Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

ΨΗΦΙΣΜΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί  το ΔΣ του ΟΚΑΝΑ, να προχωρήσει άμεσα στην καταβολή των εργοδοτικών εισφορών των  38  γιατρών που εργάζονται στις Μονάδες Υποκατάστασης με δελτίο παροχής υπηρεσιών, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξει κύμα παραιτήσεων των υπεύθυνων των Μονάδων.
Ειδικότερα το ΔΣ του ΙΣΑ, στo πλαίσιο της σημερινής του συνεδρίασης ενημερώθηκε από το Σωματείο Εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ ότι ήδη  πέντε γιατροί έχουν υποβάλλει τις παραιτήσεις τους γιατί αδυνατούν να καταβάλλουν τις εργοδοτικές εισφορές που μέχρι την αλλαγή του νόμου κατέβαλλε ο ΟΚΑΝΑ.
Ήδη την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται κάποιες Μονάδες του ΟΚΑΝΑ να μείνουν χωρίς ιατρό Σημειώνεται ότι οι γιατροί είναι υπεύθυνοι για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων που λαμβάνουν οι ασθενείς, για την τροποποίηση της δοσολογίας τους, την αντιμετώπιση τυχόν επιπλοκών κ.τ.λ.
Καθιστούμε υπεύθυνη τη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ και ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα αποδεχτούμε εκπτώσεις ως προς την παροχή των απαραίτητων ιατρικών υπηρεσιών για τους  400 ασθενείς που εξυπηρετούνται από τις Μονάδες.
Ο ΙΣΑ ξεκαθαρίζει ότι δεν θα επιτρέψει  τον εξαναγκασμό άλλων εργαζομένων, σε αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος που αποτελεί πράξη ποινικά κολάσιμη.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                          ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

48 σχόλια:

  1. Τώρα θυμηθήκαμε και τον Πατουλη και τον ιατρικό σύλλογο. Για τη συνέλευση κανένα νέο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιος είναι ο πέμπτος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή ΤΩΡΑ ΞΑΦΝΙΚΑ θα λειτουργήσουν πρώτη φορά Μονάδες του ΟΚΑΝΑ χωρίς ψυχίατρο, χωρίς παθολόγο, χωρίς φαρμακοποιό, χωρίς χωρίς χωρίς ένα σωρό ανθρώπους και υλικά;
    Είστε τραγικά γελοίοι όλοι/ες.
    Και δεν έχετε - ακόμα πιο τραγικό - ΟΛΟΙ οι συνδικαλιστές ίχνος αυτοκριτικής στάσης. Αρσυ μην βγάζετε την ουρά σας απέξω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρομερή εντύπωση μου έκανε ότι στο site του συλλόγου δημοσιεύτηκαν σχόλια...μόνο όταν πουλάς σαν άτομο δημοσιεύουν σχόλιο σου!!!!

      Διαγραφή
    2. Τι θες να πεις; ότι ο Σύλλογος ξέρει από αγοραπωλησίες; έχουν τέτοια ταλέντα;

      Διαγραφή
    3. ΕΊΝΑ ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΑ ΕΒΑΛΑΝ

      Διαγραφή
    4. Στο site του συλλόγου δημοσιεύονται μόνο ενυπόγραφα σχόλια, κάτι που ίσως πρέπει να το σκεφτεί και η ΑΡΣΥ, ώστε ο καθένας να αναλαμβάνει την ευθύνη αυτού που γράφει.
      Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι όλα τα ενυπόγραφα σχόλια είναι και δημοσιεύσιμα... ΟΑ

      Διαγραφή
    5. Τα έγγραφα που ανέφερε ο ΑνΔεπ θα τα αναρτήσετε να διαβάσουμε και οι απλοί εργαζόμενοι;

      Διαγραφή
    6. Μπορεί εσύ ΟΑ να βάζεις ενυπόγραφα σχόλια εδώ στο δικό σου μπλογκ αλλά δεν σημαίνει ΤΙΠΟΤΑ επί της ουσίας. Διότι όταν η κουβέντα έρχεται ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ, όπως να αναρτήσεις τα έγγραφα που εστάλησαν στο Σωματείο, επιλέγεις την σιωπή.
      Λες κι έτσι θα ξεχαστεί ότι σου απευθύνθηκαν συγκεκριμένα ερωτήματα.

      Διαγραφή
  4. τι έγινε και η -κατά τα άλλα λαλίστατη -διοίκηση δεν έχει βγάλει ακόμη δελτίο τύπου ώστε να βάλει τα πράγματα στην θέση τους;μήπως αυτή τη φορά φταίνε οι εξωγήινοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φταίει το κακό το ριζικό μας.
      Σοφή κουκουβάγια. Ουγκ.

      Διαγραφή
  5. http://news247.gr/eidiseis/koinonia/keelpno-telos-erxetai-neos-foreas.4888963.html Άρχισε η αλυσιδωτή αντίδραση και όποιον πάρει ο χάρος !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα σχόλια στο σάιτ του συλλόγου προφανώς απευθύνονται σε όλους τους εργαζόμενους και σπάνε τα στεγανά στην ενημέρωση που οι συνδικαλιστές (η αρσυ έχει παραιτηθεί ή παραμένει στο πακέτο;) κρατάνε όσο μπορούνε.

    "διαβάστηκε η επιστολή "η οποία είναι ενδεικτική της σχέσης του με τη Διοίκηση"; Αρ. Πρωτ. 12600/27.09.2017 ". Προφανώς αίρεται το απόρρητο της επιστολής. Θα ενημερωθούμε;

    "Αναφέρθηκε η γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας; Αρ. Πρωτ. 12563/27.09.2017 ". Κι εδώ υπονοείται ότι απελευθερώνεται η προστασία απορρήτου, με επιθυμία του θιγόμενου. Θα ενημερωθούμε;

    "τι και ποιόν εξυπηρετεί η όλη προσπάθεια διαπόμπευσης;"
    Γιατί, οι προσπάθειες διαπόμπευσης αναλύονται ποτέ από ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ διαπομπευτή; Στον ΟΚΑΝΑ μπορεί να το 'χουμε ζήσει κι αυτό και να μην το καταλάβαμε οι χαζοί...

    Α! μάθαμε και κοινωνικές ειδήσεις.
    "Ο πρώην Γενικός Διευθυντής φάνηκε κατάλληλος να καταθέσει"
    Τι κάνει αυτή η ψυχή; Κρατιέται; Μπράβο, καλά νέα. Αειθαλής.

    Μπερδεμένη κουκουβάγια. Ουουγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν καταλαβαίνω καλά, υπάρχει σχολιαστής, μπερδεμένη κουκουβάγια, που χρειάζεται κι άλλα στοιχεία για να καταλήξει στο αν είναι ή όχι καταίσχυντο το να καταθέσει ένα μέλος του συλλόγου εργαζομένων εναντίον άλλου εργαζόμενου συναδέλφου σε δικαστήριο για να στηρίξει τη διοίκηση σε ένα θέμα εργατικού δικαίου με αφορμή ένα γεγονός που, από ο,τι φαίνεται, δεν το γνώριζε κιόλας.
      Εάν μπερδεύεται σε τόσο βατά θέματα, φαντάζομαι τι μπορεί να γίνεται σε κάπως πιο σύνθετα.

      Διαγραφή
    2. Λέγοντας "κάπως πιο σύνθετα" θέματα, εννοείτε κύριε/κυρία τι; ένα παράδειγμα για να γίνετε κατανοητός/ή;
      αυστηρή κουκουβάγια

      Διαγραφή
    3. π.χ. το αν πρέπει να εκπροσωπούν εργαζόμενους άτομα που δημιουργούν την εντύπωση ότι πιο άνετα θα ένιωθαν σε συνεδρίαση του δς οκανα από ότι νιώθουν στις συνεδριάσεις του δς του συλλόγου. Αυτή η δυσφορία μπορεί να είναι και η αιτία που δεν αφομοιώνουν τις πληροφορίες που δείχνουν να αφομοιώνουν οι υπόλοιποι και νιώθουν μομίμως ανενημέρωτοι.
      Όπως και να το κάνεις, αυτό είναι πιο περίπλοκο θέμα.

      Διαγραφή
    4. Έχετε δίκιο κυριε/κυρία. Είναι περίπλοκο θέμα. Αλλά πάλι, εγώ είμαι και χαζό. Για μένα είναι περίπλοκο και πώς πολλοι/ες από σας κόβετε φλέβα για τον Βελανιδιά...
      Περίπλοκα θέματα οι διαστροφές.

      Διαγραφή
  7. "στη ΓΣ συζητήθηκε και το ενδεχόμενο να πρέπει να ενημερωθούν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για τους κινδύνους που ενέχει η λειτουργία των μονάδων χωρίς υπεύθυνο ιατρό."
    Οκ, μόνο να 'χετε προετοιμασμένη και την απάντηση στο ερώτημα που θα σας κάνουν "τι κάνατε και προηγούμενα χρόνια για τους κινδύνους από τη λειτουργία των μονάδων χωρίς υπεύθυνο ιατρό;"
    Προετοιμασμένοι έτσι; Ρωτήστε από τα πριν δηλαδή τους νομικούς συμβούλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι διαφορετικό να λειτουργούν μονάδες με γιατρό που είναι σε άδεια ή part time, και διαφορετικό να σκέφτονται μια νέα δημιουργική ιδέα τη λειτουργία των μονάδων χωρίς την "ανάγκη" γιατρού.

      Διαγραφή
    2. Μην τα λέτε σε μας. Στον εισαγγελέα πρέπει να τα εξηγήσετε εσείς οι συνδικαλιστές, που "βαλατε πλατη" σε αυτά τα ωραια

      Διαγραφή
    3. Συνάδελφε βάλε τώρα εσύ πλάτη στο να μη λειτουργήσουν επισήμως και με τη βούλα οι μονάδες χωρίς γιατρό (και στο να πληρωθούν οι εισφορές των συναδέλφων) και άσε τους συνδικαλιστές πίσω σου. Προχώρα μπροστά εσύ.

      Διαγραφή
    4. Άσε τι θα κάνω εγώ. Με έμαθε ο πατέρας μου κι η μάνα μου ποιο είναι το σωστό να κάνω.
      Δε γίνεται όμως συνέχεια το παραμυθάκι "άσε τους συνδικαλιστές πίσω σου". Γιατί με το παραμυθάκι αυτό είναι συνέχεια μπροστά και πάνω μας τα λαμογια οι συνδικαλιστες και μας τραβάνε από το χαλκα. Εντάξει συνάδελφε;

      Διαγραφή
    5. eεπειδή μας τα έχεις πρήξει άντε να σε βγάλουμε εκπρόσωπό μας την επόμενη φορά για να δείξεις τη διαφορά από δαύτους. νισάφι...

      Διαγραφή
    6. σιγά μη βγω εκπρόσωπος δικός σου. δ ι κ ό ς σου. κάνε όνειρα. χαχαχαχα. έχουμε και μια ποιότητα ντεεεεεεε.

      Διαγραφή
    7. ευτυχώς, γιατί προς στιγμή φοβήθηκα μήπως το πάρεις σοβαρά...

      Διαγραφή
    8. Το φοβήθηκες; χαχαχα. Εμ, στο πα ότι δεν είσαι πολυστροφος

      Διαγραφή
  8. Ο Πατούλης εγκαλεί τον ίδιο του τον εαυτό (έχει οριστεί τακτικό μέλος του Δ.Σ. ΟΚΑΝΑ εδώ και κάτι χρόνια...)?! Γελάνε και οι πέτρες! Προφανώς, από τις τόσες Επιτροπές και Δ.Σ. που συμμετέχει, έχει ξεχάσει τις αρμοδιότητές του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σχόλιο έχει πράγματι ενδιαφέρον.
      Την Τρίτη που έχει ΔΣ ο ΟΚΑΝΑ θα δούμε τι στάση θα κρατήσει ο Πρόεδρος του ΙΣΑ.

      Διαγραφή
    2. Στο ΔΣ το δικό μας, του σωματείου, μπορούμε να τον βάλουμε μπας κι αποκτήσουμε μεγαλύτερο power?
      Επίσης, θα σκεφτόμουν να προτείνουμε και στον Μπαράκ που είναι κι ανεργος

      Διαγραφή
    3. Μην τα λέτε σε μας. Στον εισαγγελέα πρέπει να τα εξηγήσετε εσείς οι συνδικαλιστές, που "βαλατε πλατη" σε αυτά τα ωραια

      Διαγραφή
  9. Δεν συμμετέχει ο Πατούλης στο Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ ως Πρόεδρος του ΙΣΑ αλλά ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ(ΔΉΜΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕς).Η ΚΕΔΕ έχει ορίσει αντικαταστάτη του τον δημαρχο Πύλου Πετρόπουλο όπου παρευρίσκεται σε όλες τις συνεδριάσεις του Δ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο ο Πατούλης δεν ορίστηκε ως Πρόεδρος του ΙΣΑ στο ΔΣ του ΟΚΑΝΑ αλλά ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ. Αλλά είναι σίγουρο ότι ο Πετρόπουλος έχει οριστεί ως μόνιμος αντικαταστάτης του Πατούλη στο ΔΣ του ΟΚΑΝΑ ή εμφανίζεται ως αναπληρωματικός όταν ο Πατούλης αδυνατεί λόγω υποχρεώσεων;

      Διαγραφή
    2. ο Πατούλης ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ή ως Πρόεδρος του ΙΣΑ συμμετέχει αυτοδικαίως σε καμμιά 30αριά Δ.Σ. του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Σε κανένα ,όμως δεν παρευρίσκεται ο ίδιος αλλά έχει τοποθετήσει μονίμως τους εκάστοτε αναπληρωματικούς.

      Διαγραφή
  10. Αν μη τι άλλο η ΕΣΥ είναι μια συνεπής παράταξη: ο Λαζαρής στην τελευταία ΓΣ, είπε (όπως πάντα όταν ένα θέμα αφορά τη Διοίκηση) ότι δεν έχει ενημερωθεί, ότι το θέμα δεν έχει συζητηθεί, ότι δεν ξέρουμε αν πραγματικά ο ΑνΔΕΠ είπε αυτά που είπε και αν τα είπε γιατί τα είπε. Για το λόγο αυτό αποχώρησε από τη ΓΣ (χωρίς ταρατατζούμ είναι αλήθεια).
    Αφού ο ένας πήρε τη μετάθεση που ήθελε, η άλλη έτσι κι αλλιώς είναι στον σκληρό πυρήνα των Διοικούντων, ο τρίτος προήχθη σε ανακριτή, γιατί δεν ανακηρύττουν και τον συνάδελφο επίτιμο μέλος του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ ή έστω σύμβουλο του Προέδρου, να ησυχάσει ο άνθρωπος και να συνταξιοδοτηθεί με τις τιμές που του αξίζουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ποια είναι από την ΑΡΣΥ στο ΔΣ; η Έμμυ;
    Έμμυ, ως εργαζόμενος θέλω να διαβάσω τα έγγραφα που ανέφερε ο Κ. Κοκκώλης.
    Θα μας τα δείξεις; Θα μας τα δείξετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι η Έμμυ.

      Διαγραφή
    2. Ποια είναι; η ΟΑ; να τα ανεβάσει αυτή τότε. Ή δεν θεωρεί σημαντική την άπλετη ενημέρωση της πλεμπας;

      Διαγραφή
  12. τώρα που ανέβηκε και η ανακοίνωση της ένωσης νοσηλευτων ελλαδας στο site του συλλόγου μαζί με αυτή του ιατρικού συλλόγου προφανώς απαντιέται το ερώτημα του κ. Κοκκώλη σε σχόλιο του "Ποιός έχει την αρμοδιότητα να καθορίσει αυτή τη διαδικασία;"
    Μήπως ,όμως για τον κ. Κοκκώλη επιστημονικά ορθό είναι ότι του υπαγορεύουν να πεί και να γράψει η εκάστοτε Διοίκηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άψογη η επιστολή της ΕΝΕ. Έβαλε τα γυαλιά σε πολλούς.

      Διαγραφή
    2. μπράβο στη ΕΝΕ .Άψογη η επιστολή. Συγχαρητήρια και στο δσ του συλλόγου που αυτή τη φορά κινητοποιήθηκαν πολύπλευρα, και ουσιαστικά.

      Διαγραφή
    3. Πολύπλευρα ναι, ουσιαστικά γιατί; πετύχαμε τίποτα; παρέμειναν οι συνάδελφοι;

      Διαγραφή
  13. http://www.healthreport.gr/λουκέτο-στο-κεελπνο-έρχεται-νέος-φορέ/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πάλι τη γλίτωσε ο εφτάψυχος οκανα

      Διαγραφή
    2. Κανεις δεν την γλιτωσε !!!!! Κανενας δεν ξερει ποιοι άλλοι οργανισμοι θα ενσωματωθούν στον νέο που θα προκυψει .

      Διαγραφή
    3. Δηλαδή μπορεί να βρεθούμε μαζί με νέους "συναδέλφους" από τον Οργανισμό Κωπαίδας;

      Διαγραφή
  14. Ανώνυμε 15/10 10.35, Για κάποιους είναι ήδη σαν να δουλεύουμε όχι μαζί αλλά στον Οργανισμό Κωπαΐδας. Τέτοια τομή έκαναν οι πανεπιστήμονες στην εξάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμε 15/10 10.35, Για κάποιους είναι ήδη σαν να δουλεύουμε όχι μαζί αλλά στον Οργανισμό Κωπαΐδας. Τέτοια τομή έκαναν οι πανεπιστήμονες στην εξάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή