Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Επιτέλους! Κάτι κινείται! Ένας άνεμος δημιουργίας πνέει στον ΟΚΑΝΑ! (Για άλλη μια φορά...)

Επιτέλους (και αυτή) η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ αποφάσισε να ασχοληθεί με τις μονάδες υποκατάστασης και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Αποφάσισε να δείξει το ενδιαφέρον (που ομολογουμένως όφειλε εδώ και καιρό να δείξει), με το να ελέγξει αν οι μονάδες λειτουργούν σωστά.

Από τη μεριά μας πραγματικά χαιρόμαστε που επιτέλους η Διοίκηση ασχολήθηκε με τη δουλειά μας στις μονάδες. Μπορεί βέβαια να ξεκίνησαν με ποσοτικά κριτήρια (ώρες παραμονής στον χώρο εργασίας), αλλά δεν πειράζει.
Εμείς είμαστε σίγουροι ότι θα προχωρήσουν και σε ποιοτικά κριτήρια (πχ. περιεχόμενο εργασίας, αποτελεσματικότητα θεραπείας, αριθμός TH με θετικές ουροληψίες, ποσότητα του υποκατάστατου που διατίθεται στην παράνομη αγορά από κάθε  μονάδα  κοκ).

Πρέπει να επισημάνουμε ότι ο έλεγχος του ωραρίου ξεκίνησε από δυο εντελώς τυχαίες μονάδες της Αθήνας. Φανταζόμαστε ότι ο έλεγχος και το ενδιαφέρον θα συνεχιστούν και στις υπόλοιπες, ώστε να το βουλώσουν εκείνοι οι κακεντρεχείς που λένε ότι ο έλεγχος έγινε στις συγκεκριμένες μονάδες εκδικητικά και τρομοκρατικά. Εμείς αυτά δεν τα πιστεύουμε, γιατί είμαστε σίγουροι ότι μετά από τον έλεγχο του ωραρίου το ενδιαφέρον θα προχωρήσει και σε άλλα επίπεδα, όπως στην αύξηση των ωρών φύλαξης, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους εργαζόμενους να "περνούν την ώρα τους" βλέποντας και εξυπηρετώντας ασθενείς και όχι παίζοντας πασιέντζες ή τρώγοντας τις σάρκες τους (σπορ ιδιαίτερα διαδεδομένο την τελευταία περίοδο...). 

Και επειδή πολύ  στο σοβαρό το ρίξαμε, ας ελαφρύνουμε την ατμόσφαιρα με μια χαρούμενη νότα με τα πάγια αιτήματα μας:

  • ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΦΥΛΑΞΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ώστε να αυξηθεί το ωράριο εξυπηρέτησης των μελών των προγραμμάτων
  • Απογευματινή λειτουργία τουλάχιστον μιας μονάδας για κάθε υποκατάστατο ώστε να εξυπηρετούνται όσοι/ες εργάζονται
  • Απογευματινή λειτουργία της μονάδας Κοινωνικής Επανένταξης (για προφανείς λόγους)
  • Λειτουργία μιας τουλάχιστον μονάδας βουπρενορφίνης τα Σαββατοκύριακα
  • Αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του κλεισίματος των μονάδων μεθαδόνης τα σαββατοκύριακα, που σύμφωνα με τη γνώμη πολλών συναδέλφων έχει οδηγήσει σε σημαντική μείωση της συγκράτησης από τη μια μεριά και σε μεγάλη αύξηση των TH δοσολογιών από συγκεκριμένη μονάδα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την διάθεση του υποκατάστατου στην παράνομη αγορά
  • Τροποποιήσεις και αλλαγές στο πλαίσιο λειτουργίας, ώστε αυτό να ανταποκρίνεται στις νέες συνθήκες (κοινωνική και οικονομική κρίση, απορρόφηση της λίστας, δυσκολία στη συγκράτηση κοκ): να οριστεί η διαδικασία συζήτησης ώστε οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν, να καθοριστεί το (κοινά αποδεκτό) πλαίσιο και η Διοίκηση να εποπτεύει την τήρησή του (να "εποπτεύει", ως οφείλει. Όχι να ερμηνεύει κατά το δοκούν και να ανακατώνεται, ως μη όφειλε, όπως μερικοί - μερικοί). 
  • Θεσμοθέτηση εναλλαγής των θέσεων (ROTATION) ώστε να αποφεύγεται το κάψιμο και να υπάρχει δυνατότητα διαφυγής από στρεσσογόνες συνθήκες χωρίς να στιγματίζεται ο εργαζόμενος αλλά και χωρίς να διαταράσσεται η σχέση εμπιστοσύνης των θεραπευόμενων με την μονάδα.
  • ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ σε όλες τις μονάδες (χωρίς λόγια...)

ΥΓ. Και ένα τελευταίο αίτημα, το σοβαρότερο όλων: Διεκδικούμε δικαιότερη κατανομή των πειθαρχικών απειλών, ώστε το προνόμιο της απειλής να μην το απολαμβάνουν μόνο όσοι και όσες ΔΕΝ δίνουν αβέρτα κουβέρτα TH ή όσοι και όσες ΔΕΝ έχουν μπάρμπα στο Πανεπιστήμιο, ή όσοι και όσες έχουν άποψη που ίσως να μην αρέσει σε κάποιους στα Κεντρικά της Διοίκησης ή τέλος όσοι και όσες δεν ανήκουν στην παρέα που έχει αναλάβει τον ΟΚΑΝΑ. Στο τέλος - τέλος δεν είναι σωστό μια αριστερή διοίκηση να απειλεί με πειθαρχικές ποινές μόνο αυτούς με τους οποίους "συμπορεύτηκε" πριν διοριστεί. Επιτέλους έχουν και άλλοι δικαίωμα στην πειθαρχική δίωξη! 

142 σχόλια:

  1. 1."Θεσμοθέτηση εναλλαγής των θέσεων (ROTATION) ώστε να αποφεύγεται το κάψιμο"
    Για να αποφευχθεί το κάψιμο, ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ αυτό.

    2."να δίνεται η δυνατότητα στους εργαζόμενους να περνούν την ώρα τους εξυπηρετώντας ασθενείς και όχι τρώγοντας τις σάρκες τους".
    Σωστότατο! Αλλά αναγνωρίζετε ότι το κάψιμο υπάρχει ΗΔΗ. Λοιπόν, πώς θεραπεύεται αυτό το βαρύ κάψιμο;

    3."κλεισιμο των μονάδων μεθαδόνης τα σαββατοκύριακα έχει οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση των TH δοσολογιών από συγκεκριμένη μονάδα με ότι αυτό συνεπάγεται για την διάθεση του υποκατάστατου στην παράνομη αγορά"
    Πότε θα παλέψετε ανοιχτά να ψηφίσουν οι εργαζόμενοι και να ζητήσουν από το Σωματείο (εφόσον ισχύουν αυτά και εφόσον ενδιαφέρουν την πλειοψηφία των εργαζομένων)να καταθέσει γι'αυτά στην Εισαγγελία;

    4."δεν είναι σωστό μια αριστερή διοίκηση να απειλεί με πειθαρχικές ποινές μόνο αυτούς με τους οποίους "συμπορεύτηκε" πριν διοριστεί"
    Αυτό ΟΦΕΙΛΕΤΕ να μας το διευκρινίσετε ΑΜΕΣΑ. Πώς δηλαδή συμπορευτήκατε ΑΡΣΥ με "την παρέα που έχει αναλάβει τον ΟΚΑΝΑ";;;;;; Μιλήστε χωρίς μισόλογα και χωρίς να βρίζει η ΟΑ όταν δεν της αρέσουν οι ερωτήσεις.

    5."Διεκδικούμε δικαιότερη κατανομή των πειθαρχικών απειλών"
    Αυτό είναι απλά χιούμορ, ναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έκανες κάποια ερώτηση και σε έβρισα; Με συγχωρείς συνάδελφε. Δεν το ήθελα. ΟΑ

      Διαγραφή
    2. Καλύτερο οπωσδήποτε το χιούμορ που κάνεις τώρα από το να λες τους άλλους μικρόνοες (έλα! κάνεις και ψυχιατρικές διαγνώσεις! το 'χετε συνήθειο πολλοί στον οκανα, είστε δεν είστε ειδικοί...), αλλά καλύτερα ακόμα να απαντούσες στις ερωτήσεις που ΝΑΙ, έκανα κι είναι μπροστά στα μάτια όλων:

      πώς θεραπεύεται αυτό το βαρύ κάψιμο;

      Πότε θα παλέψετε ανοιχτά να ψηφίσουν οι εργαζόμενοι και να ζητήσουν από το Σωματείο (εφόσον ισχύουν αυτά και εφόσον ενδιαφέρουν την πλειοψηφία των εργαζομένων)να καταθέσει γι'αυτά στην Εισαγγελία;

      Πώς δηλαδή συμπορευτήκατε ΑΡΣΥ με "την παρέα που έχει αναλάβει τον ΟΚΑΝΑ";;;;;;

      Αναμένω τις απαντήσεις, χωρίς προσβολές ή αμήχανο "χιούμορ". Απλές ξεκάθαρες απαντήσεις.




      Διαγραφή
    3. https://www.youtube.com/watch?v=QY5l9tHzzfM

      Διαγραφή
    4. Προς Ανώνυμος31 Μαΐου 2017 - 10:20 μ.μ.
      Βρε παιδί μου γράφουμε εμείς τα δικά μας πχ προτείνουμε rotation, προτείνουμε να ανοίγουν οι μονάδες, να συζητήσουμε ξανά το πλαίσιο όλοι μαζί, να έχουμε εξωτερική εποπτεία κι εσύ λες ΟΧΙ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΑΥΤΑ. Και μας ξαναρωτάς ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ; Μα εμείς έχουμε κάνει την πρόταση μας. Σου αρέσει; καλώς. Δεν σου αρέσει; κάνε τη δική σου. Φτιάξε ένα χαρτί και στείλτο σε όλες τις μονάδες (δεν είναι δύσκολο) για να υπογράψουν όλοι και όλες και να πάμε στον εισαγγελέα (αν βρεις ΕΝΑ πρόβλημα εργασιακό που να λύθηκε σε εισαγγελέα να μου το πεις, γιατί δεν έχω κάτι σχετικό υπόψη μου). το δύσκολο δεν είναι να στείλεις το χαρτί. Αλλά βλέπεις και μόνος σου ότι βάζεις προϋποθέσεις ("εφόσον ισχύουν αυτά και εφόσον ενδιαφέρουν την πλειοψηφία των εργαζομένων"). Άρα;
      Με λίγα λόγια κατηγορείς την αρσυ ότι δεν σου απαντάει αλλά δεν βλέπεις ότι έχει ήδη απαντήσει χωρίς καν να ερωτηθεί. Άλλοι σωπαίνουν ηχηρά. Και δεν έχουν και χιούμορ. Να τα λέμε κι αυτά... ΟΑ

      Διαγραφή
    5. Τα λέμε κι αυτά!τα λέμε και τα χτυπάμε!Και φυσικά δεν έχουν χιούμορ, αφού έχουν την ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΑ είτε να βυσσοδομουν κατά άλλων είτε να ραδιουργουν για το συμφέρον τους.
      Ένα μόνο, γιατί δε μπορούν τέτοια θέματα να περνάνε έτσι: το πλημμυρισμα της πιάτσας με τα ΤΗ. σα να ναι τα υποκατάστατα τα ναρκωτικά που για κάποιους έχουν πλεονεκτηματα, δεν είναι φυσικά εργασιακό θέμα οπότε και προφανώς δεν είναι για εισαγγελέα.Ειναι θέμα δημόσιας υγείας που προφανώς είναι για εισαγγελέα. Δεν ξέρω για ποιους λόγους βγάζετε σπυρια, λες κι είστε ένοχοι. Ακατανοητο αλλά δικαιωμα σας. Όμως όχι για να καλύψετε τα σπυρακια, να βαφτιζετε το θέμα δημοσίου συμφεροντος δήθεν εργασιακό.
      Έλεος Ολγα.

      Διαγραφή
    6. Απάντηση 2
      Ολγα ρώτησα 2 φορές και κάτι άλλο:
      Πώς δηλαδή συμπορευτηκατε με την παρέα που τώρα διαφεντευει τον Οκανα;

      Διαγραφή
    7. Αγαπητέ, έχεις απόλυτο δίκιο. Βγάζω σπυράκια με τους εισαγγελείς, και για τα εργασιακά και για τα θέματα δημόσιας υγείας, γιατί ούτε θέμα δημόσιας υγείας λύθηκε με εισαγγελέα. Αν δεν με πιστεύεις, σου θυμίζω ότι οι εισαγγελείς βγαίνουν κάθε φορά όταν η απεργία των δημοτικών υπαλλήλων βρίσκεται στα φόρτε της για να την συκοφαντήσουν τρομοκρατώντας τον κόσμο. Αντίθετα κανείς εισαγγελέας δεν βγήκε ποτέ να μιλήσει για τις ελλείψεις σε κλίνες ΜΕΘ που οδηγούν στον θάνατο δεκάδες συνανθρώπους μας κάθε χρόνο (ενώ ο Παπαδήμας νομίζω ακόμη νοσηλεύεται σε κρεββάτι ΜΕΘ χωρίς κανένα λόγο. Μου φαίνεται εντελώς απίθανο το να μην έχει πεθάνει κα΄ποιος άλλος κάπου την ίδια περίοδο επειδή δεν υπήρχαν ελεύθερα κρεββάτια σε ΜΕΘ).
      Τώρα όσο αφορά στη συμπόρευση όντως χρειάζεται διευκρίνηση: έχουμε φάει μαζί σουβλάκια με τον Πρόεδρο στην κατάληψη και για αυτό το λόγο έχουμε προνόμια, σε αντίθεση με κάποιους άλλους που δεν απειλούνται με πειθαρχικές διώξεις ίσως επειδή εκτός από το ότι δεν έχουν φάει σουβλάκια με τονμ Πρόεδρο στην κατάληψη, σπανίως εμφανίζονται στον ΟΚΑΝΑ (σε περίοδους κινητοποιήσεων, για να μην παρεξηγηθώ). Επίσης δεν είπαμε ότι συμπορευτήκαμε με την παρέα αλλά ότι "συμπορευτήκαμε" με την αριστερή διοίκηση. Επίσης κάναμε και πλάκα (για να σταματήσει αυτό το γαϊτανάκι των αμείλκτων ερωτήσεων πούλεγε κι ο άλλος).

      Διαγραφή
    8. Να το προσέξετε αυτό με την πλάκα(το μόνο της "θετικό" είναι ότι όντως κόβει στον "αντίδικο" κάθε διάθεση για σοβαρή συζήτηση και αντιπαράθεση).

      Διαγραφή
    9. εγω πάλι γιατί μαθαίνω οτι οι φαν των σουβλακίων την βγάζουν καθαρή με πολύ χαλαρή φάση δεδομένου οτι είναι γενικά τουριστική θέση στον ΟΚΑΝΑ ενω αντιθέτως αυτοί που όπως λες δεν εμφανίζονται στις κινητοποιήσεις είναι στον τάκο ?????Μήπως τα λες όπως σε συμφέρουν?Αχ θα σε μαλώσω

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμε 31 Μαΐου 2017 - 10:20 μ.μ.
      Δεν "συμπορεύτηκε" μόνο η αρσυ με τη διοίκηση στις καταλήψεις και τα σουβλάκια. Τόσος κόσμος "συμπορεύτηκε". Βασικά, η διοίκηση είχε συμπορευτεί με τον κόσμο τότε, γιατί τότε ήταν και η διοίκηση απλός "κόσμος". Και ως παλιός συνάδελφος που πήρες αξίωμα, θα πρέπει να βλέπεις τους συναδέλφους ως συνοδοιπόρους και όχι ως υποζύγια για να πάνε παραπάνω.

      Διαγραφή
    11. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι φίλε μου. Και οι άνθρωποι αυτοί κάνανε μπαμ. Εκτός αν γούσταρε κανείς να μένει με πάθος τυφλός και κουφος.

      Διαγραφή
  2. Μερικές φορές πρέπει να είμαστε και λίγο ταπεινοί και να ξέρουμε πότε να σταματάμε.....Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού....... παλαιό και γνωστό.....Επίσης η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια πρεπει και να φαίνεται.Μπορω να συνεχίσω και με άλλες παροιμίες αλλα αυτό που θέλω να πω είναι οτι προφανως ήταν στοχευμένος ο έλεγχος εν μέρει ..........προφανώς γιατι υπήρχε λόγος και έπρεπε να γίνει αυτό προκειμένου να μεθοδευτούν κάποια πράγματα επίσης μια άλλη σημαντική λέξη στην ιστορία είναι το ξεκάρφωμα ..........Όποιος κατάλαβε κατάλαβε.Επίσης τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται.μπορεί αλλού να το πήγαιναν και αλλιώς να βγήκε βρε αδερφέ ......Για την ανθρωποφαγία .....έχουμε απόλυτη ευθυνη ακόμα και αν εμείς δεν είμαστε οι ανθρωποφάγοι ..εφόσον δεν κάνουμε κατι να σταματήσει φταίμε.φταίμε εαν δεν είμαστε τυπικοι στο ωραριό μας καλως ή κακώς αυτό είναι.Ναι είναι τραγικό απο τις 1 μέχρι τις 4 να παιζεις πασιέτζες ........γιατι δεν έχεις φύλακα να κανεις χορήγηση αλλά δεν σημαίνει οτι έχεις δικαίωμα να είσαι στο σπίτι σσου στο γραφείο στο κομμωτήριο ή στο γυμναστήριο.Δεν φταίει η διοίκηση να τα λέμε και αυτά.Δεν είναι το πρόβλημα του οργανισμου οι κοπανατζήδες .......αλλά δεν σημαίνει οτι είναι οκ ε?να τα λέμε και αυτά ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ με πολλά που έγραψες. Αν φταίμε λέει εμείς για πολλά; Ουου!
    Αλλά δωσμου 2 διευκρινίσεις: "δεν φταίει η Διοίκηση". Διοίκηση "αθώα"σε έναν Οργανισμό με τέτοιο χάλι;
    Και 2:"δεν είναι το πρόβλημα οι κοπανατζηδες". Όντως.Ποιο είναι λοιπόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε αυτή τη φάση του οκανα, μεγαλύτερο πρόβλημα προκαλούν αυτοί που "δουλεύουν" παρά οι κοπανατζήδες. Ταπεινή μου γνώμη που αφορά τα κεντρικά.

      Διαγραφή
    2. Θέλω να ανακοινώσω στα κάθε είδους λαμόγια του οκανα που πατάνε 2-3 ώρες τη μέρα και γελάνε κι από πάνω με άλλους που ιδρώνουν περισσότερο και βρίσκονται κι ελεγχόμενοι, ότι θα φάνε πολύ στρίμωγμα με το ωράριο.

      8 και 10, 4 πάρα 14, θα πέφτουν τηλεφωνήματα στην επιθεώρηση εργασίας.....

      Διαγραφή
    3. Είναι κάποιος 4 παρά 14 στην επιθεώρηση εργασίας για να σηκώσει το τηλέφωνο;

      Διαγραφή
    4. Οπως-και-δηποτε. Και αν όχι, είναι σίγουρα το επόμενο πρωι για να διαβάσει τη γραπτή αναφορά στο φαξ του.

      Διαγραφή
  4. Δεν είπα οτι η Διοίκηση είναι αθώα .Μπορώ να βρώ διάφορα στα οποία διαφωνω με την Διοίκηση και στο συγκεκριμένο περιστατικό προφανως .Αυταρχισμος εκδικητικότητα στοχοποίηση ψέμμα αχαριστία θράσος.....πάνω απ όλα και έλλειψη ηθικής Όμως σε αυτό που διαφωνώ επίσης ειναι ο τρόπος της δικής μας αντίδρασης σε κάτι που προφανέστατα είμαστε φάουλ στο τυπικό κομμάτι.....Εφόσον πριν τις 4 είχαμε φύγει έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν ό τι προβλέπεται.......Ακόμα και αν την ώρα που έβγαιναν απο το κτήριο προκειμένου να σπεύσουν να συλλάβουν τον "φυγα" συνάδερφο με καταδίωξη κατα μηκος της αλεξάνδρας ε ο τι μονάδα υπήρχε, τα κεντρικά είχαν αδειάσει.........Πάντως ξέχασαν να πέράσουν απένταντι στο ΛΑΙΚΟ κρίμα δυο βήματα αλλα θα μου πείτε αυτό το αδειάσανε μόνοι τους .ε μετ δυο βήματα είναι και τα άλλα στην μεσογείων ......απαπατι λεω κι εγω τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα κεντρικά να το σκέφτονται καλά πριν αδειάσουν... θα χορταίνουν τηλεφωνικά καρφώματα στην επιθεώρηση εργασίας... ε ρε γλέντια.

      Διαγραφή
    2. "έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν ό τι προβλέπεται......"
      Πολύ το πάω αυτό το παιδί που κάνει αυτά τα σχόλια, γιατί βάζει το δάχτυλο στον ίππο των μύλων. Σωστοοοός!

      Ας αφήσουμε τα περί "εκδικητικότητα ψέμμα αχαριστία πάνω απ όλα και έλλειψη ηθικής ". Ποιος νοιάζεται για αυτά στις μέρες μας...
      Όταν για το 90% των θεμάτων και προβλημάτων ΔΕΝ "κάνουν ό τι προβλέπεται", πώς το λένε στην επίσημη γλώσσα; Κάτι σε "παράβαση καθήκοντος"; Μήπως να το ψάξουν λίγο οι ενδιαφερόμενοι;...

      Διαγραφή
    3. Συνάδελφε 1 Ιουνίου 2017 - 10:41 μ.μ.
      Η μη τήρηση του ωραρίου από τις μονάδες σε αυτή τη φάση θα μπορούσαμε να μην τη βλέπουμε ως φάουλ. Μετά την ομηρία στα Χανιά και μέχρι η φύλαξη να καλύψει το ωράριο λειτουργίας, μπορεί να είναι ένας λόγος πρόωρης αποχώρησης. Με αυτό θέλω να πω, ότι εάν πράγματι τα πιστεύεις αυτά που γράφεις στις 4 πρώτες γραμμές του σχολίου σου για τη διοίκηση, τότε πρέπει να ψάξεις να βρεις το επιχείρημα με το οποίο θα στηρίξεις τους συναδέλφους. Δυστυχώς, με αυτή τη διοίκηση δεν γίνεται αλλιώς. Απέναντι στην ανηθικότητα που όμως είναι νόμιμη επειδή δεν απαγορεύεται, κάπως πρέπει να κινηθεί και ο εργαζόμενος.

      Διαγραφή
    4. η ανηθικότητα για την οποία μιλούσα δεν αφορά την Διοίκηση μόνο ή ελάχιστα εν προκειμένω.....δυστυχώς.....πάρα πολύ κακό αυτό.....επίσης δεν νομίζω οτι χαλαρώσαμε το ωράριο μετα τα Χανιά .........σόρρυ κιολας .....μη τα λέμε και όπως θέλουμε .....ούτε όλοι το χαλαρώσαμε επίσης ......δυστυχώς όμως σε κάτι τέτοιους ελέγχους κοντά στα ξερά, πολύ ξερά όμως. καίγονται και τα χλωρά......και επιπλέουν οι φελλοι και τα λαμόγια θα προσθέσω..και όσοι λατρεύουν την διαπλοκή Απο την άλλη οι πραγματικά αδικημένοι της ιστορίας ..νιώθουν προσβεβλημένοι ντροπιασμένοι και θέλουν να παραιτηθούν ....αυτό κάτι πρέπει να μας λέει για την ιστορία.....Είναι εύκολο να τα βάλουμε με την ανήθικη Διοίκηση .Το δύσκολο είναι να τα βάλουμε με τους ανήθικους συναδέλφους .Κάποιοι απο μας έχουν βρώμικα χέρια και δεν εννοώ οτι είναι κοπανατζήδες αυτό είναι το λιγότερο.....Κινούνται παρασκηνιακά και ο μόνος τους στόχος είναι να βλάψουν τον διπλανό τους τον συνάδελφο.Η βρωμιά όμως μολύνει τους πάντες, όλους μας ..Θα το αφήσουμε έτσι βάζοντας τα με την "κακή " Διοίκηση ?Ειναι μια επιλογή.....

      Διαγραφή
    5. Τους βρωμιαρηδες αυτους η κακή, όχι δήθεν "κακή", Διοίκηση τους φροντίζει και τους έχει στα ώπα ωπα. Κι αυτή και οι προηγούμενες κακές Διοικησεις. Κι από κοντά ο άθλιος Σύλλογος.
      Αν δηλαδή παραιτηθεί πράγματι μια Κυρία που έπρεπε να την σέβονται, δεν θα χρεωθεί αυτό ως όνειδος στις κακές Διοκησεις του Οκανα και του Σωματειου; Σε μένα θα χρεωθεί;

      Διαγραφή
    6. πες μου το όνομα σου να σου πω αν θα χρεωθεί σε σένα....οχι σίγουρα για το τσιρκο των τελευταίων ημερών λίγο φταιει η Διοίκηση λυπάμαι που απογοητεύω το αιμοσταγές συναδερφικό κοινό

      Διαγραφή
    7. Δεν το ξέρεις το όνομα μου; Τζάμπα τσιράκι εισαι

      Διαγραφή
    8. πωπω τσιράκι ε?αναμενόμενο σχόλιο ρε παιδιά έχετε αρχίσει να γίνεστε θανάσιμα προβλέψιμοι οι μιζερίλες.....ευτυχώς δεν σας ζω τώρα με το ωράριο .πες αλήθεια οι συνάδερφοι σου στην Μονάδα ή όπου είσαι έχουν ζητήσει μετακίνηση ή ευθανασία....ε οχι και τσιράκι..........σε λίγο απο τόσες φορές που το έχω ακούσει εδω θα το πιστεψω και θα ζητήσω και τα ανάλογα ανταλλάγματα .......και θα φάω και φόλα.....

      Διαγραφή
    9. εαν παραιτούνταν όντως η Κυρία που ελπίζω να μην συμβεί ...... λυπάμαι αλλά οχι θα το χρέωνα σε προσωπικές μεθοδεύσεις .οχι της Διοίκησης λυπάμαι και πάλι

      Διαγραφή
    10. Μη λυπάσαι ακόμα τσιράκι.

      Διαγραφή
  5. ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ ερώτηση : Δηλώθηκε το εργατικό ατύχημα των συναδέλφων στα Χανιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον όχι. Δηλώθηκε όμως πόσα παιδιά έχουμε ο καθένας. Κι αυτό αξιέπαινο είναι.

      >>> Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ ζήτησε με έγγραφό του προς τη Διοίκηση του Οργανισμού να ισχύσουν και στον ΟΚΑΝΑ, όσα προβλέπει το άρθρο 31 του νόμου 4440/2016 σχετικά με τις άδειες ασθένειας τέκνου

      Διαγραφή
  6. Εγώ πάλι θα έλεγα να ηρεμήσουμε λίγο με το ωράριο...είμαστε που είμαστε όλοι καμμένοι ας σώσουμε ότι μας έχει απομείνει για να μπορέσουμε να συνεννοούμαστε με τους ασθενείς, μεταξύ μας και με τις οικογένειές μας!Διαφορετικά γυρίστε το σε άσυλο κλείστε μας μέσα και κάντε θεραπεία σ εμάς!Κινδυνεύει το προσωπικό κύριε Καφετζόπουλε και κύριε Γκανά!Δουλεύει το προσωπικό του ΟΚΑΝΑ κύριοι!Προστατέψτε μας!Πιστέψτε στο έργο που παρέχουμε!Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί σ αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς σε μας ΔΕΝ θα δώσουν ούτε θεραπεία. Θα γελάνε σαρδόνια που αρρωσταινουμε...

      Διαγραφή
    2. Δεν έχει απομείνει τίποτα να σωθεί.

      Διαγραφή
    3. Όταν θα μας χρειαστεί όμως η διοίκηση διότι κάποια στιγμή θα μας χρειαστεί-και όχι μόνο τους φελούς της όπως σωστά τους χαρακτηρίσατε- τότε θα μας βρει αντιμέτωπους...και εκεί θα δει τι σημαίνει να μην τα έχεις καλά με το προσωπικό!Να γραφτεί στα πρακτικά και να τους το μεταφέρετε αυτούσιο έτσι ώστε να το θυμηθούν όταν συμβεί!

      Διαγραφή
  7. Ο Σύλλογος ΜΟΥΓΚΟΣ!
    Πόσο περήφανοι είναι όσοι ψήφισαν αυτά τα άτομα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας δυο τρια πράγματα για τα οποια είμαι σιγουρη:
    1. Κάθε φορά που η ιεραρχία ζορίζεται καταφεύγει στον έλεγχο του ωραρίου ή οποιασδήποτε άλλης τυπικής υποχρέωσης. Αν το ψάξουμε θα δούμε ότι αυτό δεν γίνεται μόνο στον ΟΚΑΝΑ αλλά σε όλο τον δημόσιο (πχ. ΕΣΥ) και -προφανώς - στον ιδιωτικό τομέα.
    2. Οι εξουσίες που δεν μπορούν να εμπνευσουν σεβασμό με τις ιδεες ή την πρακτική τους, αναγκαστικα καταφευγουν στην τρομοκρατια και την καταστολή για να μπορούν να εξασκουν την εξουσία που έχουν. Με άλλα λόγια οι απειλές για πειθαρχικούς ελέγχους, επιτηρησεις και διώξεις, οι έφοδοι στις μονάδες, οι θυμοί και τα "μούτρα" στους εργαζόμενους είναι ένδειξη της δυσκολίας στην οποία έχουν περιέλθει οι πρώην εργαζόμενοι και νυν διοικούντες τον οργανισμό, βλέποντας να τους απαξιώσει η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων.
    3. Οι αφορμές που θα χρησιμοποιηθούν κάθε φορά για να δικαιολογησουν την τρομοκρατία δεν θα λείψουν ποτέ. Οι εργαζόμενοι που δεν παρασύρονται από τις σειρήνες της ατομικής λύσης και του προσωπικού βόλεματος καλό είναι να σκεφτονται δύο και τρεις φορές πριν καταγγειλουν τους συναδέλφους τους αλλά και πριν απόδεχτούν θέσεις που τους ταυτίζουν με τις εξουσίες (αυτή τη φορά θα συμφωνήσω με το γνωστό "από όπου κι αν προερχονται").

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα ίδια άτομα που χρειάζονται ένα μήνα για να αποφασίσουν αν θα δηλώσουν ένα εργατικο ατυχημα και δύο βδομάδες για να μαζέψουν τις απαραίτητες (?) υπογραφές για να καταθέσουν μια μήνυση, επέδειξαν ταχύτατα αντανακλαστικα στο να ελέγξουν καταγγελίες για την τήρηση του ωραρίου από εργαζόμενους προς συνάδελφο τους. Συγχαρητήρια και στη διοίκηση και στους συναδέλφους για την αποτελεσματικότητα και την ταχύτατη ανταπόκριση. Αντε και εις ανώτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άνοιξαν όμως οι καταγγελοελεγχοντες τους ασκους του Αιόλου..
      Θα έρχονται ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ πλέον οι έλεγχοι.κι αλλού θα πηγαίνουν επίσης. Θυμάστε. Επιθεώρηση Εργασίας κλπ...

      Θα μου πείτε, ξέρουν οι αστοιχειωτοι περί ασκων του Αιόλου;
      Πες βρε Ολγα τίποτα, να μορφωθουν κομμάτι.

      Διαγραφή
    2. ο ασκός είναι ένας. οι άνεμοι είναι πολλοί...

      Διαγραφή
    3. Σωστηηηηηηη Ολγα! Ένας ήταν ο ασκος. Κι οι άνεμοι πολλοί! Και θα τους πάνε πέρα δώθε.. Δε θα ξέρουν από που φυσάει....

      Διαγραφή
    4. και όχι μόνο τον άνοιξαν θα πω αλλά είμαι σίγουρη οτι και πάλι θα την βγάλουν καθαρή δεδομένου οτι έχουν στενές σχέσεις με την Διοίκηση .αλλά και γενικώς νομίζω είναι χαρακτηρολογικό που θα λεγαν και κάποιοι.Οι υπόλοιποι μόνο θα βράζουμε μεχρι τις 3.30 σε Μονάδες φούρνους απο την ζέστη .Αλήθεια δεχτήκατε κανα περίεργο τηλεφώνημα με απόκρυψη κατα τις 3.30?και άλλα περίεργα απο συναδέλφους

      Διαγραφή
    5. ΔΕΝ θα τη βγάλουν καθαρή, δεδομένου ότι δεν θα μετρήσουν οι στενές σχέσεις με την Διοίκηση....

      Διαγραφή
  10. Μήπως ξέρει η άρσυ να διευκρινίσει σε μας τους εργαζόμενους κάτι; Για το καινούργιο θέμα, του ωραρίου, όχι το παλιό των Χανίων που το ξεχάσατε ως Σύλλογος.

    Ξέρετε αν στο ΕΣΥ και στον ΕΟΠΥΥ ισχύει για τους υγειονομικους ωράριο 7 και όχι 8 ωρών; Έχει νόημα για τους υγειονομικους ωράριο 7 ωρών; Η είναι κοπάνα των υγειονομικων του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ; Ζητήσατε ποτέ ως παράταξη και Σύλλογος ωράριο 7 ωρών για τους εργαζόμενους των Μοναδων; Το ότι στην εγκύκλιο την τελευταία, δίνεται "περιθωριο" να στέλνονται τα παρουσιολογια εντός 7ωρου, πως το εξηγείτε; 7 ώρες κάθε εργάσιμη μέρα ΝΟΜΙΜΑ, είναι πολύ λιγότερες ώρες το μήνα από το 8ωρο μείον τις 3 ώρες "γενναιοδωρη" άδεια απουσίας, ναι;

    Θα χαρώ να ακούσω την απάντηση σας φίλοι της άρσυ.Απο τους άλλους τσιρακοβιους του Σωματειου δεν αναμένουμε απάντηση. Ρωτάμε εσάς που είστε ανεξάρτητοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όλοι στο ΕΣΎ υποχρεούνται σε 8 ώρα εργασία πλην των ιατρών που εργάζονται κανονικά 7 ώρες στο πρωινό ωράριο. Η διαπραγματευση για το ωράριο είναι ΚΣΙ θέμα ΣΕ την οποία τόσο αυτή όσο και οι προηγούμενες Διοικήσεις απέφυγαν συστηματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την απέφυγαν αυτοί, αλλά δε θυμάμαι να την κυνηγήσατε κι εσείς. Η θα μας "θυμισετε" ότι ζητούσατε ποτέ στις ΣΣΕ 7ωρο για τους γιατρους; Απορώ τι ακριβώς κάνετε για τα εργασιακά μας συμφέροντα.

      Διαγραφή
    2. εχω την εντύπωση και συγνώμη αν θα πω βλακεία αλλά δεν ξέρω απο εργατικό οτι στην κατάσταση της επιθεώρησης εργασίας προβλέπονται δυο break που φτάνουν την μια ώρα συνολικά αρα 7 ωρο...το θυμάμαι που το είδα μια φορά στην Μοναδα

      Διαγραφή
  12. Αυτό πραγματικά ήταν ένα από τα μείζονα ζητήματα που έπρεπε να διεκδικήσουμε και δεν το καναμε. Είναι γνωστό οτι το κύριο προβλημα των εργαζομένων του οκανα ήταν (και κυρίως είναι) το μεγάλο ωράριο. Ιδιαίτερα των γιατρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρωνευτειτε όσο θέλετε. Οι ειρωνείες σας δεν έχουν την παραμικρή επίδραση.Για τους εργαζόμενους και γιατρους που πατάνε κατά το δοκουν, το ωράριο δεν είναι πρόβλημα φαντάζομαι. Εσείς το ξέρετε. Και τους ξέρετε. Για όσους ιδρωνουμε , παραπάνω από όσο θα πρεπε κι από όσο είναι λειτουργικό, ναι, είναι πρόβλημα και βεβαίως θα θέλαμε ο,τι ισχύει και για τους συναδέλφους του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ.

      Διαγραφή
    2. Ρε φιλαράκι,αν έχεις κουραστεί τόσο στον ΟΚΑΝΑ κάνε μια μετάταξη ή απόσπαση στο ΕΣΥ ή στον ΕΟΠΥΥ τώρα που με τον νέο νόμο περί κινητικότητας είναι σαφώς πιο εύκολο.

      Διαγραφή
    3. Ποιος είναι αυτός ο νέος νόμος; Για πέστον μου.
      Και για να μην υπάρχουν παρεξηγησεις, φιλαράκια δεν είμαστε. Με άτομα του φυραματος σου δεν είμαι φίλος.

      Διαγραφή
    4. "φιλαράκι" ανώνυμε 2.14
      μόνο όσοι δεν δουλεύουν πραγματικά στον ΟΚΑΝΑ κι απλά ξυνουν τα α... τους, δεν κουραζονται. Όπως εσύ προφανώς.

      Διαγραφή
    5. κάτι κουρασμένα παλικάρια.....

      Διαγραφή
    6. πρώτα από όλα δεν έχω α...α.
      Δεύτερο αν εισαι τόσο κουρασμένος υπάρχουν λύσεις για όλα.Κι άσε εμάς στον πόνο μας που έχουμε μπλέξει με δαυτους

      Διαγραφή
    7. Δε σε βλέπω να πονας.
      Αααα.... το πιάσαμε.πονας αλλά σου αρέσει.

      Διαγραφή
    8. Δεν πιστεύω να σαι αυτή που είχε γράψει παλιότερα για αποτριχωσεις... Εισαι;

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμε/η 5.42
      πολύ κούραση πράγματι. Περιμένω από τον Φ.Ντ. και το τρελό κουνέλι να μου φέρουν κάνα ελιξιριο των Μαγιας αλλά που... Με γράφουνε κι αυτοί όπως οι τουρίστες του Σωματειου

      Διαγραφή
    10. οχι εγω είμαι που είπα για τις αποτριχώσεις αλλά πέσαμε πάλι στους αποτριχωμένους δεν γλιιτώνουμε απο σας .......πωω καλοκαίρι τώρα έχει πυκνωσει και η αποτρίχωση είναι καθημερινή.πονάω αλλά μ αρεσει παλαιό και σοφό..

      Διαγραφή
    11. Τους βγάζεις όλους μίζερους, δε σου αρέσει η αποτρίχωση, γουστάρεις να σε πονάνε, τσαμπουνάς άρες μάρες του στυλ " είδα στην Μονάδα κατάσταση της Επιθεώρησης Εργασίας με 2 μπρέικ κλπ" μπας και μπερδέψεις κανέναν,
      ουφ. Πώς μπορείς ακόμα να είσαι έτσι; Πάρε μια βοήθεια. Ξέρεις εσύ.

      Διαγραφή
    12. ξερω?επειδή μάλλον εσυ ξέρεις θες να με βοηθήσεις?να παρω την βοηθεια που λες βρε παιδι μου

      Διαγραφή
    13. πιστευα οτι τουλαχιστον θα υπήρχε η στοιχειωδης ευγενια να δημοσιευσεις το σχόλιο.....μιας και οι διαχειριστες του site σχολυιάζουν τα σχόλια που είναι ανώνυμα ανώνυμα και αυτοι υποδεικνυοντας όμως οτι είναι απο το ίδιο ατομο .συγχαρητήρια .πες μου τωρα τι βοήθεια εννοεις .....πάμε πάλι α και αυτό δημοσίευσέ το

      Διαγραφή
    14. τι βοήθεια; "αλληλεγγύη, τρυφερότητα, αλληλοσεβασμός"

      Διαγραφή
    15. συνάδελφε μου καις τα εγκεφαλικά κύτταρα....και δεν εχουν μείνει και πολλά ......τι ενννοεις??τρυφεροτητες δεν θελω όλα και ολα παραγνωριστήκαμε

      Διαγραφή
    16. καλή μου... είσαι η καλυτερότερη.

      Διαγραφή
  13. Όταν παραγραφει η υπόθεση των Χανίων, να δημοσιεύσετε το ρεπορτάζ please. Έτσι, για το καλό της ελευθεροτυπιας.

    Κι έχετε καιρό να μας πείτε και νέα των Ζαπατιστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σας πω εγώ νέα των Ζαπατιστας, σύντομα. Προσεχώς θα κάνω πάλι επίσκεψη στην Πυραμίδα. Και θα σας πω ουσιαστικά νέα των ιθαγενων. Όχι σαν αυτά που ανακοινώνει η άρσυ.

      Φ.Ντ.

      Διαγραφή
  14. Μια παρατήρηση προς την άρσυ, αν μου επιτρέπετε.
    Παρακολούθησα τα σχόλια που ανταλλαχθηκαν για κάποιο θέμα που δεν ήξερα και πιστεύω πολλοί δε γνωρίζαμε. Οτι αλλού έχει κατοχυρωθει ωράριο 7 ωρών για τους γιατρους.
    Ομολογώ ότι μου κανε άσχημη εντύπωση και δεν κατάλαβα και το λόγο της αντίδρασης σας, ότι ειρωνευτηκατε σε στυλ "δεν είναι σοβαρό αίτημα για τους γιατρους του Οκανα και δεν είναι και θέμα" υπονοωντας προφανώς ότι αφού την κοπανανε τι το χρειάζονται...
    Δεν είναι επιχείρημα αυτό κατά τη γνώμη μου.Δηλαδη στο ΕΣΥ δεν έχει κοπανατζηδες γιατρους;Μην το πείτε γιατί θα γελάσουμε.
    Απλα με τις κουβέντες σας ενισχύετε τη συμπεριφορά της Διοίκησης. Με λύπησε η στάση σας. Αλλάξετε με άσχημο τρόπο μετά τις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Διαβάζω όλα τα παραπάνω και διακρίνω πάλι μια ανθρωποφαγία... Πάλι ένα θέμα που έχει ανακινηθεί για διάφορους λόγους από τη Διοίκηση το επωμίζονται οι συνάδελφοι στις πλάτες τους και προσπαθούν να αποδειχθούν οι μονόφθαλμοι που στους τυφλούς βασιλεύουν! Αντί να τρωγόμαστε μεταξύ μας για το ποιος είναι ο πιο τυπικός ή ο πιο ασυνεπής, μήπως πρέπει να επιρρίψουμε ανάλογες ευθύνες και σε αυτούς που δημιουργούν κλίμα πόλωσης μεταξύ των συναδέλφων εκ των ουκ άνευ; Εγώ ξέρω ότι οι Διοικήσεις και οι Γενικοί Διευθυντές (σπανιότερα) διαρκώς αλλάζουν! Οι εργαζόμενοι παραμένουν ως είχαν, το ίδιο συνεπείς ή ασυνεπείς, το ίδιο φιλότιμοι ή αδιάφοροι, το ίδιο εργατικοί ή τεμπέληδες... Δουλεύουμε χρόνια μαζί και όλοι ξέρουμε ποιος κερδίζει βραβείο εργατικότητας και ποιος κερδίζει βραβείο τεμπελιάς. Κανείς δεν είναι απόλυτα συνεπής, ούτε ποτέ υπήρξαν αυτοί που ζητάνε τώρα να εφαρμοστεί τήρηση του ωραρίου. Πιο μαζεμένοι κάποιοι από αυτούς μπορεί να υπήρξαν, συγκριτικά πάντοτε με τους πιο "ποταπούς", αλλά σε γενικές γραμμές, όλοι λίγο ή πολύ έχουμε απολαύσει την ελευθεριότητα που μας παρείχαν οι Διοικήσεις τόσα χρόνια μέσα από το ωράριο. Είτε στο πλαίσιο ανταλλαγών είτε στο πλαίσιο καλής συνεννόησης είτε στο πλαίσιο χαμηλής προτεραιότητας στη σημαντικότητα του εν λόγω θέματος... Επομένως, θέτω το ζήτημα ως εξής: αντί οι Διοικούντες να παίρνουν σβάρνα τις Μονάδες της Αθήνας κατ' επιλογή (που σημαίνει ότι αμέσως συντελείται διαχωρισμός από τις Κεντρικές Υπηρεσίες ή την Περιφέρεια)ή θα πρέπει να βρουν έναν τρόπο να ελέγξουν καθολικά τους εργαζόμενους (συμπεριλαμβανομένων και των αυλικών)ή να βρουν άλλους τρόπους, πιο ουσιώδεις, να ασχολούνται με τα εργασιακά (ως αριστεροί που ευαγγελίζονται ότι είναι): υπογραφή ΣΣΕ, τήρηση υγιεινής και ασφάλειας στις Μονάδες, διασφάλιση ποσοτικών και ποιοτικών εργαλείων στην εργασία, ισοτιμία στις σχέσεις εργασίας κλπ. Εάν οι εργαζόμενοι αντιληφθούν ότι η Διοίκηση δεν στοχεύει, αλλά στοχάζεται και συμπορεύεται, νομίζω ότι θα αλλάξουν κι αυτοί με τη σειρά τους προς το καλύτερο... με τελικό αποδέκτη, φυσικά, τον ασθενή! Ζητούμενο όλων μας, θέλω να πιστεύω... VIP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι αυλικοι... κούνια που τους κούναγε.Τώρα που θα αρχίσουν οι έλεγχοι της Επιθεώρησης Εργασίας...

      Διαγραφή
    2. οχι δεν πιστεύω στο μαζί τα φάγαμε ούτε στο όλοι έχουμε λερωμένη την φωλιά μας.Δεν θα μπω στην ίδια κατηγορία με τον υπεύθυνο που πάταγε απαξ εβδομαδιαίως στην υπολειτουργούσα μονάδα φάντασμα του ουτε στους μόνιμα εξαφανισμενους εργαζομενους μιας ολοκληρης Μονάδας .Μαντέψτε όλοι αυτοι είναι τώρα οι αδικημένοι.Δεν ανέχομαι να με βάζουν στην ίδια κατηγορία με αυτούς γιατι ενω για μια ωρα αδεια απουσίας έλειπα μιση ώρα παραπάνω .Ούτε αυτό σωστό.Τωρα θα μου πείτε έφευγες 4?οχι αλλα δεν καθορίζω εγω το πότε θα κλείσει το κτήριο .Ναι έχουμε ευθύνη γι αυτό αλλά όλοι εμείς που ανήκουμε σε αυτή την κατηγορία είμαστε έξαλλοι αυτοί την στιγμή Πάνω απ όλα είμαστε έξαλλοι γιατι όλο αυτό ξεκίνησε απο καταγγελία συναδέλφων που δεν μπορούσαν να χωρίσουν δυο γαιδουριών άχυρα ..επιοικώς το λέω για να μην πω και χειρότερα .Η Διοίκηση προφανώς θα το εκμεταλλευόταν......πλάκα κάνετε?Αυτογκολ συνάδελφοι......μην γελιόμαστε......βάλτε τα τώρα με τους διοικούντες βολεύει αλλιώς πρεπει να κοπούν πολλές καλημέρες.....

      Διαγραφή
    3. Θα σου κόψω εγώ την καλημέρα αν δεν πεις ποιοι/ες μ..κες έκαναν καταγγελία. Επιεικώς στο λέω.

      Διαγραφή
    4. αμα ήξερα ποιος είσαι θα σε επαιρνα τηλ βρε αδερφέ.ελα μωρέ όλοι ξέρουν τι έγινε. τσακωθηκαν σε μια μονάδα και μετα αρχισαν οι βεντέτες..........καρφωματα αναφορες κλπ.και ύστερα ήρθαν οι "μέλισσες"......και άρχισαν τους ελέγχους.....

      Διαγραφή
    5. όλα αυτά στον άι σάββα; αει αει αει τα χαιβάνια...

      Διαγραφή
  16. Οι περισσότεροι καβγάδες εδώ μέσα γίνονται μεταξύ συμφωνούντων επειδή δεν ξέρουμε να επικοινωνούμε ιντερνετικά. Που είδες την απάντηση της αρσυ και την πέφτεις έτσι; Και σε ποιο πάνω σχόλιο άλλου/ης: Αυτός που "υπερασπίστηκε" τη μη διεκδίκηση του 7ωρου στη ΣΣΕ, δεν το υπερασπίστηκε απαραίτητα. Μάλλον το δικαιολόγησε, ως έλασσον τη δεδομένη στιγμή. Το μείζον είναι ότι έχουμε μπλέξει, από ό,τι αναφέρει. Η αγωνία και η κόπωση μας κάνουν εριστικούς. Ας κατευθύνουμε το θυμό προς τη σωστή κατεύθυνση. Και αυτή δεν είναι σε συναδέλφους που μάλιστα έχουν παράπονα της ίδιας κατηγορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε/η συνάδελφε με το τελευταίο σχόλιο 10.45

      το διάβασα (όπως διαβάζω σχεδόν πάντα το κάθε σχόλιο) πολύ προσεκτικά. Λυπάμαι, διατηρώ την άποψη που διατύπωσα με το σχολιο 4/6 9.23.
      Κι ένα νέο σχόλιο:πράγματι μπορεί σε προσωπικό επίπεδο να γινόμαστε εριστικοι. Λάθος. Αλλά είναι ακόμα πιο απαράδεκτο να υπερθεματιζει σε ειρωνεία κι εριστικοτητα μια παράταξη (βλ. Άρσυ).

      Διαγραφή
    2. Η ΑΡΣΥ δεν ειρωνευτηκε κανένα και καμία γιατί δεν έγραψε κανεναα από τα επίμαχα σχόλια.
      Η αλληλεγγύη ένα η τρυφερότητα των λαών και ο αλληλοσεβασμος η προϋπόθεση για να συνεννοηθούμε, ακόμη κι όταν διαφωνούμε.

      Διαγραφή
    3. Οπότε θα ήθελα να μου απαντήσει η ΑΡΣΥ με ανάρτηση της κι όχι κάποιος πραγματικός ή φεικ μεσαζων:
      Είχατε προτείνει ποτέ να διεκδικήσει ο Σύλλογος το 7ωρο για τους γιατρους, όπως έχουν και αλλού οι γιατροί; Αν όχι, βάσει ποιας λογικής σας;
      Πρόκειται να το θέσετε τώρα;Το υιοθετειτε ή το απορρίπτετε ως αιτημα και γιατί;

      Διαγραφή
  17. ΑΡΣΥ γράφετε για αλληλοσεβασμούς κλπ αλλά στην πράξη δεν σέβεστε ιδιαίτερα όποιους/ες δε σας αρέσουν οι ερωτήσεις τους.
    Θα απαντήσετε λέτε κάποτε στο σχόλιο 5/6 8.19;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τί θα γίνει φίλοι θα σοβαρευτούμε?Θέλω η διοίκηση να μου στέλνει τα e mail από όλες τις μονάδες να ξέρω ότι τα ίδια ισχύουν και για τις φίλες του που ξεκίνησαν την όλη ιστορία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σταμάτα αμέσως σε παρακαλώ να χαρείς γιατι μπορει να κατηγορηθείς για bullying....φύλαγε τα ρούχα σου.

      Διαγραφή
  19. Στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) λειτουργεί η Τηλεφωνική γραμμή (15512) από τις 9πμ έως 5μμ στο πλαίσιο του Αυτοτελούς Γραφείου Ενημέρωσης, Υποδοχής, Αξιολόγησης και Διαχείρισης Καταγγελιών (άρθρο 11 Ν. 3996/2011). Η ανωτέρω τηλεφωνική γραμμή χρησιμοποιείται για την υποβολή καταγγελιών επώνυμων ή ανώνυμων σχετικά με παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. και συνέχεια....

    Ειδικότερα για παραβάσεις:
    1. των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας της σχετικής ιδίως με τους όρους και τις συνθήκες εργασίας, τα χρονικά όρια εργασίας,.... κλπ...

    ......

    5. της νομοθεσίας για την προώθηση της αρχής της ίσης μεταχείρισης στον τομέα της απασχόλησης και της εργασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Απαντήσεις
    1. "Ναι, να μην μας πέσει ο ουρανός στο κεφάλι"

      Διαγραφή
    2. Μακάρι να είχατε τέτοιους γενναίους φόβους. Αμ δε...

      Διαγραφή
  22. Ερώτηση:Παθολόγος των μονάδων είναι μόνο η κα Πετρουλάκη????στο έγγραφο για την σημερινή συνάντηση υπευθύνων μόνο αυτήν καλούν!Εσύ Όλγα και οι υπόλοιποι συνάδελφοί σου τί είναι?γλάστρες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστή παρατήρηση.Τι λέει η γλάστρα για την σημερινή συνάντηση?Όπως έχει γίνει μόνο διακοσμητική την βρίσκω και εγώ. Πάνε οι ένδοξες στιγμές που είχε άποψη και την εξέφραζε.

      Διαγραφή
    2. Είναι η καλυτεροτερη

      Διαγραφή
    3. Η συνάντηση σήμερα τελείωσε πολύ πριν τις 4. Θα είναι υπολογοι οι Υπευθυνοι για το ωράριο;

      Διαγραφή
    4. δεν φτάνει που αναγκάστηκαν κάποιοι να κάνουν εμφάνιση και να μείνουν και μέχρι τις 3 θες και να γυρίσουν στις Μονάδες?απαπα που είναι η τρυφερότητα και η αλληλεγγύη?

      Διαγραφή
    5. εγώ δεν έχω αλληλεγγύη. αυτές είναι τρίχες αριστερές. εγώ θέλω εφτάορο. όπως εοπυ.

      Διαγραφή
  23. η Πετρουλάκη συνάδερφε εδω και χρόνια εκπροσωπει τους παθολόγους στις συναντήσεις υπευθύνων.αργησες.ευλογη απορια αλλά προφανώς οι συνάδελφοι παθολόγοι είναι σύμφωνοισυνεπώς....δεν είναι δικό μας θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να εκπροσωπείς κάποιους πρέπει, αν δεν ρωτάς τη γνώμη τους, τουλάχιστον να τους ενημερώνεις. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν γίνεται.

      Διαγραφή
    2. Είναι η καλυτεροτερη

      Διαγραφή
    3. Οι συνάδελφοι παθολόγοι δεν έχουν ιδέα για το τι λέγεται στις συναντήσεις των υπευθύνων, αν λέγεται κάτι. Δεν έχουν επίσης ιδέα για το τι λέει η συνάδελφος που καλείται στις συναντήσεις ως "εκπρόσωπος", αν λέει κάτι. Το χειρότερο είναι ότι οι συνάδελφοι παθολόγοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία μάλλον δεν ενδιαφέρονται καν να μάθουν. Με αυτό τον τρόπο η διοίκηση μπορεί με άνεση να λέει ότι έχει και "εκπρόσωπο" των παθολόγων στις συναντήσεις των υπευθύνων και εμείς να συνεχίζουμε ήσυχα - ήσυχα την υπέροχη καθημερινότητα μας.
      Όλοι ικανοποιημένοι.

      Διαγραφή
    4. Μπράβο στους παθολόγους.

      Διαγραφή
  24. Τι λέει η αρσυ για τη σημερινή έκτακτη συνάντηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΡΣΥ κι ακόμα περισσότερο οι άλλες παρατάξεις του ΔΣ του Σωματείου : η απίστευτη ξεφτίλα!

      Διαγραφή
  25. Μόνο μην πέσουμε οι εργαζόμενοι στην παγίδα που θα μείνει από την έκτακτη συνάντηση. Και αυτή η παγίδα είναι η διαχωριστική γραμμή που τράβηξε η διοίκηση μεταξύ κεντρικών και μονάδων. Τα περί ωραρίου χορήγησης είναι αστεία, όταν δεν μπαίνουν στο πλάνο και οι μονάδες της επαρχίας και ο αριθμός θεραπευομένων της κάθε μονάδας. Άρα αυτό που μένει είναι οι εργαζόμενοι στα κεντρικά ως διαμεσολαβητές του οράματος της διοίκησης προς τους εργαζόμενους των μονάδων. Ας ρίξουμε τώρα λοιπόν έναν καυγά για το ωράριο στους μεν και τους δε.
    Α, και κάτι άλλο, τώρα που το θυμήθηκα! Στις νέες μονάδες που ΘΑ λειτουργήσουν, εάν ήμουν υπεύθυνος, θα ζήταγα να δω την υπογραφή του μηχανικού που παρέλαβε το κτίριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τι τον νοιάζει αυτό τον υπεύθυνο της νέας μονάδας; αυτός θα ναι χαρούμενος που βρήκε δουλειά.

      Διαγραφή
    2. Συνάδελφε, να σου πω κάτι μετά λόγου γνώσεως;
      Στις νέες μονάδες στην επαρχία όχι μόνο ο υπεύθυνος αλλά και οι άλλοι εργαζόμενοι, το μόνο που θα τους νοιάζει να βλέπουν είναι η "υπογραφή" στο brand του καφέ...
      Αστα τα υπόλοιπα για υπευθυνότητες κλπ.... ΔΕΝ παίζουν..

      Διαγραφή
    3. κατι ξέρεις κάτι ξέρεις.............οκ οντως δεν υπάρχει μηχανικός και κάποια πράγματα είναι στα όρια της νομιμότητας αλλά αυτό το πρόβλημα έχει ξεπεραστεί με την προεδρική υπογραφή σε συννενόηση με το υπουργείο νομίζω.....τώρα αμα το σκαλίσεις δεν ξέρω κατα πόσον είναι νόμιμο ειναι μαλλον νομότυπο.

      Διαγραφή
    4. Δεν είναι αυτά προβλήματα. Άμα πέσει κανα λυόμενο (κι όχι ο ουρανός) στα κεφάλια τους, τότε συζητιέται.

      Διαγραφή
    5. Δηλαδή, η υπογραφή προέδρου κάνει τα κτίρια ασφαλή και τους μηχανικούς τους χρησιμοποιούμε μόνο για την καταπολέμηση της ανεργίας. Πάω πάσο.

      Διαγραφή
    6. Εσύ τώρα προσληφθηκες στον τιμημενο οκανα;οι μονάδες που άνοιξαν από το '11 είχαν προδιαγραφές νομίζεις; Πάρε και διάβασε το ΦΕΚ με το οποίο άνοιξαν κι αν σου κάνει εντύπωση κάτι, ρίξε ένα τηλ στο Τεχνικό Επιμελητηριο...
      Αντε γιατί παραδουλευομαστε σε αυτό το μπ... Εδώ δε μπορούν οι παθολογοι να κάνουν στοιχειώδη δουλειά -και όπως είπε και κάποιος πιο πάνω, δεν τους νοιάζει πολλούς κιολας- κι εσύ έχεις "απορίες" αν θα παραλάβει ένας ταλαιπωρος νεοπροσληφθεις "υπεύθυνος" κάποιο "κτίριο" της κακιάς ώρας χωρίς υπογραφή μηχανικού.
      Αν σε απασχολεί πραγματικά το θέμα και δεν κάνεις την πλάκα σου, να πας να βρεις την Ολγα, τον Άγγελο, τον Μιχάλη, τον Τάκη κι όλους αυτους και να τους ρωτήσεις κοιτώντας τους στα μάτια να σου απαντήσουν.

      Διαγραφή
    7. Και βασικά λεβεντη μου, μη "ρωτάς" εμάς τους άλλους ταλαιπωρους εδώ. Πήγαινε ρώτα, στ'αληθεια ρώτα, τη φοβερή Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας που έκανε η Συλλογαρα για την ασφάλεια μας, τι γίνεται με τα "κτίρια" χωρίς υπογραφή μηχανικού.
      Χαχαχαχαχα!!!!!!

      Διαγραφή
    8. Βρε ταλαίπωρε (συ είπας), αν μαζέψουμε όλα τα θεματάκια που έχει εντοπίσει ο καθένας στη λειτουργία του οργανισμού και τα βάλουμε κάτω, θα δεις για πότε το όραμα της διοίκησης θα είναι σαν τα ρούχα του γυμνού βασιλιά. Αν από την άλλη θεωρείς το δικό σου θέμα το σημαντικότερο και το μόνο με το οποίο θα πρέπει να ασχοληθούμε, τότε βγες μπροστά και ξεκίνα εκστρατεία. Όλα τα άλλα είναι προς εκτόνωση.

      Διαγραφή
    9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    10. Διαγράψαμε ακόμη ένα σχόλιο γιατί περιείχε χαρακτηρισμό που δεν άρμοζε στο επίπεδο που επιθυμούμε να έχουμε στο blog μας.

      Διαγραφή
    11. Μπράβο ΑΡΣΥ! Να υποθέσουμε ότι τα σχόλια αυτής που γράφει για αποτριχώσεις, ταιριάζουν γάντι στο επίπεδο που επιθυμείτε να έχετε στο μπλογκ σας.

      Διαγραφή
  26. Τελικά τί έγινε στην συνάντηση?θα μας ενημερώσετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Θέλω να προτείνω κάτι στα κοιμισμένα παλικάρια/κοπέλες της αρσυ και ασφαλώς των υπόλοιπων παρατάξεων του Σωματείου :
    μπήκαν στο νέο ΔΣ του Οργανισμού καθηγητές πανεπιστημίου. Κι όχι μόνο. Και η Κατριβάνου, με την οποία είχατε και σχέσεις. Είναι ευκαιρία να τους στείλει ο Σύλλογος δια της ΕΠΕΣΥ μια επιστολή με ΟΛΑ τα αιτήματά μας, κυρίως αυτά που σωστά η αρσυ σημείωσε "Θεσμοθέτηση εναλλαγής των θέσεων (ROTATION) και ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ σε όλες τις μονάδες".

    ΕΠΕΙΓΟΥΝ!!!!!!!!!! από παλαιότατα!

    cogito ergo sum

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. "Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανι-
    σμού Κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.) ο Πρόεδρος ορίζεται με καθεστώς πλήρους απασχόλησης. Ο Αντιπρόεδρος ορίζεται με καθεστώς μερικής απασχόλησης. Η θητεία του Συμβουλίου ορίζεται για τρία χρόνια.

    Αθήνα, 6 Ιουνίου 2017
    Ο Υπουργός Ο Αναπληρωτής Υπουργός
    ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Στη συνάντηση τι έγινε γιατί δεν ενημερώνετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί ο Μιχάλης, ο Άγγελος, η Όλγα, ο Τάκης και τα άλλα παιδιά την έχουν βρει την άκρη κι αφού "κερδάει το Αιγάλεω", οι υπόλοιποι εμείς να πάμε να....

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    4. Αναγκαστήκαμε να διαγράψουμε δυο σχόλια λόγω σεξιστικών χαρακτηρισμών. Οι συνάδελφοι εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να δοκιμάσουν να ξαναγράψουν τις "ιδέες"τους χωρίς σεξιστικά "υπονοούμενα" αυτή τη φορά.

      Διαγραφή
    5. Βαρέθηκα λοιπόν να γράφετε με μισόλογα θέλω να αναφέρετε ονόματα και καταστάσεις...ποιος έκανε και τι έκανε.Ανώνυμα είναι τα σχόλια ούτως ή άλλως.τί σημαίνει κερδάει το Αιγάλεω για παράδειγμα?και τί έγινε επιτέλους στη συνάντηση υπευθύνων?

      Διαγραφή
    6. Θα μας ενημερώσει ο Σύλλογος τι έγινε στη συνάντηση Υπευθύνων.

      Διαγραφή
  30. Πολύ σκληρή επίθεση κάνετε στην άρσυ.
    Δηλαδή τι δυνατότητες έχει; Κοροιδευομαστε; Τριάντα νοματαιοι είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια γιατί μερικοί ό,τι και να γράψουν το στρέφουν εναντίον της ΑΡΣΥ?
      Η ΑΡΣΥ πήρε 40 ψήφους όλες κι όλες. Τι ζόρι τραβάνε κάποιοι με την αρσυ και ρωτάνε ξανά και ξανά και μάλιστα με ύφος ανακριτικό τη γνώμη της; Γιατί τόσο ενδιαφέρον για τη γνώμη της όλγας και όχι για την γνώμη του γιάννη (που πήρε κοντά 100 ψήφους και μετά παραιτήθηκε), της εύας, της πένυς, και τόσων άλλων που ψηφίστηκαν μαζικά στις πρόσφατες εκλογές και έκτοτε εξαφανίστηκαν και μην τους είδατε μην τους απαντήσατε; Αλλά σάμπως αυτοί που ρωτούν με το ύφος το ανακριτικό που λέγαμε, ξέρουν τι λέει ο άγγελος, ο τάκης, ο βασίλης, ο αλέξανδρος, ή ακόμη περισσότερο ο μιχάλης και ο νώντας;
      Ξεκολλήστε παιδιά. Η αρσυ είναι η μόνη που έχει ΓΡΑΨΕΙ τη γνώμη της και τις προτάσεις της για ΟΛΑ ΟΣΑ συμβαίνουν στον οργανισμό. Καταντάει εκτός από αποκαρδιωτικό και κουραστικό τόσο κόλλημα.
      Ο εχθρός είναι αλλού.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το παραμυθάκι ότι η αρσυ λέει θαρραλέα τη γνώμη της, για ΟΛΑ μάλιστα, να σταματήσει. Εδώ τη ρωτάνε 2 και 3 φορές, θα φέρω ένα παράδειγμα, "Ανώνυμος5 Ιουνίου 2017 - 8:19 μ.μ.

      Οπότε θα ήθελα να μου απαντήσει η ΑΡΣΥ με ανάρτηση της κι όχι κάποιος πραγματικός ή φεικ μεσαζων:
      Είχατε προτείνει ποτέ να διεκδικήσει ο Σύλλογος το 7ωρο για τους γιατρους, όπως έχουν και αλλού οι γιατροί; Αν όχι, βάσει ποιας λογικής σας;
      Πρόκειται να το θέσετε τώρα;Το υιοθετειτε ή το απορρίπτετε ως αιτημα και γιατί;"
      και απαξιοί προκλητικά να απαντήσει.

      Διαγραφή
    3. Η ΑΡΣΥ στο σχόλιο της υποστηρίζει ότι "έχει ΓΡΑΨΕΙ τη γνώμη της και τις προτάσεις της για ΟΛΑ ΟΣΑ συμβαίνουν στον οργανισμό".
      Δεν υποστηρίζει ότι γράφει τη γνώμη της για όλα όσα ρωτάει ο κάθε πικραμένος. Προφανώς η ΑΡΣΥ δεν θεωρεί ότι αυτή τη στιγμή αυτό που συμβαίνει στον οργανισμό είναι το ωράριο και ότι αποτελεί πρόβλημα του οργανισμού το 7ωρο των γιατρών του ΕΣΥ.
      Σημαντική υπενθύμιση: οι γιατροί του ΕΣΥ ΔΕΝ έχουν ιατρείο και εφημερεύουν σε 24ωρη βάση.
      "Λαγός τη φτέρη έσειε κακό της κεφαλής του" λένε στο χωριό μου αγαπητέ γιατρέ.
      Μάλλον η ΑΡΣΥ σκέφτεται και προσέχει περισσότερο τους γιατρούς από όσο εσύ ο ίδιος/α.

      Διαγραφή
    4. Να ήξερες και να χρησιμοποιείς σωστά τις παροιμίες.....
      Καθόλου σημαντική δεν είναι η υπενθύμισή σου. Να σου υπενθυμίσω εγώ κάτι που ισχύει : και οι γιατροί του ΟΚΑΝΑ δεν έχουν όλοι ιατρείο. Επίσης πολλοί γιατροί του ΕΣΥ κάνουν ιατρείο απογευματινό. Και τέλος, και οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ έχουν 7ωρο ενώ δεν έχουν ούτε ιατρείο ούτε εφημερίες.
      Ενημερώθηκες λοιπόν τώρα για το πώς έχουν στ'αλήθεια τα πράγματα;
      Όπως είπε η αρσυ με τα λογάκια της σε άλλη περίπτωση που δεν έκρινε μόνη της ως νομικός, " δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να εξαντλούμε όσες νομικές δυνατότητες υπάρχουν".....

      Μια συμβουλή : μην βγαίνετε διάφοροι άσχετοι να υποστηρίξετε δήθεν την αρσυ, που μας προσέχει περισσότερο κλπ κλπ... Την χαντακώνετε εντελώς..

      Διαγραφή
    5. Κάτι δεν καταλαβαίνεις καλά. Είναι άλλο η παρανομία που κάνουν ορισμένοι γιατροί του ΕΣΥ, άλλο το δικαίωμα που ΔΕΝ εξασκούν κάποιοι γιατροί του ΟΚΑΝΑ και άλλη η αμοιβή των γιατρών στον ΕΟΠΥΥ.
      Η διεκδίκηση του 7ωρου των γιατρών στον ΟΚΑΝΑ δεν είχε μέχρι σήμερα κανένα νόημα για τον απλούστατο λόγο ότι οι περισσότεροι γιατροί δεν ενδιαφερόντουσαν για ευνόητους λόγους ("λαγός την φτέρη έσειε κακό της κεφαλής του" επιμένω). Οι γιατροί του ΟΚΑΝΑ ΔΕΝ είναι γιατροί του ΕΣΥ και το ότι κατάφεραν στις παλιότερες ΣΣΕ να παίρνουν μισθό που είχε "συναρτηθεί" με το μισθό του ΕΣΥ, οφείλεται στους αγώνες του σωματείου (και της ΑΡΣΥ, για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους). Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ΣΣΕ δεν υπάρχει "νομικό" ζήτημα για να διεκδικηθεί. Όταν θα είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε νέα ΣΣΕ μπορούμε να μετρήσουμε τις δυνάμεις και τις προτεραιότητες μας και να ζητήσουμε 7ωρο. Κατά τη γνώμη μου όχι μόνο για τους γιατρούς αλλά για όλο το προσωπικό που δουλεύει στις μονάδες. Δεν είναι σωστό να μην αναγνωρίζεται η επιβάρυνση του προσωπικού σε δομές που περιθάλπτουν ειδικές ομάδες όπως οι εξαρτημένοι.
      Για τα υπόλοιπα απλά δείχνεις την εμπάθεια σου προς την ΑΡΣΥ. Δικαίωμα σου αλλά δεν με αφορά σε αυτή τη φάση.

      Διαγραφή
    6. Γιατί, νομίζετε ότι αφορά πλέον κανένα σοβαρό άτομο η δική σας εμπάθεια;

      Διαγραφή
    7. Τα απογευματινά ιατρεία με αμοιβή στα Νοσοκομεία, είναι νόμιμα ανώνυμε 12/6 9.20.

      "μπορούμε να ζητήσουμε 7ωρο.... Δεν είναι σωστό να μην αναγνωρίζεται η επιβάρυνση του προσωπικού σε δομές που περιθάλπτουν ειδικές ομάδες όπως οι εξαρτημένοι." Μόνος σου παραδέχθηκες το σωστό.

      "Όταν θα είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε νέα ΣΣΕ μπορούμε να ζητήσουμε 7ωρο".
      Οκ, κατανοητό. Αλλά γιατί δεν το ζητούσαμε κι όταν είχαμε ΣΣΕ;

      Αυτά τα λίγα κι άσε τις κασέτες υπεκφυγής περί εμπάθειας.

      Διαγραφή
  31. "Την Τρίτη 13 Ιουνίου και ώρα 14:30 καλούνται όλοι οι συνάδελφοι που εργάζονται στον ΟΚΑΝΑ με ΔΠΥ να προσέλθουν στα γραφεία του Συλλόγου... Θα γίνει συζήτηση σχετικά με τη διεκδίκηση μέσω της νομικής οδού μετατροπής των συμβάσεων παροχής έργου σε αορίστου."

    Ποιας νομικής οδού ακριβώς; Καταργήθηκε ο νόμος που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβασιούχων σε αορίστου; Από πότε ακριβώς έχει καταργηθεί; Χθες; Οπότε από σήμερα είπε ο νομικός σύμβουλος να το ξεκινήσουμε;
    Γνωρίζει λεπτομέρειες η αρσυ για το θέμα; Ή βάζει πια την υπογραφή της σε ό,τι να'ναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο νόμος που απαγορεύει τη μετατροπή συμβασιούχων σε αορίστου είναι άλλο πράγμα. Τα ΔΠΥ μπορούν να διεκδικήσουν την μετατροπή της σχέσης εργασίας τους σε αορίστου χρόνου, εφόσον αποδείξουν ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αυτό στον ΟΚΑΝΑ, τουλάχιστον για τους γιατρούς με ΔΠΥ, είναι αναμφισβήτητο (οι περισσότεροι γιατροί δουλεύουν χρόνια και αρκετοί είναι οι μοναδικοί γιατροί στις μονάδες τους, εκτελούν χρέη υπευθύνου χωρίς να παίρνουν καν το σχετικό επίδομα).
      Αυτά τουλάχιστον λένε οι δικηγόροι.
      Μέχρι σήμερα το θέμα δεν είχε κινηθεί από τις υπόλοιπες παρατάξεις, κυρίως λόγω του φόβου ότι τυχόν προσφυγή κάποιων είναι πιθανό να οδηγήσει σε μη προτίμηση σε νέα σύμβαση. Ωστόσο επειδή ως παράταξη ιεραρχούμε πολύ ψηλά το θέμα των σχέσεων εργασίας, στην τελευταία συνάντηση του σωματείου με τον Πρόεδρο και τον ΓΔ ρωτήσμαε ανοιχτά αν υπάρχει τέτοια πιθανότητα και με ένα στόμα μας απάντησαν αρνητικά.
      Ποτέ δεν πιστέψαμε ότι οι αγώνες κερδίζονται μόνο με νομικά μέσα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να εξαντλούμε όσες νομικές δυνατότητες υπάρχουν.
      Για το λόγο αυτό επιμείναμε τόσο σε επίπεδο ΔΣ όσο και σε προσωπικές συζητήσεις με συναδέλφους που ενδιαφέρονται να το ψάξουμε και προς αυτή την κατεύθυνση.
      Οι μόνοι που είναι αρμόδιοι να αποφασίσουν για το νομικό κομμάτι είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με ΔΠΥ. Για το γενικότερο όμως συνδικαλιστικό θέμα (την κατάργηση δλδ των ελαστικών σχέσεων εργασίας) ο λόγος πέφτει σε όλους μας.

      Διαγραφή
    2. "Ποτέ δεν πιστέψαμε ότι οι αγώνες κερδίζονται μόνο με νομικά μέσα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να εξαντλούμε όσες νομικές δυνατότητες υπάρχουν."

      Εύγε. Έλα όμως που το κρίνετε κι αποφασίζετε επιλεκτικά.... Εσείς οι πάνσοφοι. Που ειρωνεύεστε και κατακεραυνώνετε τους άλλους που έχουν άλλες γνώμες...
      Κι αυτό απαντάει και σε όποιον/α ρώτησε "Τι ζόρι τραβάνε κάποιοι με την αρσυ". Όπως εξηγεί και το αποτέλεσμα στις εκλογές. Τι να γίνει. Μετράνε οι συμπεριφορές. Αξιολογούνται.
      Με το ζόρι να θέλετε να σας πιστώσουν οι άλλοι όσο πάνσοφοι είστε, ε δεν γίνεται.

      Διαγραφή
    3. Κι άλλος που τραβάει ζόρι με την αρσυ;
      Σε ειρωνεύτηκαν και σε κατακεραύνωσαν κι εσένα;
      Χαλάρωσε...όπως είδες η ιστορία τους έβαλε στο χρονοντούλαπο. Φαίνεται όμως από το ζόρι σου, ότι αυτό δεν φτάνει για να γιατρέψει τον πόνο που προκάλεσε το κατακεραύνωμα...

      Διαγραφή
    4. Άρες μάρες κουκουνάρες.
      Τα ναρκισσιστικά παραληρήματά σας περί κατακεραυνώματος κλπ καλά κρατούν..
      Οι 40 ψήφοι είναι λίγοι φαίνεται για να θεραπευτούν...

      Διαγραφή
    5. http://aristerisyspeirosi.blogspot.gr/2017/04/blog-post_98.html?showComment=1491408889534#c397296493321873542

      Διαγραφή
  32. Πω πω ζόρι!
    Αυτό, ομολογουμένως, είναι από τα μεγαλύτερα που έχει εμφανιστεί μέχρι τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μέχρι σήμερα το θέμα δεν είχε κινηθεί από τις υπόλοιπες παρατάξεις, κυρίως λόγω του φόβου ότι τυχόν προσφυγή κάποιων είναι πιθανό να οδηγήσει σε μη προτίμηση σε νέα σύμβαση. Ωστόσο επειδή ως παράταξη ιεραρχούμε πολύ ψηλά το θέμα των σχέσεων εργασίας, στην τελευταία συνάντηση του σωματείου με τον Πρόεδρο και τον ΓΔ ρωτήσμαε ανοιχτά αν υπάρχει τέτοια πιθανότητα και με ένα στόμα μας απάντησαν αρνητικά.


    Πρώτον ξέρετε πόσο αστείο φαντάζει που ρωτήσατε και εκείνοι είπαν όχι.....πείτε μου οτι τρολλάρετε....γιατί πώς αλλιώς να το πάρω δεν ξέρω τι στιγμή που φέρονται να αρνούνται αορίστου σε συνάδελφο γιατί μιλούσε αντι-συριζαίκα.......
    Δεύτερον έπρεπε να ρωτήσετε και για τις αναφορές δηλαδή αν είναι οκ ενας μη αορίστου συνάδελφος να κάνει αναφορά σε αορίστου γιατί φαίνεται να συμβουλέψατε να μην γίνει γιατι αυτό θα έπαιζε ρόλο στην παραμονη ή οχι στον Οργανισμό........του συναδέλφου μη αορίστου....μπορεί να είναι ανακριβές δεν ξέρω .αν το είπατε ...είναι κρίμα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γιατί δηλαδή ένας αοριστου να μη δεχθεί αναφορά από έναν μη αοριστου; Τι σημαίνει επειδή είναι αοριστου; Ένα σωρό καραγκιόζηδες με αοριστου δουλεύουν στον Οκανα.Λες και δεν το ξέρουμε.

      Διαγραφή
  34. συγκεκριμένα μπορείς να πεις; που εγινε αυτό; στον Αγιο Σαββα; καποιος εκει με ΔΠΥ ήθελε να κανει αναφορά σε κάποιον εργαζομενο αοριστου; και τι εγινε; παρενεβη με καποιον τροπο η αρσυ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Παιδιά, πιο στημένα σχολιάκια γίνονται "αγώνες κατς - σικέ όλα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιδί, πιο στημένες συμπεριφορές των συνδικαλιστων γίνονται "Σωματείο Τζιμυ Χοφα - σικε όλα".

      Διαγραφή