Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΓΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Μαθαίνω ότι ο Αν. Διευθυντής  Εφαρμογής Προγραμμάτων του ΟΚΑΝΑ, κ. Κωνσταντίνος Κοκκώλης, δηλώνει ότι είμαι η συγγραφέας ενός κειμένου που δημοσιεύεται στο blog της παράταξης ΑΡΣΥ, στην οποία όλοι και όλες γνωρίζουν ότι ανήκω. Το κείμενο αυτό από πολλούς εκλαμβάνεται ότι τον αφορά και μάλιστα με αρνητικό πρόσημο. 

Η αλήθεια έχει αυτοτελή αξία. Στην προκείμενη όμως περίπτωση νοιώθω ότι είναι αναγκαία για λόγους προστασίας: στο παρελθόν έχω υποστεί αναιτιολόγητη επίθεση από τον  Αν.ΔΕΠ, που αγγίζει (αν δεν ξεπερνά) τα όρια της εργασιακής κακοποίησης. Για το λόγο αυτό νοιώθω την ανάγκη να ΔΗΛΩΣΩ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ότι δεν είμαι η συγγραφέας αυτού του κειμένου. Η όποια αντιπαράθεση μου με τις εκάστοτε Διοικήσεις του ΟΚΑΝΑ έγινε πάντοτε στο ανοιχτό φως και στο πλαίσιο της συνδικαλιστικής μου ιδιότητας ως μέλος του ΔΣ και της Επιστημονικής Επιτροπής του Συλλόγου.  

Επειδή φοβάμαι ότι αυτή η (τουλάχιστον) λαθεμένη άποψη του ιεραρχικά ανωτέρου μου Αν.ΔΕΠ είναι δυνατόν να επιφέρει περαιτέρω δυσμενείς επιπτώσεις στην επιστημονική και εργασιακή μου πορεία, επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματος μου αναφορικά με τον τρόπο προστασίας μου. 

47 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω αν γράφτηκε το προηγούμενο σχόλιο μου. Έλεγα ότι μου φαίνεται τρομακτικό να υφίσταται εργασιακη κακοποίηση ένας συνδικαλιστης. Τότε οι υπόλοιποι, οι "απλοί" εργαζόμενοι, θα πάμε σαν τον Θανάση Διακο.... Στεγνά.. Συμπονω και συμπάσχω με την Ολγα, όπως και με καθέναν συνάδερφο που υπέστη bulling. Μας ενδιαφέρει όμως επίσης να γνωρίζουμε , και παρακαλώ την Ολγα να μας πει, τι ενέργειες έκανε τότε εναντίον του θύτη για την προστασία της. Γιατί όλοι μπορεί να βρεθούμε σε τέτοια θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτι Γκαιμπελς εγώ τους μασάω.
    Σουσλωφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος, πρέπει να διωχθει άμεσα από την διοίκηση και αν δεν διωχθεί εμείς πρέπει να το απαιτήσουμε. Τι περιμένουμε μετά από όλα αυτά;Λυπάμαι για τους "συνα δέλφους" που έκαναν like στην απαράδεκτη αναρτηση του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς φίλε μου δεν απαιτούμε τίποτα, γιατί είμαστε σαν τον φοβισμένο, τον κατ..ρημενο υπαλληλακο των δέκα μικρών Μήτσων. Μόνο στην ασφάλεια του σπιτιού μας λέμε "αααααει χασου ΚΚΚΚΚΚΚο....λοκυθι"....

      Διαγραφή
    2. Καλώ τον σύλλογο να λάβει θέση και να κινήσει τις διαδικασίες.

      Διαγραφή
    3. Σιγά. Πέταξε μια παρολα παλι κι ο Σύλλογος και τσιμπησαμε κι εμείς ότι θα διώξει τον Κ.
      Σιγά.

      Διαγραφή
    4. Έχεις δίκιο, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία όμως! Σύλλογος ακούει; Μήπως να δραστηριοποιηθείτε;

      Διαγραφή
    5. Πώς να δραστηριοποιηθεί; θα βάλει τους δικηγόρους να στραφούν κατά του κυρίου Κ, όπως "απείλησε" στην ανακοίνωση; Γελάμε. Όσοι είμαστε παλιοί, δεν θυμόμαστε καμία περίπτωση που ο Σύλλογος να στράφηκε νομικά κατά κάποιου ΠΡΟΣΩΠΟΥ. Ισχύει η "γραμμή" της ΑΡΣΥ "δεν λύνονται τα προβλήματα με εισαγγελείς κλπ". Ας με διαψεύσει η ΑΡΣΥ αν κάνω λάθος. Τίποτα λοιπόν φίλε μου δεν θα κάνει ο Σύλλογος κατά του Κ. Απλά, όποιος δεν θέλει να ζυμώσει σαράντα χρόνια κοσκινίζει.

      Διαγραφή
    6. ο Σύλλογος έχει εμμονική στάση απέναντι στον Κ.σε βαθμό που όχι μονο δεν οφελεί αντίθετα ζημιώνει όλους εμάς τους εργαζόμενους.Είναι ανοησία καθαρή να θέλεις να ελέγξεις τα λεγόμενα του άλλου στο fb και ταυτόχρονα ακραία φασιστικό.Αλλά είναι τόσο κοντόφθαλμοι και εμμονικοί που δεν καταλαβαίνουν τι ζητούν.Αν αυτό το αίτημα γίνει δεκτό αυτό σημαίνει οτι καταργείται το δικαίωμα του καθενος μας να εκφράζεται ελεύθερα ακόμα και ακραία όταν το επιθυμεί για οποιοδήποτε θέμα ακόμα και αν είναι για να βρίσουμε το "αφεντικό "μας.Όλοι ξέρουμε οτι αυτό μπορεί να συμβαίνει και συμβαίνει και σε μια δημοκρατία είναι απολύτως αποδεκτό.Αυτα που λένε και ζητάνε οι εκπρόσωποί μας είναι μη σοβαρά ...Και είναι και για το σοου οφ.Αν ο πρόεδρος αρνηθεί να κάνει αυτό που λένε δηλαδη τι θα γίνει θα του κρεμάσουν μούτρα?????Γελάσαμε.....Δεν συμφωνώ με το σχόλιο που αναφερόταν στο 20% προφανώς αλλά δεν συμφωνούσα με πολλά σχόλια που έχουν ανέβει στο παρελθόν.εκει που ήταν ο Σύλλογος????Ας μην έχει λοιπόν επιλεκτικά αντανακλαστικά....

      Διαγραφή
    7. Ο γνωστός στην πιάτσα "συνδικαλιστής" (Λαζαρής) ως υπερασπιστής της προηγουμένης Διοίκησης αλλά και του Κοκκώλη διαχρονικά, έβγαλε ανακοίνωση που καταδικάζει τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου επειδή έστειλαν οι δικηγόροι του Συλλόγου εξώδικο για τον Κοκκώλη. Άρα κάτι κινείται επιτέλους νομικά. Αρκεί να έχει και συνέχεια.

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμε 6.14
      Είχες καιρό να γράψεις σχόλιο αλλά παραμενεις σε τρικυμία και συγχυση.
      Όλοι μπορουν να γράφουν ότι θέλουν αρκεί να μην είναι σε διευθυντικη θέση και να μην εκθέτουν σε κίνδυνο με αυτά που γράφουν τους υφιστάμενους τους που αδυνατουν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους δεδομένου ότι είναι υφιστάμενοι.
      Το να ασκείς διοίκηση είναι πιο δυσκολο απο το να θέλεις να ξεσπασεις επειδη μαλώνεις με την γειτόνισσα, τη φιλενάδα ή τα παιδια σου. ΠΡΕΠΕΙ να μπορεις να "συγκρατηθεις", τουλάχιστον όσο βρίσκεσαι στο δημόσιο χώρο και το facebook είναι και δημόσιος χώρος.
      Το να γράφεις σχόλια παλι είναι πιο απλό. Με αυτή την έννοια και το δικό σου σχόλιο ας θεωρηθεί ΟΚ.

      Διαγραφή
    9. Αυτά τα ψαρωτικά οτι ξέρεις και ποιος είμαι αλλού εκεί που σε παίρνει όχι σε μένα.Δεν είσαι σε θέση να κρίνεις αν είμαι σε σύγχυση πόσο μάλλον να μου πεις οτι το σχόλιο είναι ΟΚ.Μάθε να διοικείς κάτσε και σε καμια θέση ευθύνης και μετά κανε σχόλια για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να γίνεται στο φβ.Αλλά λογικά γουστάρεις την εξουσία του διαδρόμου και του παρασκηνίου όχι αυτή που παράγει δουλειά και έχει ευθύνες σωστά ?Αλα καρτ συνδικαλισμό και γιαλατζι αγωνιστές μπουχτίσαμε πια.Και να που ξαφνικά συμφωνούμε και με τον Λαζαρή.ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ!!!!!!!!!!!ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΑ ΚΑΙ ΤΖΟΥΣ!Αντε να δούμε και κανένα καινούργιο πρόσωπο να μας εκπροσωπεί

      Διαγραφή
    10. Συνεχίζει και η τρικυμία και η συγχυση. Δεν ξέρω ποιος είσαι. Ξέρω ότι έχεις ξαναγραψει λόγω του στυλ που γράφεις. Τα υπόλοιπα συνεχίζουν να σε χαρακτηρίζουν. Αν κατάλαβα καλά "διοικεις" κιόλας οπότε πραγματι αυτός ο οργανισμος έχει προβλημα στελεχιακου δυναμικού. Και καλά τους συνδικαλιστές μπορουμε να τους αλλάζουμε τους "υπευθυνους" σαν και το λόγου σου μάλλον θα τους "λουζόμαστε" μέχρι τη συνταξιοδότηση.

      Διαγραφή
    11. Θα είσαι από τους 20 φίλους και ευνοημένους του Κ., όπως ο ομολογεί ο ίδιος. Από τους 800 οι 20.Δεν το λες και δημοφιλια αυτό το ποσοστό. Για αυτό και δικαιολογημενα τα όσα λες. Ως γνωστό οι υπόλοιποι όλοι εργαζόμενοι ούτε να τον δουν δε θέλουν. Αντε, να μην υπερβάλω. Από τους 780 οι 779.

      Διαγραφή
    12. Μπορεί να μην θέλουν να τον δουν αλλά τους έχει κατσικωθει. Δεν το λες και τιμητικό για τους εργαζόμενους....
      Απορία : πότε φτάσαμε 800;

      Διαγραφή
    13. Ανωνυμε/η 2/10 9.22
      ενα Υ. Γ.
      Συμφωνώ μαζί σου ότι πρέπει να δούμε καινούργια πρόσωπα να μας εκπροσωπούν, επίσης όμως - και πιο σημαντικό για τον Οργανισμό - καινούργια πρόσωπα να μας διευθύνουν. Τζους και σε κάθε Κ, που έχει 20 χρόνια, πόσα διαφημίζει ο ίδιος. Μόνο δείγμα υγείας δεν είναι αυτό για έναν Οργανισμό.

      Διαγραφή
    14. Αν ήταν όλα οκ με την ανάρτηση του Κ. , τότε γιατί αναγκάστηκε να την κατεβάσει άρον άρον μόλις ο Σύλλογος την έκανε σημαία του;

      Διαγραφή
    15. Εσύ 6.14, προφανώς είσαι από τους νεόκοπους στον Οργανισμό που κατοικοεδρεύουν στον 6ο όροφο των κεντρικών και δεν έχεις ιδέα του τι έκανε ο Κ. τόσα χρόνια στον ΟΚΑΝΑ. Ασε εμάς που δουλεύουμε στον Οργανισμό 20 και πλέον χρόνια να έχουμε άποψη για το πόσο αρνητικό αποτύπωμα άφησαν πίσω τους το δίδυμο Καφ. και Κοκ. Αρκεί μια βόλτα στις Μονάδες του ΟΚΑΝΑ και καταλαβαίνει κάποιος τί έκτρωμα δημιούργησαν. Οπότε ναι και έχουμε άποψη για το τι έκαναν και γιατί θα πρέπει ένας ένας από αυτούς να μας αδειάσουν τη γωνιά άμεσα. Όσο δε αυτά περί ελευθερίας λόγου στο fb, μάλλον δεν μπορείς να ξεχωρίσεις, ότι άλλο η ιδιωτική συνομιλία και άλλο η δημόσια όταν κατέχεις μια θέση διευθυντική. Δεν μπορείς και δε δικαιούσαι δημόσια να λες ότι εμμονικό και παραληρηματικό πιστεύεις εκμεταλλευόμενος τη θέση σου. Για αυτό υπάρχουν και συνέπειες. Και η πρώτη συνέπεια ήταν το στραπατσάρισμα που υπέστη δημόσια με την ανάρτηση που αναγκάστηκε να κατεβάσει. Μακάρι να ακολουθούν και άλλες.

      Διαγραφή
    16. Φιλε/η 6.26
      καλα τα λες. Απόλυτα συμφωνώ.
      Αλλά προσπερνούμε εύκολα πόση ευθύνη έχουμε, εμείς των 20 και πλέον ετών, για την ανοχή στο δίδυμο Καφ-Κοκ. Ειδικά δε οι συνδικαλιστές μας, ακόμα και η ΑΡΣΥ, οπωσδήποτε δε οι άλλοι, της πλειοψηφίας, το κάνουν γαργάρα αυτό το θέμα. Κι αν δεν τους τιμάει μια φορά αυτή η ανοχή που δείξανε, με τις συνέπειες που τελικά επήλθαν, τις Μονάδες εκτρώματα που είπες κλπ, αυτή η προσπάθεια δια της σιωπής τους να ξεχαστει δεν τους τιμάει δέκα.
      Όλγα, δεν σας τιμάει. Μιλήστε κάποτε, βρείτε το θάρρος να πείτε πόσο λάθος κάνατε αφήνοντας 2 ανθρώπους, ΔΥΟ, να αλωνίζουν στον Οργανισμό και τελικά να τον διαλύσουν.

      Διαγραφή
    17. Το πιο εντυπωσιακό από το σχόλιο του 2 Οκτωβρίου 2020 - 9:22 μ.μ. είναι ότι θεωρεί τη διοίκηση Κοκκώλη, Καφετζόπουλου, Φωτόπουλου διαφανή και χαραχθείσα σε επιστημονικά τεκμήρια. Τόσο παρασκήνιο, τόση συκοφαντία, τόσο απροκάλυπτη διοίκηση οργανισμού από τους διαδρόμους όση κατά την περίοδο αυτών των 3 με το σιγόντο του Γκανά δεν είχαμε ξαναδεί τόσα χρόνια που λειτουργεί ο οκανα. Όλες οι διοικήσεις έκαναν όσα τους επέτρεπε ο νόμος. Αυτοί μέχρι που κατήργησαν και τον νόμο και έφτιαξαν νόμους που να τους βολεύουν. Και όλα παρασκηνιακά, μην ξεχνιόμαστε..

      Διαγραφή
    18. Μην φτάσουμε όμως να ακούσουμε και τίποτα ύμνους για την εποχή του αλήστου μνήμης Πλατανιά, γιατί θα ξεράσω. Νέος και στραβάδι στον ΟΚΑΝΑ δεν είμαι (ΕΧΩ προλάβει Σημίτη...), και θυμάμαι πολύ καλά τι απαράδεκτος ήταν κι εκείνος.

      Διαγραφή
  4. "ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ στο πρόσωπο του κ. Κοκκώλη καμία δικαιοδοσία για να διευθύνει (λόγω έλλειψης Διευθυντή) τη Διεύθυνση Εφαρμογής Προγραμμάτων".
    Χθες, προχθές, παραπροχθές, επί ΧΡΟΝΙΑ, την αναγνώριζε. Αύριο πάλι θα την αναγνωρίζει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανωνυμε/η 2/10 9.22
      που έμαθες να διοικείς εσύ; δεν μ'ενδιαφερει αν είσαι και 30 χρόνια Υπεύθυνος σε "δομή" του ΟΚΑΝΑ,ανευ σημασίας είναι. Σε ρωτάω, ΠΟΥ έμαθες να διοικείς; στου κασίδη το κεφάλι; με τι προσόντα έγινες διεύθυνση; επειδή σε κάνανε;

      Διαγραφή
  5. Θέλω να σημειώσω κάτι άσχετο, αλλά πολύ σχετικό από την άλλη. Όλα τα σωματεία για την Τετάρτη 7/10 που θα ανακοινωθεί η απόφαση κατά της χρυσής (και μαύρης) αυγής, προκυρήσσουν όχι μόνο στάση εργασίας, αλλά βγάζουν και μια ανακοίνωση καταδικάζοντας τη δράση της και ζητώντας την καταδική της. Εμείς μόνο ανακοίνωση; Για να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι που θέλουν να πάνε; Ρίξτε μια ματιά σε όλα σωματεία, όπως του 18 ΑΝΩ αλλά και άλλων.
    Παρακαλώ ζητήστε διόρθωση μήπως και σωθεί η τιμή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο συνάδελφε,-ισσα. Μοιάζει εντελώς διεκπεραιωτικό. Μια στάση εργασίας και έξω από την πόρτα. Η ευαισθησία μας δεν μπορεί να είναι αλά καρτ, δηλαδή μόνο εντός ΟΚΑΝΑ.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμε/η τσαμπουκά 2/10 9.22
    ΠΟΥ έμαθες εσύ να διευθύνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και αν μου επιτρέπει ο συνάδελφος ανωτέρω να προσθέσω για τον 9.22 που είναι ο ίδιος με τον 6.14 και παραμένει ανώνυμος ενώ εκτοξεύει απειλές κουτσαβάκικου τύπου (τσους κλπ): είναι σίγουρο ότι ξέρεις εσύ να διευθύνεις; και το κάνεις καλά; σε αξιολόγησαν οι συνάδελφοι, οι εξυπηρετούμενοι ή μόνο οι κ.ΚΚΦ;
      Ρωτάω για λόγους ιστορικούς. Για να μαθαίνουν οι νεότεροι.....

      Διαγραφή
    2. Μπορεί ο τύπος αυτός να είναι κι ο ίδιος ο Κ. Καθόλου απίθανο.

      Διαγραφή
    3. Μην τρελαθουμε τώρα. Ο περι ου ο λόγος έχει τα (σοβαρα) προβληματα του αλλά δεν είναι του επιπέδου αυτου. Τουλάχιστον ξέρει οτι μετά την τελεία ακολουθεί κενό.

      Διαγραφή
    4. Μια που ανέφερε ο/η συνάδελφος 4/10 9.18...
      Τι κάνει ο Φ από τους ΚΚΦ;

      Διαγραφή
    5. 800 είμαστε. Μπορεί και παραπάνω. 620 οι αορίστου, 100 plus οι επικουρικοι, 80 μπλοκάκια, και δεν υπολογίζω τους ΟΑΕΔιτες άλλους 40 με 50.

      Διαγραφή
    6. Πόσοι ήμασταν οι αορίστου χρόνου τα καλά χρόνια, πριν αρχίσουν οι αποχωρήσεις με συντάξεις, μετατάξεις, αποδημίες δυστυχώς κλπ;

      Διαγραφή
  7. Μου την δίνουν τα στρουμφάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η αλήθεια για τον ΟΚΑΝΑ διαχρονικά είναι πικρή : παραμαγαζο ήταν κι οι διοικήσεις του, πάντα, ΠΑΝΤΑ, εγκάθετες ήταν.
    Με τον Κ το εντυπωσιακότατο είναι ότι έχει βρει το "κλειδί" να πείθονται όλες ότι είναι ο μέγας φωστήρας της οικουμένης. Μιλάμε δηλαδή για τα απόλυτα uu ff oo ss,στον πλανήτη των ιθαγενών μαγιας.
    Αυτη είναι η μόνη σχέση μας Όλγα με Γιουκατάν και Τσιαπας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΘΒ βρίσκεται στην ανάγκη να επισκεφθεί τον ΟΚΑΝΑ. Φτάνοντας με τη βεσπα, τι ρωτάει στην είσοδο; α. Καλέ μου άνθρωπε, από δω πάνε για την χαβουζα; β. Εδώ είναι το αρχηγείο των πρακτόρων; οβερ γ. Για τον Δρ Κατσονη παρακαλώ; Φέρνω δέμα από Ιουλιέτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Περιμένω να ακούσω κάτι, ΚΑΤΙ, για το θέμα Κο-Κα. Το διαχρονικό θέμα Κο-Κα. Εγώ πάντως δεν ξεχνώ. Αυτή την φορά, ΠΡΙΝ πάω να ψηφίσω στον Σύλλογο, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ θα πρέπει να έχω διαβάσει από την ΑΡΣΥ, από τους Αγγελοτακηδες, από τον, ωπ λάθος, Λαζαρης αδιάφορος, θα πρέπει να έχω διαβάσει λοιπόν ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ για το θέμα Κο-Κα που ήταν η καταστροφή του ΟΚΑΝΑ. Πιστεύω Όλγα, μέχρι τότε θα την κάνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τοποθετηθείτε στην ανακοίνωση που έστειλε η ΕΣΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί να τοποθετηθούν για την ανακοίνωση μιας παράταξης (είναι πράγματι παράταξη;) που δεν έχει ασχοληθεί με κανένα από τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και τους ωφελούμενους αλλά έβγαλε πολυσέλιδη ανακοίνωση με μοναδικό θέμα την υπεράσπιση του ΑνΔεπ (γιατί αν δεν κάνω λάθος αυτόν και τα λάθη του αφορά ουσιαστικά το εξώδικο του ΔΣ);
      Ή μήπως το θέμα μας είναι αν τους ειδοποίησαν; Σάμπως και όταν τους ειδοποιούν εμφανίζονται ή μήπως όταν εμφανίζονται λένε κάτι ουσιαστικό;

      Διαγραφή
  12. Τοποθετηθείτε.
    Εν δύο μαρς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγώ λέω, πρώτον, να πάρετε στον Λαζαρή το zoom ή ένα κινητό για να τηλεδιασκέπτεστε ή έστω να τον παίρνετε τηλέφωνο. Πολύ παράπονο το΄χει που δεν συμμετέχει στις αποφάσεις με τη μία ψήφο του που θα καταμετρούνταν απέναντι στις άλλες 8, ή τις 2 απέναντι στις 6. Εκτός αν τον καλείτε και δεν ανταποκρίνεται ή αν συμμετέχει και δεν το θυμάται, οπότε το θέμα αλλάζει και δεν έχω πρόταση. Δεύτερον να του θυμίσετε πόσο συνέβαλε και ο ίδιος στη δυσφήμηση του οκανα όταν στήριζε μια διοίκηση που κάθε τρεις και λίγο έριχνε το ανάθεμα στους εργαζόμενους και στο σύλλογο και μάλιστα δημόσια. Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τώρα ΣΟΒΑΡΑ, ασχολείται κανείς στον ΟΚΑΝΑ με τον Λαζαρη και την παρέα του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ όμως φοβάμαι ότι ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ κανείς δεν ασχολείται με τίποτα στον ΟΚΑΝΑ....

      Διαγραφή
  15. σίγουρα κάπου οι διπλάσιοι απ' ό,τι με την αρσυ λένε τα νούμερα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό αφορά τις ψήφους.
      Με αυτή τη λογική θα έπρεπε να εκτιμούμε και τον Κουλη, για να μη θυμίσουμε τις 400.000 που ψήφισαν τους φασίστες.
      Προβληματικό το επιχείρημα.

      Δυστυχώς ή ευτυχώς ο αριθμός των ψήφων δεν αντικατοπτρίζει ουτε την ορθότητα, ουτε το ενδιαφέρον των απόψεων. Θα έλεγα στην περιπτωση μας ουτε καν την υπαρξη τους. Ξέρει κανεις τι υποστηριζει η παραταξη αυτή για τα θέματα του ΟΚΑΝΑ εκτός από το οτι πρεπει να πληρωνομαστε όλοι το ίδιο κι αν δεν γίνεται η εξίσωση προς τα πανω ας γίνει προς τα κάτω;

      Διαγραφή
    2. Σε ένα πολίτευμα που δίνει ψήφο στον λαό, ο αριθμός τους θεωρείται πιο σημαντικός από το ενδιαφέρον της σκέψης τους. Αλλιώς, υπάρχει και καλύτερο πολίτευμα από την δικτατορία του προλεταριατου, που έχεις στο μυαλό σου. Η βασιλεία των φιλοσόφων. Θα'θελες να την δοκιμάσεις;

      Διαγραφή
    3. Κάτσε να δούμε στις επόμενες εκλογές αν παραμένουν διπλάσιοι σε ψήφους μετά την τριετή βροντερή απουσία των κυρίων από τα δρώμενα του ΟΚΑΝΑ

      Διαγραφή
    4. Σωστό. Προσωπικά πάντως μετά από τόσα χρόνια στον ΟΚΑΝΑ με τους ίδιους και τους ίδιους, θα'θελα να δω καινούργια πρόσωπα ανεξαρτήτως "ιδεολογιών" και παρατάξεων. Εντελώς καινούργια.
      Αλλά με την μούχλα που μας έχει διαβρωσει, αποκλείεται.

      Διαγραφή