Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ 04.03.2013



Οι «δυναμικές κινητοποιήσεις» που επιχειρήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, δεν μας «βγήκαν» τόσο δυναμικές όσο θα θέλαμε. Στο μεταξύ τα νεότερα έχουν ως εξής:
Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, το ΔΣ του Συλλόγου παρευρέθηκε σε συνάντηση που διοργάνωσε το ΚΚΕ στη βουλή, εν όψει του «Κώδικα Εξαρτησιογόνων Ουσιών», που αναμένεται να κατατεθεί προς συζήτηση και ψήφιση αυτή την εβδομάδα. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι των διοικήσεων του ΚΕΘΕΑ και του 18 άνω, οι Σύλλογοι Εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ, του ΨΝΑ (18 άνω) και των Κέντρων Πρόληψης, Σύλλογοι Γονέων από το 18 και το ΚΕΘΕΑ, ενώ από το ΚΚΕ η Παπαρήγα, οι βουλευτές Σοφιανός και Καρατζά και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, που έκανε και την αρχική εισήγηση.  Δε θα μπω σε λεπτομέρειες σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν. Πάντως πολλά από αυτά δεν ήταν καθόλου ευνοϊκά για τον ΟΚΑΝΑ και τα Προγράμματα Υποκατάστασης. Από πλευράς ΚΚΕ πάντως παραδέχτηκαν
ότι, ενώ παλαιότερα ήταν τελείως αντίθετοι με την υποκατάσταση, τώρα έχουν πειστεί ότι χρειάζεται για κάποιες ομάδες εξαρτημένων. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων των Κέντρων Πρόληψης και του ΚΕΘΕΑ (σε αντίθεση με την πρόεδρο του σωματείου του ΨΝΑ) κράτησαν καλή στάση, με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ να τονίζει ότι οι κυβερνήσεις μας βάζουν τα τελευταία χρόνια να τσακωνόμαστε μεταξύ μας για την όλο και λιγότερη χρηματοδότηση (όπως άλλωστε και οι διοικήσεις μας).
Εχθές, θυροκολλήθηκε στην πρόεδρο κλήση που αφορά στη μη καταβολή των χρημάτων του ΤΑΣΕΟ. Πρόκειται για τη διαδικασία που έχει ξεκινήσει από την Επιθεώρηση Εργασίας. Από ότι φαίνεται η πρόεδρος αιφνιδιάστηκε, γιατί δεν το περίμενε…
Η πρόεδρος ενημέρωσε το σύλλογο ότι στις 15 Μαρτίου έχει κανονίσει συνάντηση με το Στουρνάρα. Θα θέσει δύο βασικά ζητήματα: τον προϋπολογισμό του ΟΚΑΝΑ και το θέμα του Γενικού Λογιστηρίου. Αν δεν πάρει θετικές απαντήσεις και δεσμεύσεις…. (τι νομίζετε ότι θα γίνει;) θα παραιτηθεί!
Στο μεταξύ, 2 (λέμε τώρα) είναι τα φλέγοντα ζητήματα που μας απασχολούν:
  •   Ενιαίο Μισθολόγιο. Όσοι δεν το πίστευαν… το έπαθαν! (Ακούστηκε ότι υπήρξε θρήνος και οδυρμός αλλά και κάποιοι που πίστευαν ότι τους κάνουν πλάκα). Και για να είμαστε ξεκάθαροι: στο εξής ο μισθός μας θα είναι αυτός που πήραμε την Παρασκευή, δεν έχει γίνει κανένα λάθος ούτε επίκειται κάποια τροποποίηση. Ωστόσο και σε αυτό το πλαίσιο υπάρχουν επιμέρους ζητήματα που μπορούμε να παλέψουμε, όπως το θέμα των γιατρών και την εξομοίωση των αμοιβών τους με αυτές των γιατρών του ΕΣΥ, το θέμα του ανθυγιεινού επιδόματος των νοσηλευτών. Οι γιατροί συναντιούνται αύριο Τρίτη για το θέμα αυτό.
  •      Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Η προθεσμία που είχε ζητήσει η πρόεδρος από τον εισαγγελέα, προκειμένου να μαζέψει τα στοιχεία, εκπνέει αυτές τις ημέρες. Η διοίκηση φαίνεται αποφασισμένη να αποστείλει τα στοιχεία μετά το πέρας της προθεσμίας, αφού το θέμα δεν έχει στο μεταξύ λυθεί με άλλο τρόπο. (Όσοι πίστεψαν στις καλές προθέσεις της διοίκησης και θεώρησαν ότι το θέμα θα λυθεί απατήθηκαν οικτρά…) Στην τελευταία συνάντηση που είχε το ΔΣ με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνοι έδειξαν προθυμία να κατεβάσει ο ΣΥΡΙΖΑ σχετική νομοθετική ρύθμιση, εφόσον η κυβέρνηση (λέει ότι) φοβάται τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Οπότε, χρειάζεται άμεσα να ξανακάνουμε επαφή με το ΣΥΡΙΖΑ. (Άλλη μία απόδειξη του ότι αν εμείς δεν κινητοποιηθούμε, λύση δεν θα μας δώσει καμία διοίκηση).
  •   Αυτή την εβδομάδα θα κατατεθούν τα ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην ένταξη μας στο Ενιαίο Μισθολόγιο.


Σε μία προσπάθεια να σηκώσουμε το κεφάλι στις τόσες σφαλιάρες που τρώμε προγραμματίζονται επισκέψεις σε μονάδες για την κινητοποίηση του κόσμου ως εξής:
Τετάρτη 06/03: Γουδή
Πέμπτη 07/03: Αγία Όλγα και ΚΑΤ
Δευτέρα 11/03: Τζάνειο και Μεταξά
Τρίτη 12/03: Ευαγγελισμός και Αλεξάνδρα
Τετάρτη 13/03: Σισμανόγλειο και Φλέμινγκ
Πέμπτη 14/03: Τοπική Συνέλευση Αθήνας
Παράλληλα τα (σωστά) πανό είναι έτοιμα και από αύριο θα πάνε στις μονάδες ενώ ετοιμάζεται και αφίσα.
Με τις υγείες μας…

2 σχόλια:

  1. Ούτε τα πανό δεν έχουν έρθει στις Μονάδες....Για διάθεση σοβαρών κινητοποιήσεων ούτε λόγος (εννοώ από τους εργαζόμενους, για να μην κατηγορούμε συνέχεια τους συνδικαλιστές....).
    Φαίνεται να πηγαίνουμε ολοταχώς στον πάτο.... Ανάμεσα σε πολλούς απο μας συζητιέται ανοιχτά πια ότι και μπορεί και να τελειώνουν τα ψωμιά του ΟΚΑΝΑ και μαζί και τα δικά μας....αλλά λέγεται εντελώς μοιρολατρικά...
    ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι γιατροί θα δώσουν τον αγώνα τους έστω και για την τιμή των όπλων;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή