Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Πασχαλινό δώρο: παροιμίες, ρητά και γνωμικά για τον ΟΚΑΝΑ

Όπως ήδη όλοι και όλες γνωρίζουμε η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ για πρώτη φορά δεν μας έδωσε την καθιερωμένη άδεια του Πάσχα και άφησε να εννοηθεί ότι αυτό οφείλεται στο ότι ο σύλλογος έστειλε εξώδικο για την προστασία των προσωπικών μας δεδομένων.

Δεν νομίζουμε ότι μπορούμε να προσθέσουμε τίποτε παραπάνω σε αυτό το γεγονός. Δεν χρειάζεται επεξήγηση, είναι από μόνο του μια μεγαλειώδης πράξη.


Επειδή όμως είναι Πάσχα και όλοι έχουμε λίγο χρόνο και επειδή επίκειται και το φιλί της αγάπης σας εφοδιάζουμε με παροιμίες, ρητά και γνωμικά, τα οποία προτείνουμε να διαβάσετε με τη σειρά από την αρχή ως το τέλος και να διαλέξετε με πλήρη ελευθερία ότι νομίζετε ότι ταιριάζει καλύτερα στην περίπτωση.

Καλό διάβασμα και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ! 




Για τον κακόβουλο άνθρωπο, όλα χρησιμεύουν σαν πρόσχημα.

Η δε κακή βουλή τω βουλεύσαντι κακίστη.
μτφρ: η κακή πρόθεση (ή απόφαση) κάνει πιο πολύ κακό σε αυτόν που την έχει

Προτού ξεκινήσεις ένα ταξίδι εκδίκησης, σκάψε δυο τάφους.

Ο ανώτερος άνθρωπος είναι σκληρός με τον εαυτό του. Ο κατώτερος άνθρωπος είναι σκληρός με τους άλλους.

Η σκληρότητα είναι ο τρόπος με τον οποίο ο αδύναμος άνθρωπος μιμείται τη δύναμη.

Ο πολεμιστής είναι δυνατός, όταν αναγκάζει τον εχθρό να του απαντήσει. Είναι αδύναμος, όταν αυτός απαντά στον εχθρό.

Είναι θλιβερό να μην έχεις φίλους, αλλά είναι ακόμα πιο θλιβερό να μην έχεις εχθρούς.

Σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, τα πάντα περιπλέκονται από την παρουσία της αντίπαλης ομάδας.

Αν γίνω καλά θα τονε χαλάσω εγώ αυτόν που με βάρεσε. Εάν ψοφήσω, κλάστε μου το μπούντζον.

Να σου πέσουν όλα τα δόντια εκτός από ένα, κι αυτό να πονάει συνέχεια.
Εβραϊκή παροιμία

62 σχόλια:

  1. Τωρα θυμηθηκαμε τον Καραισκακη....
    Παντως δεν μπορω να μην αναρωτιεμαι,τοσο πολυ μας εκατσε στο λαιμο μια παλιοαδεια απο αυτουνους;Εγω πραγματικα πιστευω οτι ειμαστε ανωτεροι.Δε μου αρεσει να χτυπιομαστε ετσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι μας έκατσε διότι δηλώνει πολλά από μέρους τους!

      Διαγραφή
    2. Σύμφωνοι. Αλλα μάλλον δηλώνει κι από μέρους μας το να μας κάθεται έτσι μια μακακοαδεια...

      Διαγραφή
    3. Τι εννοείς?Δεν νομίζω να τρελαθήκαμε μας έδειξαν ποιοι είναι το σχολιάζουμε διότι αυτό είναι πρωτοφανές και θα γιορτάσουμε το Πάσχα και χωρίς άδεια. Η κακία θα τους μείνει και όταν φύγουν με το καλό θα λέμε θυμόσαστε τότε που δεν μας έδωσε άδεια η διοίκηση γιατί κραταγε μουτράκια;;

      Διαγραφή
    4. Φίλε/η 7/4 6.15
      έτσι όπως πάμε, όταν θα φύγουν αυτοί ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΗΔΗ ή θα φεύγουν λόγω κλεισίματος του μαγαζιού και ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ.
      επιτέλους, δεν το νιώθετε βρε συνάδελφοι το πόσο επικίνδυνα είναι τα πράγματα; τι χρειάζεται για να σηκωθούμε από τον λήθαργο;

      Διαγραφή
  2. Πότε θα προχωρησει ο Συλλογος την αναφορα στον Εισαγγελεα; αυτη ειναι εκδηλωση ανωτεροτητας. Να το κανουμε επιτελους.Γιατι προασπιζουμε τη δημοσια υγεια. Αρσυ,θα γινει τελικα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ καλέ μου...Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει

      Διαγραφή
  3. Μην... σώσουν και τη δώσουν.απο δαύτους δε θέλουμε τίποτα.μονο να πανε στα...τσακίδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμήν και σύντομα!

      Διαγραφή
    2. Παιδάκια είμαστε.. .Ούτε να κλαίμε για το πρωτοφανές της μη αδειας ούτε να περιμένουμε "να πάνε στα τσακιδια"... Αν ήμασταν ενήλικοι, θα τους στελναμε εμείς στον εισαγγελεα.
      Καλό αρνι στην αρσυ και σε όλους μας.

      Διαγραφή
  4. Τι έγινε τελικά με τον Αι Σάββα και το εξώδικο που στείλαμε να τσακιστούν να στείλουν γιατρό; Φοβήθηκαν;
    Για εμείς τους φοβόμαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και τσακίστηκαν να καλύψουν όπως όπως το θέμα του γιατρού στον Άγιο Σάββα, μόλις μυρίστηκαν ότι ετοιμάζεται προσφυγή στον εισαγγελέα. Εκ περιτροπής βέβαια, αλλά το σημαντικό είναι ότι επιβεβαιώνεται πως ο φόβος φυλάει τα έρημα όπως λέει ο λαός. Αυτοί νόμιζαν πως διορίστηκαν επιστάτες σε φάρμα με σκλάβους του 18ου αιώνα (και ήταν και περήφανοι για αυτό, τρομάρα τους!!!).
      Μόλις βλέπουν τα σκούρα πίσω ολοταχώς για να ανασυγκροτηθούν και να δουν πως θα τα μπαλώσουν και θα τη φέρουν στον σύλλογο. Ο βασικός τους εχθρός οι εργαζόμενοι. Τόση ξεφτίλα οι ολίγοι!

      Διαγραφή
    2. πώς δηλαδή καλύπτεται εκ περιτροπής ο Αι Σαββας;

      Διαγραφή
  5. Δηλαδή είναι οκ ο Σύλλογος τώρα που βάλανε εκ περιτροπής γιατρό στον Άγιο Σάββα; καλύφθηκαν οι ενστάσεις του; μήπως τελικά "Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ισχυει οτι η μοναδα της συνταγογραφησης δεν εχει φυλακα? Κι οτι ετοιμαζονται να κανουν το ιδιο και Θεσσαλονικη? Κι ακομα δεν εχει διαμαρτυρηθει κανενας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιος είναι ο "κανένας" που θα περίμενες να έχει διαμαρτυρηθεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο γιατρος και οι νοσηλευτες που δεχτηκαν να λειτουργησει μοναδα χωρις φυλαξη,καταρχην. Οσοι εχουν στειλει ατομα απο την μοναδα τους στην συνταγογραφηση,ο συλλογος ισως,δεν ξερω αν ασχολειται κανενας πλεον με οσα φαιδρα γινονται στον οργανισμο

      Διαγραφή
    2. Άσε ρε φίλε τώρα που θα πεις ο γιατρός και οι νοσηλευτές οπωσδήποτε και ο σύλλογος ΙΣΩΣ...
      Σας βαρεθήκαμε εσάς που υποστηρίζετε τους ελαχιστότατους που μας εκπροσωπούν. Θα βγάλει το φίδι από την τρύπα ο γιατρός της μονάδας, που τον έχουν σκίσει τόσα χρόνια στον οκανα από δω κι από κει. Τον στήριξε πολύ κι αυτόν ο σύλλογος στην ταλαιπωρία του ε;
      Συμφωνώ όμως μαζί σου ότι στον Οργανισμό γίνονται (μόνο) φαιδρά. Και πάντως ο συγκεκριμένος γιατρός δεν είναι φαιδρός. Αλλού ψάξε για φαιδρούς. Είναι πολλοί/ές δυστυχώς.

      Διαγραφή
    3. Χαρακτηρισα εγω τον γιατρο φαιδρο? Υπερασπιστηκα τον συλλογο? Αληθεια δεν ξερετε οτι λειτουργει κανονικοτατα η μοναδα στις Σερρες χωρις καθορισμενο υπευθυνο,με αγροτικους κι εθελοντη γιατρο,ενω πηγαινει κι ο Γασγαλιδης για το τυπικο της υποθεσης? Σε μοναδα οπου δουλευει ο προεδρος του συλλογου,ετσι?
      Η ευθυνη του γιατρου της συνταγογραφησης ειναι οτι αν γινει κατι,εκεινος θα την πληρωσει. Και αυτο ειναι καταντια,γιατι αθελα του ειτε και λογω καλης σχεσης με τον προεδρο,οπως ο τελευταιος διαδιδει,δημιουργει προηγουμενο αλλα και διευκολυνει την διοικηση σε οτι σχεδια εχει.

      Διαγραφή
    4. ΤΩΡΑ εβαλες ΘΕΜΑ! Ο Αγγελιδης δηλαδη μια χαρα τα ανεχεται αυτα.... Κι αν δεχτουμε οτι δεν του αρεσει, παντως τα ανεχεται. Και παντως αυτος κι αν ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ!!!! Κι αυτη κι αν ειναι καταντια.Να τοι οι αγροτικοι να διευθυνουν μοναδες του οκανα...Δηλαδη ολα τα μανιφεστα του Συλλογου και οι απειλες για εισαγγελεα για το θεμα της ιατρικης καλυψης των μοναδων ειναι για το θεαθηναι... κι επειδη δηθεν προκειται για μοναδες στις αθηναι..
      οσο για τον γιατρο της συνταγογραφησης, και τον καθενα μας σε αυτο τον σουπέ οργανισμο, πραγματι υπαρχει κι αυτο που λεγεται αισθηση προσωπικης ευθυνης.Ασε τι βγαινει αν τη ζυγισουμε... Ναι;

      Διαγραφή
    5. Για Σερρες να συμπληρωσω οτι προταθηκε σε γιατρους αλλων νομων να καλυπτουν την μοναδα ατυπως-παρατυπως,αφου οι συμβασεις ειναι μονο για τα ορια των νομων που προσλαμβανονται. Επισης αναλογο προβλημα εχει κι η μοναδα της Καβαλας,που καλυπτει ατυπα η νυν υπευθυνη της Δραμας κι εφοσον δεν πηγε κανεις στην προκηρυξη μαλλον ετσι θα πορευτει.
      Οσο για την προσωπικη ευθυνη,προφανως ο καθενας την ερμηνευει διαφορετικα. Αν γινει ποτε καποιος ουσιαστικος ελεγχος στον οργανισμο,πολυς κοσμος θα βρει μπελαδες. Και δυστυχως και ατομα που δρουν καλοπροαιρετα.

      Διαγραφή
  8. αυτό με τη yoga τί είναι πάλι. Πάνε καλά οι τύποι;
    Αντί να στρώσουν τον κ..λο τους κάτω και βρουν κανα γιατρό ψάχνουν αίθουσες για ...κλαρίνα και power yoga;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το χειρότερο είναι ότι αισθάνονται και περήφανοι γιατί αυτοί πρώτοι έφεραν στον Οργανισμό όλα αυτά τα πρωτοποριακά...
      Πόση ντροπή πια!

      Διαγραφή
    2. Άμα θέτε να τους ντροπιάσετε, να τους πάτε στην Αννίτα Μπάνια. Εκεί να δείτε ξεφώνημα. Η Αννίτα δε μασάει. Δεν είναι χ...στης σαν εσάς τους εργαζόμενους.

      Διαγραφή
  9. Την Μεγάλη Εβδομάδα ήρθε ο γενικούλης μαζί με τον συνάδελφο-θεραπευτή-διαιτητή-προπονητή στη Θεσσαλονίκη για να βρουν αίθουσες για γυμναστική.Αν έχετε το θεό σας.Αυτός δεν είναι ΟΚΑΝΑ η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει καταντήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κι εσύ βρε Σαλονικιέ δεν θέλεις να αθλείσαι; τι θες; μόνο φραπεδιά στην παραλία; ή ούζα στου Μοδιάνο;

      Διαγραφή
  10. Έχουν και το θράσος να το ανεβάσουν στο site του ΟΚΑΝΑ ότι οργανώνουν yoga. Βέβαια στη φωτογραφία αναγράφεται επίτηδες 15:30 και όχι 13:00 όπου πραγματοποιείται η yoga στο τρίτο όροφο των Κεντρικών Υπηρεσιών.Ετοιμαστείτε για σπαρταριστά δημοσιεύματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο κατήφορος των διοικούντων δεν έχει πάτο.έχουν αφήσει για παράδειγμα τη μονάδα του Αμαλία Φλέμινγκ έξι μήνες χωρίς θέρμανση και αυτοί κοιτάνε να βολέψουν τους φίλους τους τους γυμναστές, διαιτητές ή ότι άλλο λένε ότι είναι άσχετο βέβαια από την ειδικότητα που προσλήφθηκαν στον Οργανισμό.Ντροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αλήθεια οι διοικούντες με τί ασχολούνται ακριβώς;μήπως να κουβαλάνε τα στρώματα και τα βαράκια από τα κεντρικά στο κτίριο της Μακεδονίας;Έχουν καταλάβει ποιον οργανισμό διοικούν;τι άλλο θα μας βρει επιτέλους με ολους αυτούς που έχουμε μαζέψει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αυτοί οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ πια είναι εντελώς αχάριστοι! Εγώ νομίζω ότι με αυτά τα μέτρα όχι μόνο δεν θα φεύγουν πια γιατροί από τον οργανισμό αλλά θα γυρίσουν και αυτοί που έφυγαν. Εκτός κι αν προτιμούν το πιλατες.
    Με την ευκαιρία κι άλλη γιατρός (και μάλιστα από τις καλύτερες που είχαμε ποτέ) παραιτήθηκε σήμερα. Να δούμε πως θα καλυφτεί η μονάδα των Αγίων Αναργύρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Άγιοι Ανάργυροι θα καλυφτούν σίγουρα. Δουλεύει μέλος του ΔΣ του σωματείου εκεί. Οπότε...

      Διαγραφή
    2. ποια είναι η γιατρός;

      Διαγραφή
  14. Αμάν ρε παιδιά πως κάνετε έτσι; Μπορεί να μην έχουμε αντιδραστήρια, μπορεί να μην έχουμε γιατρούς,μπορεί κάποιες μονάδες να μην έχουν θέρμανση ,άλλες να γκρεμίζονται,αλλού να ψάχνουμε για αναλώσιμα.Το πρόβλημα θα είναι αν δεν έχουμε αθλητικό κολάν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μην ανησυχείς στην μονάδα των Αγίων Αναργύρων η Διοίκηση θα οργανώσει ομάδες ζουμπα 9-10.crossfit 10-12,trx 12-1 power yoga 1-2.διατάσεις 2-3.όσο για τους ασθενείς τι τους ενδιαφέρει οργανισμό κατά των ναρκωτικών διοικούν; Υποκατάστημα του YAVA οργανώνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. και εγώ είμαι μία από αυτούς που δήλωσαν συμμετοχή στα μαθήματα yoga. Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι ηλίθια να δουλεύω και την ίδια ώρα οι υπόλοιποι να κάνουν γυμναστική. Οπότε τι καλύτερο από "ώρα για γυμναστική"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είσαι ωραία με το κολάν; ανέβασε φωτο να σου κάνουμε like.

      Διαγραφή
  17. Εγώ πάλι έχω άλλη απορία: Ο γενικός συμμετέχει στα μαθήματα αυτά; Αν όχι γιατί; Με αυτό τον τρόπο θα συσφίξει τις σχέσεις του με το προσωπικό και θα μπορέσει να γράψει στο βιογραφικό του (με χρυσά γράμματα βεβαίως βεβαίως): ο ΓΔ του ΟΚΑΝΑ που έγινε ένα με τους εργαζόμενους. Πιο ένα και από τον Πλατανιά που ως γνωστόν ήταν "ένας από εμάς".
    ΥΓ. Αλλά ίσως να φοβάται το κολάν. Το καταλαβαίνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά. Οι άντρες με τα κολάν δεν είναι τίποτις στην εποχή μας.

      Διαγραφή
    2. Τι συγκίνηση... τι μας θύμισες.... τι να κάνει ο καλός γέροντας..

      Διαγραφή
  18. Κοιτάξτε τί έγραψε ο Αν Δεπ στο FB για την ανακοίνωση το συλλόγου.
    Konstantinos Kokkolis Γριές στην εκκλησία που σχολιάζουν τα όμορφα κορίτσια μου θυμίζει αυτή η ανάρτηση.
    Και ύστερα μου λέτε ότι δε θα κλείσουν τον Οργανισμό.Όταν το μόνο μέλημά τους είναι να μην κάνουν τη δουλειά τους αλλά να ασχολούνται με τρίχες....
    Με τους γιατρούς κ. ΑΝΔΕΠ τί θα κάνεις και άσε τα ομορφα κοριτσάκια...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έχουμε όμορφα κορίτσα στον οργανισμό; εύγε!

      Διαγραφή
    2. Το ενδεχόμενο αυτός να μοιάζει με κάτι γερολιγούρηδες που μόλις βλέπουν όμορφα κορίτσια ξερογλείφονται δεν τον απασχόλησε τον μέγα ΑνΔΕΠ.

      Σημείωση: Όπου "όμορφα κορίτσια" βάλτε εξουσία και καρεκλίτσα. Για να μην παρεξηγηθούμε...

      Διαγραφή
  19. Ελπίζω η γιόγκα να κάνει καλό στην υγεία μου. Αλλιώς, εάν ψοφήσω, κλάστε μου το μπούντζον.
    ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ (γήπεδο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πραγματικά αν η κατάσταση στον Οργανισμό δεν ήταν οριακή το θέμα με τα μαθήματα yoga θα ήταν μόνο για γέλια.όταν όμως, βλέπεις τη Διοίκηση να ασχολείται με το πόσοι εργαζόμενοι πάνε στα μαθήματα yoga και όχι πως θα καλυφτούν οι μονάδες με ιατρούς και μάλιστα να έχει το θράσος να το διατυμπανίζει με ανακοίνωση , η Επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.Όσο για κάποιες συναδέλφους που τους χάλασαν τη διάθεση για κυβιστήσεις και σπαγγάτο μάλλον δεν έχουν καταλάβει και αυτοί που δουλεύουν.Ή είναι κολλητικό αν κάνεις παρέα με τους ανθρώπους της Διοίκησης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μετά το μάθημα ρε παιδί μου, πού κάνουν τους οι συλφίδες; ή γυρνάνε έτσι στα γραφεία τους; πω ιδρωτίλα... κόλαση τα κεντρικά..

      Διαγραφή
  21. Για κάποιους όλα πάνε ρολόι. Κάποιοι άλλοι δίπλα στο ρολόι βλέπουν και μια βόμβα έτοιμη να εκραγεί. Θα τολμήσω να δηλώσω ότι ο οργανισμός χαρακτηρίστηκε πλέον για τα καλά από γελοιότητα και ανοησία. Κάνουμε γιόγκα αντί ιατρικές πράξεις, και προσλαμβάνουμε ψυ-γυμναστές αντί γιατρούς. Θα μπορούσε να είναι μια κακή στιγμή όλα αυτά. Που κάποιος προσπαθεί να διορθώσει όσο εμείς (οι γριές σύμφωνα με το ΑνΔΕΠ)αφρίζουμε. Αμ δε. Καμαρώνουμε. Προβάλουμε την ανοησία και τη γελοιότητα ενός κρατικού οργανισμού, ώστε να την μάθουν όλοι οι φορολογούμενοι πολίτες, όλοι οι πολιτικοί, όλοι οι θεραπευόμενοι. Υπογράφουμε μνημόνια συνεργασίας με όλα τα τει για να βγαίνουμε φωτογραφίες και αυτό θεωρούμε ότι είναι πολιτική για τις εξαρτήσεις. Μπαίνεις στη διαύγεια και εκτός από ατελείωτες μετακινήσεις, διαμονές και πέρα-δώθε (όχι πάντα επώνυμες, αντιθέτως οι περισσότερες χωρίς αναφορά ονομάτων υπαλλήλων), διαβάζεις για ανάληψη υποχρέωσης για φούρνο μικροκυμάτων, κουζίνα, απορροφητήρα και πάει λέγοντας. Και κλαίγοντας. Αναμφίβολα πλέον, ζούμε ανάμεσά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το βασικό είναι να μην πάρουμε αντιδραστήρια για ουροληψίες.
      Το βασικό είναι να καταργήσουμε την έννοια του προγράμματος θεραπείας.
      Το βασικό είναι να μην γίνει αυτό που θέλουν οι εργαζόμενοι (ή μάλλον συγκεκριμένοι εργαζόμενοι). Τα υπόλοιπα δεν πειράζει. Στο βαθμό που συνεχίζουμε να δίνουμε υποκατάστατο (να έχουν ένα εισόδημα και οι καημένοι οι εξαρτημένοι), δεν υπάρχει πρόβλημα.
      Πόσο λίγοι, πόσο μικροί!!

      Διαγραφή
  22. εις το ορθόν : πού κάνουν ΝΤΟΥΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Άρσυ εσείς διαφωνείτε με αυτά που γράφει ο ΑνΔεπ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από που προέκυψε η πιθανότητα να συμφωνεί η ΑΡΣΥ με αυτά που γράφει ο ΑνΔεπ;
      Καταρχήν αν συμφωνήσει η ΑΡΣΥ με αυτά που γράφει ο ΑνΔεπ, αυτός που θα πάθει πανικό είναι ο ΑνΔεπ. Τόσο μίσος και εμπάθεια που έχει.

      Διαγραφή
    2. γιατί έχει; εναντίον σας; δεν το καταλαβαίνω.

      Διαγραφή
  24. Με εκείνο το θέμα του πειθαρχικού ελέγχου του ΑνΔεπ, τι απέγινε Αρσυ μοβόρα που σας μισεί ο ΑνΔεπ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε παιδιά γιατί γράφετε ότι ναναι; ποιο πειθαρχικό ? Μπορεί το σωματείο να κάνει πειθαρχικό στον ανδεπ? Μπορεί η άρση (μοβορα ξεμοβορα) να κάνει κάτι μόνη της? Γιατί κάνετε τι κάνετε μερικοί και το ζορι σας είναι η αρσυ? Ρητορικό το ερώτημα αλλά ας μην χάνουμε και το μέτρο.

      Διαγραφή
    2. Η άρσυ να μας απαντήσει. Μιλαμε για την απόφαση που εκκρεμεί σε σχέση με την ιδιότητα μέλους του Συλλογου. Η αρσυ σαν παράταξη δεν θα πρεπε να το "ξεχναει". Εμας πάντως δε μας ψεκάζετε και δεν το ξεχνάμε. Αυτό ακριβώς είναι το μέτρο κυριε.

      Διαγραφή
    3. Να διαβάζεις πιο προσεκτικά το blog. Η ερώτηση σου έχει ήδη απαντηθεί.

      Διαγραφή
    4. ΤΊΠΟΤΑ δεν έχετε απαντησει Άρσυ για το ΘΈΜΑ.ΤΊΠΟΤΑ δεν έχετε απαντήσει για το ότι σε συντονισμό όλες οι παρατάξεις του ΔΣ πάτε να το πνίξετε...

      Διαγραφή
  25. Με όλη την ευθύνη που μπορώ να έχω ως μέλος του ΔΣ του Συλλόγου, δηλώνω ότι η ΑΡΣΥ δεν έχει κουκουλώσει, ούτε έχει ξεχάσει κάτι.
    Η θέση της ήταν και παραμένει να αποφασίζουν οι ίδιοι συνάδελφοι για τα θέματα διαγραφής ή μομφής (όπως άλλωστε έχει γίνει και στο παρελθόν και καθαιρέθηκαν εκλεγμένα μέλη του ΔΣ). Η διαδικασία για να γίνει αυτό προϋποθέτει τουλάχιστον την ενημέρωση των συναδέλφων στην επαρχία. Αυτό κυρίως εκκρεμεί. Έτσι κι αλλιώς υπάρχουν πολύ περισσότεροι λόγοι για τους οποίους πρέπει να γίνει ενημέρωση, ΓΣ και Ολομέλεια των Τοπικών Συμβουλίων. Με την ευκαιρία υπενθυμίζω ότι δεν έχουν όλες οι παρατάξεις την ίδια άποψη, ούτε την ίδια ευθύνη. Πχ. η ΕΣΥ δεν συμφωνεί με την πρόταση διαγραφής του ΑνΔΕΠ, ενώ η πλειοψηφούσα παράταξη είναι συντριπτικά πλειοψηφούσα και άρα καθορίζει τόσο τις αποφάσεις όσο και τους ρυθμούς που γίνονται όσα έχουμε κατά καιρούς συμφωνήσει, είτε σε επίπεδο ΔΣ είτε σε επίπεδο ΓΣ.
    Για την ενημέρωση πάντως των συναδέλφων ακολουθεί το μήνυμα που στάλθηκε χτες σε όλα τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου και μέχρι στιγμής δεν έχει απαντηθεί από κανέναν (ούτε της πλειοψηφίας ούτε της μειοψηφίας).
    "Προς τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου
    Επειδή το πρόβλημα της έλλειψης ιατρών και της προβληματική λειτουργίας των μονάδων, τόσο εντός όσο και εκτός Αθηνών, έχει ήδη λάβει ανησυχητικές διαστάσεις και η Διοίκηση δεν φαίνεται να κάνει τίποτε άλλο εκτός από το να επιβεβαιώνει την αδυναμία της ή/ και την αδιαφορία της να λύσει το πρόβλημα αποτελεσματικά, θεωρώ ότι πρέπει να συγκληθεί επειγόντως το ΔΣ με σκοπό να προκηρύξει έκτακτη ΓΣ και ολομέλεια των Τοπικών Συμβουλίων ώστε να αντιδράσουμε συντονισμένα και άμεσα.
    Όλγα Αναγνώστου
    Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να δούμε Όλγα....
      Προσωπικά πιστεύω ότι έφυγε το τρένο... Η διάλυση δεν αναστρέφεται (και να μην κλείσει το μαγαζί, και να προχωρήσει "μετασχηματισμός", πάλι διάλυση είναι επί της ουσίας.. το να δουλεύουν οι Μονάδες με γιατρούς από όπου να'ναι, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Πολυράβας ότι γίνεται στη Μονάδα Σερρών, δε νομίζω να το αξιολογείς ως τίποτα άλλο από ξήλωμα του ΟΚΑΝΑ..).
      Για τα υπουργικά λεχθέντα και εξαγγελθέντα στη Ρόδο, έχετε ενημέρωση από τους συναδέλφους εκεί; Ενημερώθηκε ο Σύλλογος;

      Διαγραφή
  26. "η πλειοψηφούσα παράταξη είναι συντριπτικά πλειοψηφούσα και άρα καθορίζει τόσο τις αποφάσεις όσο και τους ρυθμούς που γίνονται όσα έχουμε κατά καιρούς συμφωνήσει"...
    Γι'αυτό λοιπόν Όλγα, επειδή ακριβώς και η πλειοψηφούσα παράταξη φέρεται όπως φέρεται...μην πολυσυμπορεύεστε μαζί της.. Κρατείστε τη δική σας θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος19 Απριλίου 2018 - 3:01 μ.μ.
    Αγαπητέ συνάδελφε, δεν συμπορευόμαστε με την πλειοψηφούσα παράταξη. Ούτε τώρα, ούτε ποτέ.
    Η κατάσταση όμως έχει ως εξής: στο ΔΣ με βάση τις τελευταίες εκλογές οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να υπάρχει μόνο ένα μέλος της ΑΡΣΥ. Εκτός από εμάς λοιπόν, υπάρχουν οι 2 κυβερνητικοί συνδικαλιστές, (των οποίων ο ρόλος είναι πολύ ύπουλος και υπονομευτικός για οποιαδήποτε δράση έχουμε μέχρι σήμερα προτείνει) και οι 6 της πλειοψηφούσας παράταξης, οι οποίοι ανεξάρτητα από τις γενικότερες απόψεις τους και το προηγούμενο ιστορικό τους, στη παρούσα συγκυρία έχουν μεγαλύτερη "αντιπολιτευτική" διάθεση για προφανείς λόγους.
    Αυτός ο συσχετισμός δυνάμεων έχει ως αποτέλεσμα οι όποιες δικές μας 'αγωνιστικές" προτάσεις να βρίσκουν απέναντι μας τους κυβερνητικούς και με κάποιον τρόπο "μαζί" μας την πλειοψηφία. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως ότι συμφωνήσουμε στο ΔΣ γίνεται κιόλας, γιατί αντιλαμβάνεσαι ότι για να γίνει κάτι δεν φτάνει να συμφωνήσουμε, πρέπει και να "κινηθεί" η πλειοψηφία: δεν μπορεί το απλό μέλος του ΔΣ της ΑΡΣΥ να στείλει επιστολές, να κάνει παραστάσεις στο ΔΣ του ΟΚΑΝΑ, να επισκεφθεί κόμματα, να δώσει συνεντεύξεις Τύπου, να στηθεί έξω από το γραφείο του ΓΔ, του Προέδρου, του Υπουργού, της Επιθεώρησης Εργασίας (όπως κατά καιρούς έχουμε προτείνει και ποτέ δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα)...Άρα η εφαρμογή των όποιων αποφάσεων, προτάσεων κλπ επαφίεται στην πλειοψηφία αναγκαστικά. Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν συμπόρευση; Ίσως αν και νομίζω ότι όποιος παρακολουθεί τα του Συλλόγου βλέπει ξεκάθαρα ότι η δήθεν "συμπόρευση" αποτελεί κατηγορία και συκοφάντηση της ΑΡΣΥ από τη μεριά των κυβερνητικών, προκειμένου να "φορτωθούμε" εμείς το κακό παρελθόν της πλειοψηφίας και να καλύψουν την δική τους συμπόρευση με την Διοίκηση.
    Όμως, αγαπητοί συνάδελφοι, ακόμη κι αν φταίμε εμείς οι συνδικαλιστές της ΑΡΣΥ, που δεν είμαστε τόσο επαναστάτες όσο θα θέλαμε και όσο θα θέλατε, υπάρχει λύση: όπως πολύ καλά ξέρετε το ανώτερο όργανο ενός Συλλόγου ήταν, είναι και θα είναι η Γενική του Συνέλευση. Παλιότερα ως παράταξη είχαμε μεγαλύτερη δύναμη και μπορούσαμε να συγκαλέσουμε ΓΣ με τη συλλογή υπογραφών. Αλλά και σε όσες ΓΣ γίνονται είναι οι εργαζόμενοι εκείνοι που μπορούν να οδηγήσουν το σωματείο και όχι να περιμένουν από την πλειοψηφία ή την μειοψηφία. Ελάτε στη ΓΣ και τρίψτε μας στα μούτρα τη "συμπόρευση". Προσωπικά θα το χαρώ να μας βγείτε από τα αριστερά, και δεν το λέω καθόλου ειρωνικά.
    Προσωπικά επίσης δεν έχω πρόβλημα να συνεργαστώ με οποιονδήποτε προκειμένου να γίνει κάτι που θεωρώ σωστό και αναγκαίο για τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Αυτό που με δυσκολεύει όμως είναι η συμμαχία με τους τσανακογλείφτες και τα τσιράκια της εκάστοτε εξουσίας. Αυτό πραγματικά με χαλάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίταξε. Δεν αμφισβητώ την ειλικρίνεια όσων λες. Και την ατομική σου ειλικρίνεια γενικά.

      Όμως αυτό δε σημαίνει ότι εκφράζεις οπωσδήποτε την πραγματικότητα. Σε μεγάλο βαθμό την εκφράζεις, δηλαδή ως προς τις ισορροπίες και τις δυνάμεις εντός του ΔΣ και του σώματος του Σωματείου. Όμως σε ένα άλλο σημείο, ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, θα διαφωνήσω:"σε όσες ΓΣ γίνονται είναι οι εργαζόμενοι εκείνοι που μπορούν να οδηγήσουν το σωματείο και όχι να περιμένουν από την πλειοψηφία ή την μειοψηφία".
      Σε άλλων σωματείων συνελεύσεις, ή σε συνελεύσεις του δικού μας σωματείου άλλες εποχές, πιθανώς. Όχι πάντως στις συνελεύσεις του δικού μας σωματείου ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ. Οι συνελεύσεις καπελώνονταν από το ΔΣ (ή τους 3-4 εκπροσώπους του anyway)και χανόταν κάθε αυθεντικότητα. Και γι'αυτό νομοτελειακά εκφυλίστηκαν σε συνελεύσεις των ελάχιστων ατόμων. Βεβαίως, δυνατότεροι άνθρωποι (εμείς οι εργαζόμενοι εννοώ) θα αντιστέκονταν σε αυτή την δυναμική και ίσως την νικούσαν. Πάντως η αλήθεια είναι ότι αυτή η δυναμική "από πάνω" απογοήτευσε και απομάκρυνε τους "από κάτω".
      ΚΑΙ εσείς της Άρσυ παρασυρθήκατε στις συνελεύσεις από αυτή την κατάσταση, λειτουργούσατε πατερναλιστικά. Στοχαστείτε πάνω σε αυτό όσο κι αν δεν είναι εύκολο να το δεχτείτε.

      Διαγραφή