Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΑΣ


Αθήνα, 12.06.2014
Προς το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών
Συνάδελφοι
Ως γιατροί εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα στον ΟΚΑΝΑ και να ζητήσουμε τη στήριξή σας. 
Οι τεράστιες  περικοπές στον προϋπολογισμού του Οργανισμού, σε συνδυασμό με τις επιλογές του Υπουργείου Υγείας και της Διοίκησης έχουν καταστήσει εξαιρετικά δύσκολο το έργο μας, καθώς μας υποχρεώνουν σε επιλογές αντίθετες με τους κανόνες ορθής ιατρικής πρακτικής και δεοντολογίας: κάλυψη  δομών με εκατοντάδες εξυπηρετούμενους εξ αποστάσεως (από το τηλέφωνο), κλινική παρακολούθηση χωρίς παρακλινικούς ελέγχους λόγω ελλείψεως αντιδραστηρίων, υποδοσολόγηση λόγω ελλείψεως φαρμάκων.
(Συνημμένα αποστέλλεται αναλυτικότερη περιγραφή των δεδομένων).
Εκτιμούμε ότι τα παραπάνω διαμορφώνουν μια  κατάσταση  εξαιρετικά επικίνδυνη τόσο για τη συνέχιση της θεραπείας των ασθενών μας και τη δημόσια υγεία, όσο και για τη δική μας επαγγελματική υπόσταση. 
Θεωρώντας ότι πλέον είμαστε επιστημονικά, ηθικά και νομικά έκθετοι, ζητάμε την πολιτική και νομική κάλυψη του Συλλόγου ώστε να μπορούμε χωρίς φόβο για διοικητικές κυρώσεις αλλά και, χωρίς κίνδυνο να καταπατήσουμε την ιατρική δεοντολογία, να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας στους ασθενείς μας.

Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  - ΤΟ ΔΣ
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου