Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

ΚΙ ΑΛΛΑ ΝΕΩΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ

Κι επειδή πολλοί πιστεύουν ότι όλα αυτά τα βαρύγδουπα για   χορήγηση μεθαδόνης από όλα τα νοσοκομεία το Σεπτέμβρη κοκ ήταν απλώς πυροτεχνήματα του υπουργείου (τύπου "να 'χουμε να λέμε"), ιδού η σημερινή συνέντευξη του υπουργού μας στο Alter :
 http://www.youtube.com/watch?v=XN-JU5Na0WA
(Για όσους δεν αντέχουν ν' ακούσουν για όλα τα επιτεύγματα του υπουργού και για όλες τις αήθεις  επιθέσεις που δέχεται, το κομμάτι που αφορά τον ΟΚΑΝΑ ξεκινάει από το 10:15.) 

Όπου επαναλαμβάνονται τα γνωστά : 31.08 στη Θεσ/νίκη και 16.09 στην Αθήνα - χορήγηση υποκαταστάτων από σειρά νοσοκομείων - όλα έτοιμα (???)- απορρόφηση της λίστας μέσα στους επόμενους λίγους μήνες - και "να μην ανησυχούν οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ, γιατί δεν κινδυνεύει η δουλειά τους - ο ΟΚΑΝΑ θα έχει την εποπτεία" (λες κι αυτό που μας ανησυχούσε είναι η "θεσούλα μας", κι όχι το αντικείμενο της δουλειάς μας...).

Η πρόεδρος του Οργανισμού, που "απολαμβάνει της απολύτου εμπιστοσύνης του υπουργού", τι λέει, αλήθεια; Πώς  θα στελεχωθούν αυτά τα "κέντρα" στις επόμενες 15 ημέρες; Τι είδους εκπαίδευση θα πάρουν τα στελέχη; Πώς θα γίνεται η χορήγηση και η παρακολούθηση των ασθενών; Πώς θα διασφαλιστεί η "ολοκληρωμένη θεραπεία" που θα παρέχουν  (διαβεβαιώνουν σε όλους τους τόνους) αυτές οι δομές; Τα έχουν συζητήσει όλα αυτά στις επαναλαμβανόμενες συσκέψεις ή "θα τα δουν" στην πορεία;

(Ποιος ξέρει, ίσως ο υπουργός μας έχει κατά νου να επιτάξει στις 15.09 το προσωπικό των Δημοσίων νοσοκομείων, όπου "υπάρχει υπερπληθώρα" (!!!), να καταλάβει και μερικά κρεβάτια -μια που "ως και το 40% είναι άδεια" (!!!), και να επιλύσει τσάκα-τσάκα τα "μικροπροβλήματα" αυτά... )

2 σχόλια:

  1. Αναρωτιέμαι το σωματείο βρίσκεται σε χειμερία ναρκη εν μέσω θέρους? Η επιστημονική Επιτροπή? Θα γίνει κάτι ή θα περιμένουμε τους βαρβάρους αδιαμαρτύρητα? Μια κανονική Γενική Συνέλευση ίσως?
    Διότι είναι αλήθεια ότι δεν μας νοιάζει μόνο η θεσούλα μας αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζονται και 600 εργαζόμενοι για να "πιστοποιούν" τα "απιστοποίητα" του υπουργού και της διοίκησης του ΟΚΑΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. oi syndikalistes 8eloun prwta apo ola na eksasfalisoun thn 8esoula tous ( blepe ....... kapoion pou phge se ypourgiko grafeio!!!!!!!!! oso gia thn epistimonikh epitroph? ARAGE YPARXEI ? ARAGE 8A MILISEI POTE?

    ΑπάντησηΔιαγραφή