Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Πολύ σύντομη αλλά εξαιρετικά αναγκαία ενημέρωση

Σήμερα αντιπροσωπεία του ΔΣ του Σωματείου επισκέφθηκε  την μονάδα υποκατάστασης των Χανίων. (Αναγνώστου, Λαζαρής, Σταυρόπουλος).

Είμαστε συγκλονισμένοι.
Το μόνο που μπορούμε να πούμε προς το παρόν είναι: Συναδέλφισσες είμαστε μαζί σας όχι γιατί μπορούμε να καταλάβουμε πως νοιώθετε μετά από αυτή την αποτρόπαιη και τρομακτική επίθεση, που δεχτήκατε. Είμαστε μαζί σας γιατί νοιώθουμε μαζί με εσάς το ίδιο κακοποιημένοι, το ίδιο παραμελημένοι και το ίδιο θυμωμένοι. Και αν σήμερα τα λόγια που χρειάζονται για να περιγράψουν αυτό που νοιώθουμε δεν μπορούν να σχηματιστούν, είμαστε σίγουροι ότι από αύριο κιόλας όλοι μαζί πρέπει (και μπορούμε) να βρούμε τη δύναμη να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι και να διεκδικήσουμε σεβασμό, φροντίδα και αξιοπρέπεια στη δουλειά μας, τουλάχιστον από αυτούς που είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο να μας τα παρέχουν. 

Δεν είμαστε σάκος του μποξ για κανέναν. Δεν είμαστε αναλώσιμοι και δεν θα μείνουμε απαθείς.

Αυτά είναι όσα αντέχουμε να πούμε μετά από μια μέρα προς το παρόν πολύ βαριά για να τελειώσει με σιωπή...
  

63 σχόλια:

  1. Μα ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ σάκοι του μποξ. Και το σύστημα έχει καταφέρει η πλειοψηφία να ΕΙΝΑΙ απαθης.
    Κάποιοι ελάχιστοι πάντως δεν θα γίνουμε έτσι, δεν πα να μας κυνηγάνε μέχρι τη συντέλεια.
    Promise.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.moh.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/4654-apanthsh-sta-peri-katarghshs-toy-epidomatos-epikindynhs-kai-anthygieinhs-ergasias

    Ερώτηση προς το νέο ΔΣ του Συλλόγου, προς την νέα ΕΠΕΣΥ, προσωπικά προς τα μέλη της ΑΡΣΥ που μετέχουν στα όργανα :

    Αφού το Υπουργείο επίσημα αναφέρει ότι "η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία ορίζει σαφώς τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τον τομέα της υγείας ως επικίνδυνα και ανθυγιεινά"|, πρόκειται να κάνετε νέες αποτελεσματικές ενέργειες ώστε να πάρουν το επίδομα οι νοσηλευτές; Πρόκειται να κάνετε ενέργειες ώστε να παίρνουν το επίδομα (ή μήπως δεν είναι επάγγελμα που σχετίζεται με τον τομέα της υγείας η ιατρική;;;;;)και οι γιατροί του ΟΚΑΝΑ;
    Ευχαριστώ προκαταβολικά για την απάντησή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να συμπληρώσω : κατά τη γνώμη μου, ένας ΚΑΛΟΣ νομικός άνετα μπορεί (και πρέπει) να κυνηγήσει απόφαση να λαμβάνουν επίδομα ανθυγιεινής εργασίας ΚΑΙ οι ψυχολόγοι και οι κοιν. λειτουργοί ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ (για να μην μπερδευόμαστε) του ΟΚΑΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά φαίνεται ότι κι εκλογές που κάναμε, βγήκε δσ ακόμα πιο της πλάκας από πριν...
    Κουβέντα δεν έχουμε ακούσει για τα Χανιά, το Βόλο, ποιος ξέρει που αλλού και τι άλλο, όλη την αρρώστια που δεν μπορεί ούτε να κρυφτεί πια "εντός των τειχών" του οκανα αλλά έχει ξεχυθεί σαν τοξικά κύματα λυμάτων όπου βρει.... όλη την σαπίλα που δε μπορεί να θεραπεύσει την αρρώστια αλλά αντίθετα την ενισχύει..

    Ένα κείμενο, μια καταγγελία, μια διαμαρτυρία... Μπα. Κουραστικά πράγματα.

    Συνεχίστε τον ύπνο. Κάνει καλό στην επιδερμίδα. Τώρα είστε και πιο πολλοί στο δσ (γιατί δεν προλαβαίνατε τόσα πράγματα), παίρνετε τον υπνάκο έστω και με βάρδιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θεωρείτε ότι το ανθυγιεινό επίδομα δεν πρέπει να το παίρνουν ο φύλακας ή ο γραμματέας της μονάδος? αυτουνού το σόι δεν το βρίζουνε? δεν έρχεται σε επαφή με τους ασθενείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλή ερώτηση. Ας την κάνουν οι γραμματείς και οι φύλακες των μονάδων στο Σύλλογο. Κι ελπίζω από κάποιον από όλους να πάρουν απάντηση. Τι στο καλό, δε θα κοιμούνται όλοι ταυτόχρονα.

      Διαγραφή
  6. Ειλικρινά νοιώθω απέραντη αμηχανία, διαβάζοντας τα σχόλια κάτω από μια ανάρτηση που αφορά το "περιστατικό" των Χανίων, (δηλαδή την επί 7 ώρες απειλή της ζωής τριών συναδέλφων, οι οποίες παρέμειναν έγκλειστες σε ένα χώρο 1.20Χ1.20, με κάποιον "ασθενή" που κυκλοφορούσε απέξω με όπλο και κατά διαστήματα προσπαθούσε να ανοίξει την πόρτα απειλώντας τες "π....άκια θα πεθάνετε" και οι οποίες βγαίνοντας έξω όταν επιτέλους απελευθερώθηκαν άκουσαν τους υπόλοιπους "ασθενείς" να χειροκροτούν τον «συν-ασθενή»!!!" ).
    Τα σχόλια που υποθέτω ότι σχετίζονται και με την ανάρτηση, αναφέρονται στο ανθυγιεινό επίδομα και στο ποιοι δικαιούνται να το πάρουν, και μάλιστα με βάση ποιανού το σόϊ βρίζεται πιο συχνά ή πιο βαριά.
    Η σκέψη ότι δεν αποζημιώνεται η ζωή μας, η ψυχική μας ηρεμία αλλά και η προσφορά σε τέτοιου είδους "ασθενείς" με ένα επίδομα περνάει καθόλου από το μυαλό μας;
    Δεν εννοώ φυσικά να μη ζητάμε επιδόματα.
    Εννοώ ότι ήρθε η ώρα (αν είχε φύγει ποτέ) να πούμε ότι χρειαζόμαστε την προστασία ενός τρόπου λειτουργίας των μονάδων και του Οργανισμού που να μην επιτρέπει ούτε να προκαλεί την κακοποίηση μας.
    Δεν θέλω να με κακοποιούν και να μου δίνουν επίδομα. Θέλω να μην με κακοποιούν.
    Θέλω να δουλεύω σε έναν οργανισμό που με προστατεύει από τη δημιουργία τέτοιων περιστατικών. Θέλω να μην δουλεύω σε ένα επικίνδυνο περιβάλλον, ή τουλάχιστον να αισθάνομαι ότι από τη μεριά του οργανισμού το ενδιαφέρον για την ασφάλεια μου (σωματική και ψυχική) είναι το ίδιο με το ενδιαφέρον για την εξυπηρέτηση των ασθενών μου: τα επιχειρήματα που λέγονται από διάφορους που το παίζουν άνετοι «δεν ξέρετε που δουλεύετε;» είναι κατά τη γνώμη μου περισσότερο επικίνδυνα από τους ασθενείς μου, ιδιαίτερα όταν προέρχονται από τα χείλη προσώπων που από τη θέση τους οφείλουν να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να με προστατέψουν. Και στις φυλακές είναι έγκλειστοι δολοφόνοι αλλά δεν τους φυλάνε οπλισμένους. Οι μονάδες του ΟΚΑΝΑ δεν μπορεί να λειτουργούν με τους όρους της πιάτσας για να προσαρμοστούν στους «ασθενείς» τους. Αντίθετα πρέπει να δημιουργούν εκείνο το πλαίσιο ώστε να προσαρμόζονται οι ασθενείς τους σε κανόνες και όρια, και αυτό όχι μόνο για να προστατέψουν τους εργαζόμενους αλλά για να βοηθήσουν επίσης και τους ασθενείς. (συνεχίζεται..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αισθάνομαι ότι τα πράγματα γίνονται κάθε μέρα πιο επικίνδυνα, ακριβώς επειδή το πλαίσιο (και δεν εννοώ το θεραπευτικό πλαίσιο λειτουργίας μόνο) στο οποίο δουλεύουμε έχει μετατραπεί σε ένα γενικευμένο θεσμοθετημένο splitting, που αντί να αποσοβεί τέτοιου τύπου περιστατικά, τα προκαλεί. Ο άνθρωπος αυτός πήγε στη μονάδα γιατί του φάνηκε ο πιο εύκολος στόχος. Γιατί από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και από προηγούμενα περιστατικά ήξερε ότι δεν κινδυνεύει, ήξερε ότι ακόμη κι αν μπαίνει με όπλο δεν πειράζει, ότι ακόμη κι αν απειλήσει το γιατρό δεν πειράζει, ότι ακόμη κι αν βρίσει τον φύλακα δεν πειράζει. Όχι μόνο δεν θα "φύγει" από το πρόγραμμα αλλά ούτε το TH δεν θα του κοπεί. Ότι αν ζητάει Prenorvin αντί για Suboxon μπορεί και να το λάβει για "ψυχιατρικούς λόγους" (ειλικρινά έχω μεγάλη απορία: μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος από τους επιστήμονες των Κεντρικών Υπηρεσιών ή των μονάδων, ποιοι είναι οι ψυχιατρικοί λόγοι που μπορεί να επιβάλλουν την χορήγηση Prenorvin ή έστω να μην επιτρέπουν την χορήγηση Suboxon;).
    Και αυτά δυστυχώς δεν αφορούν μόνο τη συγκεκριμένη μονάδα. Οι περισσότερες μονάδες έχουν κολλημένα χαρτάκια σε διάφορα σημεία του χώρου με τους λόγους απομάκρυνσης. Έχω την εντύπωση ότι όσα περισσότερα χαρτάκια έχουν τόσο περισσότερα προβλήματα αντιμετωπίζουν. Μοιάζει σαν να βάζουμε τα χαρτάκια αυτά, όπως βάζουν κάποιοι φωτογραφίες από τις παραλίες που κάνουν διακοπές, για να τις βλέπουν στη διάρκεια του χειμώνα και να ξελαργάρουν.
    Και σαν να μην έφτανε το splitting από τη μεριά των αποπάνω, σχεδόν πουθενά δεν γίνονται θεραπευτικές ομάδες, ώστε να δοθεί έστω μια ευκαιρία η συζήτηση, το μοίρασμα και η αλληλοκατανόηση να οδηγήσουν σε αποφάσεις διορθωτικές του λάθους που μπορεί να οφείλεται στην ηθελημένη αυθαιρεσία ενός ατόμου ή και στην ασυνείδητη ακαταλληλότητα του. Επιτέλους μερικές φορές πρέπει να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους: στο κάτω-κάτω μπορεί να χρειάζεται και μια ψυχολογική εκτίμηση όσων προσλαμβάνονται όχι μόνο στην αρχή, αλλά και ανά τακτά διαστήματα στη συνέχεια για να δούμε αν παραμένουν ικανοί να μοιράσουν δυο γαϊδουριών άχυρα αν μη τι άλλο, ή αν φοβούνται τόσο πολύ που δεν μπορούν να πάρουν τις σωστές αποφάσεις, ή αν βαριούνται τόσο πολύ που πρέπει να αλλάξουν θέση και να δραστηριοποιηθούν έστω αναγκαστικά. Αυτά –εκτός από το επίδομα- θα έπρεπε να τα ζητάει το σωματείο αφού δεν τα επιβάλλει η Διοίκηση.
    Φοβισμένοι ή αδιάφοροι εργαζόμενοι, παραιτημένοι από τη διεκδίκηση του στοιχειώδους και του αυτονόητου (ήτοι την ασφάλεια και την μη κακοποίηση), που ενδιαφέρονται μόνο για τον μισθό και το επίδομα, γιατροί που το πρωί απλά σούρνονται ώστε να τα δώσουν όλα στο νόμιμο απογευματινό ιατρείο, θεραπευτές που προσπαθούν να αντισταθμίσουν τις οικονομικές απώλειες στο παράνομο «γραφείο», κακοποιημένοι φύλακες που κακοποιούν με τη σειρά τους ή αδιαφορούν παντελώς, νοσηλευτές που (αυτό)υποβιβάζονται σε «χορηγητές», εργαζόμενοι που μετά από ένα περιστατικό όπως το πρόσφατο στα Χανιά, ενημερώνονται μόνο από την τηλεόραση, δεν αισθάνονται καν την ανάγκη να διεκδικήσουν κάτι, να συζητήσουν τι φταίει στο δικό μας σύστημα που επιτρέπει να δεχόμαστε τόση βία. Αυτό είναι το αποτέλεσμα τόσων χρόνων ματαίωσης, τόσων επεισοδίων θεσμικού splitting, τόσης κακοποίησης. (συνεχίζεται...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν φτάνουν οι «εκπαιδεύσεις» των εργαζομένων μας για να θεραπεύσουν αυτό το βαρύτατο και γενικευμένο σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης που διαπερνά πλέον όλο τον οργανισμό. Χρειάζεται μια τεράστια ομάδα επίλυσης συγκρούσεων (?), μια γενικευμένη εποπτεία με τη συμμετοχή και των κεντρικών υπηρεσιών (?), μια επανεκκίνηση τέλος πάντων, ένα νέο συμβόλαιο μεταξύ μας, μια νέα αλφαβήτα έτσι ώστε να (ξανα)μάθει ο συνάδελφος του τμήματος που έχει επιφορτιστεί με τον ρόλο του υπηρεσιακού splitter ότι όταν έρχεται ένας ασθενής και «παραπονιέται» για την απώλεια του TH εξαιτίας του «λάθος» αποτελέσματος της ουροληψίας, που προέκυψε από τα κακής ποιότητας αντιδραστηρίων που το ίδιο το τμήμα προμήθευσε στη μονάδα, δεν «τρελαίνουμε» τον ασθενή με διπλά μηνύματα: τον στέλνουμε πίσω στη μονάδα του να συζητήσει με τον θεραπευτή του. Αλλιώς θα είμαστε υπεύθυνοι όχι μόνο για την επιθετικότητα που θα δεχτεί ο θεραπευτής αλλά και για την διάλυση στην οποία οδηγείται μια θεραπευτική σχέση και ένας ασθενής.
    Ξέρω ότι καταχράστηκα τον χώρο, αλλά ήταν δική μου ανάγκη να γράψω πόσο άσχημα νοιώθω όχι μόνο απέναντι στη διοίκηση και στο υπουργείο αλλά και απέναντι σε κάποιους από εμάς που αντί να σκέφτονται πως θα (αυτό)προστατευτούμε σκέφτονται πως θα την σκαπουλάρουν προσωπικά και αν μπορούν να αποζημιωθούν με ένα «ψευτοεπίδομα».
    Ας πούμε ότι μετά την κακοποίηση που έχω υποστεί, κακοποίησα κι εγώ με τη σειρά μου το blog…
    (αυτό είναι το τέλος...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά τα είπες (προσωπική άποψη). Ειλικρινά έχω όμως την απορία αν πιστεύεις έστω και λίγο, ότι μπορεί να επανεκκινηθει αυτός ο Οργανισμός. Νομίζω καλέ/ή μου ότι πρέπει επιτέλους να χουμε ρεαλισμό στη σκέψη μας.

      Διαγραφή
    2. Διάβασα προσεκτικά συνάδελφε το μεγάλο κείμενο σου και θεωρώ ότι περιγράφεις ακριβώς τα προβλήματα, όμως διατελεις εν σύγχυση που λένε (συγνώμη κιόλας) όσον αφορά τις λύσεις που προτείνεις, έστω και αν απλώς κάνεις έκκληση.Μας την έχουν στημένη, και οι διοικουντες και οι συνδικαλιστες. Αυτό το οκανα δεν παίρνει από επιδιόρθωση. Έλεος. Αποδομηση θέλει.

      Διαγραφή
  9. "Χρειάζεται μια τεράστια ομάδα επίλυσης συγκρούσεων (?), μια γενικευμένη εποπτεία με τη συμμετοχή και των κεντρικών υπηρεσιών (?), μια επανεκκίνηση τέλος πάντων"

    Μας δουλεύεις έτσι;;;;;;;;;;;;;
    Και διαβάζοντας τα προηγούμενα, είχα πιστέψει ότι έγραφες σοβαρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί συνεχίζεις κι εσύ την ίδια μέθοδο να την πέφτεις σε μένα που ενιωσα την ανάγκη να γράψω κατι;

      Διαγραφή
    2. Την πέφτω σε όποιον δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικο. Γι αυτό την πέφτω σε πολλούς άλλους. Αλλά ναι, την πέφτω και σε σένα που έχεις την ανάγκη αυτή την ώρα να το παίξεις drama queen για να ξεφορτωσεις, αλλά τίποτα δεν συνεισφέρεις για ένα ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ μέλλον, για όσους ταλαιπωρους είμαστε σε αυτό τον βοθρο. Δράμα, δράμα, και κλαααααμα κι από ψυχραιμη λογική σκέψη τίποτα.
      Τώρα πήγαινε για τη σκηνή νο2...

      Διαγραφή
    3. Παρόλο που με έχεις κάνει χάλια μήπως μπορείς να μου πεις μια τουλάχιστον ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΆ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΉ πρόταση μπας και αποφύγω την σκηνή νο 2;

      Διαγραφή
    4. Είσαι τόσο χαρακτηριστικό παράδειγμα κακοποιημενου που ξεφορτωνει με το να κακοποιεί που νομίζω πώς δεν πρέπει να δώσω καμια συνεχεια. Με συγχωρείς.

      Διαγραφή
    5. Διαφορετική πρόταση; Ναι αμέ. Όπου φύγει φύγει. Να σωθεις. Όχι μόνο συμβολικά, να σωθεις ψυχικά, αλλά κυριολεκτικά. Γιατί στον οκανα σφυρίζουν πια και σφαίρες.

      Διαγραφή
    6. Μπορεί και να έχεις δίκιο. Άλλωστε η αντίδραση φυγής είναι φυσική αντίδραση. Αλλά υπάρχει και η αντίδραση πάλης, όπως και η αντίδραση του παγώματος στην οποία από ότι φαίνεται έχει πέσει η πλειοψηφία των συναδέλφων.
      ΥΓ αλήθεια πρέπει να έχεις και κάπου να πας για να φύγεις.

      Διαγραφή
    7. Τα διαγαλαξιακά σύνορα είναι ανοιχτά αυτόν τον καιρό.

      Φ. Ντ.

      Διαγραφή
  10. Θα ήθελα δύο λόγια να πω και εγώ για το περιστατικό .
    Όχι δεν θα πάρω το μέρος του συνασθενη μου,ο φίλος/η στο παραπάνω σχόλιο τα είπε καλύτερα,πήγε εκεί γιατί ήξερε ότι μπορούσε να πάει. Δεν διάλεξε να πάει στον δήμαρχο μιας και με αυτόν είχε το πρόβλημα.
    Είμαι από τους απαισιόδοξους ότι τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα και φταίνε πολλοί,η διοίκηση κυρίως αλλά και εσείς οι εργαζόμενοι.
    Φταίνε όλοι αυτοί που προσπαθούν να περάσουν το όποιο υποκατάστατο σαν την μοναδική υπηρεσία του οργανισμού.
    Φταίει η κρίσι Ναι και αυτή. Το ανύπαρκτο πλαίσιο,η λίστα,η πολυτοξικομανια πλέον και η μη κατάλληλη εκπαίδευση για την αντιμετώπιση της.
    Οι ανύπαρκτες ομάδες για τους ασθενείς βασικό κομμάτι θεραπείας.
    Τα ρουσφέτακια και τα χατίρια που κάνουν οι διοικήσεις σε ασθενείς,στο όνομα φυσικά ότι σε άλλες χώρες έτσι γίνεται
    Σε ποια χώρα λειτουργεί πρόγραμμα υποκατάστασης χωρίς κανόνες χωρίς "ποινές"πραγματικά θα ήθελα να μάθω γιατί δεν έχω βρει.
    Φταίω και εγώ όμως που θέλω την βολεψη μου,και σιγά μην κάτσω να μιλήσω στο κοριτσάκι που ΕΓΩ πληρώνω που τόσα χρόνια στο πεζοδρόμιο έμαθα τα πάντα. Που στο κάτω κάτω άν δεν ήμουν εγώ δεν θα είχε δουλειά.
    Φταίνε πάρα πολλά και όσο προσπαθούμε να τα βρούμε θα γίνουν ακόμα χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμε 13/5 1.26
    σοβαρή ανάρτηση αφιέρωσε η άρσυ για το αίσχος των Χανίων... Άσε δε ο ψευτοσυλλογος στο μπλογκ του.Την ανάρτηση μηδέν. Αυτό δε σε ενόχλησε....

    Ανωνυμε 13/5 3.47
    Ωραία γράφεις. Μόνο που δε χρειάζεται να παριστάνεις ότι είσαι εξαρτημένος. Δεν ξεγελασες κανέναν.Κανουν μπαμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου 13/5 6.06 το κριτήριο για το ποιος είναι θεραπευομενος είναι ότι δεν πρέπει να ξέρει να γράφει;
      Δικαίωμα σου φυσικά να πιστεύεις ότι θες.

      Διαγραφή
    2. Φυσικά και πρέπει να ξέρει τι γράφει. Η δυστυχία είναι ότι αρκετοί όντως δεν ξέρουν.
      Προσωπική μου εμπειρία.

      Διαγραφή
    3. Όποτε δεν έχω κανένα λόγο να πω ότι δεν είμαι θεραπευομενος ... Τέλος πάντων.

      Διαγραφή
  12. Το σήμερα ήρθε...οι μέρες θα περάσουν και το περιστατικό θα ξεχαστεί!εμείς για λίγο θα φαγωθούμε και απλά θα σβύσει...μέχρι το επόμενο που ευχόμαστε να μην θρηνήσουμε θύματα!Κάντε κάτι ΑΜΕΣΑ!Κατεβάστε προτάσεις προς ψήφισμα αναθεώρηση του πλαισίου λειτουργίας ΤΩΡΑ!Ρωτήστε τους νομικούς αν μπορούμε να κάνουμε μέχρι και κατάληψη γι αυτό!Δεν είμαστε μόνο μηχανές για να δίνουμε το χάπι αυτό ενδιαφέρει την διοίκηση και αυτό επιβεβαιώθηκε και από την επίσκεψη στην πληγέντα μονάδα!Ρωτήστε τις μονάδες για τις ανάγκες τους.ΤΩΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά τα λες! αλλά απευθύνεσαι στους συνδικαλιστές μας;....

      Διαγραφή
    2. Συνάδελφε που έγραψες το τελευταίο σχόλιο, στις 6.30 μπορείς να μας ενημερώσεις, αφού δεν το κάνουν οι μουγγοί εκπρόσωποί μας, τι έγινε και "επιβεβαιώθηκε" κατά την επίσκεψη στην Μονάδα των Χανιων;
      Συναδελφικά στο ζητάω. Σε παρακαλώ.

      Διαγραφή
    3. Επιβεβαιώθηκε στη μονάδσ Χανιών ότι είμαστε μηχανές για να δίνουμε φάρμακο.Η μοναδική έννοια της διοίκησης ήταν να λειτουργήσει η μονάδα την επομένη και όχι το σοκ που ειχαν υποστεί οι 3 συναδέλφισες!Γιατί δεν μιλάτε με την μονάδα?Γιατί δεν μεταφέρουν οι εκπρόσωποι του συλλόγου αυτά πιυ τους είπαν αν και για μένα άργησαν να πάνε...έπρεπε να πάνε την ίδια μέρα μαζί με την διοίκηση αλλά δεν νομίζω ότι είχαν πάρει χαμπάρι τι είχε συμβεί...

      Διαγραφή
    4. Δεν είχαν πάρει χαμπάρι τι είχε συμβεί ε;... Πωπω τι έκπληξη.. Πρωτοφανές.
      Αλλά γιατί να μιλήσει ο καθένας μας με τη μονάδα; Δεν είναι υποχρέωση του Σωματείου να ενημερώσει τα μέλη του; έχουμε ξεχάσει τα αυτονόητα και στοιχειώδη έτσι; (δεν το λέω για σένα. Για τους εκπροσώπους που πήγανε εκεί λέω...)
      Εμένα πάντως δε με ενδιαφέρει τι είπαν ΣΤΟΥΣ εκπρόσωπους του Συλλόγου. Με ενδιαφέρει κα Αναγνώστου (απευθύνομαι σε σένα, γιατί είσαι η μόνη που ευτυχώς άνοιξες κι ένα διάλογο) πολύ περισσότερο να μας πεις αν έχεις την καλοσύνη ΕΣΕΙΣ οι εκπρόσωποι ΤΙ είπατε στους εργαζόμενους των Χανίων.
      Όπως επίσης, περιμένω, έχω απαίτηση ως εργαζόμενος, να σπάσεις την ομερτά και να μας γράψεις αναλυτικά και ξεκάθαρα τι τέρατα και σημεία ειπώθηκαν στην περίφημη ολομέλεια των οργάνων.
      Αλλιώς μη μας ξαναμιλήσεις παρακαλώ για δημοκρατίες, σοσιαλισμούς και μαζικά κινήματα. Θα είναι κοροιδία.

      Διαγραφή
  13. Καλά, δεν μπορεί κάποιος από σας τους υπόλοιπους του ΔΣ του Σωματείου να γράψει στο μπλογκ του Συλλόγου;;;;;;
    Εσείς συναδέλφισα Αναγνώστου, που πήγατε και στη Μονάδα των Χανίων ως απεσταλμένη ΟΛΩΝ των εργαζομένων, δεν μπορείτε να απαιτήσετε να γράψετε η ίδια κάτι εκεί; Αφού δεν το κάνει όποιος έχει αυτή την ευθύνη; Έτσι, για να αποκαταστήσετε και την τιμή του Σωματείου!
    ΕΛΕΟΣ πια!!!! Είστε όλοι στην κοσμάρα σας; Δεν καταλαβαίνετε ότι είμαστε ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όχι,δεν μπορεί κάποιος από το σύλλογο να γράψει κάτι!!! Απλά δεν μπορει!! Γιατί ο σύλλογος ή, αν προτιμάτε, όσοι μας εκπροσωπουν,εικόνα μας είναι και μας μοιάζουν. Εκλεξαμε ξανά τα γνωστά μας φιλαράκια που θέλουν να ταχουν καλά με όλους. Εκλεξαμε ξανά (στη δεύτερη θέση )τον άνθρωπο που όπου σταθεί κι όπου βρεθεί,δημοσίως και ιδιωτικως,στηρίζει την διοίκηση των ανακρισεων κ των προσωπικών διωξεων.Και τώρα φυσικά απαιτουμε να μας σώσει η αναγνωστου..και η προσωπική ευθύνη μας πουθενά..... Πάντα φταίει ο άλλος που επιβάλει τα νέα ήθη κι όχι εμείς που προσαρμοζομαστε σε αυτά.Όσα ακουστηκαν στην ολομέλεια των οργάνων τις προάλλες, θα έκαναν και τον πιο ανυποψιαστο να ανατριχιασει... Αστειες, επικίνδυνες επιτροπές, συνάδελφοι με μεγαλομανια καταστρέφουν θεραπευτικές σχέσεις σε λίγα δευτερόλεπτα, συνάδελφοι καλύπτουν συναδέλφους σε αλλο νομό χωρίς (?) να το γνωρίζει κανείς ούτε απτους πάνω ούτε απτους κάτω,θεραπευτικές ομάδες που τραμπουκιζονται από υπεύθυνους μονάδων,μονάδες που δε θαπρεπε να κλείσουν,κλείνουν,μονάδες που δε θαπρεπε να ανοίξουν,ανοιγουν...ξέρω κι εγώ, αξιζουμε να σωθουμε??Βρείτε τρόπο να μπείτε στον αγωνα,συνάδελφοι,από όπου κι όπως μπορείτε. Αύριο μπορεινα ναι η σειρά μας και δε θα γλιτωσουμε επειδή σε όλη μας την καριέρα ήμαστε προθυμοικαι αχρωμοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άκου να δεις φίλε/η. Δεν ξέρω αν είσαι η Αναγνώστου ή απλά αν έγραψες κάτι νομίζοντας ότι χρειάζεται να πεις κάτι υπέρ της. Εγώ που δεν έχω σχέσεις μαζί της, θα πω ότι αν η Αναγνώστου κάνει αυτό που θα 'πρεπε στο θέμα αυτό, ΑΝ, θα το κάνει για την δική της αξιοπρέπεια κι όχι για να φανεί καλύτερη από τους άλλους καραγκιό... του Σωματείου ή για να δείξει σε μας τους υπόλοιπους εργαζόμενους ότι καλά να πάθουμε με αυτά τα φιλαράκια που εκλέξαμε. Εντάξει; Έτσι θα 'θελα να ελπίζω πάντως.
      Τώρα, στο πιο σημαντικό από αυτά που έγραψες : " Όσα ακούστηκαν στην ολομέλεια των οργάνων τις προάλλες, θα έκαναν και τον πιο ανυποψίαστο να ανατριχιάσει... "
      Λοιπόν, αφού με κάποιον τρόπο φαίνεται ότι εσύ ξέρεις τι ακούστηκε σε αυτή τη συνάντηση, μη μας το παίξεις μύστης. Πες το σε μας τους υπόλοιπους, γιατί ΠΡΕΠΕΙ να ανατριχιάσουμε. Ίσως, μάλλον ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ, θα σταματήσουμε να 'μαστε άχρωμοι και θα μπούμε στον αγώνα. Αλλιώς, αν μας το παίζεις κι εσύ μύστης, δεν σε ενδιαφέρει να βάλεις κανέναν σε μαζικό αγώνα. Ξεκάθαρα πράγματα.

      Διαγραφή
    2. Υ.Γ. (με αφορμή την αναφορά του ονόματος της Αναγνώστου) προς την Αναγνώστου :
      Αν έχεις πειστεί ότι "δεν αξίζουμε να σωθούμε", παραιτήσου τώρα. Σώσε την αξιοπρέπειά σου. Το δικαιούσαι.

      Διαγραφή
    3. "Όσα ακουστηκαν στην ολομέλεια των οργάνων τις προάλλες, θα έκαναν και τον πιο ανυποψιαστο να ανατριχιασει... Αστειες, επικίνδυνες επιτροπές, συνάδελφοι με μεγαλομανια καταστρέφουν θεραπευτικές σχέσεις σε λίγα δευτερόλεπτα, συνάδελφοι καλύπτουν συναδέλφους σε αλλο νομό χωρίς (?) να το γνωρίζει κανείς ούτε απτους πάνω ούτε απτους κάτω,θεραπευτικές ομάδες που τραμπουκιζονται από υπεύθυνους μονάδων,μονάδες που δε θαπρεπε να κλείσουν,κλείνουν,μονάδες που δε θαπρεπε να ανοίξουν,ανοιγουν.."
      Αφού τα έχει γράψει γιατί ξαναρωτάς?

      Διαγραφή
    4. Για να τα γράψει όπως πρέπει, λιανά κι έξω από τα δόντια κι όχι με μισόλογα. Για να σχηματίσουμε πλήρη εικόνα κι όσοι δεν ήμασταν σε αυτή την κλειστή συνάντηση κι είμαστε στα σκοτάδια.
      Κατανοητό γιατί ξαναρωτάω;

      Διαγραφή
    5. Αγαπητέ/ή μάλλον ζητάς ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις. Αυτό δεν μπορεί να γίνει σε ένα δημόσιο site.

      Διαγραφή
    6. Αγαπητέ /ή αυτό είναι το τίμημα της δημοκρατίας. Για όλους μας. Σε δημόσιο site, φυσικά.
      Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμε 14/5 12.47, εσύ που φοβάσαι τις σταρατες κουβέντες σε δημόσιο σαιτ κι αισθάνεσαι καλύτερα στο ημιφως των πριβε συναθροισεων, φαντάζομαι ότι έχεις ακούσει το "εκεί που κρεμουσαν οι καπεταναιοι τ'αρματα..κλπ κλπ"...

      Διαγραφή
    8. Δεν ήταν πριβέ συναντήσεις συνάδελφε. Ήταν προγραμματισμένη συνάντηση των πρόσφατα εκλεγμένων τοπικών συμβούλων από όλη την Ελλάδα, της πρόσφατα εκλεγμένης ΕΠΕΣΥ και του πρόσφατα εκλεγμένου ΔΣ του Συλλόγου. Πριβέ δεν το λες. όσο για το δημόσιο, τις σταράτες κουβέντες, τα ονοματεπώνυμα και άλλα ηρωικά, με συγχωρείς αλλά εδώ δεν έχουμε την αρετή και τόλμη να γράψουμε τα δικά μας ονοματεπώνυμα, θα γράψουμε άλλων; το βλέπεις σωστό;

      Διαγραφή
    9. Σε περίπτωση που όντως δεν κατάλαβες, ΔΕΝ ζήτησε κανείς ονοματεπώνυμα....
      Ζητήσαμε να μας ενημερώσει η αρσυ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ για όσα αναφέρθηκαν στην συνάντηση αυτή και σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό της συναδέλφισας Αναγνώστου (ή όποιου έγραψε το σχόλιο και προφανώς ήταν μέσα στη συνάντηση) "θα έκαναν και τον πιο ανυποψιαστο να ανατριχιασει... ".
      Για παράδειγμα : ΠΟΙΕΣ είναι οι επικίνδυνες Επιτροπές; δεν μας αφορά όλους αυτή η ενημέρωση;
      ΠΟΙΕΣ είναι οι θεραπευτικές ομάδες που τραμπουκιζονται από υπεύθυνους μονάδων; δεν μας αφορά όλους αυτή η ενημέρωση;

      Αν το πιστεύεις ότι δεν μας αφορἀ, τι να σου απαντήσω....

      Διαγραφή
    10. Δεν έγραψα εγώ το σχόλιο που αναφέρεται σε όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση Τοπικών Συμβουλίων, ΕΠΕΣΥ και ΔΣ.
      Στη συνάντηση πάντως δεν ειπώθηκαν "ανατριχιαστικές λεπτομέρειες". Δόθηκε από την ΕΠΕΣΥ η πληροφορία ότι από τη διεύθυνση εφαρμογής προγραμμάτων συζητιέται η σύσταση επιτροπής που θα δέχεται τα παράπονα των θεραπευόμενων και θα δίνει λύσεις (υποθέτω αυτή χαρακτηρίζεται ως "επικίνδυνη" στο σχόλιο του συναδέλφου).
      Όσο για τα υπόλοιπα, όλοι γνωρίζουμε ότι μονάδες κλείνουν, ότι πολλές φορές οι παρεμβάσεις της Διοίκησης έχουν καταστρέψει θεραπευτικές σχέσεις ετών και ότι υπάρχουν υπεύθυνοι που αδυνατούν ή/και δεν επιθυμούν να λειτουργήσουν με θεραπευτικές ομάδες. ΟΑ

      Διαγραφή
    11. Όλοι μπορεί να τα γνωρίζουμε, γενικώς η ειδικως, αλλά σίγουρα δεν μπορούμε όλοι να κάνουμε κάτι για κάθε περίπτωση. Εσείς οι συνδικαλιστες από την άλλη, έχετε λάβει την εμπιστοσύνη μας ότι μπορείτε και θέλετε ειλικρινά να ψάχνετε την κατάλληλη ενέργεια για κάθε προβληματική περίπτωση. Με το χέρι στην καρδιά, σε τι ποσοστό το κάνατε αυτό όλα τα χρόνια συμμετοχής στα όργανα του Σωματειου;

      Διαγραφή
    12. Βρε συνδικαλιστες που μας έχετε τρελάνει με τις παρλαπιπες σας (απορώ πως δεν έχετε ακόμα πιάσει έδρανα στη Βουλή...), δε ντρέπεστε να μιλάτε ειδικά για θεραπευτικές ομάδες; Τι ομάδες είναι αυτές των 4,5,7 ατόμων;φτερά στον άνεμο είναι.και το ξέρατε καλά ότι έτσι θα συμβεί με τις μονάδες - corner shop που άνοιξαν το '11.

      Διαγραφή
  15. όσο περνάει η ώρα τόσο περισσότερο απελπίζομαι...
    γράφει η αρσυ ένα σχόλιο που είναι ολοφάνερο ότι το έχει γράψει η αναγνώστου, συγκλονισμένη από την επίσκεψη στα χανιά.
    γράφεται από κάτω ένα άλλο "προσωπικό" σχόλιο, που μάλλον το έχει γράψει η αναγνώστου (και από το στυλ αλλά και από το γεγονός ότι είναι το ίδιο "συγκλονισμένο" με την ανάρτηση της αρσυ).
    και από κάτω ακούγονται κραυγές "γιατί δεν γράφει η αναγνώστου;", εκκλήσεις να παραιτηθεί η αναγνώστου γιατί αν δεν μπορεί να σώσει τους άλλους, ας σώσει τουλάχιστον την αξιοπρέπεια της.
    είναι ολοφάνερο: έχουμε τρελαθεί τελείως.
    έτσι, λοιπόν, για να το αποτελειώσω...
    η αναγνώστου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δηλαδή έγραφες και δεν υπέγραφες;
      ε ναι, έχουμε τρελαθεί τελείως

      Διαγραφή
  16. Το κανες που το κανες copy paste δεν εμπαινες και στον κόπο να το διαβάσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. http://anupotaktos.blogspot.gr/2016/03/2011.html#more

    Δείχνει ενδιαφέρον.
    (Κάθε ομοιότης με τα του συνδικαλιζόμενου οκανα, είναι μόνο στα κακόβουλα μυαλά...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ακόμα σύλλογος κουφός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ακόμα συνάδελφοι μένουμε αμέτοχοι?άπραγοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. σύμφωνα με το δελτίο τύπου του ΟΚΑΝΑ δεν υπήρξε καμία ομηρεία υπαλλήλων του-
    αυτά προς αποκατάσταση ψευδών φημών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. επιστολή των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ η οποία εστάλη και στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. είναι η εξής:

    "Με την επιστολή αυτή το σύνολο των εργαζομένων της Μονάδας ΟΚΑΝΑ Χανίων θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους αστυνομικούς της δύναμης του Α.Τ Χανίων και όσους βοήθησαν στην επιχείρηση, αλλά και τον Δήμαρχο Χανίων κ. Βάμβουκα για την άμεση παρέμβασή τους στα δραματικά γεγονότα της 08/05/2017 που εκτυλίχθηκαν στο χώρο του ΟΚΑΝΑ Χανίων, όπου επί 7 ώρες και αναίτια υπό την απειλή όπλου κρατήθηκαν όμηροι εργαζόμενοι της Μονάδας Υποκαταστάτων Χανίων.

    Η ζωή και η ακεραιότητα συνανθρώπων μας κινδύνευσε. Η άμεση και αποτελεσματική κινητοποίηση όλων των τοπικών αρχών ήταν καθοριστική για την ασφαλή έκβαση των γεγονότων.

    Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε το Αστυνομικό τμήμα Χανίων που από την επόμενη κιόλας ημέρα πραγματοποιεί καθημερινές περιπολίες στο χώρο της Μονάδας ΟΚΑΝΑ Χανίων, διατηρώντας το αίσθημα ασφάλειας των εργαζομένων, οι οποίοι καθημερινά δίνουν ένα δύσκολο αγώνα, προκειμένου να επιτελέσουν το έργο τους.

    Με εκτίμηση
    Οι εργαζόμενοι της Μονάδας ΟΚΑΝΑ Χανίων"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια παρατήρηση ( και δεν είναι τυπική, σκεφτείτε το...): "αναιτια υπό την απειλη οπλου κρατήθηκαν ομηροι"

      Ποτέ συνάδελφοι δεν θα μπορούσε να υπάρξει δικαιολογία για καμιά ομηρεια.

      Διαγραφή
  23. (...για όσους δεν έχουν διαβάσει το δελτίο τύπου του ΟΚΑΝΑ, για τον οποίο φυσικά δεν υπάρχουν όμηροι με την απειλή όπλου)

    "Το πρωί της 8ης Μαΐου ένα σοβαρό συμβάν εκτυλίχθηκε στην Μονάδα του ΟΚΑΝΑ στον χώρο του Ψυχιατρείου Χανίων όταν ένοπλος άνδρας, μέλος του Προγράμματος, εισέβαλε στον χώρο της Μονάδας. Ο άνδρας ζητούσε να μην υλοποιηθεί η απόφαση του Δήμου Χανίων για απομάκρυνση του περιπτέρου, το οποίο λειτουργεί ο ίδιος, στο ενετικό λιμάνι της πόλης.
    Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις, ο Δήμαρχος Χανίων αλλά και συγγενείς του δράστη. Μετά από πολύωρη διαπραγμάτευση, το συμβάν έλαβε αίσιο τέλος.
    Πρόκειται για ένα περιστατικό που προκάλεσε αναστάτωση τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στους εργαζομένους στην Μονάδα και στους συγγενείς τους. Πρόκειται, ωστόσο, για μεμονωμένο περιστατικό με πολλές παραμέτρους, που δεν σχετίζονται με την λειτουργία της Μονάδας και του ΟΚΑΝΑ συνολικότερα.
    Ο ΟΚΑΝΑ όλα αυτά τα χρόνια προσπαθεί να προστατεύσει αφενός μεν τους 8.500 ωφελούμενούς του και τις οικογένειές τους αφετέρου δε το προσωπικό του από βίαιες συμπεριφορές τόσο μέσω της θεραπείας όσο και με την παρουσία προσωπικού φύλαξης σε όλες τις θεραπευτικές δομές του.
    Τέλος, θέλουμε να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας σε όλους όσοι βίωσαν αυτήν την δύσκολη κατάσταση".
    Ούτε μέτρα που πρέπει να ληφθούν, ούτε θα εξετάσουμε την περίπτωση ώστε να βελτιωθεί η ασφάλεια στα προγράμματα μας, κλπ, κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, δεν το ξέρεις αυτό. Μπορεί να μελετωνται όλα αυτά που λες από αρμόδιες επιτροπές. Αλλά (πως το πε ο άλλος συνάδελφος..) αυτά να μη μπορούν να ανακοινωθούν σε ένα δημόσιο σαιτ...

      Διαγραφή
    2. Τι μελετες μπορει να γινονται δηλαδη? ο τιτλος και μονο τα λεει ολα..''Σχετικά με το συμβάν στην Μονάδα Χανίων του ΟΚΑΝΑ ''....δηλαδη μπορει να εξεταζεται ακομα και το ενδεχομενο να μην ηταν ομηρεια......??????

      Διαγραφή
    3. Τι μελετες μπορει να γινονται δηλαδη? ο τιτλος και μονο τα λεει ολα..''Σχετικά με το συμβάν στην Μονάδα Χανίων του ΟΚΑΝΑ ''....δηλαδη μπορει να εξεταζεται ακομα και το ενδεχομενο να μην ηταν ομηρεια......??????

      Διαγραφή
    4. Τι σε προβληματίζει;
      Αφού ο "ασθενής" λέει ότι δεν τις κρατούσε ομήρους, αυτό λέει κι ο ΟΚΑΝΑ, γιατί ως γνωστόν, πρέπει να υποστηρίζει τους ασθενείς όπως οι διαβητολόγοι τους διαβητικούς και οι ψυχίατροι τους ψυχασθενείς. Τόσο λίγο μυαλό, τόσο ανεύθυνοι...

      Διαγραφή
    5. Πάντως οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου την "ασθενή" εξαρτημένη που όρμησε με το μαχαίρι, την στείλανε εισαγγελέα. Αντί να την υποστηρίξουν. Άσχετοι γιατροί. Ποιος ξέρει πού σπούδασαν ιατρική. Ούτε από διαβητολογία ξέρουν ούτε από ψυχιατρική ούτε από εξαρτησιολογία...

      Διαγραφή
    6. Μπορεί η ΕΠΕΣΥ, φρέσκια φρέσκια κιόλας, να αναλάβει την επιμορφωση των ασχετων γιατρών του Βόλου;

      Διαγραφή
  24. ανώνυμε 15/5 6.50
    σου ξαναλέω. μη ρωτάς τα πάντα, σε δημόσιο κιόλας σάιτ. Γίνονται αυτά που πρέπει. αλλά σου θυμίζω κιόλας το "οι άντρες δε μιλούν πολύ"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή