Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Μια προσπάθεια πιο "ήρεμης" απάντησης στην ερωτική επιστολή του ΔΣ του Συλλόγου στον Υπουργό Υγείας και τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ

Για να μην είμαστε μόνον «μίζεροι σιγοψιθυριστές» θα προσπαθήσουμε να συμβάλλουμε δημιουργικά σ’ αυτή τη μέρα της μεγάλης χαράς για το Σύλλογο με ένα μικρό εννοιολογικό λεξικό. Σε περίπτωση που τύχει ενθουσιώδους υποδοχής, θα δώσουμε κάποια αντίτυπα στην επόμενη λαχειοφόρο του Συλλόγου (στη γιορτή του καρναβαλιού; στο σούβλισμα του οβελία; στην επανεκλογή του Θάνου Πλεύρη; στην ανανέωση της θητείας του Προέδρου του Οργανισμού; στα γενέθλια του Προέδρου του Συλλόγου;)

Εργατικό Σωματείο (Trade Union): Οργάνωση εργαζομένων με κοινά συμφέροντα που αποσκοπεί στην όσο το δυνατόν καλύτερη και αποτελεσματικότερη προώθηση αυτών των κοινών συμφερόντων (μείναμε στον ορισμό της Wikipedia, για να μη σας βαρύνουμε με αριστερισμούς).

Δηλαδή, στα δικά μας, ένα σωματείο που θα πάλευε για καλύτερες συνθήκες εργασίας για όλους τους εργαζόμενους (σταθερή εργασία, συλλογική σύμβαση, γενναίες αυξήσεις που –αν δεν αντιστοιχούν ακριβώς στη δουλειά μας- τουλάχιστον αντισταθμίζουν την αύξηση του κόστους ζωής) και για δημόσιες, δωρεάν και υψηλής ποιότητας παροχές στους εξαρτημένους.

Νίκη εργατικού σωματείου: η εξασφάλιση κάποιων από τα παραπάνω. Δεν είναι ποτέ «δώρο», αλλά αποτέλεσμα συλλογικών αγώνων (έστω και με τη συνδρομή ευνοϊκών συγκυριών).

Συνδιαλλαγή: αντί των παραπάνω, η (συνήθως προεκλογική) παροχή μικρού ή μικρότερου ποσού, σε κάποιους και όχι σε όλους με εμφανές αντίτιμο αφενός τη διαφήμιση των πολιτευτών που δήθεν "παρενέβησαν", αφετέρου την παύση των λοιπών διεκδικήσεων («της μιζέριας και της γκρίνιας», για να είμαστε κατανοητοί και σε μερικούς «μοντέρνους» ευτυχισμένους και «όψιμους» ρεαλιστές).

Μιζέρια και γκρίνια: σύμφωνα με την πλειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου μας, είναι η αξίωση οι γιατροί να πληρώνονται όπως οι υπόλοιποι γιατροί του δημοσίου, οι εργαζόμενοι που εκτελούν ανθυγιεινή εργασία να παίρνουν το αντίστοιχο επίδομα, όλοι οι εργαζόμενοι να μπορούν να ζουν από το μισθό τους με αξιοπρέπεια, να μην υπάρχουν πολλές διαφορετικές «ταχύτητες» ούτε στους μισθούς ούτε στις συμβάσεις, να έχουν όλοι και όλες μόνιμη εργασία και όχι μόνο οι "ημέτεροι", να μην υπάρχουν εργολαβικά συνεργεία και άνθρωποι που δουλεύουν μαζί μας για 250 και 300 ευρώ το μήνα, την ίδια ώρα που γίνεται το πάρτυ των απευθείας αναθέσεων και οι εργολάβοι βγάζουν τα κέρατα τους.

Εργοδοτικό σωματείο: το σωματείο που, αντί να διεκδικεί όλα τα παραπάνω, λειτουργεί ως ιμάντας μεταβίβασης της «γραμμής» της εργοδοσίας προς τους εργαζόμενους και ως αμορτισέρ που προφυλάσσει την εργοδοσία από τη δυσαρέσκεια των από κάτω. Εργοδοτικό σωματείο είναι και το σωματείο που ακολουθεί τακτικές «κόζα νόστρα», όπου οι μεν υποταγμένοι (ή έστω σιωπηλοί) «δικοί μας» εξυπηρετούνται με αντάλλαγμα τη συνέχιση της υποταγής (ή τουλάχιστον της εύγλωττης σιωπής) και δυο κομμάτια πίτα ή ένα τσουρέκι κι ένα καντηλάκι.

(Πάντως, ανακοίνωση νίκης σωματείου που εξυμνεί με σειρά προτεραιότητας τον υπουργό, το διοικητή και τέλος το ΔΣ χωρίς καν αναφορά στο υποκείμενο, τους εργαζόμενους, μάλλον αποτελεί πρωτοτυπία – είθισται τα εργοδοτικά σωματεία να λειτουργούν πιο διακριτικά ώστε να είναι και πιο αποτελεσματικά…)

Συνοψίζοντας:

Ένα χρόνο μετά τις εκλογές του Συλλόγου 
  • δεν έχει γίνει καμία συνέλευση (όπως δεν είχε γίνει ούτε τα προηγούμενα χρόνια, πέραν των εκλογοαπολογιστικών),
  • δεν λειτουργούν τα τοπικά συμβούλια,
  • δεν λειτουργεί η επιστημονική επιτροπή και η επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας (εκτός αν λειτουργούν σε καθεστώς παρανομίας, οπότε δεν το έχουμε αντιληφθεί),
  • δε γίνεται καν ΔΣ, παρά σπάνια (οι δυο τελευταίες υβριστικές και αυτοεξευτελιστικές ανακοινώσεις του ΔΣ δεν στάλθηκαν καν για ενημέρωση στα μέλη του ΔΣ, τουλάχιστον στο μέλος του ΔΣ που εκπροσωπεί την ΑΡΣΥ: τόση δημοκρατία!!!!)
  • ο εσωτερικός κανονισμός "μαγειρεύτηκε" μεταξύ Διοίκησης και πλειοψηφίας του ΔΣ του Συλλόγου εν κρυπτώ και  ερήμην των εργαζομένων, ενώ τώρα μαγειρεύεται ο τρόπος που θα πλασσαριστεί, ώστε να μη δημιουργήσει μεγάλες αναταράξεις, κυρίως στους γιατρούς οι οποίοι εκτός από τον χαμηλό μισθό, δεν θα είναι καν υπεύθυνοι στις κατεξοχήν ιατροκεντρικές μονάδες υποκατάστασης.

Όλα διεκπεραιώνονται από την παράταξη που κέρδισε την πλειοψηφία των εδρών (ή από τους εκλεγμένους συνδικαλιστές, ή μόνον από τον Πρόεδρο του Συλλόγου σε αγαστή συνεργασία με τον Πρόεδρο του Οργανισμού– δε μας ενδιαφέρουν τα οικογενειακά τους). 
Διαχρονικά εργαλεία οι υποσχέσεις για μικροδιευκολύνσεις, η συστηματική και συντονισμένη διάχυση του φόβου – «άσε να το χειριστώ εγώ, γιατί ξέρω πώς να το πω. Αν θυμώσει ο Χ, ο Ψ, ο Ζ παράγοντας θ’ ανοίξει μονάδα στο Διδυμότειχο ειδικά για σένα». 
Ένα διαρκές εργασιακό μπούλινγκ στους μη "αρεστούς" (αλήθεια ο «θεσμικός» του ΔΣ του Συλλόγου, που έχει κάνει και εργασία για την κακοποίηση στον εργασιακό χώρο, σε ποιο βαθύ πηγάδι βρίσκεται και τα βλέπει όλα καλά;).

Πριν κλείσουμε την "εκπομπή" μας, μια μικρή ερώτηση αλλά με μεγάλο πόνο:  οι συνάδελφοι που ψήφισαν την πλειοψηφούσα παράταξη, αυτό είχαν στο μυαλό τους; Αυτό θεωρούν ότι είναι η συλλογική δράση; Νοιώθουν εντάξει με τη γραμμή στήριξης Πλέυρη;

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

εμείς ούτε θέλουμε και ούτε μπορούμε να συναινέσουμε σ’ αυτό.

Δεν είναι μόνον διασπαστικό (κι άλλος ορισμός που αγνοείται) και αναποτελεσματικό και «λίγο».

Είναι ντροπή.

Ντροπή για το συνδικαλιστικό κίνημα.

Ντροπή για τους εργαζόμενους που αγωνίζονται σε δύσκολες συνθήκες για να συνεχίσουν να κάνουν με αξιοπρέπεια τη δουλειά τους, χωρίς να γλείφουν και να παρακαλάνε.

Θα προσθέταμε πως το λιβάνισμα δεξιών και ακροδεξιών είναι ντροπή για «τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη», (θα τρίζουν τα κόκκαλα αυτών που τους διόρισαν στον Οργανισμό), αλλά είπαμε – δε μας πέφτει λόγος για τα οικογενειακά τους.

ΥΓ. Επειδή καθώς φαίνεται ο καλύτερος Πρόεδρος απαρχής κόσμου έχει πετύχει το ανθυγιεινό και για άλλους φορείς και όχι μόνο για τον Οργανισμό, μήπως δέχεται αιτήματα και για άλλες εκκρεμότητες και διεκδικήσεις; Ποιος από το Προεδρείο του Συλλόγου κρατάει το πρωτόκολλο για τα αιτήματα; Που πρέπει να απευθυνθούμε; Σε ποιον από όλους τους ουτιδανούς; Σαν δεν ντρεπόμαστε….

41 σχόλια:

  1. Εργάστηκα παλιότερα στον ΟΚΑΝΑ. Κι έφυγα. Με πληροφορησαν φίλοι για όλα αυτά που γίνονται και μπήκα και διαβάζω.. και φριττω. Ακούστε βέβαια, κι εσείς της ΑΡΣΥ. Κάποιες και κάποιοι σας λέγαμε χρόνια πριν για όλη αυτή την κατρακύλα και πού θα πάει το πράγμα. Και ανεχοσασταν, κάνατε αβάντες σε όλους αυτους. Δεν ενοχλιοσαστε όπως εμείς. Φύγαμε. Και δεν το μετανιωσαμε. Κι ας παίρνουμε ακόμα λιγότερα εκεί που βρεθήκαμε.
    Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορούμε να πείσουμε τον Ρότζερ Γουοτερς να πει και για μας; "κοράκι α, καατω τα χέρι α απο τον ΟΚΑΝΑ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το όνειρο του Τάκη, του Αγγέλου, της Άννας, του Βασίλη, του Τάσου και του Κώστα από το Βολο: Γλείφτες του Πλευρη και κολαούζοι της Διοίκησης. Μπράβο!
    Ευγενία; θεοδωρε εκ Θεσσαλονίκης ; Όλα καλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί να μην είναι καλά; σάμπως είναι πραγματικοί αριστεροί και θα χουν στενοχώρια; ή σάμπως οι άλλοι ήταν αληθινοί Πασοκοι και θα'χουν τύψεις; Ελάτε τώρα. Η ιδεολογία είναι μια! Κολαουζιλικι και εύνοια.

      Διαγραφή
  4. Το φοβεροτερο όλων είναι ότι αυτοί οι προσκυνημενοι συνδικαλιστές τολμανε να κάνουν μαθήματα ηθικής στους γιατρους γιατί προσπαθουν να ξεφυγουν από τον βουρκο, στον οποίο οι ίδιοι κυλιουνται εδώ και χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είσαι γιατρός, ένας είναι ο δρόμος. Υποστήριξη από τον Ιατρικό Σύλλογο στα αιτηματα

      Διαγραφή
    2. Με συγχωρείς που θα διαφοροποιηθώ. Τόσο ο ΙΣΑ όσο και ο ΙΣΘ έχουν ήδη εκφράσει τη συμφωνία τους στο αίτημα των γιατρών του ΟΚΑΝΑ. Αλλά δεν κερδίζονται οι αγώνες με την ανέξοδη υποστήριξη των "πατουληδων" ή του Προέδρου (που στην περιπτωση αυτή δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι είναι ειλικρινής και ουσιαστική). Παραμυθιαζουν τους γιατρους ότι θα κερδίσουν μονο αν δεν κάνουν φασαρία αν δεν κάνουν συλλογο αν δεν απομονωσουν τους συναδέλφους τους που πραγματικα νοιάζονται και προσπαθουν. Μπουρδες και ψέμματα. Όσο οι ίδιοι οι γιατροί δεν δείχνουν αποφασιστικότητα και εξυπνάδα θα είναι παιγνια στα χέρια των κουτοπονηρων.
      Αλλά ο καθένας κάποια στιγμή πρεπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του. -Ή κρέμεσαι από τον εκάστοτε Τακουλη ή παιρνεις πρωτοβουλιες και τους κάνεις να στέκονται σουζα.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ απολύτως. Δεν φαντάζομαι ότι ο Πατουλης θα το κερδίσει μόνος του κι έτσι, λέω ότι είναι καλύτερο να αναζητηθεί υποστήριξη, support, από τους Ιατρικούς Συλλόγους. Το να μην ζητιοταν θα ήταν περίεργο. Από κει και πέρα πρωτίστως οι γιατροί του ΟΚΑΝΑ θα παλέψουν!
      Και να πω και κάτι άλλο; να ζητήσουν κι από τους άλλους γιατρούς, σε όποιες Δημόσιες Υπηρεσίες με το ίδιο μισθολόγιο, το ενιαίο, κι όχι ειδικό Ιατρικό, να ζητήσουν να κάνουν κοινό μέτωπο. Όσο περισσότεροι τόσο δυνατότεροι.

      Διαγραφή
    4. Τα 150 που σας εβγαλε ο Τακουλης ,οπως ειρωνικα αναφέρεσαι στον συναδερφο Παπαδοπουλο, αν δεν τα θες επειδη δεν τα κερδισες με αγωνες δικους σου αλλα με αγωνες αλλου να μην τα εισπράττεις ! Καποιος τροπος θα βρεθει !

      Διαγραφή
    5. Τα 150 ευρώ δεν τα κέρδισε ο Παπαδόπουλος. Τα κερδίσαμε όλοι και όλες μαζί, όπως και εργαζόμενοι σε άλλους φορείς που χρόνια παλεύουν για το ανθυγιεινό. Δεν θα μάθουμε την αλφαβήτα τώρα. Αλλά και πάλι το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι ότι δεν τα κέρδισε ο Παπαδόπουλος που παριστάνει τον μεγάλο πατερούλη. Το πρόβλημα είναι ότι ο Παπαδόπουλος δεν έχει δικαίωμα να τα κάνει δώρο στον Θεοχάρη και τον Πλεύρη.
      ΥΓ. Να υποθέσω ότι εσύ σε όλες τις προηγούμενες απεργίες και διεκδικήσεις συμμετείχες, για αυτό παίρνεις το ν μισθό που παίρνεις. Αλλιώς έχεις να επιστρέψεις πολλά....

      Διαγραφή
    6. Τι μας έβγαλε ο Τάκης μωρε; Δε διάβασες την είδηση; Προεκλογικό δωράκι σ'ένα κάρο οργανισμούς του υπουργείου υγείας είναι! Αν έκαναν μια παρέμβαση, ήταν για να "την πούνε" στους γιατρούς και για να δώσουν στους δικούς τους στα κεντρικά. Αλλιώς τι; Δεν ξέρει ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ ή το ΔΣ ότι οι ψυχίατροι είναι γιατροί; ή ότι οι ψυχολόγοι κι οι κοινωνικοί λειτουργοί σε μας κάνουν την ίδια δουλειά; ή ότι έχουμε καθαρίστριες και πως είναι δυσθεώρητα άδικο να παίρνουν μια σειρά ειδικότητες ανθυγιεινό και όχι αυτές; ή πως όλοι οι εργαζόμενοι στις μονάδες (και οι διοικητικοί) με αυτό το σκεπτικό θα έπρεπε να είναι στην ίδια κατηγορία ένω όλοι οι εργαζόμενοι στη διοίκηση (και νοσηλευτές, και κοινωνικοί λειτουργοί, και ψυχολόγοι) θα έπρεπε να είναι εκτός;

      Διαγραφή
    7. Ούτε καν την ανακοίνωση δεν έγραψε ο Τάκης. Έτοιμη του την έδωσαν. Αν συνεισέφερε κάτι κάποιος από την πλειοψηφία που μπορεί να γράψει δυο γραμμές είναι (αυτό που λέει ο συνάδελφος πιο πάνω) αυτά που τη "λένε" στους γιατρούς. Τα υπόλοιπα τα έγραψε η Διοίκηση και τα προώθησε και στα μέσα ενημέρωσης για να πούνε "μεγάλη επιτυχία του Θεοχάρη".

      Διαγραφή
  5. Πρέπει να σημειωθεί ότι ανθυγιεινό μπορεί να παίρνουν στα κεντρικά αλλά δεν παίρνουν οι νοσηλευτές ΔΕ. Η δικαιολογία που τους λένε από το σύλλογο είναι ότι δεν προβλέπονται νοσηλευτές ΔΕ στον Εσωτερικό Κανονισμό. Τότε πως δουλεύουν; γιατί τους πήραν; πως κρατάνε μονάδες μόνοι τους; παράνομα; τι λέει ο σύλλογος για αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν πρέπει να έχει υπάρξει άλλη, τόσο εμετική, τόσο κατάπτυστη, τόσο δουλική ανακοίνωση σαν κι αυτή που έβγαλε ο σύλλογος. Δεν πιστεύεις στα μάτια σου όταν τη διαβαζεις, Τη μισή, γιατί ολόκληρη δε παλεύεται. Ντρέπεσαι που είσαι στον ίδιο οργανισμό μαζί τους, στο ίδιο σύλλογο. Αναρωτιέμαι, όλοι αυτοί που τους ψηφίζουν πως νιώθουν. Κατάντια και αηδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πιο εμετική ανακοίνωνση συλλόγου πεθαίνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν το ειχα σκεφτει ποτε ως τωρα αλλα διαβαζοντας την ανακοινωση αισθανθηκα μια αναγκη να τρεξω μακρυα απο αυτο το σωματειο...... ντροπη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φυλακας σε μοναδα και δευτερη ομαδα ασφαλιστικων. Τι παιρνω εδω και 10 χρονια? Τίποτα. Τι παιρνει η πρωτη ομαδα ασφαλιστικων? Απο το 2019 που εχω και εγω την ιδια αποφαση με την πρωτη ομαδα γιατι με αφησατε απεξω ολες οι παραταξεις? Δεν συμφωνησατε ολες οι τοτε παραταξεις με την τοτε διοικηση και τα πηρατε ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ? Αφου ξερατε οτι ειναι αδικο θα επρεπε να πειτε το 2019 ή ολοι ή κανενας. Απο οτι ακουω πανε να χαριστουν ολα . Ακομα και εκεινα που ειναι παρανομα απο το 2019 και μετα γιατι δεν καλυπτονται απο ισχυ ασφαλιστικων. Επειδη απλα τα βρηκατε ολοι με τον Καφετζοπουλο. Και τωρα παλι απεξω ειμαι γιατι εσεις κινδυνευετε περισσοτερο στη μοναδα απο μενα. Μπραβο σε ολους εσας τους αλλους και πιθανον και τους επομενους εργατοπατερες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει σε αυτό τον κόσμο δικαιοσύνη.

      Διαγραφή
    2. Για την ταμπακιερα συναδελφε δεν μιλαει κανεις απο αυτους που εχουν ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕΙ και κοιταξαν μονο την παρτη τους.
      Η εκδοση της αποφασης ειναι κοντα και τοτε θα αρχισουν τα οργανα...

      Διαγραφή
  10. Όσοι είναι γιατροί να κάνουν επειγόντως δικο τους Σύλλογο. Όσοι δεν είναι να κινητοποιηθουν να ζητήσουν νέες εκλογές στον Σύλλογο εργαζομένων. Να δούμε πόσοι θα τους ξαναψηφίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλά, η νέα ανακοίνωση του Συλλόγου σε σχέση με την προηγούμενη θριαμβικη κι ευχαριστήρια κι ερωτική, ειναι σχιζιφρενικη ετσι; εσείς που είστε αγαπώντες το ΔΣ του Συλλόγου,σας αρέσει να σχιζοφρενιαζετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Άκου τώρα στάσεις εργασίας και ξεπερασμένα πραγματα... γιατι δεν παίρνουν τηλέφωνο τον Θεοχάρη να το λυσει το προβλημα;
    Δεν καταλαβαινω τίποτα. Δεν είναι αυτός που έδωσε το επίδομα; δεν του το χρωστάμε; ας του τηλεφωνήσουν τέλος παντων να τελειώνουμε.
    Τι δεν είναι "καθοριστική η συμβολή του";;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι στάσεις εργασίας και σαχλαμάρες. Κόψτε μια πιτα ακόμη και καλέστε τον Πρόεδρο και τους φωτογράφους να τελειώνουμε στο πιτς φυτιλι. Άκου στάσεις εργασίας εν έτει 2023 και μάλιστα με Προεδρο Θεοχάρη και υπουργό Πλευρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ξεφτίλα Σύλλογος.. Πώς τον κατάντησαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έρωτες υπέρ μεν άγαν ελθόντες ουκ ευδοξίαν ουδ’ αρετάν παρέδωκαν ανδράσιν.
    – Οι υπερβολικοί έρωτες δεν χαρίζουν στους άντρες ούτε τιμή ούτε ανδρεία.
    Ευριπίδης
    Αρχαίος τραγικός (480-406 π.Χ.)
    – Μήδεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ρε παιδιά ειλικρινά όλα αυτά τα γράφει και τα σκέφτεται ένα άτομο προφανώς Ε;
    Γιατί αν τα γράφουν παραπάνω τότε ειλικρινά έχουμε πρόβλημα ως κοινωνία.
    Δεν σας καταλαβαίνω με τίποτα. Τρώγεστε με τα ρούχα σας. Μου θυμίζετε μια έννοια που μαθαίναμε στα έδρανα «στρουθοκαμηλισμός»
    Δλδ δεν βλέπετε πουθενά το καλό; Που δεν παίρναμε τίποτε και τώρα βγήκαμε και με επίδομα; Κάποιοι πίεσαν. Κάποιοι πάλεψαν. Οκ. Το πήραμε. Το δικαιούμασταν και το πήραμε. Τι άλλο θέλετε; Να κάνετε παραμάγαζο σύλλογο για έχετε και τον έλεγχο; Κάντε το. Και;;;; Τι θα γίνει; Απλώς θα έχετε «θεωρητικά» τον έλεγχο αυτού του νέου συλλόγου. Ε και; @@@@κε η φοράαδα στο αλώνι.
    Σοβαρότητα μηδέν. Λυπηρό για αριστερά. Λυπηρό. Μάλλον είστε σε ανοϊκό στάδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζους Νενεκο/κω.
      Πολύ μορφωμένος /η είσαι άμα έφτασες στα φοιτητικά έδρανα για να μάθεις τον "στρουθοκαμηλισμο". Αχαχαχαχα!

      Διαγραφή
    2. Ασε που δεν τον έμαθες και καλά....

      Διαγραφή
  17. 1) τα σχόλια που δημοσιεύονται είναι αυτά που στέλνονται στο blog.
    2) ούτε η ΑρΣυ, ούτε οι συνάδελφοι/ισσες που σχολιάζουν, έχουν πρόβλημα με το επίδομα. Αυτό που στηλιτεύουν όλοι και όλες είναι το γλείψιμο της πλειοψηφίας του ΔΣ του Συλλόγου προς τον ακροδεξιό Υπουργό και τον Πρόεδρο του Οργανισμού, οι οποίοι κανέναν αγώνα δεν έκαναν για κανένα επίδομα και κανένα μισθολόγιο. Τους αγώνες τους κάνουν παντού και πάντα και στο διηνεκές οι εργαζόμενοι. Αν ο Υπουργός ήθελε θα είχε δώσει το επίδομα εδώ και τέσσερα χρόνια, όχι ένα μήνα πριν τις εκλογές. Αν ο Πρόεδρος ήθελε θα είχε υπογράψει ΣΣΕ και θα τελειώναμε όλες τις "εκκρεμότητες". Αν το ΔΣ του Συλλόγου ήθελε θα είχε οργανώσει κινητοποιήσεις εδώ και καιρό και δεν θα περίμενε την ΠΟΕΔΗΝ για να καταλάβει πόσο αποκαλυπτική γελοία και προσβλητική ήταν η ευχαριστήρια ανακοίνωση που έγραψαν μεθυσμένοι από την μικροεξουσία, που τους δίνει ο απεχθής ρόλος του παρατρεχάμενου.
    3) η ΑρΣυ δεν φτιάχνει κανένα σύλλογο και κανένα παραμάγαζο. Που και να έφτιαχνε η ΑρΣυ σύλλογο γιατρών σε καμία περίπτωση δεν θα είχε την πλειοψηφία η αριστερά σε οποιαδήποτε εκδοχή της. Δυστυχώς. Η ΑρΣυ τυχαίνει (?) να έχει γιατρό εκλεγμένη στο ΔΣ, καθώς και γιατρούς υποψήφιες στα ψηφοδέλτια της. Μέχρις εκεί. Αυτοί οι γιατροί ούτε την ιατρική τους ιδιότητα επιθυμούν να απεμπολήσουν, ούτε την συνδικαλιστική και μάλιστα την διαχρονικά αγωνιστική τους δράση και αδιαμφισβήτητη παρουσία σε όλους τους αγώνες που μέχρι πριν λίγα χρόνια έδινε αυτό το ιστορικό σωματείο, που γελοιοποιούν οι όψιμοι πρόθυμοι. Η στάση αυτή των συνδικαλιστών της ΑρΣυ ενοχλεί. Οχι μόνο τις κατά καιρούς διοικήσεις του Οργανισμού αλλά και την πλειοψηφία αυτού του ΔΣ του Συλλόγου. Γι αυτό έχουν ξαμολυθεί και λένε διάφορες μπούρδες δεξιά κι αριστερά, γι'αυτό σκαρφίστηκαν την υποτιθέμενη "διάρρηξη" των σχέσεων με το υπουργείο, γι αυτό δεν συγκαλούν καν ΔΣ και ΓΣ και βγάζουν ανακοινώσεις στο σκοτάδι και μεταξύ τους. Το αν θα γίνει σύλλογος γιατρών, το πότε θα γίνει, το τι διοίκηση θα έχει, το ποια θέση θα παίρνει στα προβληματα που κάθε φορά εμφανίζονται, είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ θέμα των γιατρών, οι οποίοι πρέπει να αποφασίσουν ελεύθερα, χωρίς πιέσεις, εκφοβισμούς και παραπληροφόρηση. Αυτό παλεύει διαχρονικά η αριστερά στους χώρους δουλειάς, αυτό κάνουμε κι εμείς στην προκειμένη περίπτωση.
    4) δεν θα ξανά δημοσιεύσουμε κανένα μήνυμα (ανεξάρτητα από την άποψη που υποστηρίζει) εάν σε αυτό υπάρχουν χαρακτηρισμοί με ιατρικούς χαρακτηρισμούς και μάλιστα τόσο βαριά κακοποιητικοί όπως αυτός που χρησιμοποίησε ο/ συγγραφέας του σχολίου. Συνάδελφε/ίσα που το έγραψες όταν χρησιμοποιείς τέτοιους χαρακτηρισμούς το σωστό είναι να βάζεις απο κατω το όνομά σου. Αλλιώς πρόκειται για ανέξοδη κακεντρέχεια. Μικροπρεπές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://media.tenor.com/R5gi51Vxx_8AAAAM/jack-nicholson-yes.gif

      Διαγραφή
    2. Παντως δεν βλέπω εδώ μέσα κανέναν να μπαίνει και να «υπογραφει» τη γνώμη του με το όνομα του… γιατί;;; Μάλλον δεν το αντέχετε.

      Διαγραφή
    3. Τι να μην αντέχουν ; να μάθουν το όνομα σου;

      Διαγραφή
    4. Δεν αντέχετε την δικαίωση. Αλλα ούτε και την εκπλήρωση των αιτημάτων.
      Αλλά αν ξέρατε πως να κάνετε αγώνες και μα πετυχαίνατε και Οχι αμπλαουμπλικα πράγματα θα είχαμε συνδικαλισμό.

      Και επειδή κανεις σας δεν γράφει με όνομα εδώ μέσα, για να ξεκαθαρίζω, δεν έγραψα και εγώ. (Και φυσικά δεν πήγαινε σε αυτό το αντέχετε). Αλλα όποιος έχει την μύγα…

      Διαγραφή
    5. Ρε φίλε μπορείς να βαυκαλιζεσαι όσο θέλεις ότι το yes Sir και το γλείψιμο ειναι αγώνες. Μην έρχεσαι εδώ όμως, η γλίτσα δεν αρέσει σε ολους

      Διαγραφή
    6. Ποια δικαίωση μωρέ; που βγάζετε πανηγυρική (και αρχιγλειφτικη) ανακοίνωση λες και πήρατε την Αγια Σοφια και μετά λέτε να συμμετάσχετε και στην στάση εργασίας; κακώς αυτοί που διοργανώνουν την στάση εργασίας δεν σας πετάνε απέξω. Τι σας δέχονται ως Σύλλογο, τέτοια ξεφτίλα συνδικαλιστικη που καταντήσατε;

      Διαγραφή
  18. Εγω ειμαι καινούργιος στον Οργανισμο μολις 7 χρονια , δεν εχω τις δικες σας εμπειριες ! Μπορω να συγκρίνω μονο τις 2 τελευταιες διοικήσεις τα πεπραγμένα τους και μη ! Απο την μια μεριά βαζω τις διωξεις, την εσωστρέφεια ,την ''απολυτη γνωση " καποιον , την εκδικητικότητα ,την ανυπαρξία στο υπουργειο αν και υπηρχαν καλες ακρες , την ανυπαρξια προβολής του εργου του οργανισμου , τις πασης φυσεως κουτοπονηρια απο τον Γκοντο για να δημιουργηθεί προβλημα . Απο την αλλη ακρη της ζυγαριάς βαζω την εργασιακή ειρηνη , την καλη σχεση με το υπουργειο , την προβολη του εργου του οργανισμου ,την διαθεση για συζήτηση ! Πιστευω οτι οι ""ακροδεξιοι "" ειναι φιλικότεροι απεναντι στους εργαζομενους απο τους προηγουμενους ""ακροαριστερους"" αυτο δειχνει η δικη μου ζυγαρια ! Μπορει να κανω και λαθος και να ειχατε καλύτερες διοικήσεις στο παρελθον, ακουω διαφορα ! Οσο για τους συνδικαλιστες το θεμα ειναι να πετυχαινουν οσο πιο πολλα πραγματα γινεται για τους εργαζομενους και τον οργανισμο χωρις να κανουν πολυ θορυβο , ο θορυβος ειδικα για θεματα μισθολογικα, επιδοματων με την ανθρωποφαγια που υπαρχει δεν βοηθαει κανεναν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο τα γραφομενα σου συμπεραινει κανεις οτι δεν ξερεις που βρισκεσαι και τι σου γινεται...

      Διαγραφή
    2. Ευτυχως αγαπητε συναδερφε ξερεις εσυ και θα μπορουσες να διαφωτησεις και εμας που δεν ξερουμε !

      Διαγραφή
  19. Χωρίς πολύ θόρυβο οκ, χωρίς πολλή αξιοπρέπεια φίλε ΟΧΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό με την "ερωτική επιστολή" είχε μεγάλη πλακα..... Το γλυψιμο παει κι ερχεται. Αυτό δεν είναι συλλογος φιλε μου είναι το φερέφωνο της Διοίκησης. Αυτό το "επίτευγμα " του ανθυγιεινού δεν ήταν διαπραγμάτευση η , ήταν ρουσφετολοι ολίγων. Και φυσικά οι συνάδελφοι του ΟΑΕΔ (όπως και άλλοι) δεν το " κέρδισαν" και ας βγάζουν όλη τη λάντζα του οργανισμού 7 χρόνια τώρα. Εμ βέβαια αφου δεν τους επέτρεψαν καν να ψηφίσουν στις εκλογές επειδή το ΔΣ του Συλλόγου ζητησετνα πληρωθουν αναδρομικά όλες οι συνδρομές της τριετίας που δεν είχαν πληρωσει ήτοι μια 180αρα - το 1/4 ο του μισθου μας - με τεκμηριωση να μην αλλάξει το εκλογικό σώμα. Άκουσον άκουσον.. Αυτό δεν πρεοει να λέγεται συλλογος εργαζομένων ΟΚΑΝΑ. Να λέγεται Κερδοσκοπικό σωματείο ολίγων μονιμαδων. (Κατά προτίμηση φίλων και γνωστων).

    ΑπάντησηΔιαγραφή