Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Επιστολή των γιατρών με ΔΠΥ στη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ

Οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες γιατροί με ΔΠΥ έχουν πια φτάσει στα όρια τους και απέστειλαν την επιστολή που ακολουθεί στη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ.
Από τη μεριά μας θεωρούμε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να διεκδικήσουμε μαχητικά την μετατροπή των συμβάσεων ΔΠΥ σε συμβάσεις αορίστου χρόνου αλλά και την επαναφορά του μισθολογίου των γιατρών του ΟΚΑΝΑ στο μισθολόγιο που προέβλεπε η ΣΣΕ (όπως άλλωστε και των υπολοίπων εργαζομένων). Όπως το 2000 παλέψαμε και κερδίσαμε το δικαίωμα στην ΣΣΕ, έτσι και τώρα πρέπει να παλέψουμε για να επαναφέρουμε το δικαίωμα για ΣΣΕ και τους μισθούς μας στα προμνημονιακά επίπεδα.
Παραθέτουμε την επιστολή με μόνο μια σημείωση:
αυτοί οι άνθρωποι που αντί να προστρέξουν από μόνοι τους να συναντήσουν τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, τους παραπέμπουν σε κατώτερους υπαλλήλους, το κάνουν γιατί είναι απλά εξουσιομανείς και καβάλλησαν το καλάμι όπως οι νεόπλουτοι ή μήπως είναι και άσχετοι περί το διοικείν όσο και αδιάφοροι για το μέλλον των ασθενών και του Οργανισμού;
Καθώς φαίνεται η υπομονή των συναδέλφων εξαντλείται αλλά η ματαιοδοξία (όπως και η αναποτελεσματικότητα) των διοικούντων δεν έχει πάτο.
Ακολουθεί η επιστολή των συναδέλφων.



12/03/2018
Προς : Πρόεδρο κ. Καφετζόπουλο
Κοιν.:  Μέλη Δ.Σ.
             Γενικό δ/ντή κ. Γκανά
             Αναπληρωτή δ/ντή εφαρμογής προγραμμάτων κ. Κοκκώλη
            Σύλλογο εργαζομένων ΟΚΑΝΑ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ  ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε την δυσαρέσκειά μας,  για την συνεχή υποβάθμιση του ρόλου μας , των οικονομικών μας απολαβών, της αξιοπρέπειάς μας,  καθώς και των συνθηκών εργασίας μας σε έναν  οργανισμό όπου καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες,  παρά τον παραπλανητικό τίτλο της ετήσιας σύμβασής μας.
Όπως γνωρίζετε καλά, συνέπεια όλων των ανωτέρω, είναι οι συνεχείς παραιτήσεις  πολύτιμων  συναδέλφων ιατρών , με αποτέλεσμα την υπολειτουργία μονάδων  με έναν ή και κανένα ιατρό,  με ιατρούς να ασκούν το έργο τους τηλεφωνικά ή δια περιφοράς από μονάδα σε μονάδα.
Τα κίνητρα που υποσχέθηκε η διοίκηση για να γίνει ο οργανισμός πιο «θελκτικός» στους ιατρούς όχι μόνο δεν αυξάνονται, αλλά  λιγοστεύουν.
Μετά την αποτυχία  ανεύρεσης ιατρών από την προκήρυξη :  5138/07.12.2017, όπου θα γίνονταν δεκτοί ψυχίατροι,  γενικοί ιατροί ή παθολόγοι,  βγαίνει μία νέα προκήρυξη: 852/22.02,2018 όπου μπορεί να γίνει δεκτή και οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα, σε περίπτωση μη προσέλευσης των προαναφερόμενων ιατρικών ειδικοτήτων . Αναρωτιόμαστε δε, αν η διοίκηση του οργανισμού πιστεύει ότι οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα είναι σε θέση να κάνει ψυχιατρική εκτίμηση και θεραπεία σε ένα τόσο εξειδικευμένο  χώρο, όπου όχι μόνο υπάρχει συννοσηρότητα  εξάρτησης και ψυχιατρικής διαταραχής, αλλά και που συχνά υπάρχει και παράλληλη χρήση τοξικών ουσιών , μιας και αυτό επιτρέπεται από το πλαίσιο λειτουργίας του οργανισμού.
Θεωρούμε ότι οι απαράδεκτες λογικές  της διοίκησης : «ιατρός να ΄ναι κι ότι να ΄ναι» ή «όλο και κάποιοι πειναλέοι ιατροί,  θα βρεθούν να δουλέψουν»,  γίνεται πλέον επικίνδυνη απέναντι στο προσωπικό (ιατρικό και μη) και ταυτόχρονα απέναντι σε μια τόσο ευάλωτη κατηγορία θεραπευομένων που καλούμαστε με συνέπεια να φροντίσουμε, κάποιοι από μας και για πάνω από δέκα έτη, χωρίς σεβασμό ή αναγνώριση της προσφοράς μας.
Ζητάμε να γίνουν συμβάσεις αορίστου χρόνου με μισθολόγιο  τουλάχιστον ανάλογο του ΕΣΥ , για όλους τους ιατρούς που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις μονάδες του οργανισμού και να σταματήσουν οι ετήσιες  (ή ακόμα και μηνιαίες!) συμβάσεις ντροπής ,  χωρίς τα ανάλογα δικαιώματα ή απολαβές σε τέτοιες θέσεις ευθύνης.
Η εν λόγω επιστολή αποστέλλεται,  μιας και απορρίφθηκε πρόσφατα , το εύλογο αίτημά μας  για συνάντηση και διάλογο με την διοίκηση του οργανισμού, με σκοπό να βρεθεί μια λύση για το πολύ σοβαρό θέμα που έχει προκύψει για την δημόσια υγεία.
Αναμένουμε τις ενέργειές σας.

5 σχόλια:

  1. "τους παραπέμπουν σε κατώτερους υπαλλήλους"
    οι κατώτεροι υπάλληλοι είναι κι αυτοί συνάδελφοι; ΄η είναι κατώτερης κλασης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η λεξη κατωτεροι εχει να κανει με την αρνηση της Διοικησης να δει τους συναδελφους και την παραπομπη σε κατωτερους στην ιεραρχια και προφανως οχι με την αξιολογηση απο τη μερια της ΑΡΣΥ. Εν προκειμενω οι κατωτεροι υπαλληλοι ηταν ο αν.ΔΕΠ οπότε αποφασισε εσυ αν ειναι κατωτερης ή ανωτερης κλασης.
      Μερικοι ανθρωποι πραγματι βλεπουν το δενδρο αντι για το δασος.

      Διαγραφή
    2. Δεν έχω να αποφασίσω τίποτα.
      Όντως μερικοι ανθρωποι βλεπουν το δενδρο αντι για το δασος. Όπως εσείς. Που για παράδειγμα, για το νέο σύστημα επιλογής προισταμένων, μείνατε μουγκοί. Θα υπάρχει λόγος προφανώς....

      Διαγραφή
    3. Α. και μια που το(ν) θυμίσατε. Τι έγινε ΑΡΣΥ με το θέμα της πειθαρχικής εξέτασης του αν.ΔΕΠ από το ΔΣ του Σωματείου; Μας το κρύψατε (όλοι σας) στο δάσος κι αυτό ε;
      χαχαχαχα.. βρε ΑΡΣΥ που κάνετε κι υποδείξεις...

      Διαγραφή
  2. Ανησυχώ πολύ. ο άλλος/η υβρίζει την ΑΡΣΥ και η ΟΑ δεν τον/την κατακεραυνώνει.
    Πολύ με ανησυχεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή