Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Επειδή αναφέρθηκε ο Καρυωτάκης


«Η υπαλληλική τάξις φρονεί ακόμη ότι το δικαίωμα της απεργίας δεν είναι αναγκαστική συνέπεια του δικαιώματος του συνεταιρίζεσθαι, καθ’ όσον η διεθνής και η ημετέρα υπαλληλική κίνησις έχει να μας παρουσιάση απειρίαν κατά μέρος δημοσιοϋπαλληλικών απεργιών, καίτοι οι απεργήσαντες υπάλληλοι εις ουδεμίαν υπαλληλικήν οργάνωσιν ανήκον, ουδ’ ίχνος υπαλληλικής οργανώσεως κατά την έκρηξιν της απεργίας υφίστατο. Η απεργία είναι, καθ’ ημάς, εν γεγονός, εν είδος φυσικού φαινομένου, το οποίον λαμβάνει χώραν και εκρήγνυται όπως ο κεραυνός ή η καταιγίς. Είναι μια συσσώρευσις και συμπύκνωσις δυσαρεσκειών και απογοητεύσεων του μισθωτού, ο οποίος εις μιαν δεδομένην στιγμήν αγανακτήσεως και παραφοράς δεν έχει την ανάγκην να έχη υπαλληλικήν οργάνωσιν όπως απεργήση· συνεννοείται σχεδόν αυτομάτως μετά των άλλων καταδυναστευομένων μισθωτών και η έκρηξις επέρχεται αυτόματος.
Επομένως, καθ’ ημάς,  το ζήτημα της απεργίας δεν τίθεται, εάν ο υπάλληλος έχη δικαίωμα ή μη απεργίας από απόψεως δημοσίου δικαίου ή της κειμένης σωματειακής νομοθεσίας. Η απεργία είναι έν γεγονός, το οποίον δεν εξετάζεται από απόψεως νομιμότητος, όπως δεν εξετάζη κανείς εάν βρέχη ή δεν βρέχη κατά Σύνταγμα και τον Νόμον, πεινά κανείς νομίμως ή δεν πεινά, έχομεν κυκλώνα ή θαλασσοταραχήν ή εκρήγνυται κεραυνός σύμφωνα με το Σύνταγμα ή με τους κειμένους νόμους και το υπαλληλο-σωματειακόν ισχύον δίκαιον. Περιττόν λοιπόν ευρίσκομεν τον κόπον του κ. αρχηγού των Προοδευτικών Φιλελευθέρων να ζητή παραδείγματα εκ της Σοβιετικής Ρωσίας, διότι αν δεν βρέχη εις την Μόσχαν, βρέχει εις το Λονδίνον.»

Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/ekpaideysi/kostas-g-karyotakis-apergos#ixzz5EcKcwNN2





42 σχόλια:

  1. Ωραιότατο. Γι'αυτο δεν οργανώνουμε τίποτα, τώρα το'πιασα. Περιμένουμε να ξεσπάσει η θύελλα των οργισμενων κωπηλατων. Καλοοοοοοο!
    Να υποθέσω ότι οι μονάδες που μένουνε χωρίς γιατρό, συνεχίζουν χωρίς γιατρό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, περιμένουμε τον Μέγα Κωπηλάτη, ο οποίος εκτός από Μέγας Κωπηλάτης είναι και Μέγας Θαυματοποιός και θα μετατρέψει την μιζέρια και την υποταγή των υπόλοιπων κωπηλατών σε οργή και ανυποταξία. Αυτό που λείπει είναι όντως η οργάνωση.
      Τώρα τόπιασα κι εγώ...

      Διαγραφή
    2. Μέγας Κωπηλάτης, Μέγας Τιμονιέρης, μέγα λάθος, μέγα πάθος.... Μέγα Θέατρο!
      Η χρήσιμη ερώτηση ήταν : οι μονάδες που μένουνε χωρίς γιατρό, συνεχίζουν χωρίς γιατρό;

      Διαγραφή
    3. Το πιθανότερο είναι οι μονάδες να συνεχίζουν να λειτουργούν εκ των ενόντων.
      Πάντως είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ενώ ολοφάνερα εγκαλείς την αριστερά για τον Μεγάλο Τιμονιέρη, την ίδια στιγμή εγκαλείς τους συνδικαλιστές που κατά τη γνώμη σου δεν παίζουν ένα ανάλογο ρόλο. Ακόμη και αυτούς που ίσως να μη θέλουν να παίξουν τον ρόλο του οποιουδήποτε Μεγάλου (Τιμονιέρη, Κωπηλάτη κοκ).

      Διαγραφή
    4. Καμία αριστερά δεν εγκαλω για τον Μεγάλο Τιμονιερη. Δικιά του ή ευθύνη για τον ιστορικό του ρόλο.

      Κανέναν συνδικαλιστή δεν εγκαλω επειδή ευτυχώς δεν θέλει να παραστήσει (θα ταν και ανεπαρκής μίμηση) τον Μεγάλο Τιμονιερη.

      Εγκαλω τον συνδικαλιστή όταν δεν υπηρετεί αυτό που εσύ ή κάποιος άλλος είπε : να δεσμεύεται στην εφαρμογή των αποφάσεων των ΓΣ. Κι όχι μόνο. Να μην μανιπουλαρει επισης τους εργαζόμενους, έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία περίπτωση να πάρουν σωστές αποφάσεις.

      Διαγραφή
    5. Μην υποτιμάς τους συναδέλφους. Όταν ήθελαν έπαιρναν αποφάσεις ακόμη κι αν οι συνδικαλιστές προσπαθούσαν να τους μανιπουλάρουν. Μπορεί να συμφωνήσουμε σε πολλά, αλλά ίσως δεν θα τα βρούμε στο θέμα της προσωπικής ευθύνης. Θεωρώ ότι δεν αφορά μόνο αυτούς που "εκτίθενται" ως συνδικαλιστές. Αφορά και αυτούς που κάθονται στα πίσω θρανία περιμένοντας είτε "να ξεσηκωθεί ο κόσμος", είτε να εμφανιστεί ο σωστός ηγέτης. Δεν σε συγκαταλέγω σε αυτούς μην παρεξηγηθώ, απλά λέω ότι δεν φταίνε (μόνο) οι "ηγέτες".

      Διαγραφή
    6. Συμφωνώ ότι δεν φταίνε αποκλειστικά. Και μερικές φορές οι "από κάτω" φταίνε ΠΟΛΥ! Το ζήτημα, που έχει σημασία να αναλυθεί επιτέλους, είναι πως πήγε ακριβώς η ευθύνη σε μας στον ΟΚΑΝΑ συγκεκριμένα κι όχι γενικά και αόριστα.

      Διαγραφή
  2. "το πιθανότερο είναι οι μονάδες να συνεχίσουν να λειτουργούν εκ των ενόντων".
    Ο "ρεαλισμός" σου τσακίζει. Μπράβο. Όλα καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι ρεαλισμός. Λάθος "μετάφραση".
      Είναι προσπάθεια να εξοργιστεί και κανένας άλλος εκτός από εμένα.

      Διαγραφή
    2. Καλώς τότε. Και sorry που παρεξήγησα. Κι εγώ νιώθω οργή.

      Διαγραφή
  3. Με εκείνη την επερώτηση στη Βουλή του Μπαργιώτα, τι απέγινε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό με την προκήρυξη των θέσεων στα κεντρικά, τι είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά αυτοι που έπρεπε να παραιτηθουν απο τις αιτήσεις υποψηφιότητας παραιτήθηκαν η τσαμπα η κινητοποιηση και θα πανε να τρουπωσουν αυτοι προορίζονταν για την θέση έτσι και αλλιώς.αλήθεια αυτή την απόφαση τι ακριβως σκεφτοόσασταν οταν την πηρατε...καλα το ξερω αλλα λεω...

      Διαγραφή
    2. καλα το μάθατε το άλλο?οτι το πουλεν της Διοίκησης προορίζεται ηδη για την ΜΕΓΑΛΗ θέση και δεν περιμένανε καν να ληξει η προθεσμία ηδη φώναξαν αλλον να τον αντικαταστησει στην υπερ=Μονάδα που ήταν ως τωρα σιγα σιγα ανεβαίνουν όλοι γλυψε γλυψε(με την καλή έννοια) ολαν πάνε κατ ευχην....ηθελα να ξερα πως εχουν αυτη την βεβαιοτητα οτι δεν θα εμφανιστει ενας ανθρωπος με προσόντα περισσότερα απο το πουλεν.....και ειναι και και εξωτερικη προκηρυξη ....μιλάμε για μεταφυσικα πραγματα....διαίσθηση οχι αξια

      Διαγραφή
  5. Μια γρήγορη δευτερη αναγνωση της προκήρυξης: τμήματα διοικητικων υπηρεσιών και προγραμμάτων κ χρηματοδότησης πρέπει να πάνε σε άλλους λόγω πτυχίου, τμήμα πρόληψης μπορεί και πρεπει να ενδιαφερθεί κάποιος εγκληματολογος,Εκκεε και μυεθ θα συγχωνευτούν και ίσως γι αυτό ξέχασαν να προκηρύξουν τη θέση για τη μυεθ που δεν είχε καν υπευθυνο, οπότε με τη μία θα την καταλάβει ο συνάδελφος που ανταποκρίνεται στις τόσο συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Επίσης, ενεργοποιούνται τμήματα στη διευθυνση σχεδιασμου ανενεργά μέχρι στιγμης - που σημαινει ότι θα έχουν μόνο υπεύθυνο χωρίς στελεχη- παρά το ότι δεν υπάρχει ουτε διευθυντής σχεδιασμού κ αξιολόγησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όλα προκηρύσονται....!

      Διαγραφή
    2. Three birds were sitting

      Διαγραφή
    3. άμα τα καταφέρει να "διοικήσει" αυτός ο τόσο συγκεκριμένος υπάλληλος μπράβο του, θα πρέπει όπως να τον υποστηρίξει και το προσωπικό που θα έχει ως υφισταμένους..... :) :), πάντα έτσι είναι.... μην κάνετε ότι δεν το έχετε καταλάβει οι περισσότεροι...

      Διαγραφή
  6. Φαντάζεστε να έριχναν όλοι οι εργαζόμενοι δηλώσεις; για 3 επιλογές ο καθένας; πάει το σύστημα... θα χτύπαγε overload. ; πώς σας φαίνεται ΑΡΣΥ ; δεν είναι μια ενδιαφέρουσα, γιαπωνέζικου τύπου, "ανταρσία"; ρωτάω εσάς γιατί ποια άλλη παράταξη να ρωτήσω; μόνο εσείς πιστεύετε σε αντιδράσεις. κι είστε και με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με το θέμα της γιόγκας τι έγινε; Το ξεχάσαμε κι αυτό. Ανοίγετε θέματα στο ΔΣ του Συλλογου, κάνετε ντόρο και μετά ούτε οι ίδιοι δεν τα θυμάστε. Νομίζω ΟΑ ότι αυτό τελικά σε βάρος μας είναι. Μειώνει την εικόνα μας ως Συλλογου που κυνηγάει με συνέπεια κάποιες καταστάσεις. Υπάρχει μήπως κάτι που δεν καταλαβαίνω σε αυτή την τακτική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κανένα νέο στη Δανιμαρκια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΡΣΥ; δεν είστε υπέρ της "ανταρσίας"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το βάλαμε στο μπλογκ του Συλλόγου. Το βάζουμε και εδώ. Ευχαριστούμε για την φιλοξενία.

    Να ενημερώσουμε τους συναδέλφους ότι υπάρχει εδώ και πολύ καιρό κενή θέση ψυχολόγου στη ΜΟΘΕ ΓΝΑ ΛΑΙΚΟ (Αθήνα), οπότε όποιος/α επιθυμεί μπορεί να υποβάλει σχετική αίτηση μετακίνησης στο αρμόδιο Τμήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πόσες Μονάδες έχει τώρα ο Οργανισμός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μετά από 15+ χρόνια στον ΟΚΑΝΑ, αποχωρώ λόγω μετάταξης. Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους που συνεργαστήκαμε όλο αυτό το διάστημα και να ευχηθώ σε όλους καλή συνέχεια.
    Δημήτρης Οικονόμου
    Ψυχίατρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή συνέχεια κ. Οικονόμου

      Διαγραφή
    2. άξιος συνάδελφος και καλός άνθρωπος
      καλή τύχη Δημήτρη
      Σβορώνος Κωνσταντίνος

      Διαγραφή
  13. Να υποθέσω οτι καλεσαν τον ΟΚΑΝΑ και δεν πηγε? Να υποθεσω οτι δεν καλεσαν καθολου τον ΟΚΑΝΑ ? να υποθεσω οτι ο ΟΚΑΝΑ συμφωνεί για την ψυχαγωγικη κάνναβη ( Η διοίκηση εννοώ ) ? Αληθεια ποιο ειναι το χειροτερο? https://www.protothema.gr/politics/article/787714/sos-gia-tin-kannavi-apo-ta-kedra-apexartisis-den-uparhei-psuhagogiki-hrisi-oi-exartimenoi-einai-san-iroinomaneis/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΟΚΑΝΑ είπε τα ακριβώς αντίθετα:
      http://www.iefimerida.gr/news/416630/meiosi-tis-hrisis-narkotikon-stin-ellada-ton-kairo-tis-krisis

      Διαγραφή
    2. το ΚΕΘΕΑ ονειρεύεται για να δικαιολογησει και τα κονδυλια που καταναλωνει....αυτο που ξέρω εγώ είναι οτι ο Αντιπρόεδρος μίλησε σε εκδήλωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την κάνναβη εναντιίον της ψυχαγωγικής της χρήσης.Αυτό όμως το εκανε ο αντιπροεδρος.....ο πρόεδρος?

      Διαγραφή
  14. Καμία ενημέρωση υπάρχει ΑΡΣΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να ζει κανείς ή να μην ζει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το Άγιο Πνεύμα θα σας δώσει καμία έμπνευση:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. γιατί παραιτηθηκε η Σκουλάκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τι γίνεται ρε παιδιά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γίνονται τόσα κ εσείς κανένα σχόλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. http://www.isathens.gr/syndikal/7902-siskepsi-ds-isa-okana-kethea-farmakeftiki-kannavi.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τί κάνετε βρε καλόπαιδα?Γιατί τέτοια εξαφάνιση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή