Παρασκευή 13 Απριλίου 2018


ΜΑΘΗΜΑΤΑ YOGA ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ 
(πρωτοποριακό) 
ή 
«Τι του λείπει του ψωριάρη, φούντα με μαργαριτάρι» 
(παλιά Ελληνική παροιμία)

Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε την έναρξη μαθημάτων yoga στους συναδέλφους των Κεντρικών Υπηρεσιών στη διάρκεια του διαλείμματος. Διάλλειμα το οποίο επίσης για ανεξήγητους λόγους μέχρι στιγμής απαγορεύεται στις μονάδες υποκατάστασης, όπου και περισσότερο χρειάζεται λόγω της φύσης της εργασίας. 

Εξ αιτίας της άρνησης της Διοίκησης να συναντηθεί με τους εκπροσώπους του Συλλόγου δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το σκεπτικό της έναρξης των μαθημάτων αυτών. Υποθέτουμε όμως ότι αποτελούν το πρώτο έμπρακτο βήμα αναγνώρισης της ανάγκης για στήριξη των εργαζομένων στον Οργανισμό.
Παρά τους κινδύνους που ελλοχεύουν να παρεξηγηθεί η εν λόγω κίνηση από τους γνωστούς κακεντρεχείς που κατά καιρούς επιτίθενται στον ΟΚΑΝΑ και τις κατακτήσεις των εργαζομένων του, χαιρετίζουμε το απρόσμενο είναι αλήθεια ενδιαφέρον της Διοίκησης και ελπίζουμε σύντομα να σταθεί δυνατόν τα μαθήματα yoga να επεκταθούν και να συμπεριλάβουν και τους υπόλοιπους εργαζόμενους. 

Με την ευκαιρία οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ως Σύλλογος Εργαζομένων υιοθετούμε μια ριζικά διαφορετική ιεράρχηση των αναγκών μας για προστασία και φροντίδα από τη μακροχρόνια κακοποίηση που έχουμε υποστεί: σεβασμός των δικαιωμάτων των εργαζομένων, προστασία από τη συστηματική κακοποίηση στο χώρο της εργασίας (mobbing), απαγόρευση των παρεμβάσεων διοικητικών στελεχών στο θεραπευτικό έργο, θεσμοθέτηση εξωτερικής εποπτείας για τη στήριξη του θεραπευτικού έργου και άλλα τέτοια καθόλου μοντέρνα και εναλλακτικά. Αυτονόητα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους επαφή με τη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ οι συνάδελφοι που εργάζονται στις Κεντρικές Υπηρεσίες τα οποία, όμως, δεν λύνονται με παραδοσιακούς χορούς και... μυική ενδυνάμωση.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ


77 σχόλια:

  1. Η γνωστή σκηνή από το "ξύλο βγήκε από τον παράδεισο"
    ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ: [Σφυρίζει με τη σφυρίκτρα]Προσοχή!
    Στηριζόμαστε στα πόδια και παίρνουμε βαθιά αναπνοή! Ένα ... δύο...[ακούγεται σφύριγμα από τη Λαζάρου]. Ένα ... δύο...[ακούγεται σφύριγμα από τη Λαζάρου]. Ποιος σφυρίζει;
    [Χάχανα] Σκασμός! Ποια εσφύριξε;
    ΛΑΖΑΡΟΥ: Εγώ κύριε καθηγητά!
    ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ: Εσύ; Και γιατί σφυρίζεις παιδί μου;
    ΛΑΖΑΡΟΥ: Γιατί έχω κρεατάκια στη μύτη
    ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ: Εσύ δεν έχεις κρεατάκια στη μύτη! Εσύ έχεις σφυρίκτρα στη μύτη! [Χάχανα] Σκασμός!
    Προσοχή! Διάσταση - Μεσολαβή! Έκτασης των χειρών Ανάταση!
    [οι μαθήτριες κάνουν επίκυψη] Μα τι κάνετε εσείς εδώ;
    ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ: Επίκυψη
    ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ: Και εγώ τι σας είπα να κάνετε
    ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ: Επίκυψη. Έτσι μας είπατε.
    ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ: Επίκυψη σας είπα;
    ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ: Μάλιστα! Επίκυψη!
    ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ: Καλά! Σας πιστεύω!
    ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ: Προσοχή! Ανάταση των χεριών. Ένα... [οι μαθήτριες κάνουν επίκυψη] Τώρα τι σας είπα νακάνετε;
    ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ: Επίκυψη! Επίκυψη! Επίκυψη!
    ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ: Τώρα θα κάνουμε «Ανάταση»! Εντάξει, ρε κορίτσια «Ανάταση»
    ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ: Εντάξει «Ανάταση»
    [γυρίζει, χωρίς να βλέπει τις μαθήτριες, χτυπά το κουδούνι, φεύγουν οι μαθήτριες και δεν παίρνει είδηση]
    Τώρα βάλτε στο ρόλο του Γυμναστή-Ορ.Μακρή τον Γενικό για τα υπόλοιπα αφήστε τη φαντασία σας να οργιάσει ...
    Α ρε γλέντια λίγο πριν το σφράγισμα του μαγαζιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. α όλα κι όλα! καλά τα πες, στο τέλος μας τα χάλασες. Για σφραγίσματα, ειδικός είναι ο Νέστωρ του Συλλόγου. Αυτός θα αναλάβει!

      Διαγραφή
    2. δεν προλαβαίνει τα σφραγίσματα. έχει να κάνει ενημερώσεις για τα τεκταινόμενα και να πάρει γραμμή...

      Διαγραφή
    3. εφάπαξ θα πάρει;

      Διαγραφή
  2. Αν θέλει η διοίκηση να προσλάβει γυμναστές για να κάνουν γυμναστική στους θεραπευομενους ας κάνει οτι θέλει . Να αφήσει έξω τούς εργαζόμενους. Στις εποχές της ανθρωποφαγιας η διοίκηση προσπαθεί να κάνει τι? να εκθέσει τους εργαζόμενους που θα συμμετέχουν εν ώρα εργασίας σε πιλατες και γιόγκα? Δεν μου άρεσε η ανακοίνωση του συλλόγου , Καλη η ειρωνια αλλα κάποιος που δεν γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις θα νομίζει οτι ζητάει ο σύλλογος επέκταση του προγραματος γυμναστικής. Ο συλλογος έπρεπε να δηλώσει ορθά κοφτά ,την πλήρη αντίθεση του στην συμμετοχή εργαζόμενων μέσα στο ωράριο εργασίας, σε τέτοια προγράμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ έχω και μια άλλη απορία; Πόση ώρα κρατάει η γυμναστική; και πόση ώρα μετά η προσωπική υγιεινή (μπάνιο κλπ); πώς αυτό καλύπτεται στην Επιθεώρηση Εργασίας; κι αν κάποιος από μια Μονάδα ψάχνει την συνάδελφο των κεντρικών ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ, τι γίνεται; το μπ...λο;

      Διαγραφή
  3. Τώρα που έρχεται καλοκαίρι που θα κάνουν ντους; Θα γυρνάνε πίσω στην εργασία ιδρωμένες;Λυπάμαι τους συναδέλφους τους. θέματα υγιεινής δεν σκέφτεται ο ψυχο-προπονητή-διαιτητής-φίλος του Γενικού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρώτα και εμάς που περνάμε καθημερινά από τον τρίτο όροφο οπου γίνονται τα μαθήματα yoga. Εχουν βγάλει όλοι τα παπούτσια τους στο διάδρομο.Οικτρή εικόνα για έναν Οργανισμό μιάμιση η ώρα το μεσημέρι και από ποδαρίλα άλλο τίποτα.

      Διαγραφή
    2. Η χαρά όμως των ποδολαγνων...Θα πάρουν φωτιά τα βίτσια..

      Διαγραφή
    3. γιατί δεν φτιάχνουν ντους δίπλα στη νομική υπηρεσία;μπορεί να φροντίσει για αυτό όλο το τεχνικό τμήμα του οκανα που γυμνάζεται από ΄τι πληροφορούμαι συνεχώς.Μπορεί να μην ασχολούνται να φτιάξουν ότι έχει χαλάσει στις Μονάδες επί μήνες αλλά η yoga, yoga.Από την άλλη έτσι κι αλλιώς δεν
      χρησιμοποιούν τους δικηγόρους του Οργανισμού.Από τη μία είναι ξερόλες, από την άλλη έχουν τον νομικό μέσα στο δ.σ. αλλά και απο ότι βλέπω στη 'διαύγεια" πληρώνουμε και άλλο δικηγόρο για καμμιά δουλίτσα. Τώρα αν αυτή η δικηγόρος τυγχανει να είναι σύζυγος του Υφυπουργού Πετρόπουλου αλλά και πρώην μέλος του δ.σ. του ΟΚΑΝΑ (επί ΣΥΡΙΖΑ) δεν πειράζει ας πάρει κι αυτή κανα τριχίλιαρο.έτσι συμπεριφέρονται οι σύντροφοι μεταξύ τους

      Διαγραφή
    4. Κάνεις λάθος. Οι δικηγόροι του Οργανισμού φυσικά και χρησιμοποιούνται όταν πρόκειται να επιτεθούν στους εργαζόμενους. Με το όπλο παραπόδας είναι για να συντάξουν εξώδικα, τα οποία μάλλον χρειάζεται πρώτα να εγκρίνει ο παντογνώστης. Τώρα μέχρι να καταλάβει ο καημένος που νομίζει ο,τι διοικεί τον ΟΚΑΝΑ τι του έχουν σκαρώσει, μπορεί να περάσει λίγος καιρός, αλλά δεν πειράζει, φτάνει που καταλαβαίνει ο ΓΔ με τον αντιΠ.
      Τώρα αν μέσα στα μεγάλα έργα που γίνονται παίρνει και κανένας κάτι ψιλά, ε αυτό πια γινόταν πάντα, γιατί θα έπρεπε να σταματήσει τώρα;

      Διαγραφή
    5. Οι δικηγόροι του Οργανισμου είναι κι αυτοί μέλη του συλλόγου αρσυ;είμαστε μαζί όλοι στο σωματειο;

      Διαγραφή
  4. ο νέος συνάδελφος που προσληφθηκε ως θεραπευτικό προσωπικό(νομίζω ψυχολόγος) έγινε με το καλημέρα υπεύθυνος του νεοσύστατου αθλητικού γραφείου του Οργανισμού.Πρώτα από όλα όπως και στην υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου έτσι και τώρα ο κ. Γκανάς δημιουργεί νέες υπηρεσίες (αν και πουθενά δεν προβλέπονται αυτά στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του Οργανισμού).έγινε ποτέ καμμία προκύρηξη για αυτή τη θέση ή την είχε καπαρώσει από πριν ο συνάδελφος; Και όταν λέμε πρίν εννοούμε πριν την πρόσληψη.όχι τίποτα άλλο έχουμε βαρεθεί τόσο ο κ. Γκανάς όσο και ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος να λένε όπου σταθούν και όπου βρεθούν τα περί αξιοκρατίας και διαφάνειας και μπούρδες που μόνο αφελείς τις πιστεύουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. όλα είναι θέμα ιεράρχησης των πραγμάτων και προτεραιοτήτων. Αυτή η Διοίκηση έχει αποδείξει πάμπολες φορές με τις αποφάσεις της πόσο ακατάλληλη και ανίκανη είναι για τον Οργανισμό.Δεν μπορεί να λύσει απλά πράγματα . Θα λύσει το πρόβλημα με τους ιατρούς; τρελαθήκαμε εντελώς; Αστους καλύτερα να ασχολούνται με αθλοπαιδίες γιατί μπορεί να κάνουν χειρότερα τα πράγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το λυπηρό δεν είναι κατά τη γνώμη μου τα μαθήματα yoga (για την ακρίβεια δεν είναι καν λυπηρό: μια χαρά είναι να μπορούμε να κάνουμε στη διάρκεια της δουλειάς μας γυμναστική και χαλάρωση και σιέστα. Την χρησιμότητα όλων αυτών στη μείωση του εργασιακού στρες την έχουν δείξει πολλές μελέτες. Δεν θα ανακαλύψουμε την Αμερική).
    Αυτό που κατά τη γνώμη μου είναι λυπηρό είναι η πλήρης άγνοια αυτών που διοικούν για το τι συμβαίνει στις μονάδες (στις δομές, δηλαδή που κατά κύριο λόγο επιτελούν το από τον νόμο καθορισμένο έργο του ΟΚΑΝΑ).
    Λυπηρό είναι το ότι δεν έχουν αντιληφθεί την κούραση, την ματαίωση και την πίκρα που έχει συσσωρευτεί από τα χρόνια της αδιαφορίας και της κακοποίησης, όχι μόνο αυτής της Διοίκησης αλλά και όλων των προηγούμενων.
    "Τα παίρνουν" που το σωματείο προσπαθεί να υπερασπιστεί τα στοιχειώδη(πχ. προστασία προσωπικών δεδομένων). Με όποιο τρόπο έχει απομείνει, αφού οι κυβερνήσεις και οι βουλευτές τους έχουν φροντίσει με τα μνημόνια και τις "προσαρμογές" να αφαιρέσουν σχεδόν όλα τα όπλα από το οπλοστάσιο των εργαζόμενων.
    Θυμώνουν με τα εξώδικα και ανταπαντούν. Κόβουν την πασχαλινή άδεια και δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους (και από τους κόλακες που τους περιτριγυρίζουν) ότι το καζάνι βράζει.
    Μένουν ενεοί από αυτό που θεωρούν "αγνωμοσύνη" των εργαζόμενων και την αποδίδουν στους "κακούς" συνδικαλιστές.
    Βαυκαλίζονται να νομίζουν ότι τους αντιπολιτεύεται το σωματείο και δεν βλέπουν ότι οι ίδιοι "αντιπολιτεύονται" αυτούς ακριβώς που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να στηρίζουν: τους εργαζόμενους.
    Αυτοθαυμάζονται και κολακεύουν ο ένας τον άλλο και δεν βλέπουν τον θυμό που καθημερινά μεγαλώνει.
    Τυφλοί από το δικό τους θυμό (γιατί οι εργαζόμενοι δεν φέρονται σαν καλοί υπήκοοι), δεν βλέπουν τον θυμό των εργαζομένων. Τυφλοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σε ρωτησω κατι; πιστεύεις ότι θα ξεσπασει και πώς ο θυμός των εργαζομένων; τι πιστευεις ότι θα συμβει με το καζάνι που βράζει; εγώ λεω, ΤΙΠΟΤΑ.
      Η πλειοψηφια είναι υποταγμενη. Άλλοι βολεμένοι και μωροφιλοδοξοι, άλλοι απλά σταρχιδιστες, άλλοι..κοτες. Και μερικοί λίγοι, πολύ λίγοι, απλά νικημένοι.Δωσανε αγώνα και ηττήθηκαν.
      Ο,τι έγινε στη μεγάλη σκηνή, γινεται κι εδώ. Δεν υπάρχουν επαναστάσεις φιλε, ούτε καν εξεγέρσεις. Δεν υπάρχει ούτε τιμή ούτε αξιοπρέπεια. Το σύστημα νικάει. Δεν ξέρω πόσο μέσα στην αρσυ είσαι, διατηρώ μια συμπάθεια ακομα. Αλλα είναι κι αυτοί φοβισμένοι πια. Για οποιους λόγους. Προσπάθησαν! Αλλά πια είναι φοβισμένοι. Και συμβιβάστηκαν. Γι'αυτο κι έχουν ένα σωρό δικαιολογιες ότι δεν ειναι Βελουχιώτηδες. Αυτά. Τυφλοί, όπως τους είπες, οδηγουν και ποδηγετουν σκιαγμενους που κλείνουν τα ματια. Αυτός είναι ο Οκανα.

      Διαγραφή
    2. Όχι δεν πιστεύω ότι θα ξεσπάσει επανάσταση, ούτε εξέγερση. Πολύ περισσότερο ότι θα ξεκινήσει από τον ΟΚΑΝΑ.
      Ανησυχώ όμως για τον θυμό που υπάρχει όχι μόνο μέσα στον ΟΚΑΝΑ, αλλά σε όλη την κοινωνία. Και ενώ προφανώς δεν είμαι τίποτα σπουδαίο, συνεχίζω να πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι. Πχ. να ταρακουνήσουμε λιγάκι τα νερά με το να ξαναβάλουμε στην ημερήσια διάταξη την υπογραφή ΣΣΕ. Τουλάχιστον να μην πάει τζάμπα ο θυμός μας και να μην τον πετάμε ο ένας στα μούτρα του άλλου,όπως πολλές φορές συνηθίζεται και στα σχόλια αυτού του blog..
      ΥΓ. Όπως κατάλαβες έχω πολύ κοντινή σχέση με την ΑΡΣΥ. Απλά ξέχασα να βάλω την υπογραφή μου.

      Διαγραφή
    3. Θα σου πω. Να ταρακουνησουμε τα νερά ΑΝ το παραπλευρο αποτελεσμα θα ειναι να ξεβρακωθουμε ολοι. Αυτο αξιζει πραγματικα, να μετρηθουμε. Ειμαι ΥΠΕΡ του ξεβρακωματος.Μονο μετα απο τετοιο τεκτονικο σεισμο στις σχεσεις μας θα μπορουσε κατι να αλλαξει.
      Και Αρσυ, μην ξεχνατε. Ο Γιωργαρος ο Καραισκακης δεν ηταν απλα θεωρητικα υπερ του ξεβρακωματος.Το ασκουσε πρακτικα.

      Διαγραφή
  7. Έστω ότι ταρακουνούμε τα νερά οι 2, 3, 10, 20 και πετυχαίνουμε την ανατροπή και την αποκατάσταση της λογικής. Στο μεταξύ, όμως, έχουμε ξεβρακωθεί και μετρηθεί όλοι. Ποιοι είναι οι μωροφιλόδοξοι, οι κότες, οι τσάτσοι και οι ηττημένοι. Πώς θα είναι η επόμενη μέρα, που θα έχουμε μείνει οι εργαζόμενοι μεταξύ μας, διχοτομημένοι, θυμωμένοι και απομυθοποιημένοι; Όσες κοινωνικές ανατροπές και να γίνουν, στη δική μας ιστορική στιγμή οι άνθρωποι είχαν και έχουν τη δυνατότητα της επιλογής. Οι επιλογές που έκανε ο καθένας μας καταγράφηκαν. Ως εργαζόμενη του οκανα και ηττημένη, δεν νομίζω να μπορέσω να μας δω ποτέ πια ως μια ομάδα που έχουμε κάποιους κοινούς στόχους να διεκδικήσουμε στο μέλλον. Την μεγαλύτερη ήττα (και πίκρα) την έφαγα από τους συναδέλφους. Τις διοικήσεις, εάν σε ενοχλούν, τις παλεύεις. Με όποιους τρόπους σου δίνει ο νόμος (εάν θες) ή περιμένοντας να φύγουν. Το ότι ο συνάδελφος όμως θεώρησε ότι είναι μια καλή ευκαιρία να κάνει τζάμπα γιόγκα στον οκανα, εν ώρα εργασίας, στο χώρο που στεγαζόταν προηγουμένως ένα τμήμα που εκδιώχθηκε από το κτίριο της Αβέρωφ, για να κάνουν γιόγκα οι εργαζόμενοι άραγε (;), θεωρώντας (ο συνάδελφος) ότι τα θέματα του οργανισμού είναι λυμένα και οι εργαζόμενοι ευχαριστημένοι που το μόνο που τους μένει να διεκδικήσουν είναι η τζάμπα γιόγκα, ε αυτό δεν φεύγει, δεν ξεχνιέται και δεν αλλάζει. Όχι επειδή δεν μπορείς να βάλεις λίγο ιδεαλισμό στον πραγματιστή αλλά επειδή δεν μπορείς να βάλεις λίγη φώτιση στον μικρόνοο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απόλυτα συμφωνώ. Μονο που θα ομολογησω και θα πω οτι εγω απο πολυ πιο πριν δεν μας εβλεπα ως ομαδα με κοινους στοχους. Γιατι θα χρειαζονταν και κοινες αρχες και αξιες. Δηλαδη να υπηρχαν εστω σε ολους αρχες και αξιες...
      Υ.Γ. Ειναι νομιμο ως προς την Επιθεωρηση Εργασιας αυτο το διαλειμμα γιογκα;

      Διαγραφή
  8. ΑΡΣΥ στην προηγουμενη αναρτηση γραφτηκε ενα σχολιο που δημιουργει τεραστιο θεμα ηθικης ταξης. Στη Μοναδα στις Σερρες, που δουλευει ο Προεδρος του Συλλογου, πανε για να καλυψουν την ελλειψη γιατρου οι αγροτικοι γιατροι; και κατα τα αλλα βγαζετε ανακοινωσεις οτι δε θα επιτρεψετε τη λειτουργια μοναδων χωρις ειδικους γιατρους και θα πατε το θεμα στον εισαγγελεα και μπλα μπλα μπλα; δηλαδη Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ των εργαζομενων στο μεγαλειο της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ως μέλος του Συλλόγου που πληρώνω κανονικά και τη συνδρομή μου απαιτώ ΑΡΣΥ να πάρετε θέση για το ζήτημα που έθιξε ένας συνάδελφος, της Μονάδας των Σερρών και του Προέδρου του Συλλόγου. Χωρίς αποφυγές και υπεκφυγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι απαντησε ο Υπουργος Ξανθος σε εκεινη την ερωτηση του Μπαρτζωτα για τον εργασιακο μεσαιωνα στον οκανα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αρσυ τι θέση παίρνετε για τη Μονάδα των Σερρών; το ξέρατε το θέμα αλλά δεν είπατε τίποτα, σωστά; ή διαψεύδετε ότι το ξέρατε; παίζεται η αξιοπιστία σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εντάξει από τον Καφετζόπουλο και σια τα είδαμε σχεδόν όλα, άλλωστε τους ξέρουμε και με ξέρουν όμως αυτή η ξεφτίλα με την γιόγκα... Και το συζητάτε κιόλας. Εντάξει τον άλλο μήνα θα αρχίσουν και οι παλιές καλές Γυμναστικές επιδείξεις ξέρετε στη σειρά κάθε πρωί και μετά από το σφύριγμα Άρξατε εμπρός μαρς! Το Σεπτέμβρη όλες οι μονάδες μπρος στον Καφε στο Παναθηναϊκό στάδιο θα συναγωνίζονται και η καλύτερη μονάς θα δαφνοστεφανώνεται για όλο το έτος.. Τα παλιά μεγαλεία επιστρέφουν. Αναδρομικά καλό πασχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αρσυ έχουν πέσει στο μπλογκ - δημοσιότητα πολλά ερώτήματα :
    1. Γιόγκα - επιθεώρηση εργασίας - συνθήκες υγιεινής
    2. Μονάδα Σερρών - κάλυψη με αγροτικούς - αποδοχή του Συλλόγου
    3. ΑνΔεπ και κουκούλωμα από τον Σύλλογο
    Τι άλλο... θα είναι και άλλα...
    Περιμένουμε απαντήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μονάδα στις Σέρρες δεν καλύπτεται από αγροτικούς αλλά από ειδικευμένους.

      Διαγραφή
    2. Μπράβο, μεγάλη διαφορά. Ας καλύπτουν όλες τις Μονάδες του ΟΚΑΝΑ με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, που να μην είναι υπάλληλοι του ΟΚΑΝΑ, μπας κι ησυχάσουμε όλοι.

      Διαγραφή
    3. Ας μην χάνουμε το μέτρο.
      Αν δεν το γνωρίζετε οι γενικοί γιατροί ΔΕΝ είναι γιατροί όλων των ειδικοτήτων. Ίσως μάλιστα να είναι η ειδικότητα που περισσότερο χρειάζεται στον ΟΚΑΝΑ.

      Διαγραφή
    4. Ως ειδικός το λες; σου ανατέθηκε να καταρτίσεις κάποιο οργανόγραμμα και δεν το γνωρίζαμε; Είσαι ο ΑνΔεπ και παρουσιάζεις έναν νέο σχεδιασμό; Θα ρίσκαρα να πω όχι, γιατί ο ΑνΔεπ είναι από τους ελάχιστους που γράφουν επώνυμα.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμε 1.51 πρόσεξε μη δαγκώσεις τη γλώσσα σου.
      Τη γνώμη μου είπα. Όταν χρειάζεται θα τη γράψω και επώνυμα. όσο για τον επώνυμο ΑνΔεπ μήπως το κάνει και λίγο εκ του ασφαλούς;

      Διαγραφή
    6. ω φαρμακόγλωσσε... δεν πρόλαβες να μιλήσεις... ράμματα θέλω. φεύγω για το οδοντιατρείο του Νέστορος.

      Διαγραφή
  14. έμαθα ότι αυτή την εβδομάδα θα παραιτηθεί η Δημητρακά (ιατρός στο ΓΟΝΚ Οι Άγιοι Ανάργυροι στη Κηφισιά).Κρίμα γιατί είναι μία από τις καλύτερες ιατρούς που ήρθαν στον ΟΚΑΝΑ. Δυστυχώς ο Οργανισμός διώχνει τέτοια στελέχη από το δυναμικό του.
    Τώρα να δούμε τι θα κάνει η διοίκηση με την μονάδα-πρότυπο όπως διαλαλούσε ότι ήταν αυτή η μονάδα.Από οτι ξέρω εκεί εργάζεται μέλος του δ.σ. του συλλόγου (και όχι οποιοδήποτε μέλος) για να δούμε τώρα τι θα κάνει ο σύλλογος.Μάλλον ήρθε η ώρα για τους εισαγγελλείς εκτός και εάν....είτε η Διοίκηση αναπληρώσει τον ιατρό(όπως-όπως) είτε ο σύλλογος το βάλει στα ...πόδια. Προσωπικά πιστεύω ότι θα συμβεί το πρώτο γιατί η διοίκηση γνωρίζει ότι τα περιθώρια είναι μικρά και οι του δ.σ. συλλόγου θα έχουν στραμένα τα μάτια τους στο ΓΟΝΚ Οι Άγιοι Ανάργυροι και θα την περιμένουν στη γωνία αλλά και για να αποδείξουν ότι εννοούν αυτά που λένε.Άρα και οι δύο πλευρές δεν έχουν πολλά περιθώρια ελιγμών.Κοντός ψαλμός...
    Αυτά είναι σοβαρά θέματα και οι της διοίκησης αλλά και κάποιοι από τους εργαζόμενους που κάνουν yoga εν ώρα εργασίας αγχώνονται μήν τους κοπεί. Τι να πεί κανείς με την ανοησία που κουβαλάνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Άγιοι Ανάργυροι είναι πιο σημαντικοί για τον Σύλλογο από τις Σέρρες όπου εργάζεται ο Πρόεδρος του Συλλόγου κι όπου ο Σύλλογος το 'χει βάλει ήδη στα πόδια;
      Εξήγησέ μας το σκεπτικό σου.

      Διαγραφή
    2. όπως καταλαβες από την ανάρτηση που ακολουθεί αυτή τη στιγμή οι Αγιοι Ανάργυροι έχουν πρόβλημα και όχι οι Σέρρες.

      Διαγραφή
    3. Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα το έχει η μονάδα των Αγίων Αναργύρων και ο ΟΚΑΝΑ ολόκληρος που χάνει γιατρούς σαν την Μαρία.
      Αν θέλουμε να κάνουμε κάτι, πρέπει να σταματήσουμε να τρώμε τις σάρκες μας και να τρωγόμαστε μεταξύ μας και να αρχίσουμε να διεκδικούμε με σοβαρότητα, συστηματικότητα και στοχοπροσήλωση Συλλογική Σύμβαση, που θα κατοχυρώσει τα θεσμικά μας (πχ. άδεια πρόληψης συνδρόμου επαγγελματικής εξουθένωσης) ώστε να μην απειλούνται από την εργοδοτική τρομοκρατία και θα διεκδικήσει πίσω τα χαμένα δηλαδή θα διεκδικήσει μισθούς αξιοπρέπειας, ώστε όχι μόνο να μην παραιτούνται οι αξιόλογοι συνάδελφοι μας, αλλά και να αποτελέσει ο ΟΚΑΝΑ πόλο έλξης.
      Επ΄αυτού βλέπω πολύ "μούγκα στη στρούγκα" από κάποιους συναδέλφους λαλίστατους και οργισμένους με τη yoga.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμε 16/4, 12.53, εννοείς ότι κακώς τα βάζουμε με τη γιόγκα, γιατί θα έπρεπε να διεκδικούμε όλα όσα καλώς αναφέρεις; Συγχώρεσέ μας αλλά είπαμε αυτό το μήνα να ξεκινήσουμε από το πιο τραγελαφικό. Φυσικά, δοκιμάζοντας ταυτόχρονα και κολάν, γιατί μπορεί να μπει και η γιόγκα στα μοριοδοτούμενα προγράμματα για τη διεκδίκηση θέσεων ευθύνης.

      Διαγραφή
    5. Κάθε άλλο, ειδικά όσο αφορά στο κολάν είμαι μαζί σου. Απλά λέω ότι μερικοί συνάδελφοι γίνονται έξαλλοι με τη yoga (καλώς) αλλά όταν είναι για τα υπόλοιπα, τα λιγότερο τραγελαφικά "μούγκα στη στρούγκα" (κακώς). να πάμε στην Επιθεώρηση Εργασίας για τη yoga, αλλά αν είναι να πάμε έξω από το υπουργείο να διεκδικήσουμε κάτι "Δεν υπάρχει άλλος τρόπος μωρέ; Τόσα χρόνια τα ίδια και τα ίδια"
      Κατά τα λοιπά θα συμφωνήσω μαζί σου και κυρίως με την παροιμία: "τι του λείπει του ψωριάρη, φούντα με μαργαριτάρι"

      Διαγραφή
    6. Ή αλλιώς αν μιλάμε με παροιμίες και γνωμικά "ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο λάδι"

      Διαγραφή
    7. για ψυχαναγκαστικούς λόγους: "ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι"

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμε 16/4 12.53
      καλώς στενοχωριέσαι που χάνεις την Μαρία, πάντως ο ΟΚΑΝΑ έχει χάσει κι άλλους εξίσου (τουλάχιστον) καλούς και πολύ πιο έμπειρους.
      Δυστυχώς δηλαδή υπήρξαν και σημαντικότερες απώλειες.
      Οι παλιότεροι γνωρίζουν για όλους.

      Διαγραφή
    9. Ωραία τα λέμε εμείς. Και καλά και τα σχολιάκια μας για την "μούγκα στη στρούγκα".
      Την ΑΡΣΥ δε βλέπω να σχολιάζει επώνυμα. Δυστυχώς, επιβεβαιώνει την μούγκα.

      Διαγραφή
    10. Ανωνυμε 16/4 1.40
      γενικως δεν διαφωνώ μαζι σου. Σε ενα σημειο όμως θα σε διορθωνα:δεν χρειαζεται να πάει κάποιος στην Επιθεώρηση εργασίας. Στέλνει την καταγγελία του.

      Διαγραφή
  15. Η μοναδα των Σερρων στην παρούσα φαση εχει 70 θεραπευομενους και έχει το εξής προσωπικό : Δυο νοσηλευτές και μια ψυχολόγο του ΟΚΑΝΑ έναν κοινωνικό λειτουργό του νοσοκομείου , εναν σεκιούριτι και 4 γενικούς γιατρούς απο κέντρα υγείας του νομού που έρχονται και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην μονάδα . Τα ονόματα των γιατρων , που είναι πάντα οι ίδιοι ,αναρτώνται κάθε μήνα στην διαύγεια καθώς και οι μέρες που θα είναι ο καθένας στην μονάδα .Όποιος πουαρω η σερλοκ θέλει μπορεί να το ψάξει . Ειλικρινά είναι να απορείς με μερικά σχόλια ! Πολυράβας Χρήστος.
    Υ.Σ Αν κάποιος συνάδερφος εξακολουθεί να έχει κάποια απορία μπορεί απλά να κάνει ένα τηλεφώνημα στην μονάδα .







    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να δούμε στη διαύγεια; σε πιστεύουμε κ. Πολυράβα. Μας λες ότι η Μονάδα ΔΕΝ δουλεύει με γιατρό του ΟΚΑΝΑ κι ότι ο Σύλλογός μας το ξέρει. Είπε κανένα σχόλιο κάτι διαφορετικό;
      Απλά ζητάμε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου και την Αρσυ να μας εξηγήσουν γιατί στις Σέρρες αυτό το καταπίνουν και για την Αθήνα το παίζουν έτοιμοι να πάνε στον εισαγγελέα (δήθεν).
      Αυτά κ. Πολυράβα.

      Διαγραφή
    2. Ίσως δεν είναι σαφές πότε πάμε στον εισαγγελέα (αν πούμε ότι αυτό είναι μια κάποια λύση). Πάμε στον εισαγγελέα όταν δεν υπάρχει γιατρός. Στις Σέρρες μέχρι στιγμής υπάρχουν γιατροί ειδικευμένοι (και όχι αγροτικοί όπως έλεγες εσύ ή κάποιος άλλος) που είναι σταθεροί και γνωρίζουν τους ασθενείς. Δεν είναι το τέλειο αλλά δεν είναι και για εισαγγελέα (αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί και όχι ευτράπελοι). Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι ως σύλλογος εργαζομένων δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Οπότε το ερώτημα δεν είναι τι καταπίνει ο Πρόεδρος αλλά τι καταπίνουμε όλοι μαζί.

      Διαγραφή
    3. πές τα χρυσόστομε/η γιατί θα μας τρελάνουν κάποιοι....

      Διαγραφή
    4. το ΤΕΛΕΙΟ είναι φίλε, το ΤΕΛΕΙΟ!!!!
      Φέρτε το και στην Αθήνα το μοντέλο!
      Να απαλλαγούμε από υπηρεσίες, να 'χουμε το χρόνο όσοι θέλουμε να τρέξουμε σε εισαγγελέα. Και θα σου πω τότε "πότε πάμε". Αν ήταν μόνο γι' αυτό που μας λες εσύ ως ειδικός... Θα τα μάθεις στην πράξη. Θα χορτάσει ο εισαγγελέας υποθέσεις.

      Διαγραφή
    5. κ.Πολυραβα
      μικρη αναλογία θεραπευομενων με προσωπικο έχετε.Για έλα κι από Αθηνα να δεις τα ωραία που ζουν ασθενείς και προσωπικό.

      Διαγραφή
    6. 2 θεραπευτές για 70 άτομα σου φαίνεται μικρή αναλογία. ΟΚ ....

      Διαγραφή
    7. βρε έλα να δεις κάτι Μονάδες στην Αθήνα... και πες μας εσύ μετά πώς σου φαίνεται.

      Διαγραφή
    8. Θα σου πει ο Πρόεδρος κι η οικοδέσποινα Αρσυ για κάτι άλλες αναλογίες, να κάνεις μόνος σου την αριθμητική.

      Διαγραφή
    9. Προφανώς ανώνυμε ,γιατί άραγε , φταίω εγώ που έχετε διαφορετική αναλογία ασθενών προσωπικού . Η μονάδα των Σερρών είναι σε φάση ανάπτυξης και παρόλα τα προβλήματα προσπαθούμε για το καλύτερο ,όπως και εσυ αλλωστε στην μοναδα που δουλεύεις . Ελπιζω συνάδερφε σε μικρο χρονικό διάστημα να φτασει η μονάδα μας τον αριθμό που εσυ θέλεις για να είσαι ευχαριστημενος. Απάντησα επώνυμα στις ανακρίβειες που έγραφε κάποιος ανώνυμα για αγροτικούς γιατρούς γιατι το ράδιο αρβύλα δούλευε στο φουλ και δημιουργουνταν λανθασμένες εντυπώσεις . Παρουσίασα πραγματικό αριθμό θεραπευομενων και προσωπικού γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει λόγος για το αντίθετο .15 χρονια δουλεύω σε αυτόν τον οργανισμό και μερικοί ,ελπίζω οχι εσυ , το μονο που κανουν ειναι να προσπαθούν να θάψουν και να απαξιώσουν κάποιον άλλο . Ελπιζω καποια στιγμή να βρεθούμε σε κάποιο σεμινάριο , αν και δεν ξερω το όνομα σου , και να μιλήσουμε για να καταλαβεις οτι γραφεις απλα για να δημιουργησεις εντυπώσεις, καλη σου νυχτα . Πολυράβας Χρηστος

      Διαγραφή
    10. κ.Πολυράβα δεν θέλουμε να φτάσετε στον αριθμό που φτάσανε εμάς στην Αθήνα με το ζόρι. Θέλουμε να μπορέσουμε κι οι Μονάδες της Αθήνας να αφεθούμε ήσυχες, να δουλεύουμε με την άνεση που δίνουν σε σας, για να βοηθηθούν καλύτερα κι οι θεραπευόμενοι. Θα θέλαμε ο Πρόεδρος του Συλλόγου να τα κατάφερνε και για τις Μονάδες της Αθήνας καλύτερα. Καληνύχτα.

      Διαγραφή
    11. Πάντως πολλά συγχαρητήρια για το θάρρος της επώνυμης γνώμης σου. Μακάρι να σε μιμούνταν και η ΑΡΣΥ.

      Διαγραφή
    12. Ανώνυμε 12.24 μακάρι να μην ήσουν ούτε εσύ ανώνυμος. Όσο για την ΑΡΣΥ είναι η μόνη παράταξη που γράφει τη γνώμη της καθαρά (για τα θέματα που επιλέγει προφανώς). Έχεις δικαίωμα να μην σου αρέσει γνώμη της και να μας γραψεις τη δικη σου να την κρίνουμε. Αλλά αυτή την ιστορία με το ποιος μιλάει επώνυμα και ποιος όχι όταν εκφέρεται σπο κάποιον ανώνυμο και μάλθστα επιθετικά προς το blog που τον φιλοξενεί, μου θυμίζει το "στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί"
      ΥΓ. Δεν γράφω το όνομα μου για να σου δώσω την ευκαιρία να συνεχίσεις την ανέξοδη κριτική σου με
      "επιχειρήματα".

      Διαγραφή
    13. "αυτή την ιστορία με το ποιος μιλάει επώνυμα και ποιος όχι όταν εκφέρεται σπο κάποιον ανώνυμο"... "ΥΓ. Δεν γράφω το όνομα μου"
      ...........................!

      Ε, έχουμε γίνει χειρότεροι από νηπιαγωγείο.

      Διαγραφή
    14. Πάμε ένα debate ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ τώρα;
      "ΑΡΣΥ είναι η μόνη παράταξη που γράφει τη γνώμη της καθαρά".. αλλά... "για τα θέματα που επιλέγει προφανώς"...

      Άντε, το 'γραψες εν βρασμώ.. μήπως θες να ξανασκεφτείς τη λογική της δήλωσής σου; εξ'ορισμού δεν απονέμεται σε κανέναν "καθαρή στάση" εάν επιλέγει θέματα...

      Διαγραφή
    15. Ανώνυμε 17/4 4.51
      τι νοείται "ανέξοδη κριτική";

      Διαγραφή
  16. Πάντως η Αρσυ "μούγκα στη στρούγκα". Το ξέρει καλά αυτό το παιχνίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς τουλάχιστον μιλάνε οι άλλες παρατάξεις.

      Διαγραφή
    2. τώρα κι εσύ... εύκολη (όχι "ανέξοδη"..) κριτική. επειδή δηλαδή δεν μπορεί κανείς μη υπερφυσικός άνθρωπος να μιλήσει όταν είναι σε φαγοπότι..

      Διαγραφή
    3. συνδικαλιστές της παράταξης που πρόσκειται στην κυβέρνηση και τη διοίκηση πηγαινοέρχονται στα κεντρικά για να πάρουν γραμμή (;), να δώσουν πληροφορίες (;), να στοχοποιήσουν άλλους συνδικαλιστές που τους κάθονται στο λαιμό (;). Παρόλα αυτά κάποιοι εδώ περί άλλα τυρβάζουν. Άξιος ο μισθός σας παιδιά, μόνο που σας καταλάβαμε (κυρίως από το επίπεδο των σχολίων σας και το βάθος της πολιτικής σας σκέψης).

      Διαγραφή
  17. Να πάμε στην Αννίτα Μπάνια. Εκεί να δείτε ξεφώνημα. Η Αννίτα δε μασάει.
    τρελό μπιζέλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΜΕΓΑΛΕΕΕΕ Σύλλογε! Τα καταφέραμε! Οι γιόγκες θα αφορούν και τους εργαζομενους των Μονάδων πλέον! Ε ρε γλέντια και χαρές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμε 16/4 12.29
    θα το πω επιτέλους "τι καταπίνουμε όλοι μαζί" : ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ.

    Χρυσόστομος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. "ελπίζουμε σύντομα να σταθεί δυνατόν τα μαθήματα yoga να επεκταθούν και να συμπεριλάβουν και τους υπόλοιπους εργαζόμενους"

    Δηλαδή, πραγματικά τώρα, είστε ανεκδιήγητοι. Τι το θέλατε; Ορίστε, ήρθε στις μονάδες η πρόσκληση για συμμετοχή. Άντε τώρα, να αποδιαλυθούν ΕΝΤΕΛΩΣ οι μονάδες. Και θα λένε ότι το αιτηθήκατε κιόλας!
    Σας έχει εγκαταλείψει στο ΔΣ του Συλλόγου ο κοινός νους, έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. θα θελα να κανω μια σοβαρή καταγγελία.Εμείς δεν λάβαμε πρόσκληση για yoga ηταν μονο για χορούς και αερομπικ και μυικη ενδυνάμωση μετα την ληξη του ωραρίου 3.30 βεβαια πως θα βρεθεις στα κεντρικα 3.30 αν δεν δουλευεις εντος των κεντρικων αντε απεναντι ειναι απορίας αξιο...η yoga ειναι αποκλειστικό προνόμιο των κεντρικών ακόμα κάτι που με πληγώνει αφάνταστα.Βεβαια αν σκεφτεί κανείς οτι δόθηκε αντι του burn out που παίρνουμε όλοι εμείς των Μονάδων (ναι αυτό έχει ειπωθεί) εντάξει μεταξύ μας προτιμώ την άδεια...Ωστόσο τους έδωσαν και τρεις μερες αδεια φλουριού γιατι δεν έχουν burn out .Αγαπητοί συνάδερφοι με τα κολαν κάπως σας δουλεύουν .Παρόλα αυτά και επανέρχομαι αν δεν λάβαμε μόνο εμείς πρόσκληση για γιογκα και όλοι εσείς πήρατε να μου το πείτε να κάνω χαμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. "Γραφείο Τύπου Υπουργείου Υγείας

    Ρόδος, 17 Απριλίου 2018

    Περιοδεία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού στο νησί


    ..επισκέφθηκε τον ΟΚΑΝΑ όπου ο κ. Βαρδαρός παρουσίασε το σχεδιασμό του υπουργείου για την ανάπτυξη ενός Πολυδύναμου Κέντρου κατά των Εξαρτήσεων- μέσω ΕΣΠΑ- με διασύνδεση όλων των φορέων της περιοχής που δραστηριοποιούνται σε αυτό τον τομέα (ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, Κέντρο Πρόληψης)..."

    Ας μας ενημερώσουν οι συνάδελφοι από κει για τα γεγονότα..
    Ο Σύλλογος, η αρσυ, είχατε ενημέρωση;

    Πολυδύναμα κέντρα με συγχωνεύσεις(;).. προχωράνε σχεδιασμοί ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κανένα νέο; Θα γίνει έκτακτο ΔΣ του Συλλόγου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αντε καλά λοιπόν, θα σας αδειάσω τη γωνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέμα είναι να την γεμίσεις την γωνιά εσύ και άλλοι μπας κ γίνει τίποτα!

      Διαγραφή
    2. με φάγαν τα συφέροντα

      Διαγραφή