Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Δεν ξεχνάμε τις "εκκρεμότητες" του Προεδρείου του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων. Γενική Συνέλευση, σεβασμός στο Καταστατικό του Συλλόγου

  • Τι θα γίνει; Θα κάνει ΓΣ η συνδικαλιστική μας γραφειοκρατία ή θα συνεχίσει ασχολούμενη με τις μικροεκδουλεύσεις στη Διοίκηση και τις μικροεξυπηρετήσεις γενικώς; Απείλησαν τους γιατρούς με ΓΣ που "τόλμησαν" να σκεφτούν τη δημιουργία ομοιεπαγγελματικού Συλλόγου, αλλά ούτε λόγος για μια ουσιαστική ΓΣ που θα συζητήσει και θα οργανώσει τον αγώνα μας για ΣΣΕ, ασφάλεια και αξιοπρέπεια στην εργασία. Εμείς επιμένουμε: Γενική Συνέλευση Άμεσα. Εφαρμογή όσων προβλέπει το Καταστατικό: Λειτουργία της Ολομέλειας των Τοπικών Συμβουλίων, Της Επιτροπής Ασφάλειας, της Επιστημονικής επιτροπής. 

  • ΥΓ1: Επειδή εμείς δεν ξεχνάμε εύκολα. Ακόμη περιμένουμε την ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου για τον τρόπο επιλογής του προσωπικού ΙΔΑΧ. Γιατί δεν έχει υλοποιηθεί η απόφαση του τελευταίου ΔΣ; έχουν περάσει 23 ολόκληρες ημέρες;  Έχει να κάνει η καθυστέρηση με την ερωτική επιστολή σε Πλευρη και Θεοχάρη; Με αλληλο-εξυπηρετήσεις του τύπου "Εμείς θα κάνουμε αβαβα σχετικά με τις προσλήψεις, εσείς θα μας κάνετε τα χατιρακια σε μικροεξυπηρετησεις..." Και σε μεγαλο-ρουσφετια λέμε εμείς (δες μελλοντικές θέσεις υπευθύνων...).  Αλλά αν είναι αλήθεια ότι τα λογισμικά χαλάνε, είναι αλήθεια και ότι τα γραπτά μένουν: να δώσουν ΟΛΑ τα στοιχεία που χρειάζεται για να δούμε όλοι και όλες τα μαγειρέματα που έκαναν με τη σύμφωνη γνώμη των γραφειοκρατών συνδικαλιστών (;). Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο...

  • ΥΓ2: Ακόμη περιμένουμε τα πρακτικά των συνεδριάσεων και όλα τα σχετικά με τον Εσωτερικό Κανονισμό. Αν είναι αλήθεια ότι τα έχουν, γιατί δεν τα δημοσιεύουν; είναι μυστικά; τι έχουν να κρύψουν; 



9 σχόλια:

  1. Θα προχωρήσουν οι γιατροί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο τροπος επιλογης του προσωπικου εχει γινει με κριτηρια "σιωπης" "παθητικοτητας" "αγνοιας" "ρουσφετιου" "δεν εχω αποψη αρα δεν την λεω" και εκει η επιτροπη μοριοδοτησης θεωρησε οτι εχει να κανει με εξαιρετικους επαγγελματιες ΔΕ Ειδικων θεραπευτων . Εγιναν προσληψεις στους ειδικους θεραπευτες μονο απο μια μοναδα και αυτη αφορουσε το Σφεα και ΧΕΧ. Ατομα που δουλευουμε στην θεραπεια και στις στεγνες μοναδες του ΟΚΑΝΑ θεωρηθηκαμε μη εξαιρετικοι παρολο που με την δουλεια μας και την εκπαιδευση μας εχουμε βοηθησει ανθρωπους να μεινουν καθαροι . .
    Ατομα με μακροχρονια εργασια μεσα απο συμβασεις αιχμαλωσιας μετα απο 96 μηνες εργασιας θεωρηθηκαμε μη καταλληλοι .Παραλληλα ατομα με καμια εκπαιδευση (αλλωστε τι την θελουν την εκπαιδευση οι πρωην χρηστες??) θεωρηθηκαν εξαιρετικοι με 18 μηνες με 46 μηνες με 50 μηνες εμπειριας.
    Βεβαια το χειροτερο ολων αυτων ειναι η απαιτηση τους να μην κανουμε βαβουρα και φασαρια και αρχιζει και βγαινει η βρωμα στην επιφανεια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ακου βλέπε σωπα είναι λογική και αξία του δρόμου της πιατσας και τ ης φυλακής....... Λυπάμαι βαθια που ο οργανισμός καταπολέμησης των ναρκωτικών προσπαθει αυτό να το επιβάλλει +σε αυτή τη φάση σε ειδικότερα θεραπευτές που έχουν ανάγκη από δουλειά!

      Διαγραφή
    2. Πάντα ήταν έτσι, κατώτατος ηθικά, ο Οργανισμός. Οι Διοικήσεις του. Γι'αυτο και πολλοί/ες, μερικοί δε πολύ αξιοι/ες, σιχτιρισαν κι έφυγαν.
      Κι ο συνδικαλισμός του ΟΚΑΝΑ δεν ήταν παλιότερα το άσπρο σε σχέση με το σημερινό μαύρο. Λίγο πολύ οι ίδιοι άνθρωποι ήταν κι ίδια η πάστα τους.
      Αυτή είναι η πραγματικότητα.

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Αρχικά χρειάζεται να ξεκαθαρίσει ο οργανισμός τι εννοεί όταν λέει " Ειδικός Θεραπευτής " . Πιστευω οτι αφορά και τον εσωτερικό κανονισμό που αναφέρθηκε παραπανω και το καθηκοντολογιο του Οργανισμού.
      Ονομάζει λοιπόν ειδικούς θεραπευτές (όταν αυτό συμφέρει) τους απόφοιτους θεραπευτικών προγραμματων δλδ πρωην χρήστες για τους οποίους α) θρέφει μεγάλη προκαταληψη μιας και εκ των αρχών του τους θεωρεί χρονιους υποτροπιαζοντες ασθενείς Β) τα καθήκοντα που τους τους αναθέτει δεν έχουν καμια σχεση στις περισσοτερες περιπτωσεις Ουτε με Θεραπεία Ουτε με κάποια εξειδίκευση. Συμφωνα λοιπόν με τους προσωρινους πινακες κατάταξης έχουν επιλεχθεί άνθρωποι που θα έπρεπε να ονομάζονται " Γενικών καθηκόντων - απόφοιτοι θεραπευτικών προγραμματων η ανειδίκευτο street workers. To o τι κάποιος έχει ολοκληρώσει ένα προγραμμα απεξάρτησης αυτό δεν τον καθιστά αυτόματα Ειδικό Θεραπευτή. Ουτε το να δουλευει κανεις 20 χρόνια στο street work τον καθιστά θεραπευτή.
      Από την άλλη (παλι όταν συμφέρει) ονομάζονται ειδικοί θεραπευτές απόφοιτοι ΤΕΦΑ - Παιδαγωγοι - κλπ κλπ κλπ.
      Για να γίνει κανεις θεραπευτής χρειάζεται ειδική εκπαίδευση και αυτό αφορά και άλλες ειδικότητες (κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, ψυχίατρους....
      Είναι προφανες λοιπόν ότι ο οργανισμός οταν έκανε την συγκεκριμένη προκηρυξη βαφτιζε το κρέας ψάρι για να βολέψει κάποιους δικους του
      και να τους στρατευσει στον "αγωνα " μείωσης της βλάβης
      Αναφορικά δε με τη διαδικασία επιλογής (οχι μόνον των ειδικών θεραπευτων . αλλά και άλλων ειδικοτήτων είναι Κατάπτυστη. Το παραμυθιδε με το λογισμικό δεν πιστευω οτι τοχαψε κανεις - λίγη τσίπα δεν θα έβλαπτε.
      Τέλος ο ΟΚΑΝΑ δεν είναι μαγαζακι κανενος

      Διαγραφή
  4. Ας γίνει και μια επερώτηση του δραστηριου ΔΣ του Συλλόγου μας προς κάθε αρμόδιο: Από που τα ψωνιζει τα λογισμικά ο Οργανισμός από την πιατσα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τελικά βρέθηκε άκρη;πολλά θέματα είναι στον αέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχώς η επιστήμονικοητα του ΟΚΑΝΑ παραπαίει ...όλο και περισσότερο.. ..,εγκλωβισμένη στην συντήρηση όχι μόνο της εξάρτησης των θεραπευομενων αλλά και της συντήρησης της εξάρτησης σε όλα τα επίπεδα των δομών του.... . μεταξύ των εργαζομένων ...μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων...Η επιστημονικοτητα παραπαίει χρόνια τώρα .. αλλά τώρα ακόμα περισσότερο....σε μια στείρα και επιφανειακή προσέγγιση... Όλο και πιο μακριά από την πραγματική και ουσιαστική πλευρά της επιστήμης...και την αξιοποίηση της ... μακριά από την ουσιαστικά προωθητική και απελευθερωτική πλευρά τής ζωής ..






    ε



    ΑπάντησηΔιαγραφή