Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ
Η εκδίκαση της υπόθεσης για τη διεκδίκηση του ανθυγιεινού επιδόματος προσδιορίστηκε για την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου.Η υπόθεση αφορά στους συναδέλφους που έχουν προσφύγει σε ένδικα μέσα (νοσηλευτές και παρασκευαστές).

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΕΣΥ
Η ΕΠΕΣΥ απέστειλε επιστολή στη Διοίκηση του Οργανισμού σχετικά με το θέμα των ξηρών αντιδραστηρίων καθώς και για τα θέματα ασφάλειας και παρεμβάσεων της Διοίκησης στο θεραπευτικό έργο των Μονάδων. 
(ΣΗΜ. ΑΡΣΥ: Λόγω των θεμάτων που αφορά η επιστολή, δεν είναι δυνατή η δημοσίευση της στα blogs. Για το λόγο αυτό στάλθηκε και στους υπεύθυνους των μονάδων ώστε η ενημέρωση των εργαζομένων να γίνει εσωτερικά).

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΕ ΔΠΥ
Την Τρίτη 13 Ιουνίου και ώρα 14:30 καλούνται όλοι οι συνάδελφοι που εργάζονται στον ΟΚΑΝΑ με ΔΠΥ να προσέλθουν στα γραφεία των νομικών συμβούλων του Συλλόγου (Αβέρωφ 11, 4ος όροφος - Δικηγορική Εταιρεία Εργατικού Δικαίου). Θα γίνει ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με τη διεκδίκηση μέσω της νομικής οδού, μετατροπής των συμβάσεων παροχής υπηρεσιών σε αορίστου χρόνου. Μετά από συνεννόηση με το Γεν. Διευθυντή οι συνάδελφοι που θα προσέλθουν θα κάνουν χρήση τρίωρης υπηρεσιακής άδειας.
(ΣΗΜ. ΑΡΣΥ: Ελπίζουμε ότι όλοι οι συνάδελφοι καταλαβαίνουν τη σημασία αυτής της συνάντησης, ως ένα πρώτο βήμα για να προχωρήσουμε παραπέρα στην κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας...)

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μετά την επιτυχία των προηγούμενων συναντήσεων των εκπροσώπων των Θεραπευτικών Ομάδων της Αθήνας κατά την προηγούμενη περίοδο, η ΕΠΕΣΥ και το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ συγκαλούν την πρώτη συνάντηση της νέας περιόδου. Στις 22 Ιουνίου 2017 στις 13.00 στα Γραφεία του Συλλόγου. Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν καταρχήν το ερωτηματολόγιο που θα σταλεί αλλά και όποιο άλλο θέμα οι θεραπευτικές ομάδες θεωρούν επείγον και άμεσο.
(ΣΗΜ. ΑΡΣΥ: 1) Το ερωτηματολόγιο θα σταλεί σε όλες τις μονάδες (και εκτός Αθηνών). Απλά η συζήτηση θα ξεκινήσει από την Αθήνα.
2) Η επιτυχία των προηγούμενων συναντήσεων είχε κυρίως ποιοτικά χαρακτηριστικά, δηλαδή συζητήθηκαν με γόνιμο τρόπο τα προβλήματα των μονάδων, της εφαρμογής του πλαισίου κλπ. από άποψη όμως ποσοτική τα πράγματα θα μπορούσαν να πάνε πολύ καλύτερα: Να έρθουν εκπρόσωποι και ΘΟ που δεν είχαν έρθει τις προηγούμενες φορές, να έχει προηγηθεί συζήτηση μεταξύ των εργαζομένων ώστε να μην εκφράζονται μόνο προσωπικές απόψεις κλπ) 

10 σχόλια:

  1. Μια ερώτηση καθόλου τρολίστικη. Το αντίθετο. Απολύτως ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ.
    Από πόσα άτομα θεωρείτε ότι πρέπει να απαρτίζεται μια Θεραπευτική Ομάδα, για να λέγεται και να είναι Θεραπευτική Ομάδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας κάνουμε μια φορά και επιστημονική συζήτηση. Τι απάντηση δίνετε άρσυ στο παραπάνω ερώτημα; Πως κρίνετε τις Θεραπευτικές Ομάδες από μονάδες που μείνανε με 2 και 3 άτομα; Επαρκείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι προβληματισμοί ως προς τον αριθμό των μελών της θεραπευτικής ομάδας προσωπικά μου φαίνονται κι εμένα πολύ σοβαροί. Ωστόσο σκέφτομαι ότι και πάλι 2 και 3 άτομα είναι καλύτερα να συζητάνε μεταξύ τους από το να κάνει ο καθένας ό,τι καταλαβαίνει. Επίσης για το λόγο αυτό μια από τις ερωτήσεις αφορά τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαμε να ενδυναμώσουμε τη λειτουργία των ΘΟ.
    Τα πολυφωνικά τραγούδια θέλουν μαστοριά αλλά και τα ντουέτα ή τα τριο δεν πάνε πίσω. Λέμε τώρα... ΟΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαστορεμενη απάντηση.
    Μακάρι κιόλας να βρούμε τρόπους ώστε οι ομαδες-ντουετα και τρίο να 'χουν τη δύναμη και την ποιότητα των παλιών Θεραπευτικων Ομάδων.
    Ωστόσο, μου φαίνεται ότι είναι τόση αντικειμενικα η αποσταση, που δεν είναι θέμα μαστοριας αλλά θαύματος.
    Ίσως να φταίω εγώ που γερνάω και πιστεύω ακόμα περισσότερο στην λογική και την πραγματικότητα από τη μαγεία και τα παραμύθια...
    Παρόλα αυτά,θα χειροκροτησω σαν παιδακι άμα σας δω να βγάζετε λαγους απ'τους καπέλο.. Μαζί με τα άλλα παιδάκια του οκανα.

    Αστειεύομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνάδελφε/ισσα βάλσαμο η απάντηση σου. Στον ορυμαγδό όλων των σχολίων που έχουν μοναδικό στόχο να πληγώσουν όσους ακόμη ελπίζουν, άφησες μια χαραμάδα για ένα τρυφερό χτύπημα στην πλάτη.
    Προσωπικά σε ευχαριστώ: η δική μου μόνη άμυνα είναι η καθημερινή προσπάθεια να συνεχίζω να κρατάω ένα ηθελημένα "φρέσκο" βλέμμα, ώστε να τροφοδοτώ την ελπίδα ότι μπορούμε (έστω και λίγο) καλύτερα.
    Ευχαριστώ. ΟΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ελπίδα πρέπει να συνοδεύεται κι από σχέδιο. Εσείς που περάσατε κι από σχολεία της Αριστερας, το ξέρετε καλύτερα. Μην είναι καλοκαγαθα τραγουδάκια "καν'υπομονη κι ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανος"...

      Διαγραφή
  6. η επιστολή της ΕΠΕΣΥ προς τη Διοίκηση ήταν πολύ χαμηλών τόνων......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα ενημερωθούμε ή μάταιο και αυτό όπως η συνάντηση υπευθύνων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή