Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

ΤΡΙΤΗ 3/12: ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12-4μμ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12:30 ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ

Την Τρίτη, με αφορμή την ανακοίνωση της Διοίκησης για το υπόλοιπο των αδειών,  είναι η ώρα να φανούμε ξεκάθαροι και αποφασισμένοι

  • απέναντι στη Διοίκηση, που προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι η πιο εμπαθής, η πιο ανόητη και η πιο άχρηστη ως τώρα ώστε να κερδίσει πόντους για την παραμονή της στους πάνω ορόφους. Πράγματι η υποψηφιότητά τους είναι πολλά υποσχόμενη. Θα μπορούσαν να σταθούν επάξια δίπλα στη νέα διοίκηση του ΚΕΘΕΑ, σ'αυτή του ΕΟΔΥ, στα ΠΕΣΥ. Βέβαια, δεν είναι αρκετά Νεοδημοκράτες - αλλά με τόσες καθυστερήσεις, τελικά, μπορεί και να προλάβουν.
  • αλλά και απέναντι στο Υπουργείο, που κρύβεται πίσω από δαύτους και περιμένει να ολοκληρώσουν όλες τις βρωμοδουλειές που και αυτοί θα ήθελαν να κάνουν (αλλά προτιμούν να τις κάνουν οι "προηγούμενοι" και  να χρεωθούν το πολιτικό κόστος).


Σε όλους αυτούς πρέπει να είμαστε απόλυτα σαφείς:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ!
Το Burn Out δεν είναι δώρο, δε μας το δωσε κάποιος επειδή ήταν ευγενικός ούτε μπορεί να μας το πάρει κανένας επειδή θύμωσε. Είναι κατάκτηση, είναι όρος της σύμβασης εργασίας μας, είναι ανάγκη για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας! Και λίγο είναι!

Και στους απηυδισμένους συναδέλφους να υπενθυμίσουμε πως, παρά τα εξώδικα και την όποια προσφυγή που (πολύ σωστά) θα γίνει, οι αγώνες κερδίζονται στο δρόμο.


44 σχόλια:

  1. Κατα διαόλου εχει πάει η δουλειά μας, τι να συνεχίσουμε, τι λέμε τώρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φωνάξτε την επιθεώρηση εργασίας να δει σε τι κτίρια δουλεύουμε.Καντε λίγο πίεση και εσείς στη διοίκηση μπας και ασχοληθεί με τίποτα άλλο γιατιωεχει κόλλήσει στο burn out

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωθηκαμε τωρα. Που θ'ασκησουν πιεση ο Αγγελος, ο Τακης, οι λοιποι, οι του Νεστορος κι οι της ΑΡΣΥ που καλυπτουν τους προηγουμενους.

      Διαγραφή
    2. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι τουλάχιστον ο άγγελος, ο Τάκης και οι της Αρσυ τρέχουν για διάφορα θέματα και έως τώρα έχουν και έχουμε κερδίσει αρκετά θέματα. Μέσα στη λαίλαπα των τελευταίων δέκα χρόνων όσοι ακολουθήσαμε τον Σύλλογο σε ότι έλεγε και έκανε ζημιωμενοι δεν βγήκαμε. Αυτό τουλάχιστον τους το αναγνωριζω

      Διαγραφή
    3. Εάν δεν μπορούν σπίτια τους

      Διαγραφή
    4. Γιατί υπάρχει καποιος άλλος για να τον ψηφίσουμε; Πάντοτε περιμέναμε όλοι μας- και εγώ συγκαταλεγομαι σε αυτούς- κυρίως μετά την προδοσία του ΣΥΡΙΖΑ και την απογοήτευση που πολλοί νιώσαμε, να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά 5-6 άτομα. Ε τουλάχιστον να μην τους πετροβολουμε αν δεν τα έχουν κάνει όλα τέλεια. Αν νομίζει κάποιος ότι μπορεί καλύτερα ας μας το πει επωνυμως.

      Διαγραφή
    5. Δεν πετροβολήσαμε κάποιον τους επιστούμε την προσοχή για να μη κάνουν λάθη και να καλέσουν ως οφείλουν το ΣΕΠΕ

      Διαγραφή
    6. 1ον:άλλο το "δεν τα κανω τέλεια" κι άλλο το λέω και ψεμματα για να καλυψω το οτι δεν τα κανω τελεια. Εχει μια (μεγάλη) διαφορά.
      2ον:μη βιάζεσαι να πεις ότι δεν υπάρχει άλλος να ψηφίσουμε. Μήπως ήρθαν εκλογές και δεν το ξέραμε και εμφανίστηκαν πάλι οι ίδιοι μόνιμοι και κανένας καινούργιος; δεν το νομίζω. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ όμως, μέχρι τις εκλογές δηλαδή, νομίζω ότι οφείλουν να δώσουν το καλύτερο που μπορούν.

      Διαγραφή
  3. Κοιτάξτε τι μας γράψατε :
    "Αριστερή Συσπείρωση Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ 21 Νοεμβρίου 2019 - 8:57 π.μ.
    Φυσικα και εχει παει και μαλιστα πολλες φορες το σωματείο στην Επιθεώρηση Εργασιας."
    Και δεν μας αναφέρατε ΟΥΤΕ ΜΙΑ όταν ρωτηθήκατε συγκεκριμένα.
    Το ότι φτάσατε να μας λέτε έτσι εύκολα ψέμματα, με ξεπερνάει εντελώς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σωματειο εχει παει πολλες φορες στην Επιθεωρηση Εργασιας. Η ΑΡΣΥ δεν εγραψε κανενα ψεμα.

      Διαγραφή
    2. Εάν λοιπόν δεν λέτε ψέμματα, πρόκειται απλά για εκδήλωση περιφρόνησης προς τους συναδέλφους που σας ζήτησαν συγκεκριμένη ενημέρωση το ότι δεν το κάνετε. Μπράβο, σωστή στάση. Συνεχίστε έτσι.

      Διαγραφή
  4. Έκανε κι ερώτηση στη Βουλή το ΚΙΝΑΛ για τον ΟΚΑΝΑ, το πάλαι ποτέ φέουδό του. Χα!!! Ο Κατρίνης όμως έπρεπε να την έχει κάνει. Χαχα!!!
    Τώρα που είπαμε ΚΙΝΑΛ.. πώς περνάει τις μέρες του εκείνο το παλικάρι ο Πλατανιάς; ποιο παλιό τσιράκι έχει καθόλου νέα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος 5 Δεκεμβρίου 2019 - 12:09 π.μ.
    1) Για ποιο λόγο πρέπει να πάει το σωματείο στην Επιθεώρηση Εργασίας? 2) Πιστεύεις ότι δεν πάει γιατί καλύπτει την Διοίκηση? 3) νομιζω οτι το σωστο ειναι εφιστουμε και οχι επιστουμε αλλα δεν παιρνω και ορκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστή η διόρθωσή σου..Είναι εφιστώ την προσοχή και όχι επιστώ.Αν ασχολιόσουν έτσι και με τα κτίρια του Οργανισμού θα γνώριζες για ποιο λόγο να καλέσουν την Επιθεώρηση Εργασίας.

      Διαγραφή
    2. Οχι, να παρεις ορκο. Ξερεις καλά ελληνικά.
      Τώρα..γιατί να πηγαίνει το Σωματείο στην Επιθεώρηση Εργασίας ε; έλα μου ντε, μην ταλαιπωρεί και άδικα τα παιδιά εκεί. Για τέτοιες Μονάδες πρότυπο. Σωστά λοιπόν παινεύεται η Διοίκηση που πήρε και ISO. Αμ πώς.
      Ξέρουν αυτοί γιατί δεν πάνε κι αν καλύπτουν ή δεν καλύπτουν. Ελάχιστη σημασία έχει τι πιστεύω εγώ ή ο μπάρμπας μου. Το αποτέλεσμα μετράει.Και είναι εμφανές.

      Διαγραφή
  6. Δηλαδή για να καταλάβω αυτο που προτείνεις είναι να πάμε στην Επιθεώρηση για τα κτίρια που δεν πληρούν τις προδιαγραφές;
    Εγώ νόμιζα ότι αυτό που προτείνεις είναι να πάμε στην Επιθεώρηση γιατί καταπαταται η ατομική σύμβαση εργασίας με την κατάργηση της άδειας. Και για να είμαι ειλικρινής μου φαίνεται πιο λογικό και πιο άμεσο και πιο πραγματικό γιατί τα κτίρια δεν είναι δα και το χειρότερο μας εκτός που με τις κουτσουρεμενες αρμοδιότητες και την αποδυνάμωση της επιθεώρησης χ.... η φοράδα στο αλώνι αν πάμε και πούμε ότι δεν είναι τα κτίρια μας τέλεια. Όι περισσοτερες δημόσιες υπηρεσίες είναι χαλια, για να μην μιλησουμε για τα νοσοκομεια...
    Εμένα το να πάμε αυτή τη στιγμή στην Επιθεώρηση για τα κτίρια μου φαίνεται σαν να πετάμε τη μπάλα στην εξέδρα.
    Αλλά για να έχουμε και το καλό ρώτημα γιατί τόσο μίσος και αλληλοσπαραγμος προς την έρμη την ΑΡΣΥ που μας φιλοξενεί και μαλιστα με την ανοχη της ανωνυμιας μας; "Αν δεν λετε ψεματα, μας περιφρονειτε". Μου θυμίζεις το ανέκδοτο "και γιατι δεν φορας καπέλο;;;;"
    Εκτός αν όλη αυτή η επιμονή για την Επιθεώρηση είναι για να την πέσεις στην ΑΡΣΥ οπότε πάσο. Δεν ανακατευομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες μας το ανέκδοτο με το καπέλο δεν το ξέρω

      Διαγραφή
  7. Και για τα κτίρια θα έπρεπε να σε νοιάζει.Γιατί δεν είναι κατώτερο το δικαίωμα του εργάτη για υγεία κι ασφάλεια στην εργασία. Γι'αυτό άλλωστε κάνατε,υποτίθεται, και την Επιτροπή Ασφάλειας.(άλλη μια νεκροζώντανη Επιτροπή..μπράβο και γι'αυτό στον Άγγελο, τον Τάκη, την ουρά Αρσυ και τ'άλλα παιδιά). Θα μου πεις, εδώ δεν φέρατε τον κόσμο ανάποδα όταν κόντεψε να φάει μολύβι κόσμος στα Χανιά, τα κτίρια θα σας ενοχλήσουν; Σήμερα είναι του Αγίου Σάββα και για το Σωματείο όλο τον χρόνο είναι της Αγίας Υποκρισίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν πράγματι δε σου αρέσει το σωματείο τόσο πολύ, όσο τουλάχιστον δείχνεις, απλά διαγράψου.Για να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο και μην θεωρείσαι συνένοχος στην υποκρισία.

      Διαγραφή
    2. Πρώτον, εισαι σίγουρος/η ότι και να ήθελα εγώ, γίνεται νομικά να διαγραφώ; να αυτοδιαγραφεί ένας εργαζόμενος από το σωματείο του; δεν μου φαίνεται να έχει βάση. Εκτός αν προβλέπεται από τον καινούργιο (αντι)συνδικαλιστικό νόμο του Μητσο, που μάλλον τον γουστάρεις φαίνεται. Αρσίτης Αρσίτης αλλά κατά βάθος Μητσοτακικός.... Μάλιστα..
      Δεύτερον και σπουδαιότερο, επειδή δεν μου αρέσουν οι υποκριτές που έχον πάρει το σωματείο για φέουδό τους, δεν σημαίνει ότι θα διαγραφώ για να τους το χαρίσω. Το σωματείο είμαστε όλοι/ες και δεν ανήκει σε αυτούς ούτε σε μένα ούτε σε σένα. Σωστά;

      Διαγραφή
    3. Υ.Γ. Εσένα πόσο πολύ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ που πέσανε πιστολιές δίπλα σε συναδέλφους και το σωματείο ήταν τσάι και συμπάθεια;

      Διαγραφή
  8. Αγαπητέ ανώνυμε που έχεις την άποψη ότι πρέπει το σωματείο να πάει στην Επιθεώρηση Εργασίας:
    1. Μπορείς να πας και μόνος σου. Αν το σωματείο σου φαίνεται ανίκανο και υποκριτικό μπορείς να προσφυγεις για τις συνθήκες εργασίας σου ως άτομο. Αν αυτό είναι που σε ενδιαφέρει.
    2. Δεν έχεις έρθει ούτε σε μια συνέλευση να κατηγορήσεις για υποκρισία όλους τους άλλους, οι οποίοι στο κατω κάτω έρχονται τουλάχιστον και κάτι προσπαθούν να κάνουν. (δεν σε έχω ακούσει εγώ που εχω πάει σχεδόν σε ολες τις συνελευσεις...)
    3. Αυθαιρετείς βγάζοντας συμπεράσματα για το ποιος είναι αρσιτης και τον κατηγορείς κιόλας ότιπαρολο που είναι αρσιτης είναι και μητσοτακικός. Αστεια πραγματα...
    4. Πληροφοριακά και μονο: φυσικά και μπορείς να αυτοδιαγραφεις από ένα σωματείο. Το έχουν κάνει κι άλλα "λουλούδια" στον ΟΚΑΝΑ. Η συλλογική δράση δεν είναι υποχρέωση. Είναι δικαίωμα που κάποιοι (τους οποίους εσύ αποκαλείς συλληβδην υποκριτές) υπερασπίζονται εντος και εκτός ΟΚΑΝΑ. Για αυτό άλλωστε απήργησαν και στις πρόσφατες απεργίες ενάντια στον δηθεν αναπτυξιακό αλλά στην ουσια αντισυνδικαλιστικο νόμο. Εσύ τι έκανες τη μέρα της απεργίας? Αν απηργησες μπράβο. Αν όμως όχι, τότε πρέπει να σκεφτείς μηπως κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς που εκτοξευεις επί δικαίων και αδίκων ίσως να σε αφορούν.
    5. Για τα Χανιά αλλά και για πολλά άλλα θέματα πριν γράψεις ότι να'ναι, πρέπει να ανατρεξεις στις αναρτήσεις της εποχής για να δεις αν υπήρχε από όλους τσάι και συμπαθεια: Το έχω ξαναπεί οι γενικεύσεις του είδους "όλοι είναι ίδιοι", εκτός απο το οτι ειναι απλοϊκές και ολοφανερα ψευδεις, λειτουργούν ΠΑΝΤΑ υπέρ της ακροδεξιάς και των φασιστικών ιδεών. Εκτός αν αυτό δεν σε πειράζει.
    6. Εάν πράγματι ενδιαφέρεσαι για τη συλλογική δράση και δεν "ξεδινεις" απλά γράφοντας σχολιάκια, έλα στην επόμενη συνέλευση να μας τα πεις και να μας την πεις για να δούμε και εμεις ποιος είναι αυτός ο ορεξάτος αγωνιστής που μας τη βγαίνει από τα αριστερά. Προσωπικα θα χαρώ πολυ να διαφωνήσω μαζί σου. Αλλά σε παρακαλώ σταμάτα αυτή την ιστορία με τα αυθαίρετα συμπεράσματα και τις γενικεύσεις. Δεν είναι δυνατόν να απαντάμε σε κάθε σχόλιο. Και μην το παίρνεις προσωπικα: δεν σε περιφρονούμε.
    Γράφω επώνυμα διακινδυνεύοντας τη συνέχιση αυτής της ανουσιας αντιπαράθεσης, αλλά νομίζω ότι οφειλουμε να είμαστε πιο σοβαροί από το "η σιωπη μου προς απαντηση σου" και άλλα τέτοια παιδικά. Παρόλα αυτά δεν θα επανέλθω όσο επιθετικά κι αν είναι τα ανώνυμα σχόλια σου. Εκτός αν γίνουν επώνυμα. ΟΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν προκειται για απαντηση μου στην ΟΑ αλλά για ενα αλλο σχόλιο. Δεν μ'ενδιαφερει ν'απαντησω σε καποια που με προσβαλει λεγοντάς με "λουλούδι" ενώ κατά τ'άλλα τα δικά μου σχόλια ειναι επιθετικά.
    Η αντιπαραθεση με οσους εχουν την τιμη να εχουν επιλεγει ως εκπροσωποι μας και την επιστρεφουν λεγοντας -και πιστευοντας βασικά- "οποιος θελει να παει και να προσφυγει μονος του για τις συνθηκες εργασιας του" καθόλου ανούσια δεν μου φαινεται. Το αντίθετο.ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ειναι. Και γι'αυτό πρεπει να ειναι σκληρή. Και γι'αυτό όντως πρέπει να μορφοποιηθούν οι συλλογικές δράσεις μας συνάδελφοι ώστε όσοι κουράστηκαν πια να μας εκπροσωπούν να αντικατασταθούν επιτέλους από φρέσκα πρόσωπα.
    ΠΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μήπως πολλοί δεν πατάνε στις συνελεύσεις γιατί ακριβώς σας θεωρούν υποκριτές; γιατί έχουν αηδιάσει; δεν μπορείτε να το πιστέψετε ε; πρέπει να έρθουν επί τόπου, στη συνέλευση, να σας κατηγορήσουν.... Αλλιώς δεν μετράει.. Ααααχ, μωραίνει Κύριος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πρόβλημα δεν είναι ότι κάποιοι δεν "πατάνε" στη συνέλευση επειδή εκεί συχνάζουν οι "υποκριτές" συνδικαλιστές.
      Το πρόβλημα είναι ότι οι συνάδελφοι αυτοί δεν αντιλαμβάνονται ότι με το να μην πατάνε στη συνέλευση δίνουν το δικαίωμα να τους εκφράζουν και να τους καπελώνουν εντέλει, ακριβώς αυτοί οι "υποκριτές".
      Το ανώτερο όργανο μιας συλλογικότητας (όποια και αν είναι αυτή) είναι η γενική του συνέλευση. Σε αυτή εκφράζονται οι απόψεις όλων: την έκφραση των απόψεων τους κάποιοι την αντιλαμβάνονται ως υποχρέωση, κάποιοι άλλοι σαν δικαίωμα, αλλά κάποιοι φαίνεται ότι την περιορίζουν σε ανώνυμους ή ημιεπώνυμους σχολιασμούς διανθισμένους με γενικεύσεις και ανακρίβειες.
      Όταν σέβεσαι τη συλλογική δράση, τον Σύλλογο, όταν εγκαλείς κάποιους γιατί δεν αγωνίζονται και δεν κάνουν το ένα ή το άλλο, όταν δεν θέλεις να επιτρέψεις στους υποκριτές να σε κοροϊδεύουν, να σε εξαπατούν και να μιλούν εξ ονόματος σου, τότε ΕΡΧΕΣΑΙ στη συνέλευση, ακριβώς για να αντιπαρατεθείς μαζί τους.
      Ή φτιάχνεις μια άλλη συλλογικότητα και προσπαθείς μαζί με άλλους που ενστερνίζονται τις απόψεις σου να πείσεις, να δημιουργήσεις άλλους συσχετισμούς κλπ. Να δράσεις δηλαδή ως πολιτικό και κοινωνικό ον. Ως πρόσωπο και όχι ως άτομο. Ως άνθρωπος εν τέλει. ΟΑ

      Διαγραφή
    2. Συμφωνω. Το ειπα και πριν νομιζω. Πρέπει πλέον να δώσουμε μορφή και περιεχόμενο λειτουργικό στην αγανάκτησή μας για το παλιό και τριμμένο. Θα πρέπει η πλειοψηφία να βγει από τη σιωπή της. Να αποφασίσει ότι τέρμα η αδρανοποίηση, η οποία βολεύει πολύ τους κουρασμένους εκπροσώπους μας (τόσο κουρασμένους που μας λένε "πάτε μόνοι σας στην επιθεώρηση εργασίας και καλή τύχη"). Να συνασπιστεί η πλειοψηφία και να δράσει. Συλλογικά. Για τον καθένα μας, για όλους και για τον Σύλλογο. Ει δυνατόν και πριν τις εκλογές. Στις συνελεύσεις λειτουργεί η πλειοψηφία. Βεβαίως λοιπόν να είμαστε εκεί. Παρόντες και Ζωντανοί. Ας αποκτήσει η πλειοψηφία των συνελεύσεων την υπόσταση της πλειοψηφίας των εργαζομένων. Και το επόμενο, φυσικό, βήμα είναι οι εκλογές του Συλλόγου. Για να γίνει επιτέλους ανανέωση. Να ευχαριστήσουμε τους κουρασμένους και να τους ξεπροβοδίσουμε.
      ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
      ΠΤ

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ ΠΤ είναι αλήθεια ότι είμαι πολύ κουρασμένη. Από την κατάσταση στον ΟΚΑΝΑ αλλά και από την αδιαφορία σημαντικού ποσοστού των συναδέλφων.
      Αλλά δεν είναι αλήθεια ότι πρότεινα να "πάτε μόνοι σας στην επιθεώρηση εργασίας και καλή τύχη". Αντίθετα ο σκοπός μου ήταν να δείξω ότι ακριβώς αυτό (δηλαδή το να πάει κάποιος μόνος του στην Επιθεώρηση) δεν έχει νόημακαι προφανώς ούτε κι εσύ θέλεις αυτό. Ίσως πράγματι η παράγραφος αυτή έτσι όπως είναι γραμμένη να μην είναι σαφής, το υπόλοιπο όμως σχόλιο μου είναι πολύ σαφές για να μην αφήνει καμία αμφιβολία ότι θα μπορούσα να εννοώ αυτό που λες.
      Κατά τα λοιπά ευπρόσδεκτος να έρθεις και στη συνέλευση και να καταθέσεις και πρόταση να επισπευθούν οι εκλογές. Η ΑΡΣΥ ήταν, είναι και θα είναι πάντα υπέρ της ανακλητότητας των μελών των συνδικαλιστικών οργάνων, ώστε να ελέγχονται διαρκώς κατά τη διάρκεια της θητείας τους, και να μην χρειάζεται να περιμένουμε τις εκλογές ή να καταφεύγουμε σε μομφές κλπ. Μάλιστα είχαμε προτείνει η ανακλητότητα των μελών να μπει και στο καταστατικό αλλά οι υπόλοιπες παρατάξεις δεν το συζήτησαν καν.
      Αυτά προς το παρόν.
      ΟΑ

      Διαγραφή
    4. Αναρωτιεμαι καταρχήν αν είμαι "αγαπητός" όντως ή "αγαπητό λουλούδι"...
      Αλλά δεν έχει καμιά σημασία. Για τα κοινά, που μας απασχολούν σε αυτό το μπλογκ και βεβαίως εκτός μπλογκ, λέω: στην κρίση όλων μας όλοι και όλες. Αν θέλουμε να συνεχίζεται η ίδια κατάσταση και να συνεχίζουν οι ίδιοι κουρασμένοι άνθρωποι, ως άλλοι αιώνιοι Φαραώ, με γεια μας με χαρά μας.
      ΠΤ

      Διαγραφή
  11. Ενα ΠΟΛΙΤΙΚΟ σχόλιο : οι γενικεύσεις δεν είναι στην κουλτούρα ενός κεντρώου δημοκράτη. Γενικεύσεις αρέσκονται να κάνουν, και έχουν εντρυφήσει σε αυτές,φασιστοακροδεξιοί πράγματι και σταλινοκομμουνιστές επίσης. ΠΑΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παρακολουθώ ανελιπώς τις συνελεύσεις και έχω αρχίσει να νιώθω πως αυτές γίνονται για να δικαιολογηθεί η παρούσα κατάσταση στο σωματείο.Αλήθεια κανέναν δεν προβληματίζει το γεγονός οτι η συμμετοχή σε αυτές περιορίζεται σε μια το πολύ δύο δεκάδες και οι αποφάσεις παίρνονται χωρίς να υπάρχει ποτέ καμιά αλλη άποψη;Δεν βλέπετε οτι έχετε απαξιωθει απο την κατα κάποιο τρόπο επαγγελματοποίηση της παρουσίας σας στα συνδικαλιστικά όργανα;Αν θέλετε την άποψή μου για το οτι δεν μιλάει κανείς πέρα απο τους λίγους γνωστούς της παρέας σας ,ειναι γιατί οποιος πει κάτι αντίθετο του κολάτε την ταμπέλα του εργοδοτικού ,οπως παλιότερα μιλάγατε για γερμανοτσολιάδες ,προδότες κλπ.Ε κανείς δεν πάει σφαγμένος εκ των προτέρων σε διαδικασίες στημένες και βεβαίως οποιος ζητήσει επισημη ψηφοφορία για τις αποφάσεις απεργιών ή κινητοποιήσεων τήρηση καταστατικών λειτουργιών οπως γραπτο απολογισμό κλπ θα τον βγάλετε σε αφίσες στην περιοχή με την ένδειξη "καταζητείται".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ζήτημα - πρόβλημα είναι ακριβώς το εξής : όσοι βολεύονται με καταστάσεις που χαρακτηρίζεις ως "επαγγελματοποίηση της παρουσίας τους στα συνδικαλιστικά όργανα", είναι δυνατόν - πιθανόν να νιώθουν ότι απαξιώνονται;
      Η λύση πρέπει να δοθεί "από έξω", δηλαδή έξω από την δική τους κρίση - απόφαση, δηλαδή πρέπει να δοθεί από μας τους υπόλοιπους που επιτέλους, ας δράσουμε συλλογικά.

      Διαγραφή
  13. https://www.newsit.gr/egklhma/oi-protes-eikones-apo-to-kameno-aytokinito-tis-dieythyntrias-tou-psyxiatreiou-korydallou/2932498/

    Δύσκολες δουλειές......
    Βέβαια, κι η δικιά μας δεν είναι και πολύ εύκολη.. Ας μην ξεχνάμε πόσοι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ έχουν βριστεί, ξυλοδαρθεί ή κινδυνέψει κι ακόμα χειρότερα (μέχρι και πιστολιές...) ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ.
    Ευτυχώς δηλαδή που δεν υπήρχε και λόγος να παρεμβαίνει το ΣΕΠΕ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λες καλέ η δουλειά μας είναι πολύ εύκολη...τεμπέληδες είμαστε...Τώρα αν μας κατεβάζουν κανένα καντήλι τι να κάνουμε ασθενείς είναι έχουν το ακαταλόγιστο. Αν πέσει και καμία πιστολιά γλέντι έχουμε μην φοβόμαστε. Πόσοι από τους ασθενείς που έχουν βρίσει έχουν φύγει από την μονάδα τους;Εμείς όμως πρεπει να κάνουμε τον σταυρό μας που εργαζόμαστε σ αυτόν τον οργανισμό και έχουμε δουλειά.Πρεπει να δεχτούμε την μη παροχή burn out, τον παλαιολιθικό εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας και όλα τα υπόλοιπα που γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι μας.Να κάνουμε τον σταυρό μας κάθε ημέρα που γυρναμε στις οικογένειες μας αρτιμελείς σωματικά (γιατί ψυχικά ράκος).Πρόταση μήπως αντί για γιόγκα να μας μαθαίνουν αυτοάμυνα;

      Διαγραφή
    2. Εγώ συμφωνώ. Κι αν δεν το κάνει η σεπτή(...) διοίκηση,ας το οργανώσει το σωματείο.. πρώτα αυτοάμυνα και μετά, αν δεν πιάσει, να ξέρουμε οι συνάδελφοι να δίνουμε ο ένας στο άλλο πρώτες βοήθειες.
      Όλγα τ'ακούς; γι'αυτό έχει ο κόσμος γραμμένα όσα μας λέτε για θεωρίες περί συνδικαλισμού κλπ. Γιατί μας νοιάζει πιο πολύ να γυρνάμε σπίτια μας έστω σωματικά αρτιμελείς, κάτι που τα συνδικαλιστικά σας εγχειρίδια μπορεί να το κοτσάρουν ως εργατικό δικαίωμα, εσείς όμως οι εκπρόσωποί μας στην πράξη το υποτιμήσατε....

      Διαγραφή
    3. Πες τα Χρυσόστομε μήπως και πάρουν χαμπάρι

      Διαγραφή
  14. Ήθελα να ρωτήσω την ΕΠΕΣΥ (ή όποιον αρμόδιο) , γιατί η Μονάδα Ρεθύμνου είναι Πρότυπη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον, γιατί έτσι θέλησε ο αντιπρόεδρος

      Διαγραφή
    2. Επιστημονικό κριτήριο...
      Και οι συνάδελφοι που διαλέχτηκαν για την Πρότυπη Μονάδα, με τι επιστημονικά προσόντα διαλέχτηκαν ω ΕΠΕΣΥ;

      Διαγραφή
    3. όχι συνάδελφε-ισσα αλλά γιατί όλοι οι άλλοι είστε α-πρότυποι και δευτεράντζες

      Διαγραφή
  15. Εσείς καλά τις κηρύσετε τις στάσεις εργασίας, συμμετοχή έχουν από κανέναν μόνιμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή