Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

ΑΥΡΙΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ!! 

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΟΣΑ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!



Η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ έκανε τελικά έφεση στην πρωτόδικη απόφαση, με την οποία δικαιώθηκε η πρώτη ομάδα των 235 συναδέλφων, που είχαν προσφύγει για τον τρόπο ένταξής στο ενιαίο μισθολόγιο. Αντί να εφαρμόσει τα από τον νόμο προβλεπόμενα, κρύβεται πίσω από την γνωστή εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, και επιβάλλει αλλεπάλληλες και αθροιστικές μειώσεις στους μισθούς μας. Και όλα αυτά ενώ Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος συμπεριλαμβάνονται στους εργαζόμενους που δικαιώνονται από την δικαστική απόφαση, ενώ παρά την έφεση ομολογούν ότι οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που θα δικαιωθούν τελικά και ότι οι εγκύκλιοι υπερισχύουν των νόμων. Μια τόσο αντιφατική και αναξιόπιστη Διοίκηση δεν μπορεί παρά να λειτουργεί ως απλή εντολοδόχος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας. Για αυτό η λύση για το θέμα δεν μπορεί παρά να είναι πολιτική: Πρέπει να δοθεί εντολή προς τη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ για άμεση εφαρμογή της δικαστικής απόφασης που δικαιώνει τους εργαζόμενους και για παραίτηση της Διοίκησης από τα ένδικα μέσα στα οποία ήδη έχει προσφύγει. 

Αυτό άλλωστε έχει υποσχεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ για τις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Εκτός εάν τώρα που είναι στην εξουσία θεωρεί ότι η βιομηχανία εφέσεων εναντίον αποφάσεων που δικαιώνουν εργαζόμενους συνιστά αριστερή πολιτική. 

Όλοι μαζί διεκδικούμε: 

- την άμεση εφαρμογή της δικαστικής απόφασης που επιβάλλει την ορθή εφαρμογή των όσων ορίζει ο νόμος 4024/2011 και μας δικαιώνει αναφορικά με τον τρόπο κατάταξής μας στο ενιαίο μισθολόγιο. 

- την επέκταση της απόφασης σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν έχουν προσφύγει δικαστικά σε ύστερο χρόνο ή μη. 

- την προώθηση νομοθετικής πρωτοβουλίας από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, για τη μη επιστροφή τυχόν ποσών ως αχρεωστήτως καταβληθέντων, όπως άλλωστε έχει συμβεί και με τα Κέντρα Πρόληψης στα οποία προΐσταται ο ΟΚΑΝΑ. 

Όλοι μαζί μπορούμε 

- Να πιέσουμε για υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε, που να περιέχει και οικονομικά αιτήματα, στην κατεύθυνση επαναφοράς στην προμνημονιακή εποχή. 

- Να αντισταθούμε στην παραβίαση του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του Οργανισμού σχετικά με τις προκηρύξεις των θέσεων Ευθύνης 

- Να διαμαρτυρηθούμε για την τραγική κατάσταση των Μονάδων που καθημερινά επιδεινώνεται με τις ομαδικές πλέον αποχωρήσεις προσωπικού, τις ανεπίτρεπτες ελλείψεις ιατρών, τους ανύπαρκτους ουροληπτικούς ελέγχους που οφείλονται σε κακή οργάνωση και αδιαφορία για τις ελλείψεις αντιδραστηρίων, την μόνιμη πια έλλειψη εμβολίων, εργαστηριακών ελέγχων, αναλώσιμων υλικών κ.α. 

- Να εναντιωθούμε στις πολιτικές διώξεις, στις παύσεις και τις αλλοπρόσαλλες μετακινήσεις υπαλλήλων και στη διάλυση του Οικονομικού Τμήματος του Οργανισμού με αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης 

Όπως και στο παρελθόν έχουμε αποδείξει, μπορούμε να κερδίσουμε και αυτή τη μάχη για τα δίκαια αιτήματά μας. 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ κηρύττει την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου από 12:00 έως 16:00 τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας και καλεί όλους τους συναδέλφους έξω από το κτίριο του Υπουργείου Υγείας. 

Στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ και στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του Υπουργείου Υγείας με σκοπό να γίνει συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας.


1 σχόλιο: