Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Σύντομη ενημέρωση από τη συνάντηση των γιατρών με ΔΠΥ με τον νομικό σύμβουλο του Σωματείου

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν γιατροί συνάδελφοι με ΔΠΥ και εκπρόσωποι του ΔΣ του Σωματείου (Παπαδόπουλος, Αναγνώστου). 
Ο νομικός σύμβουλος του Σωματείου (Δ. Βαλαβάνης) ενημέρωσε για το νομικό κομμάτι της κατάστασης. Ο ΟΚΑΝΑ εξαιρείται από την υποχρέωση για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό (άσχετο από το αν επιλέγει να χρησιμοποιεί τα κριτήρια του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις). Αυτό δίνει τη δυνατότητα εξαίρεσης από το άρθρο 103 του Συντάγματος, το οποίο απαγορεύει ρητώς τη μονιμοποίηση συμβασιούχων. Με άλλα λόγια είναι δυνατή και βάσιμη η νομική προσφυγή. 
Παράλληλα συζητήθηκαν και διευκρινίστηκαν τα αιτήματα που θα μπορούσαν να απευθύνονται στον ΟΚΑΝΑ (τα οποία πρέπει να διεκδικηθούν συνδικαλιστικά και όχι νομικά), ώστε να ισχυροποιηθεί η πιθανότητα μετατροπής των συμβάσεων των συναδέλφων σε αορίστου χρόνου προς όφελος των εργαζομένων, του ΟΚΑΝΑ και φυσικά των θεραπευόμενων.

Τα επόμενα βήματα που συζητήθηκαν ήταν η όσο το δυνατόν ευρύτερη ενημέρωση όλων των συναδέλφων που εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή, η διοργάνωση μιας νέας συνάντησης με την παρουσία και άλλων ειδικοτήτων και ο σχεδιασμός των επόμενων βημάτων. Αναφορικά με την καταβολή του ΕΦΚΑ ο νομικός σύμβουλος είπε ότι θα το μελετήσει και θα μας δώσει εμπεριστατωμένη απάντηση άμεσα.   
Συμπέρασμα: Και σε αυτή τη συνάντηση φάνηκε καθαρά ότι οι νομικές διεκδικήσεις έχουν πράγματι δυνατότητα επιτυχίας και επίλυσης των προβλημάτων όταν συνδυάζονται με τη συλλογική δράση, τον συντονισμό και την αποφασιστικότητα. Είμαστε σίγουροι ότι όσο αυτό γίνεται κατανοητό από όλο και μεγαλύτερο αριθμό συναδέλφων, αυξάνεται σημαντικά η πιθανότητα επιτυχίας των αγώνων που θα δώσουμε.

9 σχόλια:

  1. Η δουλειά αυτών των νομικων-εργατολογων είναι τελικά η καλύτερη. Υπόσχονται τα πάντα, προπληρωνονται από πολλούς (μιλάμε για χοντρες μπάζες) και δεν έχω ακούσει να επιστρέφουν ποτέ λεφτά αν δεν βγει επιτυχία.. Δεν ξέρω, τι σας είπε χθες ο νομικός σύμβουλος Ολγα; Θα υπογράψει ρητρα να επιστρέψει λεφτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ θεωρώ ότι όλες οι κινήσεις του Σωματειου, όλη η συμπεριφορά του, τα τελευταία χρόνια είναι "μάχες οπισθοφυλακης". Δε θα μπω στο κανάλι της σκέψης ότι υπάρχουν προσωπικά βολεματα. Νομίζω ότι όλοι έχουμε ματια κι αυτιά κι οι περισσότεροι έχουμε δώσει μέσα μας απαντήσεις.

    Θα τονίσω ότι έχετε χαμηλώσει πολύ τα οπλα και που που τα κουνατε στον αέρα, όχι τόσο για να τρομάζουν οι Διοικησεις αλλά πιο πολύ για να τα ακούτε εσείς και να πειθεσθε ότι είστε ζωντανοί.

    Είναι λυπηρο.Για όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να μπορούσε να δίνει και επιθετικούς μάχες και μάλιστα να κερδίζει. Αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί το πρόβλημα δεν είναι των συνδικαλιστών που βολεύονται ή η συμπεριφορά του σωματείου. Το πρόβλημα είναι δικό μας και εννοώ των εργαζόμενων ή του λαού γενικότερα. Καταργούνται όλα τα δικαιώματα, ξηλώνεται όλη η εργατική νομοθεσία και δεν ανοίγει μύτη. Σιγά μην είναι το πρόβλημα που 4 πρώην πρόεδροι του σωματείου έγιναν στελέχη του Οργανισμού και κατά καιρούς απολογητές της όποιας διοίκησης. Αν εμείς δεν ήμασταν στα πατώματα θα τους είχαμε στο φτύσιμο και θα τους προσπερνάγαμε. Και τους βολεμένους και τα τσιράκια και τους ρουφιάνους και τα γιουσουφάκια.

      Διαγραφή
    2. Δεν έχεις άδικο. Αυτός ο λαός, εμείς δηλαδή, έχει πιστέψει ότι είναι σκλαβος.
      Πάντως, έστω κι η ατομική αντίδραση είναι μια λύση. Μπορεί να μη νιώθω ολοκληρωμένη μέσα σε αυτή την κοινωνία κι αυτό το περιβάλλον, πάντως νιώθω καλά όταν φτυνω τα τσιράκια και τα γιουσουφακια. Και σε βεβαιωνω, τους πετυχαίνει η ροχαλα.

      Διαγραφή
    3. Και οι ατομικές μάχες ψυχοφθόρες είναι. Ψυχοφθόρες και μοναχικές. Όλοι κοιτάνε αλλού και περιμένουν να συνταχθούν στο τέλος με τον νικητή.

      Διαγραφή
    4. Οι ατομικές μάχες ΕΙΝΑΙ ψυχοφθόρες. Αλλά όχι μοναχικές. Τις δίνεις για τον εαυτό σου, για να τιμήσεις την αξιοπρέπειά σου και να κοιτάζεσαι στον καθρέφτη, αλλά κάπου κάποτε κάποιον μπορεί να επηρεάσεις θετικά. Δεν είναι αυτός ο σκοπός σου αλλά μπορεί να ναι ένα αποτέλεσμα. Που δεν το ξέρεις, που δεν το ψάχνεις, που δεν "αναλώνεσαι" πόσοι θα συνταχθούν μαζί σου.

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    6. Διαγράφηκε ένα σχόλιο τόσο χαμηλού επιπέδου που ντρεπόμαστε που χρειάστηκε να το διαβάσουμε...

      Διαγραφή
  3. http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/2733714/programma-amesis-paremvasis-gia-christes-ousion-ilopii-i-periferia-attikis

    ΑπάντησηΔιαγραφή