Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Ενημέρωση από το ΔΣ του Συλλόγου

Στο ΔΣ που έγινε την προηγούμενη Τετάρτη παραβρέθηκαν οι: Ιωαννίδης, Κουτσούκης, Παπαδόπουλος, Σταυρόπουλος, Λαζαρής και Αναγνώστου.

Ο συνάδελφος Παπαδόπουλος ενημέρωσε ότι έγινε η προσφυγή του Συλλόγου στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την επεξεργασία χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των ατομικών φακέλλων των εργαζομένων. Μάλιστα η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ είναι υπότροπη, λόγω του ιστορικού της έκθεσης προσωπικών δεδομένων ασθενών κατά την μετακόμιση από την Καποδιστρίου. Η υποτροπή μετρά επιβαρυντικά για την ποινή, ενώ η πιθανή εκδίκαση προστίμου μπορεί να σημάνει και ποινικές ευθύνες των υπαιτίων.

Ο συνάδελφος Κουτσούκης ενημέρωσε ότι μέσα σε μια νύκτα μετακινήθηκε συνάδελφος στη Θεσσαλονίκη χωρίς καμία προειδοποίηση. Προσθέσαμε ότι αυτό έχει γίνει πολλές φορές δυστυχώς μάλιστα ακόμη και σε θεραπευτές ή γιατρούς, που δεν μπορούν να αφήνουν τους θεραπευόμενους από την μια μέρα στην άλλη. Οπότε δεν μιλάμε μόνο για έλλειψη σεβασμού στα εργασιακά δικαιώματα αλλά και στα δικαιώματα των ασθενών.

Ενημερώσαμε ότι η συλλογή υπογραφών για το κείμενο των γιατρών προχωράει πολύ καλά και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχουμε επικοινωνήσει με όλους τους συναδέλφους, εντός και εκτός Αθηνών. Ο συνάδελφος Λαζαρής κατέθεσε τον προβληματισμό του για το αν το κείμενο διακινείται από τον Σύλλογο, διαβεβαιώθηκε ότι δεν αποτελεί πρωτοβουλία εκτός Συλλόγου (πολύ περισσότερο σε αντίθεση με το Σύλλογο) και ότι όταν συγκεντρωθούν οι υπογραφές θα κυκλοφορήσει και θα κατατεθεί από το Σύλλογο, όπου χρειαστεί ως επιστολή ιατρών του ΟΚΑΝΑ μελών του Συλλόγου Εργαζομένων.

Αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:
Να αρχίσει κύκλος Συνελεύσεων στην επαρχία και όταν ολοκληρωθεί να γίνει ΓΣ στην Αθήνα, ώστε να ληφθούν αποφάσεις. 
Να διερευνηθεί η δυνατότητα να ανοίξει εκ νέου η συζήτηση στον ΟΜΕΔ για τη ΣΣΕ. Υπενθυμίζουμε ότι ο ΟΜΕΔ στην τελευταία μας προσφυγή είχε καταθέσει προτάσεις που δικαίωναν κατά ένα μεγάλο μέρος τους εργαζόμενους. Η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ αρνήθηκε την υπογραφή ΣΣΕ και δυστυχώς το ΔΣ του Συλλόγου αποδέχτηκε αυτή την άρνηση χωρίς μεγάλη αντίσταση. Από τη μεριά μας επιμείναμε ότι όχι μόνο δεν είναι αργά, αλλά είναι ακριβώς ο καιρός για να ζητήσουμε πίσω όσα μας πήραν εδώ και 8 χρόνια και να μην περιμένουμε τα ψίχουλα που μας πετάνε χωρίς αντίσταση και διεκδίκηση. Η πλειοψηφία συμφώνησε στην έναρξη εκ νέου των προσπαθειών (να δούμε τι θα κάνει στην πράξη), ενώ ο Λαζαρής είπε ότι δεν έχει ιδιαίτερο νόημα αυτή η διεκδίκηση, γιατί το Υπουργείο είναι σίγουρο ότι δεν θα επιτρέψει την υπογραφή ΣΣΕ.
Από τη Θεσσαλονίκη ήρθε ένα αίτημα για ισότιμη μεταχείριση: να χτυπάνε κάρτα όλοι χωρίς καμία εξαίρεση. Είπαμε ότι το αίτημα μας φαίνεται περίεργο: να μην χτυπάει κανένας, το καταλαβαίνουμε καλύτερα. 
Ζητήσαμε το ΔΣ να στηρίξει το έργο της ΕΠΕΣΥ και προτείναμε να γίνει κοινή συνεδρίαση,ώστε να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τις ελλείψεις σε προσωπικό, την υποχρέωση των μονάδων να προμηθευτούν το 25% της βουπρενορφίνης σε δισκία των 16 mg (που δεν διχοτομούνται) ανεξάρτητα  από το τι πραγματικές δοσολογίες ισχύουν σε κάθε μονάδα και άλλα θέματα που εκκρεμούν. Να σημειωθεί ότι μετά την παραίτηση της συναδέλφου Δημητρακά από τον ΟΚΑΝΑ, τη θέση της στην ΕΠΕΣΥ καταλαμβάνει ο αμέσως επόμενος ιατρός συνάδελφος Αιμίλιος Κατσουλάκος.
Επίσης επιμείναμε στην πρόταση μας να πάμε στο Υπουργείο και με τη φυσική μας παρουσία να πιέσουμε για συνάντηση με τον Υπουργό. Αντ΄αυτού θα σταλεί εκ νέου επιστολή και μπλα μπλα....

Αυτά τα φοβερά συνέβησαν στο ΔΣ. 
Συνάδελφοι/ισσες μην τρελαίνεστε. Το ΔΣ δεν είναι κανένα θαυματουργό όργανο, στο οποίο γίνονται φοβερά πράγματα. Τα φοβερά πράγματα μπορούν να γίνουν και να έχουν αποτέλεσμα μόνο όταν κινούνται (και) όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι εκτός των μελών του ΔΣ. Και αυτό είναι στο χέρι μας. Έτσι ήταν πάντα.....

50 σχόλια:

  1. Μπορούμε δηλαδή (επιτρέπεται) από την εργατική νομοθεσία να καταργήσουμε στο Σωματείο μας το ΔΣ, που δεν έχει καμιά ιδιαίτερη χρησιμότητα και να κάνουμε ό,τι χρειάζεται με τα χεράκια μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορούμε και πρέπει να συμμετέχουμε στις ΓΣ, να ανακαλούμε τους συνδικαλιστές που δεν υπηρετούν τα συμφέροντα των εργαζομένων ή δεν εφαρμόζουν τις αποφάσεις των ΓΣ, να κάνουμε συντονιστικές επιτροπές, επιτροπές αγώνα, επιτροπές δράσης.
    Μπορούμε με άλλα λόγια να είμαστε εμείς οι ενεργοί εργαζόμενοι από τα κάτω και να μην περιμένουμε τα μέλη του ΔΣ από τα πάνω να μας λύσουν τα προβλήματα. Όλα αυτά δεν σημαίνει ότι το ΔΣ δεν έχει καμιά χρησιμότητα. Σημαίνουν ότι αυτό που έχει σημασία είναι η δράση των ίδιων των εργαζόμενων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τελικά ποια είναι η χρησιμότητα του ΔΣ; για μας τους εργαζόμενους εννοώ, όχι για τα ίδια τα μέλη του ΔΣ. Γι'αυτά δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι η ιδιότητά τους θα έχει χρησιμότητα.

      Διαγραφή
    2. "δεν σημαίνει ότι το ΔΣ δεν έχει καμιά χρησιμότητα".
      Ναι, αλλά ποια;

      Διαγραφή
    3. Του συντονισμού για την εφαρμογή των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων

      Διαγραφή
  3. Επίσης, δεν πήρα απάντηση στο αν επιτρέπεται από την εργατική νομοθεσία να καταργήσουμε στο Σωματείο μας το ΔΣ. Όχι τα τωρινά μέλη του, την ύπαρξη ΔΣ γενικά. Να αποφασίσουμε ότι θέλουμε ένα Σωματείο χωρίς ΔΣ.
    Επιτρέπεται από την αστική εργατική νομοθεσία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο συνδικαλισμος δεν είναι υποχρεωτικος. Οι αρμοδιότητες των οργάνων ενός σωματείου καθορίζονται από το καταστατικό του. Στο δικό μας σωματείο λειτουργούμε με αυξημένες αρμοδιότητες του ΔΣ, όπως τα περισσότερα κλασσικά σωματεία. Άλλα σωματεία δίνουν μεγαλύτερο βάρος στις Γενικές Συνελεύσεις (Σωματεία βάσης). Ένα καλό μέτρο είναι η άμεση ανακλητότητα των μελών των οργάνων, (την οποία είχε προτείνει η ΑΡΣΥ όταν συζητούσαμε την αναθεώρηση του καταστατικού, αλλά δεν συμφώνησαν οι υπόλοιπες παρατάξεις. Στην αρχαία Ελλάδα λειτουργούσε η κλήρωση για την εφαρμογή των αποφάσεων του Δήμου, που ήταν το μόνο αποφασιστικό οργανο.
      Δεν είναι θέμα νομικό. Είναι θέμα πολιτικής επιλογής.

      Διαγραφή
    2. Αν θυμάμαι καλά, η αναθεώρηση του καταστατικού στο σημείο της αύξησης των μελών ΔΣ, πέρασε με ψηφοφορία στη βάση. Η άμεση ανακλητοτητα των μελών του ΔΣ απορρίφθηκε με ψηφοφορία μέσα στο ίδιο το ΔΣ; Γιάννης κέρασε Γιάννης ήπιε;

      Διαγραφή
    3. Έχεις απόλυτο δίκιο (και πολύ καλή μνήμη). Η ΑΡΣΥ τότε δεν επέμεινε να κατέβει ως ξεχωριστή πρόταση η άμεση ανακλητότητα των μελών των οργάνων. Ίσως "θυσιάστηκε" στην προσπάθεια να κατέβει μια ενιαία πρόταση ώστε να περάσει (με τις ισχυρές πλειοψηφίες που απαιτούνται για αναθεώρηση του καταστατικού).

      Διαγραφή
    4. Τώρα τι κάνουμε... Χρειαζόμασταν όσο ποτέ ένα καλύτερο ΔΣ....

      Διαγραφή
    5. Ελπίζω να καταλαβαίνει η ΑΡΣΥ πόσο λάθος έκανε που δεν επέμεινε. Τα αποτελέσματα είναι σκληρά.

      Διαγραφή
    6. Η πρόταση δεν θα πέρναγε γιατί δεν θα την υποστήριζαν τα 2/3 των ψηφισαντων. Το αποτέλεσμα δηλαδή θα ήταν το ίδιο σκληρό.
      Αυτό που μπορεί βέβαια να πει κάποιος είναι ότι μερικά πράγματα πρέπει να υποστηρίζονται έστω και μόνο για προπαγανδιστικούς λόγους. Ή για λόγους αρχής.
      Βέβαια για να λέμε τα πράγματα όπως είναι προτάσεις μομφής μπορούν να γίνουν και τώρα (όπως γίνανε και στο παρελθόν). Στην ουσία αυτός είναι ένας τρόπος ανακλητότητας που προβλέπεται ήδη από το καταστατικό.
      Προς το παρόν εκκρεμεί η διαγραφή του Αν ΔΕΠ, η δε μομφή μπορεί να ακολουθήσει για τα μέλη του ΔΣ που αρνούνται να εφαρμόσουν την ήδη ληφθείσα απόφαση της ΓΣ.

      Διαγραφή
    7. Ποια είναι αυτά τα μέλη; Δικαιούμαστε, ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ, να τους ξέρουμε κι εμείς τα απλά μέλη του Συλλόγου. Μπορεί να μην αλλάζουν εύκολα πράγματα σε επίπεδο αριθμού ψήφων, όμως ο ΟΚΑΝΑ είναι μικρό μαγαζί και λίγο πολύ γνωριζόμαστε όλοι/ες. Και το να κόψεις σε κάποιον την καλημέρα, μπορεί να έχει έναν αντίκτυπο.

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμε 4/5 4.02
      κανεις πλάκα. Ποιος από το ΔΣ του Συλλογου δηλαδή θα διαγράψει τον ΑνΔΕΠ; Ας το ξεχάσουμε το παραμυθάκι αυτό κι ας περιμένουμε από τον Σύλλογο κανένα πιο φρέσκο. Ναι;

      Διαγραφή
    9. Κατά τη γνώμη μου κανένας από το ΔΣ δεν πρέπει να διαγράψ(φ)ει κανέναν. Αυτά είναι επικίνδυνες πρακτικές που δεν πρέπει να τις υιοθετούμε με καμιά δικαιολογία ευκαιριακού "κέρδους".
      Εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πρέπει να αποφασίσ(ζ)ουμε για τέτοια σοβαρά πράγματα. Η ΓΣ εξουσιοδότησε το ΔΣ επ΄αυτού. Το ΔΣ αποφάσισε να προχωρήσει αφού πρώτα ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι με λεπτομέρειες που πολλές φορές δεν μπορούν ούτε να γραφτούν.
      Κάποιος από το ΔΣ προσπαθεί να πάει την ιστορία πίσω και ξαναφέρνει το θέμα που έχει ήδη συζητηθεί με σκοπό να μη γίνει τίποτα. Το ποιος είναι δεν είναι μυστικό. Απλά είναι οφθαλμοφανές. Άλλωστε δεν χρειάζεται να γίνεται και διαφήμιση: Μπορεί να του στήσουν και άγαλμα εκεί στους υψηλούς ορόφους των Κεντρικών.

      Διαγραφή
    10. Γιατί υπάρχει τέτοιος φόβος να αναφερθεί το όνομα αυτού του τύπου από το ΔΣ; θα μας στείλει στα μπουντρούμια;

      Διαγραφή
    11. Τι κάνει βρε παιδάκι μου νιαου, νιάου; Μια κυβερνητική παράταξη έχουμε, δυο μέλη στο ΔΣ έχει, ο ένας πήρε τη μετάθεση που ήθελε και δεν πολυεμφανίζεται και ο άλλος προσπαθεί ανεπιτυχώς να προσφέρει έργο στη Διοίκηση, όπου αυτή του το ζητήσει ή και από μόνος του από υπερβάλλοντα ζήλο. Τι δεν καταλαβαίνεις εσύ;

      Διαγραφή
    12. Θα επαναλάβω τι ΔΕΝ καταλαβαίνω. Το γιατί δεν γράφεται το όνομα του. Είναι σαν το μυστικό όνομα του Γιαχβέ, που δεν πρέπει να εκστομιζετσι; Είναι σαν το Σαμαηλ που αν το πεις μπορεί να εμφανιστεί ο Εωσφόρος από χαρά και να σε τραβήξει στην Κόλαση; τι στο καλό ταμπού είναι το όνομα του Λάζαρου;

      Διαγραφή
    13. Για να μην το πάρει πάνω του.

      Διαγραφή
    14. Παντως, δε νομίζω ότι μόνο τα μέλη της "κυβερνητικής" παράταξης έχουν πάρει από τη Διοίκηση μεταθέσεις που θέλανε ή ο,τι άλλο. Και τα μέλη δηλαδή της πλειοψηφουσας παράταξης άσχημα τα χουν πάει σ'αυτο το κομμάτι; δεν το νομιζω

      Διαγραφή
    15. Κατά τη γνώμη μου το πρόβλημα δεν είναι να πάρει κάποιος μια θέση που θέλει (εφόσον φυσικά δεν ποδοπατά άλλους). Το πρόβλημα είναι να παίρνει την όποια θέση ως αντάλλαγμα σε εξυπηρετήσεις, σιωπές κλπ

      Διαγραφή
    16. Και δηλαδή δεν μπορεί κανείς να υποθέσει σε αυτόν τον ΟΚΑΝΑ που όλοι γνωριζομαστε/γνωριζουμε/ακούμε... ότι και για μέλη της πλειοψηφουσας και αεί κυριαρχούσας παράταξης, παίζουν εξυπηρετήσεις, σιωπες κλπ;

      Διαγραφή
    17. ΑΡΣΥ καποιος/α (πιστεύω όχι της παράταξης Λαζαρη) σας είχε γράψει νομίζω κάτι, που το πνεύμα του ηταν:"ΜΗΝ γίνετε δορυφόροι της πλειοψηφουσας παράταξης (εκτός αν πάτε σε απώτερη προσχώρηση...). Είστε σίγουροι ότι αυτοί έχουν ηθικό πλεονέκτημα έναντι της παράταξης της Διοίκησης;"

      Διαγραφή
    18. Το θέμα αυτό έχει απαντηθεί από την ΑΡΣΥ εδώ και πολύ καιρο. Μπορείς να κοιτάξεις προηγούμενες αναρτήσεις και σχόλια. Με το να το επαναφέρεις διαρκώς, απλά κάνεις φανερή την προσπάθεια σου να συκοφαντήσεις την ΑΡΣΥ.
      Πάμε πάλι λοιπόν: Είμαστε παράταξη "ανάδελφη" στο ΔΣ. Κάνουμε προτάσεις για αγώνα και είμαστε μαζί με όποιον συμφωνεί και στο βαθμό που συμφωνεί στον συγκεκριμένο αγώνα και στη συγκεκριμένη διεκδίκηση. Είμαστε συνδικαλιστική παράταξη, δεν είμαστε κόμμα ούτε ιδεολογικός όμιλος για να πρέπει να συμφωνήσουμε σε όλα για να ψηφίσουμε την ίδια πρόταση στο ΔΣ.
      Ιστορικά μάλιστα ανήκουμε σε ένα κίνημα, και είμαστε περήφανοι για αυτό, το οποίο δεν απαντά στα διλήμματα διαλέγοντας το λιγότερο κακό. Για τον λόγο αυτό μπορούμε να είμαστε και ενάντια στο ΠΑΣΟΚ και ενάντια στον ΣΎΡΙΖΑ, χωρίς να μπερδευόμαστε καθόλου.
      Κάποιοι δεν είναι εύκολο να το καταλάβουν γιατί έχουν ίσως μάθει να πηγαίνουν "και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ" ανάλογα με το ποιος είναι κάθε φορά στην εξουσία. Εμείς είμαστε ενάντια "και στον αστυφύλαξ και στον χωροφύλαξ". Από επιλογή.
      Συμμαχούμε για τα συνδικαλιστικά με βάση συγκεκριμένες δράσεις αλλά δεν προστατεύουμε κανέναν: Πριν πηγαινοερχόταν ο Τάκης στα Κεντρικά και κανονιζε, τώρα πηγαινοερχεται ο Μιχάλης. Πριν κανονιζε η Ελένη, τώρα διαμαρτυρεται για τη μετακίνηση.
      Εμείς και τότε και τώρα ούτε καλύψαμε ούτε καλυφτήκαμε. ΟΑ

      Διαγραφή
    19. http://aristerisyspeirosi.blogspot.gr/2018/04/blog-post_5.html?showComment=1524139411343&m=1#c1273719460230710928

      Διαγραφή
    20. Πολύ ξεκάθαρο αυτό που λες και καλά κάνεις που το ξεκαθαρίζεις. Και θυμός ακόμα επιτρέπεται αν αισθάνεται κάνεις ότι τον αδικήσανε. Αυτό που δεν επιτρέπεται, αυτό που εγώ εν πάσει περιπτώσει δεν κατανοώ και δεν επιτρέπω, είναι να ξεχυνεται μια παράνοια εναντίον μου. Από που κι ως πού συκοφαντω; Καμία τέτοια ΠΡΌΘΕΣΗ δεν έχω. Σε κάθε σχεδόν αντίδραση σου απέναντι σε κριτικές, κ ρ ι τ ι κ ε ς, που δεν σου αρεσουν(δικαίωμα σου), απαντάς με απόδοση κακών ΠΡΟΘΈΣΕΩΝ. Καθόλου δικαίωμα σου. Είναι μια ακατανόητη παράνοια. Κι είναι κρίμα.

      Διαγραφή
    21. "Σε κάθε σχεδόν αντίδραση σου απέναντι σε κριτικές, κ ρ ι τ ι κ ε ς, που δεν σου αρεσουν(δικαίωμα σου), απαντάς με απόδοση κακών ΠΡΟΘΈΣΕΩΝ."
      Η γενίκευση που κάνεις και νομίζεις ότι αφορά το πρόσωπο μου, με τρομάζει.
      Όντως αν παρανοώ ακατανόητα, είναι κριμα. ΌΑ

      Διαγραφή
    22. Και να νομίζει κανεις ότι τον αδικεί η κουβέντα κάποιου, οφείλει να μην διολισθαινει σε δικη προθέσεων.. Τώρα, αν όπως φαίνεται από την δευτερολογία, δεν διολισθαινει από μια παρορμηση της στιγμής αλλά και ψυχραιμοτερα το υποστηριζει κι επιμένει.. ε.. οκ. Ας είναι.

      Διαγραφή
  4. Τέλος, μια αναγκαία επισήμανση : όταν οι συνδικαλιστές "δεν υπηρετούν τα συμφέροντα των εργαζομένων ή δεν εφαρμόζουν τις αποφάσεις των ΓΣ", προφανώς πρόκειται για συνδικαλιστές που ελέγχουν με κάθε τρόπο τις δράσεις και τις αντιδράσεις κι επομένως δεν έχουν συμφέρον και δεν αφήνουν τους εργαζόμενους να είναι "ενεργοί". Κοινώς, το παιχνίδι είναι στημένο....
    Υ.Γ. δεν είπα ότι αυτό συμβαίνει στον ΟΚΑΝΑ. Κάθε ομοιότης με τα συμβαίνοντα στον ΟΚΑΝΑ είναι προϊόν κακοπροαίρετης φαντασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "υποχρέωση των μονάδων να προμηθευτούν το 25% της βουπρενορφίνης σε δισκία των 16 mg (που δεν διχοτομούνται) ανεξάρτητα από το τι πραγματικές δοσολογίες ισχύουν σε κάθε μονάδα"
    δηλαδή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η τελευταία παραγγελία βουπρενορφινης καθορίστηκε κεντρικά. Όλες οι μονάδες παρέλαβαν το 25% της συνολικής ποσότητας βουπρενορφινης σε δισκία των 16 mg. Αυτό δημιουργεί τον κίνδυνο κάποιες μονάδες που δεν τα χρειάζονται να μην ξέρουν τι να τα κάνουν αφού δεν διχοτομουνται. Κάποιοι καχύποπτοι αναρωτιουνταιγιατί έγινε αυτό.

      Διαγραφή
    2. Φοβάστε να πείτε τα πράγματα με το όνομα τους; ακου καχύποπτοι.ολοι καταλαβαίνουμε το μη λογικό και συμφέρον. Ασθενείς διαμαρτυρηθηκαν και με το δίκιο τους. Αν είχαμε σοβαρά συλλογικά όργανα, θα το είχαν ήδη καταγγείλει.

      Διαγραφή
  6. Το αιτημα απο Θεσσαλονικη,ηταν απο τον συναδελφο-συνδικαλιστη Κουτσουκη? Ή ηρθε τηλεφωνικα,με γραμμα,με email? Αυτος τελος παντων που το μετεφερε,ειλικρινα ζητησε να μεσολαβησετε ως Συλλογος στην διοικηση,για να χτυπανε και οι γιατροι καρτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Πιθανή εκδίκαση προστίμου μπορεί να σημάνει και ποινικές ευθύνες των υπαιτίων"
      Ειλικρινά τώρα, τι μας νοιάζουν οι "ποινικές ευθύνες"; αποζημίωση θα λάβουν οι παθόντες;

      Διαγραφή
  7. https://www.newsit.gr/egklhma/eixe-kanei-tin-taratsa-ergastirio-kannavis-sta-xeria-tis-elas-o-32xronos/2505606/

    εεεεεεεεεεεεεεεεε........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://www.okana.gr/2012-01-12-13-29-02/prokhrykseis-diagwnisnoi/item/1280-orthiepanakoinopoiisipinakaspsihologoi852

    165 (!!!!!!!!!!!!!!!) υποψήφιοι για 3(!) θέσεις ψυχολόγων....
    στον κόσμο τους οι ψυχολόγοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς 55:1
      Μεγάλη ζήτηση ο Οργανισμός... Τεφαρίκι.

      Διαγραφή
  9. Σχέδιο για ψυχαγωγική κάνναβη: Κοινωνικές λέσχες που θα καλλιεργούν ποσότητες για τα μέλη τους https://www.protothema.gr/greece/article/784467/shedio-gia-psuhagogiki-kannavi-koinonikes-leshes-pou-tha-kalliergoun-posotites-gia-ta-meli-tous/ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. FOUNTA CLUB. Για να καταλαβαινουν και τουρίστες που θα αναζητουν μια ψυχαγωγία...

      Διαγραφή
    2. Αυτόν με την ταράτσα τον περάσανε φαίνεται για μεγάλο ιδιωτικό night club και τον μπουζουριάσανε οι συριζαίοι που κυνηγάνε την ιδιωτική (μεσαίου μεγέθους) πρωτοβουλία....

      Διαγραφή
    3. Άντε λα φουμέντο και μαστουριόρε με τε γκομενέτε ο τεκέ και η Αγγέλω πατημέντο, φλόκο ντ’ αργιλέ

      Διαγραφή
  10. https://www.auth.gr/news/press/25392

    Ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ, Δήμος Φωτόπουλος, αναφέρθηκε στη σημασία της συνεργασίας , ιδιαίτερα «τη δεδομένη χρονική στιγμή, που συμπίπτει με την αλλαγή που εφαρμόζει ο ΟΚΑΝΑ στον προσανατολισμό της θεραπείας προς την επανένταξη».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. https://www.newsbeast.gr/world/arthro/3567324/aporrifthike-apo-tous-ergazomenous-tis-air-france-i-protasi-gia-to-misthologiko
    Διότι, όπως είχε γράψει και ο Καρυωτάκης, "κι αν δεν βρέχη εις την Μόσχαν, βρέχει εις το Λονδίνον."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός ο έρμος ο Καρυωτάκης, αν υπηρετούσε στον ΟΚΑΝΑ, θα'χε αυτοχειριαστεί πολύ νωρίτερα...

      Διαγραφή
    2. Τελικά τι γίνεται με τις Μονάδες που έμειναν χωρίς γιατρό; Σάββας, Ανάργυροι κλπ; κι ακολουθούν κι άλλες, όπως θα ξέρετε. Πώς καλύπτονται πλέον οι Μονάδες από γιατρό;

      Διαγραφή
  12. Ο Τάκης, ο Μιχάλης, η Ελένη... Κι ο Οκανα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. «Πριν κανόνιζε η Ελένη τώρα διαμαρτύρεται για τη μετακίνηση» γιατι διαμαρτυρεται νιώθει αδικημένη λογω του βιογραφικού και των ικανοτήτων της ή είχε συνηθίσει στη θέση αυτή τόσα χρόνια ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Καλόμαθε η γριά στα σύκα"...
      παραδοσιακό λυρικό απόφθεγμα.
      άσχετο....

      Διαγραφή
    2. Θα μας πει κάποιος να μάθουμε τι έχει γίνει με την Ελένη?

      Διαγραφή
    3. Δυσπεψία από τα συκα

      Διαγραφή