστέρηση: ο ίδιος ο Κουτρουμάνης παραινεί υποτίθεται για υπογραφή συλλογικών επιχειρησιακών συμβάσεων. Ο μόνος τρόπος για υπογραφή οποιασδήποτε ΣΣΕ είναι η δυναμική κινητοποίηση και το άνοιγμα του θέματος προς τα ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή