Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Στις πόσες κοπές πίτας καιγόμαστε;

Τις τελευταίες ημέρες ολόκληρος ο Οργανισμός ασχολείται με την οργάνωση δυο εξαιρετικά σημαντικών εκδηλώσεων: την κοπή της πίτας από τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ και την κοπή της πίτας του Συλλόγου. Εμείς από την άλλη συνεχίζουμε να ζούμε στον δικό μας "μίζερο" και "λαϊκίστικο" κόσμο των διεκδικήσεων και της συλλογικής δράσης. Για αυτό στείλαμε την Παρασκευή σε ΟΛΑ τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου την ακόλουθη πρόταση: 

"Σύμφωνα με όσα έχουν προγραμματισθεί την Τρίτη θα γίνει κοπή της πίτας του ΟΚΑΝΑ με την παρουσία και εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας. 

Η Αριστερή Συσπείρωση Εργαζομένων θεωρεί ότι αυτή η εκδήλωση είναι μια καταπληκτική ευκαιρία για να  δηλώσουμε τις διεκδικήσεις μας για συλλογική σύμβαση, κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, ειδικό Μισθολόγιο των γιατρών και επίλυση των προβλημάτων με τα διαφορετικά μισθολόγια που έχουν προκύψει λόγω των δικαστικών αποφάσεων. 

Για το λόγο αυτό προτείνουμε να κατασκευαστεί ένα πανό με τα αιτήματα μας το οποίο θα το κρατούν τα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου την ώρα που θα εμφανιστούν κάμερες και τα λοιπά ώστε να καταγραφούν οι διεκδικήσεις μας τόσο στη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ όσο και στην πολιτικη ηγεσία. 

Ανάλογη κίνηση σε παρόμοιες εκδηλώσεις έχει γίνει και στο παρελθόν από το σωματείο μας με μεγάλη επιτυχία. 
Περιμένουμε την τοποθέτηση των υπολοίπων παρατάξεων." 

Όπως αντιλαμβάνεστε ακόμη περιμένουμε να μας απαντήσουν. 

Κατά τα λοιπά "τα στερνά τιμούν τα πρώτα" συνάδελφοι και συναδέλφισσες της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας. 

6 σχόλια:

  1. Οκανα>>>ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ και ξαναχτισιμο. Κι ει δυνατόν, να γυρίσουν και μερικοί από τους παλιούς καλούς συναδέλφους που έφυγαν γι'αλλες πολιτείες και για να γλιτώσουν από τα πίτουρα εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειλικρινα΄πόσο μπροστά είστε; αλήθεια πιστεύετε ότι τετοιες τακτικές είναι για το 2023; μπορείτε να τυπώσετε και αφισες χαχαχα
    Νομίζω ότι αυτό που έχουμε πετύχει ως οργανισμός δεν έχει ξαναυπάρξει. Α

    Αλήθεια δεν έχετε συζητήσει ποτέ με τη διοίκηση; εγω από όσο ξέρω - ενταξει είμαι και στη περιφέρεια- αλλά μαθαίνω ότι σας έχει δει και εχετε πει τα αιτήματα μας. και μάλιστα έχουν τεθει στο υπουργείο και οτι έχουν θετική απόκριση. Άρα κατι δεν λέγεται καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως κάτι δεν σου λένε καλά...

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι αυτές οι τακτικές για το 2023; πες μας εσύ. Το 1993 γεννήθηκες είπαμε; οπότε πες μας τις καινούργιες, μοντέρνες τακτικές. "Yes man" ; και τι άλλο; δεν έχει ξαναυπάρξει στον ΟΚΑΝΑ αυτό που πετύχατε ε; πόσα χρόνια δουλεύεις στον ΟΚΑΝΑ ιστορικέ μου; πες μας από τα αρχεία που μελετησες τι αποτυχίες είχανε παλιά οι αγώνες των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ. Enlight us, ω μεγάλε πιστέ του Μεγάλου Κυριακου

      Διαγραφή
    3. Καταρχάς δεν μιλώ πολιτικά. και δενγνωρίζετε αν ψηφίζω Κυριάκο ή όχι. Αυτό δεν έχει σημασία. Επίσης είναι άκρως προσβλητικός ο ηλικιακός ρατσισμός. Δεν απαντάτε στην ερώτηση όμως.
      Ειλικρινά δεν ξέρω αν βλέπετε ή όχι αυτά που έχουν γίνει. Πάντως ο οργανισμός σαν υπηρεσίες έχει μεγαλώσει όσο ποτέ.
      Τα αιτήματα σας έχουν ακουστεί; Αυτό δεν απαντάτε. Δεν τα ακουσε τα αιτήματα η Διοίκηση; ΔΕν τα έχει ακούσει; Σε αυτό δεν απαντάτε. Δεν τα έχει θέσει και στο Υπουργείο; Αυτό είναι το θέμα.
      Ή μήπως δεν σας συμφέρει να το πείτε; και να μας ενημερώσετε; Η μόνο θελετε να τα κρύβετε για να κερδίζετε την όποια ψήφο ή να προσπαθείτε να αυξήσετε έρεισμα;

      Διαγραφή
    4. Τι να συζητήσει μαζί σου κανείς; "ο Οργανισμός σαν υπηρεσίες έχει μεγαλώσει όσο ποτέ". Ο "γίγαντας" με τα πήλινα πόδια. Ψήλωσε και μακρυνε χωρίς σοβαρά θεμέλια. Οργανισμός για υποκατάστατα χωρίς γιατρούς.
      Σε παρακαλώ πολύ τώρα. Που θα υποτιμάς τη νοημοσύνη μας και θα θολωνεις την λογική και θα θες δήθεν και συζήτηση.

      Διαγραφή