Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ 26.02.2014

Ενημέρωση από τη στάση εργασίας και τη συγκέντρωση  

Το νεοεκλεγμένο ΔΣ συγκάλεσε, με μάλλον ομόφωνη απόφαση, στάση εργασίας για σήμερα 26 Φεβρουαρίου 2014 από τις 11.00 έως τις 15.00. Παρά τις κάποιες Κασσάνδρες που προέβλεπαν χαμηλή συμμετοχή, η συμμετοχή τόσο στη στάση αλλά κυρίως στη συγκέντρωση ήταν ικανοποιητική. Οι κ.κ του Υπουργείου έλειπαν (ήταν λέει στο Ζάππειο. Ειρήσθω εν παρόδω κάτι τέτοια δεν πρέπει να μας δια(ξε)φεύγουν: θα μπορούσαμε να πάμε όπως είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι στο Ζάππειο και μάλιστα απροειδοποίητα. Και η πίεση θα αύξανε και η δημοσιότητα...). 
Παρόλο που η ώρα πέρασε ο κόσμος δεν έφυγε, έγινε και η συνάντηση με τη Διοίκηση του Οργανισμού που δεν εξέπληξε κανέναν: αυτοί είναι απλοί υπάλληλοι και μάλιστα περαστικοί (υπάλληλοι). 
Η κ. Μακρή (μετά το Ζάππειο) πήρε τηλέφωνο το μέλος του ΔΣ κ. Παπαδόπουλο και του είπε ότι όλα είναι ΟΚ: μπροστά της υπέγραψε ο Υπουργός (παραμένει άλυτο μυστήριο γιατί ο υπουργός δεν είχε υπογράψει μέχρι σήμερα - ίσως ήθελε να υπογράψει μπροστά στην υφυπουργό και δεν ταίριαζαν τα προγράμματα τους). Αν αυτό έγινε πραγματικά και δεν είναι ένα νέο λάθος της υφυπουργού, τότε ίσως πληρωθούμε σε 20 ημέρες (Οι φήμες λένε ότι τόσο χρειάζεται από την ημέρα που υπογράφει ο υπουργός). 
Επίσης, στο ίδιο τηλεφώνημα, η υφυπουργός έκλεισε ραντεβού με το ΔΣ του Συλλόγου αύριο στις 11.30, οπότε αποφασίσθηκε νέα στάση εργασίας και συγκέντρωση ώστε το ΔΣ να μην πάει μόνο του στην υφυπουργό αλλά να πάμε όλοι μαζί μπας και της δώσουμε να καταλάβει ότι δεν είμαστε και τόσον χαχόλοι. 
Άρα αύριο ΟΛΟΙ στις Κεντρικές Υπηρεσίες στις 11.00 το πρωί.

Προτάσεις που συζητήθηκαν 

Στην απρογραμμάτιστη και -άτυπη μεν μαζική δε- τοπική συνέλευση που έγινε σήμερα στις Κεντρικές Υπηρεσίες ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά
με τις μελλοντικές μας κινήσεις. 
 Όλοι συμφώνησαν ότι πρέπει να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τις κινητοποιήσεις, να υπογράψουμε όλοι το κείμενο που προειδοποιεί τη Διοίκηση για την επικείμενη άσκηση του δικαιώματος μας για επίσχεση εργασίας και να εξαντλήσουμε τα όπλα που μας προσφέρει η έστω και κουτσουρεμένη πια εργατική νομοθεσία. 
Επιπρόσθετα η ΑΡΣΥ πρότεινε να έρθουμε σε επαφή με όλα τα κόμματα ώστε αφενός μεν να ενημερωθούν, αφετέρου δε να ασκήσουν έστω και έμμεση πίεση στον λαλίστατο υπουργό "μας". Οι επαφές αυτές πρέπει να έχουν σκοπό και την ενημέρωση των κομμάτων για το έργο που παράγουμε εν όψει και των ημερών που έρχονται. (Μιας και αν κρίνουμε από τη συζήτηση που έγινε στη διακομματική επιτροπή της βουλής το επίπεδο γνώσης και αντίληψης των βουλευτών για τα ναρκωτικά  δεν ξεπερνά τις εκθέσεις ιδεών που γράφαμε στο Λύκειο - με εξαίρεση το βουλευτή της Χρυσής Αυγής, του οποίου η τοποθέτηση αντιστοιχεί με έκθεση του Δημοτικού).

Πρόταση ΑΡΣΥ για στήριξη συναδέλφων με ιδιαίτερα σοβαρά οικονομικά προβλήματα

Τέλος η ΑΡΣΥ πρότεινε τη λήψη μέτρων στήριξης των συναδέλφων με σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Συγκεκριμένα προτείνα(ου)με: 
Να σταλεί μια ενημερωτική επιστολή σε όλους τους συναδέλφους στην οποία να καλούνται όσοι αντιμετωπίζουν ΣΟΒΑΡΑ οικονομικά προβλήματα να στείλουν με fax μια αίτηση για ταμειακή διευκόλυνση στο σύλλογο. Το ποσό που θα μπορούσε να δοθεί ούτε μπορεί ούτε πρέπει να ξεπερνά τα 200 ευρώ μιας και δεν πρέπει να εξαντληθεί το απόθεμα του ταμείου του Συλλόγου. Παράλληλα, οι συνάδελφοι που επιθυμούν την ταμειακή διευκόλυνση θα δηλώνουν εγγράφως ότι τα χρήματα αυτά θα παρακρατηθούν από τον πρώτο μισθό που θα καταβληθεί. 
Ο φόβος ότι θα "ζητήσουν όλοι" και είναι αδύνατο να αντικειμενοποιηθούν οι ανάγκες, θεωρούμε ότι υποτιμά τη σωφροσύνη των συναδέλφων, οι οποίοι είμαστε σίγουροι ότι θα αντιληφθούν το νόημα αυτής της κίνησης και δεν θα θελήσουν να φαλκιδεύσουν την προσπάθεια (άλλωστε τα χρήματα δεν θα τους χαρισθούν για να έχει νόημα να "ζητήσουν όλοι"). 
Υπήρξε αντιπρόταση να συγκεντρωθούν χρήματα από τους "έχοντες" συναδέλφους και να δοθούν σε ένδειξη αλληλεγγύης στους έχοντες μεγαλύτερες ανάγκες. Η πρόταση αυτή, παρόλο το θετικό πρόσημο της αλληλεγγύης που εμφανίζεται να έχει, δημιουργεί πραγματικά προβλήματα αντικειμενοποίησης των αναγκών, ιδιαίτερα αν τα χρήματα δοθούν χωρίς επιστροφή και όχι ως ταμειακή διευκόλυνση. 
Πιστεύουμε ότι η εφαρμογή της πρότασης μας είναι εφικτή και αναγκαία και πρέπει να συζητηθεί άμεσα. 

Αυτά προς το παρόν. Μείνετε συντονισμένοι....

ΥΓ(1). Υπάρχουν ορισμένοι συνάδελφοι που γράφουν στο blog της Αριστερής Συσπείρωσης με εμφανή την αγωνία για το μέλλον μας ως εργαζόμενοι και την ανάγκη τους να μοιραστούν προβληματισμούς και να καταθέσουν ιδέες για κινητοποιήσεις κλπ. Τους ευχαριστούμε για τη συνεισφορά τους. Με τον τρόπο τους δικαιώνουν τον σκοπό ύπαρξης αυτού του blog.

ΥΓ(2). Υπάρχουν ορισμένοι που γράφουν στο blog της Αριστερής Συσπείρωσης με εμφανή την αγωνία για το μέλλον μας ως εργαζόμενοι και την ανάγκη τους να επιτεθούν στους υπόλοιπους και δη στα μέλη της ΑΡΣΥ, ορισμένες φορές και με βωμολοχίες. Αυτό δεν μας αρέσει. Όχι μόνο γιατί δεν μας αρέσει γενικώς να μας την πέφτουνε, όχι μόνο γιατί δεν μας αρέσει να μας την πέφτουνε άδικα, αλλά και γιατί δεν ξέρουμε πώς να αντιδράσουμε χωρίς να εξασκήσουμε λογοκρισία. Επειδή κρίνουμε ότι αυτές οι επιθέσεις θα ενταθούν όσο οι καιροί δυσκολεύουν παρακαλούμε τους συναδέλφους του πρώτου υστερόγραφου να μας βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των συναδέλφων του δευτέρου υστερόγραφου (πχ. με κατάθεση προτάσεων για τον τρόπο αντιμετώπισης του φαινομένου, πλην της λογοκρισίας).

ΥΓ (3). Εκκρεμεί ο απολογισμός των εκλογικών αποτελεσμάτων. Δεν το ξεχάσαμε, απλά όλα χρειάζονται τον χρόνο τους και ....αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι... 

14 σχόλια:

  1. Οικοδεσπότες μας
    1. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν σε έναν ανοιχτό δίαυλο οι βωμολόχοι και λοιποί "ψυχοπαθητικοί". Δυσκολότατη εξίσωση....Σκεφτείτε πάντως αν τους εξοργίζετε σε κάποιο βαθμό και σε κάποιες στιγμές με τη δική σας στάση ( πχ το να απαντάς σε προκλητικά σχόλια με ειρωνικά δικά σου...ε...)
    2. Στα πλαίσια της αναζήτησης αυτών απο μας που δυσκολεύονται περισσότερο οικονομικά, θεωρώ ότι α. δεν είναι και κομψό να "εκτεθούν" αυτοί συμπληρώνοντας την οποιαδήποτε αίτηση β. είναι λογικό ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν κατά τεκμήριο όσοι έχουν παιδιά. Πιστεύω λοιπόν ότι μπορείτε θεσμικά να εισηγηθείτε (ο Σύλλογος) προς Υπουργείο και Διοίκηση να καταβάλουν τμήμα ή και -μακάρι- όλη της μισθοδοσίας κατά προτεραιότητα σε αυτούς. Πριν κι από τους άλλους εργαζόμενους δηλαδή.
    3. Εκκρεμεί να μας ενημερώσετε πώς θα συμμετάσχουν στην επίσχεση - έστω και στην απειλή αυτής- Υπεύθυνοι και γιατροί. Και επείγει να το κάνετε και απόψε ει δυνατόν αφού η προθεσμία της υπογραφής στο κείμενο είναι μέχρι αύριο.
    4. Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει μόνο η εργατική νομοθεσία. Υπάρχει και η ποινική για θέματα κατάφωρης τυραννίας μας (ο νοών νοείτω). Τολμήστε να το σκεφτείτε έστω, ας τολμήσουμε να το σκεφτούμε.
    5. Τέλος εκκρεμεί (όχι με τόσο επείγον ίσως χαρακτήρα αλλά πάντως εκκρεμεί γιατί υπάρχει προφανώς τέτοια επιθυμία πολλών εργαζομένων) να πάρετε ξεκάθαρη θέση (και με κάλεσμα σε κινητοποίηση του κόσμου για θέματα κακών συναδέλφων όπως ενδεχομένως είναι γιατροί χωρίς ενδοιασμούς, ώστε να απομονωθούν και γιατί όχι να φύγουν και από τον ΟΚΑΝΑ).
    Θα χαρώ να διαβάσω συμφωνίες ή αντίλογό σας.
    c.e.s.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας τους δωσουμε ιδεεσ οτι η δουλεια γινεται και με 2 νοσηλευτες και εναν γιατρο ( προσωπικο ασφαλειας ) !!!!!! αν υπεγραψε ο υπουργός δεν εχει νοημα η επισχεση !!!! αν δεν υπεγραψε πρεπει να βρουμε διαυλο επικοινωνίας , να χτισουμε συμμαχιες και οχι να βγουμε στην κοντρα !!! εχουν τα καναλια τις εφημεριδες θα μας ξεσκισουν σε 2 μερες !!!!!! θα γραφουν ΤΕΡΑΤΑ , ψεματα φυσικα , αλλα τετοια ειπαν και ποιο μπροστα και εγιναν πιστευτα .θα λενε οτι για 2 μισθουσ δεν χορηγουμαι τουσ ασθενεισ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ !!!!!! ενω εχουμε το δικιο με το μέρος μας 8α μας παρουσιασουν παρτακιδες που δεν τους νοιαζει τιποτε αλλο εκτός απο τον μισθο τους !!!!!!! Αν βγουμε στην κοντρα θα χασουμε !!!!ολοι ειμαστε στην πεινα ,ασ συνεχισουμε τισ παραστασεισ διαμαρτυρίας και ας κοιταξουμε να παρουμε με το μέρος μας την κοινωνία . ο κοινωνικός αυτοματισμός ειναι πλεον τεράστιος και πολυ ευκολα θα στρέψουν τους πάντες εναντίον μας .ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α δεν πάμε καλά. έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, πεινάμε αλλά να καθήσουμε ήσυχα μην τους θυμώσουμε κιόλας.... Φίλε μου δουλεύεις και με ασθενείς εσύ;Με εξαρτημένους; Και τους μαθαίνεις σε παρρησία και διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους;Αλληλούια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και με τους μισθους το δικιο με το μερος μας ειχαμε αλλα τα καναλια και οι φυλαδες μας παρουσιαζαν σαν τα ρετιρε που ακομη και σημερα παιρνουν 3-4 χιλιαρικα μισθο και βαζουν και σε κίνδυνο τουσ ασ8ενεις !!!!! ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ δεν χρηζει σχολιασμου ,απλα εισε οφσαιντ !!!!!ΧΡΗΣΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Α! και όσο για το "2 νοσηλευτές και 1 γιατρός θα βγάζουν τη δουλειά ως προσωπικό ασφαλείας", θα περιμένουμε φυσικά τις διευκρινίσεις του Συλλόγου αλλά θεωρώ ότι ΔΕΝ θα γίνει έτσι γιατί δεν πρόκειται για απεργία για να μπαίνουν οι ίδιοι και οι ίδιοι (εφόσον δεν γίνεται αλλιώς) προσωπικό ασφαλείας. Εάν θα γίνει επίσχεση και αυτοί οι νοσηλευτές και γιατροί θα έχουν ΤΟ ΙΔΙΟ δικαίωμα να κάνουν επίσχεση (εφόσον το θέλουν φυσικά), έτσι δεν είναι; Άρα κάπως διαφορετικά θα πρέπει να ρυθμιστεί η θεραπεία των ασθενών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οφσάιντ; Δεν ασχολούμαι με μπάλα. Με θεραπείες ασχολούμαι. Και σου ξαναλέω. Αλίμονο αν άνθρωποι που ασχολούνται με τη θεραπεία εξαρτημένων ανθρώπων, δεν δύνανται οι ίδιοι να επιδείξουν σθένος και θάρρος. Αν ο φόβος σου για τις φυλλάδες είναι τόσο μεγάλος, συζήτησέ το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΕ καμια περιπτωση δεν μπορει και δεν πρεπει να μεινει ασθενής χωρίς φαρμακο !!!! προσωπικο ασφαλείας πρεπει να υπαρχει και θα υπαρχει .Αν δεν γίνει αυτο θα παρέμβει εισαγγελεας !!! χωρια που ειναι κατι τετοιο εντελώς ανηθικο .Ολοι εχουν το δικαιωμα στην επισχεση .αλλα ακομη και ολοι να κανουν επισχεση απο μια μοναδα θα πρεπει να υπαρχει γιατρός και νοσηλευτές για την χορήγηση !!!! Αλλο ειναι να εχεις σθένος και αλλο ειναι να αποφασισεις να αυτοκτονησεις !!!! Εγω καταθετω την αποψη μου , μην την σχολιάζεις προτεινε κατι εσυ , η πολυ απλα σχολιασε την αλλα προτεινε και κατι !!!!!! Χρηστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν είπε κανείς να μείνει ασθενής χωρίς φάρμακο. Θα μας πουν πώς θα γίνει η επίσχεση τεχνικά. Σχολίασα την άποψή σου να κάτσουμε στα αυγά μας για να μην θυμώσουν τα μεγάλα αφεντικά. Και πρότεινα! να μην ακούσουμε την άποψή σου και να συνεχίσουμε όπως αποφάσισαν και οι περισσότεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. δεν λεω να κατσουμε στα αυγα μας διαβασε το πρωτο σχολιο που εκανα !! καληνυχτα (εχουμε και δουλεια αυριο) χρηστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ορισμένες παραπομπές για την επίσχεση εργασίας
    Επειδή πολύ συζήτηση γίνεται ας ξέρουμε τουλάχιστον τι ισχύει γενικώς για να δούμε πως θα το προσαρμόσουμε στα δικά μας. Πάντως την επίσχεση δεν την κάνουμε για να τιμωρήσουμε τους "πελάτες" του καταστήματος αλλά το αφεντικό. Και κυρίως για να δώσουμε τη δυνατότητα στην πλειοψηφία των συναδέλφων που δεν θα εξυπηρετεί τα μέλη των προγραμμάτων να βρίσκεται στις κινητοποιήσεις που παράλληλα θα διοργανώνουμε. Αλλιώς δεν έχει νόημα...
    granma

    http://www.kepea.gr/aarticle.php?id=180

    http://www.inegsee.gr/userfiles/file/%CE%9C%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%B1%20%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82%20%CF%84%CE%BF%CF%85%20%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B8%CE%BF%CF%8D.pdf

    http://www.apnet.gr/menu-dikaiomata/menu_dik_ergas/6492-to-dikaiwma-sthn-episxesh-ergasias-oroi,-dikaiwmata,-arsh-kai-epidomata

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. granma θα ήθελα να σημειώσω κάτι πολύ συγκεριμένο και ξεκάθαρο. Επειδή υπάρχει προηγούμενο από τισ καταλήψεις (και όλοι το γνωρίζουμε), δεν θα πρέπει στην διαδικασία της επίσχεσης - αν γίνει - κάποιοι να την κοπανάνε από τις Μονάδες γιατί δεν είναι απαραίτητοι υποτίθεται για τους "πελάτες του καταστήματος" και κάποιοι (ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ...) να ονομάζονται προσωπικό ασφαλείας και να είναι σταθερά εκεί. Την στιγμή που ΟΛΟΙ έχουν δικαίωμα επίσχεσης (για να μην πούμε ότι ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ....ιατρονοσηλευτικό προσωπικό για να είμαστε ακριβείς..μπορεί να χουν και ακόμα πιο ισχυρό αφού τους χρωστάνε όχι μόνο 2 μηνιάτικα αλλά και επιδόματα 14 μηνών...ναι;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το φάρμακο στις μονάδες δεν ρέει άφθονο από μόνο του. Εκτός λοιπόν από νοσηλευτές και γιατρούς υπάρχουν και άλλοι (αναρωτηθήτε ποιοι) που φροντίζουν καθημερινά ώστε οι παραπάνω ειδικότητες να μπορούν να κάνουν την δουλειά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δε χρειάζεται να αναρωτηθεί κανείς! Προφανώς και ναι! Γι'αυτό και (ξανα) λέω : όλοι το ίδιο χρήσιμοι στη δουλειά, όλοι το ίδιο δίκαίωμα στην επισχεση.
    Συμφωνούμε φίλε ανώνυμε 3.50;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι;;;;;;δεν συμφωνείς;όχι όλοι επίσχεση;μόνο οι άλλοι (αναρωτηθείτε ποιοι) που φροντίζουν καθημερινα; οι γιατροί κι οι νοσηλευτές όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή