Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ 14 ΜΑΪΟΥ 2017

(Σημ: Η σειρά με την οποία αναφέρονται τα γεγονότα είναι χρονολογική)
  1. Τρίτη 25 Απριλίου 2017: Συνάντηση μελών ΔΣ Συλλόγου με τον Γενικό Διευθυντή: Τέθηκε το θέμα του ΕΦΚΑ των γιατρών με ΔΠΥ, μας απάντησε ότι κατατέθηκε ερώτημα στο υπουργείο, ότι υπάρχει η σκέψη να πληρώνονται με το ενιαίο μισθολόγιο (κατά τη γνώμη μας μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερες μειώσεις),ή/και να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε ορισμένου χρόνου (ωστόσο πολλές φορές μας τόνισε ότι αυτά είναι μόνο σκέψεις δικές του και δεν ξέρει αν μπορούν να εφαρμοστούν).  Με αφορμή δηλώσεις του Σκουρλέτη για πιθανή μονιμοποίηση συμβασιούχων (αν υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που πιστεύουν τον Σκουρλέτη..) επισημάνθηκε στον ΓΔ η αναγκαιότητα να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να μπορούν και οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ με ΔΠΥ και εργολάβους να συμπεριληφθούν στις διατάξεις κάποιου επόμενου σχετικού νόμου. Για τις μετακινήσεις των μονάδων Νίκαιας κλπ ζητήσαμε παράσταση στο ΔΣ του ΟΚΑΝΑ, αίτημα το οποίο ο ΓΔ είπε ότι θα μεταφέρει στο ΔΣ. Πριν από τη συνάντηση με τον ΓΔ συζητήθηκε στο ΔΣ του Συλλόγου για άλλη μια φορά το θέμα της δεοντολογίας, στο οποίο συμφώνησαν όλοι ότι πρέπει τουλάχιστον να υπογραφεί εκείνη η δήλωση που είχε υπογραφεί παλιότερα. (Σημ: ο συνάδελφος Λαζαρής εξέφρασε επιφυλάξεις για το αν πραγματικά χρειάζεται να υπογραφεί ένα τέτοιο χαρτί).
  2. Τετάρτη 26 Απριλίου 2017: Το τοπικό συμβούλιο συστάθηκε σε σώμα. Έθεσε ως βασικούς άξονες δράσης του τα ακόλουθα: α) επαφή δια ζώσης με τις δομές του οργανισμού με στόχο την ενημέρωση και κινητοποίηση των συναδέλφων για  συμμετοχή στα κοινά και ιδιαιτέρως των συναδέλφων με μπλοκάκια και αυτών των εταιριών και β) την υποστήριξη του έργου της ΕΠΕΣΥ προκειμένου να αναδειχθούν  και ει δυνατόν να ελεγχθούν φαινόμενα κακής εφαρμογής του πλαισίου (για πρώτη φορά όλα τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Αθήνας εργάζονται σε μονάδες υποκατάστασης). Την ίδια ημέρα έγινε συνάντηση με τον Αν. Διευθυντή Εφαρμογής Προγραμμάτων με μέλη της ΕΠΕΣΥ (η πρώτη μετά τις πρόσφατες εκλογές). Πολλά από όσα ειπώθηκαν αφορούν την χρήση των ξηρών αντιδραστηρίων και δεν είναι εύκολο να αναπαραχτούν σε αυτό το blog, ωστόσο η ΕΠΕΣΥ δεσμεύτηκε ότι θα καταρτίσει πίνακα με τις περιπτώσεις εκείνες για τις οποίες οπωσδήποτε χρειάζεται δυνατότητα επιβεβαίωσης του αποτελέσματος ή/και εξαρχής χρήση των κλασσικών αντιδραστηρίων που χρησιμοποιούσαμε μέχρι σήμερα. (ακόμη εκκρεμεί η αποστολή αυτού του κειμένου ...).
  3. Τρίτη 2 Μαϊου 2017: Το ΔΣ του Συλλόγου πήγε στο ΔΣ του ΟΚΑΝΑ για να εκθέσει για ακόμη μια φορά την αντίθεση του στην μετακίνηση (και την επακόλουθη αναμπουμπούλα) των μονάδων Νίκαιας, Αττικού και Περιστερίου. Έγινε κατανοητό σε όλους ότι δεν φαίνεται να συντρέχει κανένας λόγος για αυτό το "φύγε εσύ, έλα εσύ", ενώ προτάθηκαν λύσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αύξηση του αριθμού των εξυπηρετούμενων αλλά και σε διατήρηση της μονάδας Περιστερίου (η οποία στο μεταξύ είχε στείλει το ομολογουμένως συγκινητικό γράμμα της...). Καμία δέσμευση από τη μεριά της Διοίκησης για το τι μέλλει γενέσθαι.
  4. Τετάρτη 3 Μαΐου 2017: Η προγραμματισμένη συνάντηση της ΕΠΕΣΥ ναυάγησε λόγω ατυχών συγκυριών σε πέντε από τα εννέα μέλη της.
  5. Τρίτη 9 Μαΐου 2017: Οπλισμένος ασθενής της μονάδας Χανίων, βάζει το πιστόλι στον κρόταφο της ψυχιάτρου, ανταλλάσσει πυροβολισμούς με τους αστυνομικούς και κρατάει σε ομηρία, κλεισμένες σε έναν αποπνικτικό χώρο, τρεις συναδέλφους (την ψυχίατρο μαζί με δύο νοσηλεύτριες) επί 7 ώρες. Η διοίκηση του Οργανισμού πήγε στη μονάδα και μεταξύ των άλλων (έκανε δηλώσεις στα ΜΜΕ, κανόνισε να αποκατασταθούν οι ζημιές και δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη της στις συναδέλφους) για άλλη μια φορά πίεσε τη νοσηλευτική υπηρεσία της μονάδας των Χανίων, που είχε μόλις υποστεί την επίθεση, να καλύψει (άτυπα και απλήρωτα) τη μονάδα του Ρεθύμνου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν αυτό δεν γίνει με το καλό, υπάρχει κι άλλος τρόπος (;). Επίσης μέχρι τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές μάλλον έχει ξεχάσει να δηλώσει το εργατικό ατύχημα, το οποίο αναμφίβολα υπέστησαν οι τρεις συναδέλφισσες σε ώρα εργασίας.  
  6. Τετάρτη 10 Μαΐου 2017: 
    Έγινε η συνάντηση των τοπικών συμβούλων,  της ΕΠΕΣΥ και του ΔΣ του Συλλόγου.  Η συνάντηση δεν ήταν κλειστή, αλλά έγινε σε ώρα εργασίας, οπότε δεν ήταν εύκολο να συμμετάσχουν όλοι όσοι θα ήθελαν.  Η συνάντηση είχε αποφασιστεί με σκοπό να αποτελέσει την πρώτη φάση μιας ουσιαστικής συζήτησης στα πλαίσια του σωματείου σχετικά με τον προγραμματισμό δράσης για την επόμενη περίοδο μετά και τις πρόσφατες αρχαιρεσίες του σωματείου. Την πρόταση να γίνει με αυτόν τον τρόπο η οργάνωση της συζήτησης είχε κάνει η ΑΡΣΥ στο πρώτο ΔΣ του Συλλόγου, ώστε να δοθεί η ευκαιρία να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάδελφοι και να μιλήσουν και οι συνάδελφοι από την επαρχία.
    Στην συνάντηση αυτή αρχικά έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο του Συλλόγου και μετά έγινε μια σχετικά καλή συζήτηση και ενημέρωση από τη μεριά των τοπικών συμβούλων.  Τα προβλήματα φαίνεται ότι είναι κοινά σε όλες τις μονάδες και σε όλη την Ελλάδα, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις εκφράζονται πολύ πιο έντονα και δραματικά. Ακούστηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση, την οποία και υιοθετήσαμε αμέσως (και μάλλον θα γίνει, γιατί συμφώνησε αν καταλάβαμε καλά και η πλειοψηφία του ΔΣ): να σταλεί ένα πολύ σύντομο ερωτηματολόγιο σε όλες τις μονάδες για να απαντήσουν όλοι για όλων των ειδών τα προβλήματα που υπάρχουν στις μονάδες και για τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να βοηθηθεί το προσωπικό.
    Η ΑΡΣΥ από τη μεριά της σε γενικές γραμμές είπε ότι την επόμενη περίοδο το σωματείο πρέπει να ασχοληθεί με τα ακόλουθα: 
    • Κατάργηση Ελαστικών Σχέσεων εργασίας και εργασιακά θέματα που χρονίζουν (πχ ΣΣΕ, εσωτερικός κανονισμός)  
    • Πλαίσιο λειτουργίας μονάδων το οποίο πρέπει να αναπροσαρμοστεί ώστε να ανταποκρίνεται στο γεγονός της απορρόφησης της λίστας, στην αναγκαιότητα έγκαιρης πρόβλεψης μελλοντικών επιδημιών, στα προβλήματα διασύνδεσης των μονάδων. Ιδιαίτερα τονίσαμε τη σημασία που έχει η ποιότητα στη δουλειά μας (πχ χρήση σωστών υλικών πχ ξηρά αντιδραστήρια, τακτικότητας των ελέγχων για ιούς κλπ,) και 
    •  Αντιμετώπιση του θεσμοποιημένου splitting που έχει οδηγήσει σε επαναλαμβανόμενα επεισόδια αστάθειας στο σύνολο σχεδόν των μονάδων, επαναδιεκδίκηση της λειτουργίας του θεσμού των θεραπευτικών ομάδων, θέσπιση κανόνων δεοντολογίας για όλο το προσωπικό, διεκδίκηση εξωτερικής εποπτείας κλπ. Η συνέχεια είναι ότι θα γίνει ΓΣ αφού όλα αυτά συζητηθούν σε Τοπικές Συνελεύσεις. 
  7. Πέμπτη 11 Μαΐου 2017: Επίσκεψη μελών του ΔΣ του Συλλόγου στη μονάδα των Χανίων. Ενημέρωση από τους συναδέλφους για το τι έγινε, συζήτηση για τεχνικούς τρόπους αύξησης της ασφάλειας στη μονάδα,διαβεβαίωση ότι θα υποστηριχτούν όποιες προτάσεις οι ίδιοι επιλέξουν. Από την μεριά μας ως ΑΡΣΥ υποστηρίξαμε ότι μόνο η συλλογική διαχείριση των προβλημάτων μπορεί να βοηθήσει στην αλλαγή του κλίματος που εκ των πραγμάτων έχει δημιουργηθεί στη μονάδα και ότι μόνο η ενιαία και αποφασιστική στάση όλων απέναντι σε όλα τα επεισόδια ασύμβατης συμπεριφοράς μπορεί να στείλει το σωστό μήνυμα. Την ώρα που ήμασταν εκεί ήρθε εξωτερική ψυχίατρος (καλεσμένη από τη Διοίκηση) με την αποστολή να διερευνήσει την δυνατότητα να βοηθήσει στη διαχείριση του προβλήματος. 
Αγαπητοί συνάδελφοι/ισσες αυτά έγιναν το προηγούμενο διάστημα. θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε στην κατεύθυνση της συλλογικής αντιμετώπισης των προβλημάτων, ως τον μόνο αποτελεσματικό τρόπο επίλυσης ζητημάτων όλων των ειδών: εργασιακά, θεραπευτικά, ασφάλειας και ότι άλλο θέλετε. 
Η ιστορία μόνο έτσι (υπάρχει πιθανότητα να) προχωράει και όποιος δεν το καταλαβαίνει -δυστυχώς για αυτόν-  είναι μακριά νυχτωμένος.  


47 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε για την πληροφόρηση και επανερχόμαστε από την προηγούμενη ανακοίνωση με τα προηγούμενα σχόλια.Συντάσσεται έγγραφο που ζητείται ΑΜΕΣΑ αλλαγή του πλαισίου λειτουργίας και υπογραφή σύμβασης εργασίας στέλνετε με fax σε όλες τις μονάδες για συντομία προς υπογραφή και προβαίνουμε σε κατάληψη λέγεται αυτό?στάσεις εργασίας?πηγαίνουμε αλλά μόνο χορηγούμε και τίποτε άλλο?Λαζαρή περιμένω από εσένα να κάνεις πράξεις τα λόγια σου και τις αριστερές σου ιδέες!Συνάδελφοι ξυπνήστε ντιν ντον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι ντιν ντον σε μένα! Αλλού αυτά.

      τρελό ζαρκάδι

      Διαγραφή
    2. Με τι ξυπνάς εσύ?να στο πω μπας και δραστηριοποιηθείς!

      Διαγραφή
    3. με τις αλήθειες! για ρώτα τους φίλους σου τους συνδικαλιστές, μπας κι έγινε κι αλλού κανα σκηνικό; θα πάνε κι από κει να εκφράσουν τη συμπάθειά τους και να πιουν τσάι;

      Διαγραφή
  2. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Σημαντικές πληροφορίες.
    Γράφετε : " μόνο η ενιαία και αποφασιστική στάση όλων απέναντι σε όλα τα επεισόδια ασύμβατης συμπεριφοράς μπορεί να στείλει το σωστό μήνυμα ". Αυτή η προφανώς σωστή ΓΕΝΙΚΗ φράση πώς εξειδικεύεται σαν πρόταση από τη μεριά σας και για το συγκεκριμένο θέμα και για οποιεσδήποτε ασύμβατες συμμπεριφορές;
    Απ'ὀσο είναι κατανοητό, καλύπτεστε από την εγκύκλιο που έχει εκδοθεί και αφορά στις ασύμβατες συμπεριφορές. Ή δεν ισχύει αυτό; έχετε διαφωνίες; και σε τι σημεία;
    Εννοείτε μήπως ότι κάποιοι μέσα στη μονάδα διαφοροποιούνται από όσα προβλέπει η εγκύκλιος και τους καλείτε να έχουν ενιαία στάση και να ακολουθήσουν τα βήματα που αυτή με σαφήνεια ορίζει;

    Επειδή δεν είναι σωστό να σας ερμηνεύουν άλλοι, παρακαλώ διευκρινίστε το συγκεκριμένο σημείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θεραπευτικές ομάδες,
      ομάδες προσωπικού,
      ολομέλειες και
      συν-απόφαση,
      διάλογος,
      συνεννόηση και
      όχι αυθαίρετες αποφάσεις υπευθύνων με το πρόσχημα της ιατροκεντρικής προσέγγισης,
      όχι διοικητικές παρεμβάσεις στις μονάδες που φαίνονται αυστηρές αλλά αδιαφορία για όσες έχουν γεμίσει την παράνομη αγορά με υποκατάστατα (παρεμπιπτόντως κάποιοι στα Κεντρικά νοιώθουν καθόλου άβολα για το παιδάκι που πέθανε στην Χαλκίδα ή ακόμη δεν κατάλαβαν τη σχέση που έχεουν με ανάλογα περιστατικά;)

      Διαγραφή
    2. Μην απαντάς εσύ για την αρσυ. Ποιος σου 'δωσε αυτό το δικαίωμα; Μπερδεύεις τον κόσμο.
      Αφού το ζήτησε ξεκάθαρα ο προηγούμενος. Να μην τους ερμηνεύουν άλλοι. Η αρσυ να μας διευκρινίσει παρακαλώ την κουβέντα της " μόνο η ενιαία και αποφασιστική στάση όλων απέναντι σε όλα τα επεισόδια ασύμβατης συμπεριφοράς μπορεί να στείλει το σωστό μήνυμα ".

      Τρελό ζαρκάδι

      Διαγραφή
    3. ανώνυμε 15/5 9.26
      δεν πειράζει κι αν δε νιώθουν στα κεντρικά άβολα για το παιδάκι στη Χαλκίδα. Νιώθουμε άβολα στο σωματείο μας. Ρίχνουμε μαύρο δάκρυ.

      Διαγραφή
  3. Μπορεί η άρσυ να διευκρινίσει για την Επιτροπή Δεοντολογιας; Είναι άλλη από την Επιτροπή Εξέτασης Θεμάτων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι ναι, περιμένετε να σας δώσει καθαρές απαντήσεις η άρσυ. Λες κι είναι έξω από τον γαλαξία του συνδικαλισμου.
    Πιο εύκολα θα πάρετε απαντήσεις από τον Σποκ.

    Φ.Ντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Επιτροπή Δεοντολογίας είναι διαφορετική από την Επιτροπή Εξέτασης Θεμάτων που μελετάει το Τμήμα Εφαρμογής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ! Τι ακριβώς όμως θα κάνει η Επιτροπή Δεοντολογίας; Διαφορετικά πράγματα από την εξέταση των παραπόνων των θεραπευμενων, που αντι-δεοντολογικά τους έχουν κυνηγίσει κάποιες Μονάδες;

      Διαγραφή
    2. άρσυ δεν ξέρετε τι θα κάνει η Επιτροπή Δεοντολογιας; Δεν συζητήθηκε στο Σωματείο, το οποίο και την πρότεινε στη Διοίκηση;

      Διαγραφή
  6. Δεν κατάλαβα το σημείο όπου η Διοίκηση πίεσε την νοσηλευτική υπηρεσία να καλύψει ατυπα και αππλήρωτα την Μονάδα των Χανίων.Τι εννοείτε?ποια νοσηλευτική πότε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το λεει καθαρά βρε αδερφέ, Η διοίκηση του Οργανισμού πήγε στη μονάδα και μεταξύ των άλλων (έκανε δηλώσεις στα ΜΜΕ, κανόνισε να αποκατασταθούν οι ζημιές και δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη της στις συναδέλφους) για άλλη μια φορά πίεσε τη νοσηλευτική υπηρεσία της μονάδας των Χανίων, που είχε μόλις υποστεί την επίθεση, να καλύψει (άτυπα και απλήρωτα) τη μονάδα του Ρεθύμνου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν αυτό δεν γίνει με το καλό, υπάρχει κι άλλος τρόπος (;).

      Διαγραφή
    2. Τι τρόπος; σουβλισμα;

      Διαγραφή
    3. συγνώμη αλλά επειδή μιλάτε γνωρίζοντας το περιστατικό ενω εμείς κάποιοι τουλαχιστον δεν γνωριζουμε εξηγείστε και πάλι για εμάς τους άσχετους.για ποιο λόγο η μονάδα του Ρεθύμνου χρειαζόταν κάλυψη για πολλοστή φορά .Απλήρωτη φαντάζομαι είναι εκτος ωραρίου?άτυπη γιατι δεν είναι επισημη για ποιο λόγο δεν φαίνεται επίσημα?ποιό είναι το πρόβλημα και δεν φαίνεται?.Οταν λέτε κάτι να το εξηγείτε αλλιώς είναι πυροτέχνημα....

      Διαγραφή
  7. " Την ώρα που ήμασταν εκεί ήρθε εξωτερική ψυχίατρος (καλεσμένη από τη Διοίκηση) με την αποστολή να διερευνήσει την δυνατότητα να βοηθήσει στη διαχείριση του προβλήματος. "

    Δε μου λέτε αρσυ, είναι καλή αυτή η ψυχίατρος; είναι λογική (σε τιμή, όχι στα μυαλά);
    Μπορείτε να δώσετε παρακαλώ πολύ τα στοιχεία επικοινωνίας της, ώστε να ζητήσω ραντεβού και για τα προσωπικά μου ψυχοπροβλήματα;

    Τρελό ζαρκάδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οτι υπήρξε η ευαισθησία να σταλεί εξωτερικός επόπτης εγω έτσι το αντιλαμβάνομαι είναι θετικό και εντυπωσιάζομαι που το σκέφτηκαν και μπράβο.Οι συνάδερφοι χρειάζονται φροντίδα και σίγουρα η λύση δεν είναι να γίνει η Μονάδα ΓΑΔΑ.Πρέπει να μιλήσουν σε κάποιον γι αυτό που έγινε για να βρουν ισορροπίες και πάλι δεν νομιζω να διαφωνεί κανείς.....και σίγουρα το πρόσωπο αυτό δεν θα μπορούσε να είναι απο τον ΟΚΑΝΑ

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή καμία φροντίδα και πρόληψη για να μην συμβαίνουν τέτοια και μετά, αφού πάθουν βαρύ τραύμα οι άνθρωποι ως "εργατικό ατύχημα", να σταλεί εξωτερικός επόπτης ώστε "να μιλήσουν σε κάποιον γι αυτό που έγινε για να βρουν ισορροπίες".
      Φίλε, αν δεν είσαι λαμόγιο, είσαι απίστευτο θύμα! Με τι άλλες χάντρες εντυπωσιάζεσαι;

      Διαγραφή
    3. Δεν είμαι λαμόγιο αλλά ούτε γκάγκανο απο το burn out όπως εσυ....Αυτονόητο είναι οτι κανείς δεν θέλει να συμβαινουν αυτά σε κανέναν αλλα το να φρουρούνται οι Μονάδες απο την αστυνομία είναι γελοίο.......Η κίνηση του επόπτη θεωρώ οτι ήταν η πλέον σωστή και δεν έχω πρόβλημα καπου κάπου να επισημαίνω οτι ενίοτε γίνονται και σωστά πράγματα απο την Διοίκηση Και επειδή η αναμενόμενη αντίδραση απο κάποιους εμπαθεις και καμμένους και καημένους συναδέρφους είναι να με αποκαλέσουν τσιράκι της Διοίκησης ή επισης να ρωτήσουν αν είμαι ο Κοκκώλης λεω οτι τίποτα απο τα δυο δεν ισχύει οκ?

      Διαγραφή
    4. Σε ποιον τόπο το λένε το "γκάγκανο"; ξέρουν κι από εποπτείες εκεί; εκεί έμαθες κι εσύ τον ρόλο και το περιεχόμενο της εποπτείας;

      Για τη φρούρηση πάντως Μονάδων από την αστυνομία θεωρώ κι εγώ ότι ναι, είναι γελοίο κατάντημα του Οργανισμού να έχει φέρει την κατάσταση σε σημείο ώστε να χρειάζονται σε θεραπευτικούς χώρους όργανα της τάξης για να κρατηθεί η ηρεμία και κυρίως η ασφάλεια. Υποθέτω ότι εσύ πάντως ξέρεις άλλον τρόπο να απομακρύνεις ένα πιστόλι από το κεφάλι σου.

      Υ.Γ. μεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου, που θα σε ρωτήσουμε κιόλας αν είσαι ο Κοκκώλης... λες κι είμαστε γκάγκανα (τι θα πει αυτό τελικά;)

      Διαγραφή
    5. Εγω φροντίζω να μην βρεθώ με πιστόλι στο κεφάλι .....ο νοων νοείτω.Αυτή την έκφραση την ξερουν στα μέρη σου ?

      Διαγραφή
    6. αααααα για τις μετακινήσεις του προσωπικού τί έχετε να πείτε..... χαμός ε κοσμογονία συγνωμη λίγο άσχετο αλλά μου ρθε τώρα .ο νοών νοειτω

      Διαγραφή
    7. δηλαδή ανώνυμε 18/5 10.37
      φταίει η ψυχίατρος της Μονάδας των Χανίων που το καλόπαιδο της έβαλε το πιστόλι.
      Δε θα κάνω άλλο διάλογο μαζί σου, γιατί είσαι διαταραγμένος. εντελώς όμως. Ας αναλάβει η ΕΠΕΣΥ να σε μορφώσει.

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμε 17/5 7.19
      είσαι άσχετος;;;; δεν παθαίνει κανεις στον ΟΚΑΝΑ burn out. Έχουμε άδεια πρόληψης burn out άσχετε!

      Διαγραφή
    9. Μπράβο συνάδελφε που ρώτησες για τις μετακινήσεις προσωπικού. Έχω πολλά να πω. Αλλά δεν προλαβαινωωωωω. Είμαι στη μετακόμισηηη... εεε, μετανάστευσηηη... ε αμάν, στη μετακίνηση εννοούσα.

      Διαγραφή
    10. καλή αρχή στο νέο σου πόστο τότε να ευχηθώ....και σε όλους τους μετανάστες συναδέρφους .....και όταν εχεις λίγο χρόνο εδώ είμαστε για να ακούσουμε αυτά που έχεις να πεις.

      Διαγραφή
    11. Άσε τώρα τις ευχές. Θα τις πεις αργότερα. Μήπως ξέρεις εσύ τι θα πει "γκαγκανο";

      Διαγραφή
    12. Γκάγκανο............ο καρβουνισμένος καμμένος .........εν προκειμένω απο το burn -out αλλά μπορεί να είναι και απο την ηλιοθεραπεία το τζάκι και άλλες πηγές θερμοτητας.......

      Διαγραφή
    13. Σίγουρα από άλλες πηγές είναι, γιατί στον ΟΚΑΝΑ δεν υπάρχει burn out. Έχει εξαφανιστεί με σωστές κινήσεις.Οπως η λίστα.

      Θα μπορούσε το γκαγκανισμα να είναι από καμία εσωτερική αυτοαναφλεξη; Ξέρεις, αυτό το αμφιλεγομενο, αδιευκρινιστο φαινόμενο.. Και αν ναι, λες να παίζει ρόλο και η βουπρε; ή το μπουμπλε;

      Διαγραφή
    14. Μπορεί να είναι απο άλλες πηγές θερμότητας όπως προείπα όπως πχ οι υπέρλαμπροι αστέρες της επιστημονικής κοινότητας που μας διοικούν .ξέρεις ο βασιλιάς ήλιος κλπ οσο πιο πολύ πλησιάζεις τόσο πιο πολύ καίγεσαι απο εγκεφαλικά κύτταρα ξεκινώντας .στο δέρμα δεν εχω παρατηρήσει κάτι να σου πω......Νομίζω το μπούμπλε και η βούπρε δεν πιάνουν μία μπροστά τους

      Διαγραφή
    15. Παναγιά μου..... Δε θέλω άλλη μόρφωσηηηηηηηηη! όχι άλλο κάρβουνοοοοο! Έλεος Αλέξηηη!

      Διαγραφή
  8. "Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία την προσεχή Τετάρτη 17 Μαΐου και στο συλλαλητήριο των Συνδικάτων"
    Ο δικός μας Σύλλογος!!!!!!!!!!! Ναι!! αυτός ο ίδιος Σύλλογος της κορλοτούμπας στον ΟΚΑΝΑ!
    Ε καλά λέει η Αναγνώστου ότι έχουμε τρελαθεί τελείως.

    Τρελό (τι έκπληξη) ζαρκάδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αρχίζει και κουράζει η απραξία!!!@@@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ είναι απραξία βρε συνάδελφε. Ας το καταλάβουμε πια, τουλάχιστον να μην μας δουλεύουν... Είναι ΠΑ ΡΑ ΔΟ ΣΗ. Οι άνθρωποι έχουν από καιρό παραδοθεί.

      Διαγραφή
    2. Οι συνδικαλιστές έχουν παραδοθεί?ε τότε να το κλείσουμε το μαγαζί!πάμε χαμένοι...να μας το δηλώσουν οτι έχουν παραδοθεί να το πάρουμε απόφαση και ναην ξανασχοληθούμε με κανένα θέμα!!!Αν και η σιωπή στο site του συλλόγου αυτό δηλώνει!Λυπάμαι!

      Διαγραφή
    3. Δεν φαίνεται δηλαδή πόσο τσιράκια είναι όλοι/ες; πού λες να οφείλεται όλη αυτή η σιωπή και απραξία; να τους έχουν κλείσει σε τίποτα μπουντρούμια και να τους δέρνουν;

      Διαγραφή
  10. Ένα ερώτημα:
    γνωρίζει η άρσυ τι έχει γίνει με τη δήλωση του εργατικού ατυχήματος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ενημέρωση:τον προφυλακισανε τον πιστολερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αρσυ μη φοβάστε να απαντάτε στα ερωτήματα και κραξίματα.
    Την κρυάδα έτσι κι αλλιώς την πήρατε στις εκλογές. Τώρα δεν έχετε κάτι άλλο χειρότερο να φοβηθείτε. Μην πάτε στους 15-20 υποστηρικτές; Δε νομίζω. Τώρα μόνο προς τα πάνω μπορείτε. Να αποδείξετε ότι δεν είστε με τους άλλους του Σωματείου μαζί στην λαμογιά ή την παράδοση. Αλλά να το αποδείξετε. Να το δείξετε πειστικά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συναδέλφισα Αναγνωστου, συνάδελφοι της άρσυ, να ρωτήσω κάτι για το Σωματείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όλγα τί έχεις πάθει?Αρχίζω και ανησυχώ!!!Γιατί τόση σιωπή?Ήρθε το τέλος?Ούτε εσείς παίρνετε θέση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συνάδελφοι της άρσυ, το ξέρετε ότι και στη χούντα λειτουργούσαν "κανονικά" τα σωματεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας του Σωματείου εισηγείται "τη λήψη όλων των νόμιμων μέτρων" κλπ.

    Μήπως να μας λέγατε κιόλας ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΜΕΤΡΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΜΠΡΑΒΟ στην Αριστερή Συσπείρωση που συμπλέει με τους άλλους και ξεφτιλίζει ανεπιστρεπτί την έννοια "Αριστερή".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "...όλοι μαζί πρέπει να βρούμε τη δύναμη να διεκδικήσουμε σεβασμό, φροντίδα και αξιοπρέπεια στη δουλειά μας, τουλάχιστον από αυτούς που είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο να μας τα παρέχουν.
    ...Δεν θα μείνουμε απαθείς."

    Δηλαδή βρε παιδιά της αρσυ, ΕΑΝ ΔΕΝ αντιδρούμε όλοι μαζί (ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, αυτό θα ναι πια το σύνηθες, για να μην πούμε το στάνταρ, στον ΟΚΑΝΑ), εσείς θα μένετε επίσης μουγκοί και άπραγοι; Γι'αυτό κι αυτή η μουγκαμάρα και τώρα; που μας πήγανε με το πιστόλι στον κρόταφο, ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ;
    Δηλαδή εσείς θα δείχνετε το θάρρος των αριστερών ως απάντηση στις εκδηλώσεις των πολλών; όχι ως έκφραση της αριστερής ψυχής σας;
    Πολύ προβληματίζομαι.

    Απαντήστε μου αν θέλετε όχι επί προσωπικού αλλά ως μια πολιτική απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή