Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ


Α. Σήμερα, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση στη Βουλή του Δ.Σ. του Σωματείου με τον αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Δραγασάκη. Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κα. Κατριβάνου και κ. Μαντάς καθώς και εκπρόσωποι από τον  τομέα υγείας και δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

·         Προϋπολογισμός και βιωσιμότητα του ΟΚΑΝΑ:

Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη αυτό το θέμα εντάσσεται στη γενικότερη κατάρρευση του κοινωνικού κράτους. Κατά την εκτίμηση του χρειάζεται να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και βαρύτητα στο ζήτημα των χρεών του οργανισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε να καταθέσει και γραπτή ερώτηση στη Βουλή αλλά και επίκαιρη ερώτηση.

·         Γενικό Λογιστήριο του Κράτους:

Η άποψη του κ. Δραγασάκη είναι ότι η περίπτωση μας χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος και να ζητηθούν αναδρομικά δεδουλευμένα και από άλλους εργαζόμενους. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξετάσει τα δεδομένα για τη νομοθετική ρύθμιση του θέματος από την πλευρά του. Πριν όμως τη νομοθετική ρύθμιση  κρίνουν ότι θα πρέπει να κατατεθεί ερώτηση επί του θέματος στη Βουλή.

·         Γιατροί:

Με αυτό το θέμα αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως γιατί οι γιατροί του ΟΚΑΝΑ, σε αντίθεση με τους γιατρούς του ΕΣΥ, έχουν δικαίωμα να διατηρούν ιδιωτικά ιατρεία. Δεν επιθυμούν να σηκώσουν οι ίδιοι το θέμα, γιατί ανησυχούν ότι θα θεωρηθεί ότι εμπλέκονται με κάποιο συντεχνιακό ζήτημα. Ωστόσο, ξεκαθάρισαν ότι δεν θα είναι αντίθετοι στην περίπτωση που το Υπουργείο επιχειρήσει να διευθετήσει το θέμα σε κάποιο νομοσχέδιο.

Γενικότερα ο κ. Δραγασάκης εξέφρασε την άποψη ότι δεν αρκεί να έχουμε δίκιο για να κερδίσουμε, καθώς ζούμε σε μία περίοδο ανορθολογισμού.  Τόνισε ότι χρειάζεται από μέρους μας να οργανώσουμε ένα στρατηγικό σχεδιασμό και να συνάψουμε ένα ευρύτερο κοινωνικό μέτωπο υπεράσπισης του ΟΚΑΝΑ. Να κινητοποιήσουμε τους ασθενείς των προγραμμάτων και τις οικογένειες τους και να οργανώσουμε ένα κοινό μέτωπο με τα όμορα σωματεία.

Β. εκτός από τα όμορα σωματεία τη συμπαράσταση τους μας έχει μέχρι στιγμής εκφράσει και το σωματείο των εργαζομένων στο ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, του οποίου ο πρόεδρος Αντ. Σταματόπουλος μαζί με τέσσερις ακόμα συνδικαλιστές, μας επισκέφθηκε στο χώρο της κατάληψης όπου δήλωσαν ότι στηρίζουν τον αγώνα μας θεωρώντας ότι αποτελεί κομμάτι των μεγάλων αγώνων που έχουν γίνει και πρέπει να δοθούν για την ανατροπή των μνημονίων και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Γ. Κατάληψη ξεκίνησε και στη Θεσσαλονίκη!
Με απόφαση της τοπικής συνέλευσης ξεκίνησε σήμερα κατάληψη στο κτίριο της Αναγεννήσεως στη Θεσσαλονίκη. Η κατάληψη θα συνεχιστεί από την Τρίτη, ενώ για την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί συνέντευξη τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου