Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Ας διαβάσουμε και λίγο αυτές τις ημέρες της καραντίνας. Μπορεί να μην σκοτώνει τον ιό αλλά βοηθάει στο μυαλό


Μάσκες, τεστ και άλλες ιστορίες: Επιστήμη κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της Πολιτικής από το antapocrisis


ADIOS,BUEN VIAJE CAMARADA 
INDEPENDENTNEWS

https://independentnews.gr/apopseis/afieroma-ston-strateymeno-luis-sepulveda-adios-buen-viaje-video-apospasmata-vivliografia/?fbclid=IwAR2HDQLfruyEgGlilHuaczgShJM9XFPqjPE471NW8PZQfvardLLkUROCl2s



Έλενα Ακρίτα: Αυτό το υπερδιαφημισμένο ‘Μαζί’ δεν μάς χωράει όλους


Διάβασα τις απόψεις δυο δημοφιλέστατων καλλιτεχνών που ισχυρίζονται ότι ο κορονοϊός είναι “ευλογία” κι ότι “ξαναβρίσκουμε τον εαυτό μας στο σπίτι μας”.
Το γεγονός ότι και οι δυο μένουν σε μεγάλα σπίτια και σε προνομιούχες περιοχές σίγουρα βοηθάει την… ενδοσκόπηση. Κι αυτό είμαι σε θέση να το γνωρίζω γιατί κι εγώ έτσι ζω. Ο καθένας έχει το χώρο του και δεν συνωστιζόμαστε ο ένας κολλητά στον άλλον.
Επειδή αυτός ο ιός εκτός από τοξικός είναι και ταξικός/οικονομικός, άτομα που στοιβάζονται σε μικρά διαμερίσματα μάλλον δεν συμμετέχουν με τον ίδιο ενθουσιασμό, στην διαδικασία της πνευματικής ανάτασης.
Και αυτό δεν έχει να κάνει με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα τους. Έχει να κάνει με τετραγωνικά, με τα μεροκάματα, με την ανέχεια.
Οι άστεγοι για παράδειγμα, κομμάτι δύσκολο να αντιμετωπίζουν τον κορονοϊό ως “ευλογία”. Όπως κι οι εργαζόμενοι που αγωνιούν για τη δουλειά τους – ειδικά τώρα που μπαίνουν τα λουκέτα το ένα μετά το άλλο. Είναι πιο εύκολο να είσαι φιλόσοφος στα βόρεια προάστια, παρά σε μια υποβαθμισμένη περιοχή. Δεν παίζουν ξέρετε, όλοι επιτραπέζια σε πάλλευκες μοκέτες με ασορτί άσπρα σκυλάκια.
Η κλεισούρα δεν σημαίνει απαραιτήτως …bonding. Σημαίνει κατάθλιψη, σημαίνει γκρίνια κι ουρλιαχτά συγκατοίκων μέσα στο αυτί σου, σημαίνει έλλειψη ιδιωτικού χώρου, σημαίνει πολλά και ζοφερά. Και πάνω από όλα σημαίνει ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ. Σωματική και λεκτική.
Θέλει λίγη προσοχή τί λέμε σε τόσο δύσκολες εποχές. Γιατί κακά τα ψέματα. Αυτό το υπερδιαφημισμένο “Μαζί” δεν μάς χωράει όλους.

και για επιδόρπιο.....λίγη μουσική από το νησί της καρδιάς μας

https://www.youtube.com/watch?v=WAjRmHODjyQ

chan chan

http://www.granma.cu/cultura/2020-04-18/musicos-del-planeta-se-unen-para-cantar-el-chan-chan-de-compay-segundo





7 σχόλια:

  1. Παιδιά εγώ του χρόνου θα πάρω το δώρο Πάσχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εισαι μεγαλο τσακάλι !!!!! θα παρεις δωρο πασχα 400 ευρω και θα χασεις 100-150 ευρω τον μηνα απο την ένταξη στο ενιαιο μισθολογιο του δημοσιου !! Αντε με το καλο η ένταξη σου στο ΕΣΥ που τοσο επιθυμεις ! Κανε τα χαρτια σου για αποσπαση ,ευκολο ειναι , μην περιμένεις ενσωμάτωση του ΟΚΑΝΑ στο ΕΣΥ, δεν θα γινει ποτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί δεν θα γίνει; θα την εμποδίζεις εσύ αρχιλιόνταρε;

      Διαγραφή
    2. Εσύ νομιζεις ότι στον ΟΚΑΝΑ θα δινονται μεγαλυτεροι μισθοί από το ΕΣΥ; Έχεις μείνει στις παλιές εποχές; μην περιμένεις να ξαναγυρίσουν αυτές οι εποχές, δεν θα γίνει ποτέ.

      Διαγραφή
    3. Ερωτήσεις προς τον ζωολόγο που διακρίνει τα τσακάλια:τι χαρτιά ειναι αυτά για απόσπαση στο ΕΣΥ, πού τα βρίσκει κανείς να τα συμπληρώσει και πού τα υποβαλει, πόσο ευκολο είναι (σε κλίμακα 1-10) και τι μεσο χρειάζεται; μέσο στον ΟΚΑΝΑ για να σε αποδεσμεύσει; μέσο στο ΕΣΥ για να σε δεχτεί; μέσο στην κυβέρνηση για να εγκρίνει το πήγαινε-έλα; όλα τα παραπανω;
      Ζωολόγε μην με ξεχάσεις (γιατί αργείς και ν'απαντήσεις). Βασίζομαι στη ζωολογική σοφία σου.

      Διαγραφή