Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ 16.02.2013



Στις 14.02 δόθηκε συνέντευξη τύπου στην Πάτρα, η οποία μάθαμε ότι απασχόλησε αρκετά τον τοπικό τύπο (οι συνάδελφοι από την Πάτρα αν θέλουν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον χώρο του μπλογκ για περαιτέρω ενημέρωση).
Στις 15.02 το Δ.Σ. του σωματείου συναντήθηκε με τη διοίκηση. Ενημερωθήκαμε ότι  άλλαξε το Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ και το νέο Δ.Σ. έχει πλέον τρικομματική σύνθεση (2 Ν.Δ., 2 ΠΑΣΟΚ, 1 ΔΗΜΑΡ). Επίσης, και επίσημα ανανεώθηκε η θητεία της προέδρου, η οποία προκειμένου να παραμείνει στη θέση της ζήτησε  αύξηση του προϋπολογισμού του 2013 στα 28 εκ ευρώ και ρύθμιση των χρεών των προηγούμενων ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ευρεία σύσκεψη για το θέμα του προϋπολογισμού του ΟΚΑΝΑ, για την οποία μας είχαν ενημερώσει παράγοντες του υπουργείου, έγινε και φαίνεται ότι αποφασίστηκε αύξηση κατά 5 εκ ευρώ. Βέβαια, αυτό επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί στη διοίκηση η οποία θεωρεί  ότι τα 23 εκ ευρώ δεν φτάνουν.
Όσον αφορά στο θέμα το Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα και αυτό, κατά την πρόεδρο, είναι ανησυχητικό. Μάλιστα, επειδή ο καιρός περνάει και οι 4 μήνες, που έχει ζητήσει από τον εισαγγελέα προκειμένου να ετοιμάσει τα στοιχεία που ζητάει, κοντεύουν, η διοίκηση έχει ήδη έτοιμο ένα πακέτο με τα «ακραία καιρικά», όπως είπε. Αυτά αφορούν σε αμοιβές για συμμετοχή σε επιτροπές. Σε αυτές τις επιτροπές συμμετείχαν μέλη προηγούμενων Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ, κάποιοι από το υπουργείο, και κάποιοι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ. Εφόσον το τετράμηνο εκπνεύσει χωρίς να έχει τακτοποιηθεί το θέμα, η διοίκηση θα στείλει αυτά τα στοιχεία στον εισαγγελέα, γιατί δεν μπορεί να "κάψει" τα μέλη του Δ.Σ. Για το θέμα αυτό η πρόεδρος υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση δεν το προχωράει γιατί… φοβάται το ΣΥΡΙΖΑ (!!!). Αν, πάλι,  φέρει το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα υπάρχει πρόβλημα από την πλευρά της κυβέρνησης (!).
Ενημερώσαμε την πρόεδρο για την απόφαση της Συνέλευσης να παγώσουν οι νέες εισαγωγές στις μονάδες, αφού οι συνθήκες δεν εξασφαλίζουν την ασφάλεια των ασθενών. Η πρόεδρος είπε ότι κανείς αυτή την περίοδο δεν μιλά για εισαγωγές. Έκαναν έναν προγραμματισμό αλλά βλέπουν ότι δεν βγαίνει… Ζήτησε μόνο να μην ισχύσει αυτό για τις έγκυες γυναίκες και τους HIV θετικούς ασθενείς.
Τη Δευτέρα 18.02.2013  στις 12.30 έχουμε Γενική Συνέλευση προκειμένου να καθορίσουμε τις κινητοποιήσεις μας με κορύφωση τη συμμετοχή μας στη Γενική Απεργία στις 20.02.

6 σχόλια:

  1. Το τι δεν πρόδωσες εσύ να μου πεις
    Εσύ κι οι όμοιοί σου, χρόνια και χρόνια,
    Ένα προς ένα τα υπάρχοντά σας ξεπουλώντας
    Στις διεθνείς αγορές και τα λαϊκά παζάρια
    Και μείνατε χωρίς μάτια για να βλέπετε, χωρίς αυτιά
    Ν’ ακούτε, με σφραγισμένα στόματα και δεν μιλάτε.
    Για ποια ανθρώπινα ιερά μας εγκαλείτε;

    Μανόλης Αναγνωστάκης

    Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όσους ακόμη αντιλαμβάνονται ότι τους αφορά. Οι υπόλοιποι (που τους αφορά και δεν το αντιλαμβάνονται) είναι έτσι κι αλλιώς καμένα χαρτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε για τον Μανόλη! υπάρχει ανάγκη για Αναγνωστάκη (κι όχι μόνο....). Ερώτημα βέβαια παραμένει ποιους ο ίδιος ο ποιητής θα λεγε σήμερα ότι αφορούν όσα γράφει.....και για ποιους θα συναινούσε να τον μνημονεύουν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραίο το εικονίδιο με τα ψαράκια δίπλα δεξιά. Μόνο που το χρησιμοποιεί στο ιστολόγιό του εδώ και μήνες ο Σύλλογος Θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αφού είναι πολύ ωραίο λογικό είναι να το χρησιμοποιούν πολλοί

      Διαγραφή
  4. Πολλοί δε θα το'λεγα. Δύο συλλογικότητες που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σχετίζονται με τον ΟΚΑΝΑ...λίγο άκομψο το βρίσκω. Εν πάσει περιπτώσει,ήθελα απλά να το αναφέρω, δεν κάνω υποδείξεις σε κανέναν. Άλλα 'εγκλήματα' μας απασχολούν τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εντάξει! Αφού η κορύφωση των κινητοποιήσεων είναι η απεργία της Τετάρτης, ηρεμήσαμε!!!!!!!! Γιατί φοβηθήκαμε μπας και δεν κάνουμε τίποτα.Φόρτσα για αγώνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή