Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Ανταπόκριση από το πρώτο μετεκλογικό ΔΣ

Έγινε σήμερα το πρώτο ΔΣ του Συλλόγου μετά τις τελευταίες εκλογές.
Συμμετείχαν οι εκλεγέντες από τις παρατάξεις με τη διαφοροποίηση ότι ο συν. Παπαμανουσάκης παραιτήθηκε (όπως είχε προλεχθεί ουσιαστικά) και στη θέση του ήρθε ο συν. Κουτσούκης από τη Θεσσαλονίκη.
Η πλειοψηφούσα παράταξη πρότεινε διαπαραταξιακό προεδρείο με βάση τη μέχρι σήμερα ισχύουσα πρακτική (Γενικός γραμματέας από τη 2η παράταξη, Αντιπρόεδρος από την τρίτη). Στην πρόταση αυτή συμφώνησε η ΕΣΥ.
Εμείς επιμείναμε στην θέση μας ότι προτιμούμε να είμαστε απλά μέλη και δεν θέλουμε κάποιο "αξίωμα" (πράγμα που ίσχυε και στην προηγούμενη θητεία αλλά δεν ήταν εύκολο να εφαρμοστεί, δεδομένου ότι τα αξιώματα ήταν ισάριθμα με τον αριθμό των μελών του ΔΣ).  Επιπρόσθετα υποστηρίξαμε ότι με βάση το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα ο συσχετισμός δυνάμεων που επέλεξαν οι εργαζόμενοι, αποτυπώνεται καλύτερα με το να καταληφθούν οι θέσεις από την παράταξη που "σάρωσε".
Τελικά οι δυο άλλες παρατάξεις συγκρότησαν δι-παραταξιακό προεδρείο με τον συν. Λαζαρή στη θέση του Γενικού Γραμματέα. Τις υπόλοιπες θέσεις κατέλαβαν μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης. (φανταζόμαστε ότι τα ονόματα θα αναρτηθούν αναλυτικά  στο blog του συλλόγου).

Επί της ουσίας τώρα.
Α. Ως ΑΡΣΥ θίξαμε καταρχήν δυο θέματα που προέκυψαν στην εκλογική διαδικασία και έχουν κατά τη γνώμη μας πολιτική σημασία:
1. Η δυσκολία συμμετοχής των εργαζομένων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ) λόγω της προϋπόθεσης που τέθηκε να είναι ταμειακά εντάξει και μάλιστα τρεις μήνες πριν (!!!) από την ημέρα των εκλογών.
Η θέση μας (την οποία διατυπώσαμε και την ημέρα των εκλογών) είναι ότι δεν μπορεί να υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά: οι "κανονικοί" εργαζόμενοι οι οποίοι δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτε για να παραμείνουν μέλη και οι εργαζόμενοι "δεύτερης" κατηγορίας που θα πρέπει να αποδείξουν έμπρακτα ότι το θέλουν και μάλιστα πολύ.  Η συμμετοχή  των συναδέλφων με ελαστικές σχέσεις εργασίας στις διαδικασίες θα πρέπει να διευκολύνεται και όχι να γίνεται πιο δύσκολη. Στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις θα πρέπει να διευθετηθεί το θέμα ώστε να έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν όλοι όσοι θέλουν εφόσον είναι ήδη γραμμένοι στο σύλλογο και τακτοποιούνται οικονομικά μέχρι την ημέρα των εκλογών.
2. Το γεγονός ότι οι εκλογές έγιναν πρώτα στην επαρχία και μετά στην Αθήνα (όπου ήταν και η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή) δυσκόλεψε την πιθανότητα να γίνουν δεκτές ενστάσεις επί της διαδικασίας, καθώς στην περίπτωση που αυτές γίνονταν δεκτές, θα έπρεπε να επαναληφθούν οι εκλογές στην επαρχία. Η πρόταση μας είναι οι εκλογές να γίνονται την ίδια μέρα σε Αθήνα και επαρχία, ώστε να δίνεται η δυνατότητα ενστάσεων σε ζωντανό χρόνο.

Β. Όπως είναι γνωστό το πρώτο βήμα μετά τη συγκρότηση σε σώμα ενός οργάνου είναι ο καθορισμός προγραμματισμού δράσης.
Η  ΑΡΣΥ πρότεινε μια διαδικασία καθορισμού των προγραμματισμού δράσης του σωματείου, που να εμπλέκει όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζόμενους.
  • Αρχικά πρέπει να καθοριστούν από το ΔΣ κάποιοι κεντρικοί άξονες που θεωρούμε ότι θα απασχολήσουν τον ΟΚΑΝΑ την επόμενη περίοδο (ενδεικτικά: ελαστικές σχέσεις εργασίας, πλαίσιο λειτουργίας μονάδων ΟΚΑΝΑ, κανόνες δεοντολογίας, εσωτερικός κανονισμός κλπ). 
  • Να σταλούν προτάσεις (πχ με τη μορφή ερωτήσεων σε συγκεκριμένα θέματα) και να γίνουν συζητήσεις σε όλες τις πόλεις με τοπικές συνελέυσεις. 
  • Μετά να ακολουθήσει πανελλαδική συνάντηση τοπικών συμβούλων μαζί με την νεοεκλεγείσα Επιστημονική Επιτροπή και τέλος ο κύκλος να ολοκληρωθεί με την προγραμματική Γενική Συνέλευση, που θα λάβει και αποφάσεις. 
Στην πρόταση αυτή συμφώνησε και ο Πρόεδρος του Σωματείου οπότε μάλλον τελικά θα γίνει έτσι. Η διαδικασία θα αρχίσει αμέσως μετά το Πάσχα και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαΐου.

Γ. Επείγοντα θέματα

  • Ο Πρόεδρος του Σωματείου έβαλε ως επείγον το θέμα της καταβολής του ΕΦΚΑ από τους εργαζόμενους με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ). Ο πρόσφατος νόμος της κυβέρνησης οδηγεί σε ουσιαστική μείωση του μισθού των συναδέλφων. Συζητήθηκε το θέμα στο πνεύμα της συμφωνίας όλων ότι η τελική λύση είναι η κατάργηση ΟΛΩΝ των ελαστικών σχέσεων εργασίας (ΔΠΥ, εργολάβοι, ΟΑΕΔ κλπ). Όσον αφορά στο συγκεκριμένο πρόβλημα συμφωνήθηκε να ζητηθεί η αύξηση των καταβαλλόμενων μικτών αποδοχών στους συναδέλφους έτσι ώστε να μη μειωθούν οι μισθοί τους. Από τη μεριά μας τονίσαμε ότι με δεδομένη την κυβερνητική πολιτική και την μέχρι σήμερα απόλυτη συμφωνία της Διοίκησης με αυτήν, είναι εξαιρετικής σημασίας η συμμετοχή των ίδιων των συναδέλφων με ΔΠΥ. Πρέπει με τη βοήθεια του Σωματείου να (αυτο)οργανώσουν τον αγώνα τους καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει εφευρεθεί αποτελεσματικός αγώνας δι΄αντιπροσώπων. Το σωματείο και τα όργανα του πρέπει να βοηθήσουν στην οργάνωση και στην συμμετοχή των συναδέλφων με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με τελικό σκοπό την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων. 
  • Το δεύτερο θέμα που θα προχωρήσει ως επείγον είναι η κατάθεση εκ νέου αιτήματος για τη συζήτηση των κανόνων δεοντολογίας. Θα σταλεί νέα επιστολή στη διοίκηση, στην οποία αυτή τη φορά προστέθηκε ως κατακλείδα ότι εφόσον δεν έχουμε λάβει απάντηση εδώ και περίπου δυο μήνες, θεωρούμε ότι η Διοίκηση ουσιαστικά συγκαλύπτει τις αντιδεοντολογικές πρακτικές,  και απευθυνόμαστε στη Διακομματική Επιτροπή  Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής με σκοπό την καταγγελία της στάσης της. 
  • Τέλος η ΑΡΣΥ έθεσε ως επείγον θέμα το θέμα των πρακτικών αυταρχισμού της Διοίκησης, με πιο πρόσφατη εκδήλωση την παύση της υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων (κλπ, κλπ) με κύριο επιχείρημα ότι δεν επιτρέπεται η υπηρεσιακά διατυπωμένη έκφραση διαφωνίας σε πράξεις και ενέργειες της διοίκησης (!!!!). Για το θέμα θα υπάρξει εκτενέστερη ενημέρωση όταν μας σταλούν τα απαραίτητα στοιχεία. Σε κάθε περίπτωση όμως αποτελεί μια από τις σοβαρότερες μέχρι στιγμής εκδηλώσεις αυταρχισμού από τη μεριά της διοίκησης του ΟΚΑΝΑ (ανάλογα περιστατικά θυμίζουμε είχαν γίνει και επί προηγούμενης διοίκησης με παύσεις υπευθύνων εν μια νυκτί). Η πρόταση μας ήταν και είναι να ζητηθεί ΑΜΕΣΑ συνάντηση με το υπουργείο και σε περίπτωση άρνησης (πράγμα που συνάδει με την μέχρι σήμερα στάση και των δυο υπουργών) να απευθυνθούμε επίσης στη Διακομματική Επιτροπή για να κοινοποιήσουμε τουλάχιστον τα προβλήματα και να τους καταστήσουμε όλους υπεύθυνους.
Αυτά έγιναν στην πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση του ΔΣ του συλλόγου. 

Μείνετε συντονισμένοι, 
  • την Τετάρτη θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση της Επιστημονικής Επιτροπής, 
  • ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η πρώτη συνάντηση του Τοπικού Συμβουλίου Αθήνας από το οποίο παραιτήθηκαν ήδη οι συν. Γαβριλόπουλος (προτίμησε τη θέση στο ΔΣ, αναγκαστικά) και Πολιτόπουλος (προτίμησε τη θέση στο ΕΚΑ, αν και δεν ήταν απαραίτητο). Τους αντικαθιστούν οι συν. Ρέντας και Καραγιάννης.






44 σχόλια:

  1. Για να δούμε.... Ας ξεκινησουμε με αισιοδοξία και καλή πίστη απέναντι στα νέα όργανα του Σωματειου.
    Ειδικά αν επιτέλους αλλάξει κάτι χειροποίητα στο θέμα της δεοντολογιας... Εγω θα στοιχηματιζα ότι αν ο οκανα είχε αληθινό πλαίσιο δεοντολογιας, πολλά λαμογια, και μάλιστα από "ψηλες" θεσεις που χρόνια κατοικοεδρευουν σε αυτόν τον έρμο οκανα ως κορακια, θα έτειναν αυτοβουλως προς "αδειασμα της γωνίας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα με τις προτάσεις σας!Έχετε δίκιο.
    το τρολλάκι απο προηγούμενη ανάρτηση.Για να δείτε οτι όταν λέτε κάτι σωστό ο κόσμος σας υποστηρίζει.Εκτός και αν είναι εμπαθής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλλαξ ο κολιες και έγινε βραχιόλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτο το θεμα με τους εργαζομενους δυο και τριων ταχυτητων, ειναι δυστυχως μια θλιβερη πραγματικοτητα που δημιουργει αναμφιβολα αδικιες και ανισορροπιες. Σκεφτειτε οτι για την ιδια ή και περισσοτερη δουλεια σε σχεση με τους αοριστου, οι Δ.Π.Υ λαμβανουν αναλογικα σαφως λιγοτερες απολαβες και χωρις τα δικαιωματα που εχουν οι αλλοι εργαζομενοι (λιγοτερες μερες αδειας,καθολου αναρρωτικες,καμμια μισθολογικη εξελιξη). Μαλιστα καποιοι ειναι και υπευθυνοι μοναδων,χωρις να παιρνουν καν επιδομα υπευθυνοτητας. Ακομη χειροτερα, καθε χρονο υπαρχει η ανασφαλεια και αβεβαιοτητα για το αν θα ανανεωθουν οι συμβασεις, με αποκορυφωμα την τελευταια προκηρυξη στην οποια η προυπηρεσια στον ΟΚΑΝΑ και γενικα στις εξαρτησεις δεν εκτιμηθηκε παραπανω απο καποιον που δεν εχει δουλεψει ουτε μια μερα στον χωρο των εξαρτησεων.
    Και φυσικα το κερασακι στην τουρτα,ηταν το θεμα με τον ΕΦΚΑ, για το οποιο βεβαια δεν εχει ευθυνη η διοικηση, απλα ενισχυθηκε ολο αυτο το αισθημα της ανισοτητας και ανασφαλειας.
    Οσον αφορα τωρα το πως αντιμετωπιζουν οι υπολοιποι εργαζομενοι γενικα και ο συλλογος ειδικα αυτο το θεμα των ελαστικων συμβασεων εργασιας :
    -υπαρχει μια γενικη κατανοηση,τουλαχιστον σε προφορικο επιπεδο ομως ο καθενας κοιταει τον μικροκοσμο του και δεν βλεπω να στεναχωριεται και ιδιαιτερα κανενας για τα προβληματα των αλλων.
    -ο συλλογος εκτος απο καποιες σκορπιες και γενικολογες αναφορες, δεν εχω καταλαβει να πολυσκοτιζεται επισης.Αλλα δεν ειχε ξεχασει να ζητησει ενα ποσο,ως συνδρομη αν θυμαμαι καλα. Τωρα συνδρομη σε τι ακριβως,δεν μπηκε κανεις στον κοπο να μας εξηγησει
    -η ουσιαστικη και αποτελεσματικη συμμετοχη των ΔΠΥ, πρεπει να γινει κατανοητο οτι δεν ειναι ευκολο και πρακτικο να συμβει,οσο δεν γνωριζουμε αν θα ειμαστε και του χρονου στην δουλεια μας,οσο θα συνανταμε ανισες καταστασεις και ασταθεις συνθηκες εργασιας,οσο θα ειμαστε ουσιαστικα ερμαια των σκοπων και των διαθεσεων των διαφορων διοικησεων αφου η μονιμη επωδος σε καθε προσπαθεια διεκδικησης καποιων δικαιωματων ειτε και σε θεραπευτικες και εργασιακες διαφωνιες (οπως π.χ. με ελλειψη αντιδραστηριων,χορηγηση prenorvine για take home,κ.α)ειναι "αν σας αρεσει,αλλιως παραιτηθειτε".
    Οσον αφορα το κομματι της δεοντολογιας,προσωπικα ειμαι απολυτα συμφωνος να ξεκαθαριστει εντελως το τοπιο. Μου φαινεται πολυ παραξενο οτι δεν εχει γινει ηδη..
    Ενας "μπλοκακιας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά κάνετε συνάδελφε κι αρχίζετε επιτέλους να μιλάτε. Κι έχετε αργήσει.
      Γιατί όμως αναφέρεσαι σε "περισσότερη δουλειά σε σχεση με τους αοριστου"; Μέσα στο εργάσιμο 8ωρο εννοείς; Γιατί;
      Πάντως για το "αν σας αρεσει,αλλιως παραιτηθειτε", μην νομίζεις. Το ΄χουν ακούσει και εργαζόμενοι αορίστου. Δεν παίζει ρόλο. Αυτό θα στο επιβεβαιώσουν και οι συνδικαλιστές και θα ναι αλήθεια.

      Διαγραφή
    2. I have a dream...
      Φανταστείτε να μαζευτούν 5 - 10 - 15 μπλοκάκηδες γιατροί και να αποτελέσουν τον κεντρικό πυρήνα. Μαζί με το τοπικό συμβούλιο της αθήνας και με το δσ του συλλόγου γυρνάνε μονάδα μονάδα και μιλάνε με όλους τους συναδέλφους που είναι με ΔΠΥ. Οργανώνουν μια παράσταση σε ημέρα που έχει ΔΣ ΟΚΑΝΑ, παρουσιάζουν την αποφασιστικότητα τους στα μέλη του ΔΣ και κάνουν σαφές ότι αν δεν λυθεί το θέμα του ΕΦΚΑ, αν δεν πάρουν με κάποιο (οποιοδήποτε) τρόπο κανονική άδεια, αν δεν δικαιούνται και αυτοί εκπαιδευτικές άδειες θα σταματήσουν να δουλεύουν με την κάλυψη φυσικά του σωματείου αλλά και τη συμπαράσταση των αορίστου γιατρών που δουλεύουν στις ίδιες μονάδες.
      Είναι τόσο απίθανο να γίνει κάτι τέτοιο;
      Και αν ναι γιατί να μην το προσπαθήσουμε;
      Έχουμε πιο σημαντικά πράγματα να κάνουμε για τη ζωή μας από το να προσπαθούμε να την καλυτερεύουμε;

      Διαγραφή
    3. Τι να σου πω... Οι συνδικαλιστες θα σου πουν ότι δεν δικαιούστε να σταματήσετε να δουλεύετε, γιατί το υποκαταστατο δε μπορει να διακοπεί ουτε μια ωρα. Εγινε προσφατα αυτή η συζητηση στο μπλογκ. Και δε νομιζω να αλλαξαν γνωμη.

      Διαγραφή
    4. I have a dream too,
      αλλα προφανως μονο ευχη και ουτοπια ειναι αυτο που αναφερθηκε. Καταρχην ακομα κι αν εχουμε ολη την διαθεση και την αποφασιστικοτητα (και δεν μπορω να γνωριζω για ολους,αλλα σε αρκετους υπαρχει )να διεκδικησουμε αυτα που δικαιουμαστε, υπαρχουν τρια μεγαλα εμποδια: α.το ποσο μπορει και θελει να μας στηριξει πραγματικα ο συλλογος, β.το κατα ποσο θα θελησουν να συμπαρασταθουν με εργα σε ολο αυτο οι υπευθυνοι αλλα και οι υπολοιποι εργαζομενοι,αφου στην θεωρια παντα ολα ειναι ευκολα αλλα στην πραξη δεν μου φαινεται και πολυ πιθανο(παντως στις στασεις εργασιας και τις απεργιες,μου γινοταν σαφες απο ολους τους συναδελφους οτι ειμαι προσωπικο ασφαλειας..) και γ.η νοοτροπια και η τακτικη της εκαστοτε διοικησης,που εδω δεν δινει σημασια πολλες φορες σε ζητηματα που αφορουν τους αοριστου και που που μπορει να εχουν τεθει και απο τον συλλογο,σιγα μην ασχοληθει με ατομα εντελως αναλωσιμα. Περα απο το ρεβανσιστικο κλιμα που μπορει να δημιουργηθει για τους ΔΠΥ και την "ανταποδοση" που μπορει να εχει αυτη η "αναρμοστη συμπεριφορα".
      Και βεβαια αν καναμε κατι εντελως συλλογικο,αν μπορουσαμε να συντονιστουμε και να συνεννοηθουμε ολοι,ρισκαροντας ισως και τις θεσεις μας,πιθανοτατα θα υπηρχε καποιο αποτελεσμα. Ομως μεσα σε αυτην την εργασιακη,οικονομικη και κοινωνικη κριση, οι συνθηκες για τετοιες διεκδικησεις γινονται αρκετα εχθρικες,η ανασφαλεια και ο φοβος ολοενα και μεγαλωνουν και πολυ φοβαμαι οτι θα μεινουν απλα ουτοπικοι στοχασμοι μερικων ονειροπολων who have dreams..Kι οπως λεει ενα παλιο τραγουδι,Dreams Never End..

      Διαγραφή
    5. Συνάδελφοι, για να μην αλλάζουμε και το περιεχόμενο των εννοιων στην εποχή μας, δε νομίζω ότι είστε, ούτε κανείς μας είναι, ονειροπολοι.
      Από την ανάγκη κινουμαστε και στο φόβο υποκλινομαστε. Ρεαλιστες και καθημερινοι είμαστε. Οι ονειροπολοι τραβάνε μπροστά χωρίς τέτοιες δεσμεύσεις. Είναι ελεύθεροι (αν και χωράει αρκετή φιλοσοφικη συζήτηση για το αν πληρούν και τον ορισμό της καζαντζακικης ελευθερίας...)

      Διαγραφή
  5. οι ψυχίατροι στον ΟΚΑΝΑ δεν δίνουν μόνο υποκατάστατο.είναι κρίμα να υποτιμάς τη δουλειά μας και τη δουλειά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αλήθεια; μια που θες να μου κάνεις μάθημα, η δουλειά δεν υποτιμάται από το υποκατάστατο (επειδή δίνουν υποκατάστατο.. και μετά ό,τι άλλο προλαβαίνουν..). Υποτιμάται γιατί υπάρχουν μονάδες που μπορεί να δίνει υποκατάστατο κι ο κοινωνικός λειτουργός κι ο ψυχολόγος κι όποιος να 'ναι. Δεν ξέρω αν δίνει κι ο φύλακας.. Με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται.
    Αυτό υποτιμά τη δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι μπορώ να το επιβεβαιώσω έχει χορηγήσει και σεκιουριτι........μεθαδόνη

      Διαγραφή
    2. Τέλεια. Αντε και σε ανώτερα για τον άνθρωπο.

      Διαγραφή
  7. http://www.moh.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/4581-anarththhke-pros-diaboyleysh-to-sxedio-nomoy-toy-ypoyrgeioy-ygeias-gia-tis-promhtheies


    Αναρτήθηκε λοιπόν.
    Ενδιαφέρον είναι το σχόλιο του Υπουργείου ότι "αποτελεί μια καθοριστική τομή για το Σύστημα Δημόσιας Υγείας, την πάταξη της διαπλοκής, της διαφθοράς και της παραοικονομίας." Σα να λέει δηλαδή ότι οι προμήθειες στον ΟΚΑΝΑ πχ έχουν "διαπλοκή, διαφθορά και παραοικονομία"; Δεν είναι και πολύ φιλικό σχόλιο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν θυμάμαι καλά δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθούν να κάνουν κάτι παρόμοιο. Επί κυβέρνησης καραμανλή είχε ξαναγίνει. Μάλιστα είχε γίνει ο αραμπατζής (τον θυμόσαστε;) διευθυντής. Και φυσικά πήγε κατά διαόλου..

      Διαγραφή
    2. Επί Καραμανλή είχε γίνει Επιτροπή προμηθειών με τον Αραμπατζή αλλά ήταν για τα Νοσοκομεία. Τώρα θα είναι (αν γίνει) για τους εποπτευόμενους φορείς.

      Διαγραφή
    3. Αυτή η ιστορία με την αντικατάσταση της Υπεύθυνης Δημοσίων σχέσεων που έγραψε ο Σύλλογος στο εκεί μπλογκ (υποθέτω κι η αρσυ μαζί)προς ενημέρωση των εργαζομένων, θυμίζει την παλιότερη αντικατάσταση της Προϊστάμενης του Οικονομικού από τον πρώην πρόεδρο του Σωματείου; ή όχι; τι διαφορά υπήρχε στο γεγονός και στη διαδικασία; ρωτάω την αρσυ, να μας ξεκαθαρίσει ότι δεν ήταν ανάλογη περίπτωση, γιατί θυμάμαι ότι το Σωματείο δεν έκανε καμιά ανάρτηση για εκείνη την Υπεύθυνη τότε.

      Διαγραφή
  8. για το θέμα της δουράλα ο Σύλλογος είχε γράψει όχι μία αλλά τρεις ανακοινώσεις στο ίδιο ακριβως πνεύμα.το έψαξα πριν από λίγο στο μπλογκ του συλλόγου. σεπτεμβριος 2014 επί κατρινη. για να μην λέμε ότι μας κατεβαίνει στο κεφάλι και παραπλανάμε τους συναδέλφους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είχα σκοπό να παραπλανήσω κανέναν. Αντιθέτως, μπορώ να σου πω ότι τόσα χρόνια στον οκανα εγώ έχω πέσει θέμα μεγάλης παραπλάνησης. Αλλά αυτό είναι άσχετο.
      Για το θέμα της Δουράλα λοιπόν, απλώς δεν είχα υπόψη μου τις αναρτήσεις. Ευχαριστώ όσους/ες τις θύμισαν. όντως δεν πρέπει να αιωρούνται παρεξηγήσεις.
      Ὀμως, υπάρχει και κάτι άλλο. Το Σωματείο θεώρησε μετά ότι ο πρώην πρόεδρος καλώς πήρε τη θέση της με τέτοιες διαδικασίες; Κατήγγειλε τη στάση του; Μάλλον αυτό είναι το πιο σημαντικό ζήτημα ηθικής τάξης, ναι;
      Παρακαλώ όσους ξέρουν να ενημερώσουν και γι'αυτό.

      Διαγραφή
    2. θα σε παραπέμψω στις τότε ανακοινώσεις και αναρτήσεις του συλλόγου που όχι μόνο έβγαλαν ανακοίνωση , έδωσαν συνέντευξη τύπου και μετά πήγαν και στα κόμματα όπου κατήγγειλαν τον τρόπο λειτουργίας της τότε διοίκησης.Κατα τη γνώμη μου τα ίδια ακριβώς πρέπει να γίνουν και τους κατα τα άλλα αριστερούς, διαυγείς, δημοκράτες, αξιόπιστους .......

      Διαγραφή
  9. Μάλιστα είχαν καταθέσει επερώτηση δεκάδες βουλέυτές του σύριζα για τα αυθαιρέτως τεκατινόμενα στον ΟΚΑΝΑ μεταξύ των οποίων ήταν και η παύση υπευθύνων. αλλά αυτά ήταν προ μνημονίων της πρώτη φορά αριστεράς http://okanalaboursunion.blogspot.gr/2014/10/blog-post_29.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "τεκατινόμενα".
    Μου αρέσει...
    Γλώσσα λανθάνουσα τα αληθή λέγει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα αληθινοτατα λέγει! αλλά δεν τα αποδίδει σε όλο το "μεγαλείο" τους...

      Διαγραφή
  11. Απόσπασμα από την επερώτηση σύριζα:
    "......Αναφέρουμε την κλήση απολογίας 27 υπευθύνων μονάδων που δεν συμμορφώνονταν σε ανεφάρμοστες και αυταρχικές αποφάσεις, την καθαίρεση της Υπεύθυνης Οικονομικών Υπηρεσιών, την με «αναστολή επίπληξη» εργαζόμενης, επειδή κατήγγειλε αλλοίωση στοιχείων και παραποίηση εγγράφων από τη Διοίκηση καθώς και την εκχώρηση κομβικών υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ σε εξωτερικούς συνεργάτες.
    Συγκεκριμένα, στην υπ’ αριθμ. 95η συνεδρίαση (4.9.2014) του Δ.Σ. ΟΚΑΝΑ αποφασίστηκε αυθαίρετα η παύση άσκησης καθηκόντων της Προϊσταμένης του Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών χωρίς να τηρηθούν οι τυπικές εσωτερικές διαδικασίες....."
    άλλαξε ο μανωλιός έβαλε το καπελάκι του αλλιώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Άρσυ βάλτε το σχόλιο για τον πρώην πρόεδρο. Και δώστε μια απαντηση. Εμπιπτει το σχόλιο σε κάποια ανάγκη λογοκρισίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ομόφωνη απόφαση της αρσυ: όχι δεν εμπίπτει σε καμία ανάγκη λογοκρισίας. Εμπίπτει στην ανάγκη μας να πιούμε τσίπουρο μέρες που είναι (έτσι κάνουν όλοι οι επαναστάτες την Μεγάλη Τετάρτη). Ήρεμα με την καχυποψία συνάδελφοι/ίσες. Καλό Πάσχα.

      Διαγραφή
    2. Και τη Μεγάλη Πέμπτη συνεχίζετε τα τσίπουρα;

      Διαγραφή
  13. η συνάδελφος πρέπει να κινηθεί και νομικά με την συμπαράσταση των νομικών συμβούλων του Συλλόγου. Μόνο απλό τέτοια καταλαβαίνουν οι ψευτόμαγκες..... της Διοίκησης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. η συγκεκριμένη συνάδερφος απ όσο θυμάμαι είχε επιλέξει να κρατήσει χαμηλό προφιλ στην σντιπαράθεση η ίδια γι αυτό ο Σύλλογος δεν προχώρησε περισσότερο αυτο γνωρίζω εγώ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγώ θυμάμαι ότι κινήθηκε και νομικά με τους δικηγόρους του συλλόγου

      Διαγραφή
  15. Μπορεί. Αυτό αν ισχύει, ισχύει για το νομικό κομμάτι. Για το θέμα ηθικής τάξης; Ήταν εντάξει ο Σύλλογος και οι παραταξεις που μετά από αυτή την παύση της, την οποία κατήγγειλαν μάλιστα στη Βουλή, ο αντικαταστατης της ήταν ο πρώην πρόεδρος του Σωματειου; Ωραίο το Σωματείο και οι συνδικαλιστες. Ωραία ατμόσφαιρα, αγγελικα πλασμενη. Οπότε μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη στο Σωματείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οχι ο αντικαταστάτης της ήταν ο Παρασκευοπουλος από τις ΚΥ.Μετά παραιτήθηκε ο Παρασκευόπουλος και πήγε στο υπουργείο υγειας μολις ανέβηκε ο συριζα.στη συνέχεια ρωτήθηκε όλο το προσωπικό των οικονομικών υπηρεσιών ποιος θέλει να πάρει τη θέση προσωρινά και αρνηθήκαμε όλοι ο ιυπάλληλοι του οικονομικού. Μετά από αυτό το δσ τοποθέτησε τον κακαλαμάνη ως αρχαιότερο υπάλληλο των οικονομικών.για να λέγονται όλα με τη σωστή σειρά.ένας υπάλληλος των ΚΥ

      Διαγραφή
    2. Εγώ έγραψα το σχόλιο για τον Κακλαμάνη. Χαίρομαι που με διορθωσες και ζητώ συγνώμη. Δεν τα ήξερα αυτά που λες και καλό είναι που γράφτηκαν. Δεν θα ήταν σωστό να κατηγορείται άδικα ούτε ο πρώην πρόεδρος ούτε κανείς.
      Όμως, θα ήταν ακόμα καλύτερο κατά τη γνώμη μου αυτή την ενημέρωση για τα αληθινά περιστατικά να τη δίνει το ίδιο το Σωματείο κι όχι να απαξιει.

      Διαγραφή
  16. Ο πρώην πρόεδρος ανήκει στην παράταξη που πήρε κοντά 70% στις εκλογές του σωματείου. Και η αρσυ που φιλοξενεί τα σχόλια σας πήρε μόλις 49. Άρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η προηγούμενη περίπτωση παύσης έχει μια διαφορά από την τωρινή περιπτωση: γράφεται ανερθρίαστα σε αποπφαση αριστερού δς ότι "επουδενί δεν επιτρέπεται να διατυπώνει εγγράφως τη διαφωνία της...". Συνάδελφε, που θυμήθηκε να συγκρίνεις τα αντανακλαστικά του συλλόγου και πετάς τη μπάλα στην κερκίδα, τοποθετήσου επ´ αυτού, παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προσπαθεί μάλλον ο προηγούμενος συνάδελφος να θολώσει επίτηδες τα νερά μήπως με κάποιο τρόπο υπερασπιστεί τους φίλουσ του στη διοίκηση.με τέτοιους συνάδελφους τι να περιμένει κανείς . και λίγα μας κάνουν.

      Διαγραφή
    2. Απάντηση και στο σχολιο 6.43 και στο σχόλιο 7.55 :
      Δουλευομαστε ε; Μάλλον εσείς πετάτε τη μπάλα στην κερκίδα. Σας φάνηκε ειλικρινά,φάνηκε σε κανέναν,ότι συμφωνώ με την Διοίκηση; Αν είναι δυνατόν...
      Όμως η στάση του Συλλόγου στην περίπτωση Δουραλα , ναι, μου φαίνεται άσχημη. Για να είμαι ακριβής, η στάση του Σωματειου στην περίπτωση Κακλαμάνη. Θα το πω έξω από τα δόντια.Θεωρώ κατάντια να παίρνει τη θέση σα να μην τρέχει τίποτα.Κι επειδή δηλαδή δεν είχε την πλειοψηφία η άρσυ, γι'αυτο δεν το στηλιτευσε;
      Συγχαρητήρια,ωραία επιχειρήματα.
      Αν διαβάζει η άρσυ τη συζήτηση, ας κάνει ένα επίσημο σχόλιο, ακόμα κι αν πρέπει να κάνει ένα διάλειμμα από τα τσίπουρα.
      Θα ευχηθώ κι εγώ καλό Πάσχα. Και το εννοώ. Πάσχα σήμαινε πέρασμα στην ελευθερία.

      Διαγραφή
    3. Συνάδελφε/ισσα 9.37 δε με ξέρεις.
      Ούτε φίλος/η είμαι με τη Διοίκηση ούτε "τέτοιος/α" συνάδελφος είμαι.
      Δε θα σου απαντήσω σε προσωπικό επίπεδο. Θεωρώ ότι παρεξήγησες όπως παρεξήγησα κι εγώ, που δεν ήξερα τα πραγματικά περιστατικά με τις οικονομικές υπηρεσίες.

      Διαγραφή
  18. τι δεν καταλαβαίνεις ή δεν κάνεις ότι καταλαβαίνεις. πραγματικά απορώ....δηλαδή δεν μπορεί να γίνουν υπεύθυνοι οι πρώην πρόεδροι του σωματείου αφού βέβαια έχουν σταματήσει την συνδικαλιστική τους ιδιότητα πολλούς μήνες πριν;το ίδιο δεν ισχύει για τον γκοτση πρωην πρόεδρο του συλλόγου;τη χριστιά πρώην πρόεδρο του συλλόγου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε 11.25
      το να γίνονται όπως λες ΟΛΟΙ οι πρώην πρόεδροι του Σωματειου υπεύθυνοι... ναι, με κάνει να απορώ για τις ικανότητες τους.. Μπορεί βέβαια όλοι να ναι αξιόλογοι και καλύτεροι από τους άλλους εργαζόμενους, μπορεί.. Αλλά δείξε και συ λίγη ανοχή στους προβληματισμους συναδέλφων όπως η μετριότητα μου..

      Διαγραφή
  19. Άλλο πράγμα να γίνεται υπεύθυνος ένας νυν ή πρώην συνδικαλιστής κι άλλο να γίνεται κάποιος συνδικαλιστής ΓΙΑ ΝΑ γίνει υπεύθυνος ή να γίνεται κάποιος υπεύθυνος ΕΠΕΙΔΗ είναι συνδικαλιστής.
    Όλα υπάρχουν αλλά η γενίκευση είναι εχθρός της αλήθειας και το να ζητάς από τους συνδικαλιστές να είναι αόρατοι υπηρεσιακά ή/και επιστημονικά δεν είναι ούτε υπέρ του συνδικαλισμού, ούτε κατά της διαφθοράς. Κατά τη γνώμη μου είναι ισοπεδωτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η γενικευση συμφωνώ ότι θολωνει και κρύβει πολλές φορές την αλήθεια. Όμως σε περιπτώσεις σαν το 1 ή το 2 ή το 3 που αναφέρεις, η διακριση δεν είναι παντα η για όλους διαυγης. Επομένως, επιμενω ότι αυτό που είπα δεν είναι ισοπεδωτικο.Ειναι ένας προβληματισμος συχνά βασανιστικος.
    Επιστημονικά κανεις δεν πρέπει να είναι αορατος, είναι κατά της προόδου. Υπηρεσιακα ομως μπορούν να είναι πιο υπομονετικοι και σεμνοι για την εξέλιξη τους, κι αυτό θα ήταν σαφώς υπέρ του συνδικαλισμου.
    Καλές γιορτές, καλή δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. και τελικά με την τωρινή διοίκηση τι γίνεται; όλα καλά τα κάνει γιατί και ο κακλαμάνης έγινε υπεύθυνος του οικονομικού πριν δυο χρόνια; μου φαίνεται ότι έχει γίνει κατάληψη στο μπλογκ από την εσυ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί το παίζεις τόσο χαζός; ποιος είπε ότι καλά κάνει η τωρινή Διοίκηση αφού κι η προηγουμενη έκανε ανάλογα;μόνο αρρωστα ή χαμηλών δυνατοτήτων μυαλά κάνουν τέτοιους συμψηφισμους.
      Μείωσε λίγο το τσίπουρο. Καίει εγκεφαλικά κυκλώματα.

      Διαγραφή