Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΜΗ ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΕΤΕ!


Μη μας ψηφίσετε εσείς που νοιώθετε ένοχοι για τους μισθούς και τα δικαιώματα σας.

Μη μας ψηφίσετε εσείς που όταν βλέπετε εργαζόμενους να διαδηλώνουν δεν σκέφτεστε ότι αύριο, άντε μεθαύριο, έρχεται η δική σας σειρά αλλά γκρινιάζετε γιατί «τι θέλουν κι αυτοί πάλι, αρκετά δεν “έφαγαν” μέχρι τώρα;»  Όσοι αντί να εύχεστε να κερδίσουν οι εργαζόμενοι τα βάζετε μαζί τους γιατί σας θυμίζουν ότι κι εσείς πρέπει να σηκωθείτε κάποια στιγμή από τον καναπέ, να αφήσετε τα παιδιά στη γιαγιά, στη θεία, στην γειτόνισσα και να κατεβείτε μαζί με τους άλλους εργαζόμενους στο δρόμο.

Μη μας ψηφίσετε όσοι όταν ακούτε να μιλάνε για τον συνδικαλισμό θυμόσαστε μόνο τους εργατοπατέρες και ξεχνάτε ότι το οκτάωρο και οι άδειες κατακτήθηκαν με αγώνες. Όσοι το μόνο που έχετε να πείτε είναι «οι συνδικαλιστές φταίνε για όλα! Αυτοί τα φάγανε! Κάτσε στο σπιτάκι σου και άσ’τους αυτούς να λένε για δικαιώματα και αγώνες - υποκριτές όλοι τους και φαρισαίοι».

Μη μας ψηφίσεις εσύ που όταν μας έβλεπες να απεργούμε, να κατεβαίνουμε στη διαδήλωση και να παραμένουμε μέσα στα δακρυγόνα, να κοιμόμαστε στα πατώματα  στη διάρκεια της κατάληψης, έψαχνες να βρεις το υπόγειο κίνητρο,
την κρυφή αιτία, το ατομικό  «κέρδος» που θα βγάλουμε, κι όταν δεν το ‘βρισκες έβγαζες τη χολή σου και την μιζέρια σου εφευρίσκοντας συνομωσίες και δηλητηριάζοντας  το ίδιο το μυαλό σου.

Μη μας ψηφίσεις εσύ που όταν ακούγεται ότι ο ΟΚΑΝΑ θα κλείσει δεν σκέφτεσαι τους ασθενείς που θα μείνουν εντελώς ξεκρέμαστοι, δεν σκέφτεσαι καν τον εαυτό σου και τους συναδέλφους σου, δεν αναρωτιέσαι με ποιο τρόπο θα μπορούσαμε όλοι μαζί να ανατρέψουμε μια τέτοια προοπτική παρά μονάχα ψάχνεις να βρεις τη δική σου ατομική λύση και «άσε αυτούς τους γνωστούς να λένε για αγώνες κλπ ποιος ξέρει τι τρόπο έχουν βρει για να βολευτούν αυτοί».

Μη μας ψηφίσεις εσύ που διαβάζεις τις ανακοινώσεις μας και ψάχνεις να βρεις πού θα διαφωνήσεις, ούτε και εσύ που δεν τις διαβάζεις καν γιατί «γράφουν τα ίδια και τα ίδια. Βαρέθηκα μωρέ!» Ενώ δεν βαρέθηκες τον προϊστάμενο, το γενικό, τις ίντριγκες του γραφείου.

Μη μας ψηφίσεις ούτε εσύ που περιμένεις να σε πάρουμε τηλέφωνο για να μας ψηφίσεις, να προωθήσουμε το αίτημα σου στη διοίκηση, να σε μετακινήσουμε από μονάδα σε μονάδα -  τέλος πάντων να σε «εξυπηρετήσουμε» με κάποιο τρόπο.

Μη μας ψηφίσεις εσύ που μας εγκαλείς για ενδοτισμό και έλλειψη ριζοσπαστισμού, γιατί δεν κάναμε το ένα ή το άλλο αλλά δεν πατάς στη Γενική Συνέλευση γιατί δεν θέλεις ούτε να βλέπεις τους «παλιοπασόκους» και τους «διαταραγμένους», δεν απεργείς γιατί «έχεις πολλές ανάγκες» (θαρρείς και όσοι απεργούν δεν έχουν ανάγκες), ή γιατί η ΓΣΕΕ είναι πουλημένη και ρίχνει τουφεκιές στον αέρα, ή γιατί ο Σύλλογος πάει με τη ΓΣΕΕ (κι έτσι τελικά δεν πας βέβαια με τη ΓΣΕΕ (και καλά κάνεις), αλλά δεν βγαίνεις κι από το σπίτι σου).

Μη μας ψηφίσετε! Ή μάλλον μη μας ψηφίσετε αν δεν έχετε αποφασίσει ότι αξίζει τον κόπο να δοκιμάσουμε αλλιώς. Με το κεφάλι ψηλά και αφήνοντας πίσω αυτά τα κομμάτια του εαυτού μας που έστω και για λίγο φλέρταραν με την λογική της ατομικής λύσης, τον ελιτισμό, τον κυνισμό ή τον ωχαδερφισμό.

Ψηφίστε μας μόνο αν σας λέει κάτι το να συζητάμε μαζί, να μοιραζόμαστε την καθημερινότητα στη δουλειά, το φόβο μα και την ελπίδα.για το μέλλον  Να αποφασίζουμε μαζί,  κι αυτό που αποφασίζουμε να το πραγματοποιούμε. Να βαδίζουμε μαζί στη διαδήλωση και να επιμένουμε με το πανώ του Σωματείου μπροστά στη Βουλή – κι ας γίνεται γύρω μας πόλεμος από τα δακρυγόνα. Να μη φεύγουμε. Να μένουμε εκεί. Να είμαστε εκεί.     

41 σχόλια:

  1. Θα έχει β μέρος; με τίτλο "ψηφίστε μας!".....;;;
    ή λήγει με τη τελευταία παράγραφο;δε μου φαίνεται πολύ ολοκληρωμένος δικανικός λόγος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Μη μας ψηφίσεις εσύ που έβγαζες τη χολή σου και την μιζέρια σου" κλπ...
    Συγνώμη αλλά...γιατί εμένα το κείμενό σας μού βγάζει κάτι σε ελαφρώς μίζερο και χολερικό;μια παράταξη ακριβώς πριν τις εκλογές δε θα πρεπε να κάνει προσκλητήριο και αισιόδοξο και χαρμόσυνο σάλπισμα;και όχι αποκλεισμούς και προγραφές;οι αποκλεισμοί είναι για πριν....με στάσεις τέτοιες ώστε οι κουτσαβάκηδες και οι αρτέμηδες να νιώθουν μόνοι τους ασύμβατοι και μη ευπρόσδεκτοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εντάξει ,λοιπόν, δε θα σας ψηφίσουμε.μας πείσατε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είσαστε για γέλια....μονο ως νούμερα θα σας ψηφίσω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Για ακόμα μια φορά το γνωστό μέτωπο της Αγωνιστικής Συνεργασίας και της Αριστερής Συσπείρωσης λειτούργησε συντονισμένα, ενάντια στο εμπόδιο, που όπως φαίνεται θεωρούν την παράταξή μας, για να μας βγάλουν απ έξω". Αυτά αναφέρει ο γνωστός -άγνωστος σε επιστολή που απέστειλε στα mail των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ .Μεταξύ άλλων πολλών ανοησιών που αναφέρει ο γνωστός -άγνωστος αναφέρει και το παραπάνω ανεκδιήγητο ότι είναι, δηλαδή,ο ίδιος εμπόδιο αλλά δεν μας λέει σε τί είναι εμπόδιο (μήπως στο να κατεβάζει υποψήφιους στον συνδιασμό του κάποιους που στις 39 μέρες της κατάληψης δήλωσαν ότι δούλευαν τάχα όλες τις ημέρες και πληρώθηκαν για όλες χωρίς να συμμετέχουν σε καμμία δράση του Συλλόγου, μήπως είναι εμπόδιο στο να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό του άτομα που είναι σε όλα τα προγράμματα ΕΣΠΑ,μήπως είναι εμπόδιο σε ότι πιο αναχρονιστικό εκφράζει ο ίδιος με τις ενέργειές του τα τελευταία χρόνια στον Σύλλογο( άρνηση διεύρυνσης του Δ.Σ. του Συλλόγου με αποτέλεσμα να είμαστε το μόνο σωματείο με 700 εργαζόμενους μοιρασμένους σε όλη την επικράτεια που να έχει 5μελές Δ.Σ. ,άρνηση συμμετοχής στον κύκλο των εκλογοαπολογιστικών συνελεύσεων της Επιστημονικής Επιτροπής παρόλο που είναι ψηφισμένο όργανο του Συλλόγου,μήπως είναι εμπόδιο στο να γίνει μια ολοκληρωμένη συζήτηση στις εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις(με κορυφαίο κατόρθωμά του την εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Αθήνας) και να μην απαυδίζει ο κόσμος από όσα αραδιάζει,μήπως είναι εμπόδιο στην υλοποίηση αποφάσεων Γενικών Συνελεύσεων και αποφάσεων του Δ.Σ. του Συλλόγου,μήπως είναι εμπόδιο στον γραφειοκρατισμό που ο ίδιος υπηρετεί ανελλειπώς(όχι βέβαια όταν δεν τον βολεύει -βλέπε λήξη προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων που απαιτούσε και πέτυχε να μην ισχύσουν για τον ίδιο όσα ο ίδιος επικαλούταν για να πετύχει την αναβολή των εκλογών).
    Το θέμα όμως είναι ότι με αυτά και αυτά ο γνωστός-άγνωστος θα συνεχίσει να αποτελεί τροχοπέδη στον Σύλλογο και δυστυχώς δε θα ισχύσει το γνωστό ....
    Ποιός τα λέει ρε παιδιά αυτά?
    Ο ΣΑΧΛΑ...ΡΑΣ.
    Ε, τότε δεν έχει καμμία σημασία.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνώ σε όλα με μια επιφύλαξη: το αν θα συνεχίσει να αποτελεί τροχοπέδη κάποιος δεν είναι μόνο δικό του θέμα και της διαταραχής του. Είναι και όσων στρατεύονται με σαχλαμάρες (πχ υποψήφιοι) και όσων των υποστηρίζουν (δες στήριξη από βρώμικα στοιχεία πχ. Θεσσαλονίκη). Είναι επίσης και θέμα των υπολοίπων εργαζομένων που πρέπει να απομονώσουν με μεθοδικότητα τέτοιου τύπου νοσηρές άμα και νοσογόνες συμπεριφορές. Τέλος είναι και θέμα των υπόλοιπων εκλεγμένων οι οποίοι πρέπει να μην ακολουθήσουν την προσφιλή συμπεριφορά του προηγούμενου Προεδρείου το οποίο επανηλειμένα κάλυπτε τα κόλπα-ιδιοτροπίες του συγκεκριμένου δήθεν συνδικαλιστή για λόγους μέχρι στιγμής ανεξήγητους. Το νέο Προεδρείο του Συλλόγου πρέπει να απομονώσει τέτοιες συμπεριφορές από όπου και αν προέρχονται και να βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους εργαζόμενους μακριά από καρεκλοκένταυρους σαχλαμάρες.
      granma

      Διαγραφή
  6. Ας προσέχαμε....δεν βγαίνουν ούτε τυχαία ούτε με τα τανκς σαχλ...ρες! όλους εμάς καθρεφτίζουν.
    και για να μην απενοχοποιούμαστε βολικά με σαχλ...ρες, δεν είναι το μόνο φρούτο.δε νομίζω ότι γενικά υπάρχει πολλή αξιοπρέπεια και σοβαρότητα ανάμεσά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θέλω να δω τί θα κάνετε απο τη Δευτέρα σχετικα με τη μισθοδοσία μας διότι δεν είδα μεγαλες προθυμίες τόοοοσο καιρο τώρα απο εσας τους αγωνιστες.το μονο που σας ενοιαζε ειναι οι εκλογες και το παρτυ μασκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κι εγώ το περιμένω.η τσέπη μου βασικά που έχει τρυπήσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για τον ΟΚΑΝΑ Θέμα ημερών είναι η πλήρωση της θέσης του προέδρου του ΟΚΑΝΑ, ο οποίος επί δύο μήνες παραμένει ακέφαλος μετά την καρατόμηση της Μένης Μαλλιώρη. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», ο αντικαταστάτης της προέρχεται και αυτός από το ΠΑΣΟΚ και είναι ο πρώην βουλευτής στον Νομό Ηλείας, Μιχάλη Κατρίνης. Ο 39χρονος οδοντίατρος ανήκει στη νεότερη γενιά στελεχών, εκλεγμένος δύο φορές με το ΠΑΣΟΚ, το 2007 και το 2009, ωστόσο παρέμενε αποστασιοποιημένος από τα κομματικά από το 2012. Στον ΟΚΑΝΑ έχει δύσκολα προβλήματα να αντιμετωπίσει, ενώ κρίσιμο παράγοντα αποτελεί η συνεργασία του με το υπουργείο Υγείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. θεμα ημερων ειναι να πεσει και ξυλο με τη κοροιδια που μας κανουν με τους μισθους μας και δεν ενδιαφερει κανενα συμβουλιο. ο διευθυντης γιατι δεν βγαζει ανακοινωση για τη πληρωμη μας που θα γινοταν αρχες Φεβρουαριου συμφωνα με τις εκτιμησεις του;ωστοσο στα κεντρικα αυτο που τους ενδιεφερε ηταν να τσικνισουν χθες σαν να μην ετρεχε τιποτα. Ποιος θα εξετασει ποιοι παίρνουν χρηματα απο τα ΕΣΠΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να ευχαριστησουμε την ΑΡΣΥ για τη δυνατοτητα που μας δινει να γραφουμε στο site της και να μπορουμε να επικοινωνουμε και να εκφραζουμε τους φοβους μας καθως το αλλο site δεν δημοσιεύει κανενα σχολιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. όπου δεν πίπτει λόγος...λέει παλιά ελληνική σοφή (πολύ πιο σοφή από την σύγχρονη μωρολογία...) κουβέντα.άντε να το δούμε κι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αναρωτιέμαι : οι μόνες νοσηρές και νοσογόνες συμπεριφορές είναι του συγκεκριμένου;και κάποιων που τον στηρίζουν; ή αυτές μόνο έχουν ενδιαφέρον και σημασία γιατί πολιτεύονται....;άλλους διάφορους νοσηρούς και νοσογόνους τύπους και τύπισες δεν έχετε συναντήσει στο οκαναριό;τους εχετε απομονώσει; και σε προσωπικό και σε εργασιακό επίπεδο;
    ααααχ...
    εν πάσει περιπτώσει πέρα από το θέμα αυτό, πείτε όπως σας γράφουν πολλοί τι θα γίνει με τη διεκδίκηση της μισθοδοσίας. θα σηκώσετε τα πανώ όχι μπροστά στη Βουλή με τα δακρυγόνα αλλά μπροστά στους απατεώνες με την δυσοσμία τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. δυστυχώς λίγο - πολύ τα ίδια πρόσωπα θα συνεχίσουν να "παλεύουν" για μας....ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ!
    grangran

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΩ, ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΓΚΟΡΤΣΟ, ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ ΚΑΙ ΘΑΝΑΣΑΚΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ Δ.Σ. (ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ):
      - ΓΙΑΤΙ Η ΕΠΑΡΧΙΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ Η ΑΘΗΝΟΘΕΣΑΛΛΟΝΙΚΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ; ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΒΛΗΤΗ...
      - ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΠΩΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ; ΟΛΟ ΤΟ ΠΣΚ ΔΕΝ "ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ" ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ "ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ"; ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΙΟΣ ΦΥΛΑΕΙ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ;

      Διαγραφή
  16. λογικό ακούγεται το 2ο ερώτημα...καταρχήν. Όμως δύσκολο μου φαίνεται να γίνει καισαρική. Όχι για τίποτα άλλο αλλά επειδή είμαι γιατρός κι η καισαρική είναι ιατρική πράξη, δεν έχω την αίσθηση ότι έχουν απομείνει γιατροί στον ΟΚΑΝΑ...Τουλάχιστον στα μισθά έχουμε γίνει γραμματείς, φύλακες, κινησιοθεραπευτές, κοινωνιολόγοι, ό,τι να ναι τελοσπάντων... Οπότε ποιος θα την κάνει την καισαρική; ο εφημερεύων χασάπης της Βαρβακείου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κλαφτα Χαραλαμπε. Ή ο θανατος της μίρλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Συμφωνείς φίλε; Και ο Χαράλαμπος; Θα κάνετε αγώνα για τους γιατρούς;
    Διότι όπως καταλαβαίνεις είναι και το άλλο....Καλά τους έχουν σκίσει τώρα τους γιατρούς.Σε πολλούς μπορεί να αξίζει κιόλας... Άμα όμως την κάνουν από το μπ....λο γιατί δεν λέει πια κι αν το μπ... μείνει χωρίς γιατρούς, τι θα πουλάει το μπ....;Το τίποτα. Οπότε πάει κατευθείαν για κλείσιμο.Και τότε...κλάφτα Χαράλαμπε και Χαραλαμπία για τους υπόλοιπους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Όχι ρε παιδιά που είναι και ζημιωμένοι οι γιατροι στον ΟΚΑΝΑ.Το ιατρειο σας το εχετε παραλληλα και μια χαρα την παλεύεται, γι αυτο δεν σας ενδιαφερει εαν θα πληρωθουμε η οχι.Κάντε αιτήσεις για άλλο φορέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. το ΤΑΣΕΟ γιατι υπαρχει;μηπως να βοηθηθουν οι αδυναμοι οικονομικα άμεσα διοτι δεν μπορουν να ερθουν ουτε για δουλειά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Υπάρχουν γιατροί που έχουν κάνει μεγάλη μπίζνα με τον ΟΚΑΝΑ-γιατί εκτός των άλλων μερικοί βλέπουν και ΠΑΡΑΝΟΜΑ εξαρτημένους στο ιατρείο τους. Και κανένας Σύλλογος δεν μιλάει... Υπάρχουν γιατροί που κάνουν τίμια δουλειά και μπορεί να χουν ιατρείο, μπορεί και κάποιοι να μην έχουν, μπορεί αυτό να πάει καλά, μπορεί και όχι μέσα στην κρίση. Όπως επίσης γνωρίζεις ανώνυμε φίλε 24/2 9.49 ότι και πολλοί θεραπευτές κάνουν ιδιωτικό γραφείο και μπορεί να πάνε κι ακόμα καλύτερα από γιατρούς.
    Το ζήτημα που έχει γίνει πραγματικότητα πια είναι ότι οι γιατροί παίρνουν μισθό ως μη γιατροί-αλλά ως ο,τιδήποτε μέσα από το ενιαίο. Το αμφισβητείς;
    Λοιπόν πολλούς μας καίει, όχι μας ενδιαφέρει που δεν πληρωνόμαστε. Αλλά αν νομίζεις ότι θα είναι καλύτερο για σένα και το εργασιακό σου μέλλον όταν θα αρχίσουν να φεύγουν γιατροί, ξανασκέψου το. Ή πες μας απλά ότι έχεις καβάντζες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κάνω μια πρόταση προς την ΑΡΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ τους νέους εκπροσώπους μας του ΔΣ : στα πλαίσια μιας συναδελφικότητας και αλληλεγγύης όπως είπε και άλλος παραπάνω και στα πλαίσια στοιχειώδους λογικής, ΝΑ ΕΙΣΗΓΗΘΕΙΤΕ προς το ΔΣ του ΟΚΑΝΑ να πληρωθούν κάποια λεφτά (όσα γίνεται...) κατά προτεραιότητα και με σειρά όσοι είναι πολύτεκνοι, όσοι έχουν 3 παιδιά,όσοι έχουν 2 παιδιά, όσοι έχουν 1 έστω παιδί.
    ΟΛΟΙ μπορεί να καίγονται πια αλλά όσοι έχουν παιδιά ΖΕΜΑΤΙΟΥΝΤΑΙ στην κόλαση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η απάντηση - απόφαση του Συλλόγου :
    "Επειδή παραμένουμε απλήρωτοι για δύο μήνες και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση για τον καθένα από εμάς που δυσκολεύεται να συντηρήσει τόσο τον ίδιο όσο και την οικογενειά του,το Δ.Σ. του Συλλόγου προκηρύσσει την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας (από 11:00π.μ. έως 15:00μ.μ.) και καλεί όλους τους συναδέλφους να προσέλθουν στις Κεντρικές Υπηρεσίες του Οργανισμού και ώρα 11:30π.μ. για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας."
    Κλασσικά πράγματα δηλαδή. Για να διαμαρτυρηθούμε και να διεκδικήσουμε τα δεδουλευμένα μας που μας παρακρατούν, να ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ από την τσέπη μας άλλο μισό ημερομίσθιο. Φοβερή λογική.....

    Παλικάρια και κοπέλες του ΔΣ (καλορίζικοι!) καμιά μήνυση να κάνετε για το θέμα της μισθοδοσίας μας;;;;;..... Μπα, μην τα χαλάσουμε από τώρα με την εξουσία..




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. αν νομίζεις ότι με τις μηνύσεις θα κερδίσεις κάτι, είσαι βαθειά γελασμένος .Ρώτα και κανα δικηγόρο πριν πεις ότι σου κατέβει στο κεφάλι .Η μήνυση θα εκδικαστεί το νωρίτερο σε 1 χρόνο και μέχρι τότε αφού θα έχουμε πληρωθεί ούτε γάτα ούτε ζημιά για την κάθε διοίκηση.Όσο για τα λεφτά,ποτέ ως τώρα δεν έχουν κοπεί χρήματα από στάση εργασίας -εκτός από την περίοδο της κατάληψης που έγινε για ευνόητους λόγους .Αντί λοιπόν για άλλη μια φορά να εφευρίσκεις δικαιολογίες για να μην ξεκουνήσεις τον κόλ...σου από την καρέκλα,και να κατηγορείς πάντα τους άλλους κατέβα την Τετάρτη στην συγκέντρωση και πρότεινε στους υπολοίπους, άλλους τρόπους διεκδίκησης των δεδουλευμένων που να έχουν αποτέλεσμα όμως,όχι όπως με την πρόταση για μηνύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Εσύ γι'αυτό κάνεις στάσεις εργασίας μεγάλε αγωνιστή; Επειδή δεν κόβουν χρήματα;(για ευνόητους λόγους ε;)Τζάμπα μάγκας που λένε όνομα και πράγμα!
    Χα χα χα χα χα... Δεν καταλαβαίνετε καν τι λέτε μόνοι σας και αυτοεξευτελίζεστε.
    (Η μήνυση αγωνιστή δεν είναι για να πάρουμε τα λεφτά την επομένη που θα την καταθέσουμε. Είναι για να πάρουν οι διοικούντες και το Υπουργείο, όσοι μας τυρανούνε παράνομα δηλαδή, Ο,ΤΙ τους αξίζει. Ποινική απαξία δηλαδή. Κατάλαβες δικηγόρε;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άνθρωποι που έχουν κάνει όσα έχουν κάνει οι διοικούντες, νομίζεις ότι θα ιδρώσει το αυτί τους από την ποινική τους απαξία, καθώς λες? πολύ αισιόδοξο σε βρίσκω. Και άντε και την κάναμε τη μήνυση - μέχρι να εκδικαστεί τι προτείνεις? να περιμένουμε ή να κάνουμε κάτι? και αν πρέπει να κάνουμε κάτι, τι να είναι αυτό?

      Διαγραφή
  26. θα πάρουν ποινική απαξία και κάτι τρέχει στα γύφτικα.....άσε μας ρε φίλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κάποιος πρότεινε κάτι πιο πάνω..."ΝΑ ΕΙΣΗΓΗΘΕΙΤΕ προς το ΔΣ του ΟΚΑΝΑ να πληρωθούν κάποια λεφτά (όσα γίνεται...) κατά προτεραιότητα και με σειρά όσοι είναι πολύτεκνοι, όσοι έχουν 3 παιδιά,όσοι έχουν 2 παιδιά, όσοι έχουν 1 έστω παιδί."
    Νομίζω ότι αυτό θα πρεπε ήδη να το χουν κάνει οι φίλοι μας του ΔΣ του Συλλόγου και δεν φαντάζομαι ότι θα φέρει σε αυτό αντίρρηση κανείς από μας, ούτε καν ο αγωνιστής που χει μάθει να αγωνίζεται τζάμπα και χωρίς κόστος.
    Τώρα για το τι παραπάνω ή διαφορετικό μπορούμε να κάνουμε, ας δοκιμάσουμε και το κάτι παραπάνω έτσι κι αλλιώς. Έχουν πει πολλοί στο παρελθόν να πιέσουμε λίγο και με-στο θέμα της δουλειάς των Μονάδων.
    Δηλαδή δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε επίσχεση; Τι λένε πάλι επ'αυτού οι δικηγόροι που είστε τάτσι μίτσι;
    Και για το θέμα της μήνυσης δεν το βρίσκω αρνητικό. Δεν ξέρω αν θα ιδρώσει το αυτί τους αλλά σκέφτομαι ότι αν έχουν μάθει ότι κανένας ποτέ δεν θα τους κάνει όσο και να καταπατούν τον νόμο, ε δεν θα ιδρώσει ποτέ των ποτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Θα δείξει αυριο ποσους καίει ή ζεματαει το θεμα της μη πληρωμής μας!!!Πρεπει να απαιτησουμε να ερθει η κα Πινοκιο-Μακρή στο αμφιθεατρο να μας εξηγησει δημοσια και παρουσια ολων γιατι ολα αυτα τα ψεματα και οι καθυστερησεις, καθως επισης και για το μελλον του ΟΚΑΝΑ.Ίσως να ήταν καλο να υπάρχει και καποιος εκπροσωπος τυπου.δεν γνωριζω απο πολιτικους χειρισμους, αλλα ο συλλογος να βρει τροπους να πιεσει και εχουμε καθυστερησει ηδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δεν θα δείξει ΜΟΝΟ αύριο.... Κάθε μέρα μας καίει και μας τσουρουφλίζει το θέμα, όχι μόνο όποτε αποφασίζει ο Σύλλογος να ρίξει τις γνωστές τουφεκιές. Ο οποίος κι αν έχει καθυστερήσει....
    Με την ευκαρία...διάβασα που έγραψε κάποιος παραπάνω ότι υπάρχουν γιατροί του ΟΚΑΝΑ που δέχονται εξαρτημένους σε ιδιωτικά ιατρεία. Αλήθεια είναι αυτή η λαμογιά πάλι; Ποιοι είναι αυτοί; Τι ξέρει ο Σύλλογος και οι παρατάξεις; Η οικοδέσποινα του blog ΑΡΣΥ; Διερευνήστε το και διευκρινίστε το, μην παίρνει όλους η μπάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Άντε και μαζευτήκαμε σήμερα το αποτέλεσμα ποιο θα είναι ρε παιδιά?μία συνάντηση με την υφυπουργό και μία υποσχεσή ότι θα λυθει το θέμα και ξαναπεριμένουμε. Μήπως είναι προτιμότερο ο σύλλογος να αιτηθεί εγγράφως στη διοίκηση και στο υπουργείο για τους λόγους μη καταβολής της μισθοδοσίας μας?Ωστε να βγάλει ο καθένας τα δικά του συμπεράσματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μπορεί να έχει και όνομα αυτό το έγγραφο.....ΕΞΩΔΙΚΟ. Θέλει λεξικό η λέξη;ή θέλει βούληση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δεν μας ενημερώνει κανένας για τα έννομα συμφέροντά μας. Μπορούμε να κάνουμε επίσχεση?Μπορούμε να στείλουμε εξώδικο?Μπορούμε να πάμε ονομαστικά στην επιθεώρηση?γιατί κάτι ακούστηκε ότι αν είμαστε 3 μήνες απλήρωτοι ο Οργανισμός μπορεί να επικαλεστεί αδυναμία πληρωμής και να χάσουμε τα χρήματά μας.Τί παιχνίδια παίζονται επιτέλους????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μαζευτηκαμε λοιπόν σημερα ευτυχως ικανοποιητικο ποσοστο,για να καταλήξουμε στο τελος να δούμε τους 2κυρίους και να μας διαβεβαιωσουν οτι σαν διοικηση εχουν κανει τα παντα!καλύτερα να τους ρωτούσαμε για βαφεςαλλιών.ο ένας θα μας ελεγε για τη κομοδινί αποχρωση και ο άλλος για τη ξανθοπορτοκαλί.μήπως εχουν την ιδια κομμωτρια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ντροπη.κάποιος εγραψε για έγγραφη δικαιολογηση της καταστασης από τη διοικηση αλλά και απο το υπουργειο.πρεπει να το απαιτησουμε διοτι προφορικα ο καθεις λεει οτι θελει!!!αυριο να γινει και αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ντροπη.κάποιος εγραψε για έγγραφη δικαιολογηση της καταστασης από τη διοικηση αλλά και απο το υπουργειο.πρεπει να το απαιτησουμε διοτι προφορικα ο καθεις λεει οτι θελει!!!αυριο να γινει και αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Μαζευτηκαμε λοιπόν σημερα ευτυχως ικανοποιητικο ποσοστο,για να καταλήξουμε στο τελος να δούμε τους 2κυρίους και να μας διαβεβαιωσουν οτι σαν διοικηση εχουν κανει τα παντα!καλύτερα να τους ρωτούσαμε για βαφεςαλλιών.ο ένας θα μας ελεγε για τη κομοδινί αποχρωση και ο άλλος για τη ξανθοπορτοκαλί.μήπως εχουν την ιδια κομμωτρια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Εμάς πάντως μας ξυρίζουν οι "κύριοι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στεγνά μας ξυριζουν.υπέγραψε ο υπουργος αντε να δουμε ποσες μερες θα κανουνε τωρα.γιατι δεν απαντανε εγγραφως για το ποιος φταιει?

      Διαγραφή