Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ


Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ  έχει ως πάγιο αίτημα την απορρόφηση της λίστας αναμονής και την παροχή υπηρεσιών, που να καλύπτουν όλο το φάσμα των αναγκών των θεραπευομένων, μέσα από δημόσια και δωρεάν προγράμματα αντιμετώπισης της εξάρτησης. Το συγκεκριμένο αίτημα αποκτά χαρακτήρα ακόμα πιο επίκαιρο και επείγοντα στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης, που αυξάνει και περιπλέκει το πρόβλημα της εξάρτησης.

Τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι στις δομές του ΟΚΑΝΑ  έχουν υπερδιπλασιάσει την ένταση της εργασίας τους, ιδιαίτερα  μετά το άνοιγμα των νέων μονάδων και την απορρόφηση μεγάλου αριθμού εξαρτημένων από τη λίστα αναμονής.

Κι όλα αυτά ενώ ο προϋπολογισμός του Οργανισμού διαρκώς μειώνεται και το προσωπικό παραμένει αριθμητικά το ίδιο, αμειβόμενο βέβαια με δραματικά μειωμένες αποδοχέςχωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Η υποχρηματοδότηση του Οργανισμού έχει ως αποτέλεσμα
  •          την διαρκή έλλειψη στοιχειωδών αναλώσιμων, (από αντιδραστήρια για τον έλεγχο της παράλληλης χρήσης μέχρι πλαστικά μπουκαλάκια για την χορήγηση των δόσεων μεθαδόνης),
  •          την ουσιαστική διακοπή των προγραμμάτων εμβολιασμού, την πλημμελή κάλυψη των ιατρικών αναγκών ενός πληθυσμού που εκτός από τις γνωστές λοιμώξεις (χρόνια ηπατίτιδα Β, C), και την εκτόξευση της συχνότητας του  HIV/AIDS, γερνάει και παρουσιάζει, όπως είναι επόμενο, την αντίστοιχη νοσηρότητα του γενικού πληθυσμού.
  •         είναι χαρακτηριστικό ότι πρόσφατα κινδυνεύσαμε να μείνουμε χωρίς τα κατάλληλα υποκατάστατα, με ό,τι αυτό μπορεί να σημάνει για την ασφάλεια των χορηγούμενων.
Αυτή η πραγματικότητα θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο την επαγγελματική και επιστημονική μας υπόσταση, όχι μόνο την ασφάλεια των χορηγούμενων όσο και την Δημόσια Υγεία!

Η εκάστοτε Διοίκηση του Οργανισμού παραμένει ουσιαστικά αδιάφορη στην ολοφάνερη υποχρηματοδότηση του Οργανισμού από το Υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση. Ακόμη περισσότερο η τωρινή Διοίκηση με διοικητικές αποφάσεις, που στερούνται επιστημονικής τεκμηρίωσης, προωθεί την απορρόφηση της λίστας αναμονής, με αθρόες εισαγωγές, χωρίς να εξασφαλίζονται οι στοιχειώδεις διεθνείς προδιαγραφές και παραβιάζοντας το πλαίσιο λειτουργίας των ήδη λειτουργούντων μονάδων (αναλογίες θεραπευτών/θεραπευομένων, συχνότητα ουροληψιών, κάλυψη από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό).
  •         Επειδή η αντιμετώπιση της εξάρτησης εκτός από αριθμούς αφορά και ανθρώπους
  •         Επειδή θεωρούμε επικίνδυνο και ανεύθυνο τον όποιο σχεδιασμό για απορρόφηση της λίστας αναμονής χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί τα απαραίτητα για να γίνει αυτό με αποτελεσματικότητα και ασφάλεια (προσωπικό, χώροι, αντιδραστήρια για εργαστηριακούς ελέγχους αίματος και ούρων, λοιπά αναλώσιμα)
  •       Επειδή ως εργαζόμενοι στις δομές του ΟΚΑΝΑ αισθανόμαστε πως έχουμε χρέος να μην επιτρέψουμε τη περαιτέρω  δυσφήμιση των προγραμμάτων υποκατάστασης και να προασπίσουμε το περιεχόμενο της εργασίας μας
  •        Επειδή είμαστε επιστήμονες και όχι διαχειριστές μιας κατάστασης,  που η πολιτική της λιτότητας και μόνο έχει δημιουργήσει
  •        Επειδή θεωρούμε χρέος μας να αγωνιστούμε για το δικαίωμα των εξαρτημένων (εντός και εκτός προγραμμάτων αντιμετώπισης της εξάρτησης) στη θεραπεία και στην αξιοπρέπεια
  •    Επειδή επιτέλους όλα τα παραπάνω τα έχουμε επανειλημένα εκθέσει σε ΟΛΕΣ τις Διοικήσεις καθώς και στο Υπουργείο Υγείας χωρίς κανένα αποτέλεσμα μέχρι στιγμής

Αποφασίσαμε να πούμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ στην αδιαφορία και στον εμπαιγμό και  να μην επιτρέψουμε τη μετατροπή των προγραμμάτων υποκατάστασης σε αποθήκες ανθρώπινων ψυχών και των εργαζομένων σε υπάκουους μεν επίορκους δε επιστήμονες, που εξαναγκάζονται με διαταγές να αναλάβουν την ευθύνη πράξεων με τις οποίες διαφωνούν.

Παραμένουμε σταθεροί στην απόφασή μας να μην δεχτούμε άλλες εισαγωγές μέχρι να δοθούν λύσεις στα επείγοντα θέματα του Οργανισμού (παροχή υποκαταστάτων, αναλώσιμων, προσωπικού, χώρων θεραπείας).

Καλούμε σε Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 12/6 στις 13:00 στο αμφιθέατρο των Κεντρικών Υπηρεσιών, γιατί η κοινωνία πρέπει να μάθει, γιατί η αλληλεγγύη σε αυτούς που την έχουν ανάγκη είναι το μόνο όπλο μας, γιατί η αξιοπρέπεια περνάει μέσα από τους αγώνες μας.

Το ΔΣ  του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ

42 σχόλια:

  1. περί αξιοπιστίας ο λόγος

    http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/5742

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η τελική έκβαση του "επεισοδίου"

    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=123218

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ειναι θεμα αξιοπιστίας. Αλλά κατι πολύ πιο βαρύ προφανώς. Η αξιοπιστία έχει να κανει μέ αλλά. Όπως ας πούμε, κάποιος σε ρωτησε gramma τιμητη : το έγγραφο των υπευθυνων ήταν απόρρητο;;;γιατί δεν το αναρτατε ΟΛΟΚΛΗΡΟ;;;δηλαδή μέ τις υπογραφές;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλέ μου συνάδελφε/ισσα που να ξέρω εγώ αν το έγγραφο είναι απόρρητο ή όχι; την γνώμη μου είπα, δεν κανονίζω τι θα δημοσιευθεί και τι όχι. Εσύ γιατί θέλεις να κανονίσεις τι θα δημοσιεύσει η Αριστερή Συσπείρωση και τι όχι; γιατί δε σέβεσαι την επιλογή που κάνουν να δημοσιεύσουν αυτό που θεωρούν ότι πρέπει να δημοσιεύσουν; γιατί δεν τους ευχαριστείς που δημοσίευσαν αυτό που χωρίς αυτούς δεν θα το μάθαινες; ακόμη περισσότερο μάλιστα: αφήνεις υπονοούμενα ότι κάτι θέλουν να κρύψουν γράφοντας με κεφαλαία και πολλαπλά ερωτηματικά; τελικά ποιος είναι ο τιμητής;
    granma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "γιατί δεν τους ευχαριστείς που δημοσίευσαν αυτό που χωρίς αυτούς δεν θα το μάθαινες;"
    Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. φοβερή απάντηση! αποστομωτική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλά ποιοι νομίζουν ότι είναι.....καταλαβαίνουν τί λένε ή λένε για να λένε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς απλούς ψηφοφόρους: Ψηφίστε Ελιά και πάρτε τον Βορίδη Υπουργό Υγείας και να είστε ευχαριστημένοι (όπως ο Βενιζέλος) με τον ανασχηματισμό.
    Προς απλά "στελέχη": Π.......... πες αλέυρι ο Βορίδης σε γυρεύει....

    ΥΓ. Και την Παπακώστα υφυπουργό, (να μη ξεχνιόμαστε και μας λείψει η Μακρή)
    ΥΓ. Ξέχασα. Όλα γίνονται για να σωθεί η χώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "γιατί δεν τους ευχαριστείς που δημοσίευσαν αυτό που χωρίς αυτούς δεν θα το μάθαινες;"
    έχετε γίνει πιο γραφικοί από αυτούς που μας φέρνουν ουρανοκατέβατους....
    αλλά χαμπάρι εσείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ως granma να δεχτώ τον χαρακτηρισμό του γραφικού, αλλά γιατί μου μιλάς στον πληθυντικό;
      granma

      Διαγραφή
  10. περί γραφικών ο λόγος

    http://unfollow.com.gr/print/from-issue/13206-old/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το γραφικότερο όλων ξέρετε ποιο είναι; Δεν έχτε γράψει ούτε το Σωματείο (η πλειοψηφία δηλ) ούτε εσείς η αγωνιστική συσπείρωση ΤΙΠΟΤΑ για το τι απάντησε η Διοίκηση και τι θα κάνει, ούτε για το τι θα κάνουμε εμείς αν δεν είναι θετικές οι εξελίξεις... Λέτε να γίνει κανένα ατύχημα και να πρέπει να οδηγήσετε σε κινητοποιήσεις; πω πω... φτου μακριά κακοτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μακάρι να συμμεριζόντουσαν όλοι την ετοιμότητα σου για κινητοποιήσεις (παρατάξεις και εργαζόμενοι). Ίσως είχαμε περισώσει κάτι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μα, έχουμε περισώσει!!! το ραχάτι μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ραχατεύουν όλοι συνάδελφε/ισσα. Μερικοί κοντεύουμε να πάθουμε υπερκόπωση.
      Κι εκτός αυτού δεν είναι κουβέντες αυτές να γράφονται σε blogs την ίδια ώρα που μιλάμε για ελλείψεις κλπ.

      Διαγραφή
  14. Το σωματείο είναι σε κινητοποιήσεις: την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί, αν δεν κάνω λάθος, Συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσουμε την κοινωνία μέσω των ΜΜΕ για το τι συμβαίνει στον ΟΚΑΝΑ. Συνήθως στις Συνεντεύξεις Τύπου γίνεται στάση εργασίας για να είμαστε όλοι εκεί. Για να δούμε...
    Επίσης, αν δεν κάνω λάθος, στις τελευταίες συγκεντρώσεις/συνελεύσεις στην Αθήνα αποφασίσαμε να οργανώσουμε μια μεγάλη κινητοποίηση για την ημέρα των ναρκωτικών, ενώ η απόφαση μας να μην επιτρέψουμε να γίνουν νέες εισαγωγές δεν μπορεί να εφαρμοσθεί παρά μόνο με κινητοποιήσεις. Τέλος αποφασίσαμε να μην επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθούν οι εξαρτημένοι για να χτιστεί -ακόμη μια- πολιτική καριέρα. Και αυτό για να γίνει χρειάζεται να κινητοποιηθούν όχι μόνο τα μέλη των παρατάξεων (πλειοψηφίας τε και μειοψηφίας) αλλά όλοι μας.
    Άρα ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα...
    granma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. όχι, δεν είναι κουβέντες να γράφονται σε blogs (!)
    μόνο τα τσιτάτα της παράταξης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τα περί κινιτοποιήσεων και αποφασιστικότητας τα αφήνω ασχολίαστα... όπως επίσης το που μας έχουν γραμμένους τα ΜΜΕ... Εδώ έχουμε νέα ηγεσία στο Υπουργείο... "τσεκουράτη". Και όχι μόνο αυτό. Έχουμε και νέο ΔΣ στον Οργανισμό. Από το πρωί που το διάβασα στο site ακόμα δεν μπορώ να συνέλθω από τα γέλια : Αναπληρωτής πρόεδρας ο οκγόλιθος της επιστήμης ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ !!!!!!... Κρίμα που στο σχήμα δεν βρήκε θέση και ο Στέφανος ο Χίος, κανουν εξαιρετικό δίδυμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Granma εσύ δεν έχεις ΚΑΜΙΑ οργανική σχέση με την αρσυ; είσαι απλά συμπαθών;;; βολικό αυτό. τα χώνεις σε όλους όσους κριτικάρουν την αρσυ και τους συνδικαλιστές αλλά όταν γίνονται τσουχτερές ερωτήσεις γιατί η αρσυ δεν δημοσιεύει το ένα ή το άλλο, απαντάς "ρωτήστε αυτούς, εγώ δεν ξέρω". Μας περνάς για καθυστερημένα ε;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η απάντηση βρίσκεται στη διαφορά ανάμεσα στην ατομική γνώμη και τη συλλογική έκφραση.
      granma

      Διαγραφή
  18. Ντροπή ρε παιδιά!!!!!!!!!!!!!Πως να μας πάρουν σοβαρά αν λέμε τέτοια πράγματα.Ελπίζω να έχουν μπει ασθενείς στο blog και να τρολλαρουν αλλιώς πιστεύω οτι είμαστε αξιολύπητοι αν απο συναδέλφους ξεστομίζονται τέτοιες μ....ιες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της νέας σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΑΝΑ, ήρθε ο πρώτος πέλεκυς με εντολή Μαξίμου.

    Πρόκειται για τον δημοσιογράφο, Γιάννη Δαραβίγκα που είχε τοποθετηθεί στη θέση του αναπληρωτή προέδρου από τον πρώην πλέον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

    Μόλις ανακοινώθηκε η νέα σύνθεση του ΟΚΑΝΑ, τότε ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός, ο οποίος σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές δεν γνώριζε τίποτα και μόλις το έμαθε ζήτησε άμεσα την απομάκρυνσή του.

    Και με την εντολή του Σαμαρά ο κ. Δαραβίγκας άμεσα τέθηκε εκτός ΟΚΑΝΑ.



    Καταλάβατε τώρα κάθε είδους παπαγαλάκια των συνδικαλιστών (ακόμα χειρότερος εσμός εσείς από τα παπαγαλάκια της εξουσίας...) ποια είναι η ΝΤΡΟΠΗ;
    Ότι ακόμα κι ο Σαμαράς έδειξε περισσότερο κοινό νου κι ευαισθησία από τους αστείους συνδικαλιστές μας που τους έχει φάει η οσφυοκαμψία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ευτυχώς μας έσωσε ο Σαμαράς από τον Δαραβίγκα. Από τον Βορίδη και την Παπακώστα που μας έριξε κατακούτελα ο ίδιος ο Σαμαράς ποιος θα μας σώσει, συνάδελφε;
    Μοιάζει λίγο με την ιστορία του Χότζα ή κάνω λάθος; Βάζεις Βορίδη, Παπακώστα, Δαραβίγκα και παθαίνουν όλοι stupor. Βγάζεις Δαραβίγκα και όλοι λένε μπράβο στον Πρωθυπουργό που μας ανακούφισε. Καλό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. https://gr.news.yahoo.com/%CE%B5%CE%B2%CF%81%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE-%CE%B4%CF%85%CF%83%CE%B1%CF%81%CE%AD%CF%83%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B7-162524420.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ακριβώς όπως το είπες συνάδελφε με το σχόλιο 11/6 9.04. Μα ακριβώς!
    Από τους "εκπροσώπους" μας που ρίξαμε οι ίδιοι κατακούτελα στους εαυτούς μας κι έχουν πάθει stupor (ωραία τα λες), ποιος θα μας σώσει;
    Κανείς... Οι μ...ς πληρώνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Granma καλή η προσπάθεια με το σχόλιο 6.05 αλλά....δεν το σώζετε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Granma καλή η προσπάθεια με το σχόλιο 6.05 αλλά...δεν το σώζεις......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Είναι για κλάματα οι άνθρωποι. Κι εμείς μαζί
    http://www.tribune.gr/politics/news/article/41923/se-kaki-psichologiki-katastasi-o-adonis-teli-ipo-prothipourgiki-epitirisi.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τα ερωτήματα είναι δυο και είναι πραγματικά αμείλικτα:
    1) Ποιος έβαλε τον Δαραβίγκα; ο Άδωνις ή η Ζέτα; Ή μήπως ο Κωνσταντόπουλος του ΠΑΣΟΚ (τελικά αυτό το ΠΑΣΟΚ είναι παντού και πάντα. Αθάνατο).
    http://www.parapolitika.gr/parapolitikablog/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1/%CE%BF-%CE%B1%CE%B4%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B5%CE%B9...-%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B4%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%B9%CE%B3%CE%BA%CE%B1
    και 2) ποιος τον ξήλωσε; Ο Σαμαράς ή ο Βορίδης; http://www.enikos.gr/politics/241796,O_Boridhs_xhlwse_ton_Daravigka.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πάρε λοιπον απαντήσεις από τον ίδιον τον μεγάλο>>>>>>>>>

    >>Ο Γιάννης Δαραβίγκας πρώην πολιτευτής του ΛΑΟΣ και σχολιαστής στο πάνελ της εκπομπής του Στέφανου Χίου απέστειλε επιστολή στο νέο υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη λίγες ώρες μετά το "ξήλωμα" του από τη θέση του αναπληρωτή προέδρου του ΟΚΑΝΑ. Γράφει ο κ. Δαραβίγκας στην επιστολή του: "Μάκη, αξιότιμε υπουργέ, επίτρεψέ μου την προσφώνηση Μάκη, μιας και γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, από τότε που βρισκόμασταν και οι δύο κάτω από την στέγη του ΛΑ.Ο.Σ... Μάκη, σ' ευχαριστώ που ο διορισμός σου ως υπουργού Υγείας απέδειξε περίτρανα ότι οι άνθρωποι όχι μόνον δεν πρέπει να ντρέπονται για το παρελθόν τους, αλλά ούτε και να μετανοούν γι' αυτό. Μάκη, σ' ευχαριστώ που επιβεβαίωσες ότι η συνέπεια λόγων και έργων αποτελεί μειονέκτημα για όσους ασχολούνται με τα κοινά. Όταν εσύ εγκατέλειπες την ομάδα που σε ανέδειξε για να κάνεις μεταγραφή στη Νέα Δημοκρατία, εγώ απλώς προτίμησα να κρεμάσω τα πολιτικά παπούτσια μου. Μάκη, σ' ευχαριστώ επειδή με την πρώτη κιόλας απόφασή σου, ασχολήθηκες με την ταπεινότητά μου απομακρύνοντάς με από την θέση του αναπληρωτή Προέδρου του ΟΚΑΝΑ, θέση καθαρά τιμητική και βεβαίως χωρίς καμία υλική απολαβή. Μάκη, σ' ευχαριστώ γιατί, απέδειξες ποιες είναι οι άμεσες προτεραιότητές σου στο υπουργείο Υγείας και άρχισες τις μεταρρυθμίσεις από την αφεντιά μου. Τύφλα νάχει ο Λούθηρος σύντροφε Μαυρουδή! Μάκη, κάνοντας μια προβολή στο άμεσο μέλλον των πολιτικών και μεταρρυθμιστικών σου σχεδίων, έχοντας δώσει παράλληλα δείγμα γραφής, τελικώς σε ευχαριστώ που με αντικατέστησες και με έβγαλες από την δύσκολη θέση του να παραιτηθώ, μιας και, όπως καταλαβαίνεις, προτιμώ την αξιοπρέπεια από τις διακοσμητικές καρέκλες. Μάκη, επειδή μπορεί να έχω πολλά ελαττώματα αλλά δεν είμαι μικρόψυχος, σε κάθε περίπτωση σου εύχομαι ειλικρινά καλή επιτυχία στο ομολογουμένως δύσκολο έργο σου. Γιάννης Δαραβίγκας Πέμπτη, 12 Ιουνίου, 2014". Πηγή: www.lifo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τι νέα; Διαλύεται το σκηνικό ή ακόμα έχει κι άλλο ξέφτισμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Θα "ξεσκονίσει" τον ΟΚΑΝΑ ο Βορίδης
    http://www.avgi.gr/article/2978838/tha-xeskonisei-ton-okana-o-boridis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Συνδικαλισταράδες μας
    ξυπνήστε από το stupor!!!!!!!!!!
    Χάιντε, ενημερώστε μας έστω για τις κινητοποιήσεις που αναμένονται όπως ισχυριζόταν σε σχόλιό του ο granma...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μην ανησυχείς λεβέντη μου! Άλλαξε εσύ πλευρό να μην πιαστείς, κι όταν νικήσουν θα μας ενημερώσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ποιοι να νικήσουν αητέ μου; τα αφεντικά τους; αυτό το ξέρουμε ήδη.κι εσύ το ξέρεις.το ξέρετε πολύ πριν από μας τα θύματα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Εσύ που έγραψες το σχόλιο 3/6 8.01, πες μου εσύ αρχιλεβενταρά μου! Άσε τους άλλους της πολυθρόνας. Πες μου βρε Κολοκοτρώνη πότε ξεκινάνε οι κινητοποιήσεις και θα μαι έτοιμος εγώ! Μαζί σου εκεί! Μόνο πες μου, γιατί οι άλλοι της Φιλικής Εταιρίας (οι συνδικαλιστές μας ντε) μας παράφησαν στο σκοτάδι και στη μυστικότητα. Τίποτα.... ούτε μια οδηγία... Stop λέει οι εισαγωγές. Αλλά ποιες ακριβώς; Του 2015; Του 2035;
    Πες και σε αυτόν τον Εμμανουήλ Ξάνθο - Granma να δώσει ένα στίγμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. http://eapeaedo.blogspot.gr/2014/06/blog-post_5890.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+blogspot/VwODo+(%CE%95%CE%9D%CE%A9%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97+%CE%91%CE%93%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97+%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%95%CE%9C%CE%92%CE%91%CE%A3%CE%97+%CF%80.+%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%9F%CE%9A%CE%91%CE%A1%CE%A4%CE%91%CE%A3)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αυτά μας έμειναν...να διαβάζουμε για τις γενναίες καθαρίστριες...α, κι όπου να'ναι φαντάζομαι θα μας ξαναγράψει κι ο granma κανα λογύδριο για τους Ζαπατίστας..α ναι, και θα μας ξαναπει "ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα... "
    βρε μπας και κάνει τα μπάνια του στη Ρόδο;....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. http://www.youtube.com/watch?v=6os8BRJxvI4&list=PLF9B4C38B2D6EFC88

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Καλησπερα και συγνωμη .διαβασα στο παρακατω αρθρο τοτκ ριζοσπαστη την συγδκριμενη φραση.
    δεν ξερώ αν ειναι του συλλογου η της εφημεριδας συμπερασμα,ελπιζω το δευτερο.
    Η διμιουργιας της λιστας ειναι επειδη η κυβερνιση εχει μετατρεψει τα προγραματα υποκαταςτασης σε συντηρισης μακρας διαρκειας..
    Γιατι αυτη η απαξιωση της συντηρισης?
    Λυπαμε που χαρη της συντηρισης εχω ξαναφτιαξει την ζωη μου.
    Λυπαμε που εχω οικογενεια,δουλεια,σπιτι,υγεια.
    Λυπαμε που γνωρισα καταπληκτικους ανθρωπους θεραπευτες,που πανω απο ολα τους θεωρω φιλους.
    Λυπαμε που και εκεινοι με θεωρουν παραδειγμα.
    Λυπαμε για την κοινωνια αν διβαζει αυτα και θεωρει και εμενα οτι με συντηρει το κρατος με κρατικο ναρκωτικο.
    Λυπαμε πανω απο ολα που μεχρι τωρα δεν εχω διαβασει μια λεξη για το τι προσφερει η συντηριση,μονο γενικολογα.
    Ακομα λυπαμε αν υπαρχουν εργαζομενόι που δεν πιστευουν αυτο που κανουν .
    Ευχαριστω και συγνωμη .



    http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=7987845&publDate=13/6/2014

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεχασα να πω το κυριοτερο λυπαμε αν καποιοι θεωρουν εμενα την αιτια της μη αποροφισης λιστας.
      Επειδη πιανω θεση εδω και καιρο.

      Διαγραφή
  38. Ποτε μα ποτε δεν εχω διαβασει μια ανακοινωση που να λεει τι εχει προσφερει η συντηριση με υποκαταστατο,ποτε.
    Μονο μεμονομενα σχολια εδω στο μπλογκ που με φιλοξενει.
    Ολες οι ανακοινωσεις του συλλογου πανντα προσεκτικα διατυπωμενες .
    Η κοινωνια αυτο θελει να ακουσει το τι εχει προσφερει η υποκατασταση.
    Οκ.υπαρχει θεμα υποχρηματοδοτησης ελειψεις παντου ,και εγω μαζι σας.
    Πειτε και τι εχει προσφερει ,εκτος αν δεν το πιστευει ο συλλογος σας.
    Ευχαριστω και παλι,συνεχεια των απο πανω σχολίων μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή