Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο Άρης Βελουχιώτης



Άρης Βελουχιώτης: "Εγώ, παιδί του Ελληνικού Λαού..."



Διαβάστε το άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου

http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/521027/aris-velouxiotis-ego-paidi-tou-ellinikou-laou

Και επειδή σίγουρα δεν θα το διαβάσουν όλοι όλο, ας δώσουμε λίγη μασημένη τροφή για να μείνει κάτι να πορευόμαστε στη μίζερη καθημερινότητα μας:

Σε άρθρο δημοσιογράφου της εποχής περιγράφεται η φρίκη της επίδειξης του κεφαλιού του Άρη στην πλατεία των Τρικάλων:

"Χαράς ευαγγέλια" γαύγισε για το θάνατο του ήρωα η εμπαθής ασημότης της Νομαρχίας Τρικάλων, χωρίς να σκεφτεί ότι όταν αυτός θα εγκαταλείψει με "τας κεκανονισμένας τιμάς" τη ζωή, ύστερα από λίγο δε θα τον θυμούνται ούτε οι στενότεροι συγγενείς του, ενώ τον Άρη Βελουχιώτη δε θα τον ξεχάσουν ούτε οι φίλοι του ούτε οι εχθροί του. Γιατί αυτός και το έργο του έχουν πια καταγραφεί στην ιστορία του έθνους».

Πόσες εμπαθείς ασημότητες μας περιτρυγιρίζουν; 
Πόσες εμπαθείς ασημότητες βασανίζουν και κακοποιούν την καθημερινότητα μας; Πόσες εμπαθείς ασημότητες συνωστίζονται για να προλάβουν να γλείψουν αυτοί πρώτοι, για να "ακκιστούν" με την εξίσου εμπαθή εξουσία; 


Ας προσπαθήσουμε απλά να μην είμαστε μια από αυτές τις εμπαθείς ασημότητες...
Τα υπόλοιπα, τα μεγάλα και τα τρανά, ας τα αφήσουμε για ανθρώπους μεγάλους και τρανούς σαν τον Άρη.


Αποτέλεσμα εικόνας για αρης βελουχιωτης

54 σχόλια:

  1. Κατά λάθος σβήσαμε ένα σχόλιο.
    Παρακαλούμε τον/την συνάδελφο να το ξαναστείλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άλλος ένας γόνος εύπορης οικογένειας και αριστερός φυσικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι αριστεροι που προερχονται από εύπορες οικογένειες, μπορεί να γίνουν πραγματικά πολύ αριστεροι (πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις, ναι; βλ. Αλέξη...). Γιατί δεν τους έλειψε το χρήμα και το απομυθοποιησαν.
      Αριστεροι που προερχονται από παιδικά χρόνια στερημενα, συχνά μόλις βρεθούν με εξουσία και τρόπους πλουτισμου πέφτουν με τα μούτρα και φεύγει αμέσως η μπογια της αριστεροσυνης από πάνω τους.
      Φυσικά υπάρχουν κι αυτοί/ες που έχουν απλά ένα κενό και για κάποιους λόγους επιλέγουν την αριστερή ταμπέλα ως trendy. Αυτοί είναι οι πιο αψυχολογητοι και απροσδιοριστοι στην πορεια..
      Πάντως, ναι, ορισμένοι από εύπορες οικογένειες γίνονται παθιασμενοι, γνήσιοι και συνεπεις αριστεροι, συχνά και ηγέτες λαϊκοι.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Προς Ανώνυμο 15 Ιουνίου 2017 - 11:20 μ.μ.
      Το σχόλιο σου σημαίνει ότι όλοι όσοι είναι αριστεροί είναι γόνοι εύπορων οικογενειών ή ότι όλοι οι γόνοι εύπορων οικογενειών είναι αριστεροί?
      Γιατί είμαι γόνος φτωχής οικογένειας και αριστερή και δεν μπορώ να καταλάβω που κατατάσσομαι.
      Αν θέλεις να μιλήσεις για την αριστερά προτείνω να βρεις άλλα επιχειρήματα. Οι απόψεις των ανθρώπων δεν κρίνονται μόνο από το πορτοφόλι τους. Και ιδιαίτερα ανθρώπων όπως ο Άρης ή ο Δημήτρης Μπάτσης (αν δεν τον ξέρεις γκούγκλαρέ το για να δεις ποιός είναι ο άνθρωπος που εκτελέστηκε μαζί με τον Μπελογιάννη, ενώ ήταν γόνος πραγματικά εύπορης οικογένειας...).
      Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι γιατί κάποιοι γόνοι εύπορων οικογενειών γίνονται αριστεροί. Το πρόβλημα είναι γιατί εκατομμύρια γόνοι φτωχών οικογενειών ΔΕΝ γίνονται αριστεροί και δεν αναγνωρίζουν το ταξικό τους συμφέρον. ΟΑ

      Διαγραφή
    4. Ίσως γιατί αρκετοί ενδιαφέρονται βασικά να "πιάσουν κάποτε την καλή" και να ανέβουν τάξεις.... το χρήμα λίγοι εμίσησαν...!

      Διαγραφή
    5. ΟΑ είναι η Ολυμπιακή Αεροπορία;
      Αυτή ήταν αν ενθυμούμαι καλώς εύπορη, που ξέπεσε σε φτώχιες.
      Καλώς δεν ενθυμούμαι;

      Διαγραφή
    6. ΟΑ Γράφεις:Το σχόλιο σου σημαίνει ότι όλοι όσοι είναι αριστεροί είναι γόνοι εύπορων οικογενειών ή ότι όλοι οι γόνοι εύπορων οικογενειών είναι αριστεροί?Διακρίνεις κάποια διαφορά σ' αυτα που γράφεις?Γλώσσα λανθάνουσα την αλήθεια λέει!

      Διαγραφή
    7. "Όλοι οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ είναι ηλιθιοι" και "όλοι οι ηλιθιοι είναι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ".
      Σου φαίνονται ίδια?

      Διαγραφή
    8. Ε άμα είσαι ηλίθιος, ε συγνώμη, γράψε λάθος, άμα είσαι εργαζόμενος στο οκανα δεν σου φαίνονται όλα ίδια; Είναι ερωτήσεις αυτές βρε ΟΑ;

      Διαγραφή
    9. Ωραίο παράδειγμα έδωσες Όλγα!Σωστότατο!

      Διαγραφή
    10. Είδες η Όλγα; Ξέρει κι από δικανικό λόγο.
      Γι'αυτό χαίρει εκτίμησης. Κρύε.

      Διαγραφή
  3. Δε σας ζήτησε ρε παιδιά κανείς να 'στε "μεγάλοι στο θάρρος και τρανοί στο φρόνημα" σαν τον Άρη. Καθημερινοί είμαστε όλοι. Αλλά αφού τον αγαπάτε τόσο, κάντε κάτι λίγο, τόσο δα λίγο, περισσότερο... Ο Άρης δεν ήταν μόνος του στη "μεγαλοσύνη" του. Μαζί του έμειναν ως το τέλος (παρέα ακόμα και στους στύλους της ανατριχιαστικής "επίδειξης"..), χωρίς να δειλιάσουν, κι άλλοι. Απλοί, πολύ απλοί άνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα ήθελα να απευθύνω προς την αρσυ ερωτήματα σχετικά με τον οκανα.
    Καταρχήν, τι έγινε από την πλευρά της Διοίκησης όσον αφορά στην επιστολή της ΕΠΕΣΥ ;
    2ον, τι έχει γίνει με το θέμα της δήλωσης εργατικού ατυχήματος για τα Χανιά;
    3ον, ζητάει ο Σύλλογος από τους εργατολόγους να δεσμευτούν ότι αν δεν βγουν υπέρ μας οι διάφορες υποθέσεις, θα επιστρέφουν τουλάχιστον ένα μέρος όσων πληρώνουμε;

    Αυτά θα ήθελα να ρωτήσω καταρχήν. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξεκίνησαν τα μπανάκια οι άρχοντες του Σωματείου; Δε βλέπουμε καμία ενημέρωση για τα θέματα που έχουν προκύψει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλα καλά συνάδελφε για εκείνους!Εμείς στην απ έξω!και τα Χανιά θάφτηκαν και το κάρφωμα που ξεκινησε απο τον Αγιο Σαββα ξεχάστηκε και αν ενημερωθούμε ποτέ ή παρουν θέση εδώ μέσα εμένα να με ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. όχι εσένα μόνο, όλους μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. το καρφωμα του Αγίου Σαββα δεν ξεχάστηκε .......απο τους υπόλοιπους συναδέλφους που περνάμε αυτό που περνάμε με το ωράριο για την ανικανότητα και τα προσωπικά κάποιων σίγουρα δεν ξεχάστηκε.....να στε σίγουρη γι αυτό...... για την Διοίκηση δεν ξέρω ειναι αψυχολόγητη και έτσι και αλλιώς ψάχνει αποδιοπομπαίους τράγους που να την βολεύουν στην δεδομένη στιγμή....Πάντως το σύστημα βάρδια .πρέπει να έχει θράσος κάποιος για να το εφαρμόσει αυτή την στιγμή....μεγάλο ρίσκο παίδες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα, καλή βδομάδα!
    Σκοπεύω, μέχρι να πάρω απάντηση, να ρωτάω κάθε μέρα :
    Τι έγινε από την πλευρά της Διοίκησης όσον αφορά στην επιστολή της ΕΠΕΣΥ ;
    2ον, τι έχει γίνει με το θέμα της δήλωσης εργατικού ατυχήματος για τα Χανιά;
    3ον, ζητάει ο Σύλλογος από τους εργατολόγους να δεσμευτούν ότι αν δεν βγουν υπέρ μας οι διάφορες υποθέσεις, θα επιστρέφουν τουλάχιστον ένα μέρος όσων πληρώνουμε;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απαντώ στα αμείλκτα ερωτήματα για να μην κουράζεσαι καθημερινά:
      1. Η Διοίκηση δεν αντέδρασε (τουλάχιστον δεν γνωρίζω να αντέδρασε).
      2. Δεν έχει γίνει τίποτα με τη δήλωση εργατικού ατυχήματος. Η πρόταση μας να το δηλώσουμε εμείς οι ίδιοι, σκοντάφτει στο ότι μπορεί να διαφωνούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που το υπέστησαν.
      3. Η συζήτηση εμ τους εργατολόγους του Συλλόγου δεν ήταν στο επίπεδο που νομίζεις. Μιλήσαμε για τις νομικές και συνδικαλιστικές δυνατότητες και όχι για αμοιβές κλπ. Η απόφαση για αγωγή είναι έτσι κι αλλιώς ατομική όπως και η επιλογή του δικηγόρου και φαντάζομαι ότι θα ληφθεί από τους συναδέλφους με βάση και επόμενες συναντήσεις, ενημερώσεις κλπ.
      ΟΑ

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
      2 σκέψεις...
      ίσως η Διοίκηση δεν αντέδρασε γιατί παραήταν ultra soft light η επιστολή.....
      όσο για το ατύχημα, ακόμα, τόσο καιρό μετά, δεν μάθατε αν κάποιοι εργαζόμενοι διαφωνούν; κοντεύει να κακοφορμίσει το "πτώμα"....
      πάντως, αν ισχύει αυτό που λες και κάποιοι που το υπέστησαν δεν θέλουν να κάνουν ό,τι πρέπει, θα πρέπει να δείτε (η ΕΠΕΣΥ) σοβαρά το ενδεχόμενο να έχουν πάθει major τραύμα... και το θύμα ΔΕΝ πρέπει να μένει χωρίς φροντίδα.. για πολλούς λόγους. Διαφωνεί η ΕΠΕΣΥ;
      c.e.s.

      Διαγραφή
    3. Όταν λέω εγώ ότι όλα βαίνουν καλώς να μ'ακούτε!Καμία προθυμία για κάποια κίνηση.

      Διαγραφή
    4. Αν υπήρχε προθυμία, και θα είχε στείλει αυστηρότερη επιστολή το Σωματείο στη Διοίκηση και- κυρίως- θα είχε καταγγείλει τη Διοίκηση που δεν δηλώνει το εργατικό ατύχημα.
      Συμφωνείς με αυτά ΟΑ; Είναι ή δεν είναι εξοργιστικά απρόθυμοι οι υπόλοιποι του Σωματείου;

      Διαγραφή
    5. Την Πέμπτη στις 13.00 (αν δεν κάνω λάθος) έχει συγκληθεί συνάντηση εκπροσώπων των ΘΟ των μονάδων της Αθήνας, για να συζητήσουμε την κατάσταση των μονάδων, τα προβλήματα και τις προτάσεις μας. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην εκπροσωπηθούν όλες οι μονάδες (ακόμη και υπηρεσιακή άδεια έχει εξασφαλιστεί), αλλά και όλες οι απόψεις. Να έρθουν τόσο αυτοί που νομίζουν ότι η επιστολή της ΕΠΕΣΥ ήταν light, όσο και αυτοί που νομίζουν ότι είναι μια απλή αντιπαράθεση με τη Διοίκηση χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο.
      Δεν ξέρω αν υπάρχουν τέτοιοι συνάδελφοι στις μονάδες, υπάρχει όμως μια παράταξη, η λεγόμενη ΕΣΥ, που έστειλε διαμαρτυρία στο ΔΣ του Συλλόγου γιατί θεωρεί ότι το κείμενο της ΕΠΕΣΥ "κινείται μεταξύ υπερβολών και αυθαίρετων παραδοχών" και ότι στοχεύει "κατά κύριο λόγο στη συνέχιση της υποτιθέμενης «κόντρας» (για τους δικούς τους πάντα λόγους οι οποίοι καμία σχέση δεν έχουν με τα εργασιακά μας δικαιώματα) των δύο παρατάξεων με την τωρινή διοίκηση".
      Επειδή λοιπόν καλό είναι να εκπροσωπούνται όλες οι απόψεις ας έρθουν όλες να ακουστούν εκεί που πραγματικά μπορεί να γίνει συζήτηση μεταξύ όσων πραγματικά δουλεύουν στις μονάδες και γνωρίζουν από πρώτο χέρι πως είναι η κατάσταση στις μονάδες και ποια είναι τα προβλήματα. Γιατί η συζήτηση δεν γίνεται στα blogs με σχόλια, ούτε μεταξύ των συνδικαλιστών, είτε αντι είτε φιλο-διοικητικών. ΟΑ

      Διαγραφή
    6. Η παράταξή μου θα λέγεται ΕΓΩ.

      Οι άλλες 3 παρατάξεις, η δική σου ΟΑ και οι άλλες δυο, δεν είστε για κλάματα. Για γέλια είστε. Νομίζετε ότι θα κοροϊδεύετε ΠΟΛΛΟΥΣ για ΠΟΛΥ καιρό. Ούτε να "διαβάζετε" σωστά την κατάσταση δεν μπορείτε.
      Αν δεν ήσασταν τόσο κοιμισμένοι, θα χατε πάρει χαμπάρι ότι θα κοροϊδεύετε ΟΛΑ τα πρόβατα του οκανα ΓΙΑ ΟΣΟ γουστάρετε.

      ΕΓΩ

      Διαγραφή
    7. Εννοείται αφού είμαστε και ηλίθιοι που δουλεύουμε στον οκανα όπως είπε η ΟΑ πιο πάνω σε παράδειγμα εσύ μας χαρακτηρίζεις πρόβατα μπερδευόμαστε
      Μπεεεε

      Διαγραφή
  10. Εγώ πάλι λέω να περάσουμε όλοι -μα όλοι- από ψυχιατρική αξιολόγηση. Διοικούντες και υπάλληλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό εξυπακούεται και εννοείται για το οκανα εξ'από ανέκαθεν.

      Θύμιος

      Διαγραφή
  11. Ας βεβαιωθούμε πρώτα για την συνάντηση και θέλουμε και πρόσκληση.Επίσης οι εκπρόσωποι πώς ορίζονται?
    Μήτσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γραφείο Τύπου
    Υπουργείου Υγείας

    Δελτίο Τύπου

    Αθήνα, 20 Ιουνίου 2017

    Συνάντηση με την Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ πραγματοποίησε xθες 19.6.2017, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός με αντικείμενο συζήτησης το Σχέδιο Νόμου για την οργάνωση του χρόνου εργασίας των ιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
    ……
    Κατά τη διάρκεια της συζήτησης…

    Πιο συγκεκριμένα:
    ..
    2. Διατηρείται το τακτικό ωράριο των νοσοκομειακών ιατρών. Το άρθρο 3 παρ. 1 ορίζει ρητά ότι το τακτικό ωράριο των νοσοκομειακών ιατρών είναι επτάωρο, συνεχές, πρωινό, και πενθήμερο από Δευτέρα έως Παρασκευή, από 8:00 έως 15:00.
    …………

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. και οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο... Μην τα θέλετε κι όλα δικά σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υ.Γ. Ξέρεις πότε θα τα θέλαμε όλα δικά μας; Άμα κάναμε δικό μας σύλλογο... Για την ώρα, όλα στη μοιρασιά είναι.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    3. Το σχόλιο διαγράφηκε γιατί περιείχε παραπάνω επιθετικότητα από αυτή που θέλουμε να υπάρχει μεταξύ μας.

      Διαγραφή
  14. Αρκετοί εσύτες δεν διατηρούν, κάποιοι (όχι και λίγοι)διατηρούν παράνομα, πολλοί κάνουν νόμιμο ιατρείο απογεύματα μέσα στο Νοσοκομείο κι επίσης πολλοί οκανίτες γιατροί έχουν ιατρείο ιδιωτικό και κάποιοι δεν έχουν τίποτα, ούτε ιδιωτικό ούτε οκανικό απογευματινό αμειβόμενο ιατρείο.
    Αυτή είναι η πλήρης περιγραφή σε σχέση με τα ιατρεία. Και; Τι; Πώς συνδυάζεται το 7ωρο πρωινής εργασίας των γιατρών με το αν διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο; Γιατί το σχετικό άρθρο δεν αναφέρεται σε απογευματινές δραστηριότητες.
    Έχεις κάποια δυσκολία στις λογικές συνεπαγωγές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μετά την επιτυχία των προηγούμενων συναντήσεων των εκπροσώπων των Θεραπευτικών Ομάδων της Αθήνας κατά την προηγούμενη περίοδο, η ΕΠΕΣΥ και το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ ανακοινώνουν την έναρξη της νέας σεζόν. Σε όλα τα καλά σινεμά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μια καταγγελία : στη Μονάδα μου δεν μπορούσαν ούτε το αμπεμπαμπλομ να παίξουν.
    Θύμιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκιμάστε το περνά περνά η μέλισσα
      Λάουρα

      Διαγραφή
    2. Hey Λάουρα, ευχαριστώ πολύ για την ιδέα! Θα την πω κι εγώ στα υπόλοιπα παιδάκια να την εφαρμόσουμε αύριο το πρωί, μπας και προλάβουμε να βγάλουμε κανέναν representative για το meeting.
      Αν και για να μια ειλικρινής, προσωπικά δε με ενδιαφέρει σαν ατζέντα το ερωτηματολόγιο. Τουλάχιστον όχι πριν με φωνάξουν τα συνδικαλιστικά μυαλά να συζητήσουμε ΠΡΩΤΑ για τα εργατικό ατύχημα στα Χανιά...

      Διαγραφή
    3. Τι θέλεις καλέ μου να συζητήσεις με τα συνδικαλιστικά "μυαλά" για το εργατικό ατύχημα;
      ότι οι νοσηλεύτριες ήταν μόνες τους όταν μπήκε ο ένοπλος; ότι (αρκετοί) υπόλοιποι εργαζόμενοι την ώρα που γίνονταν είχαν φύγει για τα σπίτια τους ή για καφετέριες; ότι η διοίκηση που τώρα κόπτεται για την τήρηση του ωραρίου έστειλε εκ των υστέρων αλλά άρον άρον να υπογραφεί το σεντόνι από όλους;
      Από ότι καταλαβαίνω το πρόβλημα σου εσένα είναι τα συνδικαλιστικά μυαλά και όχι τόσο το "από όπου και να το πιάσω βρωμάει;" Και επειδή δεν έχει λήξει το θέμα αυτό λες πως δεν σε ενδιαφέρει η ατζέντα του ερωτηματολογίου που ρωτάει ποια είναι τα προβλήματα της μονάδας σου; Πες μας τουλάχιστον από ποια μονάδα μιλάς για να ξέρουμε ότι το κύριο πρόβλημα της είναι η αδιαφορία των συναδέλφων. Κάτι είναι κι αυτό. Μια συνεισφορά..

      Διαγραφή
    4. Ούτε καλέ μου ούτε ξεκαλε μου. Δεν έχουμε καμια φιλία.
      Πράγματι απ όπου κι ο,τι να πιάσουμε στον Οκανα βρωμάει. Κι όπως συμβαίνει γενικά στη ζωή, βρωμάνε πιο έντονα κι ενοχλητικά οι πιο υποκριτες, δηλαδή στα καθ ημάς οι συνδικαλιστες.
      Όσο για τη μονάδα μας, γιατί είναι πρόβλημα ή αδιαφορία μας για τις χυδαιες συμπεριφορες του κάθε κακεκτυπου Τζιμυ Χοφα (κι όλων τους μαζί); Αντε, και χαιρετίσματα να τους δώσεις. Εμάς δεν μας λερωνουν.

      Διαγραφή
  17. "Ας προσπαθήσουμε απλά να μην είμαστε μια από αυτές τις εμπαθείς ασημότητες...
    Τα υπόλοιπα, τα μεγάλα και τα τρανά, ας τα αφήσουμε για ανθρώπους μεγάλους και τρανούς"

    Φοβερό μήνυμα από αριστερούς..... Ξεσηκωτικό για τον κόσμο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πάλι καμία ενημέρωση από την συνάντηση!πφφφφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τι έβγαλε η τελευταία συνάντηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το είπαμε. Θα κοροϊδεύουν ΟΛΑ τα πρόβατα του οκανα ΓΙΑ ΟΣΟ γουστάρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή