Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Σκέψεις με αφορμή το συμβάν που "αναστάτωσε" τη μονάδα των Χανίων

Συνάδελφοι/ισσες,
τον τελευταίο καιρό συμβαίνουν αρκετά γεγονότα στο εσωτερικό του ΟΚΑΝΑ, που μας έχουν προβληματίσει και μας έχουν ανησυχήσει πολύ.

Είναι από τις φορές που πραγματικά αναρωτιόμαστε τι πρέπει να πούμε, κι αν υπάρχει κάτι να προτείνουμε, ώστε από τη μια μεριά να υπερασπίσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα (χωρίς φυσικά να κάνουμε κανένα κακό στους ασθενείς μας), και από την άλλη να βοηθήσουμε (ακόμη περισσότερο) τους ασθενείς μας χωρίς να κάνουμε κακό σε (ορισμένους) συναδέλφους.  
Η απάντηση δεν είναι πάντα εύκολη: η βολή του ενός μπορεί να οδηγήσει στην βλάβη του άλλου και τούμπαλιν. Το ότι αυτό συμβαίνει σε όλες τις υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με παροχή υπηρεσιών είναι γνωστό σε όλους. 
Η σημασία όμως που αποκτά αυτή η "σύγκρουση συμφερόντων" στις περιπτώσεις εκείνες που η παροχή υπηρεσιών αφορά θεραπεία (και μάλιστα ατόμων με ψυχικά προβλήματα) είναι τεράστια. 

Ως παράταξη (αλλά και ως άτομα) σεβόμαστε απόλυτα και αδιαπραγμάτευτα τον ρόλο μας ως θεραπευτές (γενικότερα ως εργαζόμενοι στην παροχή υπηρεσιών θεραπείας) χωρίς σε καμία περίπτωση να απεμπολούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα. Και αυτό δεν το κάνουμε μόνο από θέση αρχής, αλλά γιατί είμαστε σίγουροι (και η ζωή το έχει δείξει άπειρες φορές, εντός και εκτός ΟΚΑΝΑ) ότι μόνο η υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων διασφαλίζει την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών θεραπείας στους ασθενείς μας. (Για κάποιους από τους συναδέλφους που βιάζονται να χαρούν διευκρινίζουμε ότι η "βολή", το βόλεμα, το άραγμα, η κακοποίηση και ο αυταρχισμός ΔΕΝ περιλαμβάνονται στα εργασιακά δικαιώματα σε κανένα σύστημα και καμία νομοθεσία δεν τα προστατεύει...) 

Η πρόσφατη ομηρεία των συναδέλφων στα Χανιά ανακινεί όλα αυτά τα θέματα, καθώς μας φέρνει αντιμέτωπους με το κορυφαίο θέμα της ασφάλειας στους χώρους εργασίας


Οι συναδέλφισσες που υπέστησαν αυτή την πολύ επικίνδυνη επίθεση από έναν ασθενή και οι οποίες από τύχη δεν έπαθαν κάτι πολύ σοβαρότερο, δεν είχαν καμία υποχρέωση από το νόμο και από τη σύμβαση εργασίας τους να παραμείνουν επί 7 ώρες όμηροι ενός οπλισμένου ανθρώπου, ο οποίος νόμιζε ότι ο καλύτερος τρόπος για να υπερασπιστεί το "ψωμί των παιδιών" του είναι να πάρει ένα όπλο και να πάει "κάπου" να διεκδικήσει το περίπτερο του. 
Οι συναδέλφισσες δεν έχουν καμία σχέση με το περίπτερο, ούτε με τον δήμο. Απλά τυχαίνει να δουλεύουν σε μια υπηρεσία, που (κακώς) έδωσε την εντύπωση σε αυτόν τον άνθρωπο ότι είναι ξέφραγο αμπέλι. Μια υπηρεσία που καθώς φαίνεται δεν του εμπνέει το σεβασμό, ούτε τον φόβο. Μια υπηρεσία που (υποθέτουμε με βάση τις γνώσεις και την εμπειρία μας ότι) ήδη έχει ανεχτεί άλλες απαράδεκτες συμπεριφορές από ασθενείς, γιατί δεν αντέχει να συγκρουστεί με τα "Κεντρικά", τα οποία τηλεφωνούν και ζητούν την μη τιμωρία των υπαιτίων, επειδή είναι "ασθενείς" ή/και επειδή είναι γνωστοί κάποιου μεγαλοσχήμονος. (Ο ΟΚΑΝΑ βέβαια δεν είναι μόνος: χαρακτηριστικό παράδειγμα αντίστοιχων τραγικών περιστατικών  ο Μαρκογιαννάκης και ο δυστυχής Γιακουμάκης). 
Πρέπει να σημειώσουμε ότι το γεγονός ότι οι συναδέλφισσες δεν τραυματίστηκαν σωματικά είναι σχεδόν τυχαίο: ακόμη ανακαλύπτουν σφαίρες στον χώρο της μονάδας.... 

Οι εργοδότες με βάση το νόμο είναι υποχρεωμένοι να παίρνουν όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζόμενων. Αν πρόκειται για ναυπηγεία να μην υπάρχει διαφυγή αερίων, αν πρόκειται για οικοδομή να φοράνε κράνη κλπ. Και αν κάτι συμβεί στη διάρκεια της εργασίας που θα προκαλέσει βλάβη στους εργαζόμενους αυτό είναι εργατικό ατύχημα. Είτε φταίει, είτε δεν φταίει ο εργοδότης. Έτσι λέει ο νόμος. Μάλιστα εργατικό ατύχημα θεωρείται ακόμη και το τροχαίο που συμβαίνει κατά την προσέλευση ή την αποχώρηση του εργαζόμενου.
(Σημ: Για να καταλάβουμε τη σημασία αυτού του δικαιώματος πρέπει να σημειωθεί ότι αφορά μόνο όσους έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας και όχι τα ΔΠΥ: είναι ένας από τους λόγους που επιμένουμε στην κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας).

Υπέστησαν βλάβη οι εργαζόμενες; Αδιαμφισβήτητα ναι. Έχουν και χαρτιά, που το αποδεικνύουν. Άρα είναι εξ ορισμού εργατικό ατύχημα
Έχει σημασία να χαρακτηριστεί ένα τέτοιο περιστατικό ως εργατικό ατύχημα; Σε ατομικό επίπεδο "Ναι", γιατί με αυτόν τον τρόπο οτιδήποτε συμβεί από εδώ και πέρα στις συναδέλφισσες θα μπορεί να συσχετιστεί με το "περιστατικό". Σε συλλογικό επίπεδο και πάλι "Ναι" γιατί με αυτόν τον τρόπο πιστοποιείται και το επικίνδυνο (άμα και ανθυγιεινό) της εργασίας μας. 

Για ποιο λόγο η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ (αλλά περιέργως πως και το Τμήμα Προσωπικού, που γνωρίζει πολύ καλά τη νομοθεσία) αντιστέκεται τόσο σθεναρά στο να χαρακτηρίσει το "συμβάν" εργατικό ατύχημα; Οικονομικά δεν υπάρχει λόγος (τουλάχιστον σε πρώτη ανάγνωση). 
Ο μόνος λόγος που η Διοίκηση αρνείται να δηλώσει το εργατικό ατύχημα είναι για να μην αναλάβει την ευθύνη, έστω και έμμεσα, για την ασφάλεια μας στη διάρκεια της εργασίας. 
Ο μόνος λόγος είναι γιατί η Διοίκηση κατά βάθος γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι συνένοχη στην επιθετικότητα που δεχόμαστε καθημερινά από ορισμένους ασθενείς (φυσικά όχι από όλους,  ούτε καν από τους περισσότερους, για να εξηγούμαστε). Ασθενείς που απορρυθμίζονται γιατί λαμβάνουν διπλά μηνύματα  για τη σχέση τους με τον ΟΚΑΝΑ ("είμαι σε πρόγραμμα, άρα πρέπει να σέβομαι τους κανόνες, αλλά το πρόγραμμα έχει "χαλαρώσει" τους κανόνες και με παίρνει να μπω με όπλο" ή πιο συχνά "είμαι σε πρόγραμμα και πρέπει να μένω καθαρός για να παίρνω TH, αλλά δεν τρέχει και κάτι γιατί αν προσφύγω στο Τμήμα Εφαρμογής Προγραμμάτων θα με δικαιώσει(!)".  
Και δυστυχώς αυτό συμβαίνει μεν με την ευθύνη της Διοίκησης αλλά και  με την ανοχή κάποιων εργαζομένων, οι οποίοι πραγματικά συμφωνούν με την τακτική της Διοίκησης ή φοβούνται να εκφράσουν τη διαφωνία τους (ιδιαίτερα όταν η σχέση εργασίας με τον οργανισμό δεν είναι μόνιμη αλλά "ελαστική") ή βαριούνται να διαφωνήσουν (με αντάλλαγμα να μένουν ανενόχλητοι στην ραστώνη και τον κυνισμό τους....).  

Ας προχωρήσουμε στα πιο «ζόρικα». Αναρωτιόμαστε αν οι άνθρωποι που κατέχουν αυτή τη στιγμή την εξουσία στον Οργανισμό έχουν καθόλου ιδέα για όλα αυτά. Αν υποψιάζονται τι συμβαίνει στις μονάδες. Και δεν μιλάμε μόνο για τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο που είναι πρώην εργαζόμενοι. Μιλάμε για όλα τα μέλη του ΔΣ, τα οποία αν συμβεί το αναπότρεπτο όσο νάναι θα έχουν και αυτά μια ευθύνη και δεν θα μπορούν να (συνεχίζουν να) σφυρίζουν δήθεν αδιάφορα. 
  • Έχουν καταλάβει όλοι αυτοί οι άνθρωποι ότι στις περισσότερες μονάδες επικρατεί τρομακτική αστάθεια τόσο σε επίπεδο προσωπικού όσο και σε επίπεδο θεραπευόμενων;
  • Έχουν καταλάβει ότι σχεδόν όλες οι μονάδες έχουν να αναφέρουν πολλά και σοβαρά επεισόδια βίας (εννοούμε σωματικής βίας, μιας και η λεκτική βία στον ΟΚΑΝΑ  έχει απενοχοποιηθεί εντελώς εδώ και καιρό….); Επεισόδια βίας, τα οποία οι περισσότεροι εργαζόμενοι "ανέχονται" γιατί κανένας δεν θέλει να βρεθεί υπόλογος στο τμήμα Εφαρμογής Προγραμμάτων; Ένα τμήμα που καθώς φαίνεται έχει παρανοήσει το τι σημαίνει μείωση της βλάβης (αν ποτέ ήξερε σε τελική ανάλυση...) και θεωρεί ότι όσο πιο πολύ κακοποιούνται οι εργαζόμενοι τόσο καλύτερο το θεραπευτικό αποτέλεσμα;
  • Έχουν καταλάβει ότι βρισκόμαστε σε χειρότερο σημείο από την εποχή που το σωματείο κατήγγειλε την πρώην Πρόεδρο κ. Κοκκέβη για splitting (επειδή απλά είχε ήδη ενημερώσει τους ασθενείς για επικείμενες αλλαγές στο πλαίσιο ΠΡΙΝ αυτό αλλάξει επισήμως); Να θυμίσουμε ότι μέσα σε δυο μέρες από την καταγγελία έγινε το "επεισόδιο" με τους πυροβολισμούς στη μονάδα της Ερεσσού...(Σχετικά με εκείνη την περίοδο: διαβάστε εδώ)
  • Έχουν ιδέα όλοι αυτοί οι επιστήμονες που έχουν διοριστεί στο ΔΣ του ΟΚΑΝΑ τι σημαίνει να αλλάζεις την ποιότητα των αντιδραστηρίων, να σε προειδοποιούν (θεσμικά, επιστημονικά, συνδικαλιστικά) οι εργαζόμενοι για το πρόβλημα, να επιμένεις ΜΟΝΟ για οικονομικούς λόγους στην επιλογή σου, να εξαναγκάζεις τους εργαζόμενους να τα χρησιμοποιούν στην πράξη και μόλις εμφανίζεται το πρόβλημα να εκθέτεις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ εργαζόμενους σε κίνδυνο  λέγοντας στους ασθενείς ότι το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι σωστό; Έχουν υπόψη τους ότι έχουμε αυξημένη ψυχιατρική συνοσηρότητα στα εξαρτημένα άτομα; Ότι τα διπλά μηνύματα, που αναστατώνουν όλους τους ανθρώπους, δρουν ιδιαίτερα αποσταθεροποιητικά στα εξαρτημένα άτομα; Ότι ο σκοπός του Τμήματος Εφαρμογής Προγραμμάτων δεν μπορεί να είναι το "να συνετίσουμε τους εργαζόμενους που έχουμε βάλει στο μάτι", αλλά να βοηθήσουμε τον ασθενή να βγει από την σύγχυση, αν όχι να κάνει ένα θεραπευτικό βήμα, τουλάχιστον να διατηρήσει την εμπιστοσύνη του στη θεραπευτική σχέση; 
  • Είναι τελικά επικίνδυνοι επειδή είναι τελείως άσχετοι επιστημονικά ή επειδή είναι αδιάφοροι για όσα συμβαίνουν και απλά γεμίζουν τα βιογραφικά τους;    
Για να μην μακρηγορούμε θα συμφωνήσουμε απόλυτα με αυτό που ακούγεται όλο και συχνότερα από συναδέλφους που είχαν την "τύχη να βρεθούν στο διάβα" αυτής τη Διοίκησης: 
  • Αυτή η Διοίκηση θεωρεί τους τραμπουκισμούς απέναντι στους εργαζόμενους επίδειξη αποφασιστικότητας και ισχύος (ΣΣ. προφανώς για λόγους που έχουν να κάνουν με τον αμοραλισμό και το θράσος που εκπέμπει η κυβέρνηση που τους διόρισε). 
  • Αυτή η Διοίκηση παραμένει κουφή στις κραυγές αγωνίας που εκπέμπουν οι εργαζόμενοι που δουλεύουν, αλλά καλύπτει με την ένοχη σιωπή της αυτούς που βολεύονται με τη "μείωση των παρεχόμενων υπηρεσιών". Το χειρότερο από όλα 
  • Αυτή η Διοίκηση παραμένει τυφλή απέναντι στον κίνδυνο που απειλεί εργαζόμενους και θεραπευόμενους και που έχει τις ρίζες του στην σύγχυση που η ίδια προκαλεί στις μονάδες με τις αντι-θεραπευτικές και αντι-επιστημονικές και εν τέλει αντιδεοντολογικές παρεμβάσεις της.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, τόσο ως παράταξη αλλά και ως άτομα ο καθένας ξεχωριστά, αναρωτιόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε (λαμβάνοντας υπόψη φυσικά το μέγεθος της αριθμητικής μας δύναμης), ώστε αυτός ο Οργανισμός να επιτελέσει το έργο για το οποίο έχει δημιουργηθεί, με ποιο τρόπο θα εξασφαλίσουμε ένα κλίμα ηρεμίας στις μονάδες στο σύνολό τους και σε καθεμία ξεχωριστά, πως θα αντιμετωπίσουμε την επίθεση που αδιαμφισβήτητα έχει εξαπολύσει η Διοίκηση απέναντι σε όσους εργαζόμενους δεν υποκύπτουν στα σχέδια και στις αποφάσεις της. Αποφάσεις οι οποίες εκτός από το να είναι εκ των άνω (και αυτό είναι από μόνο του κακό στο δικό μας σύστημα αξιών), πολλές φορές δεν έχουν νόημα, παρά μόνο αν ειδωθούν μέσα στο πλαίσιο ενός πολέμου ενάντια σε φανταστικούς εχθρούς, ή σαν την έκφραση ενός κακώς εννοούμενου "τσαμπουκά".

Συνάδελφοι/ισσες,
Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια: η σημερινή Διοίκηση εκτός από το να απορυθμίζει με το θεσμοποιημένο splitting της τους θεραπευόμενους, έχει εξαπολύσει έναν άνευ προηγουμένου διωγμό (και μάλιστα με σχέδιο) εναντίον όσων με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στέκονται εμπόδιο στα σχέδια της. 

Για όσους παραμένουν δύσπιστοι παραθέτουμε:
-ανακρίσεις και καθαρή τρομοκρατία (πχ Νίκαια), 
-ατομικές επιστολές και δημόσιες ανακοινώσεις που εκθέτουν και απειλούν τους εργαζόμενους (πχ Ηράκλειο)
-παύσεις γιατί δεν επιτρέπεται η διαφωνία (πχ Πλαγιαννάκου)
-μετακινήσεις (ή απειλές μετακινήσεων) γιατί δεν μας αρέσει ο τρόπος που (δεν) εφαρμόζεις το πλαίσιο (δεν αναφερόμαστε σε ονόματα για να μην γίνουμε κι εμείς συμμέτοχοι στο splitting μεταξύ "καλών" και "κακών" θεραπευτών),
-απειλές ότι θα μετακινηθείς με τσαμπουκά αν δεν συμφωνήσεις να μετακινηθείς από μόνος σου (πχ Χανιά και μάλιστα την ίδια μέρα της επίθεσης που δέχτηκαν οι συναδέλφισσες)
και πάει λέγοντας.... 

Ως ΑΡΣΥ δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει ατομικός τρόπος λύσης προβλημάτων που πηγάζουν από τα δομικά χαρακτηριστικά του οργανισμού και του συστήματος
Το παλιό καλό σύνθημα "το μόνο κόκκινο πανεπιστήμιο είναι αυτό που καίγεται" μάλλον ταιριάζει απόλυτα στην κατάσταση του οργανισμού. 

Παρόλα αυτά πιστεύουμε ότι παραμένει χώρος για συλλογική δράση και προσπάθεια. 

Για το λόγο αυτό θα βοηθήσουμε την ΕΠΕΣΥ να πραγματοποιήσει τις αποφάσεις που έλαβε στην τελευταία της συνεδρίαση: 
  1. Να σταλεί ερωτηματολόγιο σε όλες τις μονάδες με ερωτήσεις που θα αφορούν στα προβλήματα λειτουργίας και εφαρμογής του πλαισίου και με προτεινόμενες λύσεις, στην αναγκαιότητα εξωτερικής εποπτείας και ενδυνάμωσης του ρόλου της θεραπευτικής ομάδας (να σημειωθεί ότι το ερωτηματολόγιο θα μπορεί να απαντηθεί είτε σε επίπεδο θεραπευτικής ομάδας, είτε σε ατομικό επίπεδο ανώνυμα, είτε και τα δυο). 
  2. Να συγκληθεί η συνάντηση των εκπροσώπων των θεραπευτικών ομάδων της Αθήνας. 
  3. Να γίνει μια νέα συνάντηση όλων των θεραπευτικών ομάδων των μονάδων με τη χρηματοδότηση των ΛΑΕΚ ή άλλων κονδυλίων του ΟΚΑΝΑ. 
Για τον ίδιο λόγο πιστεύουμε ότι το ΔΣ του Συλλόγου πρέπει να δώσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δημοσιότητα σε όσα συμβαίνουν με συνεντεύξεις τύπου, παραστάσεις και διαμαρτυρίες στις μονάδες που βάλλονται. 
Να κατατεθεί αναλυτικό υπόμνημα σε όλους τους "εμπλεκόμενους" (μέλη ΔΣ, Εθνική Συντονίστρια, Υπουργείο Υγείας, Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, Πρωθυπουργό και δεν συμμαζεύεται...) για την κατάσταση και τα προβλήματα. 
Δεν έχουμε φυσικά αυταπάτες ότι θα ιδρώσει κάποιου το αυτί . 
Απλά "ο φόβος φυλάει τα έρμα" λένε και όσο μεγαλώνει ο δικός τους φόβος, ο φόβος των από πάνω, τόσο θα νοιώθουμε εμείς οι από κάτω πιο ασφαλείς, ώστε να δουλέψουμε όσο το δυνατόν απερίσπαστοι, για το καλό των ασθενών μας. 

Συνάδελφοι/ισσες
Δεν υπάρχουν εύκολοι δρόμοι. 
  • Μην βολεύεστε στην ησυχία που αφήνει η Διοίκηση όσους κάθονται ήσυχα: την επόμενη φορά μπορεί να είναι η σειρά μας να υποστούμε βία και επιθετικότητα εξ αιτίας αυτής ακριβώς της "ησυχίας". 
  • Μην επιτρέπετε τον ευνουχισμό της δημιουργικής σας σκέψης με αντάλλαγμα το χαλαρό ωράριο, την "ανυπαρξία" του υπεύθυνου, την αποφυγή της "ζαλάδας" που σου προκαλεί η επαναλαμβανόμενη ενασχόληση με το ΤΗ.
  • Μην επιτρέπετε ούτε μεταφορικά- ούτε κυριολεκτικά την μετατροπή σας σε σάκο του μποξ. 
  • Πείτε όχι στην κακοποίηση (από όπου κι αν προέρχεται). 
Η ασφάλεια ΟΛΩΝ μας εξαρτάται από το ενδιαφέρον ΟΛΩΝ μας για τον ασθενή και από την κινητοποίηση ΟΛΩΝ μας, τη συμμετοχή μας, την αντίσταση μας στην ισοπέδωση και τη διάλυση που συστηματικά προσπαθούν να μας περάσουν, εντός και εκτός ΟΚΑΝΑ.         




51 σχόλια:

  1. Προσωπικά, επειδή σας έχω "χάσει" πολλά αρνητικά σχόλια, σας λέω ένα μπράβο για αυτό το κείμενο. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ! κι ας άργησε..
    Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι πρέπει να πιστεύουμε και να παλεύουμε για τη συλλογική δράση, όμως αυτό δεν πρέπει να ναι δικαιολογία για να μην δείξουμε την ατομική μας δυναμική.
    Ο Μπελογιαννης όταν ήρθε η ώρα του, στάθηκε ακόμα πιο όρθιος κι ας ήταν μόνος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως καταλάβατε, η σωστη λέξη παραπάνω ήταν "σας έχω χωσει αρνητικα σχόλια κλπ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ερώτηση στους φίλους της άρσυ: αν ο ΟΚΑΝΑ αρνείται να δηλώσει το εργατικό ατύχημα, ποιος θα το δηλώσει; το Σωματείο; οι παθούσες μόνες τους; ή είναι χαμένες από χέρι; Τι λέει ο νόμος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο νόμος λέει ότι το δηλώνει ο εργοδότης, αλλά σε περιπτωση μη δηλωσης ο εργαζόμενος μπορει να πάει στην Επιθεώρηση Εργασίας, πράγμα για το οποίο έχουμε ήδη ενημερώσει τις εργαζόμενες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλό αυτό.Οτι έχουν τη δυνατότητα αυτή.Ας ελπίσουμε ότι δε θα την απεμπολησουν.Αρκει να έχουν σίγουρη τη στήριξη του Σωματειου για την περίπτωση εκδικητικοτητας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ... άντε βρε, κάθεστε και σκάτε.. τι σημασία έχουν όλα αυτά; εδώ τελειώνει η λίστα,μονάδες μεταλάσσονται για το λόγο αυτό και κανείς δεν ξέρει με τι πλαίσιο θα λειτουργούν, ετοιμάζεται φιέστα την ημέρα τον ναρκωτικών με κανάλια και τυμπανοκρουσίες.. με τι ασχολείστε..η Διοίκηση αυτή έχει να δείξει ΕΡΓΟ... από που να αρχίσει κανείς να λέει... από τη δημιουργία φωτογραφικών θέσεων προϊσταμένων; από τη δημιουργία μονάδων που εδώ και μήνες περιμένει ασθενείς; από αποφάσεις που αλλάζουν από την μια ώρα στην άλλη; που θα βρίσκατε διοίκηση με τόσο μεγάλη φαντασία;;; με τέτοια δημιουργική ασάφεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδαμε το φως τοοοοοο αληθινοοοό..
      μας ευλόγησε κι ο Τζερόνιμο. Τώρα με τη δεξιά μας ευλόγησε, με την αριστερά.. δεν ήμουν παρούσα.

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι κακό που τελειώνει η λίστα .Δεν είναι κακό που πρέπει να μεταλλαχθεί η Μονάδα σε κάτι άλλο εκτος αν θέλατε να διωχτούν οι συνάδερφοι ....Το πλαίσιο λειτουργίας τους θα μας ανακοινωθεί εκτος αν πρέπει να το φτιάξουμε εμείς κστα την γνώμη σου.Οι Μονάδες που αγωνιάς προφανώς θα πάρουν ασθενείς και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους λίγο καλή πίστη να έχουμε και όλα καλα θα πάνε........Δεν ξέρω αν θέλουν να κάνουν φιέστα και δεν με αφορά αλλα αν έχουν γίνει εστω και δυο καλά σε αυτό το διαστημα που η λίστα θεωρω οτι είναι ενα απο αυτα ας το παρουσιάσουν τι μας νοιαζει.Η δημιουργική ασάφεια είναι το μότο μας σίγουρα στον ΟΚΑΝΑ έχεις δίκιο σε αυτό.......

      Διαγραφή
    3. Δεν μπορείς να γράφεις λίγο πιο κατανοητά; Τι εννοείς "εκτος αν θέλατε να διωχτούν οι συνάδερφοι ...." ;
      Ποιοι συνάδελφοι και πώς δηλαδή να διωχτούν;

      Για τη φιέστα μπορεί να μη σε αφορά τώρα, αλλά κάνω μια μαντεψιά. Θα πάρεις προσκλησούλα μπροστά μπροστά...

      Πες μας και το τρίτο θέμα που άνοιξες. Η λίστα που τελείωσαν ήταν το ένα καλό σε αυτό το διάστημα. Το δεύτερο ποιο ήταν; Που τελείωσαν κι αυτούς που σκέφτονταν και μιλούσαν;

      Εσύ κάνε τη διαφορά κι άσε την ασάφεια. Γίνε δημιουργικά σαφής. Είναι διαχρονικά πιο ομαλό.

      Διαγραφή
    4. Η λίστα πρέπει να τελειώσει με ορους όχι λογιστικούς. Έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια. Είναι ντροπή να υπάρχει. Πρέπει όμως να τελειώσει με ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες και σεβασμό στις ανάγκες των ωφελούμενων, στην προσωπικότητά τους. Σαφώς και να μην διωχτούν συνάδελφοι. Αν και κάποιοι γενικότερα και όχι ειδικά, που δεν τηρούν ούτε τους στοχειώδης κανόνες δεοντολογίας και σεβασμού στον άνθρωπο, όχι στον θεραπευόμενο μόνο, θα έπρεπε εδώ και χρόνια και να στοχοποιηθούν από τους υπόλοιπους, και να διωχθούν. Δημιουργική ή μη, η ασάφεια χρόνια χαρακτηρίζει αυτόν τον οργανισμό...
      Αγωνιώ πραγματικά να μάθω ποιο είναι το δεύτερο κι εγώ

      Διαγραφή
    5. Στη φιέστα θα είσαι; Να 'ρθω εκεί να ανταλλάξουμε απόψεις εκ του σύνεγγυς;

      Διαγραφή
    6. Πρόσκληση μπα χλωμό το κόβω να λάβω.Οκ ναι η λίστα μηδενίζεται αν μπορεί να το πει ποτε κανεις αυτό με διαδικασίες αλαλουμ με λάθη και δεοντολογικά και πολλά πολλά άλλα τα ξερουμε αυτά.Όμως΄εγινε καλώς ή κακώς οι εξάρτημένοι τρούπωσαν όπως όπως που λένε .....σε Πρόγραμμα .Μισοσταθεροποιημενοι ναι χώρις ουροληψίες ναι με απαράδεκτες διαδικασίες απο την Μονάδα που τους υποδέχτηκε ναι αλλά τώρα ήρθανε,Και αν βάλουμε όλοι πλάτη και φροντίσουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες μπορεί και κάποιοι να πάνε καλά.Το 11 μας έστειλαν σε μια νύχτα να ανοίξουμε τις Μονάδες χαος χάλι τα ξέρετε...στην πορεία τσούλησε ......Θέλω να πω οτι σε κάθε κατάσταση υπάρχεικαλό και κακό.Καλο ΄είναι οτι βάλανε κόσμο για θεραπεία καλό είναι οτι ανοιγουν νέες δομές συνταγογράφησης προεπανένταξης χαμηλών .Το αν θα λειτουργήσουν σωστά είναι ενα ζητούμενο αλλά μην μείνουμε στα στραβά γιατι είναι πολλά Ας προσπαθήσουμε να βγάλουμε κάτι καλό απ ολη την κατάσταση.Και για να απαντήσω θεωρώ οτι το δεύτερο καλό είναι οτι ανοιγουν άνοιξαν δεν ξέρω άλλου τύπου μονάδες .Το αν θα λειτουργήσουν σωστά είναι το ζητούμενο.

      Διαγραφή
    7. Σιγά μη λειτουργήσει. Ούτε παιδάκια δεν πιστεύουν τέτοια παραμύθια.
      Εκτός αν.... δώσει ο Τζερονιμο την ευλογία του..

      Διαγραφή
  7. "Να κατατεθεί αναλυτικό υπόμνημα σε όλους τους "εμπλεκόμενους" (μέλη ΔΣ, Εθνική Συντονίστρια, Υπουργείο Υγείας, Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, Πρωθυπουργό και δεν συμμαζεύεται...) για την κατάσταση και τα προβλήματα."

    Θα συμφωνήσουν οι περισσότεροι τουλάχιστον, είμαι σίγουρη. Αλλά ακούστε μια ιδέα. ΔΕΝ είναι τρολιά. Το υπόμνημα ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ στον Ιερώνυμο. Δεν ενεπλάκη με τον ΟΚΑΝΑ; από καλή διάθεση ο παππούλης, δεν το λέω για κακό. Ε, γι'αυτό λοιπόν θα το διαβάσει σίγουρα το υπόμνημα. Και θα ναι ο μόνος ίσως. Κι επίσης θα είναι ο μόνος αποδέκτης, που πιθανώς θα 'χει κάποια σημασία για τους υπόλοιπους αποδέκτες..... Με αντιλαμβάνεστε;..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μου το έστειλαν, το διάβασα και είδα μέσα τον εαυτό μου αλλά και μια σειρά συναδέλφους/ισσες, κάποιοι από τους οποίους γράφουν και "χολώδη" σχόλια. Για το λόγο αυτό επιτρέψτε μου να το προτείνω για διάβασμα σε όλους/ες:

    http://www.iskra.gr/%CE%B7-%CE%B4%CF%8D%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Αυτές οι εκατοντάδες εκατομμύρια τσακισμένοι και αδρανείς άνθρωποι (εκ των οποίων αρκετοί είναι ευφυείς) αποτελούν μια τρομακτική απώλεια για τον κόσμο. Αντί να σηκώνουν οδοφράγματα, να γράφουν οργισμένα διηγήματα και να γελοιοποιούν ανοικτά αυτή τη δυτική φαρσοκωμωδία, υποφέρουν σιωπηλά" κλπ

      άρα, δεν αναφέρεται σε αυτούς που "γράφουν χολώδη σχόλια""
      Διάβασέ το καλύτερα.

      Διαγραφή
    2. Σχετικά με τα "χολώδη σχόλια", και για να εξηγηθώ, αναφέρομαι στο ακόλουθο απόσπασμα το οποίο, νομίζω (τηρουμένων των αναλογιών, μην τρελλαθούμε κιόλας), καθρεφτίζει και το μικρό μας χωριό...
      "...Το αναμενόμενο είναι να μην εμπιστεύεσαι καμιά κυβέρνηση. Να πρέπει να γελοιοποιείς όποιον πιστεύει σε κάποιο σκοπό, ιδίως αν κάτι είναι αγνό και ευγενικό. Πρέπει να διασύρεις και να λασπώνεις κάθε μεγάλη προσπάθεια να βελτιωθεί ο κόσμος, είτε αυτή γίνεται στο Εκουαδόρ, στις Φιλιππίνες, στην Κίνα, στη Ρωσία ή στη Νότια Αφρική.

      Η επίδειξη συμπάθειας προς κάποιον ηγέτη, πολιτικό κόμμα ή κυβέρνηση χώρας που ακόμη έχει αγωνιστικό πάθος αντιμετωπίζεται με λοιδορία και σαρκασμό σε μέρη όπως το Λονδίνο ή η Νέα Υόρκη: «Είμαστε όλοι κλέφτες και άρα όλες οι κυβερνήσεις είναι ίδιες», αυτή είναι η θανάσιμα τοξική «σοφία».

      Βεβαίως: όταν ξοδεύονται ώρες επί ωρών για να αναλύεται κάποιος φλογερός ηγέτης ή κίνημα για παράδειγμα στη Λατινική Αμερική, κάποια «βρομιά» θα βγει στο τέλος, καθώς κανένας άνθρωπος και καμιά ομάδα δεν είναι τέλεια. Αυτό δίνει στους Δυτικούς το θαυμάσιο άλλοθι να μη συμμετέχουν σε τίποτα. Ιδού πώς είναι το σχέδιο: «Χάνοντας την ελπίδα για έναν τέλειο κόσμο σημαίνει απλά ότι δεν μπορείς να πιστέψεις σε τίποτα πλέον και άρα πήγαινε να λικνιστείς σε κανένα κλαμπ στο Λονδίνο ή στη Νέα Υόρκη». Μετά, γύρνα στο σχολείο ή κάνε την ανούσια δουλειά σου. Ή μαστούρωσε.

      Αυτό είναι πολύ πιο εύκολο από το να προσπαθείς σκληρά να σώσεις τον κόσμο ή τη χώρα σου. Είναι πολύ πιο εύκολο από το να διακινδυνεύεις τη ζωή σου και να αγωνίζεσαι για τη δικαιοσύνη. Είναι πολύ πιο εύκολο από το να προσπαθείς να σκεφτείς πραγματικά, να επινοήσεις κάτι νέο για τον φοβισμένο κόσμο μας.

      Διαγραφή
  9. Τί έγινε σήμερα στη συνάντηση με τα μεγαλοστελέχη μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε/η μου καλά τα λέει. Κι εσύ που τα αναπαράγεις εδώ. Καμιά αμφιβολία περί τούτου.

    Αυτό που δεν μας λες κι έχει τεράστια σημασία, είναι ότι οι "Δυτικοί", οι καπιταλιστές, τα συμφέροντα, οι εξουσίες του μικρού μας χωριού, διευκολύνονται πολύ να έχουν παθητικούς, υποταγμένους, παραιτημένους ανθρώπους επειδή (όχι μόνο γι'αυτό, αλλά ΚΑΙ γι'αυτό) κάποιοι, εκούσια ή ακούσια, ρίχνουν νερό στο μύλο αυτού του ρεύματος παραίτησης. Ποιοι είναι αυτοί; Πρώτα και κύρια όσοι σηκώνουν σημαίες της αριστεράς, για να τις ευτελίσουν με τη δειλία ή το συμβιβασμό τους. Κοινώς; Αν δεν μπορείς ρε φίλε να είσαι Μπελογιάννης κι απλά φαντασιώνεσαι ότι θα θελες να 'σαι, δεν είναι κακό. Κακό είναι να μην κρατάς τη φαντασίωσή σου στο δωμάτιό σου και να απογοητεύεις μια ιστορία και μια ιδέα. Χοντρικά όλα αυτά, έτσι; Δεν γράφω δοκίμιο, ούτε καν οργισμένο διήγημα. Μόνο οργισμένο σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα μας ενημερωσετε σύντομα, έστω συνοπτικα, για τη σημερινή σας συναντηση με τη Διοίκηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα είναι kinder έκπληξη η ενημέρωση γι αυτό καθυστερούν μάλλον!

      Διαγραφή
    2. Πραγματικά είχε εκπλήξεις η ενημέρωση!!!

      Διαγραφή
    3. Αν μας ενημερώσουν έτσι και για την συνάντηση με τον γραμματέα του υπουργείου υγείας που θα γινόταν σήμερα?άστα να πάνε...εκεί να δεις έκπληξη!Μην πάθουμε τίποτα φοβάμαι...απο τις απανωτές!

      Διαγραφή
  12. Εδώ και μερικά χρόνια η κατάσταση και ανάμεσα στους θεραπευομενους είναι "παραξενη" εξαιτίας της διγλωσσίας .
    Έτσι βλέπουμε άτομα που κάνουν παράλληλα χρήση άλλων ουσιών να παίρνουν κανονικά take home,άτομα που έκαναν για μία και μόνο φορά υποτροπή να τιμωρούνται με στέρηση take home στην ίδια μονάδα.
    Αναμεταξύ μας τα γνωρίζουμε καλά,γνωρίζουμε και τα τηλέφωνα που γίνονται . Δεν μπορούμε φυσικά να τα αποδείξουμε.
    Δεν κρίνω ποιό από τα παραπάνω είναι σωστό η λάθος,κρίνω την διγλωσσία του πλαίσιου λειτουργίας.
    Το έχω πει και σε άλλο σχόλιο μου είναι πολύ αργά για ξεκάθαρο πλαίσιο.
    Ο μόνος δρόμος που έμεινε είναι η χορήγηση υποκατάστατου και μόνο,χωρίς τίποτα άλλο.
    Είναι τραγικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εσείς της αρσυ τελικά τι ρόλο βαράτε τώρα, μετά τις εκλογές; Κάποιο σκοπό θα 'χει αυτή η μουγκαμάρα όταν όλοι βράζουν, ε; Αποφασίσατε να το παίζετε sui generis; Με κάποιο σχέδιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς εσύ, εκτός από το να βράζεις, δεν ξέρεις και να διαβάζεις... Όλοι οι άλλοι βράζουνε και η αρσυ σιωπά...Μη χειρότερα...Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι...

      Διαγραφή
    2. Για μένα μη σκας. Δεν πρόκειται να απωλεσθώ. Τα'χω καλά με τον Κύριο (ή τους αντιπροσώπους του...). Από παλιά..... πολύ παλιά. Δεν απέκτησα επαφές όψιμα, στα ψευδοαριστερά γεράματα...

      Σώσε τον εαυτό σου τέκνον.

      Διαγραφή
  14. Η συγκίνησή μου έχει χτυπήσει κόκκινο!!!Έβγαλε ανακοίνωση ο σύλλογος...και τί μας είπε?Γι αυτό Όλγα δεν μας ενημέρωνες?Περίμενες την πλειοψηφία να μας πει ότι όλα είναι καλά?Άντε γεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες να γλιτωσουν η Νίκαια και το Περιστέρι τη μετακίνηση;.....

      Διαγραφή
    2. Δε μας λέτε ρε παλικάρια και κοπέλες του Γιουνιον, που ήσασταν στη συνάντηση της Δευτέρας. Εσείς είπατε, όπως γράφει το μπλογκ του Γιουνιον, τη θεωρία ΣΑΣ (που απ'ο,τι ξέρω κανεις σας δεν είναι νομικός) γιατί ήταν εργατικό ατύχημα στα Χανιά κι ο Γενικός Δ απάντησε ότι θα πάρει νομική γνωμοδότηση; Εσείς δεν μπορούσατε να έχετε μαζί σας νομική γνωμοδότηση; Πηγατε να πείτε τη δική σας άποψη;
      Τώρα, μας δουλεύετε τόσο πονηρά...; είστε τόσο θύματα κι αφήσατε τον άλλο να σας καταπιεί για πρωινό..;
      Όλα τα σενάρια τα χετε κάνει πιθανά!

      Διαγραφή
    3. Θες να μας πεις λοιπόν συνάδελφε,ότι ο τζενεραλ και ο πρεζιντεντ,ακόμα κι αν είχαν τη γνωμοδότηση που ζητάς από το γιουνιον,θα πειθονταν και θα έτρεχαν να δηλώσουν το εργ.ατυχημα την επόμενη στιγμή. ...

      Διαγραφή
    4. Όχι αλλοτριωμένε συνάδελφε. Θα ήταν έτοιμο όμως το Σωματείο να τους απειλήσει με νομικά μέτρα, πράγμα φυσικά που δεν γουστάρει ποτέ των ποτών να το κάνει αυτό το Γιούνιον.

      Διαγραφή
    5. ρε μεγάλε...μεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου.Για ξεκαβάλα και λίγο...

      Διαγραφή
    6. Το να θέλουμε να έχουμε αξιοπρέπεια και να μην πατάνε τα δικαιώματά μας, είναι καβάλημα του αλόγου;
      Μου καθάρισες το θολωμένο μου μυαλό τώρα ρε φίλε.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμε 25/5 9.28
      μήπως είναι καλύτερα καβάλα στο αλογο πάρα καβάλα στο αγ...ρι; Εκτός αν σε κάποιους/ες αρέσει πολύ...

      Διαγραφή
  15. Αντε να ξαναρωτήσω...τί έγινε στη συνάντηση με τον γραμματέα του υπουργείου υγείας?ή πάλι θα περιμένετε να βγάλει πρώτα ενημέρωση ο σύλλογος και μετά εσείς?μπορείτε να μας αιτιολογείσετε την απάθειά σας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η ενημέρωση για τη συνάντηση με τον Γραμματέα στο Υπουργείο είναι ακόμα πιο έκπληξη φαίνεται!!!
    Όλγα ήσουν εκεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά μιλάμε η ενημέρωση τρέχει!!Χα χα χα...όλα καλά και με τον γραμματέα!Ρε που πάμε???

      Διαγραφή
    2. Όλα καλά πήγαν. Το Γιουνιον είναι αποτελεσματικο. Να σκάσουν οι οχτροι μας.

      Διαγραφή
  17. Μη σκάτε αδέρφια ...........η Διοίκηση θα κάνει την μεγάλη ανατροπή !Τι εργατικό ατύχημα και αηδίες ....Το θέμα της ασφάλειας στις Μονάδες θα λυθεί προσεχώς με τον πλεον απροσδόκητο τρόπο.....Δεν μπορώ να πω περισσότερα γιατί θα εκτεθούμε ....Ένα θα πω μόνο ...Θα κάνετε καινούργιο συκώτι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες πες!!!! Make our day! Please!Να γελάσει λίγο το χειλακι μας.Μηπως έχουν καμία ιδέα να εκδόσουν άδειες οπλοφοριας στο προσωπικό και να ορισουν ενα-δυο οπλοφορους σε κάθε Μονάδα; Όχι ε; Too extreme.. Δεν είμαστε και στην Αμερική του Τραμπ. Εδώ είναι Ευρώπη και Αριστερά.
      Έλα, παραδινομαι. ΤΙ λύση θα δώσουν; Ολγα εσύ ξέρεις; Εσύ Αγγελε;Εσύ Τάκη;Εσύ Μιχάλη;

      Διαγραφή
    2. Πες μας αφού το βλέπεις είσαι η μοναδική ελπίδα μας!!όλοι οι άλλοι μούγγα!

      Διαγραφή
  18. Έλα, ηρεμησατε επιτέλους οι γκρινιαρηδες καμένοι; Μπήκε η ενημέρωση για τη συνάντηση στο Υπουργείο.
    Όλα έχουν μπει σε σειρά. Και το πιο ευχάριστο είναι που το θέμα της Νίκαιας και του Περιστερίου λύνονται επιτέλους μέσα από την αριστερή αλληλεγγύη και δε θα υπάρξουν προσωπικά ανθρώπινα δράματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμε 25/5 9.28
    Έλα να με βοηθήσεις λίγο να ξεκαβαλησω (από το άλογο, όχι το ζαρζαβατικο). Μια χαρά μου μοιάζεις για ιπποκομος.

    Στρατηγός Δεκαβαλλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπητοί ανώνυμοι !
    Σαν εξαρτημένος πολλά χρόνια ντρεπόμουν γιατί δεν είχα μπορέσει να προσφέρω κανένα έργο στην κοινωνία ...
    Αισθανόμουν εντελώς άχρηστος και άδειος και πολλοί άνθρωποι από "τους ειδικούς"φρόντιζαν πάντα να μου το υπενθυμίζουν...
    Μεγαλώνοντας και ενώ άρχισα να ασχολούμαι πιο έντονα με το τι συνέβαινε στο χώρο των ναρκωτικών,κατάλαβα ότι σε γενικές γραμμές πάντα ήμουν ένα πρόβατο ,σε σχέση με αυτά που έβλεπα και βλέπω να συμβαίνουν στον χώρο αυτό .
    Ποτέ δεν ήμουν βίαιος ,ποτέ δεν χάλασα την ζωή κάποιου ανθρώπου μόνο την δικιά μου ,ποτέ δεν πέταξα στον δρόμο οροθετικό άτομο ,ποτέ δεν έκανα ψυχαναγκασμους σε άρρωστα άτομα ,ποτέ δεν εκμεταλλεύτηκα την αμάθεια τους για να κερδίσω εργασιακά δικαιώματα ,ποτέ δεν συνεργάστηκα με τις αρχές για να έρθει να συλλάβει ανθρώπους που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ βοηθάω κτλ.κτλ
    Θέλω να ευχαριστήσω που με την συμπεριφορά σας με κάνατε να απενοχοποιηθω και να αισθανθώ ότι μπορεί να μην πρόσφερα όλα αυτά τα χρόνια ,αλλά τουλάχιστον δεν έκανα ανεπανόρθωτες ζημιές....
    Θέλω να σας πληροφορήσω ότι ο μεγαλύτερος πληθυσμός που βρίσκετε χρόνια στην υποκατάσταση υποφέρει... οι περισσότεροι κάνουν παρέα με σκύλους και γάτες παρά με ανθρώπους, έχουν βαθειά κατάθλιψή και βρίσκεται στα όρια της απελπισίας...Υπάρχουν άνθρωποι ανάμεσα σας που αρνούνται να τους βοηθήσουν να βγάλουν αυτό το επίδομα,με αποτέλεσμα να στους στρέφουν στην παρανομία
    Μήπως ήρθε η ώρα εκτός από τα συνδικαλιστικά σας και την τόση επικίνδυνη εργασία σας ,να συζητήσετε και να ερευνήσετε το έργο σας,και να κάνετε και εσείς λίγο την αυτοκριτική σας;
    Πχ μήπως αντί αυτών που λέτε,να κάναμε ερωτηματολόγια να βρούμε πόσο ευχαριστημένοι είναι οι εξυπηρετούμενoι από το έργο σας ;Μήπως μετά από τόσα χρόνια να βρίσκαμε τι φταίει;
    Έχω την εντύπωση ότι παρασύρεστε από ενός κακού είδους συνδικαλισμό,και πρέπει επιτέλους οι άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν να βγουν και να μιλήσουν!
    Προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχουν σπουδαίοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ ανάμεσα σας,και αυτούς πρέπει να τους αναδείξετε.Έχετε πέσει στην παγίδα της απογορευσης και τιμωρίας ,σπρώχνοντας περισσότερο τους ανθρώπους στο περιθώριο ,οι οποίοι όσο χάνουν επαφή, τόσο πιο πολλή θα αδιαφορούν για τα πάντα και θα γίνονται όλο και πιο βίαιοι
    Βοηθήστε να αλλάξουμε αυτήν την καταστροφή πεθαίνει ο κόσμος από αυτήν την αδιαφορία.
    Μιλήστε με συναδέλφους σας στην Ευρώπη εμπλακείτε ενεργά στο θέμα της αποποινικοποίησης...δεν θα χάσετε ΠΕΛΑΤΕΙΑ θα ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ζωές και ευγνωμοσύνη
    Υπάρχει αέρας αλλαγής παντού και εμείς είμαστε τόσο πίσω
    https://vimeo.com/168624715



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ γι' αυτά που έγραψες. Είναι μέσα από την αλήθεια σου, γι'αυτο σημαντικά.
      Θα σου πω κι εγώ αλήθεια.
      Υπάρχουν όντως Άνθρωποι ανάμεσα μας. Επιστήμονες με αίσθηση της δεοντολογιας. Όμως, μην μπερδεύεσαι, μην εξιδανικευεις. Άνθρωποι.ΟΧΙ Υπερανθρωποι ή Γίγαντες. Κι όσοι λοιπόν υπάρχουν , έχουν λυγισει ή λυγιζουν όπου να ναι, κάτω από το βάρος όχι της μείωσης των μισθών αλλά της υποτιμησης της επιστημονικής τους αξιοπρέπειας και της έλλειψης υποστήριξης στο επαγγελματικό τους έργο. Το οποίο, επιστημονικά στο λέω, είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ δύσκολο, εφόσον πραγματικά η Πολιτεία θέλει να είναι αποτελεσματικο.

      Διαγραφή
    2. Χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης θα ήθελα να πω στον φίλο επειδή αναφέρει τιμωρία και απαγόρευση.
      Πουθενά δεν λειτουργεί πρόγραμμα υποκατάστασης χωρίς κανόνες και "ποινές" ,και είναι λογικό.
      Τώρα εδώ η μη ύπαρξη ξεκάθαρου πλαίσιου λειτουργίας δίνει την δυνατότητα ο καθένας να το ερμηνεύει όπως θέλει.
      Έτσι έχουμε καλούς ή κακούς εργαζόμενους ανάλογα με το τι πράττουν.
      Η διοίκηση βέβαια στο απυρόβλητο καθώς πετάει το μπαλάκι στην εξέδρα,και κάποιοι θα βρεθούν να το πιάσουν.

      Διαγραφή
  21. Ολγα, Άγγελος, Τάκης, Μιχάλης δεν ξέρουν τίποτα για το τι θα γίνει με την ασφάλεια στις Μονάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος ξέρει οεο?

      Διαγραφή
    2. οι μονάδες θα είναι πιο δύσκολα προσβάσιμες ............εως μη προσβάσιμες .........χαχαχαχαχαχα απο τους ασθενείς με τα νέα δεδομένα ......πως να πω.....δεν θα μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία της εισόδου......κάψιμοοοοοοοοο

      Διαγραφή
  22. Τι έγινε παιδιά κλείσαμε εδώ τον κύκλο συζητήσεων?λάβαμε απαντήσεις?πάμε στον επόμενο?έτσι θα πάει η πορεία?βαρετά!ΑΡΣΥ θα εκφράσετε άποψη κάποια στιγμή ή θα είσαστε θεατες?αλλάξατε ρόλους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή