Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Για την δημιουργία ομοιεπαγγελματικών συλλόγων και για την ανακοίνωση της πλειοψηφίας του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ

Η δημιουργία συλλόγων ανά ειδικότητα σε ένα χώρο εργασίας δεν απαγορεύεται από τον νόμο. Κάθε εργαζόμενος μπορεί να είναι μέλος σε δυο πρωτοβάθμια σωματεία: ένα επιχειρησιακό και ένα ομοιοεπαγγελματικό. Παραδοσιακά στην Ελλάδα οι γιατροί στα νοσοκομεία και σε πολλούς άλλους χώρους δουλειάς συμμετέχουν σε δυο σωματεία (πχ. ΕΙΝΑΠ, ΕΝΙΘ ή Σύλλογοι ειδικευομένων ανά νοσοκομείο και Σωματεία Εργαζομένων των νοσοκομείων), χωρίς αυτό με κανέναν τρόπο να εμποδίζει τη συνδικαλιστική δράση ή να θεωρείται διασπαστικό από κανέναν.

Στον ΟΚΑΝΑ από παλιά υπήρχε η πρόταση να δημιουργηθεί σύλλογος γιατρών. Το γεγονός ότι δεν είχε μέχρι τώρα δημιουργηθεί δεν σημαίνει ότι αυτό ήταν και το σωστό. Το γιατί γίνεται τώρα είναι μια συζήτηση, που έχει ενδιαφέρον και μπορεί να γίνει σε μια διαδικασία αναστοχασμού της διαχρονικής δράσης του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ.

Η προσπάθεια των συναδέλφων ιατρών να αρχίσουν να δρουν συλλογικά, να διεκδικήσουν (επιτέλους) ρόλο στα όσα κατά καιρούς συμβαίνουν στον Οργανισμό, να βγουν από την εξατομίκευση και την απομόνωση, μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους. Δεν θεωρούμε ότι με οποιοδήποτε τρόπο αυτή η συλλογική διεκδίκηση έρχεται σε αντίθεση με τον υπάρχοντα Σύλλογο Εργαζομένων, δεδομένου ότι η ύπαρξη του ενός συλλόγου δεν αποκλείει τον άλλο, ενώ ακόμη κι έτσι να ήταν θα μπορούσε η συνεργατική και συντονισμένη δράση δυο σωματείων να λειτουργήσει καταλυτικά και να οδηγήσει σε πολύ καλύτερα αποτελέσματα από αυτά που μέχρι σήμερα έχουμε.

Η συλλογική δράση δεν είναι ποτέ εναντίον των συμφερόντων των εργαζομένων. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τότε που οι γιατροί άρχισαν να κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση άρχισε να κινείται και το θέμα του μισθολογίου τους, το οποίο είναι χωρίς αμφιβολία ότι πιο άδικο υπάρχει αυτή τη στιγμή στον Οργανισμό (με εξαίρεση φυσικά τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας). Με άλλα λόγια η πράξη δείχνει ότι αυτός είναι ο σωστός δρόμος.

Σε κάθε περίπτωση εμείς δεν πρόκειται να σταθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια συλλογικής συνδικαλιστικής δράσης, εκτός εάν είναι εργοδοτική (και αυτό δεν έχει να κάνει με το αν ένα σωματείο είναι επιχειρησιακό ή ομοιοεπαγγελματικό. Έχει να κάνει με το ποιες απόψεις και στάσεις κυριαρχούν στο σωματείο. Το ζούμε στο πετσί μας τα τελευταία χρόνια). Για αυτό καλούμε και την Διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων να αντιμετωπίσει την προσπάθεια των γιατρών ως ένα αισιόδοξο μήνυμα για τη συλλογική δράση και σε καμία περίπτωση να μην φέρει οποιαδήποτε εμπόδια στη δημιουργία Συλλόγου Ιατρών ΟΚΑΝΑ. Κάτι τέτοιο θα είναι πράγματι διασπαστικό και το σημαντικότερο όλων,  θα είναι αναποτελεσματικό, αν όχι επικίνδυνο: Σε ένα καζάνι που βράζει το να βάλεις μια πρόσκαιρη τάπα δεν είναι και το πιο σοφό.

Τα σωματεία φτιάχνονται και λειτουργούν επειδή απαντούν σε πραγματικές ανάγκες έκφρασης και δράσης και όχι επειδή αποφάσισε κάποιος συνδικαλιστής. Συνάδελφο/ισσες, κοιτάξτε να «διορθώσετε» τη δράση του Σωματείου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ, ώστε να πάψει να είναι άφωνο (κάποιοι λένε και φερέφωνο) και αφήστε τους ιατρούς να διεκδικήσουν τον ρόλο τους μισθολογικά, επιστημονικά και συνδικαλιστικά.


Επιτρέψτε μας και ένα σχόλιο με φιλοπαίγμονα διάθεση (αλλά σε καμία περίπτωση "αστείο"):

Χαιρετίζουμε με ενθουσιασμό την προκήρυξη γενικών συνελεύσεων σε όλη τη χώρα μετά από τουλάχιστον 4 χρόνια (με εξαίρεση τις εκλογοαπολογιστικές)! Ελπίζουμε πως, πέραν της ιερής οργής της πλειοψηφίας του ΔΣ, θα συζητηθεί και το μισθολογικό των γιατρών και θα δεσμευθούμε όλοι σ’ ένα σχέδιο δράσης για το δικαίωμα των συναδέλφων σε δίκαιη αμοιβή.

Στην απευκταία περίπτωση που δεν συζητηθεί κανένα άλλο από τα χρόνια προβλήματα των εργαζομένων, θα προτείναμε να κινηθούν κι άλλοι στην κατεύθυνση δημιουργίας συλλόγου (κατά προτεραιότητα θα προτείναμε τις καθαρίστριες που τακτικά δεν πληρώνονται, τους συναδέλφους ΟΑΕΔ και φυσικά τους υπόλοιπους ελαστικά εργαζόμενους) ώστε το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων να ασχοληθεί και μαζί τους.

Πρώτο ΥΓ: Για να μη βαρύνουμε την ανακοίνωση με ψυχαναλυτικούς όρους, αλλά να απαντήσουμε στις εκφράσεις που χρησιμοποιεί η πλειοψηφία του ΔΣ στην ανακοίνωση της, εκφράσεις όπως «το νόμιμο δεν είναι και ηθικό…», «συντεχνιακή εκπροσώπηση», «στρώνει το χαλί σε κάθε διοίκηση να κάνει παιχνίδια», «τα στερνά τιμούν τα πρώτα», θα αρκεστούμε στη λαϊκή σοφία: "όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται" ή μήπως "στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί";.

Δεύτερο ΥΓ: Πράγματι, συχνά στο ΔΣ του Συλλόγου υπάρχει ένας γιατρός. Προφανώς εκλεγμένος μέσω της παράταξης του, όχι ως εκπρόσωπος των γιατρών. Νομίζετε ότι οι συνάδελφοι δεν το γνωρίζουν; Αλλά αν υποθέσουμε ότι αυτό είναι έμμεση ένδειξη συντεχνιακής εκπροσώπησης, το γεγονός ότι στο τωρινό και στο προηγούμενο ΔΣ υπάρχουν τέσσερις νοσηλευτές, σημαίνει ότι το ΔΣ εξυπηρετεί κυρίως τα συντεχνιακά συμφέροντα των νοσηλευτών; Αστειευόμαστε βέβαια...


28 σχόλια:

  1. Κακώς που αστειευεστε. Κι αναφέρομαι στην τελευταία τελευταία φράση σας. Κακώς! Ξανασκεφτειτε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To ΔΣ του συλλόγου δεν προλαβαίνει.. έχει να διεκδικήσει το ανθυγιεινό, μόνο για τους νοσηλευτές.. τυχαίο; Δε νομίζω.
    Επίσης είναι πραγματικά αστείο, αν όχι τίποτε άλλο, να αναρωτιέται αυτό το ΔΣ αν ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό. Δεν τους άκουσε κανείς να έχουν την ίδια απορία όταν συνάδελφοι (αρκετοί πλέον) τους ζητούσαν βοήθεια μπρος στις αυθαιρεσίες της διοίκησης. Ή μήπως τους νοιάζει μόνο η νομιμότητα τώρα ενώ όταν δεν τους αφορούσε, δεν ; Κανείς δεν ξέρει με σιγουριά. Είναι πιθανό όμως να φοβάται τη σύγκριση με κάποιο άλλο συνδικαλιστικό όργανό που μπορεί πραγματικά να καταφέρει πράγματα εκεί που εκείνοι βρέθηκαν να μην τα καταφέρνουν.
    Άνοίξτε λοιπόν το δρόμο μήπως το κάνουν και άλλες συντεχνιακές ομάδες.. γιατί αν περιμένετε από αυτό το σύλλογο.. το πολύ να φάτε βασιλόπιτα, άντε και στο τσακίρ κέφι να ρίξετε και κανένα χορό. Α και μην ξεχάσουμε και τα τσουρέκια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επίσης.. όποιος έχει τη μύγα, να τη φέρει πίσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προβατάκια του Συλλόγου, που νομίζατε ότι όλοι τρώμε σανό, αντε, 1 2 3 και... Μπεεεεεεεεεε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εντελώς άστοχο το κείμενο. Θεωρεί τη μεγαλύτερη αδικία το μισθολόγιο των γιατρών και δεν θεωρεί μεγαλύτερη αδικία τους εργαζόμενους της 2ης και 3ης ομάδας ασφαλιστικών που αμείβονται εδώ και 11 χρόνια με μειωμένο μισθό. Μάλιστα από το 2019 με εντελώς παράτυπο και άδικο τροπο καθώς τα ασφαλιστικά ως γνωστον παύουν με την εκδίκαση της υπόθεσης. Τότε όλες οι παρατάξεις είπαν οκ στον διαχωρισμό της τοτε διοίκησης γιατί αυτό βόλευε. Και βόλευε και εσάς ΑΡΣΥ γιατί δεν αρνηθήκατε το ¨δώρο¨ της τοτε διοίκησης και ας γνωρίζατε τόσο το παράτυπο όσο και το άδικο της ενέργειας. Εδώ και αν κολλαει το ρητό για το σπίτι του κρεμασμένου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θεωρώ οτι και ο λόγος και οι πράξεις σας είναι τελείως διασπαστικές.Μόνοι σας λέτε οτι επειδή δεν σας αρέσει ο χειρισμός του Συλλόγου θα φτιάξετε δικό σας μαγαζί.Αυτά σας μαθαίνανε στο συνδικαλιστικό κίνημα;Δεν νομίζω.Όσο για το ποιός αμοίβεται δίκαια και ποιός άδικα ας μην το ανοίξουμε γιατί όλα είναι σχετικά και επίσης δεν είμαστε χρυσόψαρα .
    Τα όρια της ευπρέπειας δεν μου επιτρέπουν να εκφραστώ όπως θα ήθελα αλλά θα αρκεστώ στο οτι θα έπρεπε να ντρέπεστε.Α και κάτι άλλο έτσι για την πλάκα μας.Για να χρησιμοποιήσετε ψυχαναλυτικούς όρους θα πρέπει να τους γνωρίζετε ...Καλή επιτυχία σας εύχομαι στα αιτήματά σας με το καλό σε έναν άλλο Οργανισμό αφού αυτός σας φέρεται τόσο άδικα απο Διοίκηση μέχρι Σύλλογο αντε στο καλό και να μας γράφετε.NOT!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χωρίς γιατρούς σε αυτόν τον Οκανακο, θα μείνετε για πολύ εσείς οι υπόλοιποι κυριε/κυρία; θα υπηρχε για πολύ ένας Οκανακος χωρίς γιατρούς κυριε/κυρια; Περαστικά σας. Αλλά μην απογοητευεστε. Και οι παθολογικές ιδέες θεραπευονται με την κατάλληλη Ιατρική αγωγή.

      Διαγραφή
    2. Χωρίς γιατρούς όχι, όπως και χωρίς νοσηλευτές χωρίς ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς διοικητικούς κλπ...τι εννοείς;Πιστεύεις οτι δηλαδή υπάρχει ειδικότητα άχρηστη στον ΟΚΑΝΑ;Αυτό δεν σημαίνει οτι ο καθένας θα κάνει την παραγκούλα του!Α πολύ ωραίο το νέο συνδικαλιστικό κίνημα.Και κυρίως πολύυυυυυυ "αριστερό"ρε παιδί μου.Η πως το λέτε "προοδευτικό" ναι αυτό !Δεν είστε το αλας της γης.Ξεκολλάτε λίγο...Ήρεμα το λεω

      Διαγραφή
    3. Δεν πορεύομαι από καμιά "αριστερή" θέση και βάση, από την ανάγκη υπεράσπισης των συμφερόντων μου πορεύομαι όπως κάνουν όλοι οι άνθρωποι, το ίδιο - και περισσοτερο-εσείς οι ψυχαναλυτιζοντες που μια χαρά υπερχρεωνετε διότι η τσέπη πάνω από όλα.
      Λοιπόν, στο δια ταύτα, δεν είναι θέμα άλατος της γης. Ο Οκανας προσφέρει ως βασικοτερη υπηρεσία το υποκατάστατο. Κι έχει ασθενείς που οι περισσότεροι θέλουν και Παθολογική και Ψυχιατρική θεραπεία. Στον ΟΚΑΝΑ λοιπόν, καμία ειδικότητα δεν είναι άχρηστη, αλλού τα γκεμπελικα αυτά. Όμως οι γιατροί είναι Η ΠΙΟ χρήσιμη για τους ασθενείς ειδικότητα. Στον ΟΚΑΝΑ. Στο Κεθεα θα ήσουν εσύ πιο χρησιμος/χρήσιμη. Ας μην κατά πατήσουμε την λογική, ναι; Κι επειδή σε βλέπω να έχεις πολύ αγωνία ότι δεν θα καταφέρεις να μείνεις ήρεμη, γιατρούς έχουμε...

      Διαγραφή
    4. Συμφωνώ στο "παραγκουλες όχι!". Διαλύστε την παραγκουλα των νοσηλευτών.

      Διαγραφή
  7. Ο Οργανισμος μου λεγεται ΟΚΑΝΑ και οχι οπως τον λες εσυ. Ουτε εχω ευνοηθει ουτε εχω κερδισει κατι. 2η ομαδα γαρ. Πηγαινω στη δουλεια μου καθημερινα και συμπληρώνω κανονικα το ωραριο μου. Μιλας για τους γιατρους λες και εκει αρχιζει και τελειώνει ο Οργανισμος. Μεγαλο λαθος. Ολοι αποτελουμε κομματια ενος συστήματός που αν λειψει καποιος τοτε το συστημα καταρρέει. Αν σου ειναι δυσκολο να το καταλαβεις τοτε λυπαμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν κομμάτια πιο βασικά από τα βασικά. That's life. Οταν Το καταλάβεις, δεν είναι τόσο δύσκολο, δεν θα ξαναπείς εύκολα "στο καλό και να μας γράφετε". Να την βουτάμε την γλώσσα πριν... ναι;

      Διαγραφή
  8. Οι γιατροί σώζουν ζωές αλλά δεν τα ξέρουν όλα. Δυστυχώς, όμως, νομίζουν ότι τα ξέρουν. Για παράδειγμα δεν ξέρουν να διοικούν, παρά το ότι οι ίδιοι εντοπίζουν την αδυναμία τους αυτή στο ότι δεν τους αρέσει η "γραφειοκρατία". Γενικώς, οι γιατροί δείχνουν κάποιες φορές μία αλαζονεία απέναντι στα πράγματα και στους συναδέλφους. Πόσοι γιατροί -πλην των συνδικαλιστών γιατρών- θυμάστε να έχουν έρθει σε γενικές συνελεύσεις μετά το πολύμηνο ζήτημα για την καταβολή των αμοιβών μας κατά τη διάρκεια των καταλήψεων του 2011; Για να μην μακρηγορήσω, και με όλο το σεβασμό προς τους γιατρούς (τον οποίο σεβασμό αξιώνω να μου επιστρέφουν και εκείνοι), ας θυμόμαστε όλοι ότι πριν ο κάθε γιατρός εκτελέσει την παραμικρή ιατρική πράξη, έχουν προηγηθεί διαδικασίες, και εργασίες από συναδέλφους τους, που έχουν επίσης μυαλό και γνώσεις, ο καθένας στο πεδίο του. Με τη διαφορά ότι ενώ οι υπόλοιποι δεν παραβλέπουν την αναγκαιότητα των γιατρών, οι ίδιοι οι γιατροί συχνά παραβλέπουν την αναγκαιότητα των υπολοίπων. Είναι όπως στα χειρουργεία, που μπαίνει ο γιατρός με ανασηκωμένα τα αποστειρωμένα χέρια του και παραμερίζουν όλοι για να φτάσει αμόλυντος στον ασθενή να τον χειρουργήσει κι εκείνος, ο χειρουργός, είναι συγκεντρωμένος στην εγχείρηση και αδιαφορεί για όσα συμβαίνουν γύρω του ή συνέβησαν πριν την έλευσή του. Παρά το ότι αυτό είναι απολύτως δικαιολογημένο και επιβεβλημένο σε ένα χειρουργείο, σε ένα εξεταστήριο, ή σε ένα θάλαμο ανάρρωσης, ας αντιληφθούν οι γιατροί ότι μεσσίες γίνονται μόνο όταν και για όσο βρίσκονται εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος είπε ότι είναι Μεσσίες; έχουν όμως τις πιο μακροχρονες και δύσκολες σπουδές, ναι; ή μήπως διαφωνείς; και ξέρουν αν χρειαστεί και να διοικούν γιατί από μαθητές ήταν άριστοι σε όλα κκ έχουν ευρύτητα.
      Υ. Γ. Κι ο Καποδίστριας γιατρός ηταν

      Διαγραφή
    2. Εξαιρετικό σχόλιο συνάδερφε.Είμαι εγώ που έκανα το σχόλιο για το άλας της γης.Πραγματικά χαίρομαι για το σχόλιό σου και ντρέπομαι όμως για τα άλλα σχόλια του τύπου πιο σημαντικές ειδικότητες.Εγώ δεν τους θέλω για συναδέρφους κάτι τέτοιοτς ούτε είναι προφανώς.Είναι σε δικό τους Οργανισμό λογικά οπότε ας μην μας κάνει εντύπωση που θέλουν και δικό τους μαγαζάκι.Αυτές οι απόψεις είναι τελείως ανόητες πέρα απο κομπλεξικές.Μου θυμίζουν τους έφηβους που προσπαθουν να μετρήσουν ποιός έχει μεγαλύτερο "ανδρισμό".Τόσο ανόητα φαντάζουν αυτά που λέγονται.Ωραία φανταστικοί ντόκτορες να φύγουμε όλοι εμείς να μείνετε μόνοι σας στις μονάδες να προσέχετε την πορτα μην μπει κανείς να σας ανοίξει το κεφάλι,να παίρνετε ούρα να χορηγείτε,να καθαρίζετε πληγές και σάπιες σάρκες και όχι να το παίζετε επιστήμη και να το αφήνετε για τα νοσηλευτάκια,να βγάζετε βεβαιώσεις για τους θεραπευόμενους,αφού πρώτα καταλάβετε τι εννοούν και τι θέλουν,να τους βγάλετε επιδόματα,να μιλάτε μαζί τους πάνω απο πέντε λεπτά (τι σας λέω τώρα) να είστε εκει για να ακούσετε ακόμη και την πιο άχρηστη πληροφορία ή και τα νέα τους .Αφου μπορείτε όλα αυτά γιατί είστε πιο σημαντικοί ας φύγουμε εμείς βασικά ή μήπως να σας δίνουμε ένα μέρος απο τον μισθό μας σε ένδειξη ευγνωμοσύνης που υπάρχετε;Αυτό είναι το βρήκα.Πάντως είναι σοκαριστικό πώς κάποιοι έχουν σπουδάσει ενα επάγγελμα που απευθύνεται κατ εξοχήν στους ανθρώπους και είναι κατα βάση τόσο απάνθρωποι.Ευτυχώς τέτοια άτομα δεν είναι η πλειοψηφία.Έχω συνεργαστεί με εξαιρετικούς συναδέρφους γιατρούς όλα τα χρόνια στον ΟΚΑΝΑ και όχι Οκανάκο Οκανούλη ή πώς τον λέτε εσείς οι επιστήμονες.Φαντάζομαι επιτρέπετε να σας λέμε συναδέρφους ή μονο μεταξύ γιατρών πρέπει;Σορρυ ε λάθος μου.

      Διαγραφή
  9. Καποιοι μαλλον δυσκολευονται να καταλαβουν τις εννοιες της συλλογικοτητας, της ομαδικοτητας, της συνεργασιας και προπαντων του σεβασμου των αλλων ειδικοτητων. Επισης φαινεται οτι δυσκολευονται και με αλλες έννοιες οπως δημοκρατικες διαδικασιες, εκλογες και αποδοχη αποτελεσματων αυτης. Εκτος και αν οσοι βγηκαν, βγηκαν μεσω καποιου κινηματος ή εξεγερσης. Αξιολογηθηκαν απο συναδελφους και ψηφιστηκαν απο συναδελφους. Τελεία. Επισης εχω και μια ερωτηση τροφη για σκεψη. Οι πρωτεργατες αυτης της κινησης επελεξαν τωρα να κανουν αυτη την κινηση γιατι ισως τωρα παυουν και τα εξτρα που επαιρναν απο τα ασφαλιστικα μετρα? Τυχαιο? Δεν νομιζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μεσσσιες με υπερ υπερ μειωμενο ωραριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μετά από όλα αυτά ας δούμε και κάποια αλλά πράγματα. Ας διορθώσουμε και άλλες αδικίες. Για παράδειγμα γιατί να έχει τη διοικητική ευθύνη μιας μονάδας ο γιατρός? Την θεραπευτική ας την έχει. Τη διοικητική όμως? Γιατί? Μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα το το υπογράψει μια άδεια από έναν μιας άλλης ειδικότητας? Να διαχειρίζεται ταμείο και να προμήθειες καλύτερα από κάποιον άλλο ? Αυτό που ισχύει ήταν το δωράκι των προηγούμενων διοικήσεων προς αυτούς. Αυτη η διάκριση πρέπει να τελειώσει. Η διοικητική ευθύνη (τονίζω η διοικητική) πρέπει να είναι προσβάσιμη ανεξαρτήτως ειδικότητας. Στη συνέχεια να δούμε και τα ωράρια προσέλευσης τους γιατί τελευταίοι έρχονται και πρώτοι φεύγουν. Πρέπει να ανοίξουν ολα τα θέματα και θα ανοίξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βεβαίως θα ανοίξουν.
      Ως γιατρός καμία διοικητική ευθύνη δεν θέλω. Να με πληρώνουν ως τον επιστήμονα με τις μακροτερες και δυσκολότερες σπουδές και με την μεγαλύτερη από τον νόμο επαγγελματική ευθύνη, θέλω.
      Καταλάβατε κυριοι/κυρίες "συνάδελφοι";

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε 7/2/23, 10:04, δεν καταλαβαίνω για ποια επαγγελματική ευθύνη μιλάς. Στα δύσκολα - από όσο θυμάμαι- μπαίνει μπροστά ο Οργανισμός και καθαρίζει και κανείς γιατρός δεν έχει ποτέ χρειαστεί να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί.

      Διαγραφή
    3. Αν η γνώμη καποιων συναδέλφων για τους συναδέλφους ιατρούς είναι αυτή, γιατί τους θέλουν στο Συλλογο;
      Μήπως κι αυτοί για αυτό προσπαθούν να οργανωθουν μόνοι τους;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμε 7/2 11.22
      δεν με ενδιαφέρει τι θυμάσαι ή νομίζεις ότι θυμάσαι. Οι γιατροί αντιμετωπίζουν τις βαρύτερες ποινικές και αστικές συνέπειες στα επαγγελματικά τους λαθη απο οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα. Κι αυτο το ξέρει κι η Κουτσή Μαρία.

      Διαγραφή
    5. Η καλύτερη ευκαιρία για τους υπόλοιπους είναι οι γιατροί να μπορέσουν να οργανωθουν κι έτσι να παραμείνουν στον ΟΚΑΝΑ. Αν αποχωρήσουν από τον ΟΚΑΝΑ, αναπόφευκτα ο ΟΚΑΝΑ χωρίς γιατρούς θα μετεξελιχθει σε κάτι άλλο που δεν θα αποδειχτεί καλό για όσους, τις άλλες ειδικότητες δηλαδή, απομείνουν.

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμε 2/2 4.52 δεν τίθεται θέμα αποδοχής αποτελεσμάτων του Συλλόγου. Να σε ρωτήσω όμως, η δημοκρατικότητα σου νιώθει καλά με το ότι ο Πρόεδρος του Σωματείου λειτουργεί, πχ στο θέμα του Εσωτερικού Κανονισμού, σαν μονάρχης (αρχει μόνος); είσαι τόσο καλά με αυτή τη "δημοκρατία" που κουνάς το δάχτυλο σε μας τους "αντιπάλους" σου στη συζήτηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τι σε εμποδίζει να αντιδράσεις σε αυτό που λες; Αρκείσαι απλά να το καταγγελεις εδώ;

      Διαγραφή
    2. Σε τι ακριβώς να αντιδρασω;

      Διαγραφή
  13. Πως μπορεί να αντιδράσει κάποιος σε αυτό το ενοργηστρωμενο σχέδιο; πρεπει να γίνουν τουλάχιστο συνελεύσεις. Προς το παρον κόβονται μόνο πιτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή