Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Τι άλλο έγινε την Πέμπτη και ποιος είναι ο μόνος τρόπος για να είμαστε "ενωμένοι" με την Ευρώπη....

….κι επειδή πραγματικά δεν είμαστε μόνοι ούτε σ’ αυτά που συμβαίνουν, ούτε στις πολιτικές που (προσπαθούν ανεπιτυχώς να) συγκαλύψουν – 
δεν είμαστε μόνοι ούτε στις αντιδράσεις που προκαλούνται.

Την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017, επισκέφθηκε τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ κ. Καφετζόπουλο, αντιπροσωπεία Γάλλων εργαζομένων στον Ηλεκτρισμό και στο Φωταέριο, συνδικαλιστών στη μεγαλύτερη γαλλική συνομοσπονδία, τη CGT

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να επιδώσουν τις πάνω από 600 προσωπικές υπογραφές διαμαρτυρίας για την αυθαίρετη και καταχρηστική απόφαση της διοίκησης που αφορά την παύση της Έμμυς, όπως και την αντίστοιχη καταγγελία συλλογικοτήτων, εργαζομένων και συνδικαλιστών στο χώρο της Υγείας. 
Το ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι κατήγγειλαν την «πανευρωπαϊκή» συνήθεια των εργοδοτών να παίρνουν πειθαρχικά μέτρα για να καταστείλουν τις διαφωνίες, όπως και να προσπαθούν να μεταμφιέσουν σε «προσωπικό θέμα» την πολιτική αντίθεση. 

Η απάντηση του Προέδρου του ΟΚΑΝΑ ήταν ότι πρόκειται για προβοκάτορες…

Πολλές επιστολές διαμαρτυρίας οι οποίες ήρθαν με το ταχυδρομείο από τη Γαλλία βρίσκονται «αρχειοθετημένες» (!) στο αμφιθέατρο των κεντρικών. Σ’ αυτές ουδείς είναι υποχρεωμένος να απαντήσει.

Δε συμβαίνει το ίδιο, ωστόσο, με την επιστολή που απευθύνουν επτά βουλευτές του κόμματος «Ανυπότακτη Γαλλία» στο Υπουργείο, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και στον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ:



ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
                                                                                Γαλλική Δημοκρατία
Ελευθερία – Ισότητα – Αδελφότητα

Παρίσι, 04 Οκτωβρίου 2017

Ανοιχτή επιστολή προς:
Το Υπουργείο Υγείας
Την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου
Τον κο Καφετζόπουλο, πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ

Εμείς, βουλευτές της «Ανυπότακτης Γαλλίας» (France Insoumise) θέλουμε να σας επιστήσουμε την προσοχή σε όσα συμβαίνουν στον ΟΚΑΝΑ, και ειδικότερα σε σχέση με πρόσφατο περιστατικό που συνέβη στον Οργανισμό.
Η Έμμυ Κουτσοπούλου,  ελληνίδα ψυχίατρος, υπεύθυνη της Θεραπευτικής Μονάδας στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών, παύθηκε από τη θέση της με απόφαση της διοίκησης του ΟΚΑΝΑ.
Η απόφαση αυτή αντιβαίνει σε κάθε αρχή νομιμότητας και ηθικής – της ανακοινώθηκε, δε, με φαξ την ημέρα που έφευγε με προγραμματισμένη άδεια.
Η Έμμυ Κουτσοπούλου είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συλλόγου Εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ.
Εκ του ρόλου της ως συνδικαλίστριας, κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις της διοίκησης που στοχεύουν στη διεύρυνση και ενίσχυση της πορείας ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού: γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας (συμβάσεις έργου, συμβάσεις ορισμένου χρόνου) και εκχώρηση  υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα.
Επίσης, αντιτέθηκε στο κλείσιμο της Θεραπευτικής Μονάδας  που βρίσκεται στην περιοχή του Πειραιά (Νίκαια), εκεί δηλαδή όπου τα προβλήματα είναι ιδιαίτερα οξυμένα.
Η διοικητική απόφαση που ελήφθη συνιστά πολιτική, συνδικαλιστική και επαγγελματική δίωξη.
Αποτελεί επίσης έκφραση μιας πολιτικής που τείνει να γενικευτεί σήμερα στην Ευρώπη και στην οποία έχουμε χρέος να αντισταθούμε.
Υπογράφοντας αυτή την επιστολή διαμαρτυρίας και απευθύνοντάς την στη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ, εκφράζουμε την έντονη διαφωνία μας με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στην παύση της Έμμυς Κουτσοπούλου και στα πολιτικά κίνητρα που αυτές εξυπηρετούν.
ΥΓ. Η Έμμυ Κουτσοπούλου έχει εμπλακεί έντονα στο κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες καθώς και στο κίνημα των αυτοδιαχειριζόμενων δομών που προσφέρουν υπηρεσίες στους πλέον πληττόμενους πολίτες.

Οι βουλευτές της France Insoumise
Loïc  Prud’ homme
Caroline Fiat
Mathilde Panot
Michel Larive
Sabine Rubin
Ugo Bernalicis
Bénédicte Taurine

Επίσης, βουλευτές του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος απηύθυναν ερώτηση στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στην ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου όπου δραστηριοποιούνται. Η απάντηση αναμένεται στις επόμενες ημέρες.


ΥΓ: Ξέρουμε ότι η απόσταση πάντα βοηθά να βλέπεις πιο καθαρά. Εξ ου και στη μακρινή Γαλλία βλέπουν τι συμβαίνει στον ΟΚΑΝΑ πιο καθαρά απ’ ότι σε κάποια σωματεία εργαζομένων «της γειτονιάς», που δεν έχουν πάρει είδηση τι έγινε και (μάλλον) ούτε πρόκειται…

5 σχόλια:

  1. Αυτοί τα βλέπουν. Η "γειτονιά" δεν τα βλέπει.
    Στο ουσιώδες : εσείς Αρσυ; Τι πιστεύετε; Τα βλέπατε έγκαιρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.moh.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/5022-pagkosmia-hmera-psyxikhs-ygeias

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι καρεκλοκένταυροι,όταν καλούνται από τα αφεντικά, που τους διόρισαν και τους χρηματοδοτούν,προκειμένου να απολογηθούν , ως γνήσιοι εικονολάγνοι και αποκλειστικά ενδιαφερόμενοι για τα προσωπικά συμφέροντά τους, δυσφορούν όταν τσαλακώνονται και άμεσα κινητοποιούνται για να κάνουν το άσπρο μαύρο-άλλοτε το καταφέρνουν και άλλοτε όχι.
      Σίγουρα όμως προκαλούν άφθονο γέλιο.

      Διαγραφή
  3. Αρσυ πόσοι γιατροί μπλοκάκηδες έχουν παραιτηθεί; Ξέρετε στοιχεία; ή δεν τα έχετε αλλά τα ξέρουν οι εκ Γαλλίας να απευθυνθούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αύριο δηλαδή η συνέλευση θα είναι δικαστήριο; έχει ξαναγίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή