Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Η Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ μετά την κατάρρευση του ταβανιού στην μονάδα του ΚΑΤ


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στη μονάδα του ΚΑΤ έπεσε ένα μεγάλο κομμάτι από το ταβάνι σε ένα από τα γραφεία των συναδέλφων. Είναι προφανές ότι είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι που κανένας δεν έπαθε τίποτα. 
Από το σημείο όμως αυτό και πέρα νοιώθουμε υποχρεωμένοι να τονίσουμε τα ακόλουθα:

Πολύ ωραία η ανακοίνωση του Συλλόγου που ακολουθεί. 
Πολύ ωραία και η καταγραφή των προβλημάτων από την Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας. 
Αλλά η κραυγή αγωνίας των συναδέλφων του ΚΑΤ δεν πρέπει να μείνει μόνο δικιά τους
Δεν αφορά μόνο αυτούς. Όπως δεν αφορά μόνο αυτούς που επί δυο μήνες είναι χωρίς γιατρό και συνεχίζουν να δουλεύουν. Όπως δεν αφορά μόνο τους συνδικαλιστές να βγάζουν ανακοινώσεις, λιγότερο ή περισσότερο αιχμηρές. 
Μας αφορά όλους. 
Για αυτό το μόνο που θα μπορούσε να έχει πραγματικό και άμεσο αποτέλεσμα θα ήταν να βρεθούμε ΟΛΟΙ στο ΚΑΤ. 
Να μην αφήσουμε κανέναν να μπει στο κτίριο αν  η Διοίκηση δεν δεσμευτεί ότι θα ασχοληθεί με τις μονάδες. Και να ξαναβρεθούμε, έξω από το ΚΑΤ ή έξω από τις μονάδες γενικά, αν δεν το δείξει έμπρακτα. 
Να πούμε ξεκάθαρα: Κρατήστε τα μνημόνια συνεργασίας με τα Πανεπιστήμια, κρατήστε τα ISO της πεντάρας, τους αγώνες μπάσκετ, τη γιόγκα και το χόκευ επί πάγου για τον εαυτό σας. Σταματήστε να παίζετε τις "κυρίες κουμπάρες" και να ανταλλάσσετε φιλοφρονήσεις και συγχαρητήρια μεταξύ σας για ένα ανύπαρκτο όσο και άχρηστο "εκσυγχρονισμό". 
Επιτέλους ασχοληθείτε με τα πραγματικά προβλήματα των ασθενών μας, των μονάδων μας και τα δικά μας.
Δεν θα το κάνουν μόνοι τους. Ούτε θέλουν, ούτε μπορούν. Αν μπορούσαν και αν ήθελαν θα το είχαν κάνει.  Μόνο εμείς οι εργαζόμενοι μπορούμε να μπούμε μπροστά σε αυτόν τον αγώνα και να τους υποχρεώσουμε:
  • Να στελεχώσουν όλες τις μονάδες με μόνιμο προσωπικό, με σοβαρούς επιστήμονες δεσμευμένους στην παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας 
  • Να διορθώσουν ΟΛΑ τα προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής που έχουν εμφανιστεί στις μονάδες, πολλές από τις οποίες φτιάχτηκαν με προχειρότητα και κακοτεχνίες πριν από πολλά χρόνια
  • Να ασχοληθούν με σοβαρότητα με τα πραγματικά προβλήματα των ασθενών: τα επιδόματα των ασθενών μας κόβονται, το ποσοστό των αστέγων μεγαλώνει  και ο ΟΚΑΝΑ δεν κάνει τίποτε, πολλοί γιατροί από άγνοια ή/και φόρτο εργασίας δεν συμπληρώνουν καν τους φακέλλους ΚΕΠΑ. 
  • Να ασχοληθούν με την κατάχρηση βενζοδιαζεπινών που μαστίζει τα προγράμματα και απειλεί την ασφάλεια των ασθενών μας
  • Να ασχοληθούν με την θεραπεία της ηπατίτιδας και να φτιάξουν επιτέλους το ιατρείο που έχουν πολλάκις προαναγγείλει, να χρησιμοποιήσουν εκείνο το FIBROSCAN  που αγόρασαν με τόση καθυστέρηση και το έχουν αφήσει στα κουτιά να περιμένει άραγε τι για να λειτουργήσει;
  • Να στηρίξουν το προσωπικό που έχει κουραστεί να παλεύει κόντρα στον αμοραλισμό και την αδιαφορία των Διοικούντων και των παρατρεχάμενων, που αντί να αγοράσουν αλκοολόμετρα, αγοράζουν κάμερες για Skybe και δεν συμμαζεύεται. 
Δεν παίζουμε με τις ζωές μας ούτε με τις ζωές των ασθενών μας. Μόνο ΟΛΟΙ μαζί με αποφασιστικότητα και καθαρό μυαλό μπορούμε να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε την αξιοπρέπεια μας στο χώρο δουλειάς.
Έχουμε την δύναμη.
Έχουμε τη θέληση;

Ακολουθεί η ανακοίνωση του του ΔΣ του Συλλόγου, η επιστολή των συναδέλφων και το πόρισμα της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας:  
.΄...................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Οι Μονάδες στη κυριολεξία γκρεμίζονται και η Διοίκηση περί άλλα τυρβάζει



Όταν λέγαμε ότι η κατάσταση των μονάδων του ΟΚΑΝΑ είναι δραματική, δεν πιστεύαμε ότι θα δικαιωθούμε τόσο δραματικά και τόσο γρήγορα: Οι παρακάτω φωτογραφίες το αποδεικνύουν με τον πιο αδιάψευστο τρόπο. Ευτυχώς την ώρα που έπεσαν τα τσιμέντα της οροφής του ΚΑΤ (σε ένα μεγάλο μέρος του κτιρίου) δεν λειτουργούσε η Μονάδα. Ειδάλλως θα υπήρχαν τουλάχιστον σοβαροί τραυματισμοί, είτε συναδέλφων είτε ασθενών. Τότε θα αναζητούσαμε τους υπεύθυνους, κάποιοι μάλιστα παριστάνοντας τους εμβρόντητους.
Αλλά ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ έχει επανειλημμένα και έγκαιρα κρούσει τον κώδωνα κινδύνου για την προβληματική υλικοτεχνική κατάσταση των Μονάδων. Η Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας του Συλλόγου εδώ και δύο χρόνια έχει αποστείλει σχετικά έγγραφα στη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ και έχει ζητήσει επιτατικά να γίνει καταγραφή των προβλημάτων των Δομών σε όλη την Ελλάδα, ώστε να ακολουθήσει προτεραιοποίηση των αναγκών και άμεσες παρεμβάσεις.
Δυστυχώς η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ περί άλλα τυρβάζει. Μπορεί Μονάδες να λειτουργούν επί μήνες χωρίς θέρμανση και ψύξη: η Διοίκηση νοιώθει περήφανη με το να παίζει ή να παρακολουθεί μπάσκετ, επειδή απλά έτυχε κάποιος από τους πρόθυμους να έχει σχέση με το μπάσκετ. Μπορεί Μονάδες να μπάζουν νερά από τις στέγες: η Διοίκηση ως βασική προτεραιότητά έχει την αγορά καμερών για τηλεδιάσκεψη μέσω skype, επειδή ένας άλλος πρόθυμος, δεν μπορεί (ακόμη) να βρίσκεται σε τρεις μονάδες ταυτόχρονα. Μπορεί Μονάδες να γκρεμίζονται μεταφορικά και κυριολεκτικά: η Διοίκηση κρεμάει ταμπέλες ότι απόκτησε ISO και κορδώνεται. Γιατί στην προκήρυξη για ISO σε  τέσσερεις Μονάδες που έβγαλε πριν από τρεις μήνες η Διοίκηση δεν εντάσσει και την Μονάδα του ΚΑΤ; Μπορεί να μην έχει ιατρό εδώ και δύο μήνες μπορεί εδώ και μια εβδομάδα να έχει γκρεμιστεί η μισή Μονάδα και στην υπόλοιπη να έχουν στοιβαχτεί το προσωπικό, η υλικοτεχνική υποδομή και οι ασθενείς  αλλά ISO.....άνετα θα μπορούσαν να πάρουν. 
Δεν είμαστε εναντίον του εκσυγχρονισμού και των νεωτερισμών. Θεωρούμε όμως ότι οι «νεωτερισμοί» πρέπει να υπηρετούν ένα σχέδιο, και στη βάση αυτού του σχεδίου δεν μπορεί παρά να βρίσκεται η αξιοπρέπεια εργαζομένων και ασθενών και οι ασφαλείς συνθήκες λειτουργίας των δομών του Οργανισμού. Η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ δεν φαίνεται να κατανοεί τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στις δομές. Όχι μόνο τις ανάγκες σε υλικοτεχνική υποδομή, αλλά και τις ανάγκες σε προσωπικό. Αυτοαποθεώνεται καθημερινά με δήθεν «επιτεύγματα», που ελάχιστη σχέση έχουν με την καθημερινή λειτουργία των Μονάδων. Αυτή η αυτοαποθέωση, δεν είναι μόνο λυπηρή είναι και επικίνδυνη: πρωτίστως επηρεάζει δυσμενώς τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους ασθενείς.
Καλούμε για άλλη μια φορά τη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ να προσγειωθεί από το συννεφάκι που βρίσκεται, να ασχοληθεί ουσιαστικά με τα πραγματικά προβλήματα, που εμείς οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Προβλήματα που προσπαθούμε μόνοι και μόνες να αντιμετωπίσουμε ώστε ο Οργανισμός να συνεχίσει να λειτουργεί. Τις περισσότερες φορές με αυτοθυσία και αξιοθαύμαστο προσήλωση.
Καλούμε τη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ  να αντιμετωπίσει επιτέλους το πρόβλημα  της έλλειψης ιατρών σε διάφορες Μονάδες της Αθήνας και της επαρχίας. Δεν μπορεί να συνεχίσει να «κρύβεται» πίσω από το πολυεργαλείο-ιατρό του Οργανισμού, ο οποίος πρέπει να ομολογήσουμε ότι με ιδιαίτερο ζήλο και προφανώς μεγάλη κούραση, τριγυρνάει από Μονάδα σε Μονάδα για να καλύψει τα κενά. Το πρόβλημα δεν είναι η τυπική «κάλυψη» των συναδέλφων - νοσηλευτών με την υπογραφή των συνταγολογίων κλπ. Το πρόβλημα  είναι η ουσιαστική κάλυψη των αναγκών των ασθενών μας. Κανένας υπεύθυνος Οργανισμός δεν μπορεί να επιτρέπει σε οποιονδήποτε γιατρό, να συνταγογραφεί φάρμακα σε ασθενείς χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα για την κλινική τους εικόνα. Ακόμη και αν αυτός ο γιατρός, για λόγους που δεν είναι πάντα εμφανείς, προσφέρεται με προθυμία και αυταπάρνηση, επιδεικνύοντας, εκτός των άλλων, ανεπίτρεπτη για το ιατρικό λειτούργημα «άγνοια κινδύνου».
Δεν μπορούμε πλέον να σιωπούμε. Δεν επιτρέπεται με τη σιωπή μας να θέτουμε σε κίνδυνο τους συναδέλφους και τους ασθενείς μας. Για αυτό το λόγο θα προβούμε σε καταγγελία στον Ιατρικό Σύλλογο. Η μόνη πραγματική λύση είναι η υπογραφή ΣΣΕ με μισθολόγιο που θα αντικατοπτρίζει την  πραγματική εργασία που παρέχεται και τις ιδιαίτερα επιβαρυμένες συνθήκες που επικρατούν στον Οργανισμό (ιδιαίτερα για το ιατρικό προσωπικό). Προσωρινά πάντως, και για όποιον ξέρει από Διοίκηση, εκτός από τις τιμωρητικές μετακινήσεις και τις πειθαρχικές διώξεις, υπάρχει και η ορθολογική διαχείριση του ανθρώπινου Δυναμικού: Μονάδες με ελάχιστους ασθενείς, είναι στελεχωμένες με καθημερινή παρουσία γιατρού . Μονάδες λειτουργούν με δυο γιατρούς χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Αυτή ΔΕΝ είναι ορθολογική διαχείριση του ανθρώπινου Δυναμικού....Είναι σοβαρή υποτίμηση του ιατρικού έργου και ακόμη σοβαρότερη αδιαφορία για την παροχή των υπηρεσιών και της φροντίδας των ασθενών μας.
Ειδικά για το θέμα της Μονάδας του ΚΑΤ καλούμε τη Διοίκηση του Οργανισμού να δώσει άμεσα λύση στη προβληματική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, και να μην αφήσει τους εργαζόμενους και τους ασθενείς να στεγάζονται σε επικίνδυνες συνθήκες: Άμεση και πλήρης επισκευή των ζημιών, αναζήτηση άμεσης βραχυχρόνιας λύσης ώστε να μην λειτουργεί η Μονάδα σε τριτοκοσμικές συνθήκες, μόνιμη λύση με την αποκατάσταση ή την μετεγκατάσταση της μονάδας σε νέο χώρο εντός του ΚΑΤ. Η Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας του Συλλόγου έχει ήδη επισκεφθεί τον χώρο και έχει συντάξει την επιστολή που ακολουθεί. Η επιστολή αυτή θα αποσταλεί  με μορφή καταγγελίας τόσο στο Συνήγορο του Πολίτη όσο και στην Επιθεώρηση Εργασίας.
Να σημειωθεί ότι κανένα μέλος της Διοίκησης του ΟΚΑΝΑ (Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γενικός Διευθυντής) δεν επισκέφτηκε εδώ και τέσσερεις ημέρες την Μονάδα του ΚΑΤ.

Γιατί τέτοια αδιαφορία;







 



Ακολουθεί η επιστολή των εργαζομένων της Μονάδας του ΚΑΤ
................................................................................................................................................................... 





Ακολουθεί η επιστολή της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ.
.....................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................


Αρ. Πρωτοκόλλου: 11987 - 20/03/2019

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ
Στουρνάρη 67, Αθήνα
ΑΘΗΝΑ 20/3/2019

ΠΡΟΣ: Γενικό Διευθυντή ΟΚΑΝΑ κ. Γκανά Αντώνιο
Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών
ΚΟΙΝ: ΘΜΦΑΕ Γ.Ν Αττικής ΚΑΤ

Σας ενημερώνουμε ότι η Ε.Υ.Α.Ε του συλλόγου εργαζομένων ΟΚΑΝΑ, επισκέφτηκε τη μονάδα υποκατάστασης του ΚΑΤ, στις 17/3/2019. Στα πλαίσια των καθηκόντων της, έγινε αυτοψία στους χώρους της μονάδας και ιδιαίτερα στο χώρο επί του οποίου αποκολλήθηκε τμήμα της εσωτερικής οροφής, προξενώντας εκτεταμένες ζημιές τοπικά, καθιστώντας τον παντελώς ακατάλληλο για εργασία.
Εύλογα οι εργαζόμενοι της Μονάδας εκφράζουν φόβους για το κατά πόσο μπορούν
να εργαστούν σε αυτές τις συνθήκες με όρους υγιεινής και ασφάλειας. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ε.Υ.Α.Ε επισκέφτηκε την μονάδα του ΚΑΤ , καθώς η συγκεκριμένη δομή του Οργανισμού αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα, που άπτονται των αρμοδιοτήτων της. Στις 04/07/2017 σας είχαμε αποστείλει έγγραφο με τις παρατηρήσεις μας. Με λύπη μας διαπιστώσαμε πως από τότε τίποτα δεν έχει αλλάξει, αντιθέτως οι συνθήκες εργασίας, μετά το πρόσφατο γεγονός έχουν επιδεινωθεί. Σημειωτέο, πως αν βρισκόταν εργαζόμενος εντός του χώρου όταν κατέρρευσε το τμήμα της εσωτερικής οροφής, είναι σίγουρο πως θα είχε προκληθεί εργατικό ατύχημα. Αναμένουμε επομένως να προβείτε άμεσα στις αναγκαίες  τεχνικές εργασίες για επισκευή των φθορών και για τη διασφάλιση ενός περιβάλλοντος εργασίας που θα είναι τουλάχιστον ασφαλής για τους εργαζόμενους και θεραπευόμενους της Μονάδας.
Ακολουθούν, σε σημεία, όλες οι παρατηρήσεις της Ε.Υ.Α.Ε, όπως ακριβώς σας μεταφέρθηκαν πριν από δυο χρόνια, για να ελέγξετε κι εσείς τί από αυτά έχουν γίνει:

·         Έλλειψη εξόδου κινδύνου.
·         Πρέπει να γίνει αλλαγή της φοράς ανοίγματος της πόρτας εξόδου, ώστε να ανοίγει
·         προς τα έξω.
·         Γραφεία μικρών διαστάσεων (ιδιαιτέρως ένα είναι πάρα πολύ μικρών διαστάσεων, εντός του οποίου διέρχεται και καμινάδα αμιάντου) ακατάλληλα για εργασία του προσωπικού.
·         Έλλειψη χώρου για διενέργεια εξέτασης των ασθενών από τον παθολόγο. Έλλειψη
·         στοιχειωδών υλικών για προσφορά Α΄ βοηθειών.
·         Παντελής έλλειψη εξαερισμού στην τουαλέτα.
·         Ελλειπής φωτισμός στον σταθμό χορήγησης ασθενών και σε λοιπούς χώρους της
·         μονάδος
·         Συνίσταται διενέργεια μετρήσεως ακτινοβολίας σε μετασχηματιστή υψηλής τάσης
·         του νοσοκομείου, που γειτνιάζει με την μονάδα χορήγησης.
·         Ακατάλληλος εξοπλισμός γραφείου (καρέκλες κ.α) με κίνδυνο πρόκλησης
·         μυοσκελετικών βλαβών
Επιπλέον, σύμφωνα με το βιβλίο παρατηρήσεων, η τελευταία επίσκεψη του τεχνικού ασφαλείας είναι στις 14/11/2013, γεγονός που δεν είναι σύμφωνο με τις Αρ. Πρωτοκόλλου: 11987 - 20/03/2019 προβλεπόμενες, βάσει του Ν. 3850/10, ετήσιες ώρες απασχόλησης. Το ίδιο ισχύει και για τον ιατρό εργασίας, σε μικρότερη όμως κλίμακα.
Με δεδομένο τα πολλά προβλήματα και το πλήθος των δομών του Οργανισμού, θεωρούμε πως επιβάλλεται να ενισχυθεί η Τεχνική του Υπηρεσία, καθώς με την παρούσα στελέχωση δεν είναι δυνατό να ανταποκριθεί επαρκώς.
Στην προ διετίας συνάντηση της επιτροπής μαζί σας, μας είχατε προτείνει να οριστεί από κοινού μια επιτροπή που θα επισκεφτεί τις μονάδες του Οργανισμού για να καταγράψει τα υφιστάμενα προβλήματα και να προβεί στις απαραίτητες προτάσεις για την επιδιόρθωση τους. Αναμένουμε, έστω και καθυστερημένα να προχωρήσετε στην υλοποίηση των λεγόμενων σας.

Θεωρούμε απαραίτητο για έναν Οργανισμό που εκσυγχρονίζεται, να λαμβάνει σοβαρά υπ’ όψιν του τα θέματα της υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας του προσωπικού που απασχολεί.

Τέλος, σας επαναλαμβάνουμε πως ακόμα δεν έχει γίνει εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου στις δομές του ΟΚΑΝΑ, όπως επιβάλλεται από τον νόμο. Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και παρατήρηση.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ του
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ


55 σχόλια:

  1. Μην τους ταράζετε είναι ταξιδάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "δεν μπορούμε πλέον να σιωπουμε".
    Δηλαδή μέχρι τώρα μπορούσαμε; είχαμε το δικαίωμα; και τώρα το χάσαμε;
    ααααααααααααααααχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ από όλα αυτά αυτο βρηκες να σχολιάσεις?σε καλό να σου βγει τόσο γέλιο.

      Διαγραφή
    2. το αααααααααααααααααααααχ δεν είναι γελιο. δεν είναι χαααααααααααααααχ. δυσλεξία έχεις; το αααααααααααααχ είναι πίκρα. γιατί αν εμεις δεν ειμαστε σοβαροί, δεν μπορούμε να παλεψουμε στα σοβαρά για σοβαρά προβλήματα. απλώς θα αυτοκοροιδευόμαστε.

      Διαγραφή
  3. Έφτασε και το Σάββατο. Δευτέρα είναι η επέτειος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προφανώς και είναι η πιο ανίκανη, άσχετη αλλά και επικίνδυνη Διοίκηση που έχει περάσει από τον Οργανισμό. Την προηγούμενη εβδομάδα συμμετείχα στην ημερίδα που διοργάνωσαν στα κεντρικά(την ημέρα της στάσης εργασίας). Ζουν σε παράλληλο σύμπαν. Όλα τα έβρισκαν τελεια(Γκανάς, Φωτόπουλος) καμμία επαφή με την πραγματικότητα. Μπάσκετ, Skype και ότι φανεί του λολοστεφανη. Δε δίνουν δεκάρα για τους εργαζόμενους και τους ασθενείς. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το βιογραφικό τους και πως να το εμπλουτίσουν με βλακειες τύπου ψηφιοποίηση, iso, Skype, μπάσκετ, yoga,κ. α. Δεν πάει να γκρεμιστεί το σύμπαν αυτοί δε χαλάνε τα ταξιδάκια που κάνουν κάθε τρεις και λίγο. Πρώτα ο εαυτούλης τους και μετά η τακτοποίηση των προθύμων, διαιτητών, υπευθύνων που ο Θεός να τους κάνει υπευθυνους. Με αυτά και με αυτά η μόνη ελπίδα που μας έχει μείνει είναι να ξεκουμπιστουν όσο το δυνατό γρηγορότερα αυτοί και οι κολαουζοι τους μπας και σωθεί το μαγαζί. Αν και όπως το έχουν καταντήσει λυπάμαι τους επόμενους και εμάς μαζί τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως τα λες δυστυχώς!Μέχρι να ξεκουμπιστούν πόσοι θα μείνουμε ζωντανοί;

      Διαγραφή
    2. Μία μέρα έμεινε. Αύριο είναι η επέτειος.

      Διαγραφή
    3. Πες τα χρυσοστομη/ε

      Διαγραφή
  5. 25 Μαρτίου. Ένας πραγματικός ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ. Ας έχουμε θάρρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουμε θάρρος;

      Διαγραφή
    2. Όχι. Αλλά αν όχι όλοι, πολλοί, μπορούν να βρουν,εκει που δεν το φαντάζονται.

      Διαγραφή
  6. Για να θυμόμαστε και να εμψυχωνόμαστε :
    https://www.newsit.gr/mia-stagona-istoria/o-ypervatikos-xoros-tou-odyssea-androutsou/2744723/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλα αυτά τα αυτονόητα που είναι γνωστά σε όσους εργάζονται στις μονάδες δεν τους τα λένε κάποιοι από τους αυλικούς τους που έχουν μαζεψει στον πέμπτο και έκτο όροφο των κεντρικών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ας κάνουν τουλάχιστον στο κατ ότι έγινε με τους σεισμούς το 99.τοτε η μονάδα της Ερεσού μέχρι να επισκευαστεί το κτίριο συν λειτούργησε για 8 μήνες με τη μονάδα της Καποδιστρίου. Τώρα μιλάμε για χρονικό διάστημα το πολύ 20 ημερών Θέλει και πολύ νιονιο να έχει κάποιος για να κάνει το απλό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνοι τους θα πάνε να συνλειτουργήσουν οι συνάδελφοι του κατ;Κάποιος πρέπει να ορίσει που θα πάνε!Σημερα τι έγινε στη μονάδα;Έχουμε κάποιο νέο;

      Διαγραφή
  9. Να χαρώ εγώ επαναστάτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην το συζητάς. Ανδρ-ουτσοι και Μ-ποτσαραιοι.....

      Διαγραφή
  10. Πώς πάει η προσπάθειά μας; Τους υποχρεώσαμε σε τίποτα ή δεν κοκκινίζουν; δεν μας έχετε δώσει κάποια ενημέρωση.
    Υπάρχουμε κι εμείς εκτός Αθήνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ενημερώθηκα ότι η γιόγκα από την επόμενη εβδομάδα θα γίνεται σε όλες τις μονάδες Αττικής κ επαρχίας! Όλα τα αθλητικά ειδη θα παρεχονται απο την διοικηση δωρεάν@Καλό μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα τέλειο!Μήπως μεταφέρονται και οι μονάδες σε νεόδμητα κτίρια για να γλυτώσουμε τις ζημιές? Τελικά τί έγινε με το ΚΑΤ?

      Διαγραφή
    2. Με το ΚΑΤ; ΑναΚΑΤεδαφιση

      Διαγραφή
  12. Καταρρέουν και τα Κεντρικά ακούγεται.. Ο 5ος δηλαδή συγκεκριμένα. Όταν όλο το οικοδόμημα των τελευταίων 3 ετών έχει στηριχθεί σε μια παράβαση κατά το δικαστήριο, που μπορεί να είναι και σκόπιμη, ελπίζω όχι μόνο να αποκατασταθεί το δίκαιο -και άμεσα μάλιστα- αλλά και να πληρώσουν ακόμα και για την άγνοιά τους εάν πρόκειται περί άγνοιας τα μέλη της επιτροπής που έκρινε τις υποψηφιότητες για τη θέση του γενικού διευθυντή. Όλες οι υπόλοιπες αποφάσεις/εισηγήσεις αυτού που έκανε το γενικό 3 χρόνια, ενώ δεν του έπρεπε, φαντάζομαι ότι ακολουθούν μια ανάλογη λογική με εκείνην της δικής του επιλογής στη θέση και πάντως θα πρέπει να ελεγχθούν για την ορθότητά τους επί της ουσίας και επί των τύπων. Τρία χρόνια διοικούμασταν παρανόμως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για να σφίξουν μερικοί κω... Τώρα που επιστρέφει ο Πλατανιάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το να επιστρέψει ένας σαν τον Πλατανια, αξεστος τύπος, γηραλέος, με άπειρα χρόνια στον ΟΚΑΝΑ λες και δεν υπήρχαν άλλοι άνθρωποι, ακόμα κι αν ο λόγος επιστροφής θα ήταν να φύγει ο τεχνολόγος που πήρε τη θέση, και πάλι θα ήταν ΞΕΦΤΙΛΑ.

      Διαγραφή
    2. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ποιος έχει περισσότερα νομίμως τυπικά προσόντα βάση προκήρυξης και του ισχύοντος νομικού πλαισίου;όποιος έχει περισσότερα μόρια τότε αυτοδικαίως είναι και ο Γενικός Διευθυντής. Τώρα αν εμπιστεύομαι τη Διοίκηση ή το Δικαστή για την σωστή μοριοδότηση , νομίζω ότι για όλους μας η απάντηση είναι αυτονόητη. εννοείται εμπιστεύομαι το δικαστή. Δυστυχώς για τη θέση του ΟΚΑΝΑ ΈΚΑΝΑΝ ΑΙΤΉΣΕΙς ΟΙ ΠΑΛΑΤΑΝΙΆς, ΓΚΑΝΆς ΚΑΙ 5-6 ΆΛΛΟΙ ΠΟΥ αν βλέπατε την απόφαση και τον πίνακα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ είναι πολύ πίσω σε προσόντα. Οπότε ο Πλατανιάς έπαιζε χωρίς ουσιαστικό αντίπαλο.Δεν είχε βέβαια υπολογίσει ότι οι αριστερούληδες θα έκαναν παρτυ παρατυπίας και παρανομίασ στην μοριοδότηση. όσο τα χαρτιά τους για Γενικό Διευθυντή κάνουν τύποι σαν τον Γκανά, ο Πλατανιάς θα σκοράρει χωρίς αντίπαλο. Είτε μας αρέσει είτε οχι.

      Διαγραφή
    3. Φυσικά και δεν μας αρέσει. Είναι ξεφτίλα να μπαίνει αιωνίως ο Πλατανιάς γενικός διευθυντής και να μην έρχονται να κάνουν αιτήσεις αξιόλογοι άνθρωποι. Ξέρεις ΤΙ δεν μας αρέσει βασικά; όχι τόσο τα μούτρα του Πλατανιά αλλά ακριβώς ότι ο ΟΚΑΝΑ έχει τόσο χαμηλό status, με ευθύνη των πάντων και βεβαίως και του κομματικού Πλατανιά, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ βάζουν υποψηφιότητες σοβαροί επιστήμονες.

      Διαγραφή
    4. 17 Απριλίου - 7.59, των πάντων ευθύνη εκτός από δική σου να φανταστώ

      Διαγραφή
    5. είμαι ο 7.59 (και πράκτωρ 009). Φτωχή φαντασία έχεις. να το επαναλάβω, ευθύνη των πάντων, κυβερνήσεων, κομμάτων, συνδικαλισταραίων, εργαζομένων, ΟΛΩΝ, εμού ΜΗ εξαιρουμένου.

      Διαγραφή
    6. Πάντως εγώ γιατί θυμάμαι οτι αυτό που του ειπωθηκε αρχικα του Πλατανιά είναι οτι τον απέρριψαν γιατι δεν ήξερε υπολογιστή ή αγγλικά κάτι τέτοιο μια μπούρδα.Το θυμάται κανείς αυτό που λέω?

      Διαγραφή
    7. Ασχετο με τον Πλατανια και τον Γκανα : οποιος δεν ξέρει αγγλικά μπορεί να παίρνει τέτοιες θέσεις; από απλούς εργαζόμενους γιατί ζητάνε αγγλικά και δεν θα ζητήσουν από διευθυντάδες;

      Διαγραφή
    8. Από απλούς εργαζόμενους ζητουν και ψυχιατρική γνωματευση πλέον. Από διευθυντές και προέδρους ζητάνε;

      Διαγραφή
  14. Συγκλονιστηκα με την απόφαση δικαίωσης του Βελανιδιά. Υποθέτω ότι το Δημόσιο θα κάνει συμψηφισμό του ποσού που θα του δώσει ως αποζημίωση με τη σύνταξη που του κατέβαλε κανονικά. Υποθέτω ότι ο διάσημος επιστήμονας - τεχνολόγος που πήρε τη θέση του θα στραφεί αυτός τώρα κατά του ΟΚΑΝΑ, για να πληρώσει ο ΟΚΑΝΑ κι όχι ο επιστήμονας-τεχνολογος από την τσέπη του τα επιστρεφομενα στον Βελανιδιά. Υποθέτω ότι τα τσιράκια του Βελανιδιά θα πανηγυρισουν και τα τσιράκια του άλλου θα πενθησουν. Υποθέτω ότι για μας τους υπόλοιπους, τους ΛΙΓΟΥΣ, που δεν ημαστε/είμαστε τσιράκια ούτε της Σκυλλας ούτε της Χάρυβδη, ο χρόνος θα συνεχίσει το ίδιο επιπονα αλλά και περήφανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως τα τσιράκια ,γραμματείς, καφετζήδες και φαρισαίοι είναι τα ίδια και στον καστανιά και στον Δόκτορα ?

      Διαγραφή
    2. Δεν έχεις άδικο!!!!!

      Διαγραφή
    3. αυτοί της διοίκησης πάνε καθόλου καλά;Ρωτάνε τους εργαζόμενους γιατί τους απασχολεί που με δική της ευθύνη θα πληρώνει δύο γενικούς διευθυντές για τρία χρόνια;και αυτά την ώρα που αμοίβουν τους ιατρούς με μπλοκάκι με 800 ευρώ; αυτή είναι η χρηστή διαχείριση του προϋπολογισμού του ΟΚΑΝΑ που διατυμπανίζει η Διοίκηση; σα δε ντρέπονται...

      Διαγραφή
    4. ΔΕΝ έχουν δικαίωμα να πληρώνουν από τον ΚΡΑΤΙΚΟ προϋπολογισμό 2 γενικούς Διευθυντές. Ο Σύλλογος να κάνει ό,τι νομικές ενέργειες απαιτούνται ώστε να πληρώσουν για ό,τι παράνομο ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

      Διαγραφή
  15. μήπως να διαβάζατε καλύτερα την απόφαση και την ανακοίνωση του ΔΣ.ψυχραιμίααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ το μόνο που κατάλαβα από την απόφαση είναι ότι στην επόμενη προκυρηξη που θα βγει για γενικό διευθυντή ο μόνος που είναι σίγουρα χαμένος είναι ο νυν γενικός αφού αποδεδειγμένα πια δεν εχει τα απαιτούμενα μόρια για να πάρει τη θέση νόμιμα. Άρα είτε θα έρθει ο πλατανιάς ξανά, αν κάνει τα χαρτιά του, είτε κάποιος άλλος αν έχει περισσότερα μόρια από τον πλατάνια, αν συμμετέχει ο πλατανιάς. Πάντως εγώ αν ήμουν πλατανιάς θα έκανα τα χαρτιά μου, θα επερνα και τα 150 χιλιάρικα και σε τρία χρονάκια θα πήγαινα σπίτι μου.

      Διαγραφή
    2. τι λες βρε συναδερφε?αυτο κατάλαβες?τα προσόντα πάνε αναλογα με το ποιοι ειναι οι υποψηφιοι σε συγκριση.Η απόφαση λεει οτι ο Πλατανιας είχε περισσότερα σε σχέση με τον Γκανά.Αυτό το μόνο που μπορεί να σημαίνει είναι οτι εαν ξανααναμετρηθούν ο Πλατανιας υπερτερει.Τώρα όμως ο νυν έχει αποκτησει εμπειρια στην θεση που προσμετραται .Μπορεί να υπερτερει εναντι αλλο υποψηφίου που τυχόν εμφανιστεί γιατι ξαναλεω δεν ειναι οτι αποδεικνύεται κάπου οτι ο ανθρωπος δεν εχει προσόντα.Στο κείμενο που είδαμε που δεν είναι το τελικο φαίνεται οτι στην σύγκριση δικαιώνει τον τεως.Δεν είναι κάτι γενικεύσιμο όμως οτι δεν συγκεντρώνει γενικα τα προσόντα για την θέση.Να μην παρανοούμε τελειως

      Διαγραφή
    3. Ας μην ανησυχει ούτε ο Πλατανιάς που έχει εμμονή με τον ΟΚΑΝΑ, ούτε ο Γκανάς. Κανένας σοβαρός υποψήφιος δεν θα εμφανιστεί για τον Οργανισμό. Της πλάκας brand name ειναι.

      Διαγραφή
    4. Από τη στιγμή που το διδακτορικό του νυν δεν έχει καμία συνάφεια με τη θέση θα τον κλάψουν οι ρέγγες. Ο πρώην πάλι έχει πολύ μεγάλη προϋπηρεσία στο αντικείμενο κάτι που ο νυν δεν έχει ακόμα και αν προσμετρηθούν τα τρία αυτά χρόνια. Αρα συμφωνώ με τον 18 Απριλίου 1:07 ότι ο νυν αν θέλει να μη ξεφτιλιστεί εντελώς πρέπει να κάνει στην άκρη. Αν πάλι η Διοίκηση θέλει να βρει άλλον για Γενικό και να υπερπηδήσει το εμπόδιο που ονομάζεται ΠΛατανιάς θα πρέπει να βρει κάποιον με περισσότερα προσόντα από αυτόν.Προσόντα που να να είναι σύννομα με τις διατάξεις του νόμου και όχι με τα μαγειρέματα του Φωτόπουλου. Ειδάλλως και θα πέσει πολύ γέλιο, και κάποιοι θα καταλήξουν στα δικαστήρια κυνηγημένοι είτε από τον Πλατανιά, είτε από την επόμενη Διοίκηση είτε από την επόμενη Κυβέρνηση είτε από όλους αυτούς μαζί. Και τότε θα τους φύγουν τα χαμόγελα.

      Διαγραφή
    5. Θα τρελαθώ με τη νοοτροπία που έχουμε. Να γυρίσει ο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ Πλατανιάς... Κάποτε μπορεί να πρόσφερε. ΤΏΡΑ είναι μεγάλος σε ηλικία και συνταξιούχος (από χρόνια κιόλας). Διαολε, δεν έχουν σημασία αυτά για σας; παιδική χαρά είναι ο ΟΚΑΝΑ, οπότε όποιος να'ναι ας ανέβει στο τρενάκι;
      Και γιατί να βρει η Διοίκηση κάποιον αντίπαλο του Πλατανια; Δηλαδή να μπει ένας άλλος ΔΟΤΟΣ; Το να βάλει αυτοβούλως υποψηφιότητα κάποιος πραγματικά αξιόλογος γι' αυτόν τον καημένο τον Οργανισμό, ούτε καν το φαντάζεσαι, ε 20/4 1.56;
      Λυπαμαι πολύ με τη νοοτροπία μας. Να νοσταλγουμε τον θείο ή να αναμένουμε κάποιον άλλο εγκάθετο.
      Λυπαμαι και με την ΑΡΣΥ, που σ' ένα τόσο εξόχως πολιτικό θέμα συζήτησης που έχει ανοίξει (γιατί ΑΥΤΌ είναι ζήτημα πολιτικής σκέψης), ειναι απούσα.

      Διαγραφή
    6. Δυστυχώς έως σήμερα δοτοί ήταν όλοι οι γενικοί Διευθυντές είτε ελέω πολιτικής ηγεσίας είτε σχέσεων με τη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ. Πλατανιάς, Αραμπατζής,Ρυμικής και Γκανάς στην ίδια κατηγορία ήταν και διαφορετικών κυβερνήσεων και κομμάτων.Και η παράδοση θα συνεχιστεί είτε το θέλουν κάποιοι είτε δεν το θέλουμε εμείς οι πολλοί

      Διαγραφή
    7. Εμείς πάντως οι πολλοί, που δεν το θέλουμε (για την οικονομία της συζήτησης δέχομαι ότι είμαστε πολλοί...), έχουμε προσπαθήσει να το σταματήσουμε αυτό; ξέρω ότι και να προσπαθείς για κάτι, πάλι συχνά αποτυγχανεις, αλλά εγώ ρωτάω :προσπάθειες έχουμε κάνει;

      Διαγραφή
  16. Δεν νομίζω οτι είναι τα ίδια πρόσωπα τα τσιράκια.Για την ακρίβεια έχουν ξεριζωθεί όλα τα βελανίδια.........νομίζω.Γιατί το λες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πήγε το προεδρείο του Συλλογου στον σημερινό "δημόσιο απολογισμο"-show να τα χώσει ΔΗΜΟΣΙΩΣ;
    αληθεια, το φιλαράκι ο Βαρδαρος τι κάνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. H λιγομίλητη ΑΡΣΥ θα κάνει κανένα σχόλιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αρσυ, χαρίστε μας ένα σχόλιο, ένα έστω, παρακαλώ.
    Δεν υπάρχει δηλαδή σημαντική επικαιρότητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σοβαρά τώρα ακόμα κάποιοι νομίζουν ότι η μοριοδοτηση των διοικούντων ήταν πιο αξιοκρατική και δίκαιη από αυτή του δικαστή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτό που μου δημιουργεί μεγάλη αγανάκτηση με αυτή τη διοίκηση είναι ότι προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο με κάθε τρόπο. Ακόμα και τώρα που βρέθηκαν με τη γίδα στη πλάτη πιστευουν ότι θα τη γλιτώσουν τελικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τελικά με το ΚΑΤ τί έγινε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Διαβάζω σταθερά από τον Σύλλογο ότι "δεν μας ενδιαφέρουν τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν Διοίκηση και Διεύθυνση κλπ". Αν εννοούμε ότι δεν θέλουμε, πλέον, να έχουμε σχέσεις με Πλατανιαδες και όλους τους υπόλοιπους εκάστοτε διορισμενους στη Διοίκηση και τη Γενική Διεύθυνση (γιατί ειδικά με τον θείο ξέρουμε πολύ καλά πόσο στενές σχέσεις υπήρχαν), ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ. Αν εννοούμε ότι δεν μας ενδιαφέρει να έρθουν επιτέλους στον τριτοκλασσατο ΟΚΑΝΑ πραγματικά σοβαροί άνθρωποι, ΛΑΘΟΣ ΜΑΣ. Τόσο απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή