Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ


Η ενημέρωση του Συλλόγου, που ακολουθεί σχετικά με τη συνάντηση με τον Αν. Γραμματέα του Υπ. Υγείας κο Βαρδαρό, είναι σε γενικές γραμμές ακριβής. Επιτρέψτε μας να επισημάνουμε δυο - τρια σημεία που συζητήθηκαν και έχουν ενδιαφέρον αλλά δεν συμπεριλαμβάνονται στην ενημέρωση:

  1. Δεν υπάρχουν εργαζόμενοι δυο ταχυτήτων αλλά τριών: Δεν πρέπει να ξεχνάμε τους εργαζόμενους που προσλαμβάνονται για πρώτη φορά και πληρώνονται με το ενιαίο. Για τους εργαζόμενους αυτούς δεν υπάρχει δυνατότητα νομικής προσφυγής και κανένα "μαξιλαράκι"  για να τους κρατήσει. Άρα η μόνη ελπίδα είναι η ΣΣΕ για την οποία ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πρέπει να παλέψουμε, και για την οποία άλλη μια φορά καλέσαμε τη Διοίκηση να πάψει να κρύβεται. (Σημ: Εννοείται ότι οι ταχύτητες των εργαζομένων αυξάνονται αν προσθέσουμε τα ΔΠΥ και τους εργολάβους. Αλλά αυτά δεν τέθηκαν αυτή τη φορά στο Υπουργείο, είναι αλήθεια...)
  2. Στη συζήτηση ιδιαίτερα θίχτηκε από τη μεριά μας το θέμα των γιατρών: Τόσο όσο αφορά τη δυνατότητα νομικής ρύθμισης στο πλαίσιο του επερχόμενου νομοσχεδίου για το ΕΣΥ, όπου θα μπορούσε να συμπεριληφθεί διάταξη με την οποία οι θέσεις των γιατρών του ΟΚΑΝΑ να θεωρούνται άγονες (όπως πχ. το Καστελλόριζο) και να αμείβονται ανάλογα, όσο και αναφορικά με τα ανεκδιήγητα που ακούγονται ότι οι μονάδες μπορούν να λειτουργούν χωρίς γιατρούς κλπ. Από τα βλέμματα καταλάβαμε ότι το Υπουργείο είναι ενήμερο για το πρόβλημα, αλλά δεν υπήρξε καμία δέσμευση, παρά μόνο "αυτό θα μπορούσαμε να το δούμε..." και σημειώσεις στο τετραδιάκι. Η εκτίμηση μας είναι ότι η συγκυρία για ρύθμιση ΟΛΩΝ των θεμάτων που αφορούν τους γιατρούς είναι καλή και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε. Το ΔΣ του Συλλόγου πρέπει να ζητήσει νέα συνάντηση με παρούσα επιτροπή των γιατρών, όπου θα τεθούν ΟΛΑ τα θέματα και κυρίως η αναζήτηση κινήτρων για την προσέλευση νέων γιατρών και η κατάργηση των αντικινήτρων που οδηγούν σε παραιτήσεις γιατρών (πχ η κατάργηση των ΔΠΥ, η αύξηση των μισθών και η εν γένει αντιμετώπιση από τη μεριά της Διοίκησης). 
  3. Στο τέλος της συζήτησης (από τη μεριά μας και όχι από τη μεριά της Διοίκησης όπως θα ήταν το λογικό...), ζητήσαμε από το Υπουργείο να μεριμνήσει ώστε να προμηθευτούν οι μονάδες αντιγριπικά εμβόλια για τα μέλη, δεδομένου ότι έχει αποδειχτεί έμπρακτα ότι οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση (πχ. συνταγογράφηση) δεν λειτουργεί το ίδιο αποτελεσματικά. Έδειξαν ενδιαφέρον αλλά φυσικά αν η Διοίκηση δεν κινητοποιηθεί και τζάμπα να μας τα δώσουν δεν πρόκειται τα εμβόλια να φτάσουν στους ασθενείς...
  4. Τέλος μια πολύ ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: Στη διάρκεια της συζήτησης και επειδή επανερχόταν διαρκώς ο φόβος του Προέδρου και Αντιπροέδρου ότι μπορεί να κατηγορηθούν ως έχοντες ίδιο συμφέρον καθώς συμπεριλαμβάνονται στους εργαζόμενους που έχουν κερδίσει την αγωγή, ακούστηκε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πρόταση: Να παραιτηθούν από την αγωγή. Αλήθεια αν αυτός ο φόβος είναι ο κύριος λόγος που δεν εφαρμόζουν την απόφαση και δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους σύμφωνα με τον Νόμο επιμένοντας στην εφαρμογή της εγκυκλίου του Λογιστηρίου του Κράτους, γιατί δεν πληρώνουν τον εαυτό τους με αυτό τον τρόπο ώστε να θωρακιστούν; Αυτό θα ήταν μια πραγματικά τίμια λύση από τη μεριά τους. Και δεν την είπαμε εμείς. Από τη μεριά των εκπροσώπων του Υπουργείου ακούστηκε..... Χαριτολογώντας προφανώς... Αλλά και πάλι...
Ακολουθεί η ενημέρωση από το ΔΣ του Συλλόγου


Ενημέρωση για τη χθεσινή κινητοποίηση και τη διεκδίκηση των επιδομάτων εορτών και αδείας
Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ χθες Τετάρτη 31 Οκτωβρίου έγινε συνάντηση των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου με τον Αν. Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Βαρδαρό, παρουσία του Προέδρου του ΟΚΑΝΑ κ. Καφετζόπουλου. Στην συνάντηση αναπτύχθηκαν όλες οι πτυχές της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί μετά την έκδοση της Πρωτόδικης απόφασης για τον τρόπο ένταξης στο ενιαίο μισθολόγιο. Από τη μεριά του Υπουργείου Υγείας κατατέθηκε η πρόταση για παραπομπή του θέματος για γνωμοδότηση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και όσο καιρό εκκρεμεί η γνωμοδότηση να συνεχιστεί η καταβολή της μισθοδοσίας σύμφωνα με την απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων, δηλαδή όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου αντιπρότειναν πρώτον την άμεση καταβολή της μισθοδοσίας με βάση όσα προβλέπει η πρωτόδικη απόφαση (δηλαδή όσα αναφέρει ο νόμος 4024/2011) όπου δικαιώνεται η προσφυγή των εργαζομένων. Kαι μάλιστα να επεκταθεί το μέτρο σε όλους τους εργαζόμενους για να μην συνεχίσει η απαράδεκτη κατάσταση να υπάρχουν δύο κατηγορίες μισθοδοσίας εργαζομένων στον Οργανισμό. Παράλληλα να προσφύγει το Υπουργείο στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για να υπάρχει γνωμοδότηση σχετικά και τελικά να κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν τόσο με τον ΟΚΑΝΑ όσο και με τα Κέντρα Πρόληψης, για να διευθετηθούν νομοθετικά τα τυχόν ποσά αναδρομικών που μπορεί να οφείλονται. Και αυτό γιατί αυτά ποσά δεν οφείλονται με ευθύνη των εργαζομένων αλλά επειδή εφαρμόστηκε η απόφαση του δικαστή των ασφαλιστικών μέτρων. Ο κ. Βαρδαρός ανέφερε ότι βούληση του Υπουργείου Υγείας είναι να μην υπάρξουν επιπλέον περικοπές και ότι θα συζητηθούν και οι δύο προτάσεις και σύντομα θα υπάρχει ενημέρωση για την τελική λύση που θα δοθεί στο θέμα. 

37 σχόλια:

  1. Οι κάρτες κάνουν έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλα στο παππού έλα στο παππού σ αυτόν που τα χει όλα και μην κοιτάς αλλού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θεμα ειναι ποιος θα δωσει την κατοσταρα στον παππου ,ο Ψηλος? ο κοντός? ο μουστακιας? ο χαρουμενος? ολοι μαζι ? ή λεφτα υπαρχουν στον ΟΚΑΝΑ ?

      Διαγραφή
    2. Eυτυχώς που υπάρχει και αριστερή διοίκηση και αριστερή συσπείρωση - αντιπολίτευση. Πολύ αριστερά παντού. (Αρι)στερέψαμε.

      Διαγραφή
    3. Μου αρέσεις ανώνυμε 17 Νοεμβρίου 9:30 σε θέλω φίλη-ο μου.Ο μουστάκιας...τέλειο!

      Διαγραφή
    4. ο χαρούμενος ποιος είναι ρε παιδιά?δεν το χω δωστε ενα στοιχείο.Έρχεται όντως τώρα????????ε ρε γλέντιαααααα

      Διαγραφή
  3. Η υπογραφή και οι εντολές του έχουν ισχύ τώρα πια; Για εμάς τους εργαζόμενους εννοώ, δηλαδή, πρέπει να υπακούμε ή να του λέμε τύπου "συγγνώμη κύριε ποιος είστε;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο γενιός πηγε στο ενδιμβούργο για να μοιράσει βιογραφικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόλις επιστρέψει έχει kinder έκπληξη.Άντε επιτέλους

      Διαγραφή
  5. http://www.moh.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/articles/health/domes-kai-draseis-gia-thn-ygeia/antimetwpish-eksarthsewn/politikh-gia-thn-antimetwpish-twn-eksarthsewn/5908-strathgikos-sxediasmos-toy-ypoyrgeioy-ygeias-ston-tomea-antimetwpishs-twn-eksarthsewn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ερωτηση προς ΑΡΣΥ, ως παράταξη του ΔΣ του Συλλογου : δεν φαντάζομαι πρόεδρος, αντιπρόεδρος κι εφαρμογεας του Οργανισμού να συμμετάσχουν στην αγωγή των εργαζομένων για τα δώρα. Ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ¨¨Περιμένοντας τον Γκοντό ¨¨

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να τα τα ρεζιλίκια μας! Ευτυχώς αναφέρεται η θέση του συλλόγου

    https://virus.com.gr/askiseis-giogka-ston-okana/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. περιμενοντας τον κοντο, ειναι το πιο ακριβες..
    Αυτο με τις καρτες ισχυει αραγε, θα ξεκινησουν οντως απο 1 Δεκεμβρη οπως ακουστηκε?
    επισης τι τικ-τακ ειναι αυτο,ποια βομβα ειναι ετοιμη να σκασει? ποια απο τις πολλες δηλαδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. σταματηστε ρε παπαγαλακια της κακιας ωρας.αυτος που σας βαζει να τα πειτε ξερει οτι δεν προκεται να γυρισει.αντε το πολυ να παρει λεφτα αν κερδισει το αλλο δικαστηριο....φεξε μου και γλιστρησα.το να ταζεις σε κοσμο διαφορα οτι και καλα οταν θα γυρισεις ολα θα φτιαξουν και θα τους τακτοποιησεις ειναι θλιβερο το λιγοτερο γιατι ξερετε τα πιστευουν και καθονται και βγαζουν λογο ολη μερα και δεν δουλευουν ...οπως παντα φυσικα .κριμα δεν ειναι?μετα παλι θα χουμε κλαμματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω θετω το εξης ερωτημα , αν δικαιωθει ο πρωην γενικος και του επιδικαστουν 100-150 χιλιαρικα αυτα ποιος θα τα πληρωσει? Απο τα λεφτα του οργανισμου ?

      Διαγραφή
    2. Ενώ οι άλλοι, του άλλου μπλοκ δηλαδή, δουλεύουν...

      Διαγραφή
    3. Ε όχι και 150 χιλιάρικα στον αντε να μην πω, όταν εμείς δεν μπορούμε να πάρουμε ούτε τον ιδρώτα μας πίσω. Όχι βρε φιλαράκο, να μην ελπίζουμε ότι θα βρίσκονται δικαστήρια να δίνουν σε τέτοιους τυπους, σε ΚΑΝΕΝΑΝ απ'αυτους όλους, είτε πρώην είτε νυν, λεφτά που είναι το αίμα των παιδιών μας και των παιδιών των παιδιών μας.

      Διαγραφή
    4. Και αν γυρίσει?Μήπως θα κλαις εσύ?

      Διαγραφή
    5. προς 24 Νοεμβρίου 2018 - 6:29 μ.μ.
      Η διατύπωση "ε όχι και να πρέπει να πληρώσουμε σε αυτόν τον τύπο 150000 εξαιτίας αυτών των τύπων που για να βάλουν τον δικό τους τύπο δεν νοιάστηκαν ούτε για τα τυπικά" δεν σου φαίνεται πιο κοντά στην αλήθεια?
      Ή ο θυμός σου έχει συγκεκριμένα "τυπικά" χαρακτηριστικά ώστε υπάρχουν "τύποι" που σε πειράζουν και "τύποι" που δεν σε χαλάνε?

      Διαγραφή
    6. Όχι, η διατύπωση σου δεν μου φαίνεται εμένα προσωπικά πιο κοντά στην αλήθεια. Μου φαίνεται κοντά μόνο στα αισθήματα σου συμπάθειας προς τον Πλατανια.
      Αν διάβαζες όλο το σχόλιο μου της 24/11 6.29, θα προσεχες ότι λέω πως όλοι οι τύποι, πρώην και νυν, με χαλάνε, ιδίως όταν πάνε να πιούνε το αίμα των παιδιών μας.
      Επίσης για να σε προλάβω δε νιώθω συμπόνια για τον Πλατανια. Υπάρχουν πραγματικοί αδικημένοι στη ζωή που αξίζουν συμπόνιας.

      Διαγραφή
  11. Αρσυ
    Μπορείτε να ρωτήσετε τους δικηγόρους που θα κάνουν την αγωγή για τα δώρα κάτι; αντί να πάμε πρωτοδικα, και μετά έφεση κλπ κλπ, δεν είναι δυνατόν λόγω μεγάλου αριθμού όλων εμάς που θα κάνουμε την αγωγή, να ζητήσουν να συζητηθεί κατευθείαν στο Συμβούλιο επικρατείας ή το Ελεγκτικό συνέδριο, όποιο είναι αρμόδιο τέλος πάντων; έχω διαβάσει ότι κατά καιρούς έχουν βγει αποφάσεις για υποθέσεις ολόκληρων συλλογων εργαζομενων κατευθείαν από Ανώτατα Δικαστήρια. Αλλά δεν ξέρω με ποιες προϋποθέσεις γίνεται αυτό. Μπορείτε να μας ενημερώσετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν μας σωζει ουτε ο ¨¨Γκοντ﨨 ουτε ο κοντος . Μονοι μας πρεπει να προσπαθησουμε να διασώσουμε τον οργανισμό απο εκει που τον οδηγούν με ολα οσα κανουν ,δινοντας τον καλυτερο εαυτό μας . Ειναι χρεος μας απέναντι στους εαυτούς μας , στους θεραπευομενους αλλά και σε όλη την κοινωνία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βγήκε απόφαση που δικαίωσε εργαζόμενους στο Υπ.Δικαιοσυνης,μαλιστα ΙΔΑΧ,για επιστροφή δώρων. Για 2ετη,απο 1000ευρω το έτος, και τόκο 6%.Και καταβολή στο εξής από την Υπηρεσία τους. Καλα νέα ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΡΣΥ μήπως ρωτήσατε τους εργατολόγους αν μπορούν να καταθέσουν την αγωγή απευθείας σε Ανώτατο Δικαστήριο και να κερδίσουμε χρόνο; Μην περνάμε τα ίδια με τις αγωγές για το μισθολόγιο (αναβολές, έφεση...). Υπάρχει αυτή η δυνατότητα;
    Νομίζω όλοι θα θέλαμε να ενημερωθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλουμε αλλά δεν υπάρχει προθυμία να το ψάξουν

      Διαγραφή
  15. Η εκδίκηση του .........Φασουλα !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μην ακούτε την ΑΡΣΥ. Ψηφίζουμε Τσίπρα για να μην φέρει ο Μητσοτάκης χτύπημα κάρτας και πόσα άλλα δεινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εντάξει, την είδαμε την επείγουσα ανακοίνωση στο site του Συλλογου. Σοβαροτης μηδέν!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Διευκρινίστε μας κάτι, για να ξέρουμε μην και δεν δικαιούμαστε τελικά για προσφυγή : κοιτάμε την απόδειξη πληρωμής του Δεκεμβρίου 2012 ή του Ιανουαρίου 2013;και 2ον:κοιταμε κάτω δεξιά, στο σημείο "σύνολο αποδοχών"; αυτό μας ενδιαφέρει;
    Αν Θέλετε, διευκρινίστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Θα μας πείτε ποια είναι η άποψη σας για τις κάρτες; Συμφωνείτε με την άποψη της πλειοψηφίας του συλλόγου ; Πρέπει να χτυπάμε όλοι κάρτα; μόνο το λοιπό προσωπικό και όχι οι γιατροί ; Κανένας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Όλοι μας θα πάρουμε αυτό που μας αξίζει, για όσα έχουμε προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια στους θεραπευόμενους και στην κοινωνία! Προσφέραμε δεν προσφέραμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή