Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ 05.02.14

Ήρθε, λοιπόν, η επίσημη επιβεβαίωση: Ο προϋπολογισμός περικόπτεται - (για την ώρα, μόνον) κατά 300.000 ευρώ. (http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%99%CE%A1%CE%A4%CE%98-%CE%A73%CE%A8)

Συμπεράσματα (κατά σειρά σπουδαιότητας):
1. Το μέλλον διαγράφεται σκοτεινό,  μια που "ο ΟΚΑΝΑ - είπε ο αντιπρόεδρος του ΔΣ- χρειάζεται 2,8 εκατομμύρια το μήνα για να λειτουργεί"   και ο ελλειμματικός προϋπολογισμός φάνηκε στον υπουργό μας να 'χει και περιθώρια μειώσεων.
2. Η διαδικασία της εκταμίευσης (και πληρωμής μας) ξεκινά από την αρχή - κι αυτό, όπως τουλάχιστον μας τα 'χαν πει την προηγούμενη εβδομάδα, απαιτεί με τους "συνήθεις" ρυθμούς ενάμιση μήνα.
3.Δεν το θεωρούμε νέο, αλλά δε μπορούμε και να μην το σημειώσουμε: η αξιοπιστία της υφυπουργού - αυτής, ντε, που είχε δεσμευτεί δημόσια μόλις πριν έξι μέρες ότι "δεν πρόκειται να μειωθεί ούτε ευρώ ο προϋπολογισμός" -   υπέστη νέο ...πλήγμα. Προφανώς, την ίδια αξία έχουν κι οι υπόλοιπες διαβεβαιώσεις της.

Γι' αυτό, κάνουμε αύριο στάση εργασίας (11:00 - 15:00) και μαζευόμαστε στα κεντρικά για να πάμε στο υπουργείο.

ΥΓ: Έχει σημασία να είμαστε ρεαλιστές. Δεν μας "βγάζει μακριά" να πιστεύουμε πως είναι δυνατόν να 'ναι γύρω - γύρω Δευτέρα και μεις στη μέση να 'χουμε Κυριακή - όσο κι αν, ως ψυχολογικός μηχανισμός, είναι κατανοητό... Δεν είμαστε όμως απαισιόδοξοι - κάθε άλλο. Ακριβώς επειδή πιστεύουμε ότι τα πράγματα μπορούν ν' αλλάξουν προς το καλύτερο αν κινηθούμε, γι' αυτό και επιμένουμε. 

4 σχόλια:

  1. ΞΑΝΑΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ
    Κι άλλα ...χαμένα ευρώ στον ΟΚΑΝΑ! Τι καταγγέλλει η υφυπουργός Υγείας
    http://www.iatropedia.gr/articles/read/6036

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αφού βρίσκει να τα κάνει....δύσκολο είναι τα βάλει κανείς με τον αρχιξεφτιλισμένο όπως τον κατάντησαν όλοι ΟΚΑΝΑ;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. να μιλάμε με ειλικρίνεια;τα πράγματα ΠΡΕΠΕΙ να αλλάηουν προς το καλύτερο.αλλά τι σημαίνει πραγματικά αυτό;ας προβληματιστούμε επιτέλους σοβαρά για την ταυτότητα του ΟΚΑΝΑ.ο ΟΚΑΝΑ φτιάχτηκε για να προσφέρει ειδική θεραπεία και στην πραγματικότητα δεν έχει επιστημονική ταυτότητα.αν μη τι άλλο δεν έχει επιστημονικό κύρος.όποιος διαφωνεί, ας σκεφτεί για λίγο ποια είναι η εκτίμηση και η άποψη που τρέφουν προς τον ΟΚΑΝΑ τα νοσοκομεία και άλλες δομές.Λοιπόν έτσι θέλουμε και την συνέχεια;ή νομίζουμε ότι αν δεν αλλάξει αυτό, θα χουν μεγάλη σημασία τα άλλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www.moh.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/2202-kyria-shmeia-ths-synenteykshs-typoy-ths-yfypoyrgoy-ygeias-k-zettas-makrh

    Ουάου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή