Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ


...γιατί πέρα από την οικονομική και την προσωπική κρίση, τις κραυγές των ΜΜΕ, τη φτώχεια, το φόβο του άλλου, την έλλειψη οράματος κι ό,τι άλλο μπορεί κανείς να σκεφτεί για τις αιτίες, τις δικαιολογίες, τους διπλωματικούς χειρισμούς – υπάρχει και η προσωπική ευθύνη.

Όποιος δεν φοβάται το πρόσωπο του τέρατος, πάει να πει ότι του μοιάζει [...] Η πιθανή προέκταση του αξιώματος είναι να συνηθίσουμε τη φρίκη, να μας τρομάζει η ομορφιά [...] Η υποταγή ή ο εθισμός σε μια τέτοια συνύπαρξη ή συνδιαλλαγή, δεν προκαλεί τον κίνδυνο της αφομοίωσης ή της λήθης, του πώς πρέπει, του πώς οφείλουμε να σκεφτόμαστε, να πράττουμε και να μιλάμε; Αναμφισβήτητα αρχίσαμε να το ανεχόμαστε. Και η ανοχή πολλαπλασιάζει τα ζώα στη δημόσια ζωή, τα ισχυροποιεί και τα βοηθά να συνθέσουν με ακρίβεια τη μορφή του τέρατος που προΐσταται, ελέγχει και μας κυβερνά. Η μορφή του τέρατος είναι αποκρουστική. Οταν όμως το πρόσωπο του τέρατος πάψει να μας τρομάζει, τότε πρέπει να φοβόμαστε... γιατί αυτό σημαίνει ότι έχουμε αρχίσει να του μοιάζουμε!"
Μάνος Χατζιδάκις
(από το βιβλίο «Τα Σχόλια του Τρίτου», Εκδόσεις Εξάντας, 1980)
Λέσβος, 28.02.20, φωτ. Άρης Μεσσήνης

Οι forensic architecture επιβεβαιώνουν το https://omniatv.com/853459570
φωτ. Τατιάνα Μπόλαρη
φόνο Σύρου πρόσφυγα στα ελληνικά σύνορα:  

10 σχόλια:

  1. Μπράβο ρε παιδιά!Επιτέλους κάτι να με κάνει να νοιώσω ανθρώπινα στον ΟΚΑΝΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή λέμε ότι σκοτώσαμε πρόσφυγα; η Αρσυ αυτό θέλει να μας δώσει ως πληροφορία; ο ΟΗΕ, η Ύπατη Αρμοστεία ξέρω γω, το έχει επιβεβαιώσει; έχει πει έστω ότι το διερευνά; ή καλύπτουν όλοι τον φασίστα και ρατσιστή Μητσοτάκη; μήπως ΟΑ έχουμε ξεφύγει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://omniatv.com/853459666

      δεν λέμε ότι "σκοτώσαμε" πρόσφυγα..
      Λέμε ότι εκεί στον Έβρο ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ πρόσφυγες.

      Διαγραφή
    2. Ποιοι σκοτώνουν πρόσφυγες; κάποιοι έλληνες, είτε επίσημοι κρατικοί λειτουργοί είτε φαντάροι είτε παρακρατικοί φασίστες, σκοτώνουν πρόσφυγες; δεν είναι ξεκάθαρο τι λέτε.

      Διαγραφή
    3. 1. Πάντως όχι εμείς.Δεν ειμαστε όλοι το ίδιο. Κάποιοι μπορούν να δικαιολογήσουν τα πάντα στο όνομα του Έθνους. Εμείς δεν ανήκουμε σε αυτους και είμαστε περήφανοι γι' αυτο.
      2. Όταν το τέρας εμφανίζεται το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να το αναγνωρίσουμε και να το αποκαλύψουμε. Όχι να το κουκουλωσουμε κάτω απο τα "εθνικά" χρωματα.

      Διαγραφή
    4. Κοιτάξτε, για να μην παίζουμε τις κουμπάρες. Μπράβο για τις αριστερές και υπέρ του Ανθρώπου ιδέες σας, χωρίς φυσικά να έχετε μονοπώλιο σε αυτες. Το πρόβλημα που υπάρχει ειναι το εξής : αν, με την καλύτερη πρόθεση, διακινείτε fake news δεν προσφέρετε καλή υπηρεσία στον διαχρονικό αγώνα ν'αποκτήσει η κοινωνία αντιφασιστικά αντανακλαστικά. Αν καταθέτετε πραγματικά περιστατικά, ορθά πράττετε. Είναι λοιπόν πραγματικά περιστατικά; η Ύπατη Αρμοστεία γιατί δεν έχει πει τίποτα; δεν υπαρχει εκεί μεσα ΕΝΑΣ τίμιος να αποκαλύψει την αλήθεια; η ΕφΣυν που φιλοξενησε την επιστολή των πανεπιστημιακών, γιατί δεν το έγραψε; οι πανεπιστημιακοί αυτοί γιατί δεν αναφέρουν τίποτα για δολοφονία;

      Διαγραφή
    5. https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/234353_ki-alli-sfaira-stin-kardia-metanasti

      Διαγραφή
    6. Τώρα λοιπόν, και μπράβο σας, μιλάμε με άλλα δεδομένα. Μακάρι να αντισταθούν οι δημοκρατικοί άνθρωποι σε όλα αυτά. Και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Κρίμα για το παλικάρι.

      Διαγραφή
  3. Ότι γίνεται στο Βέγκας μένει στο Βέγκας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ό,τι γίνεται στον Έβρο ΔΕΝ πρέπει να μένει εκεί. Αρκεί να είναι αλήθεια. Επειδή έχω ζησει με αυτούς τους ακρίτες, δεν τους αξίζουν fake news.

    ΑπάντησηΔιαγραφή