Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ 06.02.2013



Τα νέα είναι ότι… νεότερα από το μέτωπο ουσιαστικά δεν υπάρχουν.
Κατά τις επαφές που είχε το Δ.Σ. του σωματείου το τελευταίο διάστημα με παράγοντες του Υπουργείου όλοι έδειξαν να κατανοούν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την κοινωνική χρησιμότητα της δουλειάς μας,  λάβαμε διαβεβαιώσεις για διάθεση αύξησης της χρηματοδότησης του ΟΚΑΝΑ… Ωστόσο, στην πράξη τίποτα δεν φαίνεται να γίνεται.
Στις 05.02.2013 έγινε τοπική συνέλευση στην Αθήνα – όπου η συμμετοχή ήταν σαφώς αναντίστοιχη της σοβαρότητας της κατάστασης. Εκφράστηκε η αναγκαιότητα να μαζέψουμε όλοι τις δυνάμεις μας, να συντονιστούμε  και να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας.
- Προγραμματίζονται άμεσα 2 συνεντεύξεις τύπου (στην Πάτρα και την Αθήνα).
-  Δελτία Τύπου θα δοθούν και στις υπόλοιπες πόλεις όπου υπάρχει μονάδα του ΟΚΑΝΑ, ώστε να ενημερωθεί ο τοπικός τύπος.
-  Το κείμενο για την ενημέρωση των μελών των προγραμμάτων έχει ήδη αρχίσει να κυκλοφορεί και να μοιράζεται.
-  Ετοιμάζονται πανό που θα αναρτηθούν σε κάθε μονάδα του ΟΚΑΝΑ.
-  Αποφασίστηκε πως δεν μπορούν να γίνουν νέες εισαγωγές  στις μονάδες, αφού παρατηρούνται ελλείψεις σε βασικά υλικά (στην πραγματικότητα δεν είμαστε σίγουροι ούτε για την ομαλή προμήθεια υποκαταστάτων), αντιδραστήρια για τοξικολογικούς ελέγχους, ανεπαρκής καθαριότητα και φύλαξη. Όλα αυτά καθιστούν ουσιαστικά επικίνδυνη την θεραπεία των μελών των προγραμμάτων.
-  Μαζεύουμε προσφυγές ενάντια στην υπαγωγή μας στο Ενιαίο Μισθολόγιο, προκειμένου να τις καταθέσουμε στο δικηγόρο. Η διαδικασία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.
-   Κορυφώνουμε τις κινητοποιήσεις το τριήμερο 18-20.02.2013 και συντονιζόμαστε με την πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ.

3 σχόλια:

  1. Καλησπερα ειμαι μελος του προγραμματος.
    Ερώτηση,ποιοι αποφασισατε να μην γινουν νεες εισαγωγες??? Πριν γινοντουσαν μηπως?

    Διαβασο το κειμενο που δωσατε στις μοναδες.Αν και η λογικη μου λεει οτι πρεπει να ειμαστε διπλα,και ειμαι διπλα σας.Εν τουτης τωρα θυμηθικατε τα μελη?
    Τωρα ειδατε οτι κοπηκαν και κοβοντε επιδοματα? Γιατι δεν φωναξατε οταν βλεπατε οτι κοβονται? Δεν σασ αφορουσε προφανώς.

    Παρολο που οπως σας ειπα ξερω οτι πρεπει να ειμαστε μαζι και ειμαι μαζι σας. Να ξερεται ομως οτι αυτη η κινηση το κειμενο δλδ προς εμας,μονο θετικα δεν σχολιαστικε,για τους παραπανω και αλλους τοσους λογους.

    Δ.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγκεντρώθηκαν οι αιτήσεις προσφυγών; Πότε θα κατατεθούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενημερώστε μας εσείς για τη συνάντηση του Συλλόγου με το ΔΣ του ΟΚΑΝΑ. Ενημερώστε μας γενικώς...... Με τα νομικά (προσφυγή) που βρισκόμαστε;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή