Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ 26.02.2013



 Στο χθεσινό (πολύ) πρωινό ραντεβού, που είχε συμφωνηθεί στην τοπική συνέλευση της Αθήνας από την προηγούμενη Πέμπτη, ανταποκρίθηκαν κάποιοι συνάδελφοι - δυστυχώς όμως όχι αρκετοί ώστε να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις δυναμικές, όπως  είχαμε σχεδιάσει. Έτσι, τελικά έγινε μία ανοιχτή συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων και, στη συνέχεια, παράσταση έξω από το υπουργείο υγείας και συνάντηση με τη διευθύντρια του γραφείου της υφυπουργού κας Σκοπούλη.
Η συζήτηση που έγινε στο αμφιθέατρο είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ξεπερνώντας το μούδιασμα όλων των παρευρισκομένων για την μη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων, συζητήσαμε τους λόγους για τους οποίους οι συνάδελφοι μας δεν συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, παρά την κρισιμότητα της κατάστασης. Προφανώς δεν επαρκεί ως απάντηση ότι οι μέρες ήταν …δύσκολες λόγω των burn out (!). Ούτε η πραγματικότητα της καθημερινότητας στις μονάδες, παρά τις δυσκολίες που φέρνει στη συμμετοχή των εργαζόμενων: κατακερματισμός του προσωπικού, μεγάλη επιβάρυνση των υπολοίπων όταν κάποιοι λείπουν (μια που όχι απλώς δεν περισσεύει κάποιος αλλά, αντίθετα, λείπουν πολλοί…), διασπορά των δομών σε όλο το λεκανοπέδιο. Ωστόσο, οι βαθύτερες αιτίες θα πρέπει να αναζητηθούν αλλού:

ü  Στο φόβο και την αναμενόμενη, αντανακλαστική σχεδόν,  αντίδραση των ανθρώπων να κλείνονται στον εαυτό τους και τον μικρόκοσμό τους μπροστά σε καταστάσεις που αισθάνονται πως δεν ελέγχουν – ως εάν η άρνηση να μπορούσε να εξαφανίσει τον οδοστρωτήρα…

ü  Στην απαξίωση, στα μάτια πολλών, των διαδικασιών του Συλλόγου  - μια κατάσταση για την οποία (αν την εξετάσουμε με σοβαρότητα και όχι με την «ανετιά» αυτών που προσπαθούν να καλύψουν το φόβο ή τον καιροσκοπισμό ή την αδιαφορία τους πίσω από την καταγγελία των συνδικαλιστών «που είναι όλοι καρεκλοκένταυροι και βολεμένοι») ευθύνη έχουν, σαφώς, όχι μόνον οι «μη συμμετέχοντες» αλλά και όσοι εμπλέκονται. Σίγουρα υπάρχει σε πολλούς η νοοτροπία της «ανάθεσης»: «εγώ σε ψηφίζω, κι εσύ οφείλεις να ασχολείσαι – ενόσω εγώ κοιτάζω τη δουλίτσα μου». Από την άλλη μεριά, να αναφέρουμε και μακρές περιόδους όπου δεν συγκαλείτο συνέλευση, αποφάσεις γενικών συνελεύσεων που ουδέποτε υλοποιήθηκαν λόγω αντιλήψεων συγκεκριμένων συνδικαλιστών που αντιλαμβάνονται προσωποκεντρικά την δράση τους στο ΔΣ, την ελλειπή λειτουργία της Επιστημονικής Επιτροπής και πολλών τοπικών συμβουλίων, την απουσία του ΔΣ από τις μονάδες της περιφέρειας κοκ. 

Η συζήτηση επεκτάθηκε και τέθηκαν θέματα αλλαγής της λειτουργίας του συλλόγου και της εκλογής του Δ.Σ. του, ώστε να εξασφαλίζεται η μεγαλύτερη δυνατή  συμμετοχή. Αναδείχθηκε, και πάλι, η ανάγκη αύξησης του αριθμού των μελών του ΔΣ – όπως και η ανάγκη εμπλοκής νέων ανθρώπων στις διαδικασίες. Συζητήθηκαν απόψεις όπως η μετάβαση του Δ.Σ. σε ένα μικτό σχήμα στο οποίο εκτός των εκλεγμένων αντιπροσώπων θα συμμετέχουν και κληρωτά μέλη 
ή μέλη που θα ψηφίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα από τη γενική συνέλευση, η ανάδειξη αντιπροσώπου στη συνέλευση από την κάθε μονάδα, ο οποίος δεν θα είναι μόνιμος αλλά διαφορετικός κάθε φορά, η δυνατότητα άμεσης ανάκλησης από τη συνέλευση οποιουδήποτε μέλους της Διοίκησης του Συλλόγου κοκ

ü   Σημαντικός, όμως, παράγοντας, που οδηγεί σε τέτοιου είδους στάσεις, φαίνεται να είναι και το γεγονός ότι ίσως πολλοί συνάδελφοι δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της κατάστασης για τον ΟΚΑΝΑ και για όλους εμάς τους εργαζόμενους σε αυτόν. Όντως, είναι δύσκολο  να πιστέψουμε  ότι ο Οργανισμός  κινδυνεύει με «λουκέτο». Όμως, η κατάσταση είναι τραγική. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα πιο πρόσφατα:

1.    οι μονάδες λειτουργούν σχεδόν χωρίς ουροληψίες καθώς δεν υπάρχουν αντιδραστήρια – με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των ασθενών
2.    τα προβλήματα στην προμήθεια υποκατάστατων έχουν πλέον παγιωθεί, με αποτέλεσμα τη διαρκή ανησυχία για το αν θα έρθει η επόμενη παραλαβή, πότε θα έρθει, και (στην περίπτωση της βουπρενορφίνης) τι θα περιέχει. Τα αποθέματα μεθαδόνης βρίσκονται «στο κόκκινο» - σε τέτοιο βαθμό που σε κάποιες μονάδες προχώρησαν σε οριζόντια μείωση της χορηγούμενης ποσότητας  κατά 10% (η αντιστοιχία είναι θλιβερή αν σκεφτούμε πως με οριζόντιες περικοπές κατά 10% ξεκίνησαν και οι μειώσεις στους μισθούς μας το 2010)
3.    το μηχάνημα διενέργειας ιολογικών εξετάσεων κατασχέθηκε από τη ΜΑΒΥ
4.    εμβολιασμοί δεν γίνονται λόγω μη ύπαρξης επαρκών εμβολίων
5.    η κινητή μονάδα εξακολουθεί να μην λειτουργεί καθώς δεν υπάρχουν χρήματα για την ασφάλιση του ασθενοφόρου
6.    δεν υπάρχουν μελάνια για εκτυπωτές και fax, αναλώσιμα υλικά… χαρτί υγείας και σαπούνι!
7.    η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ χρωστά τα λεφτά που μας παρακρατά στο ΙΚΑ (θυμίζουμε ότι όταν είχε έρθει η σημερινή Πρόεδρος εγκαλούσε το Σωματείο γιατί κατά τη γνώμη της δεν είχε διαμαρτυρηθεί αρκούντως που η προηγούμενη Διοίκηση χρωστούσε στο ΙΚΑ), στο ΤΑΣΕΟ, στο Σωματείο και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (για όσους συναδέλφους έχουν πάρει δάνεια). Πρόκειται για υπεξαίρεση και κλοπή δικών μας χρημάτων κάτι για το οποίο το ΔΣ μέχρις στιγμής δεν φαίνεται να έχει κάνει κάτι...

Ο προϋπολογισμός του ΟΚΑΝΑ παραμένει στα 18 εκ. ευρώ, το οποίο θα μειωθεί κατά 10%, αφού το υπουργείο θα περικόψει οριζόντια τα έξοδα του κατά 10%, την ίδια στιγμή που μόνο η μισθοδοσία μας, μετά την εφαρμογή του ενιαίου, φτάνει τα 17 εκ. (χωρίς την αμοιβή των συναδέλφων με μπλοκάκι ούτε τις αμοιβές των συναδέλφων φύλαξης και καθαριότητας) (!) Σύμφωνα με υπολογισμούς των εργαζομένων στις οικονομικές υπηρεσίες του οργανισμού, στην καλύτερη περίπτωση ο προϋπολογισμός θα «κρατήσει» τον ΟΚΑΝΑ μέχρι το Μάιο!!!

Σε γενικές γραμμές η συζήτηση ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα καθώς δεν στάθηκε στη «γκρίνια» για τη μη συμμετοχή αλλά επεκτάθηκε στην αυτοκριτική, την συζήτηση των αιτιών και την αναζήτηση λύσεων. Οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες, διαφορετικές από αυτές που έχουμε συνηθίσει εδώ και πολλά χρόνια και οι παραδοσιακοί τρόποι φαίνεται πως δεν αρκούν για την αντιμετώπιση τους. Ο μονόδρομος δεν βρίσκεται στα νεοφιλελεύθερα μέτρα αλλά στην αναγκαιότητα να αναζητήσουμε νέους (ή και να ξαναεφαρμόσουμε παλιότερους και ξεχασμένους) τρόπους για να ταρακουνήσουμε συνειδήσεις και να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά.

Στη συνέχεια, έγινε παράσταση έξω από το υπουργείο και συνάντηση με τη διευθύντρια του γραφείου της υφυπουργού κας Σκοπούλη. Εκεί, όπως ίσως θα περίμενε κανείς, δεν μάθαμε τίποτα καινούριο ούτε είχαμε κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Η διευθύντρια, που ανέλαβε καθήκοντα τον Ιανουάριο, δεν ήταν πολύ ενήμερη (???) για την ουσία των προβλημάτων μας, για τα οποία έδειξε …αμέριστη κατανόηση και δεσμεύτηκε να ζητήσει συνάντηση με την ίδια την υφυπουργό. Φάνηκε, ωστόσο, να είναι ενήμερη για τις σχέσεις μεταξύ προέδρου και υφυπουργού. Αντί οποιασδήποτε συζήτησης για το στραγγαλισμό του ΟΚΑΝΑ από τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης, αναφέρθηκε σε ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ που έχει αναλάβει να υλοποιήσει ο Οργανισμός (μία φιέστα κατά των ναρκωτικών που κοστίζει 3,5 εκατομμύρια ευρώ!!!!!!!!!!!!!! -  να δούμε πως θα γίνει η νέα μοιρασιά μεταξύ των γνωστών αγνώστων και πάλι) και μας εγκάλεσε να αντισταθούμε σε τέτοιου είδους σπατάλες «μια και αντιμετωπίζουμε τόσο μεγάλα οικονομικά προβλήματα». Επίσης, στην πόρτα της εξόδου, μας κάλεσε να πάρουμε θέση στο θέμα του διορισμού του Γενικού Διευθυντή (για όσους δεν γνωρίζουν η θητεία του Γενικού Διευθυντή έχει λήξει και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για το διορισμό νέου, ενώ και ο κ. Πλατανιάς διεκδικεί εκ νέου τη θέση) αφήνοντας αιχμές προς το πρόσωπο του (πόσα θαυμαστικά, πλέον, να προσθέσει κι ο συντάκτης;)

Είναι σαφές ότι η ελπίδα για τη συνέχιση της λειτουργίας του ΟΚΑΝΑ, δηλαδή τη δουλειά μας και τη θεραπεία των ασθενών,  βρίσκεται στα χέρια μας – σε κανένα υπουργείο, σε κανένα παράγοντα και σε καμιά διοίκηση δεν μπορούμε να το αναθέσουμε. 

26 σχόλια:

  1. Εντάξει....Συνεχίστε όσοι ξέρετε κάτι περισσότερο, να μιλάτε για γνωστούς Αγνώστους...δήθεν..Για να ξεκινήσει η αλλαγή δηλαδή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αγαπητέ(-ή) συνάδελφε(-ισσα),
    αυτή η ιστορία περί κάποιων που ξέρουν και δεν μαρτυράνε και κάποιων που δεν ξέρουν και εγκαλούν τους προηγούμενους, είναι τόσο παλιά όσο και γελοία.
    Όλοι ξέρουν ποιοι είναι οι "γνωστοί άγνωστοι" (για αυτό άλλωστε αποκαλούνται γνωστοί άγνωστοι και όχι σκέτα άγνωστοι). Άλλωστε μετά από πίεση της Αριστερής Συσπείρωσης ζητήθηκε από το ΔΣ του Συλλόγου η λίστα με τις αμοιβές των ΕΣΠΑ, η οποία πλέον βρίσκεται στη διάθεση όποιου συναδέλφου θέλει με τα ακριβή ονοματεπώνυμα των "επωφελουμένων".
    Η Αριστερή Συσπείρωση είναι υπέρ της διαφάνειας (δεν χρειάζεται επ΄αυτού κανενός είδους διαπιστευτήρια) αλλά εναντίον του διασυρμού οποιουδήποτε, ακόμη και των γνωστών αγνώστων. Δεν αποκρύβουμε τίποτε: ούτε αυτούς που σε όλες τις Διοικήσεις υπήρξαν υπηρέτες και πρόθυμοι και ως τέτοιοι ανταμείβονται, ούτε αυτούς που "δήθεν" διώχθηκαν από την προηγούμενη Διοίκηση και μόλις ήρθαν πάλι οι δικοί τους στα πράγματα ξαναπήραν τις παχυλά αμειβόμενος θέσεις τους (ή και σκέτες τις παχυλές αμοιβές χωρίς θέσεις, ήγουν χωρίς καν να χρειάζεται να δουλέψουν στοιχειωδώς), ούτε αυτούς όψιμα βρέθηκαν στο στρατόπεδο της άλλης όχθης στο όνομα της επιστήμης ή/και του βολέματος. Για τον λόγο αυτό δεν συμφωνήσαμε να κυκλοφορήσει η λίστα με τα ονοματεπώνυμα μέσω φαξ κλπ.
    Αυτό που κυρίως μας ενδιαφέρει είναι η αποφυγή της ανθρωποφαγίας και η αναπαραγωγή του κοινωνικού αυτοματισμού μεταξύ των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ. Η Διοίκηση (με πρωτεργάτη τον Γενικό Διευθυντή) προσπάθησε -και σε μερικές περιπτώσεις το κατάφερε (αν κρίνουμε και από το σχόλιο του συναδέλφου)- να δημιουργήσει ενοχές σε όσους πήραν τα ψίχουλα (γιατί αυτοί που παίρνουν τα πολλά έχουν από καιρό χάσει την τσίπα) και θυμό σε όσους δεν τα κατάφεραν να εισέλθουν στον νυμφώνα. Αλλά θυμός και ενοχή είναι οι δυο πλευρές του ίδιου νομίσματο: του νομίσματος του Παγκαλιστάν "μαζί τα φάγαμε". Όσοι θέλουν να μάθουν γαργαλιστικές λεπτομέρειες με ονοματεπώνυμα και ακριβή ποσά μπορούν να επικοινωνήσουν με τα μέλη του ΔΣ, που έχουν τη λίστα και είναι επιφορτισμένα να την επιδεικνύουν σε όποιον ενδιαφέρεται. Όσοι όμως δεν αρκούνται στις γαργαλιστικές λεπτομέρειες και επιθυμούν να πολεμήσουν (με όσα και όποια μέσα κάθε φορά κρίνουμε όλοι μαζί, πρόσφορα και αποτελεσματικά) για έναν Οργανισμό διαφορετικό, που θα φροντίζει πραγματικά τα εξαρτημένα άτομα και δεν θα κάνει φεστιβάλ με κόστος 3.5 εκατομμύρια την ώρα που λείπουν τα στοιχειώδη, με εργαζόμενους που θα αμείβονται αξιοπρεπώς σε μια κοινωνία που θα σέβεται τα μέλη της και δεν θα τα ποδοπατά, μπορούν να είναι σίγουροι ότι θα θα βρεθούμε μαζί. Στα χαρακώματα ξανά και ξανά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ υπεροπτική η δήλωσή σας ότι δεν χρειάζεστε διαπιστευτήρια. Ως άτομα μπορεί να είστε οι εξοχότεροι. Ως παράταξη η οποία εκτέθηκε και θα ξαναεκτεθεί φαντάζομαι σε εκλογές, ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ. Δεν είναι επιλογή σας. Είναι βάρος που σας φορτώνει η δημοκρατία.

      Διαγραφή
    2. Τόσο ως άτομα όσο και ως παράταξη αναλαμβάνουμε τα βάρη που μας φορτώνει η δημοκρατία. Η δήλωση μας δεν είχε σκοπό να φανεί (ούτε και ήταν) υπεροπτική. Αν έτσι ακούστηκε, συγχωράτε μας...

      Διαγραφή
  3. Ακούστε. Είναι δικαίωμά σας να έχετε την όποια άποψη σε τέτοια θέματα αλλά μην την προβάλετε σαν διδαχή καποιας αυθεντίας.
    Σαφώς έχω άλλη άποψη. Λέτε ότι θα είναι διασυρμός η αποκάλυψη. Ε, δεν λέγεται διασυρμός η αποκάλυψη του λαμόγιου. Είναι διασυρμός η αποκάλυψη του Άκη; Λέτε για ανθρωποφαγία και κοινωνικό αυτοματισμό. Απο πού κι ως πού; Ανθρωποφαγία είναι αυτό που έκαναν - και κάνουν- τα αναμεταξύ μας λαμόγια στους υπόλοιπους έντιμους και συνεπείς.
    Αλλιώς ανθρωποφαγία και κοινωνικός αυτοματισμός είναι που μάθαμε για τον κάθε Παπακω, Παπαγεωργο και λοιπό συρφετό.
    Λέτε ότι αναζητούμε γαργαλιστικές λεπτομέρειες. Όχι δα. Δεν είμαστε τόσο ανώριμοι. Δικαιοσύνη θέλει πια πολύς κόσμος. Και είναι ντροπή να λέτε ότι θυμό νιώθουν όσοι δεν εισήλθαν στον νυμφώνα. Γι'αυτό ένιωθαν θυμό - ιερό κι ευλογημένο θυμό- κατά της αδικίας και της κοινωνικής προστυχιάς τόσοι αγωνιστές; Γιατί δεν εισήλθαν στον νυμφώνα;
    Ε όχι συνάδελφοι και συναδέλφισες! Φτάνει πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σήμερα είδαμε και φάτσα κάρτα (με την κάρτα αναλήψεων....) τα χάλια μας!!!!!
    Τι χαρακώματα μας λέτε... Οι μάχες χαρακωμάτων μας φάγανεεεεεεεεεεεε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΜΦΩΝΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ,ΤΙ ΠΡΟΤΕΊΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?

      Διαγραφή
    2. ΣΥΜΦΩΝΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ,ΤΙ ΠΡΟΤΕΊΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?

      Διαγραφή
    3. δεν ξέρω να προτείνω. δεν είμαι ηγέτης. λέω τι αισθάνομαι σωστό. πραγματικά δυνατές και όχι κομψές κινητοποιήσεις. και τα λαμόγια στα μανταλάκια και στο φτύσιμο!

      Διαγραφή
  5. ...αν μοναδικό κριτήριο αποτελούσαν τα σχόλια που δημοσιεύονται εδώ, θα λέγαμε ότι μάλλον έχουμε χάσει τον στόχο και δεν καταλαβαίνουμε πια ούτε ποιος είναι ο εχθρός, ούτε ότι δεν μας χρειάζονται ηγέτες και φωστήρες αλλά αυτενέργεια και καθημερινή δράση των από κάτω.
    Σημάδια των καιρών........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Α Υ Τ Ε Ν Ε Ρ Γ Ε Ι Α ! ! !
    Θα μπορούσε να γίνει σύνθημα αλλά μάλλον θα έρθει ως αναπόδραστη ανάγκη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για κάποιο λόγο μου φάνηκε σχετικό με τη συζήτηση και λέω να το μοιραστώ με όποιον ενδιαφέρεται:

    Θύμιος Καλαμούκης Όχι άλλη επικοινωνία

    http://www.thepressproject.gr/article/39247/Oxi-alli-epikoinonia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μια που το ΄φερε η κουβέντα για την απαξίωση του συλλόγου και για τους "αριστερούς" νοικοκυραίους, γιατί ούτε η αριστερή συσπείρωση δεν γράφει για τον καραγκιόζη που άλλαξε τα πανώ μην και τρομάξουν οι ψηφοφόροι του; Υπάρχει κάποιος λόγος να καλύπτει τον κάθε ...... που χρησιμοποιεί τα λεφτά του συλλόγου καταπώς νομίζει;

      Διαγραφή
    2. το θέμα δεν είναι ότι μόνο ότι ο συνάδελφος Λαζαρής, μέλος του ΔΣ άλλαξε το σύνθημα στο πανό(χρησιμοποιώντας "κολπάκια" για να τουμπάρει τους υπόλοιπους του ΔΣ). Το θέμα είναι ότι τον πείραξε που έγραφε "αντίσταση στον νεοφιλελευθερισμό-κατάργηση των μνημονίων" και το αντικατέστησε με "ανατροπή των μνημονίων στην πράξη". Δηλαδή να καταλάβουμε ότι είναι υπέρ του νεοφιλελευθερισμού?? Ή απλά είναι υπέρ του ψηφοθηρισμού (για να μην κακοκαρδίσει τους "νεοφιλελεύθερους" ψηφοφόρους του;)¨η μήπως και τα δύο (το και πιθανότερο??).
      Αλλά οι εκλογές του Συλλόγου έρχονται (έρχονται?) και στο χέρι μας είναι να δείξουμε σε κάποιους ότι φτάνει πια με τα μικροπολιτικά τερτίπια τους. Ας φροντίσει και η Αριστερή Συσπείρωση να μην μας απογοητεύσει...

      Διαγραφή
  8. Ωραίο το άρθρο του Καλαμούκη.Ας κρίνει ο καθένας και την στάση των εκπροσώπων των αριστερών κινήσεων...Σε κάθε περίπτωση (κι αυτό πρέπει να αφορά ΟΛΟΥΣ τους συνδικαλιστές) εμείς οι υπόλοιποι ΞΥΠΝΑΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ας κάνει μια αρχή η Αριστερή Συσπείρωση και τη ΛΙΣΤΑ με τις αμοιβές των ΕΣΠΑ ας την αναρτήσει ΕΔΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού εσείς τα ζήτήσατε μέσα στο ΔΣ κι αφού στο site του Συλλόγου δεν βάζουν τίποτα μα τίποτα, αναρτήστε τα εδώ!

      Διαγραφή
  10. Ασχολειτε κανεις απο το σωματιο απο την ΑΡ,ΣΥ με την αδικια εισ βαροσ των νοσηλευτων του οργανισμου ? ενω κολανε βαρεα ενσημα οταν ηρθε η ωρα να δωσουν το επιδομα αρχισαν να λενε αηδιεσ ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ !!!!!!!!!! ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΡΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΙΣΘΟΟΛΟΓΙΟ ? ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 4 ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ? εμεισ δεν ειμαστε μελοι του σωματιου? για ποιο λογο δεν εχει κινη8ει το σωματιο νομικα εναντια στην διοικηση ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΕΞΩΔΙΚΟ? Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΑΜΜΕΣΑ ΓΙΑ ΕΞΩΔΙΚΟ? ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΙ ΛΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ μισ8ολογιο
    Με την καθολική εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου καταργούνται όλες οι πάσης φύσεως έκτακτες αποδοχές και τα ειδικά επιδόματα και μπόνους που ελάμβαναν οι εργαζόμενοι και τα στελέχη των ΔΕΚΟ και παραμένουν μόνο εκείνα που λαμβάνουν οι υπάλληλοι στον στενό δημόσιο τομέα. Τα τέσσερα επιδόματα που αποδίδονται βάσει του νέου Μισθολογίου είναι: επίδομα ανθυγιεινής εργασίας (150 ευρώ), επίδομα απομακρυσμένων περιοχών (100 ευρώ) επίδομα τέκνων (50 ευρώ για ένα παιδί, 70 ευρώ για 2 παιδιά, 120 ευρώ για 3 παιδιά, 170 ευρώ για 4 παιδιά κ.ο.κ.), και επίδομα θέσης ευθύνης (900 ευρώ για γενικούς διευθυντές, 400 ευρώ για διευθυντές και 250 ευρώ για τμηματάρχες). ειπαμε ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ 8Α ΦΤΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝ ΜΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΑ 150 ΕΥΡΩ ΜΕΙΚΤΑ !!!!!! ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ , ηθελα ναξερα τι 8α γινοταν αν η ιδια αδικια γινοταν εισ βαροσ των γιατρων η των ψυχολογων τι 8α κανατε !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. kai synexizw παρα8ετωντασ το αναλογο εδαφιο απο την εγκυκλιο "
    Με τις διατάξεις της περ. 12, προβλέπεται ότι οι διατάξεις που αφορούν το βαθμολογικό και μισθολογικό καθεστώς των υπαλλήλων του άρθρου 4 του Κεφαλαίου Δεύτερου του ν. 4024/2011 έχουν ανάλογη εφαρμογή, από 1-1-2013, και στο προσωπικό των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.), που ανήκουν στο Κράτος ή σε Ν.Π.Δ.Δ. ή σε Ο.Τ.Α., κατά την έννοια της επίτευξης κρατικού ή δημόσιου ή αυτοδιοικητικού σκοπού, εποπτείας, διορισμού και ελέγχου της πλειοψηφίας της Διοίκησής τους, συμπεριλαμβανομένων των Γενικών και Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων, ή επιχορηγούνται τακτικά, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, από πόρους των ως άνω φορέων κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους, καθώς και των λοιπών δημόσιων επιχειρήσεων, οργανισμών και ανωνύμων εταιρειών, που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής των διατάξεων του Κεφαλαίου Α' του ν. 3429/2005 (ΦΕΚ 314 Α'), όπως έχουν τροποποιηθεί με τις διατάξεις της παρ. 1 α του άρθρου 1 του ν. 3899/2010 (ΦΕΚ 212 Α').
    ΑΥΤΟ ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ? ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑ8ΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ νπιδ να το παιρνουν !!!!!!!


    αν μπορει να απαντησει καποιοσ υπευθυνα και σοβαρα ασ το κανει ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΥΛ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΦΤΩΧΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ειναι τησ πλακασ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράφεις "κανείς δεν ασχολείται, ήθελα νάξερα τι θα γινόταν αν η ιδία αδικία γινόταν εις βάρος των γιατρών η των ψυχολόγων τι θα κάνατε !!!!!!!!"
      Εγώ ξέρω τι θα γινόταν και αν βάλεις το μυαλό σου να δουλέψει ξέρεις και εσύ πως θα γινόταν ό,τι γίνεται με τους γιατρούς και τους ψυχολόγους: δηλαδή τίποτα!!!!
      Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι όλοι οι υπόλοιποι (ή έστω κάποιοι από τους υπόλοιπους) έχουν καλύτερη μεταχείριση από σένα?
      Από ποιους περιμένεις να κάνουν κάτι??
      Από ποιους περιμένουμε να κάνουν κάτι???
      και πως θα γίνει αυτό το κάτι αν, ας πούμε, δεν αυξηθεί ο προϋπολογισμός του ΟΚΑΝΑ?? αν δεν υπογράψουμε συλλογική σύμβαση εργασίας?? αν δεν παλέψουμε για να υπογράψουμε συλλογική σύμβαση εργασίας?

      Αν το πρωί που είχαμε συγκέντρωση ήσουνα έξω από τις Κεντρικές Υπηρεσίες θα καταλάβαινες ότι δεν έχει σημασία αν είσαι νοσηλευτής, γιατρός ή ψυχολόγος ΟΤΑΝ ΛΕΙΠΕΙΣ.
      Αυτό που έχει σημασία είναι ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ, να σταματήσεις να γκρινιάζεις και να τα βάζεις με αυτούς που είναι στην ίδια ή παρόμοια μοίρα με σένα. Να αρχίσεις να σκέφτεσαι λίγο παραπάνω από όσα σου επιτρέπει η τηλεόραση, οι φόβοι σου και η σχεδόν επιστημονικά συντονισμένη προσπάθεια να σε πείσουν ότι φταις εσύ που είσαι looser, ότι φταίνε οι όμοιοι σου που είναι (?) λιγότερο loosers από σένα.
      Γιατί τα γράφω όλα αυτά? Ειλικρινά δεν ξέρω αλλά ίσως με κάποιους καταφέρουμε να συνεννοηθούμε. Ποτέ δεν είναι αργά...

      Διαγραφή
  12. Προφανώς έχεις δίκιο φίλε/φίλη νοσηλευτή/νοσηλεύτρια. Το δικαιούστε το επίδομα. Αυτό που δεν ξέρεις ή δεν σε ένοιαξε να μάθεις είναι ότι αδικία σε βάρος των γιατρών (για τους ψυχολόγους και κοιν. λειτουργούς ας τα πουν καλύτερα οι ίδιοι) έχει γίνει - και με τον χειρότερο τρόπο - με την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο (ξέρεις γιατί; γιατί προβλέπει μέχρι 4 χρόνια πανεπιστημιακών σπουδών-τα υπόλοιπα π ο ύ πάνε;;;;;;). Επιπλέον σε όσους είναι υπεύθυνοι δεν δόθηκε κανένα επίδομα θέσης, ούτε καν το κατώτερο των 250.
    Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Με νοιαζει αγαπητε τι γινεται με τουσ γιατρουσ και εννοειτε οτι ειναι αδικια που σιγουρα κατα την γνςμη μου 8α διωρ8ω8ει !!!!!!!! επειδη ειμαι απο μοναδα τησ επαρχιασ οταν μασ ενημερωσαν οι συνδικαληστεσ ειχαν πει οτι 8α παρουμε ολοι οτι προβλεπετε απο το ενιαιο φτωχολογιο !!!! δυστιχωσ βρηκε τροπο ο γενικοσ να λειτουργησει ο οργανισμοσ με πολυ λιγοτερα λεφτα !!!!! εμασ να μασ κοψει 150 , εσασ να σασ πληρωνει σαν απλουσ ΠΕ , σαν ναμην εχετε καμια ευθυνη για την μοναδα και παει λεγοντασ .ΣΕ εμασ τουσ νοσηλευτεσ ομωσ το 8εμα ειναι οφθαλμοφανεσ !!! ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟ 8ΕΜΑ 8Α ΕΙΧΕ ΛΥ8ΕΙ ΑΜΜΕΣΑ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι προτείνεις; Έχεις καμιά ιδέα για το τι να κάνουν οι άλλοι (και ποιοί είναι αυτοί οι άλλοι που θ' ασχοληθούν αντί για σένα);;;
      ΥΓ: αν οι αδικίες (οφθαλμοφανείς ή μη) διορθώνονταν από μόνες τους, ή, ακόμα καλύτερα, δε συνέβαιναν καν, θα ζούσαμε σ' έναν άλλο κόσμο - αλλά δε μας έκατσε!

      Διαγραφή
  14. ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟ !!!!! ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ διωρθο8ουν ολεσ οι αδικιεσ !!! εγω ασχοληθηκα βρηκα τουσ νομουσ τουσ παρε8εσα ,αφοΥ η διοικηση λεει τα δικα τησ και εμεισ πρεπει να ΠΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΜΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ !!!!!!!!!!! ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ προτείνω, έτσι για αρχή, να μάθουμε να γράφουμε ελληνικά, ή τουλάχιστον, να γράφουμε σωστά στον υπολογιστή....έχει αυτόματη διόρθωση ξέρεις.
      Κατά τα άλλα έχεις δίκιο.

      Διαγραφή