Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

«ΑΚΡΙΒΟΙ ΣΤΑ ΠΙΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΦΤΗΝΟΙ ΣΤ’ ΑΛΕΥΡΙ»


…λέει η λαϊκή σοφία…
 Και ενώ γίνεται της κακομοίρας, εμείς ασχολούμαστε με σαχλαμάρες. ’Οπου σαχλαμάρες δεν είναι, καθόλου, οι εκλογές του συλλόγου. Τουναντίον – σαχλαμάρες (κι ο χαρακτηρισμός είναι ο πιο ήπιος που θα μπορούσε κάποιος να χρησιμοποιήσει) είναι οι προσπάθειες συγκεκριμένης παράταξης (ή ανθρώπου;) να δυναμιτίσει τη διαδικασία των εκλογών.
Είναι σαφές πως βρισκόμαστε σ’ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, μάλλον το πιο κρίσιμο στη μέχρι σήμερα πορεία του ΟΚΑΝΑ. Τους επόμενους μήνες θα κριθεί η δουλειά μας, το δικαίωμα των εξαρτημένων στη θεραπεία καθώς και το είδος της θεραπείας αυτής. Και είναι ξεκάθαρο πως δεν χρειαζόμαστε  μόνον επιχειρήματα αλλά και μια δυνατή, συλλογική προσπάθεια για ν’ ακουστούμε και να παλέψουμε την άποψή μας. Χρειαζόμαστε έναν ισχυρό σύλλογο, όπου όλοι θα συμμετέχουν, θ’ αποφασίζουν και θα υλοποιούν τις αποφάσεις. Μια συλλογικότητα που οι «ιθύνοντες» θα είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν. Γι’ αυτό πρέπει να συμμετέχουμε όλοι (όχι μόνον στην ψηφοφορία αλλά – πολύ περισσότερο – μετά), γι’ αυτό πρέπει, τη Δευτέρα κιόλας, το νέο ΔΣ, να συζητήσει για τις επόμενες κινήσεις μας. Η σχοινοτενής συζήτηση «επί της διαδικασίας» όταν "μας συμφέρει" και η απαξίωση της ίδιας διαδικασίας όταν "δε μας συμφέρει" πρέπει να τελειώσει άμεσα.

ΤΑ ΤΗΣ «ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ»…
1.    Δεν μπορούμε να πληρωθούμε, ακόμα (;), μια που η εγκύκλιος Σταικούρα που έφερε ως δώρο η υφυπουργός στον ΟΚΑΝΑ και επιτρέπει την εκταμίευση ποσοστού του προϋπολογισμού χωρίς το σύνολο των γραφειοκρατικών διαδικασιών δεν αφορά τα ΝΠΙΔ. Μας δουλεύουνε; (ρητορική ερώτηση…). Υποτίθεται πως τώρα «τρέχει» πιο γρήγορα η «κανονική» διαδικασία, κι έτσι –κάποτε – ίσως ως τα τέλη του μήνα – να πληρωθούμε…
2.    Όσον αφορά τον προϋπολογισμό, η υφυπουργός δεν εννοούσε ότι θα είναι «για έξι μήνες», αλλά ότι «σε έξι μήνες θα επανεκτιμηθεί εάν φτάνουν» - κι έχει ο Θεός… . Μας δουλεύουνε; (ρητορική ερώτηση δεύτερη…).
3.    Για το ΕΣΠΑ των φυλακών, και η σημερινή συνάντηση με την υφυπουργό δεν έβγαλε «είδηση». Παραμένει η διακηρυγμένη απόφαση του υπουργείου να στηρίξει το πρόγραμμα – αλλά με «χρηστή διοίκηση και διαφάνεια». (Ας μη γινόμαστε κουραστικοί με τα ρητορικά ερωτήματα…)
4.    Πολλά και τα ζητήματα για την Επιστημονική Επιτροπή – και στενά συνδεδεμένα με τα παραπάνω της βιωσιμότητας και της κατεύθυνσης του ΟΚΑΝΑ: η εγκύκλιος της Διεύθυνσης Εφαρμογών θέτει την ανάγκη να επανεκτιμηθούν  (προφανώς συλλογικά κι όχι από τους υπευθύνους των μονάδων) τα ζητήματα της «θεραπείας» και της «συγκράτησης» στα προγράμματα. Η απορρόφηση της λίστας «φράκαρε» και πάλι. Κι αντί να ανοίγουν δομές, μέσα στη βδομάδα κλείνει μία: η μονάδα του Περιστερίου – «παράπλευρη απώλεια» του λουκέτου στο ΙΚΑ αλλά και της χρόνιας αδιαφορίας της διοίκησης να επιλύσει το κτιριακό πρόβλημα. Το εθνικό σχέδιο δράσης ετοιμάζεται; Ετοιμάστηκε;

…ΚΑΙ ΟΙ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ…


Η Ενωτική Συνεργασία (ή ο Μ. Λαζαρής αυτοβούλως; Μην πάρουμε και το συνδυασμό στο λαιμό μας, μέρες που ‘ναι…) εμφανίζεται μέχρι και την Τετάρτη θεματοφύλακας του καταστατικού και των διαδικασιών του Συλλόγου: θέτει θέμα απαρτίας στη συνέλευση της Δευτέρας, με αποτέλεσμα την αναβολή των εκλογών, επειδή δεν αναγνωρίζει τη συμφωνία όλων των παρατάξεων και της τοπικής συνέλευσης που είχε προηγηθεί. Την Τετάρτη, λοιπόν, στη νέα – και τελική – συνέλευση, θέτει θέμα για τον οικονομικό απολογισμό των ετών 2003 ως 2009 (!), το οποίο συζητιέται επί μακρόν,, για να φτάσει η συνέλευση να συζητήσει τον πολιτικό απολογισμό αυτής της εξαιρετικά κρίσιμης περιόδου μετά από δύο αναβολές και 3 ώρες – παρουσία 20 ατόμων…. Βέβαια, η ευθύνη είναι συλλογική: δε φταίει μόνον αυτός που απαξιώνει και διαλύει τις διαδικασίες (με πρόσχημα την τήρηση του καταστατικού), φταίνε κι αυτοί που τον αφήνουν – παρόντες και σοκαρισμένοι ή απόντες. Τελειώνει η συνέλευση, εκλέγεται η εφορευτική επιτροπή, προχωρά η διαδικασία. Όχι ομαλά – γιατί την επομένη, ημέρα Πέμπτη, ο Μ. Λαζαρής ζητά να παραταθεί η προθεσμία για τις υποψηφιότητες πέραν της Παρασκευής (που είναι το όριο που βάζει ο νόμος και το καταστατικό του Συλλόγου). Τι απέγινε ο σεβασμός στις διαδικασίες; (όπως λέει ο λαός «του ζουρλού το σκοινί μονό δε φτάνει – διπλό φτάνει και περισσεύει»!) Η κεντρική εφορευτική αποφασίζει το αυτονόητο, την εφαρμογή του καταστατικού. Την Παρασκευή ο ίδιος καταθέτει ένσταση, όπου ζητά -ξανά- τη μη εφαρμογή του καταστατικού και την παράταση. Η εφορευτική  ξανααποφασίζει το αυτονόητο. Οι υπόλοιποι (και από την Ενωτική Συνεργασία) καταθέτουν κανονικά τις υποψηφιότητες, και σήμερα (Δευτέρα, 10:30πμ) κατατίθεται η υποψηφιότητα του Μ. Λαζαρή κι άλλων 4 («νέων αφίξεων»;) – μόλις (!) 3 μέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας. Η  εφορευτική  ξανααποφασίζει το αυτονόητο, την τήρηση των διαδικασιών που έχουν οριστεί με βάση το καταστατικό. Θα συνεχιστεί αυτό το παιχνιδάκι ή θα σοβαρευτούμε για να μπορέσουμε ν’ ασχοληθούμε με τίποτα άλλο; 

10 σχόλια:

  1. 20 άτομα θα ψηφίσουν και στις εκλογές (άντε κι οι υποψήφιοι και το σόι τους...). Και μετά, αργά ή γρήγορα, θα ψοφήσουν ό,τι απέμεινε από το φάντασμα της αξιοπρέπειάς μας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κλείνει το Περιστέρι; και πού πάει τώρα;στο Κάτω Παρτάλι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. της κοντής τσαπού τις φταίνε οι τριχες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kαι εγω ζηταω να γίνω ΥΠΟΥΡΓΟΣ ! Μην χαλάσετε το χατίρι του ΔΟΜΕΣΤΙΧΟΥ 'ΚΑΙ ΧΑΣΕΙ ΗΒΕΛΟΝΙΑ ΒΕΛΟΝΙ'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελικά πού πάει αυτό το Περιστέρι;στο Hotel Attica;
    Υ.Γ μας κατέστρεψαν οι Δομέστιχοι στο Μαντζικέρτ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποιο μήνα θα πληρωθουμε?Αυτόν που δεν έχει Σάββατο?Ενδιαφερει καποιον απο τους 150 εργαζομενους που δεν ειναι στα ΕΣΠΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. θα αρχίσει να ενδιαφέρει (τους αληταράδες) αν κάνουμε δική μας οργάνωση : "ΟΚΑΝΑ εξωτερικού" (έξω από τα ΕΣΠΑ....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://tvxs.gr/news/internet-mme/psyxografima-ton-trols
    (καλά ρε παιδιά, δε βαριέστε ποτέ;;;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ώστε αυτοί που καταθέτουν τα συναισθήματά τους και αρκετές φορές ΚΑΙ σοβαρές σκέψεις και προβληματισμούς, είναι...πώς το είπες;τρολ;;;;εσύ πάντως είσαι γκολ!για λύπηση!
    μην καις φαιά ουσία και διαβάζεις τρολ.διάβαζε για τον Σολομώντα (μην μπλέξεις με την σολωμονική μόνο....είναι επικίνδυνη..).

    ΑπάντησηΔιαγραφή