Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Σύντομη προ-αναστάσιμη ενημέρωση

1. Συγκροτήθηκε η Επιστημονική Επιτροπή του Συλλόγου.
  • Αποφασίστηκε (όπως και στην προηγούμενη θητεία της ΕΠΕΣΥ) να σχηματιστεί τριμελής γραμματεία. Αρχική σύνθεση της Γραμματείας: Αναγνώστου, Κιαπόκα, Αθανασοπούλου.
  • Ο αρχικός σχεδιασμός είναι να γίνονται τακτικές συναντήσεις δύο φορές τον μήνα.
  • Για να δοθεί εμπεριστατωμένη απάντηση σχετικά με την χρήση των ξηρών αντιδραστηρίων αποφασίστηκε να σταλεί άμεσα επιστολή στη Διεύθυνση Εφαρμογής που να ζητά επιπρόσθετα στοιχεία σχετικά με τα αποτελέσματα της δοκιμαστικής χρήσης στην ΜΑΠ.   
  • Επαναεπιβεβαιώθηκε η συμφωνία όλων για τη συνέχιση των συναντήσεων των εκπροσώπων των θεραπευτικών μονάδων.
  • Η επόμενη συνάντηση κανονίστηκε για την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017. Αλλά μέχρι τότε πιστεύουμε ότι θα έχει ετοιμαστεί απάντηση για τα αντιδραστήρια και για όσα επείγοντα προκύψουν.

2. Σε συνέχεια της συνεδρίασης του ΔΣ του σωματείου ετοιμάστηκε επιστολή για την παύση της υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων. Να σημειωθεί ότι η απόφαση για την επιστολή (και το περιεχόμενο της σε γενικές γραμμές, με βάση ανάλογη επιστολή που είχε σταλεί σε προηγούμενη Διοίκηση για την παύση της Υπεύθυνης Οικονομικών) είχε παρθεί παρόντος του συν. Λαζαρή στο ΔΣ, ο οποίος δεν έθεσε κάποιο θέμα. 
Όταν στάλθηκε η επιστολή ηλεκτρονικά στα μέλη του ΔΣ για σχόλια κλπ, εμείς κάναμε δυο παρατηρήσεις (α. ότι η ευθύνη δεν είναι μόνο του Προέδρου αλλά ολόκληρου του ΔΣ, και β. ότι η φράση που αναφέρεται στην αξιολόγηση δεν θα έπρεπε να περιληφθεί καθώς το πως αντιλαμβάνεται ο καθένας την αξιολόγηση έχει μεγάλη σημασία, αλλά δεν έχει γίνει καμία συζήτηση μέχρι σήμερα στο ΔΣ του σωματείου). 

Εντελώς αναπάντεχα ο έτερος εκ των μελών του ΔΣ, που εκλέχτηκε με την ΕΣΥ (συν. Γαβριλόπουλος) απάντησε ηλεκτρονικά ότι "δεν έχει εικόνα για το θέμα" και θέλει να το (ξανα)συζητήσουμε στο ΔΣ. Λίγο αργότερα στάλθηκε ηλεκτρονικά επιστολή της ΕΣΥ, που έλεγε ότι πράγματι στην επικείμενη  συνάντηση με τη διοίκηση θα μπορούσε να τεθούν "ζητήματα αυθαίρετων χειρισμών και συμπεριφοράς της διοίκησης απέναντι, σε εργαζόμενους, γενικώς" αλλά "όχι όμως μεμονωμένα για κάποιον εξ αυτών". Και για το λόγο αυτό δεν συμφωνούν "με το περιεχόμενο αλλά και με το ύφος του κειμένου", το οποίο συνεχίζει μια "ανούσια βεντέτα" και παρεμποδίζει τον σοβαρό διάλογο με τη Διοίκηση.
Εμείς με τη σειρά μας απαντήσαμε (και τηλεφωνικά στον Πρόεδρο αλλά και γραπτά σε όλους) ότι "οφείλουμε να έχουμε γρήγορα αντανακλαστικά σε εργασιακά θέματα. Ο αυταρχισμός δεν είναι νέο φαινόμενο στον ΟΚΑΝΑ, παρόλα αυτά χρειάζεται να τοποθετηθούμε και μάλιστα άμεσα". Διαμορφώσαμε διαφορετικά το αρχικό  κείμενο που είχε σταλεί και ξεκαθαρίσαμε ότι "Αν η διαφωνία από τη μεριά της ΕΣΥ είναι τέτοια που επιτρέπει διορθώσεις, να τις δούμε και να τοποθετηθούμε. Αν  όμως υπάρχει πολιτική διαφωνία ας τεθεί χωρίς καθυστερήσεις, δεν χρειάζεται νέα συνεδρίαση του ΔΣ". 
Δεν λάβαμε καμία απάντηση από κανέναν. Η αλήθεια είναι ότι η επιστολή του ΔΣ είχε ήδη σταλεί και δημοσιευτεί (πριν την αποστολή του δικού μας κειμένου), λαμβάνοντας υπόψη μόνο την πρώτη από τις παρατηρήσεις μας.

Ο λόγος που γράφουμε με τόση λεπτομέρεια αυτή την ενημέρωση, είναι για να γίνει φανερός ο τρόπος με τον οποίο τοποθετούνται οι  παρατάξεις σε βασικά ζητήματα, τα αντανακλαστικά που έχουν και την σχέση που έχουν επιλέξει να έχουν με τη Διοίκηση. Εμείς πάλι ως ΑΡΣΥ δεν θα πάψουμε να αντιλαμβανόμαστε την υπεράσπιση των εργαζομένων ως ανεξάρτητη από το ποιος είναι στη Διοίκηση και ποιος είναι ο εργαζόμενος (το μόνο που δεν μπορεί να πει κάποιος είναι ότι η ΑΡΣΥ έχει καλές σχέσεις με την  "παυθείσα").
Συμπερασματικά: 
Δεν είναι η πρώτη φορά που Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ επιδεικνύει αυταρχισμό. Είναι όμως η πρώτη φορά που το επιχείρημα είναι ότι δεν επιτρέπεται η γραπτή και υπηρεσιακά διατυπωμένη διαφωνία
Και αυτό δεν είναι "αυθαίρετος χειρισμός και συμπεριφορά". 
Αυτό είναι βαθιά αντιδημοκρατικό, αυταρχικό και καθόλου μεμονωμένο: μας αφορά εν δυνάμει όλους και όλες,ανεξάρτητα από τη θέση στην οποία δουλεύουμε.  
Αν δεν αντιδράσουμε και μάλιστα γρήγορα και αποφασιστικά, αργά ή γρήγορα θα υποστούμε τις συνέπειες της αδράνειας μας.
Τελεία και παύλα.  

14 σχόλια:

  1. Εγώ, ο Φ. Ντ. και ο Σποκ αντιδράσαμε γρήγορα και αποφασιστικά: Βγάλαμε το evet στη γείτονα.
    Τρελό κουνέλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υ.Γ. Εάν προκύψουν σοβαρά στοιχεια-προφητειες για τον οκανα, θα ενημερωθείτε φυσικά πιστοί μου
      Φ.Ντ

      Διαγραφή
  2. Έτσι!!!!!
    Τώρα έχω πάει ένα γρήγορο ταξίδι στα νησιά του Πάσχα. Όχι για το δικό σας Πάσχα, αλλά επειδή ενημερώθηκα από τις πηγές μου για μια σπηλια-θησαυρο σε άγνωστα χειρόγραφα της προ-ατλαντιας εποχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άλλοι κάνουν παύσεις υπευθύνων και άλλοι δημιουργούν θέσεις για να ορίσουν νέες υπεύθυνες-στελέχη με επιδόματα!κατάλαβες τρελό κουνέλι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν ξέρω αν κατάλαβε κάποιο από τα κουνέλια.
      εγώ πάντως δεν κατάλαβα.
      μπορώ να έχω τη βοήθεια του κοινού ή να αλλάξω κατηγορία;

      Διαγραφή
    2. Θα μπορούσε να σε βοηθήσει το κοινό!

      Διαγραφή
    3. να αλλάξεις κατηγορία. πάρε αθλητικά. εδώ είναι τα επιστημονικά.

      Διαγραφή
  4. Η fashion blogger που ασχολείται και με αποτριχωση, θα επικοινωνήσει μαζί μου; Περνάει ο καιρός και το καλοκαίρι ερχεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.okana.gr/2012-01-12-13-29-02/deltia-typoy/item/download/690_acc8fec87f8faa20b55cad559c1d611b

    Δείτε το παραπάνω και δώστε βάση στα παρακάτω:

    "Μετεξέλιξη του ΟΚΑΝΑ σε έναν σύγχρονο Οργανισμό, που θα λειτουργεί με διαφάνεια, ισονομία και αξιοκρατία, με θεσμικά καθιερωμένες διαδικασίες αυτοελέγχου της Διοίκησης και λογοδοσίας στα Κυβερνητικά όργανα, τις Επιτροπές της Βουλής και τους θεσμούς ελέγχου της διοικητικής δράσης."

    .." Στη δημιουργία τεσσάρων νέων Μονάδων Υποκατάστασης στην επαρχία (Σέρρες, Δράμα, Τρίκαλα, Πύργος). Οι νέες αυτές μονάδες δεν ιδρύθηκαν λόγω τοπικών πολιτικών πιέσεων αλλά στη βάση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης του Οργανισμού (Πύργος – ανάπτυξη Δυτικής Ελλάδας και αποσυμφόρηση Πάτρας, Τρίκαλα – ολοκλήρωση Θεσσαλίας και αποσυμφόρηση Λάρισας, Δράμα και Σέρρες - αποσυμφόρηση Θεσσαλονίκης)."

    .."Άνοιγμα δύο νέων Μονάδων υψηλών απαιτήσεων στην Αθήνα και Πάτρα (ΜΕΨΥ – Μονάδες Εντατικής Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης) με εντατική ψυχοθεραπευτική παρέμβαση και με τελικό στόχο την απεξάρτηση και την κοινωνική επανένταξη"

    .."Σε αυτό το σημείο θέλουμε να τονίσουμε ότι αυτή τη στιγμή (στοιχεία Μαρτίου 2017) ο ΟΚΑΝΑ εξυπηρετεί συνολικά 8325 ασθενείς (6240 σε βουπρενορφίνη και 2085 σε μεθαδόνη).."

    Έχουμε διαφάνεια, ισονομία και αξιοκρατία. Δημιουργούμε μονάδες... Ντουβάρια, όπως λέει κι ο Πολάκης. Όμως έχουμε λιγότερους ασθενείς, σύμφωνα με τους αριθμούς από ότι πριν 2 -3 χρόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, γίνανε καλά. Και μειώθηκαν οι έχοντες ανάγκη θεραπείας.
      Ή απλά κατανόησαν ότι είναι καλύτερη η αυτοθεραπεια τους.

      Διαγραφή
  6. η fashion blogger ασχολείται μόνο με την δική της αποτρίχωση.Για των άλλων έχει φροντίσει η κλίκα των κεντρικών...και όχι μόνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάλι αρνήθηκε ο Υπουργός να δει τον Σύλλογο; Πωπω ελιτισμος και ΦΤΥΣΙΜΟ...Άλλους συλλόγους όπως του ΕΚΑΒ τους έχουν δει, και μάλιστα σε επίσκεψη των πολιτικών στο Σωματείο.
    Δε φαίνεται να μας θεωρούν υπολογισιμη οντότητα. Μάλλον καρπαζοεισπρακτορες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διαφάνεια και στους ορισμούς υπευθύνων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή