Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ 18.01.17


Επανερχόμαστε στα του οίκου μας, λοιπόν…  Τα νέα από την παράσταση του ΔΣ του Συλλόγου στο ΔΣ του ΟΚΑΝΑ πριν από τις γιορτές, το ΔΣ του Συλλόγου εχθές και τη συνάντηση- ενημέρωση του Συλλόγου από τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ εχθές. Και τα σημερινά (ακόμα πιο) χάλια, βέβαια…

Τα νέα από τη λειτουργία των μονάδων τα ξέρετε ήδη. Ενώ  ο Οργανισμός "αναπτύσσεται" και ετοιμάζεται να γράψει νέες σελίδες στην ιστορία της απεξάρτησης, οι μονάδες έχουν ξεμείνει από αντιδραστήρια (μάλλον γύρω στο Πάσχα, είπε ο Πρόεδρος, θα τα ξαναδούμε) και  τις τελευταίες ημέρες από Suboxone (αυτό, λέει ο Πρόεδρος, θα το ξαναδούμε σύντομα). Μάλλον είναι η τιμωρία μας από τους  ουρανούς επειδή δεν έχουμε όραμα…

Για τα θεραπευτικά

Η περίφημη εγκύκλιος, λοιπόν, που αντιβαίνει στο πλαίσιο  «γράφτηκε στο πόδι»
(λέει ο πρόεδρος) «για να αποφύγει ο ΟΚΑΝΑ 2 – 3 μηνύσεις», «έχει κάποια προβλήματα» οπότε, τι χολοσκάμε; «θα αλλάξει».  Μέχρι τότε την εφαρμόζουμε ή όχι; «Ε, καλά!» (Όχι, δεν κάνουμε πλάκα – αυτό ήταν το επίπεδο. Αν δεν είχε να κάνει με ανθρώπους, θα μπορούσε να είναι αστείο. Όταν αφορά τη θεραπεία των ασθενών και την ασφάλεια των εργαζομένων, όμως, είναι απλά εξοργιστικό.)
 Επειδή η συζήτηση που έγινε για την εγκύκλιο στο ΔΣ ξεπερνά κατά πολύ την (σίγουρα ιδιότυπη και κάπως «μαύρη»)  αίσθηση του χιούμορ μας, δυσκολευόμαστε να την αναπαράγουμε.  Όμως οι κεντρικές ιδέες του ΔΣ ήταν:
  1. Η τελευταία λέξη της μόδας στην αμυντική ιατρική: Κεντρικός άξονας στις ενέργειές μας οφείλει να είναι όχι η θεραπεία ή η προστασία των ασθενών αλλά η προστασία μας  (τους) από πιθανές μηνύσεις
  2. Η θεραπεία που παρέχεται στα προγράμματα (οφείλει να ) είναι  η χορήγηση του υποκαταστάτου. Τα υπόλοιπα (συνοσηρότητα, λοιμώδη, ψυχοθεραπείες, κοινωνικοπρονοιακά ) μικρή σημασία έχουν.
Η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών προχωρά: η νέα φαεινή ιδέα για τη Νίκαια είναι η «τράμπα» με τη μονάδα του Περιστερίου ώστε «να μπορέσουν να αναπτυχθούν και οι δύο μονάδες»  (;). Το Περιστέρι «δεν μπορεί να πάει αλλού», ενώ  ο χώρος του Αττικού που δεν μπορούσε να στεγάσει 250 ασθενείς βουπρενορφίνης θα στεγάσει μια χαρά 250 ασθενείς μεθαδόνης  και βουπρενπρφίνης και θα αναπτυχθεί και παραπάνω!  Ο συλλογισμός παραμένει για μας  ακατανόητος – μάλλον μας λείπει το όραμα…
Η (πρώην) Νίκαια δεν θα δουλεύει τα Σαββατοκύριακα, ενώ θα ακολουθήσει και το Ελπίς.

Τη διαβούλευση την έφαγε η μαρμάγκα. Ο πρόεδρος δήλωσε πως μελετά, ακόμα και εκτός γραφείου, τις προτάσεις της ΕΠΕΣΥ. Όταν του επισημάνθηκε πως το ουσιαστικό στο «διάλογο» δεν είναι αυτό αλλά το να λαμβάνονται οι αποφάσεις μετά και όχι πριν τη συζήτηση, απάντησε πως «ούτως ή άλλως, οι αποφάσεις λαμβάνονται στο Υπουργείο και υλοποιούνται από το ΔΣ»

Για τα εργασιακά

Σήμερα η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ προχώρησε στην απόλυση δύο συναδέλφων με «μπλοκάκι» στην Πάτρα. Πρόκειται για την απόλυση που αποφασίστηκε το Μάιο και ολοκληρώνεται τελικά 8 μήνες μετά και μόλις ένα μήνα πριν τη λήξη της σύμβασης (τις ίδιες μέρες που γίνονται οι κρίσεις για τις νέες προσλήψεις). «Χαριτωμένη» λεπτομέρεια η επίδοση της απόφασης απόλυσης με δικαστικό επιμελητή. (Ε, σε κάτι έπρεπε να ξεχωρίσουν από τις προηγούμενες διοικήσεις.) Όσον αφορά τη διαδικασία της κρίσης, φαίνεται ότι είναι  τόσο προβληματική νομικά ώστε καταλήγει να είναι …η χαρά του δικηγόρου!

Προχθές η εργολαβική εταιρεία Αριάνθη προχώρησε στην απόλυση μιας συναδέλφου από την καθαριότητα, με το πρόσχημα ότι «δεν υπάρχει δουλειά».  Μιας από τις συναδέλφους που κινητοποιήθηκαν και κατήγγειλαν τις συνθήκες εργασίας και την απληρωσιά των εργολαβικών συμβάσεων. Τυχαίο που γι’ αυτήν ειδικά «δεν υπάρχει δουλειά»;

Συμπεράσματα;

Ι. Το σχέδιο διάλυσης  των θεραπευτικών προγραμμάτων προχωρά με γοργό βηματισμό: μείωση των θέσεων μεθαδόνης, διασπορά και μεθαδόνης στην παράνομη αγορά, συνεχείς (επί τα χείρω) αλλαγές στο πλαίσιο, έλλειψη σταθερών ορίων και κανόνων.
ΙΙ. Η διοίκηση, ενώ  ούτε προσχηματικά δεν αρθρώνει λόγο όπου θεωρεί ότι «δεν την παίρνει» ή όπου δεν θέλει να αντιμιλήσει (από το Υπουργείο μέχρι τους προμηθευτές, τους εργολάβους, την Περιφέρεια κοκ) συστηματικά επιδίδεται στην τρομοκράτηση και τον εξευτελισμό των εργαζομένων ώστε να προλαμβάνει τις όποιες αντιδράσεις.

Τα σχέδια του Υπουργείου είναι σαφή, λοιπόν. Η στρατηγική της διοίκησης επίσης (δεν δικαιούται κανείς πια να «εκπλήσσεται»). Η πορεία των πραγμάτων θα εξαρτηθεί, πια, από τη στάση των εργαζομένων. Θα τους αφήσουμε ανενόχλητους; Θα παρακολουθήσουμε απαθείς την επόμενη πράξη του δράματος;  Ή θα αντιδράσουμε, τόσο μαζικά – τόσο θυμωμένα – και τόσο αποτελεσματικά όπως έχουμε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν;


ΥΓ Η θητεία του ΔΣ του Συλλόγου λήγει το Μάρτιο. Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η διαδικασία προκήρυξης των εκλογών, οι οποίες εκτός απροόπτου θα διεξαχθούν στις 22 και 23 Μαρτίου. 

44 σχόλια:

  1. Περιμένω με αγωνία και την ανακοίνωση του συνάδελφου Λαζαρή, για να δω πώς ακριβώς θα χαράξει τη διαχωριστική γραμμή αυτή τη φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι αντιδράσεις προβλέπεται να ξεκινήσουν ΠΡΙΝ ή ΜΕΤΑ τις εκλογές του Συλλόγου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απ ότι καταλαβαίνουμε από όσα γράφετε τόσο εσείς όσο και οι ανακοινώσεις του συλλόγου ο ...συνάδελφος Φωτόπουλος είναι πίσω από όλα και μαζί με το αλλο μελος του δ.σ. έχουν τον Πρόεδρο για pet....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είτε πρόκειται για pet είτε όχι, οι δικές του υπογραφές(σ.σ.Καφετζόπουλος) θα είναι ως οι πρώτες και μακάρι μοναδικές απολύσεις εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ χωρίς να έχουν κάνει οι εργαζόμενοι καμία παρανομία.Αυτοί που δρουν παράτυπα από την αρχή της υπόθεσης είναι η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ.

      Διαγραφή
  4. Δώστε την Πρέζα στο Λαό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχώς εγώ όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοι όταν ανέλαβαν τη Διοίκηση του οκανα οι Καφετζόπουλος και Φωτόπουλος αναθαρύσαμε και πιστέψαμε ότι δύο εργαζόμενοι ξέρουν τα προβλήματα γνωρίζουν πολλούς από εμάς,όπως και να χει θα είναι καλύτεροι από όλους τους προηγούμενους.Δύο χρόνια μετά, σχεδόν όλοι οι συνάδελφοι με τους οποίους συνομιλώ καθημερινά διακατέχονται (συμπεριλαμβανομένης και εμένα) από αισθήματα ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗΣ έως ΑΗΔΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ναι καλύτεροι από όλους κιόλας τους προηγούμενους.... Ή αφέλεια σε θέματα που δεν αφορούν πια στην παιδική μας ηλικία. πληρώνεται. Χωρίς κουρεματα στις χρεώσεις.

      Διαγραφή
    2. Εγώ που εμπιστεύτηκα τον Τσίπρα (δις) και το Καφέ θα πρέπει να διακατέχομαι από αισθήματα ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗΣ έως ΑΗΔΙΑΣ τουλάχιστον εις το τετράγωνο.

      Διαγραφή
    3. Κανένας δικηγόρος δεν υπάρχει στο Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ; Ούτε πρωτοετείς φοιτητές της νομικής δε θα άφηναν να γίνουν τέτοια πράγματα....

      Διαγραφή
  6. Εάν αληθεύει, ότι οι δύο που "δικαιώνει" ο ΟΚΑΝΑ με την απόφαση -σουρωτήρι θα διεκδικήσουν και θα πάρουν τους μισθούς 11 μηνών (δηλαδή περίπου 9000 έκαστη) τότε δεν μιλάμε ότι είναι για γέλια αλλά για σκάνδαλο!!Προφανώς για αυτό και δεν περίμεναν να περάσει ο μήνας να λήξουν οι συμβάσεις.Τότε δε θα είχαν δικαίωμα διεκδίκησης των χρημάτων.Για να μην μας περνάνε για χαζούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το ήξερα αυτό που λες (πρόκειται για ΑΛΗΤΕΙΑ δηλαδή), αλλά ήξερα ότι μας περνάνε για χαζους. Όλοι μάλιστα.... Εσύ δεν το ήξερες;

      Διαγραφή
    2. Εδώ χρειάζονται μηνύσεις και αγωγές όχι κατά του ΟΚΑΝΑ αλλά ατομικά κατά του Καφετζόπουλου, Φωτόπουλου των μελών του δσ που ψήφισαν ,ακόμα και της επιτροπής που πρότεινε το αδιανόητο (φωτόπουλος ξανά και γιατί όχι Παπαγγελής γιατί προσέχουμε που βάζουμε την υπογραφή μας).Ακούει ο Σύλλογος;;;;;Τέτοια τους χρειάζεται για να τελειώσουμε με την αλαζονεία τους μια και καλή.

      Διαγραφή
    3. Οι άνθρωποι είναι απλώς επικίνδυνοι

      Διαγραφή
  7. και μετά φοβόμαστε τον Μητσοτάκη για απολύσεις...Αυτοί είναι πρωτοπόροι σε όλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. https://diavgeia.gov.gr/decision/view/73%CE%A6%CE%9E4690%CE%A9%CE%A1-%CE%96%CE%92%CE%9F

    Αυτό πάλι τι είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δηλαδή ο συνάδελφος Παπαγγελής με την επιστολή του θέλει να μας πει ότι ενήργησε καθαρά και χωρίς παρεμβάσεις και οδηγήθηκε στο άλφα αποτέλεσμα.Άρα ο Κοκκώλης και Μαγκούτας που έβγαλαν το βήτα αποτέλεσμα εξετάζοντας ακριβώς τα ίδια στοιχεία επηρεάστηκαν και δεν ενήργησαν καθαρά;Α ξέχασα στην επιτροπή με τον Παπαγγελή το άλλο μέλος ήταν ο αντιπρόεδρος του ΟΚΑΝΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και α αποτέλεσμα και β αποτέλεσμα και γ και δ να βγει, αφού θα είναι Οκανίτικο του βόθρου θα είναι.

      Διαγραφή
    2. "Είναι θεμιτό να αγωνιζόμαστε για αυτό που θεωρούμε δίκαιο, όμως: “όταν κανείς απονέμει δικαιοσύνη τα βάζει όλα στην ζυγαριά.”(Κορνέιγ)"

      Σιγά τώρα μην κατάλαβαν κάποιοι/ες από Κορνέιγ....

      Διαγραφή
  10. Σε ένα πράγμα ας απαντήσει ο κ. Παπαγγελής η ιδέα να μην μετρήσει η συνέντευξη(πρωτάκουστο) ήταν δική του ή του Αντιπροέδρου;
    Όλα τα άλλα είναι λόγια να αγαπιόμαστε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό που έχει περισσότερη πλάκα είναι το γεγονός ότι παντού όπου πάνε(Καφετζοπουλοφωτοπουλαίοι) επαγγέλλονται την αξιοκρατία!!! και την ηθική!!!!
    Για να φτιάξουν κανένα καινούριο τμήμα και να "χώσουν"κανα "ορφανό" φιλαράκι τους σε θέση ευθύνης είναι πρώτοι. Πάντα όμως με αξιοκρατικά κριτήρια βεβαίως ,βεβαίως.
    Τουλάχιστον Α Η Δ Ι Α.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μετά τις ανακρίσεις εργαζομένων δεν περιμένατε να έρθουν και οι απολύσεις;Όλα τα σφάζουν ,όλα τα μαχαιρώνουν όπως το αφεντικό τους.Αρκεί να μείνουν οι μεν στη διοίκηση οι δε στη κυβέρνηση.Ντροπή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ...Οι άνθρωποι αυτοί κατάργησαν επίσημα με μία εγκύκλιο (ανεπίσημα το έχουν κάνει εδώ και καιρό με τις προφορικές τους εκφοβιστικές παρεμβάσεις στη λειτουργία των Δομών) τις Θεραπευτικές Ομάδες, το Πλαίσιο Λειτουργίας, κάθε μορφής επαγγελματική δεοντολογία, ιατρικές πρακτικές και σε τελική ανάλυση την ίδια την κοινή λογική. Και με αυτή την εγκύκλιο και τα αποτελέσματά της, πέραν του ότι ξεφτίλίζουν οριστικά τους εργαζομένους και τους καταδικάζουν στην απόλυτη αναξιοπρέπεια, βάζουν και σε ξεκάθαρο κίνδυνο την σωματική τους ακαιρεότητα. Και προφανώς δεν αισθάνονται την παραμικρή ντροπή για όλα αυτά... και προφανώς βαφτίζουν αυτές τις επιλογές ως "αποκατάσταση της νομιμότητας" και "εκσυγχρονισμό του Επιστημονικού έργου"... σε μερικές απολύσεις θα κολλήσουν ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επειδή δεν θα είμαι στη συνέλευση, θα γράψω εδώ κι όποιος θέλει μπορεί να μου απαντήσει.
    Τον Μ. Παπαγγελή τον ξέρω στον ΟΚΑΝΑ χρόνια, μια που δουλέψαμε και μαζί. Αυτό είναι γνωστό. Το λέω εξαρχής, για να μην τρέξει κανείς έξυπνος να το "χτυπήσει". Δεν είναι αυτός όμως ο λόγος που θα γράψω το σχόλιό μου. Για όποιον/α δεν τον καλύπτει αυτή η δήλωσή μου, ας την πετάξει στα σκουπίδια.
    Ο λόγος που γράφω είναι ότι μου έρχεται κι εμένα αηδία να βλέπω ξαφνικά να στοχοποιείται ένας, ΕΝΑΣ, άνθρωπος στον Οκανα, για να ξεσπάσουν το θυμό τους πολλοί συνάδελφοι και κάποιοι άλλοι "συνάδελφοι" να κοιμίσουν τις ενοχές τους. Ο Παπαγγελής προφανώς έκανε μια αξιολόγηση ως μέλος επιτροπής (από αυτές τις επιτροπές που εμένα και κάποιους άλλους δεν μας έχουν βάλει ποτέ...). Καλή, κακή, εντελώς άστοχη, ας κριθεί. Δεν πήρε όμως αυτός απόφαση απολύσεων. Ναι ή όχι;
    Ας τα βάλει κάποτε ο Σύλλογος (κι όποιος θέλει) με αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις. Έχουν υπάρξει (και θα συνεχίσουν να υπάρχουν) ένα σωρό επιτροπές στον ΟΚΑΝΑ. Τα μέλη τους τα είχαν όλα καλώς καμωμένα; Σοβαρά; Μπράβο! Τι τύχη για τον Οκανα!!! Οι επιτροπές που θα συνεδριάσουν τώρα για τις προσλήψεις, δε θα κάνουν μια πρόταση (όχι απόφαση) ώστε κάποιοι να προσληφθούν και κάποιοι άλλοι όχι; Θα έχει ο Σύλλογος εξίσου το μάτι του πάνω σε αυτές τις Επιτροπές; Το είχε και στις προηγούμενες όλες όλα τα προηγούμενα χρόνια; Θα ήθελα να διαβάσω τις συγκεκριμένες εκτιμήσεις του Συλλόγου για τις προτάσεις όλων των προηγούμενων Επιτροπών.
    Αυτά κι ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
    Δημ. Οικονόμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν καταλαβαίνω που θίχτηκε ο συνάδελφος Παπαγγελής από την ανακοίνωση του συλλόγου,ούτε τον γνωρίζω για να ξέρω αν είναι καλός άνθρωπος ή όχι. Όπως διάβασα στην ανακοίνωση οι Παπαγγελής και Φωτόπουλος αποφάσισαν από μόνοι τους να αλλάξουν τα κριτήρια μοριοδότησης σε αντίθεση με ότι έλεγε η προκήρυξη και στη συνέχεια πάλι από μόνοι τους αποφάσισαν να μην μετρήσουν την συνέντευξη σε αντίθεση με ότι έλεγε η προκήρυξη και ότι είχε γίνει με τους υπόλοιπους υποψηφίους.Αν κάποιος παρατύπησε ήταν οι δυό τους και κανένας άλλος .Εννοείται ότι τις απολύσεις τις έκανε η Διοίκηση του οκανα που υιοθέτησε το πόρισμα της επιτροπής γιατί αυτό την βόλευε.
      Εάν ο Παπαγγελής δεν κατάλαβε τί έκανε ας το παραδεχόταν αλλά η επιστολή του δείχνει το αντίθετο ότι επιμένει στο λάθος και δεν απαντάει στην ταμπακιέρα.Το καλό σενάριο είναι να μην έχει καταλάβει ακόμα τι έχει κάνει. Το κακό ασ το καλύτερα...

      Διαγραφή
    2. κ. Οικονόμου δεν καταλαβαίνετε ότι απλά τα δύο μέλη της επιτροπής έκαναν κάτι που είναι διάτρητο από παντού και ότι μετά το Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ απλώς συμφώνησε μαζί τους και προχώρησε στις απολύσεις;Το θέμα για μένα είναι γιατί ο Παπαγγελής δέχτηκε να παίξει αυτό τον ρόλο. Όσο για την παλαιότητα των ιατρών στον ΟΚΑΝΑ , υπάρχουν κι άλλοι παλαιότεροι ή το ίδιο παλαιοί που για κάποιο....ανεξήγητο λόγο δεν προτιμήθηκαν από τη Διοίκηση να διοριστούν στην επιτροπή.

      Διαγραφή
    3. Ας ερχόταν ο Παπαγγελής στην Συνέλευση για να πεί όσα έχει να πεί και να απαντήσει στα εύλογα ερωτήματα. Αντί αυτού προτίμησε να κρυφτεί πίσω από την επιστολή. Κρίμα....

      Διαγραφή
    4. Γνώμη μου είναι ότι δεν στοχοποιείται ο Μ. Παπαγγελής. Απλώς, θα ήταν ανορθόδοξο να μην αναφερθεί το όνομά του καθόλου, αφού αποτελούσε μέλος της επιτροπής. Πιθανόν η ευθύνη του να είναι στο ότι λειτούργησε καλόπιστα, με βάση την προφορική (?) ενημέρωση που πήρε από τα πιο "έμπειρα" μέλη της επιτροπής, ενώ θα έπρεπε να είχε ενημερωθεί εξονυχιστικά με ίδια μέσα για το πώς κρίνονται οι ενστάσεις, ιδιαίτερα μετά τον σάλο που είχε προηγηθεί.

      Διαγραφή
    5. Επειδή λίγο -πολύ οι απαντήσεις στο σχόλιό μου κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος, θα γράψω μια "συνολική" απάντηση και ζητώ συγνώμη από όποιον αισθανθεί ότι αγνόησα το σχόλιό του.
      Δεν ξέρω τίποτα για τα πραγματικά περιστατικά, ούτε πώς και γιατί διορίστηκε αυτή η επιτροπή κι όχι κάποιοι άλλοι γιατροί στη θέση αυτών (άλλωστε το είπα κι εγώ ότι κάποιοι...αγνοούνται συστηματικά σε τέτοιες διαδικασίες), ούτε πώς λειτούργησε. Αυτό που αναρωτήθηκα ήταν "ποιος είναι αυτός που ξέρει; ο Σύλλογος;εμείς οι υπόλοιποι συνάδελφοι; ποιος;"
      Ποιος έκρινε τόσο αξιόπιστα ότι "οι Παπαγγελής και Φωτόπουλος αποφάσισαν από μόνοι τους να... και στη συνέχεια πάλι από μόνοι τους αποφάσισαν να...Αν κάποιος παρατύπησε ήταν οι δυό τους και κανένας άλλος..μετά το Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ απλώς συμφώνησε μαζί τους.." και και και πολλά άλλα, αλλά στη βολική βάση ότι βρέθηκε ένα εξιλαστήριο θύμα.
      Ώστε λοιπόν "δεν στοχοποιείται ο Μ. Παπαγγελής. Απλώς, θα ήταν ανορθόδοξο να μην αναφερθεί το όνομά του καθόλου, αφού αποτελούσε μέλος της επιτροπής". Και σε λογική συνέχεια αυτού, να απειληθεί και με μήνυση από τον Σύλλογο, όπως αφήνει να διαφανεί η ανακοίνωση του Συλλόγου;
      Συγνώμη συνάδελφοι, αλλά εξακολουθούν όλα αυτά να μου φαίνονται αλλοπρόσαλλες αγριότητες προς τον Μ.Παπαγγελή. Ας κυνηγηθεί αν έτσι επιβάλει η δικαιοσύνη. Ξανα - αναρωτιέμαι όμως, σας έχουν απασχολήσει όλους εξίσου οι λειτουργίες και τα πορίσματα άλλων Επιτροπών στο παρελθόν; Θα σας απασχολήσουν με το ίδιο ενδιαφέρον οι Επιτροπές που κρίνουν τώρα για τις προσλήψεις που τρέχουν;
      Θα καθίσω λοιπόν με υπομονή να διαβάσω και τις κρίσεις σας επί των κρίσεων των άλλων Επιτροπών... Μπορεί και να βγω σοφότερος.
      Ευχαριστώ.
      Δ. Οικονόμου

      Διαγραφή
  15. Μπράβο Δημήτρη με πρόλαβες!Πραγματικά είναι τελείως άδικο απαράδεκτο και ανήθικο να δέχεται επίθεση ένας άνθρωπος σαν τον Παπαγγελή.Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερο ο θυμός που διακατέχει τους περισσότερους συναδέρφους για τα στραβά εντός και εκτός ΟΚΑΝΑ, που είναι πολλά σίγουρα ,έχει οδηγήσει σε λογικές κοινωνικου αυτοματισμου ,όπως είναι της μοδας να λέγεται, ή "ανθρωποφαγικές" τάσεις όπως θα έλεγα εγω.Προφανώς συμφωνω με όσα έγραψε ο Δ.Οικονόμου και έχω προσωπική εμπειρία γιατι και εγω εχω δουλέψει μαζι με τον Παπαγγελή και γνωριζω οτι είναι ατομο αμέμπτου ηθικης και εξαιρετικος συνάδερφος.Θα πρεπε στο χώρο που δουλευουμε να είμαστε πιο προσεκτικοί στο τι λέμε για ανθρώπους που πιθανότατα δεν γνωρίζουμε, απλα σε μια διαθεση τρολλαρισματος σε ενα φόρουμ συναδερφων ,στο πλαίσιο ενος συνδικαλιστικού σόου του συλλόγου ή χειρότερα υπο το πρισμα μιας διάχυτης εμπάθειας....κατι σαν διάχυτη συναδερφική διαταραχή ....Αυτο που έίναι το πιο ανησυχητικό είναι οτι δεν υπάρχει πλεον χώρος για την διαφωνία ,την αλλη αποψη του Παπαγγελη ή του οποιουδήποτε άλλου και αυτό είναι χαρακτηριστικό άλλων πολιτικών καταστάσεων.Ας προσέξουμε λοιπον μηπως ο αυταρχισμος ο απολυταρχισμός και άλλα χαρακτηριστικά που αποδίδονται στην Διοίκηση έχουν χτυπήσει πρώτα απ όλα την δική μας πόρτα....
    Ευχαριστώ και συγνώμη αν εκνευρισα κάποιους ,μαλλον το συνηθίζω....
    Εφη Γεωργουλοπούλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλός ή κακός ο Παπαγγελής τη δουλειά την έκανε.
    Αγαθιάρης ή πονηρός τη δουλειά την έκανε.
    Φίλος μας ή όχι τη δουλειά την έκανε.
    Οι υπηρεσίες που προσέφερε στη Διοίκηση, σε αυτή τη Διοίκηση των ανακρίσεων ,του αυταρχισμού της αλαζονείας και των απολύσεων αναγνωρίζονται από τη διοίκηση. Για αυτό μπορεί ,λέω μπορεί, να τον βάλουν σε άλλη επιτροπή για να "ελέγξει" άλλους εργαζόμενους.Και φυσικά θα τον επιλέξουν γιατί είναι.......από τους παλαιότερους ιατρούς στον οργανισμό!!!!Αυτά για την ώρα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προσωπικά δεν πιστεύω να έκανε, ότι έκανε, ο Παπαγγελής από δόλο.Το πιο πιθανό είναι να τον πιάσανε κότσο.Πίστεψε όσα του είπε ο άλλος,βλέπετε αντιπρόεδρος ο άλλος,και να σου η πατάτα και....μεγάλη πατάτα.Το πρόβλημα δεν είναι ο Παπαγγελής πρόβλημα είναι συνολικά η διοίκηση του οργανισμού με την στάση της και τις αποφάσεις που λαμβάνει. Ο Παπαγγελής προφανώς κι αυτός είναι θύμα της διοίκησης.Αυτά όμως μέχρι την επιστολή που έστειλε.Γιατί μετά αναλαμβάνει το βάρος όλης της υπόθεσης με όσα γράφει.Και για αυτό πρέπει να κριθεί κι αυτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ας πρόσεχε με ποιους ....κάνει παρέα!!!Αν δικαιωθούν οι δύο κοπέλες στα δικαστήρια ,τότε τι θα κάνει ο Παπαγγελής μετά την επιστολή που έστειλε θα παραιτηθεί ή θα παραμείνει υπεύθυνος σε μονάδα (με ότι αυτό συνεπάγεται);Για τη διοίκηση προφανώς και δε θα τρέχει κάστανο .Εδώ πιστεύουν ότι είναι η καλύτερη διοίκηση που έχει περάσει από τον οργανισμό!!!!!Δηλαδή καμία επαφή με την πραγματικότητα ή καλύτερα με την πλειοψηφία των συναδέλφων.Ζουν σε εναλλακτική πραγματικότητα οι άνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Breaking News!!!!! (γιατί μόνο στον δικό μας Σταθμό, θα τα μαθαίνετε πρώτοι ΟΛΑ!)

    Μιλώντας στο ΚΣΚΟΙΠ που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Αντιπροέδρου Γιάννη Δραγασάκη, στην εισήγησή του ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός υπογράμμισε ότι θα συσταθούν 240 Τοπικές Μονάδες Υγείας (To.M.Y) σε 60 αστικές περιοχές της χώρας με δυνατότητα κάλυψης περισσότερων από 2 εκατομμύρια πολιτών. Κάθε Μονάδα θα στελεχώνεται συνολικά από 10μελή διεπιστημονική ομάδα επαγγελματιών Υγείας (οικογενειακό ιατρό, παθολόγο, παιδίατρο, νοσηλευτή, επισκέπτη υγείας κοινωνικό λειτουργό και διοικητικό προσωπικό). Παράλληλα, οι Το.Μ.Υ. θα δικτυώνονται με Μονάδες Ψυχικής Υγείας και Μονάδες καταπολέμησης των εξαρτήσεων.

    Ώπα!!!! το πιάσατε έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι επιτίθεστε στον Παπαγγελή ή κάποιοι άλλοι νιώθετε την ανάγκη να τον υποστηρίξετε. Ο σύλλογος είχε την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να ενημερώσει τα μέλη του με τα γεγονότα (και τους συμμετέχοντες) .Στην ανακοίνωση δε βλέπω κάτι το μεμπτό εναντίον του Παπαγγελή μόνο καταγραφή των γεγονότων.Αν δεν μας αρέσει η καταγραφή και η πραγματικότητα άλλου παπά ευαγγέλιο.Ένα ερώτημα αν ήμουν στην Αθήνα είχα να κάνω στον καλό συνάδελφο.Πριν κάνει ότι έκανε, την νομική υπηρεσία του ΟΚΑΝΑ τη συμβουλεύτηκε, δικό του δικηγόρο συμβουλεύτηκε για ένα τόσο σοβαρό θέμα;Και μιλάω για την απόφασή του για να μην μετρήσει η συνέντευξη που είχε δοθεί και για μοριοδότηση με κριτήρια μεταγενέστερα από αυτά που ίσχυαν στην προκήρυξη.Η παραβίαση των όρων της προκήρυξης είναι πολύ μεγάλο θέμα και όχι απλό. Τώρα γιατί το δσ συμφώνησε με αυτό ,νομίζω πως όλοι καταλαβαίνουμε πολύ καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή η "απροσεξία" που σημειώνεις, είναι πολύ μεγάλη πληγή σε αυτόν τον Οκανα... Έχεις δει άλλωστε πολλούς προσεκτικούς στις ενέργειές τους σε αυτόν τον Οργανισμό; Σάμπως ο ίδιος ο Σύλλογος είναι από τους "προσεκτικούς";...

      Διαγραφή
    2. μόνο αυτές τις "υποχρεώσεις" αισθάνεται ο "Σύλλογος".....

      Διαγραφή
    3. Με το συμπάθιο σύντροφοι και μη, εγώ είμαι με τους άλλους αλλά κακά τα ψέμματα το μόνο που μας ενώνει είναι τα φράγκα οπότε ρωτάω, Έχουν 'μαλλί' οι επιτροπούλες η εθελοντικά είναι και χωρίς αμοιβή? Όχι πως δεν θα ήθελα να βοηθήσω αφού έτσι κι αλλιώς μερικοί ελπίζω να νιώθουν ότι αυτό που κάνουν ενέχει και 1/3 λειτουργήματος όχι απλοί εργαζόμενοι εννοώ...

      Διαγραφή
  21. Επίσημη Ανακοίνωση του Υπουργείου :

    http://www.moh.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/4411-synedriash-toy-kybernhtikoy-symboylioy-koinwnikhs-politikhs-ky-s-koi-p


    Τι θα είναι λοιπόν αυτές οι Μονάδες κατά των εξαρτήσεων μέσα στις ΤοΜυ;;; Τι θα σημαινει αυτό για τον ΟΚΑΝΑ;
    Σκοπεύει το ΔΣ του Σωματείου, αν και πρόκειται για απερχόμενο ΔΣ, να ζητήσει ενημέρωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου τρίωρη παναττική στάση εργασίας!
    Έλα, πααααααάμε γερααά! οι Αθηναίοι έτσι; Μη μπερδευτούμε. Οι άλλοι να συνεχίσουν στον φραπέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ακόμα δεν έχετε πει επίσημα κάτι για τις εκλογές του Συλλόγου. Δε σημαίνει αυτό ότι δεν μπορεί να σας τεθεί η ερώτηση:θα μας δώσετε τη χαρά να ξαναβάλετε υποψηφιότητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αυτούς θα τους παραιτήσετε.... Εσάς τους επαγγελματίες συνδικαλιστες, τι θα σας κάνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. http://www.ygeia360.gr/health-politics/item/24389-kostas-bargiotas-megali-adraneia-ston-tomea-tis-politikis-gia-ta-narkotika

    συμπέρασμα : ΥΠΑΡΧΕΙ και Συντονίστρια...
    Όχι να λέμε ότι τα πήρε όλα τα ποτάμι, τα πήρε ο Πηνειός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή