Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨH SUBOXONE

Η επιστολή των υπευθύνων των μονάδων Αττικής (υπογράφεται από τους περισσότερους) προς τον Πρόεδρο, η οποία κατατέθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ:

"Κύριοι,
Οι υπογράφοντες, ψυχίατροι και επιστημονικά υπεύθυνοι μονάδων υποκατάστασης της Αττικής, σας επισημαίνουμε τους ενδεχόμενους κινδύνους από την έλλειψη του σκευάσματος Βουπρενορφίνης- Ναλοξόνης που  αφορούν:
I.        την υγεία και τη ζωή  των ασθενών μας, αλλά και του εκτός ΟΚΑΝΑ πληθυσμού των εξαρτημένων από ηρωίνη. Όπως γνωρίζετε η χορήγηση δόσεων για το σπίτι (take home) μπορεί να γίνει με ασφάλεια μόνο με το ανωτέρω σκεύασμα. Χορήγηση του απλού σκευάσματος Βουπρενορφίνης για take home ενέχει κινδύνους για  την υγεία και τη ζωή  των ασθενών μας α)λόγω του ενδεχομένου ενδοφλέβιας χρήσης και β)του αυξημένου κινδύνου διασποράς σε χρήστες εκτός ΟΚΑΝΑ. Οι ανωτέρω προειδοποιήσεις εμπεριέχονται στις σχετικές διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες και συστάσεις του ΕΟΦ. 
II.        τη θεραπευτική  πορεία ασθενών που εργάζονται, αλλά και μητέρων που φροντίζουν τα παιδιά τους, ατόμων που φροντίζουν ηλικιωμένους ή που διαμένουν μακριά από την μονάδα κλπ, η οποία θα καταστραφεί από τυχόν διακοπή των δόσεων για το σπίτι (Take Home) και την υποχρέωση καθημερινής ή ανά διήμερο προσέλευσης στις μονάδες .

Για τους ανωτέρω λόγους ζητούμε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι μονάδες να προμηθευτούν άμεσα το συνδυασμένο σκεύασμα (Suboxone).

Λόγω της σοβαρότητας και του επείγοντος του θέματος περιμένουμε την άμεση απάντηση και τοποθέτησή σας εγγράφως."

3 σχόλια:

  1. Εχει υπάρξει απαντηση??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμένα πάντως δεν μου ήρθε τίποτα... Τώρα αν παράπεσε το γράμμα... είναι κι αυτά τα ΕΛΤΑ αστα να πάνε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α ξέχασα... Εγώ δεν την είχα υπογράψει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή