Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

"ΟΚΑΝΑ: Στα πρόθυρα της παραίτησης 35 γιατροί με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΚΙ 
(ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ)

http://www.athensvoice.gr/life/health/okana-sta-prothyra-tis-paraitisis-35-giatroi-me

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

«Σας γνωστοποιούμε την απογοήτευση και τη δυσαρέσκειά μας για τη στάση της Διοίκησης του Οργανισμού στα τόσα ζητήματα που είναι ανοικτά από την ημέρα πρόσληψής μας στον Οργανισμό και σχετίζονται τόσο με τη σχέση εργασίας που έχουμε συνάψει με αυτόν, όσο και με τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεστε αυτή τη σχέση.
Από καιρό εκπρόσωποί μας έχουν αναπτύξει τους προβληματισμούς μας για μια σειρά από ζητήματα που αφορούσαν τόσο το θέμα της εργασιακής μας σχέσης, όσο και τις συνθήκες μέσα στις οποίες καλούμαστε να το πράξουμε.
Από καιρό νιώθουμε τη δουλειά μας να απαξιώνεται και να μας στερείται η δυνατότητα να εργαζόμαστε σε συνθήκες όπου θα μπορούμε να 'ανθρωπεύουμε', να εκφραζόμαστε ελεύθερα και να αναπτύσσουμε όλο το επιστημονικό μας δυναμικό.
Επιπλέον, πολλές φορές φροντίσαμε, παράλληλα με τα όποια παράπονα διατυπώναμε, να κάνουμε το καλύτερο δυνατό που μπορούσαμε μέσα στις υπάρχουσες συνθήκες, φροντίζοντας καθένας και καθεμία από την πλευρά του/της να κάνει τη δική του/της υπέρβαση. Καλλωπίσαμε τους χώρους εργασίας μας, στήσαμε ομάδες και ημερίδες, συνταγογραφήσαμε από τα σπίτια μας ή τα γραφεία μας εν αναμονή της από ετών αναγγελθείσας, αναβάθμισης του Internet. 
Ως απάντηση, δεχτήκαμε μόνο φιλικά χτυπήματα στην πλάτη.
Επειδή δεν ξέρουμε καμία σχέση που να άνθισε μόνο με φιλικά χτυπήματα στην πλάτη κι επειδή είναι γνωστό ότι αυτό που πείθει είναι η δράση και το παράδειγμα και όχι τα λόγια τα παχιά νιώθουμε ότι έχουμε φτάσει στα όριά μας.
Έπειτα και από τη συνάντησή μας με εκπροσώπους από τα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας, μας είναι ξεκάθαρο πως κανείς δε σας απαγορεύει να υπαχθούμε όλοι/ες στη διάταξη της παρ.9 του άρθρου 39 ν.4387/2016. Κάθε άλλη στάση πέραν της υπαγωγής όλων μας στο συγκεκριμένο άρθρο, θα θεωρηθεί από εμάς, μήνυμα ότι δε μας χρειάζεστε στο Οργανισμό και επιφυλασσόμαστε να υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας».


13 σχόλια:

  1. η πρώτη φορά αριστερά του οκανα δεν πιστεύει ότι νόμος είναι το δίκιο του εργάτη;ή απλά το ξέχασαν τα παιδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Διοίκηση Καφετζόπουλου και ο σημερινός Γενικός ακολουθούν την εξής τακτική: "Είναι αίτημα των εργαζομένων; Τότε "ΟΧΙ". Τα επιχειρήματα για το όχι θα τα βρούμε". Σιγά μη δεν βρεθούν επιχειρήματα, όλο και κάποιος νομικός θα βοηθήσει, από καλοθελητές γεμάτο το μαγαζί. Άσε που η τρόικα είναι ο κρυμμένος άσσος στο μανίκι, κάθε φορά που στερεύουν τα επιχειρήματα, "νάτη πετιέται από 'ξαρχής κι αντριεύει και θεριεύει", αν με εννοούν και οι πρώην αριστεροί που παίζουν τα λιανοτράγουδα στα δάχτυλα. Το ακόμη πιο λυπηρό είναι ότι αυτό δεν (νομίζω να) το έκανε ΚΑΜΙΑ από τις προηγούμενες διοικήσεις. Και δυστυχώς για τον νέο Γενικό κανένας από τους προηγούμενους Γενικούς. Ούτε καν ο Πλ. Όλοι κάπως προσπαθούσαν να βρουν μια λύση (κουτσή ή στραβή, αλλά λύση).
    Αυτή η εξαρχής και καθολικά αρνητική στάση απέναντι στους εργαζόμενους, τα προβλήματα και τα αιτήματα τους, ασκείται με τόση συνέπεια, μόνο από αυτή τη Διοίκηση.
    Και το χειρότερο είναι ότι τα προβλήματα και τα αιτήματα των εργαζομένων δεν ικανοποιούνται a priori, ακόμη κι όταν αυτό κάνει ολοφάνερα κακό στον Οργανισμό και στους ασθενείς (πχ οι πρόσφατες παραιτήσεις συναδέλφων γιατρών, μεταφορές μονάδων χωρίς λόγο κλπ).
    Πως κοιμούνται αυτοί οι άνθρωποι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Κάνετε λάθος. Κοιμούνται πολύ ευχαριστημένοι, γιατί ξέρουν ότι εμείς η πλειοψηφία κοιμηθήκαμε βαθιά (ποιοι και πώς μας νάρκωσαν, καμιά σημασία δεν έχει πλέον) το κρίσιμο διάστημα.

      Διαγραφή
  4. Τι μας καλείτε σε "τόσο σημαντικές" συνελεύσεις, αφού δεν βρίσκετε μετά ότι είναι σημαντικό να μας ενημερώσετε για το τι συνέβη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με το ΚΕΕΛΠΝΟ τι παιζει ? ακουγονται διαφορα παλαβα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλυσες τα παλαβά του Οκανα και πήγες και στα παλαβά του κελπνο; αστέρι είσαι.

      Διαγραφή
    2. ΡΕ ΤΣΑΚΑΛΕ παίζει δυνατά το σενάριο συγχώνευσης οκανα κεελπνο και εσδυ , πιστεύεις οτι είναι καλο σενάριο αυτό? Ρωταω λοιπον αν ξερει κανει τιποτα.

      Διαγραφή
    3. αν δεν είναι μια δικη σου επινοηση ή μια απλη φημη αλλά παιζει ΟΝΤΩΣ το σεναριο ΔΥΝΑΤΑ, τότε εσυ θα ξέρεις πολλά να μας πεις.

      Διαγραφή
    4. Δεν ισχύει η συγχώνευση με τον ΟΚΑΝΑ .Αυτό που φαίνεται να ισχύει ειναι οτι θέλουν να κάνουν το πράγμα αλα ΕΡΤ αλλά δημιουργώντας ένα νεο ΚΕΕΛΠΝΟ .

      Διαγραφή
    5. Οπως διαβασες το σεναριο το εβγαλα απο το μυαλο μου !!!!!!

      Διαγραφή
    6. Περαστικά. Μερικές φορές τα προβλήματα του μυαλού δεν είναι μόνιμα. Να αισιοδοξείς.

      Διαγραφή
  6. Ας δούμε και την συνέχεια της πρακτικής ΔΠΥ.
    Το ΚΕΘΕΑ δημοσίευσε προκήρυξη για 21 θέσεις εργασίας http://www.kethea.gr/el-gr/%CE%BD%CE%AD%CE%B1/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82.aspx?articleType=ArticleView&articleId=1246&language=el-gr.Στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε’
    ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ αναφέρει: Στο πλαίσιο της εύρυθμης λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ, η παροχή των υπηρεσιών του συνεργάτη δύναται να ανέρχεται σε έως και σαράντα (40) ώρες ανά εβδομάδα, ανάλογα με τις κάθε φορά ανάγκες του ΚΕΘΕΑ και για την παροχή των υπηρεσιών του θα καταβάλλεται ωριαία αποζημίωση.
    σημ.δεν αναφέρει τις θέσεις και τις ώρες ανάπαυσης των δούλων στην γαλέρα...
    Πως και δεν πρόλαβαν οι δικοί μας να προηγηθούν;Τυχαίο ή επαναστατική αβρότητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή