Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Δεν έχει πάτο το βαρέλι ούτε της κυβέρνησης ούτε των εγκάθετων της

Το ΔΣ του Συλλόγου μας με ομόφωνη απόφαση (επιτέλους συμφωνήσαμε σε κάτι και με τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές...) καταγγέλλει τις συλλήψεις αγωνιστών ενάντια  στους πλειστηριασμούς. Το τι έγινε μπορείτε να το δείτε εδώ.

Αλλά επειδή δεν είναι μόνο αυτά που γίνονται και χαρακτηρίζουν την επιθετικότητα της κυβέρνησης σε ό,τι κινείται και αντιστέκεται, δείτε εδώ την εκκένωση καταλήψεων σπιτιών και εδώαλλά και την ετοιμότητα του δικαστικού συστήματος να κυνηγήσει όσους αντιστέκονται (δείτε εδώ τη σύλληψη με τη διαδικασία του αυτόφωρου συνδικαλιστών μελών του ΔΣ ΕΛΜΕ που εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης σε έγκυο που απολύθηκε) και να αθωώσει τους φασίστες από όπου κι αν προέρχονται (δείτε εδώ την αθώωση του Αμβρόσιου). 

Α και για να μην ξεχνιόμαστε δείτε εδώ τη συμπεριφορά (και τις καταγγελίες που φυσικά ακολούθησαν) ενός από τους διορισμένους από την "πρώτηφοράαριστερά" διοικητές νοσοκομείων, ο οποίος προφανώς νομίζει ότι διορίστηκε αυτοκράτορας. Κάποιοι δεν έχουν επίγνωση ότι είναι απλά περαστικοί. Σας θυμίζει κάτι αυτό; Εμάς πάλι ναι!) 

Ακολουθεί το ψήφισμα του ΔΣ του Συλλόγου μας:


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ


Η κυβέρνηση με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς λειτουργεί σαν προαγωγός των αρπακτικών funds και των τραπεζιτών και σαν σερίφης συλλαμβάνει όσους αντιστέκονται για να τσακίσει το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς. 
Καταγγέλουμε τη κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς, Κοντονή – Τόσκα ως υπεύθυνους της μετατροπής των προσαγωγών σε κανονικές συλλήψεις, των δύο μελών της ΛΑ.Ε Οδυσσέα Χαραλαμπόπουλου και Αλέξανδρου Ρωμανού Αγγελή και του μέλους του κινήματος κατά των πλειστηριασμών Θωμά Καρρά, που παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο αυτόφωρο την Πέμπτη 15/3 στις 11 π.μ στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων με πιθανές κατηγορίες για τρία πλημμελήματα: αντίσταση κατά της αρχής, διατάραξη κοινωνικής ειρήνης και απόπειρα άσκησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικού. 
Θεωρούμε ότι με τέτοιες ενέργειες πλήττονται βάναυσα τα δικαιώματα των πολιτών να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους. 
ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ

111 σχόλια:

  1. Στον ΟΚΑΝΑ τι πρόκειται να γίνει ΑΡΣΥ; με τον ΑνΔΕΠ τι έγινε ΑΡΣΥ; κάνετε την πάπια; κυβερνητικοί συνδικαλιστές είστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηταν κάποτε μια ΑΡιστερη παράταξη με το όνειρο της ΣΥσπειρωσης.....
    Τα όνειρα συνηθως ξεφτιζουν σε παραμύθια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.fmvoice.gr/index.php/epikairotita/politiki/item/187288-o-venizelikos-katrinis-gia-grammateas-tou-kinimatos-allagis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΡΣΥ κι εσεις συνδικαλιστικα με το κινημα αλλαγής συμμαχήσατε ε;

      Διαγραφή
  4. Φιλοι/ες της άρσυ η εκτίμηση μου για σας εχει μεταφραστεί και σε ψήφους υπέρ σας. Ξέρω ότι ποσώς σας ενδιαφερει, απλα θα απαντήσετε ειρωνικά, αλλά θα το πω. Έχω μετανιώσει για τις ψήφους αυτές. Και να είχα ψηφίσει τους αυθεντικούς πασοκοπατερες, το ίδιο θα ταν δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. https://diavgeia.gov.gr/doc/ΨΒΟΟ4690ΩΡ-Δ22?inline=true

    https://diavgeia.gov.gr/doc/ΨΚΩΟ4690ΩΡ-Ω5Ο?inline=true

    Για ποιες περιπτώσεις συναδελφων προκειται;
    Ποιοι παιρνουν θεσεις αοριστου χρονου και ΔΕΝ τις αποδέχονται και γιατι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δείτε την απάντηση του κυρίου Ξανθού Υπ. Υγείας στα δικά μας αιτήματα και θα έχουμε συνέχεια.
    http://www.triantafilidis.gr/%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b1%ce%b9%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%bf%cf%85-%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%b1/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://www.moh.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/5394-syskepsh-gia-ta-programmata-proagwghs-aytobohtheias

    Καλό νέο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπήρχε περίπτωση να ήταν κακά τα νέα? Δηλαδή να μάλωναν στην .......... οι παλιόφιλοι? ε! όχι δα! Άλλωστε ως γνωστόν ούτε σεισμός δεν κουνάει τον "Πατριάρχη" του συγκεκριμένου τύπου απεξάρτησης μέσω άλλης εξάρτησης από τον θρόνο του εκεί ψηλά.... Άραγε εσείς πρέπει να χαίρεστε με τον ενιαίο φορέα διαχείρισις των εξαρτήσεων που οσονούπω έρχεται? η καλύτερα να πιάσετε τα μολύβια και όσους φίλους "ανεξάρτητους" δημοσιογράφους έχετε .... καλού κακού βρε αδερφέ!

      Διαγραφή
  8. Ενημερώστε παρακαλώ την επαρχία για τα αποτελέσματα της συνάντησης των Θεραπευτικων Ομαδων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η συνάντηση των εκπροσώπων των θεραπευτικών ομάδων έγινε με μεγάλη αριθμητική συμμετοχή. Εκκωφαντική η απουσία των εκπροσώπων από τις μονάδες ΜΕΨΥ και ΜΥΑΠ, παρόλο που είχαν προσκληθεί μετ΄επιτάσεως. Το περιεχόμενο όσων κατέθεσαν οι συνάδελφοι ήταν σε αρκετές περιπτώσεις ιδιαίτερα ανησυχητικό όσο αφορά στον θυμό και την πίεση που νοιώθουν οι εργαζόμενοι στις μονάδες, την ανησυχία όλων για την επικείμενη έλλειψη ιατρών και τις πιθανές διαθέσεις της διοίκησης να λειτουργήσει τις μονάδες εκ των ενόντων. Αποφασίστηκε να ζητηθεί άμεση συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή και τον Αν. ΔΕΠ ώστε να ενημερωθούν για την επικίνδυνη κατάσταση.
      Ακούστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις για πιθανούς τρόπους αντίδρασης ενώ η ΑΡΣΥ με την ευκαιρία υπενθυμίζει ότι η μονάδα του Άγιου Σάββα (που όπως θα θυμούνται οι συνάδελφοι είχε μεγάλο πρόβλημα με το ωράριο) λειτουργεί εδώ και περισσότερο από ένα μήνα χωρίς την παρουσία γιατρού, πιθανότατα ως πιλοτική. Προς το παρόν ελπίζουμε κάποιος εισαγγελέας να διαβάζει το blog μας.
      Αύριο έχουμε ΔΣ Συλλόγου η ΑΡΣΥ θα κάνει τις προτάσεις της στις οποίες περιλαμβάνεται: 1) Άμεση έναρξη αγώνα για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και επιστροφή των μισθών μας στα προμνημονιακά επίπεδα (με αρχικό στάδιο την επέκταση των μισθών των ασφαλιστικών μέτρων σε όλους τους εργαζόμενους) και 2) εξάντληση όλων των νομικών και συνδικαλιστικών μέσων για να μην επιτρέψουμε να λειτουργήσουν μονάδες χωρίς γιατρούς. Η ευθύνη είναι και προσωπική: όσων δίνουν,λαμβάνουν και εφαρμόζουν τηλεφωνικές εντολές για τη διάθεση ναρκωτικών φαρμάκων σε εξαρτημένους ασθενείς.

      Διαγραφή
    2. Βάλτε τώρα με όλους τους απλούς εργαζόμενους που "δίνουν,λαμβάνουν και εφαρμόζουν τηλεφωνικές εντολές". Εσείς οι συνδικαλιστές που έχετε και μια σχετική από το νόμο προστασία, φοβάστε να κάνετε μια καταγγελία στην Εισαγγελία. Αρκείστε στο παιδικό ευχολόγιο " ελπίζουμε κάποιος εισαγγελέας να διαβάζει το blog μας".
      Έλεος βρε σεις. Μας αφήσατε όλα αυτά τα χρόνια στο έλεος του Θεού.

      Διαγραφή
    3. Ας συνεχίσουμε εμείς να σκύβουμε το κεφαλάκι μας σε κάθε τηλεφωνική ή άλλη εντολή, ας συνεχίσουμε να το βουλώνουμε και θα έρθει ο Ζορό να μας υπερασπιστεί και να μας σώσει.

      Διαγραφή
    4. Εσύ που λοιδωρείς εμάς τους υπόλοιπους που τρώμε το δούλεμα της αρκούδας από τους συνδικαλιστές, πες πρώτα στην ΑΡΣΥ να μην το βουλώνει (δεν θα την στείλουν στη Γυάρο, είναι σίγουρο, την είχαν για πραγματικούς αριστερούς) και να πει στους συναδέλφους καταρχήν τι έγινε με τον πειθαρχικό έλεγχο του ΑνΔεπ από το Σωματείο.
      Μπορείτε να πείτε κάτι γι αυτό εσείς με το όρθιο κεφαλάκι, ναι;

      Διαγραφή
    5. Εγώ να πω στην ΑΡΣΥ να μη φοβάται αλλά κι εσύ να θυμηθείς ότι η απόφαση της συνέλευσης ήταν να γίνει ψηφοφορία σε όλη την Ελλάδα για να αποφασίσουμε όλοι μαζί. Δεν είναι σωστό να "πειθαρχήσουν" οι συνδικαλιστές κανέναν (της ΑΡΣΥ ή οι άλλοι). Άρα πάλι θα χρειαστεί να σηκώσουμε λίγο κι εμείς το κεφαλάκι μας ή τουλάχιστον να ρίξουμε το ψηφαλάκι μας. Τώρα γιατί καθυστερούν δεν το ξέρω, αλλά με την ευκαιρία να τους το υπενθυμίσουμε...

      Διαγραφή
    6. Δεν ξέρω αν ηθελημένα ή από θόλωση πας να μας μπερδέψεις. Υποτίθεται ότι η τελευταία συνέλευση που είχε ασχοληθεί με το θέμα, με την πρόταση - ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΗ των συνδικαλιστών εξουσιοδότησε αυτούς, δηλαδή το ΔΣ του Σωματείου, να αποφασίσει για τον ΑνΔεπ. Οκ;
      Αν αμφιβάλεις, ρώτα την ΟΑ να ξαναβάλει εδώ τη σχετική ανάρτηση. Γιατί δεν μας μιλάει για το θέμα η για πολλά άλλα λαλίστατη και αυστηρή ΟΑ; Παίζει κάτι;

      Διαγραφή
  9. Σε μια ιστοσελιδα θεραπευομενων, ξερετε τι έγραψε ένας θεραπευομενος επαρχιας; ΟΚΑΝΑ = στην πραγματικοτητα Ο ΚΡΑ ΝΑ = Οργανισμος Κρατικοποίησης Ναρκωτικών.
    Εκει φτασαμε.

    Αρσυ και Επεσυ, μας καταλαβαν ολοι....
    Βρειτε ξανά το στίγμα σας! βουλιαξαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και στα Σάλωνα σφάζουν αρνιά...

      Διαγραφή
    2. Από την Λαμία δεν περνάμε κ. Βαλαχά. Έχει διόδια και πάμε από αλλού. Αν θέλετε πείτε μας εσείς τι παίζει εκεί.
      Πάντως, επειδή βλέπω σας αρέσει και συμφωνείτε με το Ο ΚΡΑ ΝΑ, να σας ενημερώσω ότι υπάρχουν και άλλες προτάσεις από τον κ. Νίμιτς. πχ : ΟΡΚ ΑΝΑ (ο κ. Νίμιτς λέει ότι θα χει σίγουρα διεθνή απήχηση λόγω lord of the rings).

      Διαγραφή
    3. Διαγράψαμε το σχόλιο και θα συνεχίσουμε να διαγράφουμε σχόλια που δεν ανταποκρίνονται στο επίπεδο που εμείς θέλουμε να διατηρήσουμε στο blog μας, σχόλια που συκοφαντούν τους εργαζόμενους με ή χωρίς ονόματα καθώς και σχόλια ατόμων που εκτίθενται ακόμη κι αν οι ίδιοι δεν είναι σε θέση να το καταλάβουν.
      Το παραπάνω σχόλιο διαγράφηκε για όλους τους λόγους που αναφέρθηκαν.

      Διαγραφή
  10. Από την ανακοίνωση καταγγελία του ΔΣ του Συλλόγου: "Θεωρούμε ότι με τέτοιες ενέργειες πλήττονται βάναυσα τα δικαιώματα των πολιτών να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους."
    Ποιος το έγραψε αυτό ρε παιδιά; τι ακριβώς θα πει "δικαίωμα να υπερασπίζεσαι τα δικαιώματα σου"; και καλά αυτός που το έγραψε,οι υπόλοιποι δεν διαβάζουν; ΟΑ πως το άφησες να περάσει; Ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτό ειδικά γιατί δεν έπρεπε να "περάσει"?? Μήπως να το εξηγούσατε καλύτερα? η μήπως αναρωτιέστε πως ίσως δεν "περάσει" η δική σας απάντηση? Δηλαδή τι είδους ανεκτή λογοκισία έίναι αυτή γιατι κάποιες της ξέρουμε αλλά αυτό!!

      Διαγραφή
    2. Έχουν πέσει διάφορες προτάσεις εδώ για την μετονομασία του Οργανισμού. ΟΚΡΑΝΑ, ΟΡΚΑΝΑ, ΟΧΚΑΝΑ...
      Εσείς ποια θα υποστηρίζατε κ. Βαλαχά;

      Διαγραφή
    3. Mr Valachas ακουει; αλο;

      Διαγραφή
    4. Μαρτίου 2018 - 6:28 μ.μ.
      Διαγράψαμε το σχόλιο και θα συνεχίσουμε να διαγράφουμε σχόλια που δεν ανταποκρίνονται στο επίπεδο που εμείς θέλουμε να διατηρήσουμε στο blog μας, σχόλια που συκοφαντούν τους εργαζόμενους με ή χωρίς ονόματα καθώς και σχόλια ατόμων που εκτίθενται ακόμη κι αν οι ίδιοι δεν είναι σε θέση να το καταλάβουν.
      Το παραπάνω σχόλιο διαγράφηκε για όλους τους λόγους που αναφέρθηκαν.

      Διαγραφή
  11. http://www.onalert.gr/stories/egkri8hke-topo8ethsh-13-oplitwn-iatrwn-agones-perioxes/64124?utm_source=newsit.gr&utm_medium=Referral&utm_campaign=top5box


    Άγονο το ιατρείο των Σ Π Ε Τ Σ Ω Ν ??????
    δεν πάει γιατρός ούτε στις Σπέτσες; Και μετά περιμένουμε να έρθει στον Ο(χ)ΚΑ(τάπια)ΝΑ(ρκωτικά)????
    Ούτε στην 2α παρουσία!
    Λάβετέ το υπόψη στην αντίδρασή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2017
    Τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της συζήτησης του "θέματος" Πλαγιαννάκου στο ΔΣ του ΟΚΑΝΑ είναι εξαιρετικά σημαντικά.με τη δική μας παρότρυνση και επιμονή ήδη έχει ληφθεί η απόφαση σε επίπεδο ΔΣ του Συλλόγου για προσφυγή στον Ειδικό Γραμματέα Επιθεώρησης Εργασίας"

    Έγινε αυτή η προσφυγή ΑΡΣΥ; Δεν μας ενημερώσατε.
    Θέλει σίγουρα να το μάθει, και δικαιολογημένα, και ο Ανώνυμος21 Μαρτίου 2018 - 6:50 μ.μ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.
    Καλά δε σε μεταφράζω Ανώνυμε 21 Μαρτίου 2018 - 6:50 μ.μ ;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα σε όλους τους/τις συναδέλφους.
    Επιτρέψτε μου να γράψω κάτι, γιατί διάβασα τη σημερινή ανάρτηση της ΑΡΣΥ (6.28μμ) σχετικά με τη χθεσινή συνάντηση των Θεραπευτικών Ομάδων και το αυριανό ΔΣ του Συλλόγου, όπου η ΑΡΣΥ θα καταθέσει προτάσεις.
    Η Μονάδα του ΛΑΙΚΟΥ έστειλε εκπρόσωπο στη συνάντηση, επομένως μου κάνει εντύπωση που η ΑΡΣΥ (τουλάχιστον στην ανάρτησή της αυτή, δε θέλω να γενικεύω) δεν δείχνει να αξιολογεί ως σημαντικό πέρα από το πρόβλημα της έλλειψης γιατρών ΚΑΙ το πρόβλημα της έλλειψης θεραπευτών, όπου αυτό υπάρχει. Συγκεκριμένα στο ΛΑΙΚΟ πάντως, σίγουρα υπάρχει και επιδρά. 2,5 μήνες η Μονάδα έχει έναν μόνο θεραπευτή με δύναμη εξυπηρετουμένων στο ίδιο επίπεδο με τις άλλες Μονάδες, όπως λένε τα στατιστικά. Μάλιστα, έχω παρατηρήσει ότι υπάρχουν Μονάδες με αρκετά λιγότερους εξυπηρετούμενους και οι οποίες έχουν 2 και 3 θεραπευτές.
    Προφανώς ούτε η ΑΡΣΥ ούτε ο Σύλλογος μας θεωρούν τους εργαζόμενους και πολύ περισσότερο τους εξυπηρετούμενους (αυτούς που έχουν δηλαδή τη μεγαλύτερη ανάγκη) του ΛΑΙΚΟΥ, παιδιά κατώτερου Θεού. Θα θέλαμε λοιπόν να δούμε και σχετικές τοποθετήσεις και ενέργειες. Θα χαιρόμαστε πολύ να προσπαθήσει το ΔΣ του Συλλόγου να επικοινωνήσει στους συναδέλφους στην Αττική, ότι μπορούμε όταν υπάρχουν ανάγκες να μετακινούμαστε και σε μια άλλη Μονάδα για να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Από τους εργαζόμενους και τους εξυπηρετούμενους του ΛΑΙΚΟΥ θα εκτιμηθούν ειλικρινά.
    Ευχαριστώ
    Δ. Οικονόμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ενημέρωση που κάναμε στο παραπάνω σχόλιο σε καμία περίπτωση δεν ήταν εξαντλητική. Η ΕΠΕΣΥ έχει καταγράψει όσα ειπώθηκαν (και μεταξύ αυτών τα ιδιαίτερα προβλήματα της μονάδας του Λαϊκού που λειτουργεί αποδεκατισμένη από προσωπικό) και θα τα συμπεριλάβει σε κείμενο που θα δοθεί στη Διοίκηση (και όπου αλλού κριθεί σκόπιμο).

      Διαγραφή
  14. Ανώνυμε 21/3 7.59
    τελικά μαζί σου βρεθήκαμε κι άλλοι να περιμένουμε άμεση ενημέρωση από την Αρσυ. Για τον ΑνΔεπ.. για τον Ειδικό Γραμματέα Επιθεώρησης Εργασίας..
    Για να σηκώσουμε λίγο το κεφαλάκι μας όπως είπες! Αλήθεια, είχες εσύ κανα νέο; καμιά απάντηση από την Αρσυ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι έγινε σήμερα στο ΔΣ του Συλλογου; τι αποφασίστηκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πάλι δεν θα μάθουμε τίποτα για τη συνεδρίαση του Συλλόγου; ή δεν κατέληξε πουθενά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. http://www.okana.gr/2012-01-12-13-29-02/anakoinoseis/item/1249-pyrgosegainiastike
    Κι άλλο καλό νέο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η υποκρισία στο μεγαλείο της. Καμαρώνουν όλοι σαν τα γύφτικα σκεπάρνια και χαμογελούν στο φακό, ενώ γνωρίζουν καλά ότι ο γιατρός της μονάδας πρόκειται να παραιτηθεί και τον παρακάλεσαν να μείνει τουλάχιστον για να γίνουν τα εγκαίνια. Αυτά λένε τουλάχιστον οι φήμες...

      Διαγραφή
    2. κι αυτός είπε ναι;;;
      αχαχαχα

      Διαγραφή
    3. Γιατί θα παραιτηθεί; θα πάει στο Ιατρείο Σπετσών;

      Διαγραφή
  18. Τι εγινε ΑΡΣΥ; δε θα μαθουμε τίποτα για τη συνεδριαση του Συλλογου; μυστικό συμβούλιο ήταν;
    Καλά, δε σας ενοχλει εσάς τους ίδιους στο ελάχιστο να μας γειώνετε ετσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε συνάδελφε,ισσα με συγχωρείς που καθυστέρησα να ενημερώσω. Αλλά για σκέψου λίγο: το ΔΣ έγινε 22 Μαρτίου και τέλειωσε το απόγευμα. Η επόμενη ήταν Παρασκευή (δλδ. εργάσιμη) και το Σάββατο το πρωί στις 10.47 μας την πέφτεις και μας ρωτάς αν μας "ενοχλεί στο ελάχιστο να σε γειώνουμε έτσι". Εσύ σκέφτηκες ότι είμαστε κι εμείς άνθρωποι, δουλεύουμε, έχουμε τις υποχρεώσεις μας και από το υστέρημα του χρόνου μας γράφουμε ενημερώσεις (κάτι που κανένας από τις υπόλοιπες παρατάξεις δεν κάνει); Και για να αντιστρέψω το ερώτημα:
      Δεν σε ενοχλεί στο ελάχιστο να μας (μου) φέρεσαι με αυτόν τον τρόπο; ΟΑ

      Διαγραφή
    2. Λίγο ναι, με ενοχλεί. Το παραδέχομαι. Αλλά λίγο. Γιατί έχω απαιτήσεις από σας. Είχα τουλάχιστον, πριν απογοητευτώ. Όχι, από τα άλλα σαπάκια του συνδικαλισμού δεν είχα ποτέ απαιτήσεις.
      Γράψατε (το ΔΣ του Συλλόγου εννοώ) κείμενο προς τη Διοίκηση;

      Διαγραφή
  19. κειμενο για όλα τα θεματα μας. τι άλλο δηλαδή; για τους ζαπατιστας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δε σας άρεσε η απάντηση μου; αλλου ειδους κείμενο έπρεπε να επιθυμώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ερώτηση προς την ΟΑ και την αρσυ: σου απάντησε ο/η άλλος/η (24/3 5.42) στην πρόκληση σου (ότι ναι, τον/την ενοχλεί). Εσύ δεν απάντησες στη δική του. Τελικά σε/σας ενοχλει κάτι από τον τρόπο που συμπεριφερεσαι/στε στην ισόβια πορεια σας ως εκπρόσωποι μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να απαντήσω καλέ/ή μου;
      Μου απάντησε ότι τον ενοχλεί (λίγο) ο τρόπος που μας φέρεται. Εξήγησε και γιατί μας φέρετε με αυτόν τον τρόπο. Δεκτό. Τι στην ευχή να απαντήσω; "ευχαριστώ πολύ για την εκτίμηση και για το γεγονός ότι δεν μας ταυτίζεις με τους υπόλοιπους, έστω κι αν μας την πέφτεις"; Περιττό κατά τη γνώμη μου.
      Επί της ουσίας τώρα: Δεν είμαστε ισόβιοι εκπρόσωποι. Εκλεγόμαστε, μας ψηφίζουν δηλαδή, λίγοι αλλά μέχρι στιγμής τουλάχιστον αρκετοί για να είμαστε στα όργανα του Συλλόγου. Αυτό που θέλουμε (και προσπαθούμε με άλλοτε άλλο βαθμό επιτυχίας) είναι να είμαστε ισοβίως ενεργοί, να μην είμαστε απλοί θεατές ή/και σχολιαστές και να στηρίζουμε τη συλλογική δράση. Να αντικαταστήσουμε το εγώ με το εμείς.
      Με άλλα λόγια το κακό κατά τη γνώμη μου δεν είναι να εκλέγεσαι. Το κακό είναι να είσαι ισόβιος ψηφοφόρος και τίποτε άλλο. ΟΑ

      Διαγραφή
    2. ΚΟΥΪΖ: ποιο από τα δυο "φέρεται/ε" είναι σωστό; Νομίζω το πρώτο, αλλά έτσι κι αλλιώς έχω κάνει σίγουρα το ένα λάθος.

      Διαγραφή
    3. Μάλιστα.
      Πάντως, οι σχολιαστές δεν είναι προς υποτίμηση σώνει και καλά. Μπορώ να σου πω ότι μερικοί/ές έχουν προσφέρει πολύ καλύτερες υπηρεσίες για το σύνολο από αρκετούς εκλεγμένους εκπροσώπους μας, που είναι ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ότι εκλέχθηκαν.
      Στην πορεία αυτού του μπλογκ υπήρξαν πολλά σχόλια που σας έκαναν να ξυπνήσετε ή σας έδωσαν αν μη τι άλλο ιδέες, που τις χρησιμοποιήσατε. Και πολύ καλά κάνατε. Άσχετα αν δεν σας αρέσει να αισθάνεστε ή να παραδέχεστε ότι μπορεί και άλλοι/ες να σας δίνουν ιδέες.

      Διαγραφή
    4. Δεν υποτίμησα αυτούς που σχολιάζουν στο blog. Μάλλον δεν υποτίμησα κανέναν. Υποστήριξα την επιλογή μου να μην είμαι μόνο ψηφοφόρος, θεατής ή/και σχολιαστής.
      Κάναμε αυτό το blog για να επικοινωνήσουμε, να ακούσουμε ιδέες και προτάσεις, δημοσιεύουμε τα σχόλια για να τα ακούσουν και να τα διαβάσουν και οι άλλοι συνάδελφοι. Αυτά σου φαίνονται ως "δεν σας αρέσει να αισθάνεστε ή να παραδέχεστε ότι μπορεί και άλλοι/ες να σας δίνουν ιδέες";;;
      ΟΚ.
      Μοιάζει σαν κάποιοι/ες απλά να ψάχνουν για σάκους του box. Για αυτό το λόγο δεν θα συνεχίσω μια συζήτηση με τρόπο που αντί να μας βοηθάει τον αγώνα όλων των εργαζόμενων, προσπαθεί να αποκαρδιώσει ακόμη και τους λίγους που συνεχίζουν να ενδιαφέρονται.

      Διαγραφή
    5. Πράγματι, δεν προσφέρουν σχεδόν ποτέ οι αντιπαραθέσεις για τις αντιπαραθέσεις. Υπάρχει ενημέρωση για το κείμενο που θα έστελνε η ΕΠΕΣΥ στην Διοίκηση;

      Διαγραφή
  22. Πάντως ΟΑ δεν σε ρώτησε αυτό επί της ουσίας ο/η ανώνυμος/η 24/3 5.42.
    Δεν νομίζω ότι το κρίσιμο ερώτημά του ήταν σχετικά με την ισοβιότητά σας. Ήταν αν σε/σας ενοχλει κάτι από τον τρόπο που συμπεριφερεσαι/στε ως εκπροσωποι.
    Σε αυτό θα 'θελα εγώ μια απάντηση σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι έχει ο "τρόπος" που συμπεριφέρομαι/μαστε.

      Αφορά μόνο εμάς αυτός ο "τρόπος"; Αφορά και τον "τρόπο" των άλλων εκπροσώπων; Πρέπει να προσπαθήσουμε να γίνουμε σαν τους άλλους εκπροσώπους; Κι αν δεν θέλουμε να είμαστε "εκπρόσωποι" και προτιμούμε να είμαστε συναγωνιστές;

      Αυτό το παραμυθάκι με τους συνδικαλιστές που δεν είναι καλοί ενώ ο λαός είναι καλός, προσωπικά δεν μου λέει τίποτε.

      Το μόνο που λέει κάτι είναι η δέσμευση όλων μας στην ΑΡΣΥ ότι θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να είμαστε παρόντες, να προτείνουμε αγώνα για ΣΣΕ και κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Επίσης να σπρώχνουμε και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ στην κατεύθυνση του αγώνα (κάποια από τα οποία λένε Ναι, αλλά το αναβάλλουν μέχρι να γίνει Όχι, κάποια άλλα που πρώτα συνεννοούνται με τη Διοίκηση και μετά με μας). Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την λειτουργία της ΕΠΕΣΥ παρόλα τα προβλήματα. Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε σε όλες τις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης, υποβάθμισης των προγραμμάτων, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για ποιοτικά προγράμματα μείωσης της βλάβης κοκ.

      Αυτά είναι που θα προσπαθήσουμε. Τα άλλα τα θέματα καλών τρόπων εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν και εξ όσων είμαι σε θέση να γνωρίζω ούτε τους υπόλοιπους της ΑΡΣΥ ενδιαφέρουν.

      Διαγραφή
    2. Δεν ασχολείται κανείς με "καλούς τροπους" .ουτε σας δικάζει κανεις για προθέσεις.δεν ξερω αν πραγματικα δεν καταλαβαίνομαστε ή κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνομαστε. Και πριν λίγο καιρό ρωτηθηκατε αν αναγνωριζετε λαθη σας και δεν απαντησατε. Λες κι ο εγωισμός σας δεν σας αφήνει να σκεφτείτε για λάθη σας.
      Τέλος πάντων, συγκεκριμένα ρωταω:η ΕΠΕΣΥ έστειλε κείμενο στη Διοίκηση; πηγε/Θα πάει και σε εισαγγελέα; αν η πλειοψηφια του Συλλογου κωλυσιεργει και εν τέλει λεει οχι, γιατί εσείς υπέρμαχοι των μαζικών διαδικασιών δεν ζητατε επιτελους απο τον κάθε συνάδελφο να πάρει θέση κι αν ειναι η πλειοψηφια που το θέλει, να το απαιτήσει; Για διάφορα θεματα έχετε γράψει εδω στο μπλογκ "να υπογράψουν όλοι οι εργαζόμενοι" και κάνατε πισω

      Διαγραφή
    3. Το κείμενο ετοιμάζεται. Αλλά δεν είναι αυτή η προτεραιότητα. Η προτεραιότητα είναι να συναντηθεί η ΕΠΕΣΥ με τον ΓΔ και ΑνΔΕΠ ια να γίνει συζήτηση επί της ουσίας. Και μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει κανονιστεί, με ευθύνη της Διοίκησης.
      Υπάρχει κείμενο για υπογραφές των γιατρών το οποίο και κυκλοφορεί. Ελπίζουμε να υπογραφεί από όσο το δυνατόν περισσότερους γιατρούς.

      Διαγραφή
    4. Για να μη λέμε και γράφουμε "ελαφρά την καρδία": Κείμενα, υπογραφές, επερωτήσεις, εισαγγελείς, δεν μετράνε μία μπροστά σε 50 (όχι παραπάνω) εργαζόμενους έξω από το ραφείο του Πορέδρου, έξω από το υπουργείο, έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ ή έξω από τη Βουλή.
      Για να μην ψάχνουμε για δικαιολογίες και να μην τα ρίχνουμε στους "εκπροσώπους". Οι εκπρόσωποι εκπροσωπούν αυτό που πραγματικά υπάρχει, δεν μπορούν να εκπροσωπήσουν το ανύπαρκτο, ακόμη κι αν το θέλουν.
      Κάποια στιγμή πρέπει να συνεννοηθούμε εδώ μέσα...

      Διαγραφή
    5. Τα προβλήματα του ΟΚΑΝΑ δεν αφορούν μόνο τους γιατρούς. Πολύ περισσότερο δεν αφορούν μόνο τους γιατρούς της Αττικής, για να βάζουν μονότονα αυτοί και μόνο υπογραφές σε κείμενα. ΟΚ; 30 υπογραφές ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ, όταν ο Οργανισμός έχει 600 άτομα που μπορούν να υπογράψουν. Μάλλον μας κοροϊδεύετε και μας γλεντάτε.

      Διαγραφή
    6. Για να συνεννοηθούμε εδώ μέσα : το ερώτημα (ας πούμε αναπάντητο και αιωρούμενο... για να μην το πούμε χοντρά..), είναι αν οι αντιπρόσωποί μας θέλουν πραγματικά να αντιπροσωπεύσουν αυτούς από τους οποίους και αυτό για το οποίο εκλέγονται. Και όχι να τους/το καπελώνουν.
      Αστείο μέχρι γελοίου πάντως το πάθος των εκλεγμένων της αρσυ και των υπολοίπων πατερομητερούληδων να "κατηχήσουν" τους αφελείς εργαζόμενους , ότι η κατάσταση του εκλεγμένου δεν σηματοδοτεί τίποτα το διαφορετικό σε σχέση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Επιλεκτικά κι όποτε φυσικά δεν τους βολεύουν οι υποχρεώσεις του εκλεγμένου. Για να προβάλουν, να αξιοποιούν και να "φτιάχνονται" με τα πλεονεκτήματα της θέσης όποτε πάλι τους συμφέρει.

      Διαγραφή
    7. Τους εργαζόμενους που μας εξέλεξαν τους "εκπροσωπούμε" μια χαρά. Τους εργαζόμενους που θέλουν να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους και να αγωνιστούν για ακόμη περισσότερα, επίσης τους "εκπροσωπούμε" μια χαρά.
      Δεν εκπροσωπούμε αυτούς που δεν θέλουν να κάνουν τίποτε, αυτούς που είναι παρτάκηδες, βολεψάκηδες, γλείφτες, σφουγγοκολάριοι και καρεκλοκένταυροι (όπως και άλλα είδη της ίδιας συνομοταξίας).
      Δεν είμαστε όλοι ίδιοι όσο και αν θα σε βόλευε για να συνεχίσεις να μένεις στη "σκιά" σου και να γράφεις πικρόχολα σχόλια εκ του ασφαλούς.
      Τα υπόλοιπα επιχειρήματα του συρμού για τα πλεονεκτήματα της "θέσης", άστα. Τα λένε καλύτερα και πιο "τσεκουράτα" αυτοί από το Μακελειό.

      Διαγραφή
  23. Οι συναγωνιστές πάντως δεν ενοχλούνται απο τις αυτονομες και διαφορετικες φωνες στις συνελεύσεις και συναντήσεις..Μπορει να το θέλατε να είστε συναγωνιστές.. Αλίμονο. Κι ο Ναπολέων από το σώμα της επανάστασης βγηκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν συμφωνούμε με όλες τις "αυτόνομες και διαφορετικές φωνές".
      Και ναι με κάποιες "διαφορετικές" φωνές ενοχλούμαστε και διατηρούμε το δικαίωμα μας να το δείχνουμε
      Επίσης δεν θέλουμε όλοι να συμφωνούν μαζί μας. Αντίθετα με κάποιους θέλουμε να διαφωνούμε. Από θέση αρχής (πχ. φασίστες).

      Διαγραφή
    2. Δεν σας είπε κανείς να συμφωνείτε με άλλες φωνές. Ούτε καν να μην ενοχλείστε. Το πρόβλημα και με σας είναι ότι θέλετε να τις καπελώνετε. Ακόμα κι αν δεν πρόκειται για φασίστες. Από θέση αρχής είστε του καπελώματος;

      Διαγραφή
    3. θα ήθελες να μας δώσεις ένα (τουλάχιστον) παράδειγμα καπελώματος; για να μη μιλάμε με ανοικτό τον ανεμιστήρα και χωρίς επιχειρήματα.

      Διαγραφή
    4. ένα; για τόσα χρόνια στον οκανα; έναααααα; επειδή νομίζετε ότι είμαστε του καναπέ και δεν έχουμε έρθει σε συνελεύσεις; όχι δα.
      περί ανεμιστήρα.. θέλετε να πείσετε ότι είμαι φασιστάκος θεατής του Μακελειού; βάλτε τον πιο δυνατά τον ανεμιστήρα! ξέρετε εσείς. από μαθητές εκπαιδεύεστε στα κόλπα του Σουσλώφ

      Διαγραφή
    5. 1. ΕΝΑ μόνο περιστατικό καπελώματος από την ΑΡΣΥ. (όχι γενικά) και
      2. δεν είπα ότι είσαι "φασιστάκος", είπα ότι τα επιχειρήματα αυτά τα λένε καλύτερα στο μακελειό.
      3. δεν είμαστε όλοι ίδιοι, σου αρέσει δεν σου αρέσει
      4. ποιος είναι ο σουσλώφ;

      Διαγραφή
    6. http://ergatikosagwnas.gr/arthra/history/797-i-agnosti-allagi-igesias-tou-kke

      κι αν βαριέσαι να διαβάζεις , μάθε για τον Σουσλόφ που δεν ξέρεις...
      "Σύμφωνα με δημοσιευμένη μαρτυρία του Χ. Φλωράκη, επικεφαλής της αντιπροσωπείας του σοβιετικού κόμματος ήταν ο Μιχαήλ Σουσλόφ, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΣΕ και ο δεύτερος τη τάξει στην ηγεσία του."

      Διαγραφή
    7. Μου αρέσει πολύ που δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

      Διαγραφή
    8. ευχαριστώ πολύ για τον Σουσλώφ
      περιμένω το ΕΝΑ περιστατικό καπελώματος ΑΡΣΥ

      Διαγραφή
    9. το ένα μόνο θα ήταν ένα δεντράκι... αδικία..

      Διαγραφή
    10. περιμένω το ΕΝΑ περιστατικό καπελώματος ΑΡΣΥ

      Διαγραφή
    11. κι επειδή εσύ περιμένεις ένα μόνο περιστατικό, τι πρέπει να κάνω εγώ; υποκλίσεις; αλλού.

      Διαγραφή
    12. σιγά καλέ/ή μου μην είναι σοβαρό θέμα ότι περιμένεις εσύ "το ΕΝΑ περιστατικό καπελώματος ΑΡΣΥ". Το σοβαρό είναι ότι περιμένουμε να μας πεις αν οι 42 Μονάδες του Οκτωβρίου 2011 για τις οποίες χαίρεσαι ήταν ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ.

      Διαγραφή
    13. Δεν χρειάζονται υποκλίσεις. Μόνο ΈΝΑ περιστατικό καπελώματος από την ΑΡΣΥ

      Διαγραφή
    14. Όχι λεβέντη μου. όχι ένα, ούτε εκατό, ούτε όλο το βιβλίο δε σου αρκεί εσένα. Γιατί είσαι πορωμένος. Καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή
  24. Υ.Γ. να αναμένετε και να αντέχετε και από άλλους λοιπόν να σας δείχνουν την ενόχλησή τους. Μονοπώλιο έχετε την γκρίνια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. "Ανώνυμος26 Μαρτίου 2018 - 3:54 μ.μ.
    Αυτό το παραμυθάκι με τους συνδικαλιστές που δεν είναι καλοί ενώ ο λαός είναι καλός, προσωπικά δεν μου λέει τίποτε."
    Εσύ το μετέφρασες έτσι και το βάφτισες παραμυθάκι. Η ιστορία, για πολλούς και βιωματική, μας λέει για καλούς κι ακόμα καλύτερους συνδικαλιστές από εργαζόμενους και "λαό" μέτριο και κακό. Το "καθρέφτης σου είμαστε και σου μοιάζουμε" είναι το παραμυθάκι που μας ποτίζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν λέμε το ίδιο. Λέω ότι για την κατάσταση μας δεν φταίνε οι συνδικαλιστές (κυρίως). Φταίει η συνολική ήττα που έχουμε υποστεί ως εργαζόμενοι. Αλλά να σου πω κάτι, εσύ θέλεις να βολεύεσαι με τους κακούς συνδικαλιστές. Εμένα δεν μου φτάνει.
      Να στο πω αλλιώς: δεν με πειράζει να με κατατάσεις στους "κακούς" συνδικαλιστές, με ανησυχεί που περιμένεις από τους συνδικαλιστές να σε σώσουν.

      Διαγραφή
    2. θέλεις να βολεύεσαι με την ιδέα ότι περιμένω από τους συνδικαλιστές να με σώσουν.
      ε, άμα μπει μια ιδέα σε έναν άνθρωπο....

      Διαγραφή
  26. "Ανώνυμος26 Μαρτίου 2018 - 3:54 μ.μ
    θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για ποιοτικά προγράμματα μείωσης της βλάβης"
    όταν το 2011 βάλατε το βάρος σας για να βάλουμε πλάτη για τις νέου τύπου μονάδες, ήταν γιατί σας είχαν υποσχεθεί αυτά τα ποιοτικά προγράμματα μείωσης της βλάβης; μετά τι έγινε; σας εξαπάτησαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Το 2011 έπρεπε να αυξηθούν οι θέσεις θεραπείας άμεσα και γρήγορα για να αντιμετωπισθεί η επιδημία HIV. Αυτό επιβάλλει η μείωση της βλάβης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα, σε επόμενα χρόνια μας ενημέρωσε ο πολύς κ. Χατζάκης για την αύξηση στην επιδημία του ΧΙΒ (Πολάκης Θεός). Το 11 δεν ήταν αυτή η κασέτα.
      Αλλά κι έτσι να 'ταν, που δεν ήταν γιεμ, εν γνώση σας συναινέσατε και προωθήσατε στους εργαζόμενους και στους θεραπευόμενους μη ποιοτικά προγράμματα μείωσης της βλάβης, ε; Γιατί εσείς και οι συνιδεολόγοι σας τα επιβάλατε. Η επιστήμη της θεραπείας της εξάρτησης δεν τα επιβάλει τα μη ποιοτικά προγράμματα για κανέναν σκοπό που "πρέπει να αγιάσει τα μέσα".
      οκ.

      Διαγραφή
    2. Η επιδημία
      http://www.keelpno.gr/Portals/0/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1/HIV/EPIDIMIOLOGIKO%20HIV_2011.pdf

      Τον Αύγουστο του 2011 σε όλη την Ελλάδα λει-
      τουργούσαν 25 Μονάδες Υποκατάστασης, ενώ
      δύο μήνες μετά (Οκτώβριος 2011) ο αριθμός
      τους σχεδόν διπλασιάστηκε (42).

      http://www.ektepn.gr/Documents/PDF/EE2012.pdf

      Διαγραφή
    3. 42 ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ Μονάδες;

      Διαγραφή
    4. Το τι εννοεί ο καθένας με τον όρο "ποιοτικές μονάδες" είναι μάλλον το σημαντικοτερο όλων. Δεν υποστηρίζω ότι οι μονάδες το 2011 άνοιξαν με τις σωστές προδιαγραφές αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έπρεπε να ανοίξουν. Κυρίως το πρόβλημα ήταν στους χώρους και για το λόγο αυτό είμαστε από αυτούς που διαμαρτύρονταν και δίναμε συνεντεύξεις και τα λέγαμε και τα ξαναλέγαμε.
      Φοβάμαι ότι δεν έχουμε όλοι την ίδια αντίληψη για το ποια είναι ποιοτικά προγράμματα μείωσης της βλάβης. Πχ. Δεν ήταν κατά τη γνώμη μου ποιοτικά προγράμματα μείωσης της βλάβης τα προγράμματα υποκατάστασης που είχαμε την πρώτη περίοδο του ΟΚΑΝΑ. Βασικά δεν ήταν προγράμματα μείωσης της βλάβης.
      Ίσως μια από τις δουλειές της Επεσυ θα μπορούσε να είναι να ψάξει καλά τη διεθνή βιβλιογράφια και να ανοίξει τη συζήτηση. Ήδη συζητιέται η διοργάνωση μιας ημερίδας με θέμα τη μείωση της βλάβης. Ίδωμεν...

      Διαγραφή
    5. "Δεν υποστηρίζω ότι οι μονάδες το 2011 άνοιξαν με τις σωστές προδιαγραφές αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έπρεπε να ανοίξουν."
      Ακριβώς αυτό σημαίνει. Ότι δεν έπρεπε να ανοίξουν. Ό,τι δεν έχει σωστές προδιαγραφές δεν πρέπει να μπαίνει σε λειτουργία. Είναι αυταπόδεικτο για τα πάντα.

      "Κυρίως το πρόβλημα ήταν στους χώρους και για το λόγο αυτό είμαστε από αυτούς που διαμαρτύρονταν".
      Γι'αυτό λέω πόσες ευθύνες έχετε. Γιατί παρουσιάζατε το πρόβλημα σαν έλασσον, χώρων και μόνο, ενώ ήταν μείζον, κυρίως προσωπικού.

      "Δεν ήταν κατά τη γνώμη μου ποιοτικά προγράμματα μείωσης της βλάβης τα προγράμματα υποκατάστασης που είχαμε την πρώτη περίοδο του ΟΚΑΝΑ."
      Σαφώς δεν ήταν προγράμματα μείωσης της βλάβης, το μόνο ίσως στο οποίο συμφωνούμε. Αυτό δεν οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ήταν λιγότερο ποιοτικά από τα τωρινά (μήπως ισχύει και το αντίθετο;..). Το μόνο δεδομένο ήταν ότι ήταν πιο ακριβά προγράμματα. Αυτό όμως δε νομίζω να 'ναι μια παράμετρος που ενδιαφέρει την ΑΡΣΥ όπως ενδιαφέρονται οι νεοφιλελεύθεροι. όχι;

      "Ήδη συζητιέται η διοργάνωση μιας ημερίδας με θέμα τη μείωση της βλάβης".
      Μπράβο! Για να είναι όμως μια σοβαρή ημερίδα κι όχι μια ζεσταμένη σούπα, να περιλαμβάνει μια συζήτηση ανάμεσα σε σένα τον υπέρμαχο του τωρινού μοντέλου και τον υπεύθυνο της επανένταξης, ώστε να αποσαφηνίσετε στους αδαείς πώς συνταιριάζονται όμορφα τα δύο.

      Διαγραφή
    6. Δεν είμαι "υπέρμαχος του τωρινού μοντέλου". Αντίθετα πιστεύω ότι το τωρινό μοντέλο δεν ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματική μείωση της βλάβης με άμεση πρόσβαση των ασθενών στο φάρμακο, χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς τιμωρητική στάση, με υψηλής υπηρεσίες ψυχικής και σωματικής υγείας, με ψυχοκοινωνική υποστήριξη κοκ. Με άλλα λόγια στην κατεύθυνση των αρχών της μείωσης της βλάβης. http://harmreduction.org/about-us/principles-of-harm-reduction/
      Τα προγράμματα υποκατάστασης είναι διαφορετικά από τα στεγνά και αυτό καθόλου δεν σημαίνει ότι είναι εξ ορισμού κατώτερης ποιότητας και ότι πρέπει να διαλέξουμε ένα από τα δυο. Αλλιώς: δεν είναι τα στεγνά πιο "ποιοτικά" από τα προγράμματα υποκατάστασης. Υπάρχουν στεγνά προγράμματα κακής ποιότητας, όπως υπάρχουν και προγράμματα υποκατάστασης κακής ποιότητας.
      Δεν φτάνει προφανώς ο χώρος και ο χρόνος για να μιλήσουμε για όλα αυτά, αλλά είναι καλό να ανοίξει αυτή η συζήτηση με ειλικρίνεια, ώστε να ξεκαθαρίσουμε από ποια σκοπιά γίνεται η κριτική στα προγράμματα μας.

      Διαγραφή
    7. Επίσης όταν υπάρχει επιδημία (αλλά και πριν από αυτή) τρέχεις να αναοίξεις προγράμματα για να μην κολλήσουν οι άνθρωποι HIV. Και επαναλαμβάνω ότι το πρόβλημα την περίοδο που άνοιξαν οι μονάδες στα νοσοκομεία δεν ήταν πρωτευόντως προσωπικού. (Αν εννοείς την αναλογία θεραπευτών θεραπευόμενων, αυτή είχε αλλάξει πολύ νωρίτερα, επί Κοκκέβη αν δεν κάνω λάθος).

      Διαγραφή
    8. Δείχνεις καλά καταρτισμένος. Κι επειδή καλό είναι να γίνεται συζήτηση για τα σημαντικά θέματα , έστω και σε πρωτόλεια μορφή, έστω και συνοπτική, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ δημιουργείται μια τέτοια συνθήκη, ακόμα και σε ένα μπλογκ, σε ρωτώ :
      1.πώς μπορούν και πρέπει να συνταιριαστούν η μείωση βλάβης με την επανένταξη στον ΟΚΑΝΑ; 2.οι ασθενείς έχουν (πρέπει να) έχουν άμεση εισαγωγή, εννοείται. και να μην υφίστανται τιμωρητικές στάσεις (άχρηστο βέβαια να το αναφέρουμε, γιατί σε καμία θεραπεία οποιουδήποτε πλαισίου και οποιασδήποτε κατεύθυνσης, δεν νοείται τιμωρητική στάση προς θεραπευόμενο. πάμε παρακάτω λοιπόν στα δύσκολα πάλι). Αποπομπές υπάρχουν από τα προγράμματα υποκατάστασης; ποτέ; σε κάποιες περιπτώσεις; πότε και γιατί;

      Διαγραφή
  28. Εξήγησἐ μου όμως και το εξής, γιατί βλέπω επιμένεις σε αυτὀ... Πώς δηλαδή "το πρόβλημα την περίοδο που άνοιξαν οι μονάδες στα νοσοκομεία δεν ήταν πρωτευόντως προσωπικού" (και δεν εννοώ τόσο την αναλογία θεραπευτών θεραπευόμενων), όταν στην πλειοψηφία των Μονάδων βουπρενορφίνης (εξαιρουμένου ίσως του Αγ. Σάββα και μιας δυο άλλων)υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια ΕΝΑΣ μόνο ψυχίατρος; μια διάσταση μόνο σημειώνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τον αριθμό των ασθενών που είχε κάθε μονάδα επαρκούσε ένας ψυχίατρος. Αυτό νομίζω κανένας δεν το αμφισβήτησε. Άλλο αν αργότερα αυξήθηκε ο αριθμός και δεν υπήρξε πρόνοια για γιατρό που θα καλύπτει τις άδειες κλπ. Όσο αφορά στο υπόλοιπο προσωπικό στη συντριπτική πλειοψηφία διατηρήθηκε η αναλογία που υπήρχε και πριν στις μονάδες.
      Όσο αφορά τις αποπομπές υπάρχει πλαίσιο που τα προβλέπει. Το πρόβλήμα είναι ότι ορισμένοι υπεύθυνοι ανεύθυνοι κατά το δοκούν πράττουν, ενώ η Διοίκηση μέσω της ΔΕΠ παρεμβαίνει ως μη όφειλε για να υποχρεώσει στην εφαρμογή μιας κακοχωνεμένης μείωσης της βλάβης, που ισοδυναμεί με το "μπάτε σκύλοι αλέστε", με το "δεν πειράζει να γίνεται εκτροπή του υποκατάστατου", με το "δεν θέλουμε να κάνετε σχέση θεραπευτική με τους ασθενείς θέλουμε μόνο να βάζετε υπογραφές" ή με το κλείσιμο τα σαββατοκύριακα των μονάδων μεθαδόνης.

      Διαγραφή
    2. "σε κάθε μονάδα επαρκούσε ένας ψυχίατρος. Αυτό νομίζω κανένας δεν το αμφισβήτησε". Δεν συμφωνώ. Και δεν επαρκούσε και βεβαίως κάποιοι το αμφισβητήσαμε.
      Αλλά με ενδιαφέρει το πιο σημαντικό από όλα. Ο Γόρδιος Δεσμός. Ξαναρωτάω :
      Πώς μπορούν και πρέπει να συνταιριαστούν η μείωση βλάβης με την επανένταξη στον ΟΚΑΝΑ;
      Μη μου απαντήσεις ότι "υπάρχει πλαίσιο που τα προβλέπει". Δεν έχει λύσει τίποτα. Η επανένταξη φυτοζωεί. Ρεαλιστικά απάντησε μου, όχι επί χάρτου. Π Ω Σ μπορούν και πρέπει να συνταιριαστούν η μείωση βλάβης με την επανένταξη στον ΟΚΑΝΑ;

      Διαγραφή
    3. Και ποιο είναι το πρόβλημα να προσπαθήσει κάποιος να βοήθησει την επανένταξη ενός ατόμου που βρίσκεται σε χαμηλή σχετικά δοσολογία χωρίς παράλληλη χρήση; δεν είναι όλοι του κατηχητικού σε αυτό τον κόσμο εκτός κι αν είμαστε υπέρ της μηδενικής ανοχής. Εμένα μου φαίνεται πολύ ενδιαφερουσφέτι μια τέτοια προσπάθεια.

      Διαγραφή
    4. Ένδιαφέρουσα προφανώς εννοούσα, αλλά ας όψεται η αυτόματη διόρθωση

      Διαγραφή
    5. Δεν σε ρωτησα αν σου φαινεται ενδιαφερουσα η προσπαθεια. Μην το παρεξηγήσεις, δεν εννοω ότι δεν εχεις συγκροτηση και σκεψη. Εννοω ότι δεν ενδιαφερει τι φαινεται σε σενα ή σε μενα ή στον ΑνΔεπ ή στην ΟΑ ή στον Γαζγαλίδη ή στον δεν ξερω ποιον, κατι ως ενδιαφερον ή μη!

      Σου ειπα και πιο πανω, όταν σε ρωτησα. Δε θελω απαντησεις - σχεδια επι χαρτου. Ολο με τετοια καταγινονται καποιοι στον ΟΚΑΝΑ. Τα αποτελέσματα τι δειχνουν πες μας. Ολοι έχουμε γραψει χιλιόμετρα στον ΟΚΑΝΑ κι εχουμε εμπειρια. Και κριση. Και γνωση. ΟΚ;

      Λοιπόν, τι δειχνουν τα αποτελέσματα ως προς την Επανενταξη από την αλλαγη προς τη μειωση της βλαβης; Αν δεν εισαι σιγουρος για την απαντηση, μπορεις να ρωτήσεις τον υπευθυνο της επανένταξης που παρακαλαει να παει και κανενας...

      Διαγραφή
    6. Συνάδελφε "ανώνυμε 27/3 4.15" ξέρω ότι το ερώτημα για την Επανένταξη δεν έχει εύκολη απάντηση, γι'αυτό όπως θα δεις παρακάτω (Ανώνυμος28 Μαρτίου 2018 - 11:18 π.μ.) έθεσα το ερώτημα στην ΟΑ που είναι και χρόνια μελος της ΕΠΕΣΥ.

      Διαγραφή
    7. Είμαι θεραπευομενος ,αντιγράφω και εδώ το ερώτημα μου,το είχα κάνει στις 12 Μαρτίου προφανώς να μην το είδε κάποιος.
      Είναι σοβαρο .



      "Καλημέρα,μια ερώτηση παρακαλώ για όποιον γνωρίζει.
      Είσαι θεραπευομενος σε επαρχιακή μεγάλη πόλη ,θέλεις να σταματήσεις,αμ δε . Δεν υπάρχει επανένταξη δεν υπάρχουν κατάλληλες ουροληψιες .
      Το να αλλάξει πόλη φυσικά δεν το συζητάμε,περα από τους οικονομικούς λόγους υπάρχουν και άλλα θέματα.Τι γίνεται λοιπόν ;
      Όποιος είναι σε πρόγραμμα επαρχίας είναι καταδικασμένος εσαεί να το παρακολουθεί;;
      Ευχαριστώ προκαταβολικά για όποιες απαντήσεις."

      Διαγραφή
    8. Θεραπευόμενε
      εγώ πιστεύω πολλοί το διαβάσαμε το ερώτημα που είχες κάνει, κανένας δεν ήθελε να απαντήσει.... Δε βλέπεις τι γίνεται; Κουβέντα για στόχους επανένταξης. Οι κάνουλες του υποκατάστατου να μη στερέψουν...

      Διαγραφή
    9. Σε ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση. Όχι να μην στερεψουν οι κάνουλες,να δούμε όμως και την επανένταξη ειδικά στην επαρχία και να μην λένε δίκιο έχετε ,πηγαίνετε όμως στην δίπλα πόλη που έχει.
      Σε ευχαριστώ και πάλι.

      Διαγραφή
    10. Θεραπευόμενε ανώνυμε 29/3 10.26
      να στειλεις την αιτηση σου για επανενταξη στη Διευθυνση εφαρμογών. ό,τι και να σου πούμε εμείς.....

      Διαγραφή
  29. Κι αυτόματα, όλα στον ΟΚΑΝΑ σε ρουσφετι βγαζουν.....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Συνάδελφε Όλγα Αναγνώστου
    νομίζω ότι πρέπει επιτέλους, μετά από τόσα χρόνια που υπάρχει κι αυτή, να ασχοληθεί η ΕΠΕΣΥ με το πραγματικά μείζον θεραπευτικό ΠΡΟΒΛΗΜΑ του ΟΚΑΝΑ : πώς η καθιερωμένη πια σήμερα ως διεθνώς θεωρούμενη καλύτερη λύση, μείωση της βλάβης, θα οδηγεί και ανθρώπους στην Επανένταξη.
    Το να μπουν όλοι οι εξαρτημένοι στο υποκατάστατο, είτε πιέζει η επιδημία του χιβ και της c είτε όχι, που είναι σωστός ιατρικό στόχος, δεν εἰναι το ανεπίλυτο πρόβλημα, ούτε καν δισεπίλυτο. Σε κάθε επαρκές δημόσιο ιατρικό πλαίσιο μπορεί να χορηγείται υποκατάστατο. Στην πραγματικότητα το υποκατάστατο θα έπρεπε να ανήκει στο ΕΣΥ. Ή έστω , να υπάρχει ΚΑΙ στο ΕΣΥ. Οι Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων να έχουν υποκατάστατο και να το διαχειρίζονται αυτές. Τα ιατρεία πόνου να έχουν υποκατάστατο και να το διαχειρίζονται αυτά. Οι Μονάδες νεογνών να έχουν υποκατάστατο και να το διαχειρίζονται αυτές. Οι γιατροί σε όλα αυτά τα πλαίσια είναι μια χαρά επαρκείς γι'αυτό.

    Αυτό όμως δεν λύνει το πρόβλημα της ολοκληρωμένης θεραπείας. Η οποία περνάει - καταλήγει στην Επανένταξη, όπως ξέρουν οι ειδικοί της ψυχικής υγείας.
    Λοιπόν, πρέπει η ΕΠΕΣΥ κι ο ΟΚΑΝΑ να λύσουν την εξίσωση. Π ώ ς θα φτάνουν άνθρωποι στην Επανένταξη; Π ώ ς θα ζήσουμε την χαρά να δούμε και 2 και 3 Μονάδες Επανένταξης; Ας κληθεί ο Υπεύθυνος της Επανένταξης να δώσει την πρότασή του. Είναι απολύτως αρμόδιος νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περίμενε απάντηση από την ΟΑ εσύ... χαχαχαχαχαχα
      τρελό κουνέλι

      Διαγραφή
    2. Είναι αλήθεια ότι σχεδόν σε όλες τις χώρες η χορήγηση των υποκατάστατων στο πλαίσιο της μείωσης της βλάβης αρχικά δεν θεωρούσε καθόλου απαραίτητο αυτό που σήμερα λέγεται full recovery, και το οποίο θα μπορούσαμε να πούμε ότι αντιστοιχεί και στην κοινωνική επανένταξη. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι συζητούν για αυτό, τα συστήματα υγείας χωρίς να εγκαταλείπουν τη μείωση της βλάβης στοχεύουν και επίσημα πια στο FULL RECOVERY.
      προσωπικά θεωρώ ότι στην Ελλάδα έχουμε δυο εμπόδια: ένα από τα δεξιά που αντιμετωπίζει τους δικούς μας ασθενείς ως κρατικά πρεζόνια και ουσιαστικά χρησιμοποιεί ακι διευρύνει το στίγμα του τοξικομανή υποστηρίζοντας ότι μόνο αν είναι κάποιος καθαρός μπορεί αν "επανενταχθεί" και ένα από τα αριστερά που έχει κακοχωνέψει τη μείωση της βλάβης, την έχει μεταφράσει σε μείωση της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και μην ξέροντας να κάνει τίποτε άλλο με μια κακή ιατρική θεωρεί ότι το υποκατάστατο φτάνει. Μάλιστα με επιχειρήματα αστεία επιστημονικά ("η εξάρτηση είναι όπως ο διαβήτης, δίνουμε την ινσουλίνη και ο ασθενής γίνεται καλά" λες και ο διαβήτης δεν είναι κυρίως τρόπος ζωής πολυσυστηματική νόσος που χρειάζεται ολιστική προσέγγιση).
      Όπως καταλαβαίνεις δεν είμαστε όλοι ειδικοί για όλα, οπότε δεν μπορώ να ξέρω τι χρειάζεται για να προχωρήσουν περισσότεροι άνθρωποι στην επανένταξη. Είμαι όμως βέβαιοι ότι δεν βοηθάει να στιγματίζουμε τους ανθρώπους που είναι στην υποκατάσταση ως αδύναμους να επανενταχτούν (και δυστυχώς ακόμη και πολλοί εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ δεν έχουν ξεκάθαρη θέση για αυτό) και αν δεν τα καταφέρνουμε απλά επιμένουμε μέχρι να τα καταφέρουμε, φροντίζοντας το πλαίσιο να μας επιτρέπει και να μη μας απαγορεύει την ουσιαστική φροντίδα (και δυστυχώς η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ με τη βοήθεια "πρόθυμων τεμπέληδων" ουσιαστικά αναφέρεται μόνο στα λόγια στην επανένταξη, αλλά ουσιαστικά με τις απόψεις και τις πράξεις της τη σαμποτάρει).
      Ως εκεί φτάνει το μυαλό μου. Πάντως προσωπικά όταν μπουχτίζω (και τελευταία γίνεται όλο και πιο συχνό) ρίχνω μια ματιά στις αρχές της μείωσης της βλάβης και λέω "δεν πειράζει κάτι πρέπει να κάνουμε ακόμη και για αυτόν που δεν θέλει να κουνήσει".

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ μάλλον όπως το αναλύεις. Έχω την εξής απορία : ο Υπεύθυνος της Επανένταξης δεν έχει καταθέσει πρόταση; αν όχι αυτός, τότε ποιος;... ή την έχουν αγνοήσει;

      Διαγραφή
    4. Και στην Ελλάδα, όπως ειπώθηκε, υπάρχει κι ένα άλλο παράδοξο - εμπόδιο για την υγεία των ασθενών : το μονοπώλιο της μεθαδόνης και της βουπρενορφίνης από τον ΟΚΑΝΑ! να μην μπορούν δηλαδή να τα χρησιμοποιήσουν για τις άλλες ενδείξεις που έχουν οι γιατροί του ΕΣΥ!
      τρέλα.....

      Διαγραφή
  31. "FULL RECOVERY".....
    Λοιπόν, αρκετά με τις μακακίες των αμερικανοσαξόνων.
    Το recovery όταν μιλάμε για ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ κι όχι για τίποτα μηχανήματα, δεν νοείται ως τίποτα άλλο παρά "full".... Με πιάνει αηδία και μόνο που αναγκάζομαι να το γράφω.
    ΈΝΑ και μόνο είναι το "ρικάοβερι"(...) που αξίζει σε ανθρώπινες υπάρξεις. ΟΚ; όσοι δεν σας καλύπτει αυτό, γιατί είστε πολύ up to date, συγνώμη guys αλλά πάτε δουλέψτε σε τίποτα εργαστήρια κυβερνονευροφυσιοβιοχημείας και δε συμμαζεύεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Γιατί είσαι τόσο σκληρός και απόλυτος και επιθετικός; είχες ποτέ σου κάποιον άρρωστο από βαριά αρρώστια κοντά σου; Ένοιωσες ποτέ την χαρά κάποιου δικού σου που δεν έχει τη δυνατότητα για full recovery αλλά για απλό recovery; Είχες ποτέ την τύχη να δεις κάππιον που πριν ήταν στο ψυχιατρείο με εισαγγελική και τώρα παίρνοντας τα αντιψυχωσικά του φάρμακα μπορεί να λειτουργεί υπολειμματικά χωρίς δυστυχώς να έχει καταφέρει το full recovery απο την ψύχωση;
    Τι να πω...πράγματι η σκληρότητα σου με ξεπερνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ασθενής, ο κάθε ασθενης, αυτό το ιερο πρόσωπο κύριε μυστη του recovery, από Ο,ΤΙ και να πάσχει, το cure ονειρεύεται και λαχταραει. Κι ο θεραπευτής σε ΑΥΤΌ το ταξίδι τον συντροφεύει.

      Διαγραφή
  33. Δεν πειραζει που σε ξεπερνά. Καλύτερα μάλλον. Γιατί εγώ δε θέλω να συναντηθώ με τη δική σου(σας) σκληροτητα. Γιατι στην πραγματικοτητα όλοι εσείς με τις "τεχνικες" αναλυσεις είστε σκληροί απέναντι στις πασχουσες ανθρώπινες υπάρξεις.Γιατι κύριε διαστροφέα, και στον πιο πάσχοντα, στον πιο ελλειματικο, ψυχωτικο ο γιατρός γιατρός, ο λειτουργός, οραματίζεται, κρατάει μέσα του το "καντηλι" και παλεύει για το maximum. Εσυ μιλα στον ασθενή για το optimum... Γιατί κυριε είναι σκληρό, εως και ανήθικο, να λέτε σε ανθρωπους ότι μια ζωη θα είναι εξαρτημένοι, ότι ετσι είναι αυτή η νόσος τι να κάνουμε..
    Λοιπόν, πολύ ευτυχώς που δεν τεμνομαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό κατάλαβες εσύ από αυτά που έγραψα. Εγώ πάντως δεν σου κρατώ κακία.

      Διαγραφή
    2. Γιατί, κρατώ εγώ σε σένα; Έρχεται και Πάσχα.

      Διαγραφή