Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ



Την Παρασκευή 13/01 στο ΕΚΑ πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του Συντονισμού Εργαζομένων και Απολυμένων στην Ψυχική Υγεία-Πρόνοια και Αντιμετώπιση των Εξαρτήσεων. Συμμετείχαν συνάδελφοι και εκπρόσωποι σωματείων από την Ψυχική Υγεία, την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Εξάρτησης, την Ειδική Αγωγή.
Συζητήθηκε ότι η προηγούμενη χρονιά έκλεισε με την αποτροπή κλεισίματος των υπηρεσιών μας, αφού καταφέραμε να εξασφαλιστεί μερικώς η χρηματοδότηση που είχε αρχικά κοπεί το προηγούμενο καλοκαίρι.
Όλοι βγάζουμε το συμπέρασμα ότι αν δεν είχαμε παλέψει για κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου σίγουρο πως θα εξακολουθούσε η λειτουργία των φορέων.
Ωστόσο αυτό βάζει και τα καθήκοντα για τη νέα χρονιά καθώς η κατάσταση οδηγείται σε κατάρρευση των υπηρεσιών μας. Σε όλους τους χώρους μέτρα όπως οι περικοπές μισθών σε επίπεδο μισθών πείνας, οι μη ανανεώσεις συμβάσεων και ο κατ’ επίφαση προϋπολογισμός, με μειώσεις έως και 50%,  δείχνουν τι πρόκειται να συμβεί, τι συμβαίνει ήδη.
Οι υπηρεσίες μας τινάζονται στον αέρα με ευθύνη του ΥΥΚΑ και της κυβέρνησης που σαρώνουν τα πάντα. Πλέον όμως σε πολλές περιπτώσεις οι διοικήσεις καλούνται και αυτές να προχωρήσουν σε άμεσες, σοβαρές περικοπές με μόνη δικαιολογία την οικονομική κρίση. Επιτείνουν τη δυσλειτουργία των φορέων και οδηγούν όχι απλά σε υποβάθμιση, αλλά οριστική διάλυση των υπηρεσιών όπως τις ξέραμε μέχρι τώρα, με ότι αυτό σημαίνει για εργαζόμενους και λήπτες που τις έχουν άμεση ανάγκη. Να ξέρουμε πως ότι συμβαίνει σε μια δομή σήμερα μπορεί να συμβεί σε όλους αύριο.
Το αμέσως επόμενο διάστημα είναι πολύ κρίσιμο για να παλέψουμε συντονισμένα για τη δουλειά μας και τα δικαιώματα των πληθυσμών που αυτή αφορά. Μπαίνει θέμα επιβίωσης όλων.

Σε πρώτη φάση αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
-Συμμετοχή στην 24ωρη Παναττική Απεργία στις 17/01, κάθε χώρος αποφασίζει για τη διάρκεια της κινητοποίησης, κοινό ραντεβού προσυγκέντρωσης Αιόλου με Σταδίου στις 11.00πμ και πορεία προς Κλαυθμώνος και Βουλή.
-Ψηφίσματα συμπαράστασης από όλους τους χώρους και σωματεία που συμμετέχουν στο Συντονισμό για τις πρόσφατες απολύσεις συναδέλφων στο Περιβολάκι και στον αγώνα που δίνουν με αρχή τη 48ωρη απεργία στις 18-19/01.
-Εκπρόσωπος του Συντονισμού θα δώσει ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους του ΑΛΤΕΡ και να δημοσιοποιήσουμε τα δικά μας προβλήματα και αιτήματα μέσω του σταθμού.
-Να υπάρξει ένας απολογισμός της περασμένης χρονιάς.
-Επόμενη συνάντηση Συντονισμού Σάββατο 21/01 στις 10.30πμ στο ΕΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου